vineri, 30 iulie 2021

Ce suntem noi?


Indiferent la ce domeniu te-ai uita n-ai cum să nu constați dezastrul produs de actuala putere, cățărată prin fraudă în zona de comandă a țării. Pur și simplu nu există un singur domeniu care să nu fie cuprins de dezastru. Au ajuns șobolanii să sară pe oameni în centrul Bucureștiului. Te crucești. Nici prin cele mai sărace zone ale lumii nu se întâmplă așa ceva. La București însă se poate. Gunoiul e insuportabil. Pur și simplu totul pute. Dar lumea își vede de treabă liniștită. 

Sunt subiectiv când vorbesc despre București. În realitate, peste tot pe unde au câștigat prăpădiții ăștia e rupere. Timișoara e invadată de bălării. Nu mai face nimeni mai nimic. La Câmpulung, Elena Lasconi e atât de competentă încât n-a fost capabilă nici măcar să organizeze zilele orașului, amânând evenimentul până la calendele grecești. Peste tot pe unde te uiți vezi numai prostie în stare pură.

Nu există grad de comparație care să exprime exact situația deplorabilă în care ne aflăm. Rămân trenurile pline de copii pe câmpuri și nici pe naiba nu interesează. Stau oamenii ăia cu zilele la peste patruzeci de grade, iar oficialii dau din umeri. Iar unii se mai și plâng că nu dorm nopțile gândindu-se la cum să iasă din impas. Bă, ești prost? Te-au angajat acolo pe postul de gânditor? De fapt idiotul ăla s-a blocat în gândire pentru că n-a făcut-o niciodată până acum. Cum să-i ceri euglenei să gândească? 

Urlă sportivii că n-au nicio condiție și, eroic, se întorc cu vreo patru medalii. Ungurii, cu jumătate din populația noastră, tot au împușcat cinci bucăți. E un dezastru absolut pentru noi. În 1988, cu douăzeci și patru de medalii, terminam olimpiada pe locul șase! Acum suntem pe undeva pe la coada clasamentului alături de ... Kosovo! Realizați cât de rău am ajuns? Prostia ne lovește fără milă.

Dacă ne uităm pe cifre ne doare capul. Deșteapta aia de Lasconi se tăvălea cu curu de pământ că, iată, primăria pe care a câștigat-o ea e în dezastru având cam 70% din Buget cheltuieli salariale. Știți la cât a adus-o managerița protevistă? La aproape 80%!!! La fel se întâmplă și la nivel de țară, unde idiotul de Cîțu se laudă că totul e roz. Modernizarea administrației a venit cu un plus de 10% la cheltuieli salariale. Păi cum, mă, idiotule, nu spuneați voi că sunt mulți salariați? Nu ziceați că faceți reformă, că informatizați? Aiurea. 

Rage Cîțu că e în linie cu deficitul bugetar, dar uită să spună că asta se întâmplă din cauză că Guvernul n-a plătit concediile medicale(mai țineți minte când făceau proștii ăștia gura mare pe subiectul CM?), a mărit restanțele la PNDL, nu mai decontează tratamentele și medicamentele. În plus, mafia energetică a fost lăsată să crească aberant prețurile. De ce? Pentru a se încasa accize mai mari! E halucinant!

Nu mai intru în detalii că mi se face scârbă. Suntem într-o situație chiar mai rea decât pe vremea idiotului boc! Știu că pare incredibil, dar chiar așa e: e mai rău decât pe vremea aceea. Statul se împrumută dement. Am uitat să vă spun despre dezastrul de la Fonduri Europene. Cu un cretin ca Ghinea la butoane, România riscă să nu ia niciun ban de pe urma PNRR. Adrian Câciu a calculat că și în cazul în care România ar avea rata de absorbție a Poloniei sau Franței, tot nu ar fi posibilă contractarea a mai mult de 10.8 mld EUR. Păi unde-s cele optzeci, Plăvane?

Sper că înțelegeți starea de negură în care ne aflăm. Ei bine, bomba abia acum vine: cu toate că dezastrul e cel pe care-l percepe toată lumea, în conformitate cu ultimul sondaj Sociopol, ierarhia și procentele sunt aproape identice cu cele de la alegerile trecute.  Vă puteți imagina asta? Oare cât de proști sunt ăia care, în continuare ar vota PNL sau USR? Vă spun sincer, aici e vorba de o prostie în stadiu galopant. Pur și simplu nu mai există scuze. După dezastru băsescu, românii au ales, tot în două rânduri, dezastrul Iohannis. Bă, cât să fii de prost ca să pui ștampila pe Plăvan? 

Stăteam să mă gândesc care ar fi o imagine reprezentativă pentru ceea ce-a ajuns România de azi? Totul e atât de mizerabil încât nici nu știi ce să alegi. Ei bine, noroc cu faraonul de la BNR care, iată, ne-a dat o imagine atât de reprezentativă încât, pur și simplu, nu poate fi contestată: labagiul Tudy angajat la BNR! Păi ce poate fi mai expresiv decât faptul că unul care s-a remarcat prin frecvența cu care-și mișca mâna pe organ a ajuns angajat acolo unde orice eroare, cât se poate de mică, poate avea efecte devastatoare asupra țării?

Poate că e timpul să conștientizăm că, prin prisma a ceea ce alegem, nu suntem decât niște labagii jalnici. Cer scuze celor care se simt molestați de limbajul meu buruienos. Dar, de ce să n-o recunoaștem? Asta suntem. Poate că ar fi timpul să ne schimbăm și stema, înlocuind-o cu imaginea care însoțește articolul de față sau, de ce nu, cu o broderie cu Tudy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)