sâmbătă, 16 iulie 2022

Ce-a fost, ce va veni ...


La început au existat accidente logistice minore. Ba nu ajungeau mărfurile la timp din cauza unui gestionar, ba era de vină un şofer beat s.a.m.d. Aşa se face că puteai să te trezeşti că nu găseşti ulei sau zahăr. Păreau simple accidente. Dar ce conta asta? Puteai oricând să-ţi iei o gustare de pe stradă, o cafea mai dulce sau mai amară, s.a.m.d. Preţurile erau bune şi totul părea liniştit. 

Când m-am trezit eu, adică momentul în care am conştientizat cât de cât lumea în care trăiam, a fost undeva prin 1979. La o coadă, evident. Nu înţelegeam de ce trebuie să stau acolo în loc să explorez împrejurimile blocului alături de amicii mei. Din dilemă m-a trezit smucitura mamei care-a dat buzna în alimentară târându-mă până la un raft de unde a înhăţat câteva pachete cu zahăr după care s-a mutat la alt raft de unde a pus mâna pe nişte sticle unsuroase. „Ulei”, mi-a spus ea rapid. Apoi, în apropierea casei, mi-a pus în mână un coş în care a înghesuit jumătate din ce luase. „Plăteşti banii ăştia la casă şi te prefaci că nu eşti cu mine!”. Scurt şi eficient. Încă îmi amintesc asta. Apoi am plecat la joacă.

Treaba s-a tot repetat pe măsură ce timpul a trecut. Ai mei aveau discuţii referitoare la carne. La un moment dat, în apartament a apărut o nouă hardughie: un frigider care, aveam să aflu, nu era frigider, ci congelator. Nu mai aveai cum să rezişti altfel deoarece trebuia să faci combinaţii extreme: cumpărai câte jumătate de viţel(era interzisă tăierea, dar se practica în masă). Aici era o problemă deoarece viţelul îl cumpărai de undeva din zona rurală şi riscai ca la un control al Miliţiei să te găsească în portbagaj cu „corpul delict”. Mă rog, şi asta se rezolva împărţind prada” cu miliţienii. 
 
Îmi e foarte greu să fac o prezentare riguroasă. Ţin minte că, la un moment dat, pur şi simplu nu mai găseai nimic. Absolut nimic! Doar pâine pentru care stăteai la coadă. În rest, erau vestitele cozi la „poate-or băga ceva” sau „am auzit că bagă pui”. Baza era sistemul alternativ. Din fericire ai mei, pe lângă o reţea extinsă de furnizori(chiar şi pentru condimente banale precum piperul trebuia să ai „omul tău”), baza o aveau în casa noastră de la ţară, unde stăteau bunicii. Practic, pe baza acelei gospodării, îşi puteau asigura traiul de zi cu zi. 

Pentru un om din ziua de azi e greu de înţeles cum poţi ieşi pe stradă şi, dacă ţi se face foame, efectiv să nu ai ce să mănânci. Asta era realitatea de atunci: efectiv nu aveai ce să mănânci. Erau unii care n-aveau ce să mănânce acasă, aşa că pe stradă nici nu se punea problema! Poate, dacă aveai noroc să găseşti ceva cornuri pe la Pâine. Nu existau fast food-uri sau altceva similar. Erau restaurante care mai aveau câte ceva, dar era destul de greu.

Încălzirea era o problemă. Apa caldă la fel. Aici n-aş avea ce să spun întrucât Bucureştiul de azi al lui Nicuşor este, probabil, la un nivel similar celui de atunci. Cert este că apa caldă venea cu program. Nu aveai non stop. În ceea ce priveşte căldura, era cam după cum ţi-era norocul. Dacă erai mai aproape de punctul termic era ceva mai bine, altfel jale. Ţin minte că aveam calorifere electrice care mai încălzeau cât de cât camerele. Ceva mai târziu, tata a venit acasă cu o hardughie din teracotă. Era o sobă electrică. A băgat-o în priză şi a sărit siguranţa ca racheta. A trebuit să-i facă circuit electric separat şi şi-aşa o mai scotea din priză din cauza că se dădea totul peste cap. 

Apoi au venit  întreruperile de curent. Degeaba aveai hardughii electrice dacă nu aveai curent. Uite-aşa, pe perioada în care se oprea curentul, în timpul iernii, bucătăria devenea camera principală. Uram acele restricţii. 

Probabil descrierea mea este destul de superficială. Cei care-au trăit acele timpuri ceva mai conştienţi decât mine, probabil ar putea da detalii mult mai exacte. Cert este că totul începe de la o chestie minoră. 

Dacă faci parte din generaţia care n-a avut contact cu comunismul reţine ceea ce ţi-am spus anterior: totul începe cu o chestie minoră! Ai putea să-ţi reaminteşti nebunia COVID. „Durează doar o lună”, „mai trebuie să aşteptăm până se aplatizează curba”, „avem nevoie de mai multe restricţii”, „n-ai voie să ieşi din casă noaptea”, „luptăm împotriva COVID cu tancul şi armata”, „trebuie obligatoriu să te vaccinezi” s.a.m.d. Ce trebuie să înţelegi din toate acestea e faptul că dezastrul nu vine niciodată brusc, ci treptat, exact ca-n povestea corporatista cu broasca a cărei apă este încălzită doar cu câte un grad pe zi şi care sfârşeşte fiartă. 

Începem o serie de restricţii care încă de pe acum se arată groaznice. Benzina şi motorina practic s-au dublat. Alimentele încep, încet şi sigur, să dispară de pe rafturile magazinelor. Oferta, treptat, se va reduce. „Iluminaţii” de la Bruxelles vor să pună la punct o chestie de-a dreptul ucigătoare: limita de gaz pe cap de locuitor. Cum vine asta: Simplu: dacă limita de gaz e de 1mc pe zi, iar în acelaşi imobil sunt patru persoane, asta înseamnă 4mc de gaz pe zi, adică120 mc de gaz pe lună. „E bine, vor striga cei mai săraci, să sufere bogaţii!”. Suferă bogaii? N-aş zice. Cine-i bogat găseşte întotdeauna soluţii alternative, culminând cu cea de părăsire a acestei zone tembele a lumii. Ceea ce nu înţeleg săracii este că, de afectat va fi afectată nu clasa bogată, ci cea de mijloc. Această clasă va îngroşa rândurile săracilor, iar săracii vor deveni şi mai săraci. De ce? Asta-i regula, aşa funcţionează societatea umană de când lumea! 

În ceea ce priveşte măsura metrului cub de gaz pe cap de vită furajată, aceasta are un singur scop, anume să-i aducă pe săraci în spaţii cât mai mici. Veţi vedea o mişcare naturală către împărţirea spaţiilor. Unde-am mai văzut asta? Cumva în „komunalka”? Aşa-i că nu ştiţi ce-i asta? Citiţi, căutaţi şi cruciţi-vă! 

Vă uitaţi la războiul din Ucraina şi faceţi galerie care ucrainenilor, care ruşilor, uitând un lucru elementar: noi n-avem de-a face cu acel conflict! Nu-i treaba noastră! Evident, aşa v-au spus şi politicienii la început. Mai ţineţi minte cum spunea Plăvanul că România nu se va implica în conflict? Apoi ne-am implicat „umanitar”, apoi am trimis „arme defensive”, apoi am mimat că nu ne mai sunt bune MIG-urile şi le-am dat ucrainenilor(apropo, MIG-ul şi elicopterul de la Constanţa au fost date jos de un echipament antiaerian S-200 aparţinând ucrainenilor, cu binecuvntarea americanilor), iar acum ne-am transformat în capul de pod al transferului de armament greu către Ucraina. Vedeţi, totul treptat. Şi uite-aşa, ne trezim într-un alt setup, fără să ştim „ce s-a întâmplat”. 

V-am povestit pe Telegram, MeWe şi Matrix ce-a păţit cu jurnalista germană Alina Lipp, căreia, pentru că a spus adevărul despre atrocităţile ucrainene din Donbas, i s-au cofiscat banii din bancă. Atât ei cât şi tatălui său. Democraţie, frăţioare! Sau de vloggerul pro-rus leton arestat din 17 martie pentru „trădare”. Fără proces, fără nimic. Aşa, pur şi simplu! Sau despre confiscările aberante ale activelor unor indivizi(uneori chiar şi cu cetăţenia ţării respective) doar pentru faptul că sunt născuţi ruşi! Culmea, acţiune aplaudată de aceeaşi sărăcime. Sărăcime care nu conştientizează că yahtul ăluia „de neam prost” este întreţinut de alţi săraci care astfel nu mai sunt săraci. Odată confiscat yahtul, săracul ăla îşi pierde locul de muncă şi, cel mai sigur, yahtul se va scufunda. Şi odată cu el toate oportunităţile din jurul său(curăţenie, întreţinere, servicii portuare s.a.m.d.).

Ceea ce n-au înţeles oamenii care-au trecut prin comunism(şi nu numai) este că nu împărţind sărăcia(sau confiscând bogăţia) se va ajunge la un nivel superior. Niciodată! Am văzut-o în URSS şi în întreg Estul Europei, am văzut-o în America de Sud de-atâtea ori şi am văzut-o, dacă vreţi, în acel tembel şi imbecil eveniment al istoriei cunoscut sub denumirea de „Revoluţia Franceză”. Studiaţi istoria ca să vedeţi în ce hal au ajuns oamenii imediat după ce minţile înfierbântate ale revoluţionarilor devianţi au făcut regulile după cum i-a tăiat capul. Ce picaj dezastruos a avut atât agricultura cât şi industria. Despre asta nu se spune nimic în manualul de istorie, la fel cum nu se spune nici despre manipulările ordinare care au declanşat acel eveniment! Mă rog, multe nu se spun acolo.

Există însă o diferenţă fundamentală între nefastul pe care l-am trăit şi nefastul care urmează. Dacă înainte am suferit pentru ca ţara să-şi plătească datoriile, acum suferim fix de pomană, în numele unor interese ale unui grup restrâns care n-au nicio legătură cu noi şi ţara asta amărâtă. Dacă pe Ceauşescu l-am pedepsit că ne-a lăsat fără datorii, pe nemernicii ăştia de-acum, care ne-au îngropat în datorii, îi iertăm frăţeşte. Totul porneşte de la noi. Ăsta e adevărul!

41 de comentarii:

  1. Romania e ca si intrata in razboi. Militarii straini vor pleca ultimii, romanii vor muri primii. Se vor asigura ca se lupta pana la ultimul roman. Acelasi tip de lupta ca ala pana la ultimul ucrainian.
    Recensamantul are mai multe functii: confiscare de apartamente, gasirea persoanelor vulnerabile, ocuparea apartamentelor, gasirea in gaura de sarpe a barbatilor intre 18 si saizecisicat or vrea ei. Aceeasi schema, vor urma femeile si copiii. Doar romani, nu si alte natii care se plimba relaxati pe strazi, cu bani nu se stie de unde, si care ingroasa randurile in marketuri. Pentru ei n-a existat criza, pandemie, nimic. Unii isi ascund cu greu acea privire care denota ca se uita la romani ca la insecte, gandaci, animale mizerabile.
    Foametea, frigul sunt mijloace de control/santaj. Nu va iesi nimeni in strada. Daca o va face, va ignora ca dupa atata foame, slabire a organismului vor fi maturati toti cu tunurile cu apa si vor sari ca mustele. Se va folosi munitie reala intr-o anume faza. Pana atunci, usile blocurilor vor fi sudate, lumea va muri de foame, frig in aceste puscarii inteligent construite, numite generic blocuri. Unii cred ca vor supravietui. E cea mai rupta de realitate speranta. Vor fi vanati supravietuitorii supravietuitorilor samd. Isi imagineaza cineva ca un plan atat de general, global, complex, sistematizat, metodic si cu mari investitii ar avea ca target 3 luni de foamete, doar pentru a educa populatiile?
    Vor muri cei de la baza piramidei, apoi cei de pe urmatoarea treapta, pana se ajunge spre varf. Diferentele constau in modul de a muri si momentul cand va surveni decesul. Nu va fi nici o societate totalitara ci vor disparea societatile, disolutia lor fiind odata cu disparitia speciei umane. Cei care vor ramane in final sunt "altceva" si nu se pun la socoteala. Nu reprezinta cei 5% din populatie care ar supravietui. Cei 95% care trebuie sa dispara e alta gogorita. Toti trebuie sa dispara. Suna frumos 500 milioane de locuitori? Nu-i asa ca macar odata te-ai gandit ca te vei numara printre ei? Asa-i ca sperantele, atunci cand se vorbea de 10-15% reducere a populatiei, sperantele erau mult mai mari?
    Ia si spera, oricare ai fi. Speranta tuturor se numeste terorism global, fiind piesa esentiala a genocidului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "...acea privire care denota ca se uita la romani ca la insecte, gandaci, animale mizerabile" ....la Dulap mi se pare cea mai clara, apoi la Caltu si la Alinuta Burghiu si, utimul pe lista, cu voia dv, Măciucă al lor.

      Ștergere
    2. Nu e, la Marli Mut sigur genetic, la Caltu e de la patrunjiel si naftalina, la moldovanca smuglianca e de la dorinta, iar la Maciuca de la motorina.

      Ștergere
    3. Amice, nu te intrista si mai ales nu dispera chit ca te afli in Infern! La toate "ofertele partenerilor" cum se zice, exista nenumarate solutii...absolut nenumarate!Tine aproape de familie, prieteni, gasca de la scara:)) Nu fi fraier!...solutiile vor veni!

      Ștergere
    4. Anonim16 iulie 2022, 19:02
      Vorbesti in doi peri sau ca sa te afli in treaba. Viseaza placut la solutii.

      Ștergere
    5. Anonim16 iulie 2022, 23:51
      Esti copil?
      Vrei detalii AICI? :))))
      Pune-ti neuronul in functiune!

      Ștergere
  2. Refrain (répété deux fois)
    C'est la lutte finale ;
    Groupons nous et demain
    L'Internationale
    Sera le genre humain.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=E1Y8Q9Vr1Qo

    RăspundețiȘtergere
  4. De unde informartia cu s200? Si care ar fi fost scopul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ii iertam frateste si ii trimitem la munca silnica pe viata!Sa invete pe propria piele ce insemna sa fii sclav si sa presteze servicii grele in folosul comunitatii! Inainte de ivirea zorilor,intunericul e mai puternic!Bulgarele se rostogoleste!Malul e aproape!Inotati,cu ultimele forte!Exista un plan si o logica,dincolo de intelegerea noastra!Cei putini,constienti,duceti pe umeri povara intregii societati!Rezistati!Recompensa e pe masura efortului!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumim Sebastian de povestire! O sa vezi ca o sa ne prinda bine chiar si experianta caftelilor dintre gastile de la blocuri si strazi paralele :) Nu trebuie sa cadem in pesimism si in pozitia de victima sub nici o forma!

    Cum adica sa-ti sudeze usile de la blocuri si alte nenorociri, cum descrie colegul de mai jos?...Hai sa fim seriosi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Una dintre cele mai uimitoare teorii despre felul in care ne cream realitatea este – as zice eu – 'teoria pendulilor', care-i apartine rusului Vadim Zeland. Nu stiu mai nimic despre acest autor, a aparut peste noapte si, intr-un fel simplu, dar – in acelasi timp - socant, ne spune ca suntem liberi sa ne alegem viata, cum suntem si lipsiti de libertate. Ca avem liber arbitru, dar exista forte care ni-l pot limita; pendulii. Ce sunt pendulii? Sunt structuri energetic informationale, create in mod colectiv de oamenii care gandesc in aceeasi directie. De exemplu, oamenii care gandesc ca lumea-i deprimanta, urata, lipsita de speranta, ca lumea-i un loc al Iadului, unde nu esti ajutat, nu ai sansa la fericire si nu vezi un motiv pentru a trai, hranesc, fara a fi constienti, o structura energetic informationala, un pendul, cu ajutorul gandurilor lor, un pendul al depresiei. Dar, spune Vadim Zeland, in cartea sa 'Spatiul Variantelor'(Ed. Dharana), toate activitatile umane au pendulii lor. Structuri energetice informationale stau la baza tuturor activitatilor umane; ceea ce gandim, cum gandim, reactiile noastre la evenimente, situatii si probleme de viata sunt cheia relatiei omului cu pendulul. Pendulul este o structura informationala care se hraneste cu energia noastra mentala; ceea ce gandim ne pune pe frecventa de emisie a pendulului, care ne poate da mult, ne poate duce in sus si ajuta sau ne poate duce la disperare si distrugere.
    Cum ne poate capta mintea un pendul distructiv, asa incat sa ajungem storsi, deprimati, sa intram intr-o spirala descendenta, negativa a experientei noastre de viata si chiar sa ne trezim din frunte la coada, de la fericire si frumusete la suferinta extrema si disperare, de la bogatie la faliment si de la succes la esec total? Ei, bine, pendulii ne capteaza energia captandu-ne atentia. Cum ne capteaza pendulii atentia? Prin toate provocarile vietii. Prin ceea ce ne deranjeaza.Tot ce ne provoaca sa gandim negativ, sa reactionam cu manie, cu furie, cu ura, tot ce ne streseaza in vietile noastre, indiferent prin cine si prin ce situatie, ar putea fi doar felul in care un pendul se balanseaza pentru a ne prinde frecventa de emisie mentala. Tot ce ne deranjeaza este o provocare a unui pendul, spune Zeland.
    Ce-i de facut? Pentru asta va fi nevoie sa cititi cartea si sa aplicati metodele descrise in ea. Esenta problemei ar fi, insa, reactia noastra la evenimentele ce ne parvin din experienta vietii. Noi putem alege sa avem reactii absolut neasteptate la provocari, iar daca se poate ca ele sa fie invers celor asteptate ne-am face un serviciu enorm. Cum spune Biblia, raului sa-i raspundem cu bine. Unei situatii care ne infurie sa-i raspundem cu acceptare si calm. Sa ne amintim ca viata ne provoaca, dar ceea ce conteaza este raspunsul nostru emotional. Pe masura ce putem gandi, simti si reactiona surprinzator (cu zimbet cand unii se asteapta sa plangem, cu acceptare cand se asteapta sa ne opunem, cu iubire cand se asteapta sa uram) la provocari, la obstacole si la probleme, ne conservam energia si asa ne putem urma impulsurile sufletului si ne putem folosi mai eficient ratiunea, ceea ce ne ajuta sa simtim ca avem libertate de alegere in aceasta viata.Cred ca aceasta teorie justifica simplu cum anumiti factori/emitatori/influienseri ,ne determina sa alegem o cale pe care singuri ne-o inducem pe baza imformatiilor subtil ,, plantate in capul nostru mic si prost ,,...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai auzit vreodata de militienii criminali care folosesc tehnologie de monitorizare in timp real a gandurilor, desi este ilegala si neconstitutionala?
      Dar de tehnologia de inducere a viselor unui subiect uman, tot neconstitutionala si ilegala?
      Si ei se denumesc cu tupeu militieni criminalisti. Ce crezi astia vor plati de la vreun pendul pentru raul facut, sau ii trozneste Dumnezeu, in justitia divina? Pentru ca nu poti sa faci experimente pe fiinta umana doar pentru ca esti un nemernic de militian criminalist

      Ștergere
    2. Ceea ce ajunge la public este extrem de controlat.
      De exemplu, nu se știe că programul meu genetic poate fi cel mai bun din lume și îmi dă potențialul de a fi autorul teoriei unificării câmpurilor; dar ceea ce voi realiza va fi direct proporțional cu factorul epigenetic. Mai concret, nimic din acest potențial nu se va realiza dacă nu va primi stimulul corespunzător fiecărui decodor.
      Fiecare din noi suntem produsul mediului în care ne formăm până ajungem la maturitate.
      Acum, în acest mediu, componenta cea mai importantă este cea informațională. Noi suntem 4-5 % materie, 30-35% energie și 60% informație. De aceea are acest rol determinant mediul în raport cu datul genetic, și acest lucru, ca mecanism, ar explica teoria pendulilor.
      Este și mai sugestivă teoria egregorilor în privința raporturilor și mecanismelor de manifestare a individului în colectivitate, între colectivități de diferite dimensiuni, etc.
      Mie personal mi se pare că ar trebui să găsim răspuns la o întrebare mai importantă: cum e posibil să activăm doar aproximativ 25% din programul nostru genetic - adică responsabil de partea materială și o mică parte din cea energetică, în timp ce restul genelor nu se activează?? Acestea controlând cea mai mare parte a celor 30% procente de energie din ființa noastră manifestă și 60% procentul informațional al ființei noastre...
      Sau cele aproximativ 75% de gene din programul nostru au fost și sunt în continuare blocate, iar noi funcționăm în parametri stabiliți de nu știu cine pe nu știu unde?

      Ștergere
    3. Tata, Spatiul variantelor este una din cartile Maestru. Ca si cartile lui Lazarev. Pana la un punct. Dupa cate trebuie sa inveti sa aplici in viata de zi cu zi ce ai invatat. Foarte utila carte! Sunt grupuri in care egregorii construiti prin magie tin in captivitate oameni. Acolo e incalcarea liberului arbitru.
      Acolo este cel mai greu sa lucrezi, chiar daca o faci doar pe internet. Ca sa poti opri un pendul care impiedica iesirea captivilor din acel grup, trebuie sa-l ridiculizezi. Pendulii malefici nu suporta rasul si este momentul in care liderul de grup pendul isi da arama pe față. Isi arata coltii. Se pierde cu firea cand il enervezi si devine ceea ce este cu adevarat in spatele fatadei vopsite in culori ademenitoare.
      Moment in care naivii vrajiti cu cuvinte si promisiuni pot fugi din grup. Daca vor. Daca nu vor, inseamna ca rezoneaza cu pendulul si isi merita colivia.
      Stii ce ma supara cel mai rau? Ca grupurile fals spirituale pun in pericol sufletele copiilor nascuti si nenascuti. Cand inveti un fraier sa atraga bani, sanatate, prosperitate cu puterea mintii, egregorul ii da naivului ce a cerut. Ca duhul din lampa lui Aladin. Dar secatuieste urmasii de energia care li se cuvenea prin drept divin. Asta e marea capcana intinsa romanilor lipsiti de informatie de acest tip cand erau in colivia altui egregor denumit comunism.
      Daca sunteti atenti, o sa observati ca internetul este o harta astrala. O harta pe care exista colectivitati de suflete care incearca sa se salveze, dar care nu-si dau seama ca tocmai " salvatorii" sunt problema.

      Ștergere
    4. Structura energetică, care este creată de oamenii înșiși, este de obicei numită egregor. Există o mulțime de ei, și orice ocupație și organizație au propria lor energie. Care sunt egregorii și cum funcționează, oamenii interesați din cele mai vechi timpuri. Se crede că acestea pot avea un impact asupra vieții oamenilor, a gândurilor și a viziunii lor asupra lumii. Este important să rețineți că egregorul nu este întotdeauna bun și poate provoca probleme și eșecuri la o persoană.

      Care este egregorul creștin?
      Credincioșii și magicienii pot primi energie datorită egregorului creștin, care are o legătură directă cu religia și este considerat cel mai puternic. Multe conspirații rusești în textele lor au un apel către Domnul, îngerii și sfinții, așa că, în timpul pronunției lor, o persoană se conectează la egregor, la fel și o persoană credincioasă, când spune o rugăciune. Eregorul creștin nu oferă doar energie, ci oferă și protecție. Rezultatul din pronunțarea rugăciunilor și citirea conspirațiilor nu poate fi decât cel care crede cu sinceritate, adică se conectează la egregor.

      Ștergere
    5. Daca ai activa tot ti-ar veni idei...Goana dupa paranormal a venit si cu rezultate pe masura. Multi au invatat sa controleze mental pe altii sau sa le intre cu forcepsul in minte. Si au cazut in intuneric. Multumeste-te cu ce ai pana când vei fi suficient de evoluat ca suflet, altfel risti sa devii demon si sa-ti pierzi liberul arbitru. In intuneric nu e liber arbitru. Te-au activat dracii cei mari sa minti, vei executa, nu te vei putea opune pentru ca esti doar o marioneta jucata din sfori.
      Fortarea deschiderii chakrelor i-a dus pe multi in nebunie. Vezi Bivolaru care a inceput sa se creada miezul din dodoasca conducandu-si si ucenicii spre vidul din creierasul lui. Si altii, si altii...
      Cea mai simpla rugaciune: Doamne, nu ma lasa sa ma pierd de Tine.
      Si nu te vei pierde decat daca iti place viata aici, in sistemul controlat de "zei".

      Ștergere
  8. " Dacă pe Ceaușescu l-am pedepsit că ne-a lăsat fără datorii,"
    Din câte știu era vorba de o clica restrânsa si nu de poporul roman.
    Puteați spune: "Dacă pe Ceaușescu l-aU pedepsit că ne-a lăsat fără datorii", de exemplu. Dar NU de aceea a fost ucis, ci pentru ca trebuia sa cada EXACT ATUNCI indiferent cât de datoare era România , si indiferent cât de bine o duceau romanii! Se bătuse palma de la est si vest si ce a urmat a fost destul de clar.
    In altă ordine de idei, nu uitați că sistemul capitalist e bazat pe prăduire cu orice mijloace(camăta, colonizare, etc) prin cârdășia dintre capital si stat. Restul sunt fapte diverse, variațiuni pe aceeași tema.
    Cui nu-i convine sistemul, atunci sa inventeze altul, sau sa ne anunțe dacă nu cumva exista altceva în afara de bocetele defulatoare pe Internet.
    Comunismul nu a căzut datorită nemulțumirilor, bancurilor, a câtorva dizidenți sau a așa ziselor revoluții populare!. De aceea le e frica la guvernanți de cuvântul conspirație! Societatea în care trăim e bine controlată din umbra dar și pe fața pentru a ne lăsa doar sa lătrăm în timp ce caravana trece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa! Numarul trezitilor este tot timpul cu mult mai mic decât numarul adormitilor. La fiecare raspantie a istoriei, sforarii au dat puteri oilor sa-si ucidă " bacii". De ce crezi ca au fost permise de catre SRI care sigur nu doarme toate aceste grupuri de pițiponeală asa zis spirituală? Pentru ca sforarul stie ca oamenii cu scaun la cap nu-si vor bate capul cu grupurile aparute dupa revolutie ca ciupercile otravitoare. Eventual, vor ridiculiza gainile
      " spirituale".
      Lucru pe care si eu l-am facut in povesti, alchimizand astfel, cum stramosii nostri faceau, suferinta in satira. De ce suferinta? Pentru ca eu nu am scaun la cap si m-am apucat sa-i studiez in casele lor virtuale de pe tot internetul. Si ce am văzut eu acolo...mi-a provocat suferinta. Pentru ca in timp ce multi se hlizesc si profetesc viitorul, moliile inoculate in sufletul colectiv al romanilor devoreaza, fura energie, modifica matricea Romaniei, modifica oameni, tin in adormire printr-o vraja cabalistico-new age oameni care nu-si pot atinge astfel potentialul lor uman.
      As denumi grupurile cabalistico-new age-NLP si restul care vând minciuni prin lume ca fiind grupuri de crima organizata. Chiar daca membrii grupurilor nu o stiu, au fost transformati in cozi de topor prin care topoarele hăcuiesc tot ce mai era frumos si firesc prin Romania si prin lume. Cu sprijinul televiziunilor aflate in goană dupa rating. Vedeti cazul cel mai recent al asa zisului parapsiholog si vanator de fantome, vrăji si alte baubauri care intuneca mintile oamenilor neiesiti din pestera, Lucian Iordanescu. Ati vazut postul RTV facandu-si mea culpa pentru ca a promovat un impostor periculos? Nici nu o sa vedeti, asa cum nici A3 si restul antenelor nu or sa-si ceara scuze pentru impostorii care ne invata " secrete de atras bani si fericire". Urâte timpuri! Profetite dealtfel.

      Ștergere
  9. Mulțumesc pentru articol,dar și pentru cei care răspund!Este foarte adevărat că am avut toți o copilărie asemănătoare,decrețeii cu cheia de gât,dar haideți să vedem de ce, după părerea mea.Eram fără frică, curioși,ne spuneau că suntem frumoși, mîndri, că toți ai noștrii au luptat, că avem demnitatea umană și națională,iar acum?Rominii sunt hoți, puturoși, incapabili, nespălați (să te ardă focul nenea Dan,cu tinerii frumoși și rezist),este clar unde merge societatea cu sclipici și prostie . Îmi povestea un unchi de al meu,care a luptat la Stalingrad, că avea un prieten care era un geniu, în muzică,dar fără studii clar,neavind cine să-l sprijine,ai lui, țărani săraci,s-a pierdut,clar în clasicul lăutar de nunți.... În schimb, în comunism, cînd aparea un copil dotat era automat dirijat și încurajat de toți ai casei și ai statului.Este o mare diferență să îi transmiți copilului tau ginduri negative, și el va fi complexat și v-a gîndi negativ,sau ginduri pozitive să devină un un normal și întreg.Cred că vesticii nu se vor adapta la ce vine,nu mai au determinare,capul plin de droguri, și s-au învățat pufoși și puturoși,nu mai există exemple pozitive de marcă.Dar, vom trăi și vom vedea, să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte bun articol. Am trait in comunism. Il cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pe lista mea de lucruri care mi-au prins bine sunt: copilaria la tara si armonizarea cu natura si animalele; rugaciunea simpla, ca a unui copil care Crede ca daca Dumnezeu a promis ceva, atunci nu mă va lăsa in urgia asta de sistem satanist in care demonii au invatat sa vorbească din scripturi si sa vândă potiuni magice menite a ne tine in asteptarea salvarii din partea sistemului ; imaginatia; curiozitatea de a studia si alte religii si cai spirituale decat cea in care am fost botezată; monoteismul invatat de la musulmani. De la ei am inteles ca Dumnezeu este Creatorul si asa am inteles capcana masonică intinsa naivilor dornici de initieri, cu un dumnezeu inventat denumit arhitect. Dumnezeu e Unu, Creatorul, iar fragmentarea in treime mi se pare ca si cum ,in loc sa merg pe o singura cale, as alege sa merg pe trei cai in acelasi timp.
    Masonii isi tin sistemul puternic ademenind tineri si chiar copii; empatia cu care m-am nascut si care nu mi-a fost înăbușită; sansa intalnirii unor carti Maestru care mi-au completat golurile de intelegere; (ne)sansa intalnirii pe internet a unor papagali care mimeaza patriotismul, iluminarea, empatia m-au ajutat sa ma folosesc de contrast in favoarea propriei evolutii; prefacatoroa lor mi-a provocat atata repulsie incat nici nu mai vreau sa-i vad ;
    familie care imi seamănă si care m-a ajutat sa rezist când mi-a fost greu si am fost atacata de impostori care isi simt fatada de filantropi sau spirituali amenintata;
    .......lista e lunga, dar ma opresc aici 😁

    RăspundețiȘtergere
  12. "Benzina şi motorina practic s-au dublat. Alimentele încep, încet şi sigur, să dispară de pe rafturile magazinelor. Oferta, treptat, se va reduce. „Iluminaţii” de la Bruxelles vor să pună la punct o chestie de-a dreptul ucigătoare: limita de gaz pe cap de locuitor. Cum vine asta: Simplu: dacă limita de gaz e de 1mc pe zi, iar în acelaşi imobil sunt patru persoane, asta înseamnă 4mc de gaz pe zi, adică 120 mc de gaz pe lună."

    Tinand cont de faptul ca toata Ungaria se incalzeste cu gaze cumparate de la rusi, inclusiv mediul rural, sunt curios ce va face Viktor Orban in Ungaria. Pana acum le-a transmis Bruxellezilor multa mooie in legatura cu toate aberatiile "green deal". Probabil tot asa va face si de acum inainte. Nu toate natiunile sunt pline de slugi si conduse de imbecili spagari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Viktor Orban in Ungaria. Pana acum le-a transmis Bruxellezilor multa mooie"

      O alta gogorita promovata de tembeliziuni. De fapt este foarte departe de adevar. Niciodata n-ai sa vezi pe cineva ca va scuipa in directia celui care-i semneaza cecurile semetriale. Nu este altceva decit un clovn caruia ca oricarui clovn la circ i se permite sa "critice" stapinirea.

      Ștergere
  13. - "Suferă bogaii? N-aş zice. Cine-i bogat găseşte întotdeauna soluţii alternative, culminând cu cea de părăsire a acestei zone tembele a lumii. Ceea ce nu înţeleg săracii este că, de afectat va fi afectată nu clasa bogată, ci cea de mijloc. Această clasă va îngroşa rândurile săracilor, iar săracii vor deveni şi mai săraci. De ce? Asta-i regula, aşa funcţionează societatea umană de când lumea!"

    Awww! Tocmai ai lovit "nationalistii" si "patriotii" in moalele capului! Exact pe aia care o tin langa danga cu "fie painea cat de rea, tot mai bine e in tara mea". Ca sa nu mai vorbim de retardatii marxisti si de toate ideologiile lor utopice egalitariste.
    Sa nu-i uitam cumva de necalificatii care muncesc cu "Mushiul Sfant" si ii injura pe cei ce muncesc cu creierul sau care fac afaceri si de "specialii" subcalificati in meserii de doua lulele trei surcele care plimba hartii prin birouri sau care pot fi inlocuiti rapid de o masinarie sau de un calculator, dar care viseaza la cum vor fi ei platiti pentru doar patru zile de munca pe saptamana, sau chiar fara sa munceasca deloc, pentru simplul fapt ca exista.

    RăspundețiȘtergere
  14. - "Culmea, acţiune aplaudată de aceeaşi sărăcime. Sărăcime care nu conştientizează că yahtul ăluia „de neam prost” este întreţinut de alţi săraci care astfel nu mai sunt săraci. Odată confiscat yahtul, săracul ăla îşi pierde locul de muncă şi, cel mai sigur, yahtul se va scufunda. Şi odată cu el toate oportunităţile din jurul său(curăţenie, întreţinere, servicii portuare s.a.m.d.)."


    Yahtul ala nu apare pocnind din degete. Este asamblat intr-o fabrica de catre saraci, cu componente produse in alte fabrici tot de catre saraci.
    Ghici cine detine fabricile/firmele care asambleaza yahtul si fabricile/firmele care produc componentele?
    Ghici cine cumpara yahturile/produsele respective si cati saraci are ca angajati in propriile fabrici/firme?


    Partea amuzanta este faptul ca saracii ii injura pe antreprenori si pe cei inteligenti ce pot mai mult, iar saracii impreuna cu statul/poiliticienii ii vad pe acestia din urma ca fiind doar niste vaci bune de muls aflate la cheremul lor. Orice prost ajuns vremelnic printr-o functie prin diverse ministere si in principal pe la finante, are impresia ca "are puterea in pix" si ca este un fel de dumnezeu pe pamant.

    S-a ajuns in situatia in care pur si simplu NU SE MAI MERITA SA MAI PRODUCI IN INTERIORUL UE si NICI SA-TI MAI INREGISTREZI FIRME IN UE SAU PE PLAN LOCAL. Numai "baietii destepti" care au "spatele asigurat" mai investesc in locatii si utilaje de productie pe plan local/ue si numai retardatii nu detin o firma separata sau mama inregistrata in offshore. Orice antreprenor cu neuroni functional este capabil sa-si faca o analiza de cost si in urma acestei analize va ajunge la concluzia inevitabila ca NU SE MERITA sa te apuci de afaceri fara sa ai firma inregistrata in offshore si ca NU SE MERITA sa produci mai mult decat diverse servicii pe o reprezentanta locala a firmei din offshore.
    Productia se muta obligatoriu in Asia. Fara discutii. Acolo nu exista costuri colosale cu un milion de autorizatii, aprobari, semnaturi si controale, cu ecologia sau mai nou cu "green deal", cu politica corecta, "antidiscriminarea", "antirasismul" sau cu "microagresiunile", cu 14-15 si chiar 18-19 salarii anuale platite, cu costuri salariale duble sau triple fata de salariul de baza contractat, cu zeci de salarii platite ca despagubire pentru ca ai avut tupeul sa concediezi un prost sau ca ai avut nesimtirea sa dai faliment, cu drepturile oricarui basinos de a avea zile si chiar saptamani intregi libere pentru orice migrene sau dureri in coor, etc. iar cireasa de pe tort, pe langa o gramada de facilitati administrative pentru veniturile provenite din exporturi NU SE PLATESC IMPOZITE, acestea fiind ZERO, lucru valabil si pentru incasarea de dividende!

    Atat saracii cat si statul/politicienii o vor suge in curand grupa mare. Vor lua o super-mega-mooie cu pickhammer-ul de le vor sari dintii din gura cum sar paiele de la combina. Este exact ceea ce merita. Europa si tot vestul "dezvoltat" se va intoarce in Evul Mediu, iar Asia ca deveni centrul financiar si economic al lumii.


    Si pentru ca o imagine face mai mult decat o mie de cuvinte...
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/capital-flow/using-global-capital-flow-heat-map/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/draghi-out-the-dominos-fall/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/banking-crisis/fintech-banking-by-sheer-force-of-regulation/
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/warrens-wealth-tax/
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/is-it-taxes-or-debt-default-which-cause-revolution/
    ...


    Multe "succesuri" si mai ales "sa traiti bine"!
    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/why-is-socialism-dying/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Europa si tot vestul "dezvoltat" se va intoarce in Evul Mediu, iar Asia ca deveni centrul financiar si economic al lumii."

      Nu prea are logica ce spui. Ia gindeste-te! De ce s-ar distruge economia in UE si NAm pe motive clare enuntate de ei: Carbon in exces in atmosfera; emisiile de metan, distrugerea ecologica, lipsa apei, disparitia diversitatii speciilor, lipsa hidrocarburilor, ETC, ETC, in timp ce Asia va continua sa se rahateasca pe toate micile victorii cu poluare pe toate planurile posibile aduse de lichidarea vestului?

      Ștergere
    2. "De ce s-ar distruge economia in UE si NAm"
      Comentariul anterior a fost destul de explicit, dar daca ai dificultati sa-l intelegi, gasesti aici o explicatie mura-n gura:
      https://chiazna.ro/2022/07/disolutia-europei/

      Ștergere
    3. Schimbarea stapanilor... bucuria nebunilor? >:)

      Ștergere
  15. Am crescut și trăit în comunism . Am muncit ca mai toți Intr o "companie " de stat că doar toate aparțineau statului .
    Contrar la ce povestiti aici, eu ca simplu pionier , sportiv, specialist , mama din aceea perioada va spun că nu am dus lipsă de nimic . Când am vrut sa merg in tabere cu școala am mers , cu echipa am mers , concediu am mers .
    Da , am stat la cozi și când eram copil și mai târziu dar nu am rămas niciodată fără mâncare .
    Când ieșeam de la școala , pentru că părinții îmi dădeau o fisa de trei lei zilnic îmi cumpărăm o gogoașă și un pahar de lapte bătut dau altceva . Magazinele de gen erau peste tot .
    Da , ce a fost greu de acceptat in anii aceia era lipsa libertății pe care și azi cei mai multi nu o au și nu o înțeleg încă .

    RăspundețiȘtergere
  16. Reamintire în atenția tuturor acelora care s-au simțit bine în comunism. Regimul în care v-ați simțit bine este același care a ucis sute de mii de români: țărani, intelectuali și alte categorii. Este același care a înrolat în securitate zeci de mii de români și a mizat pe cel puțin 400.000 de informatori. Nu uitați ca în comunism s-a spălat mintea la milioane de români care n-au cunoscut adevărata istorie, care de altfel este și astăzi rescrisă de cei înrolați în slujba unor ministere ale adevărului. Nu minimizați comunismul pentru ca unii "n-au dus lipsa de nimic" atunci. Comunismul a fost o perioada neagră în istoria ROMÂNIEI cu consecințe tragice pentru fibra sociala și solidaritatea poporului român.
    După cum libertatea de a merge la mall și în Grecia, de a te "exprima liber" pe Internet nu înseamna ca trăiți într-o lume libera. Nu va uitați doar la voi și la bunăstarea voastră, ci și în jur la calitatea oamenilor, la relațiile dintre oameni în societatea de azi, la pâinea și circul cu care sunteți serviți. Un șoarece sătul în capcana lui nu va fi niciodată liber!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ti se pare calitatea oamenilor de acum mai buna decit cea a oamenilor din perioada '70-'90? Mie nu. Din contra.

      Ștergere
    2. Da, asa e cum spuneți. Poate nu m-am exprimat suficient de clar.

      Ștergere
  17. Nu toata perioada comunista a fost marcata de lipsuri majore. Ar fi interesant de facut un eseu pe tema '50, '60, '70, '80. Nu toate tarile lagarului erau la fel.
    Depinde insa si in ce famelie ai crescut, in ce regiune, sat, oras, cartier etc.
    Planurile de regula sunt multigenerationale, iar oamenii si societatile traiesc putin.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dacă nu va dispărea de tot mâncarea, nu vor dispărea nici oportunitățile; important este să nu înceapă ultimul război mondial;pe căi neoficiale am aflat că în primăvara anului viitor, conflictul din Ucraina va escalada;iar asta nu poate duce decât la un război de proporții.

    RăspundețiȘtergere
  19. Marie, Marie...Treimea e Unime,un Dumnezeu în trei ipostasuriVezi ce zic muslimii despre cele trei lucruri pe care ei le considera spurcate-unul din ele este Treimea lui Dumnezeu.Mai studiază,Marie,mai studiază !!!Dacă ești botezata în numele Treimii, păzește de hulele mahomedane.Shalom !

    RăspundețiȘtergere
  20. ,,dezastrul nu vine niciodată brusc, ci treptat" - mi-am amintit de un banc, sa ne mai descretim! Un individ intre doua varste merge ma medic. - Domnu' doctor, cum e domle cu impotenta asta, vine asa, dintr-o data?! Doctorul: Nuuuuu, nici pomeneala! Intai te face de rusine de cateva ori!

    RăspundețiȘtergere
  21. Despre comunismul ceaușist și Davos (2)
    A făcut mai multă vâlvă decât credeam articolul în care făceam câteva diferențieri între comunismul ceaușist și globalismul davosian. Nu mă așteptam, iar dacă știam, aș fi fost mai prudent în formulări, dar pun pe seama interesului crescut față de subiect o impresie împărtășită de mulți.
    Desigur că, în primul rând, s-ar fi cuvenit să definim termenii. Comunismul ceaușist înseamnă planificare centralizată, urbanizare sistematică, colectivizare și, în ultima sa parte, austeritate pentru plata datoriilor. Termenii de „proprietate personală” vin de acolo, aici nu cred că m-am înșelat, însă mulți s-au împiedicat de ideea că a avea apartament și mașină ar fi fost un standard pe atunci. Pentru că mulți trăiau cu chirie la stat, iar a avea o mașină se reducea la a avea o Dacie (iar asta nu se obținea ușor, existau liste de așteptare, condiții etc). Mulți s-au împiedicat și de ideea că proletariatul a fost „îmburghezit” în comunismul ceaușist. Și, în fine, unii au remarcat că nu are sens comparația: sistemul comunist/socialist n-ar avea multe în comun cu corporatismul capitalist davosian.
    Să o luăm pe rând.
    Pentru a ne face o idee despre finalitatea sistemului comunist autohton, ar trebui să avem o perspectivă mai largă, în care să fie incluse și obiectivele declarate ale regimului. Nefiind în temă, nu mă pronunț la acest nivel. Sistemul comunist autohton a avut, în orice caz, mai multe etape/faze: cea „liberală” a anilor 70, cea „nord-coreeană” a anilor 80. În orice caz, nu sunt de acord cu cei care consideră comunismul românesc drept exclusiv orientat către distrugerea României. Unele obiective care în România Mare erau deziderate de neatins au fost atinse de comuniști: „românizarea” orașelor, industrializarea țării, rezolvarea problemelor ce țineau de accesul la educația superioară. S-a atins o mobilitate socială, iar mulți fii de țărani au avut acces la universități. Da, știu, reversul fiind demolarea cu târnăcopul a ierarhiei sociale interbelice. În ceea ce privește proletariatul, acesta a dus-o efectiv mai bine decât ale clase sociale și da, rezultatul final este un soi de „îmburghezire” a acestuia.
    Muncitorul primea locuință de la stat, avea șanse să se înscrie pentru un automobil, chiar dacă nu era parte din elita profesională. În orice caz, și din amintirile mai degrabă precare dinainte de 1989, cei care aveau Dacia nu erau privilegiați de partid. Erau membri ai unei „clase de mijloc” create de comuniști. Alte clase erau mai puțin cotate în acest sistem (ai mei, din sectorul învățământ, n-au avut nici locuință proprie, nici acces la automobil). Mulți și-au luat apartamentele în posesie ca proprietate după 1989, dar se putea și înainte. Practic, și la nivel social relativa înzestrare economică a românilor a fost tributară sistemului comunist ceaușist. Aș caracteriza sistemul ante 89 ca un dezvoltaționism primitiv, socialist, centralizat, autarhic. La nivel social, asta ar însemna un angajat/salariat la stat, cu locuință proprie, cu posibilitatea de a-și face concediile (burghezi cum sunt mulți încă din comunism fără să o știe, habar n-au cum e să ai o viață fără vacanțe și concedii). În ceea ce privește Daciile, poate nu erau accesibile așa cum am dat de înțeles anterior, dar dacă facem comparații cu epocile precedente, înțelegem totuși că atunci, înainte de 1989, s-a „democratizat” întâia oară automobilul personal.
    De partea cealaltă, Davos este despre un capitalism corporatist înregimentat în ideologia eco-equity-diversity. ....
    Articol scris de Buturuga Anghel pentru R3media (link in nume)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)