joi, 28 iulie 2022

Misterul avionului căzut


Iaca, tocmai ce mi s-au limpezit faptele în ceea ce priveşte avionul căzut la greci. Nu-i aşa că totul a fost cuprins de un mister mult prea adânc? Adică la momentul accidentului stăteau ăia şi pe marginea şanţului în jurul zonei de excludere ca să mai pescuiască ceva, apoi s-a lăsat cu un scandal diplomatic între Grecia şi Serbia, iar, în final, ... batistuţa şi ţambalul. Nu-i dubios? Ba chiar că da.

V-am spus încă de atunci că acel avion transporta arme din Ucraina, dar ceva nu se lega. Îmi şoptise o păsărică faptul că avionul făcuse un transport la Kiev. Fals! Avionul respectiv n-avea treabă cu Kievul. De altfel, avioanele ucrainene nu mai zboară în Ucraina - în special cele de transport - pentru a nu cădea victime ruşilor care monitorizează cu precizie tot ce mişcă pe-acolo. Şi dacă mişcă, mişcă mort! Deci avionul n-a fost acolo, dar a transportat arme ucrainene. Cum vine asta?

V-am mai spus că Ucraina este cea mai mare maşină de spălat bani a corupţilor din SUA. De aceea, mai bine de 60% din ajutoarele militare donate de NATO ajung să fie vândute pe şest, iar o parte importantă a banilor ajunge în SUA. Tor comerţul e supravegheat de serviciul ucrainean de securitate care, după tranzacţie, împarte banii cu stăpânirea de la Washington. În ceea ce priveşte acest transport situaţia e mai complicată întrucât bănuielile sunt că OK-ul a fost dat de Zelenskyi, care-a vrut să mai tragă şi direct pe barba lui ceva armament, adică să se uite în altă parte. Omul cheie care s-a ocupat de tranzacţie a fost Kiril Budanov, actualul şef al Comitetului de Informaţii. E foarte important acest aspect pentru a înţelege evenimentele care-au urmat. 

Aşadar, prin interpuşi, Budanov a încheiat un contract cu ... Hezbollah pentru aprovizionarea cu mai multe arme, între care avem: nişte M777, peste 50 de FIM-92 Stinger, peste 100 de Javelin-uri, mai bine de 500 de Kalaşnikov-uri şi foarte multă muniţie. Pentru transport Hezbollah plătise avansul de 3 milioane într-un cont din Arabia Saudită, restul de 6 milioane urmând să fie virat imediat după recepţie. Iată misterul celor două aterizări: la Amman şi la Riad. La Amman urma să fie predată marfa, iar la Riad se luau banii cash aferenţi tranzacţiei pentru a se împărţi apoi frăţeşte între ucraineni. 

Este interesant totuşi cum a ajuns armamentul în Serbia. Aici intrăm noi în joc întrucât tranzitul pare că s-a efectuat prin România. De transfer, de la A la Z s-a ocupat o grupare sârbească care-a mai fost implicată într-un scandal cu arme în urmă cu vreo trei ani. De data aceasta au încercat să fie mai discreţi, dar au fost urmăriţi de ghinion întrucât „cine nu trebuie” deja ştia despre transport. Sârbii, de făcut şi-au făcut treaba. Chiar au reuşit să-i dea o formă legală transportului, legându-l de exportul legal al firmei sârbeşti Krušik Holding korporacija către Sri Lanka. 

Chestia e că în operaţiunea aceasta, Zelenskyi a păţit fix ca personajul din Filantropica. Exact la fel a fost prins cu mâţa-n sac şi pedepsit exemplar. Dacă mai ţineţi minte, primul lucru pe care l-a făcut după ce s-a prăbuşit avionul a fost să-l demită pe Ruslan Demcenko, prietenul său din copilărie, pe care însă îl sărise de la schema asta. Care-a fost problema cu Demcenko? Niciuna. Anturajul lui a fost considerat periculos, anume faptul că era înconjurat de agenţi dubli, care dădeau şi cu ciocul la CIA. Acuzele de pro-rusism şi epurările făcute i-au îndepărtat din SBU pe aghiotanţii lui Demcenko despre care se ştia că sunt ai americanilor. Şi de promovat a fost promovat Budanov. Care Budanov e şi el înconjurat de agenţi ai CIA, doar că ăştia nu sunt cunoscuţi. E greu de crezut ca, după opt ani de curvăsăraie cu englezii şi americanii, ăştia să nu-şi fi recrutat cozile de topor peste tot prin intestinele aparatului de stat şi, mai ales, a celui de securitate. Uitaţi-vă la noi!

Povestea transportului secret de arme a ajuns la Washington şi de-aici direct în Israel, unde a explodat Mossadul. Vă daţi seama care-ar fi fost consecinţele înarmării Hezbollah-ului cu arme avansate. Şi uite-aşa s-a luat decizia „mai bună pentru toată lumea” ca avionul să bubuie în Mediterana. Doar că echipajul pare a fi fost foarte bun şi determinat să trăiască, motiv pentru care aproape a reuşit să aducă avionul la sol. Puţin a lipsit! 

Ideea e că întreg arsenalul care-a explodat a produs pagube destul de mari Greciei. De-aici supărarea Atenei care şi-a închis oamenii în case şi a instituit o zonă de restricţie de aproximativ 1 km în jurul epavei. Iar de intrat s-a intrat acolo doar cu echipament de protecţie. Nu mai vorbesc de faptul că nenorocirea s-a petrecut şi în condiţia unor vânturi puternice care-au împrăştiat fosforul ăla peste tot. 

Acum problema este majoră atât în Ucraina cât şi în SUA. De fapt, mai ales în SUA. Zelenskyi, prin faptul că a încercat să le tragă clapa mafioţilor americani, a tras semnalul de alarmă peste Ocean. Îndepărtarea lui Demcenko, de asemenea. E cunoscut că structurile care se ocupă de mizeriile de geniul acesta funcţionează pe principii similare Mafiei. N-au cum altfel! Şi ce face Mafia atunci când se află că unul dintre soldaţii săi a început „să tragă pe lângă”? Simplu: îl omoară. Cam asta e şi situaţia cu Zelenskyi. A devenit extrem de periculos prin prisma a ceea ce ştie. Şi, mai ales, din cauza megalomaniei de care-a fost cuprins. E simplu de înţeles că omul e o bombă pe cale să explodeze şi, de aceea, cred că deja se caută metode pentru a-i închide gura. Metode simple şi eficiente care să-i asigure o posteritate măreaţă. 

De altfel se şi vede că e lăsat din mână din acţiunile tot mai nebuneşti pe care este împins să le facă. Cum să te ducă tărtăcuţa să faci pictoriale în Vogue atunci când eşti în plin război? Reacţia publicului din Ucraina a fost una aproape de revoltă. Încep şi ei să simtă cum au fost păcăliţi. Mă rog, pentru ei e mult prea târziu. 

16 comentarii:

  1. In curind zilinsky iese din schema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaaaaiiii....tocmai acum cand a strans si el niste miliarde de usd? fara sa se bucure de miliardele alea? pai cui raman banii astia? poate ii ia cu el in mormant ... cert este ca rusii au nevoie de acest papitzoi ca sa fie unul care semneaza acordul de pace dupa ce Rusia castiga razboiul. Americanii insa, nu vor cu niciun pret incetarea razboiului deci...ghici ce? il vor mort pe micutzul comediant! Zelensky este dead man walking...

      Ștergere
    2. Era si timpul....dar pare-se ca va iesi cu picioarele-nainte...asta e!!!-vorba unui contemporan celebru....

      .

      Ștergere
    3. Știre pe surse sau doar încă o fabulă ?!

      Ștergere
  2. https://solidnews.ro/parteneri/2022/07/27/discursul-lui-viktor-orban-la-universitatea-de-vara-si-tabara-studenteasca-de-la-baile-tusnad/?amp

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaah... Haleanta Nordului de unde are arme interzise gen fosfor,de dat la altii ?! Întreb și eu,pentru un prieten...

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca americanii i-au pus gînd rau individului din Ucraina
    https://www.bitchute.com/video/ePQVbSJdJaGq/
    Eu am crezut ca ar fi din cauza ca anglo-americanii au esuat in operatiunea de ademenire a pilotilor rusi. Ce ne puteti spune despre aceasta operatiune?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Energodar
    Un oraș situat pe malul stâng al Niprului la sud de Zaporijjea, Energodar este un oraș modern pe care a fost construită cea mai puternică centrală nucleară din Europa. La fel ca Cernobîl, orașul și centrala de la Energodar au intrat sub control rusesc – în ciuda refuzului primarului Dmitri Orlov – la 26 februarie. Într-un articol din data de 25 mai 2022, jurnalistul american al Wall Street Journal, Laurence Summer, susține că șeful AIEA (Agenția Internațională pentru Energie Atomică), Rafael Rossi, a declarat la Davos că centrala nucleară conținea 30 de tone de plutoniu și 40 de tone de uraniu îmbogățit. În funcție de gradul de îmbogățire al acestora din urmă, ar fi fost destul de simplu pentru Ucraina să refacă un întreg stoc de arme nucleare cu sprijin occidental, ceea ce era un risc pe care rușii nu îl puteau tolera. Cert este că, încă din 4 martie, forțele speciale ucrainene – probabil asistate de SAS britanic – încearcă să recâștige controlul asupra centralei pentru a preveni transferul către Rusia al stocurilor de plutoniu și uraniu.
    Potrivit cercetătorului Thierry Meyssan, "plutoniul este vândut cu între 5.000 și 11.000 de dolari pe gram. 30 de tone cumpărate la cost, adică 150 de miliarde de dolari. Prețul uraniului depinde de gradul său de îmbogățire. La mai puțin de 5%, poate fi utilizat numai pentru uz civil și trebuie să ajungă la cel puțin 80% pentru uz militar. Ignorând gradul său de îmbogățire, nu se poate evalua prețul său. Confiscarea de către Rusia a acestui stoc nedeclarat rambursează probabil toate sancțiunile luate împotriva lor. »
    Președintele Rețelei Voltaire continuă: "Informațiile pe care le avem ridică mai multe întrebări: de când ucraina, care a cedat Rusiei toate stocurile sale din epoca sovietică, deține aceste materiale? De unde vin și cine i-a plătit? Alternativ: care este rata de îmbogățire a uraniului și cine l-a îmbogățit? ».
    Aceste întrebări rămân nerezolvate și nu reușesc să ridice întrebări cu privire la rolul real jucat de AIEA în acest caz.

    RăspundețiȘtergere
  7. Centrala nucleară de la Cernobîl, situată la o sută de kilometri nord de Kiev, a fost ocupată pe 24 februarie de trupele aeriene ruse de la granița belarusă din apropiere. Controlul acestui sit industrial nu prezintă niciun interes strategic nici pentru asaltul asupra capitalei ucrainene, nici măcar pentru desfășurarea operațiunii militare speciale, deoarece majoritatea eforturilor de contraatac ale FAU în cursul lunii martie vor avea loc mai la sud pentru recucerirea aerodromului Antonov din Kiev și a orașului adiacent Gostomel. Contrar celor susținute de Wikipedia, nu a existat o adevărată "bătălie de la Cernobîl", deoarece soldații ucraineni și forțele de securitate prezente la fața locului s-au predat rapid aproape fără rezistență și chiar par să fi colaborat, cel puțin parțial, cu forțele de ocupație.
    Cu toate acestea, rușii au rămas acolo până pe 29 martie prin stabilirea unor elemente de apărare în jurul fabricii, inclusiv săparea șanțurilor la periferia sudică. Ce a determinat armata rusă să trimită unele dintre cele mai bune trupe ale sale într-un loc extrem de contaminat? Ipoteza cea mai probabilă este că avea planuri de a-i împiedica pe ucraineni să facă o bombă nucleară "murdară" din deșeuri radioactive. Această presupunere conspiraționistă trebuie examinată în lumina declarațiilor lui Volodimir Zelenski din 18 februarie 2022, la cea de-a 58-a Conferință de Securitate de la München, unde afirmă foarte clar că Ucraina este pregătită să pună sub semnul întrebării statutul său de putere nenucleară, amenințând că va denunța Memorandumul de la Budapesta. Începuse deja regimul de la Kiev să lucreze la dezvoltarea unei bombe atomice din deșeuri radioactive provenite de la centrala de la Cernobîl? Nu poate fi exclus și nici nu se poate spune, dar următoarea întrebare cu privire la preluarea fabricii Energodar poate oferi unele clarificări.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand vezi un idiot cu nume sonor care e promovat nu e clar ca e pentru idioti ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred că Zdrelischi nu moare așa ușor . Are și ei un aș mai mic in mîneca . Bidonul mic a făcut multe pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cam neclar articolul. Partea cu România nu am înțeles-o aproape deloc. Dacă sârbii au fost șmecheri, să înțeleg că ai noștri (cu sau fără ghilimele) au fost și mai șmecheri și i-au pîrît eficient "cui trebuie", în ciuda altora poate chiar mai "cum trebuie" în lanțul trofic !? Chiar așa fiind, e mai interesantă complicitatea pe partea dinspre Kiev a transportului, dacă marfa a fost transferată inițial în România. Prea multe fire lăsate libere. Dacă nu intervin alte criterii de "discreție", elaborați, altfel subiectul rămâne șchiop.

    RăspundețiȘtergere
  11. Se pare că începe curățenia de toamna, spălați putina că ăștia sunt în vacanță,iar cînd îi vom închide în casă, să nu dea vina tot pe aceiași.....Referitor la articol, mă pierd,sunt date tehnice de servicii,prea multe coincidențe, și destul de bine documentate,și, aceiași întrebare,ce are de-a face cu Romania?

    RăspundețiȘtergere
  12. Păcat că pe canalul de Telegram pe care-l aveți nu controlați deloc conversațiile. Este o atmosferă plină de înjurături. Antisemitismul se lăfăie hidos și public. Sunt câteva persoane care nu fac altceva decât să înjure și să arunce cu lături ca răspunsuri la diverse postări. Poate ar fi cazul să mai cenzurați injuriile, pentru că multe persoane de calitate care vor sa comenteze, pleacă înlăturate de acest fenomen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trăim în vremuri liniștite. Dimpotrivă, situația în întreaga lume degenerează văzând cu ochii, viitorul pare un teritoriu tot mai incert și periculos, politicienii parcă au înnebunit, majoritatea oamenilor de rând sunt apatici, dezorientați și năuci, iar unii dintre cei care încă nu și-au pierdut mințile și văd ce se întâmplă devin furioși, isterici. Se enervează, insultă proștii și chiorii, urlă, jignesc.

      Ca să nu lipsească nimic din atmosfera de balamuc, apare și câte un ofensat din agitația asta browniană și cere cenzură, conversații politicoase, calm, decență, dezbateri civilizate. Și mai ales fără antisemitisme că, dacă nu, își ia jucăriile și pleacă.

      Ricky Gervais are o vorbă pentru ofensați: "Just because you're offended, doesn't mean you'are right."

      Zicea unul pe un alt blog: "Remember, when you notice their in-group behavior, you are an anti-Semite.
      When they notice your in-group preference, you are a White Supremacist." Avea dreptate. În ziua de azi, orice ai întreprinde pentru a-ți proteja propriul popor astfel încât să continue să existe și să nu devină extinct cade sub incidența definiției de "rasism".

      Și mai e ceva. De la H. L. Mencken: "Orice bărbat normal ajunge uneori să fie tentat să scuipe în palme, să ridice steagul negru și să înceapă să taie beregate." ("Every normal man must be tempted, at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats.")

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)