sâmbătă, 2 iulie 2022

Reactoarele NuScale sau cum ne transformăm în cobai de dragul şpăgii către americani


Am stat și am verificat informația conform căreia designul reactorului nuclear pe care  NuScale vrea să-l instaleze în România nu are un studiu referitor la impactul unui cutremur asupra sa. Problema a fost ridicată în anul 2020, atunci când un inginer structurist, John S. Ma, a sesizat acest lucru autorității de reglementare a activității nucleare din SUA. Și ghici ce: până azi nu s-a primit niciun răspuns, cu toate că designul reactorului a fost aprobat. Vă reamintesc faptul că Ceauşescu a solicitat ca reactoarele de la Cernavodă să reziste unui cutremur de 10 grade, adică unui eveniment catastrofal, puţin probabil în România şi în lume.

Problema descoperită de John Ma se referă la comportamentul cladirii în care se află încastrat reactorul şi la designul camerei utilizate pentru combustibilul nuclear uzat. El susţine că în cazul unui cutremur, structura respectivă poate ceda, eliminându-se astfel material radioactiv atât în subsol cât şi în atmosferă, punându-se vieţile oamenilor în pericol. Concluzia raportului este una destul de clară şi fără echivoc: „designul clădirii reactorului NuScale este incomplet, fără studii privind comportamentul la cutremur şi deci nesigur”.

În 2021, răspunsul pe care Dr. John Ma îl primeşte de la NRC este de-a dreptul halucinant: „politicile interne ale Comisiei nu impun acesteia să verifice cu certitudine de 100% că incinta în care este instalat reactorul rezistă la cutremur”. Cu alte cuvinte, NRC, mai pe româneşte, spune că i se rupe dacă reactorul bubuie la un cutremur întrucât nu au aşa ceva menţionat în normele interne. Înţelegeţi gravitatea şi amatorismul situaţiei?

În iunie 2021, dr. John Ma face un apel în care scrie că „datoria mea profesională și civică este aceea de a trage alarma când văd că nu există nicio dovadă că în timpul unui cutremur clădirea reactorului nu se va prăbuși”.

Abia în februarie anul acesta NRC recunoaşte că detaliile referitoare la comportamentul clădirii reactorului în cazul unui cutremur sunt incomplete şi a solicitat NuScale detalii suplimentare. Problema este că designul reactorului este deja aprobat, iar treaba referitoare la comportamentul său în caz de cutremur este strict o problemă administrativă. În ceea ce priveşte instalarea unei asemenea pocnitori în România, aceasta poate fi făcută deoarece designul este „aprobat” de NRC. Şi, bazându-ne pe slugărnicia autorităţilor, putem fi siguri că nimeni nu pune nicio întrebare referitoare la siguranţa instalaţiei în caz de cutremur. 

Poate că nu vă vine să credeţi că autorităţile noastre sunt atât de criminale. S-o credeţi! Mai ţineţi minte cum trimitea Ponta jandarmii la Pungeşti ca să-i calmeze pe oamenii care se speriaseră de efectele extragerii gazelor de şist? Mai ţineţi minte când propagandiştii de rahat ai sistemului spuneau că oamenii ăia amărâţi sunt de fapt agenţi ruşi? Aşa funcţionează sistemul, cu sânge criminal, fără niciun regret.

Vă reamintesc că primul reactor(întrucât NuScale intenţionează să umple ţara cu bombe de acest tip) va fi instalat la Doiceşti, judeşul Dâmboviţa, punând astfel în pericol tot ce mişcă pe o suprafaţă de aproximativ 50km. Asta înseamnă atât Târgovişte care-i la o aruncătură de băţ, dar şi zona delimitată de Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Câmpulung, Curtea de Argeş, Piteşi şi Găeşti. Este vorba de zona de prim-impact sau „linia întâi”. Spun asta deoarece efectele se vor vedea în toată Muntenia! 

Le-o fi zis cineva oamenilor de acolo care-i pericolul la care se expun? Evident că nu! Propaganda o dă cu tehnologia de ultimă generaţie”, iar cu idioţii precum servantul Plăvan şi nulitatea plagiatoare Ciucă treaba merge în linie dreaptă. Să le spună cineva imbecilior că „tehnologie de ultimă generaţie” a fost şi vaccinul de la Pfizer&Moderna, iar acum se moare pe capete de la el. Cele două tehnologii au ceva în comun: de la ambele se moare subit.

8 comentarii:

  1. Guvernul și liderii indigeni din Ecuador au semnat joi după-amiază un acord care pune capăt protestelor împotriva prețurilor ridicate și care paralizează țara de mai bine de două săptămâni. Au reușit!
    Pentru cei care cred ca Ecuador e o tara din "lumea a treia" doar din cauza ca salariile lor medii sunt 2,324.37 lei (491.81 $) fata de ale României 3,457.48 lei (731.56 $): Conform listei de preturi la produse actualizat iunie 2022 de mai jos este o tara cam la fel ca a noastră cu avantaje si dezavantaje:

    https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Romania&country2=Ecuador

    Dar Japonia, Elveția, Mozambic, Malta și Ecuador au fost alese de Adunarea Generală a ONU pentru a ocupa cinci locuri de membri nepermanenți în Consiliul de Securitate în 2023-2024.
    Romania pe site vrea sa aplice la candidatura in 2021:
    https://www.mae.ro/node/43140

    Ei nu au crezut povestea cu Putin ca ar avea puteri de X-man sa influențeze preturile la produse in toata lumea.
    Va da-ti seama ce spune mass-media "oficiala"? Ca Rusia are o economie mai mare decât economia globala si puse pe doua talere, aia a Rusiei ridica tot globul. Pai parca mereu ziceau ce mica e rubla, ce mica e Rusia, ce pitic economic e Rusia, ca acuma moare economia Rusiei, etc.
    De ce spuneți apoi ca toate relele se datorează Rusiei? Când se hotărăsc? Asta e disonanta cognitiva ca metoda de guvernare!!!

    Deci ori e mica si moare, ori e mare si tare de f*** tot globul. Hotărați-va!

    Deci Putin e mai puternic decât dolarul? >>> cine crede asta chiar e un Cretin care trebuie internat in ospiciu direct pe pastile la azilul de nebuni. Cum sa slăvești atât de mult pe Putin încât sa îl faci mai puternic ca dolarul, ochiul dracului? Ca te ia Scaraoțchi când te aude domnule de la televizor, asta e blasfemie satanica, preaslăvirea unui om mai puternic ca banul. Numai pentru aceasta blasfemie satanica vor avea necazuri personale imense toți care au zis așa ceva, deja sunt pe lista neagra. Urmații evenimentele si vedeți cum ii ia dracu pe toți care slăvesc pe Putin deasupra la dolar. Cand colo ce sa vezi, Ucraina era cumpărata de Biden pentru pensionare. Si Putin i-a distrus planurile de pensionare, inclusiv vilele lui Biden. De aceea acest război este luat la modul personal de Biden. la modul personal! Biden a fost capabil intr-un mandat furat sa detoneze toate relațiile internaționale pentru un c*c*t de tara ca Ucraina. Doamne ferește! Pentru un petec de pământ a distrus tot globul si ne-a dat înapoi cu 30 de ani.
    Tot pentru Ucraina a terminat biserica Covid, si ce fain începuse cu prosteala, a terminat aproape toate colaborările dintre tarile din Sudul Globului si Europa + SUA.
    A detonat Biden lumea pentru o bucata tâmpita de pământ in Ucraina, doar pentru ca i-a bombardat Putin fix terenul unde filma Hunter pentru pornhau.
    Biden ala nu are avizul medical sa conducă bicicleta si e normal sa ne facă sa trăim iar in anii 90 dar fără MTV. Cum e mai rău.
    Abia acum înțeleg avertismentele lui Brad Pitt in 12 Monkeys (1995) când a evadat de la ospiciu. Nu mă mir ca ăștia din ospiciu acum conduc tarile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem fara nici o speranta ... mai bine muream atunci , in armata , in '89 , de la infectia aia la picior ! (Sulina '89)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa traiesti ca sa vezi si sa intelegi si sa evoluezi prin contrast cu intunecatii. Intunecatii sunt contrastele pe care nu le imitam decat daca suntem cretini. Sau grav spalati pe creier. Sau tradatori

      Ștergere
  3. Daca mai era necesar sa apara inca o dovada ca politicienii sunt fara creier... nu isi cunosc nici macar propriul interes. Mai concret Doicesti este la 90 km de Bucuresti, unde politicienii isi au investii, case , domiciliul. Daca nici de proprietatile lor nu le pasa... Eu cred ca acesti politicieni fara creier nici macar nu inteleg pericolul care ii paste si pe ei...atat de terminati sunt. Adica elitele criminale au reusit sa puna in posturile de conducere niste retarzi carora chiar daca le spune cineva despre un pericol care ii vizeaza direct ... lor nu le pasa. ... La fel este si in Europa. Ganditi-va cum ar fi fost ca Europa sa fii avut relatii bune cu Rusia:sa importe gaz...cereale etc. America ar fii pierdut din rolul de stapan la nivel planetar. Dar fiindca Europa isi taie singura gazul, petrolul etc dovedeste ca in posturile de conducere sunt niste slugi americane. Mai mult : pe teritoriul Romaniei vor fi instalate aceste reactoare nucleare care vor furniza curent in Europa de Vest. Adica aici va fi doar riscul de exeplozie , beneficiile le vor culege cei din Europa de Vest , adica stapanii coloniei numita Romania.

    RăspundețiȘtergere
  4. Romanii merita tot ce e mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Slabe sanse ca neo-feudalismul davosian romanesc care se asterne sa accepte reactoare noi.
    Nu cred pin'nu le vad.

    RăspundețiȘtergere
  6. Exista la acest moment vreun decident roman capabil si fara sa fie sclav fata de stapani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partial da, 100% nu, la fel cum in toata lumea nu exista asemenea oameni decit poate intr-o mizerie si saracie crunta prin savanele africane sau prin jungla amazoniana.

      Cu cit ai mai multi bani cu atit tremuri mai mult pentru ei. Superbogatii doar mimeaza relaxarea. Stau in piz.a pina-n git pe iahturile lor insa in mintea lor sunt toti kkati pe ei de frica.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)