marți, 5 iulie 2022

Începe marele jaf european!


Pe la începutul pandemiei, România a încercat să se aprovizioneze cu materiale sanitare care erau necesare. S-au comandat măşti, ventilatoare şi alte prostii. Ei bine, atunci s-au întâmplat nişte chestiuni reprobabile, trecute cu vederea rapid de conducerea trădătoare a ţării. Mai ţineţi minte cum Germania a arestat pur şi simplu un avion de-al nostru care avea ventilatoare în el, rechiziţionând toată marfa? Sau cum Franţa a pus mâna pe un avion cu măşti chirurgicale? Ambele ţări au spus că jaful practicat la drumul mare a fost un fenomen normal justificat de starea de urgenţă. Se pare că aţi uitat mult prea repede. Evident, în aceste evenimente vina principală o au trădătorii din capul ţării care au pus instantaneu batista pe ţambal fără a mai face nici măcar demersurile necesare recuperării banilor daţi pe acele echipamente. Asta-i ţara, ăştia-s oamenii. Ca să nu mai vorbesc că starea de fapt deb atunci i-a învăţat pe unii cum să delapideze Bugetul luând bani şi netrimiţând nimic în ţară. Nu-i aşa, camarade Arafat?

A trebuit să vă aduc aminte de jenantul episod de haiducie practicat de cei doi „parteneri” ai României pentru a vă atrage atenţia la jaful care urmează. Pe scurt, recent, Plăvanul a avut o discuţie cu Manfred Weber. Nu ştiu dacă-l mai ţineţi minte pe individul ăsta jegos care nu ştia decât să ne jignească şi să-l susţină pe trădătorul băsescu. Reamintiţi-vă cât de recalcitrant era şi cât de rău ne călca în picioare. El este unul dintre artizanii blocării absolut abuzive a accesului României la Spaţiul Schengen şi tot el a provocat daune imense transportatorilor români fiind unul dintre artizanii „Pachetului de Mobilitate”, cel care i-a aruncat pe transportatorii români de pe piaţa europeană a transportatorilor. 

Ei bine, acest jeg l-a sunat pe Plăvan pentru a discuta susţinerea de către România a strategiei energetice pe care-o propune el. Iar Plăvanul - care în relaţia cu oficialii europeni nu vorbeşte de pe telefonul pus la dispoziţie de către STS, ci de pe un dispozitiv primit din Germania - l-a asigurat că România îl susţine. Mai mult, l-a sunat imediat pe slugoiul Ciucă pentru a pune la punct detaliile, iar acesta s-a executat în timp util.

Acesta este motivul pentru care Ciucă a anunţat că raţionalizează gazele. Desigur, pentru ca şocul să nu fie mare, a anunţat că o va face pentru companii. Numai că, trebuie să înţelegeţi că niciodată nu vi se va da o veste nasoală decât după ce veţi fi expuşi unei fezandări mai îndelungate. Orice om normal la cap se întreabă ce sens are raţionalizarea în condiţiile în care România îşi asigură în proporţie de 90% gazele din producţia internă? Nu e greu să găseşti cei 10% care-ţi lipsesc. Şi, la urma urmei, chiar şi fără ei poţi trece iarna fără raţionalizări aberante. 

Duminică, într-un cadru mai discret, Manfred Weber - care-i şi şef al PPE - ieşea la atac expunându-şi principalele direcţii pe care vrea să le impună. Iată ce declara el - repet, ştiind că are susţinerea României: „Europa are nevoie urgentă de decizii privind solidaritatea energetică obligatorie. Nu vreau să experimentez mai multă confuzie ca în timpul pandemiei, când toată lumea și-a închis granițele și și-a oferit măști în timp ce Europa a eșuat.,(...) Cu alte cuvinte, avem nevoie de mecanisme obligatorii de a face față și de a fi solidari pe baza gazului care se află în rezervoarele de stocare, astfel încât toată lumea să nu se uite doar la sine. În toamnă, când lucrurile devin cu adevărat serioase, aceste mecanisme trebuie să funcționeze”(citat din R3Media, singura publicaţie autohtonă care a publicat ştirea). Mai mult, Weber spune că nu e corect ca „ţările norocoase” care au gaz să nu fie solidare cu celelalte ţări. Vă simţiţi vizaţi, norocoşilor?

Iaca de fapt care-i socoteala. Nemţii sunt rupţi în cur. Şi asta nu din cauza noastră, ci a lor. Şi-au tăiat singuri conducta de gaz cu ruşii pentru a fi solidari cu Ucraina. Treaba lor! Problema e că vine iarna şi s-au trezit că n-au de unde să ia gaz. Şi efectiv n-au de unde, întrucât Putin îi va lăsa în rahat pentru ca ei să-şi poată duce ideologia antirusă până la capăt. E cât se poate de justificat ceea ce face Putin întrucât Rusia a băgat bani în NordStream 2, iar la finalizare nemţii au spus că nu le trebuie. Ca să nu mai vorbim că le-au naţionalizat filiala germană a Gazprom. Păi cum altfel te poţi comporta cu un asemenea haiduc? Şi ce face Germania constatând „înţelept” că iarna e frig? Ne spune nouă că trebuie să fim solidari cu ei, adică să punem totul la comun. 

Ce înseamnă asta? Pe scurt, să punem la bătaie gazele noastre cu depozitele lor goale. Dar ce înseamnă „echitabil”? Staţi să vedeţi că abia acum începe tămbălăul. Echitabil înseamnă distribuirea după o schemă proporţională bazată pe dimensiunea populaţiei şi consumul industrial. Asta deoarece cică nu se poate face discriminarea între populaţie şi industrie. Astfel, Germania îşi va asigura partea leului, Franţa va fi a doua, iar România, picată la capitolul consum industrial, va fi pe undeva pe ultimele locuri, ridicată doar de numărul populaţiei care şi el va fi rectificat deoarece, nu-i aşa?, se va ţine cont de emigranţii români din spaţiul european care vor fi trecuţi la ţările lor de adopţie. Iată cum arată jaful la care Plăvanul ne-a făcut părtaşi! 

Ciucă, prin anunţul făcut, doar ne pregăteşte pentru penuria pe care o vom îndura la iarnă. V-o spun încă de pe acum: revenim la Evul Mediu. Nu vom avea nici gaz şi nici curent electric. Ceea ce aţi văzut pe vremea lui Ceauşescu va reveni în forţă, însă sub o formă mai radicală: vom avea doar câteva ore pe zi de energie electrică şi gaz, iar preţurile vor fi demente. Prin structurile guvernamentale se vorbeşte deschis despre un preţ de 20 lei pe litrul de carburant! Totul, evident, din solidaritate. 

Europa ne jefuieşte deja la drumul mare. După ce ne-au sufocat industria, după ce ne-au luat pădurile şi pământul, urmează să dea cel mai mare jaf asupra resurselor noastre naturale. Resurse pe care, în mare parte, tot ei le exploatau, dar aveau obligaţia să mai vândă şi pe-aici din ele, păstrându-şi profiturile babane. Acum ni le vor lua aproape pe gratis, iar noi ne vom uita ca proştii, mirându-ne de cât de proşti suntem.

Sunt mai multe veşti proaste. Nu avem alternativă la guvernare. Toate forţele politice sug de la aceeaşi ţâţă. Nu avem anticorpi - decât foarte modeşti - în serviciile de forţă. Totul este subordonat SUA sau puterilor europene. Suntem vai de noi. Şi, în plus, mai suntem şi sclavii propriei noastre laşităţi. Întrucât nu suntem capabili să generăm un scurt-circuit, va urma o cursă în care fiecare va trage pentru el. O cursă în care, din nou, vom lupta unii împotriva celorlalţi, uitând de ticăloşii care ne-au adus în actuala stare de fapt, anume jefuitorii externi şi telecomandaţii lor pe care-i ţin în funcţii înalte în statul român. 

Suferiţi, dragii mei! Suferiţi, duferiţi, suferiţi!

45 de comentarii:

  1. O, da! Poveste fără sfârșit: fiecare pentru el... Rețeta succesului românesc.
    Să sperăm că frigul și foamea vor schimba aceasta paradigma socială, măcar în straturile mai de jos ale societății. Acolo unde credința ortodoxă încă mai pâlpâie, iar "postul" rece impus de guvernanți ar putea-o re-aprinde.
    Așa să ne-ajute Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Citeam ieri ca si-n sua le circula prin cap alora frumoasa suma de circa 10 $ per galon. Surpriza mea de ieri insa a fost sa privesc si aud cum se dezbat la emisiunea lui Soloviov aspecte ale "resetului" occidental. In ce i priveste pe ai nostri, am pe stoc destul "prevomit" .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 10USD/galon, dublu fata de acum, inseamna 12,5 lei/litru. La veniturile americanilor ... poate fi suportat. Dar la noi 20 lei/l este absolut criminal.

      Ștergere
  3. Daca se ajunge la 20 ron litru ramane o singura varianta disponibila = haiducie pe fata in benzinarii cu toporu in mana sa ne luam carburantul romanesc Gratis. Asa se doreste atunci asa o sa fie! Sa ne auda domnii Ciuca si Virgil Popescu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, lasă de-o parte chestiile astea aspiraţionale! Când era 4 lei la fel ai fi spus dacă ţi-aş fi previzionat că va ajunge 10 lei litrul. Iaca acum e aproape 10 şi, în cel mai rău caz, se încinge o horă în câte-o benzinărie. La fel va fi şi la 20!

      Ștergere
    2. @@@Anonim5 iulie 2022, 11:09
      Dacă se va întâmpla cum a anunțat domnul Dan Diaconu într un articol recent, cum că din toamnă nu vor mai fi combustibili, vei fi fericit/ă când vor reveni combustibilii la pompe, dar cu prețul 25-35-55 de lei;vei zice:,, decât lipsa lor, mai bine la suprapreț''.

      Ștergere
    3. Pai, ti-ai ascuțit toporul? Sau doar ii indemni pe alții?

      Ștergere
    4. Scrie undeva in Constitutia asta noua ca benzina apartine poporului si ca poti guita in fata benzinariei?
      De ce nu iesi cu barda si pentru mincarea scumpita?

      Ștergere
  4. Intotdeauna romanul si-a tradat si ucis pe conducatorul patriot.
    L-au ucis pe Ceausescu si blestemul inca nu s-a ridicat de pe noi si inca va mai fi.
    Numai Dumnezeu mai poate inlatura raul ascendent din lume si din Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. > "Intotdeauna romanul si-a tradat si ucis pe conducatorul patriot."


      romanul de care zici e Iliescu

      Ștergere
    2. Sau Gelu Voican. Ori Brucan. Ori Roman.

      Ștergere
  5. "Asta-i ţara, ăştia-s oamenii"

    NOPE!
    Ăştia-s oamenii, asta-i ţara!
    Tara este doar un concept, o forma de organizare ce nu poate exista fara oameni si nici nu poate forma oamenii intr-un fel sau altul. Oamenii formeaza tara, iar o adunatura de prosti si de incompetenti "de la vladica pana la opinca" in mod garantat nu se vor pune cu burta pe invatat pentru a putea dezvolta tehnologii inalte si eficiente pentru a produce dezvoltare si bunastare reala si durabila ci SE VOR APUCA TOTI DE INSELAT SI DE FURAT!

    RăspundețiȘtergere
  6. "Ei bine, acest jeg l-a sunat pe Plăvan pentru a discuta susţinerea de către România a strategiei energetice pe care-o propune el. Iar Plăvanul l-a asigurat că România îl susţine. Mai mult, l-a sunat imediat pe slugoiul Ciucă pentru a pune la punct detaliile, iar acesta s-a executat în timp util.
    Acesta este motivul pentru care Ciucă a anunţat că raţionalizează gazele."

    Ar fi foarte interesant de aflat daca l-a sunat si pe Viktor Orban al Ungariei si ce a spus acesta tinand cont de faptul ca TOATA Ungaria se
    incalzeste cu gaze, inclusiv mediul rural, adica exact acolo pe unde sunt saracii Ungariei si pe unde "ciumpalacii" romani au dat "boom-uri imobiliare" incepand cu 2007.
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/romanii-se-muta-in-ungaria-450160



    "Ciucă, prin anunţul făcut, doar ne pregăteşte pentru penuria pe care o vom îndura la iarnă. V-o spun încă de pe acum: revenim la Evul Mediu. Nu vom avea nici gaz şi nici curent electric."

    In Evul Mediu se vor intoarce doar cei ce insista sa ramana in Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo Patratzel,tu sti ce-ai de facut....meri linistit in p..a!

      Ștergere
    2. De ce cred unii ca pe alte meleaguri vor fi tratati altfel decat ca niste sclaveti, exact ca si in tara... nu pot pentru ca sa stiu.

      Ștergere
    3. @Anonim5 iulie 2022, 18:18
      Fii pe pace. E acelasi dereglat in lipsa de medicatie si care decompenseaza pe unde apuca. Ala cu inteligentii-adica numa' el si restul adica prosti idioti. De ce mai raspundeti unui ins care ne insulta colectiv? Ca mare IT-ist, vad ca e expert in politica internationala si previziuni pe termen lung. Reclama la case in Ungaria-de aia posteaza, de acolo isi ia banii si nu din afaceri falimentare, daca au existat.
      Rog agentul imobiliar sa se abtina. Adica sa posteze si mai inversunat. Unor prosti si idioti la nivelul carora se coboara.

      Ștergere
    4. @ Anonim 6 iulie 2022, 10:17
      Atunci cand esti lipsit de creier si de discernamant ai impresia ca viata grea pe care o duci e din cauza altora. Intotdeauna "ei sunt de vina" pentru orice lipsuri, neimpliniri si frustrari ai tu. Indiferent cine sunt acesti "ei": ca sunt americanii, ca sunt masonii, ca sunt politicienii, ca sunt antreprenorii, ca sunt it-stii ca sunt cei care emigreaza sau care doar isi cumpara o proprietate in strainatate, etc. Practic vorbind, absolut orice categorie de oameni care are un nivel de trai mai ridicat decat al tau sau un alt mod de viata e de vina pentru ceva, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca este "postac".
      La voi astia frustratii, este greu de crezut ca unii oameni reusesc sa o duca bine prin propriile forte si prin propria inteligenta sau ca pot face acest lucru inclusiv in afara tarii ca un "tradator". Desi peste 7 milioane de oameni au plecat oficial din Romania si au reusit sa-si cladeasca o viata buna in afara, unii ajungand chiar multimilionari, pentru tine toti sunt sclavi, ratati, prosti si evident postaci. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca nu vor sti cum sa se intoarca mai repede "in genunchi", desi marea lor majoritate nu au ganduri de intoarcere. Toti nu mai pot dormi cu gandul de intoarcere la prostia, incompetenta si saracia din Romania.

      https://www.youtube.com/watch?v=GjkC6GAugaI
      https://www.youtube.com/watch?v=CX4CBNuOBl4
      https://www.youtube.com/watch?v=RHMPIrI-8Ws
      ...

      Si inca ceva, daca nu iti convin comentariile mele sari peste ele, nu le mai citi si nu le mai comenta. Ai grija de comentariile tale. Cu fiecare comentariu pe care il postezi iti scoti in evidenta educatia precara si limbajul de birjar si intreci recordul la insulte. Pune mana si reciteste-ti comentariile si ai sa te convingi singur de acest lucru. Pentru tine toti cei care nu iti sustin si nu iti aproba opiniile sunt dereglati/dezaxati, toti sunt pe pastile, toti vomita, toti sunt postaci, toti IT-istii sunt someri si recent concediati, toti antreprenorii sunt falimentari, saraci si postaci, iar mai nou agenti imobiliari, toti cei ce isi cumpara proprietati in strainatate sunt ciumpalaci, toti cei ce emigreaza sunt "tradatori care depopuleaza" Romania, etc.
      Ai sa observi ca nimeni nu interactioneaza cu tine pentru simplul motiv ca nu are de ce sa suporte un asemenea comportament, un asemenea limbaj si fixatiile mentale pe care le ai. Pana acum explodai si insultai la greu cand auzeai de IT-sti sau de antreprenori. Acum ai inceput sa explodezi si sa insulti cu toptanu cand auzi de emigrat oriunde sau de cumparat case in strainatate desi multi oameni fac acest lucru si ii doare fix in pix de ce vrei tu, daca le dai tu voie sau de faptul ca tu ii crezi "tradatori care depopuleaza Romania".
      Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca te afli pe saitul unui "postac" care doar te minte ca traiescte din antreprenoriat si nu din norma de postari, fiind in acelasi timp si un "ciumpalac care depopuleaza Romania" fiind proprietar de casa in Grecia, situatie care in mod evident se agraveaza daca firmele sunt mai multe si mai ales inregistrate in offshore sau daca casa aia de vacanta din Grecia sunt de fapt mai multe proprietati prin mai multe tari.

      https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/teama-de-razboi-ii-face-pe-romani-sa-si-cumpere-locuinte-in-strainatate-in-ce-tari-vor-acestia-sa-plece.html



      Aceasta a fost ultima mea interactiune pe care am avut-o cu tine. Nu are rost sa ma cobor la un nivel atat de scazut. Putin imi pasa despre parerea ta la adresa comentariilor sau opiniilor mele. Oricum, nu reusesti decat sa te pui in situatii penibile. Oricine iti citeste comentariile se poate convinge personal de acest lucru. Te sfatuiesc sa nu-ti mai pierzi timpul aiurea si sa-ti gasesti alte preocupari.

      Ștergere
    5. Adica sant doar 7 miloane de drogati ?
      Nu ba, voi santeti drogati din negura timpului si a ti mai fi dus o asa daca nu as fi fost eu sau alt om ca mine; ciclul se termina tura asta

      Ștergere

    6. Anonim7 iulie 2022, 12:52
      https://ioncoja.ro/tehnica-preferata-a-scriitorilor-anti-conspiratie-inversiunea-acuzatoare/
      Uite ce frumos e descrisa tehnica pe care o aplici. Nu incerca sa scrii acolo ceva ca nu-ti posteaza delirul pe care-l simulezi. Dar simularea bolii tot boala e, nu pacalesti pe nimeni. Era sa zic nu "prostesti" pe nimeni.

      Ștergere
  7. "Prin structurile guvernamentale se vorbeşte deschis despre un preţ de 20 lei pe litrul de carburant! Totul, evident, din solidaritate."

    Cine este dotat cu creier si are neuroni functiomali va fi "solidar" de pe alte meleaguri. Ungaria este aproape si nu vor renunta la gaze, Bulgaria este aproape si la ei este mai cald, Turcia este plina de termocentrale proprii, de petrol si gaze importate iar Serbia nici macar nu este in NATO sau UE. Acestea sunt locatii pe care si le permite absolut orice "ciumpalac", ca daca este antreprenor sau IT-st... il doare fix in pewla de TOATA UE si "green deal-ul" lor, pentru ca practic vorbind... are la dispozitie toata planeta unde sa lucreze sau sa-si deschida afaceri.
    La 20 de lei pe litrul de carburant la care se adauga celelalte preturi crescute si rationalizari la energie sa va asteptati la FALIMENTUL economiei si la dezintegrarea societatii romanesti. Sa va asteptati la un EXOD de investitii si de capital (presupunand ca inca mai sunt idioti care mai detin cash, titluri de trezorerie, bond-uri si alte "investitii" prin UE si prin ghetourile anglo saxone dupa evenimentele din 2007-2008 si mai ales dupa confiscarea activelor rusilor din 2022), urmat de un EXOD de populatie. Vor ramane doar bugetarii, politicienii si firmele de partid, puturosii, incompetentii si idiotii cu "fie painea cat de rea tot mai bine e in tara mea".

    In alta ordine de idei, ma voi bucura nespus ca in curand acesti oligofreni vor disparea in cel mai rusinos mod posibil. Si asa au trait si au distrus prea mult! 32 de ani de FSN si 82 de ani de PCR sunt muuult prea mult!
    https://www.youtube.com/watch?v=IPIqYbvR6yQ
    https://www.youtube.com/watch?v=t2gYiPP5cB4



    "Europa ne jefuieşte deja la drumul mare. După ce ne-au sufocat industria, după ce ne-au luat pădurile şi pământul, urmează să dea cel mai mare jaf asupra resurselor noastre naturale. Acum ni le vor lua aproape pe gratis, iar noi ne vom uita ca proştii, mirându-ne de cât de proşti suntem."

    Prost e ala care vinde, nu ala care cumpara. Am mai spus intr-un comentariu la un articol anterior faptul ca romanii se comporta exact ca betivii care isi vind tot de prin casa ca sa aibe bani de bautura si de pacanele, iar dupa ce nu mai au nimic isi dau in cap unii altora ca sa se bage sluga la stapan.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 12,56
      Corect ar fi să precizați că "vânzarea" de fapt a fost cam cu șantaj și prin înșelăciune.
      Ca să nu pomenim de lobby și cumpărarea la bucată a fiecărui individ ajuns la borcănașul de miere. Bașca toți școliții care au supt direct de la țâța democrației absolute occidentale, cozile de topor ajunse la vedere.

      Ștergere
  8. "Sunt mai multe veşti proaste. Nu avem alternativă la guvernare."

    Dar avem la plecare/emigrare.



    "va urma o cursă în care fiecare va trage pentru el"

    Asa a fost pana acum, asa este acum si tot asa va fi si de aici inainte. Scoteti-va ideologiile retardate din cap si priviti realitatea. Cu cat mai repede cu atat mai bine. Ar trebui sa cunoasteti zicala "frate, frate, dar branza este pe bani".
    Daca credeti in idiotenii de genul "datorie fata de tara" sau "contract social", va meritati soarta!



    "O cursă în care, din nou, vom lupta unii împotriva celorlalţi"
    NOPE!
    Doar idiotii isi vor incorda muschii si vor sari la "lupta", oamenii inteligenti isi vor folosi creierul si resursele deja acumulate si vor pleca departe de "sociatatile green deal" si de "luptatorii" cu muschii incordati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si unde emigrezi, desteptule ?? In africa/asia/oceania ? Ca in rest, in "lumea cu apa calda", lucrurile sunt mai nashpa decat la noi ...si devin, pe zi ce trece ! Poate ne salveaza putinica, cu forta... e singura alternativa a mioriticilor miserupisti.Varianta hard, cu furci si topoare,(singura eficace)nu ne convine,ne e frica de moarte.Preferam viata in genunchi decat pieptul dezgolit in apararea familiilor,copiilor. Ce dracu, am dat shpaga sa intram in fatza la intzepare, de frica unui guturai banal! Am riscat ruleta ruseasca, incapabili sa intelegem shmenaria globala.Doar pentru o gripa !! Cauzata de carcalaci nevazuti! (doar ne-au zis binefecatorii grijulii ca exista, si-s rai... :)

      Ștergere
    2. "si unde emigrezi, desteptule ?? In africa/asia/oceania ?"
      Chiar acolo! Sunt multe parti in zona aia, si nu numai pe acolo, unde nivelul de trai plus mediul economic si social este peste multe zone din "lumea dezvoltata" in frunte cu Romania. Un om intelignent care va vrea cu adevarat sa-si apere familia si copiii, ii va lua de o aripa si va pleca de urgenta. Doar idiotii ies cu furci, topoare si cu pieptul dezgolit sa moara la primul glont si sa-si lase familia si copiii fara nici un fel de suport si de aparare.
      https://www.google.com/search?q=malaysia+my+second+home
      https://www.google.com/search?q=labuan+company

      Ștergere
  9. A venit vremea să ascuțim topoarele(că lemn ptr.ele din părți)și furcile.Mie teama ptr.ei că nu realizează situația actuală decât atunci când au toporul în frunte...Să zică:Doamne ferește de dimineața până la apus că nu știe ce-i așteaptă de la o zi la alta..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @@@Anonim5 iulie 2022, 13:22
      Pai exact asta vor masonii ce controlează țara: să iasă lumea în stradă cu furci, topoare, sape, cuțite, pentru a avea motive de a pune forțele de represiune (poliția, jandarmeria, armata) să tragă în populație;și să nu ai îndoieli că nu vor face asta!!!din contră, unii dintre executanți chiar au plăcerea sadică de a omorî oameni;bine, nu trebuie să mă crezi pe mine, dar gândește te la Primăvară anului 2020, mai exact la luna Martie:armata era în stradă;pe timp de pace...

      Ștergere
  10. A Convulsion Of History
    https://www.bitchute.com/video/AR6UxRVP0HTc/

    RăspundețiȘtergere
  11. Cine urmareste siturile ne-mainstream in romaneste sau alte limbi a realizat probabil ca exista multe analize excelente, ca si cea de fata, dar ca solutiile fezabile lipsesc sau sunt irealiste. Evident ca vor fi ceva miscari in strada dar nu din cele care pot schimba ceva fundamental. A fi constient de ce se intimpla e OK, dar lipsa unor forte generatoare de schimbari pozitive, impotenta cetatenilor, lipsa unei ideologii unificatoare care sa puna pe primul plan binele comun fara a cadea in capcana comunista intinsa de papusarii cunoscuti sau nu, vor duce la ceea ce s-a intimplat in trecut in istoria recenta sau indepartata. Ciinii latra, caravana trece, si ce e mai rau, zdrobeste in calea ei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "lipsa unei ideologii unificatoare care sa puna pe primul plan binele comun fara a cadea in capcana comunista intinsa"
      Nu a existat, nu exista si nici nu va exista vreodata "binele comun"!
      Categoriile sociale la nivelul unei natiuni sunt:
      1. oamenii foarte saraci
      2. oamenii saraci
      3. clasa de mijloc
      4. oamenii bogati
      5. oamenii foarte saraci
      In absolut orice natiune categoriile sociale dominante sunt primele 3. Cu cat ponderea primelor doua este mai mare cu atat societatea este mai inclinata spre comunism, adica spre marxism pur. Cu cat clasa de mijloc este mai mare si le domina pe primele doua cu atat societatea va fi inclinata spre socialism, adica spre marxism soft alias "liberalism", "progresism" sau "neomarxism".
      Marxismul intotdeauna a fost falit si a creat saracie, iar ideoligia marxista isi are radacinile in religie, care este la fel de falita si de retardata. Niciodata in istoria omenirii NU A EXISTAT si nici NU VA EXISTA vreo natiune de succes bazata pe ideologii sau pe forme de guvernare marxiste sau religioase, ce au la baza bazaconii ca "binele comun", "contract social" sau "datorie fata de tara".

      Petre Tutea spunea:
      "Eu in tinerete, am fost om de extrema stanga. Si la maturitate, de extrema dreapta. Iar acum ma consolez cu calitatea mea de roman intreg. ... Am fost in tinerete de stanga din generozitate. Pentru ca vorba ceea: daca pana la 30 de ani nu esti de stanga, n-ai inima, daca dupa 30 de ani mai esti de stanga si nu esti conservator, ESTI CRETIN. Confundam, in tinerete, comunismul cu comunitarismul...
      Zice colonelul: scrieti ce-ati vorbit, ca nu cumva ministrul de interne Draghici sa spuna ca sunt solidar cu dumneavoastra. –Domnule colonel, cum sa fim noi solidari? Eu tocmai d-aia am venit aici, ca nu suntem solidari unii cu altii ...
      Comunismul e cea mai mare aflare-in-treaba din istoria omenirii. Comunismul e un cancer social. Unde se instaleaza, ramane pustiu. ... SI LA COMUNISTI SUNT STAPANI SI SLUGI, dar ei sunt ipocriti, PENTRU CA STIU EGALITATEA OAMENILOR NU POATE EXISTA NICAIERI.
      In celebra Declaration des droits de l'Homme et du Citoyen, a Revolutiei franceze, PRIMA PROPOZITIE E O IDIOTIE ABSOLUTA sau in cel mai bun caz un sofism: oamenii sunt egali de la natura. OAMENII SUNT INEGALI DE LA NATURA. Sunt inegali insisi membri unei familii, in care unul poate fi genial, altul mediocru si altul imbecil."
      http://www.itc-cluj.ro/capatana/valori/Portrete/tutea.htm

      Ștergere
  12. Un citat atribuit lui Mark Twain dar oricum nu conteaza daca ii apartine sau nu!
    "Este mai ușor să păcălești oamenii decât să-i convingi că au fost păcăliți"

    RăspundețiȘtergere
  13. De ceva vreme, imi amintesc tot mai des ce-a spus Lavrov acum mai bine de-un an... " va veni vremea cand cei din west vor cere azil la usa noastra" .

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce nu stie sau sau nu intelege autorul este ce Germania, ca si alte tari Europene, a luat decizia de a inchide North Stream 2 ca urmare a presiunii extraordinare puse de SUA. La fel ca si restul sanctiunilor impotriva Rusiei, totul confirm unui plan vechi de 25 de ani de a adduce Rusia in genunchi si a rupe Europa de resursele naturale rusesti, pentru a nu o scapa din mina. Nenorocirea din Ukraina face parte din acest plan.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nemtii nu sunt rupti sunt doar niste carnati transpirati de atata prosperitate.
    Sub Schroeder si Merkel au dezvoltat o economie bazata pe hidrocarburi ieftine rusesti. Practic au devenit a doua fabrica a lumii dupa China.

    Si ca intoteauna dupa aparitia prosperitatii necesitatile de performanta dispar iar oamenii performanti sunt inlocuiti de imbecili.
    Dronele globaliste germane au muscat momeala ca pot sa taie gazu rusesc ca vine Uncle Sam cu vapoarele ca in 50 si face pod maritim lichefiat.
    Dupa ce industriasii germani le-au explicat ca afacerile nu mai pot fi profitabile la preturile americanilor singura solutie ramasa e sa nationalizeze ce mai e prin batatura. Sa avem cu totii dupa nevoi.

    Acu se canta alt refren, mergem peste rusi cu totii si le luam bogatiile. Si toti isi ascut "topoarele" crezand ca vor prinde un loc la masa. Dar rusii nu sunt nici pe departe armata aia de papagali care o prezinta mass media la tv.

    Victoria americanilor asupra europenilor este uriasa.

    In ton cu articolul cred ca vom intelege blestemul lui Ceausescu: Istoria ma va razbuna.


    RăspundețiȘtergere
  16. Sa speram ca in toamna sau in iarna acestui an vom avea o varianta romaneasca a ”Noptii cutitelor lungi” cu aceste bestii conducatoare tradatoare, care reprezinta Cancerul in metastaze al acestui neam! Vorba versului lui Eminescu pt astfel de slugoi si vanzatori: ”Indragi-i-ar ciorile/ Si spânzuratorile!”

    RăspundețiȘtergere
  17. Salutare Frați Romani!!!
    Cum strigam noi la fotbal în galerie???
    Pe ei, pe Mama lor...!!!
    Dar cred ca a venit și vremea Tatălui lor, la Toți...!!!
    👍🤗🤗🤗
    Cam asta e situația, nația și altercația, zice Poetul Național... 👍🤔🙄😂😂😂
    Vine, vine Primăvara Românească?
    Pardon... Iarna Românească, și va fi necesar Plugul Auto propulsat... 👍🤔🙄🤣🤣🤣😂😂😂

    RăspundețiȘtergere

  18. „Reconstrucția țării distruse de război va costa aproximativ 750 de miliarde de dolari, a precizat Ucraina, prin vocea președintelui ei, Volodymyr Zelenskyy Zelenski, în cadrul unei conferințe internaționale. Zelenski a afirmat clar că reconstrucția Ucrainei și contribuția financiară aferentă este datoria comună a lumii democratice, relatează Euractiv.”
    Acuma , după acest anunț decretat de ovre…., pardon, croitorașul cel viteaz prin care toți cetățenii noului URSS, adică UE vor trebui să scoată din buzunare ceva euroi pentru a reconstrui proprietățile lui Rottschild, sau Rockfeller, că nu prea-i mai poți deosebi între ei, dar până la urmă , tot un drac, vorba aia, sunt curios câți dintre europeni ar mai vrea să câștige UA, de fapt SUEA și nu Rusia !? 😉
    Că doar nu ne dau banii afară din casă, dar mai ales că pentru unii dintre noi, dezmembrarea acestui stat confecționat ca un puzzle mai întâi de Stalin și apoi de Hrușciov prin rapturi teritoriale, s-ar putea să ne redea teritoriile pierdute ! Așa că fuck you Zelenski !, cu tot neamul tău de hămesiți !

    RăspundețiȘtergere
  19. SUA se va scufunda curând în propria mocirlă.Atunci bătrâna Evropa va realiza că a fost încă odată atrasă în jmekeria anglo-saxonă a războaielor fără sfârșit și sens.
    România că de obicei la mijloc dar probabil și mult mai convinsă să-și curețe propria ogradă de cozile de topor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Un articol vizionar. Adica nemtii aia, care l-au dat pe Planck, Einstein, Kant, nu au fost ei suficient de smart, vezi Doamne, sa se gandeasca la "ce-o sa faca la asta". Si i-a luat pe nepregatite.
    Chestia cu partea leului iar e amuzanta. Iti iei partea leului nu cand ai 10 guri de hranit, ci cand iei pentru tine, singur, cat pentru 10 guri.
    Romania a absorbit pana acum zeci si zeci de mld de euro in investitii, motiv pentru care traim intr-o tara in care nu se mai bate nimeni la coada la vize, ca sa plece. Ei, uite ca a venit timpul sa mai si dam cate ceva, sau, macar, sa facem echipa. Din pacate, cu asta, Romania nu sta prea bine (sau, cel putin, domni ca cel care a scris articolul). Poti sa si iesi din UE sau sa intri in BRICS, Federatia Rusa, unde vrei tu, si-ti da tatucul cu paine, cum ti-a mai dat odata din '45.
    Reconstructia Ucrainei va fi achitata de UE intrucat Ucraina va fi membra UE, iar slabirea Rusiei este interesul UE, pentru care a reusit sa joace in sfarsit o carte buna, punandu-i pe americani sa plateasca si pe ucraineeni sa moara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cata prostie dar si multa nemernicie intr-un kkt de comentariu. Jegurile natiei, asa ca tine, ne-au adus aici. Asta daca nu esti alogen. Nu zic ca n-avem si noi vina noastra.

      Ștergere
  21. Oricât ar părea de straniu, modul în care a decurs războiul din Ucraina îmi spune că există o întelegere peste capul lui Putin sau Biden, care includ in primul rând forțe din Rusia și SUA. Câștigătorii războiului, ca țară, sunt SUA și Rusia. Ucraina va fi împărțită între Rusia si SUA care vănd proștilor carburant scump respectiv Ucrainei armamentul uzat moral. Plecarea rușilor din zona Kiev-ului înseamnă parăsirea zonei destinate să rămână sub influența americană. Inceperea războiului IMEDIAT după terminarea pandemiei ne arată că cele două evenimente sunt ,,legate între ele” iar faptul că flacăra războiului dă semne de oboseală are legătura cu resuscitarea pandemiei de coronavirus respectiv așteptările induse despre o altă pandemie. Deci, avem parte de un stres permanent care reprezintă, probabil, ingredientul de bază in vederea obținerii ,,omului nou” așa cum dorește Forumul economic mondial...

    RăspundețiȘtergere
  22. Din pacate ai dreptate. Marile imperii decid petru Romania.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)