joi, 21 iulie 2022

A treia etapă - update de pe linia frontului


S-a terminat a doua parte a operaţiunii ruse în Ucraina, iar cea de-a treia parte e de-a dreptul misterioasă. Intrarea în acţiune a forţelor Spetsnatz/GRU a făcut diferenţa la un mod greu de imaginat. Pur şi simplu forţele ruseşti de elită au reuşit transmutarea liniei frontului într-un mod aproape magic. Dacă ar fi să înţelegem ceva, ar trebui să căutăm să vedem modul în care ruşii reuşesc să-şi transforme aceste trupe în adevărate fantome ale frontului; trec efectiv invizibil în spatele inamicului şi să crează dezastre. GRU are o capacitate teribilă de a întinde în timp record adevărate pânză de păianjen informaţionale pe teritoriul advers, distrugând practic întreaga strategie a inamicului prin lovituri chirurgicale preventive. Peste aceasta vin operaţiunile de sabotaj şi, mai ales, cele psihologice, făcându-l pe duşman să-şi sape singur groapa. 

Partea cea mai interesantă este aceea că agenţii GRU ajung să negocieze direct cu soldaţii ucraineni cheie predarea echipamentului şi „dispariţia lor”. Aceştia reapar ca refugiaţi ucraineni în Polonia, în ţările baltice sau în cele nordice. Astfel, ruşii reuşesc nu doar să rupă frontul în zonele strategice, dar şi să-şi umple taşca cu echipament militar de ultimă generaţie. 

Adevărata provocare a acestui război este câştigarea sa cu o armată infimă. Să nu uităm că o lungime a frontului de aproape 1000 km este gestionată cu o armată de 100 000 de oameni. Este infim. Ca să înţelegeţi, pe o linie similară a frontului, armata germană a atacat cu 6 milioane de oameni, iar ruşii au pus la bătaie o armată de peste 12 milioane de oameni. Într-adevăr, acum nu ai aceeaşi confruntare, însă gestionarea unei asemenea linii a frontului cu o armată insignifiantă este o performanţă teribilă. În plus, luptele se dau efectiv punctual, nu se fac bombardamente la scară, ci doar lovituri precise. 

A mai fost un eveniment devastator pentru armata Ucrainei: în regiunea Odesa, forţele ruse au bombardat o unitate de pregătire a forţelor de elită a marinei, eliminând peste 200 dintre cei mai buni soldaţi ai Ucrainei. Lovitura are nu doar un efect devastator pe plan militar, dar este menită a stârni confuzia referitoare la următorul pas pe care-l va face armata rusă. Pur şi simplu, nimeni nu poate şti în acest moment încotro se vor îndrepta. Strategic ar putea finaliza cu ocuparea Odesei, închizând astfel accesul Ucrainei la Marea Neagră, dar, la fel de bine, s-ar putea concentra pe cucerirea Harkovului, mult mai uşor de realizat, dar extrem de semnificativ din punct de vedere simbolic. 

Ceea ce observăm în teren este însă o schimbare de perspectivă a modului de acţiune al ruşilor. Armata se comportă extrem de pragmatic astfel încât o risipă de forţe în Est nu cred că va fi luată în consideraţie. Astfel încât nu e exclus ca acum ruşii să încerce lovitura finală asupra Kievului. Asta ar scurta teribil războiul, însă, din nou, nu ştim dacă scurtarea războiului e în interesul Rusiei. Mai degrabă pare că ruşii preferă un joc de-a şoarecele cu pisica. 

De ce ar prefera ruşii să prelungească un război pe care, din punct de vedere propagandistic pare că l-au pierdut? Pentru că acest joc secătuieşte Occidentul de forţe. Uitaţi-vă la banii pe care degeneratul de la Casa Albă i-a băgat strict aiurea în Ucraina. Într-adevăr, o mare parte a lor se întorc la şmecherii care profită de pe urma războiului, dar chiar şi aşa, asta secătuieşte Bugetul şi frânează teribil SUA. Despre Europa nu are sens să discutăm întrucât jocul de-a şoarecele şi pisica pe care ruşii îl joacă deja e de domeniul tragicomicului. Ba stopăm gazele, ba vă mai dăm, ba ne respectăm contractele, ba ne trezim că e stare de forţă majoră. Ceea ce observăm din ce în ce mai clar este că resursele Occidentului se termină în timp ce cele ale ruşilor par efectiv nelimitate!

Toate acestea sunt menite nu doar a detona din interior Europa(şi întreg Occidentul), ci şi necesare câştigării războiului informaţional. Exodul ucrainenilor a creat probleme în naţiunile-gazdă: cheltuieli extrem de mari pentru traiul pe picior mare al acestora şi, în final, probleme bugetare care se răsfrâng asupra oamenilor obligaţi să achite nota de plată prin creşteri de taxe şi impozite. După ce occidentalul a fost înghesuit la coteţ timp de doi ani de zile, obligat să se chipeze cu un număr incredibil de vaccinuri şi doze booster care n-au făcut decât să-i slăbească sănătatea - acţiuni de terorism medical îndreptate împotriva sa pentru care tot el a plătit din buzunar - acum i se cere „să fie solidar” cu rakeţii care i-au invadat ţara, care trăiesc pe picior mare şi care sunt mai protejaţi decât speciile pe cale de dispariţie. Pentru asta occidentalului i se cere nu doar să scoată mai mult din buzunar sub formă de taxe, ci şi să plătească mai mult pe combustibil, utilităţi şi, în plus, să-şi şi limiteze consumul. 

Totul atinge o cotă de absurd care n-are cum să se finalizeze altfel decât printr-un picaj masiv al narativului oficial impus de la nivel înalt. Iar acest picaj de narativ înseamnă câştigarea luptei informaţionale de către ruşi. Ceea ce puteţi observa cu ochiul liber este că o victorie de asemenea anvergură este cu atât mai puternică cu cât ea nu este câştigată cu armele clasice ale propagandei prin mass-media. Sursele ruseşti de informaţie sunt pur şi simplu înăbuşite, blocate cu totul în Occident. De asemenea, „armele” lor mass media pe care le înfierează Occidentul sunt pur şi simplu nişte sperietori de ciori. Degeaba îmi înfierează mie statul Sputnik. E o prostie! De Sputnik n-au auzit peste 95% dintre români şi nici în Occident procentul nu este mai mic. Înfierându-l, autorităţile nu fac altceva decât să-i creeze notorietate. 

Revenind la războiul care se desfăşoară, ar trebui să înţelegeţi că este genul de război pentru care Occidentul nu e pregătit. Nu se desfăşoară cu lovituri aeriene masive, cu aviaţia, cu arme moderne şi cu tehnici care aduc aminte de jocurile video. Nu! Este un război clasic, murdar, în care soldaţii luptă în  tranşee pline cu apă şi în care artileria este cea care înaintează kilometru cu kilometru. Este războiul adevărat, cel pe care numai „forţele pământului” îl pot desfăşura şi de care „forţele mării” fug întotdeauna. Este - şi va părea cinic ceea ce spun - purgatoriul prin care armata rusă trebuia să treacă pentru a deveni mai bună. Şi, după şocul iniţial, pare a fi renăscut din propria-i cenuşă. Reţineţi: a ţine un front de 1000 km cu doar 100 000 de soldaţi pare o misiune imposibilă. De fapt aici este marea provocare şi, în acelaşi timp, marele avans militar pe care Rusia îl arată lumii. Iar în rândul celor care ştiu despre ce e vorba, credeţi-mă că acest element este e înţeles la adevărata sa valoare. 

Nu mai insist pentru că trebuie să pun punct aici relatării despre război. Intrăm aşadar în cea de-a treia etapă a operaţiunii. Nu ştim care va fi direcţia, rămâne să o descoperim în perioada imediat următoare. Însă, strict personal, cred că Occidentului - ca ideologie - ar trebui să-i fie o frică teribilă de ceea ce se va întâmpla în etapa a patra! De abia de acolo va începe să se vadă clar dansul morţii.

19 comentarii:

  1. De două lucruri mi-e teamă în tot angrenajul ăsta:
    1. Disonanța cognitivă
    2.Orgoliul
    👇
    Bruxelles-ului

    RăspundețiȘtergere
  2. Faza cu tratarea direct cu soldații inamicului e veche de când lumea. La rusi nici nu e dificil, pentru ca se bat între ei. Cine crede ca ukrii sunt altceva decât rusi, e retard total. Cel puțin cultural sunt identici, ca etnic e mixaj general in tot spațiul exsovietic. O sa va aduc aminte de celebrul colonel Vulturescu, amintit și de Soljenitin în alte contexte. Armata romana a capturat Nicolaevul fără victime prin inteligenta celor de la DIA de pe vremuri....

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu s-a terminat inca faza a 2 a. A fost eliberata 100% doar Republica Lugansk. Inca 50% din republica Donetsk este ocupata de Ukraina. In plus sunt bombardamentele aproape zilnice de la apropiere peste civili in capitala Donetsk. Pana nu se rezolva asta faza a doua nu s-a terminat. Luptele se dau pentru RP Donetsk acuma. Odessa nici nu intra in discutie decat peste 9 luni sau 1 an. Discutia despre Odessa este prematura. Se asteapta cu interes ofensiva Ucraineana din sud ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Resetul nu s-a terminat, cat de naiv poti fi?! Asta face parte din reset in proportie mai mare decat covidul. De la anul, cel tarziu 2024, e programat sa intre tot banu in sistem digital, ca token, adica voucher. Deja Polonia si Italia incep programe pilot cu venitul minim garantat. Si nu sunt singurele. Razboiul a inceput mult dupa ce s-a terminat „statul in case”, nu razboiul a terminat pandemia, ce aberatii poti scrie, Sebastiene!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-aduce anul,ce-aduce ceasul...lunii august!Fiti pe faza!Armata e cu noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e armata a fost cu noi si la revolutia romaneasca din decembrie 1989.

      Ștergere
  6. Mică lecție de aritmetică globalistă:
    "Suntem vreo 8 miliarde de oameni pe Terra.
    Dacă-i dăm fiecăruia 100 m2 se obține o suprafață ocupată de 800 de miliarde de m2, adică 800.000 km2. O țară cu suprafața asta e Mozambicul.
    Suprafața reprezintă 0,15% din suprafața totală a globului și 0,53% din suprafața uscatului. Restul de 99,47% ar reprezenta teritoriu neocupat de om. Pustiu.
    Dacă se face un calcul asemănător în care se raportează omul, cu cât consumă, la resursele naturale (totale, nu doar cele aflate în exploatare) se obțin rezultate comparabile ca ordin de mărime. Adică, zero virgulă. Apă? Două treimi din suprafața pământului e apă. 70,8%. Dacă socotești și volumul, consumul omului ajunge la nivelul unei picături într-un ocean.
    (Gabriel Klimovicz)
    - așa se începe deșirarea teoriilor "ecologiste" - alea cu resurse terminate, încălzire globală, reducerea rapidă a populației și alte satanisme ale boșorogilor miliardari occidentali, cei mai mari dușmani ai omenirii din istorie ! " via Damian Baciu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu! Craterul pe care trăim poate susține pana la 80 miliarde de oameni!

      Ștergere
    2. Aceeași 'lecție de aritmetică ' abordată un pic altfel:
      Ştim cu toții că doar 30% din suprafața globului terestru este pământ. Cât înseamnă asta? Diferite surse spun cam aceeași cifră: aproximativ 150 milioane de kilometri pătrați.
      Din această suprafață, 20% este acoperită cu zăpadă, 20% sunt munți, 20% deșert, 10% fără sol vegetal și doar 30% este teren bun pentru agricultură (inclusiv creșterea animalelor).
      Deci, terenul bun pentru agricultură este de 45 milioane de kilometri pătrați.
      Hai să luăm de bună cifra de 8 miliarde populație care ne este vânturată de ani buni (Eu personal nu cred în minciuna asta.)
      Dacă împărțim populația lumii la terenul bun pentru agricultură obținem 178 de locuitori pe fiecare kilometru pătrat de teren fertil.
      1 kilometru pătrat = 1 milion de metri pătrați; aceștia împărțiți la 178 de locuitori ne dă 5.618 metri pătrați pe locuitor.

      Altfel spus, fiecare suflet de pe această planetă ar avea 5.618 metri pătrați de pământ bun pentru agricultură, adică un pătrat cu latura de 75 de metri !
      Asta în situația ideală în care s-ar face o distribuire echitabilă a acestei resurse, și nu ar fi lăsați bogații lumii (ca alde Bill Gates) să o acapareze și să provoace foamete.

      Ștergere
    3. Cine crede că omul a fost creat, știe că Dumnezeu, în grija Lui pentru creația Sa, nu ar fi putut să lase spațiu și resurse insuficiente pentru miliardele de oameni ce vor ajunge să conviețuiască împreună;eu consider că spațiul și resursele Pământului în momentul de față pot susține viața pentru mai bine de 100 de miliarde de oameni;doar să se vrea; sandilăii ce conduc lumea mai mult sau mai puțin la vedere, consideră că, fiind prea multi oameni, bogățiile și resursele pe care au pus stăpânire, trebuie să le împartă;de aceea s au pus pe exterminarea locuitorilor Pământului;momentan o fac pe ascuns, prin promovarea ,,binelui'';acest ,,bine''se face prin promovarea avorturilor, a vaccinurilor (toate vaccinurilor create în ultimii ani sunt pentru exterminare), a homosexualității, a alcoolului, a tutunului ș.a.;deoarece numărul credulilor ce se duc la sinucidere, pardon, la vaccinare nu este suficient de mare pentru planul lor, vor trece la înfometare, apoi la războaie.

      Ștergere
    4. Foarte corect. La inceput a fost vânatoarea si pescuitul.
      De aceea, cu determinarea disperatului, mai marii lumii ne vor incarcerati in câteva metropole uriase, cu restul planetei declarat parc national, rezervatie naturala, zona biologica protejata etc, etc.

      Ștergere
  7. Poate susține Romania peste 5 milioane de români.care muncesc acum in Occident , adică întorși acasă că șomeri ?? Nu , nu poate ! Și atunci de ce spui că numai se plimba in Occident . Un comentariu inconștient ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Lasati laudele exagerate aduse rusilor ! Daca tot comparati cu al doilea razboi mondial, spuneti cum au luptat romanii nostri cu rusnacii !. Din filmul "Eroism şi jertfă pe Frontul de Est": "2000 de inşi am păzit 20 de kilometri de ţărm, cu o puşcă la doi oameni... pe frigul ăla. Cum rezistau săracii?... Le scoteam cizmele cu carne cu tot! Dar au stat în tranşee de piatră, au săpat tranşee de-alea de piatră domnule. Şi-au făcut datoria cum au putut. N-au fugit!" - dr. Iosif Niculescu, 96 de ani, veteran de război. Calculati cati oameni inseamana la 1000km.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Erau romani, nu erau chinuiti si vanduti si batjocoriti ca astazi de catre serviciile securiste tradatoare de la Bukarest

      Ștergere
  9. Vandalii secolului xx își dau in petec și în secolul XXI. "Volta superioara cu rachete" face doar ce știe: jaf și crime.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cu cat se apropie iarna cu atat se inmoaie determinarea anti rusa a europenilor .Efortul de razboi i a epuizat pe ucrainieni si fara resurse externe nu vor putea tine piept rusilor .Iar la iarna daca Europa va raci Ucraina va ingheta la propriu .Probabil ucrainienii il vor da jos pe Zelenski si vor cauta solutii de coabitare cu rusii .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posibil să nu se liniștească apele;din surse neoficiale am aflat că acest conflict va escalada în primăvara anului viitor;iar asta nu poate însemna decât ultimul război mondial, război ce l va înscăuna pe nenumitul.

      Ștergere
  11. Sebastien21 iulie 2022, 18:00
    Poate ai un job ceva? O ocupatie mai bine zis? Tot timpul imi aleg foarte bine cuvintele. De aia si fac distinctia intre job si "ocupatie".
    Esti profesor doctor in postari. Sa te vad cand ti se inchide robinetul ce "profesoras" ai sa ramai. Deocamdata te lafai ca ultimul nesimtit in confort si postezi. Ia spala tu nerusinatule rufe la mana si n-o sa mai ai timp de frecat netul!

    RăspundețiȘtergere
  12. In octombrie rabinii il asteapta pe "salvator" sa se devoaleze .De cine sa i salveze .? Probabil vor ataca Persia si asa va dispare amenintarea atomica .

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)