luni, 11 iulie 2022

Ceea ce nu ştiaţi despre Abe


Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, a avut o serie de iniţiative care par a-i fi fost fatale. Faptul că omorârea sa a fost una comisă după ce i s-a terminat mandatul, ar trebui să vă dea de gândit. Desigur, pentru noi, ca oameni normali, sacrificarea lui Abe după ce nu mai era în funcţie e de-a dreptul inutilă. Inutil nu înseamnă degeaba. De aceea ar trebui să o privim ca pe pe o crimă rituală. Nu sunt vorbe mari, doar simple constatări de care ne dăm seama în momentul în care suntem puşi în faţa unei crime stupide, fără niciun sens şi fără comunicare dn partea autorităţilor.

Primul lucru pe care ar trebui să-l înţelegeţi este acela că Abe a fost singurul politician din zona vestică de influenţă care a încercat să dea drumul inflaţiei pentru a-şi rezolva gravele dezechilibre ale economiei nipone. V-aţi întrebat de ce nu s-a dat mai devreme drumul inflaţiei? De ce, după nebunia crizei din 2008, nu s-a pornit maşina inflaţionistă? E o întrebare cât se poate de logică. Răspunsul e devastator. Pentru că nu s-a dat voie de la stăpânire. Nu s-a dorit asta, înlocuindu-se o stare de corecţie normală cu un mega-experiment. Experiment început, dacă mă întrebaţi pe mine, odată cu clamarea unipolarismului american. 

Că Abe a vrut să dea drumul inflaţiei s-a văzut în toate acţiunile sale. Că n-a putut s-o facă din cauza opoziţiei discrete a Băncii Centrale a Japoniei este o realitate. Şi, dacă vreţi, un motiv pentru „disfuncţionalităţile” înregistrate de aşa-numitul „abenomics”. Cu toate că poziţia sa faţă de inflaţie a fost un punct esenţial, nu a fost singurul!

Cel mai important punct al agendei lui Abe a fost închiderea ultimei probleme legate de cel de-al Doilea Război Mondial, anume a unei înţelegeri cu Rusia. Există încă de atunci problema „Insulelor Nordice”, problemă pe care Abe a tot discutat-o cu Putin. Era ultimul obstacol în calea semnării unui tratat cu Rusia. Şi era cât pe ce ca Putin şi Abe să ajungă la o înţelegere. Doar că discuţiile au fost detonate de începerea problemelor din Ucraina în 2014. Maidanul de la Kiev a pus Rusia în alertă maximă. 

De fapt a mai fost ceva. Abe a fost vizitat de Barak Obama împreună cu Susan Rice(o mai ţineţi minte pe cretina aceea?). Conform unor surse, în stilul cel mai nediplomatic - sau mai bine spus ghiolbănesc - cei doi au făcut presiuni teribile asupra lui Abe pentru a impune restrcţii Rusiei. A încercat să reziste, însă nu a avut ce face deoarece cei doi au venit cu toată gama de ameninţări. Astfel, practic cu pistolul la tâmplă, Abe şi-a dinamitat cel mai puternic punct al politicii sale. Câştigarea de către Trump a prezidenţialelor ar fi putut să aducă o nouă perioadă a relaţiilor ruso-japoneze, doar că mandatul lui Trump a fost dinamitat cu minciuna „russiagate”. Din acest punct de vedere şi mandatul lui Abe a fost un eşec. Însă ceea ce trebuie să reţinem este că Abe a fost singurul premier nipon care a încercat să-şi conduc ţara pe o cale pragmatică. 

Actualul premier, Fumio Kishida, a revenit la politica belicoasă faţă de Rusia, împingând Japonia într-un dezastru energetic. V-am povestit despre proiectul Sahalin 2, mai precis despre pierderile imense pe care le înregistrează atât companiile japoneze care investiseră în proiect, cât şi economia Japoniei din cauza pierderii unei surse vitale de energie. 

De ce a fost ucis Abe? Cred acum deja înţelegeţi implicaţiile acţiunilor sale care l-au trecut în rândul indezirabililor. Iar indezirabilii, de obicei, sunt pedepsiţi exemplar. 

Chiar şi aşa, moartea sa se constituie într-un eveniment care marchează o schimbare radicală a lumii. Pe moment nu pare, dar ceva mai târziu, văzută în perspectiva a ceea ce va veni, moartea lui Abe va fi o bornă istorică de marcaj a schimbării radicale a vremurilor. Urmează!

17 comentarii:

  1. Cu siguranță totul a fost plănuit;cu atâta pază lângă el, un om nu are cum să fie ucis.

    RăspundețiȘtergere
  2. bojo,abe...macrou,bideu etc.Tic-tac!

    RăspundețiȘtergere
  3. A mai fost un moment,destul de recent,în care Shinzo Abe s-a luat de Zdrelea să încheie pacea cu Rusia,că oricum nu are nici o șansă.O fi fost și ăsta unul din motivele asasinatului.Susan Rice,nu Condoleeza?:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mii de scuze... pe scroa... pardon, am vrut sa spun ca pe Doamna Rice nu o cheama Suzan ci Condoleza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt două proaste diferite care au acelaşi nume: Condolezza a fost secretar de stat în timpul lui Bush Jr, iar Susan Rice a fost Consilier pentru Securitate Natională în timpul lui Obama

      Ștergere
    2. Nu e proaste deloc, e front runner, care implementeaza agenda, directiile de partid.

      Ștergere
    3. "Dacă minciunile ar fi muzică, Susan Rice ar fi Mozart" -- Rep Matt Gaetz.

      Jamaicana Susan Rice, acualul Director of the Domestic Policy Council (the principal forum used by the president of the United States for the consideration of domestic policy matters), e o canalie/zgriptzuroaica urita ca dracu, o hoatza imputzita pe linga care duhoarea emanata de o Anna Pauker poate parea doar un parfum ieftin si inofensiv de talcioc.

      Ea e cea care a ordonat NSA sa ii monitorizeze lui Merkel convorbirile telefonice pe vremea lui Obama. Cind nemtii au descoperit magaria si au facut-o publica, Susan Rice l-a chemat la Casa Alba pe un general implicat in povestea asta (cred ca Michael Hayden era...). Turbata de furie, cu miinile in solduri, a urlat inspre Hayden, care se apropia in pas alert dinspre celalalt capat al unui lung coridor: "Cine dracu te-a pus sa o monitorizezi pe Merkel?". Infuriat, si cu o voce inca si mai tunatoare, generalul a urlat: "YOU!!!".

      Bill O'Reilly, intr-un clip de 4 minute foarte-foarte interesante: "The Two People Pulling Joe Biden's Strings":

      https://youtu.be/rWg3ZwJ4KeA

      Daca il ascultati, veti afla ca cele două persoane care trag sforile lui Joe Biden sint Susan Rice si Ron Klain.

      Alte detalii:
      "Susan Rice este maestrul-păpușar secret din spatele războiului lui Biden împotriva armelor de foc"

      https://www.ammoland.com/2021/08/susan-rice-is-the-secret-puppet-master-behind-bidens-war-on-guns/

      Ștergere
  5. https://www.national.ro/dezvaluiri/premierul-impuscat-al-japoniei-racolat-de-rusi-la-bucuresti-pe-strada-lemnea-768344.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Intuiesc ca si romanii au fost presati sa se comporte ghiolbanesc cu Abe lasandu-l cu ochii in soare, atunci cind acesta ne-a vizitat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romanii nici nu sunt niste maestri ai bunei cresteri. De felul lor. Asa ca nici nu cred ca trebuia sa-i preseze cineva prea mult🤣🤣. Vorbeam cu cineva despre necinstea românilor si comportamentul destul de nesimtit in foarte multe cazuri. Zicea ca e influență turceasca. Oare? Nu cred ca au fost prea multe violuri pe meleagurile astea facute de turci ca sa avem sange turcesc. Dacii se tot straduiesc sa vopseasca in culori fatada, dar dedesuptul ramane acelasi. Mai lucrati, băieți! Un popor care vopseste fatadele dar nu lucreaza la educatie isi fura singur căciula.

      Ștergere
    2. @@@Anonim11 iulie 2022, 21:27
      Dar, în sinceritatea, în analiza, în gândurile dumitale te ai întrebat de ce se întâmplă această chestiune?că toate răutățile, necinstea, dușmănia, miștocăreala, moartea caprei vecinului, bârfa și multe alte obișnuințe ale poporului român (și a întregii lumi) au un punct comun!știi dumneata asta?

      P.S.
      Mai este unul pe aici care urăște românii;chestia că păcatele arătate la românii noștri de către ,,preacuratul'' se regăsesc și la el...

      Ștergere
    3. @ Anonim 20.04: Posibil, mai ales ca PM era/nu era unul.din noul/ vechiul Pesedeee, anti Dragnia pe față.

      Ștergere
  7. Pentru 11 iulie 21.27 si 12 iulie 9.29
    Oare vreodata o sa recunoasca securistii prosti de la anchete speciale si sociale ca sunt prosti chiar pe lucrarea lor facuta cu minutiozitate 24/7? Voi credeti cumva ca verificarile imbecile va confirma mizeriile? De ce sunt securistii romani printre cei mai prosti din lume, fie militieni, fie anxhetatori sociali?

    Bai securistilor prosti, abuzurile se intorc impotriva voastra, nu o sa mearga la nesfarsit cu mizeriile securiste ilegale

    Cu stima,
    Din Prahova,
    Comuna Tataru

    Un simplu taran

    Ma iertati domnu Dan, dar sunt unii care isi merita replica, mai ales pe lucrarea pe care o fac. Acest mesaj este adresat lor.

    Securistilor, maine ma deplasez in Ploiesti, hai cu verificarile in trafic etc

    RăspundețiȘtergere
  8. @@@Anonim12 iulie 2022, 18:23
    Așa este;unul care cică deconspiră securiștii pe internet, nu l poate duce prea mult mintea;mai e unul pe aici care mai face dastea;sau poate ești chiar tu acela, r.i.p.

    P.S.
    Unii dintre cei mai periculoși securiști sunt țăranii;neavând prea multa carte, ei nu își dau seama cât rău fac;Prahova este o zonă plină de deștepți...

    RăspundețiȘtergere
  9. Abe nu a murit ...se pare ca a trebuit ,, sa para ca a murit ,,...motivele nu le stiu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică...Abisor .s-a dus la o bere cu DanCondrea exHexifarma?!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)