luni, 27 septembrie 2021

Când se ridică un alt far călăuzitor


În bestseller-ul „Woke, Inc.”, Vivek Ramaswamy lansează ipoteza conform căreia „wokeism-ul” este arma secretă pe care China o utilizează în războiul geopolitic cu SUA. Interesant, ce să spun. Doar că eu spun asta de o groază de vreme, motiv suficient pentru ca proștii să mă facă „pro-chinez”, „pro-rus” sau de-a dreptul „comunist”. Să vin și cu dovada:

„Ceea ce văd eu sunt elementele cu care China distruge iremediabil Occidentul. Mișcările progresiste, „cultura anulării”(cancel culture), mișcările aberante ale minorităților și toate celelalte fenomene pe care le vedem sunt în realitate victorii ale Chinei care fragilizează din interior Vestul. Sunt chestiuni consistente întrucât, în loc să lupte pe teritoriul tarifelor comerciale sau al retoricii absurde, China caută să cucerească mult mai fertilul teritoriu al minții. Iar mintea celor simpli, din păcate e fascinată de rațional.” 

Articolul din care am citat e unul de dată recentă(mai 2021), însă asta o afirm încă de prin 2010(mi-a fost lene să caut un citat dintr-un articol mai vechi). În timp ce așa-zișii influenceri americani de diverse rase se grupau prin tot felul de comiții și comitete având impresia că mișcă China după bunul lor plac, dragonul doar părea că merge în direcția dictată când, de fapt, nu făcea nimic altceva decât să-și urmeze programul său pe termen lung și foarte lung. Iar China, spre deosebire de toate statele lumii, are capacitatea de a-și face un program pe termen foarte lung.

Ceea ce încă nu știți este că disrupția Chinei deja se face simțită în zonele discrete ale puterii americane. Probabil n-ați aflat încă, dar pe la Beijing au început să se facă procesiuni mai ceva decât la Mecca. Iar procesiunile sunt ale greilor de pe la BlackRock, Goldman, Fidelity Investments, Citadel, Blackstone s.a.m.d. Dacă însuși Larry Fink în persoană s-a deplasat până acolo, înseamnă că deranjul e mare! Se stabilesc tot felul de întâlniri interminabile cu guvernatorul Băncii Chinei, cu autorități din zona de reglementare a pieței de capital, cu membri de vază ai Partidului Comunist Chinez. Toți discută, trag concluzii, dar situația rămâne la fel. Iar vizitatorii pleacă la fel de dezamăgiți precum au venit. Ciudat, nu?

Mă gândeam că americanii „avertizați” de documentarul „The China Hustle” rulat în demență pe Netflix au răsuflat ușurați când chinezii au anulat mega listarea „The Ant Group” sau pe cea a „DiDi Global”. Doar în acest fel americanii n-ar mai fi „păcăliți” de chinezi, nu-i așa? Păi tocmai asta îi deranjează pe marii mahări. Că cică nu e corect ca China să nu-și mai listeze companiile în SUA. Că s-a închis și le e mai greu. Deh, fiecare listare pe bursa americană venea cu consultanță la pachet și cu o groază de comisioane pe care să le plătești unuia sau altuia. Iar acum canci.

Mai există și supărarea în ceea ce privește problemele de la Evergrande. Firma are datorii de 300 mld. $, iar multe dintre acestea sunt cumpărate de mari bănci occidentale(în principal americane și elvețiene). Grangurii speră că pot face presiuni asupra guvernului chinez pentru a-i ajuta pe cei de la Evergrande să-și plătească datoriile către marile bănci occidentale. Chinezii însă, la întâlnirile organizate, îi tot întreabă cu insistență pe partenerii occidentali de discuție la ce pagină din „manualul capitalismului” se specifică un asemenea comportament reprobabil. Cum adică să intervină statul într-o chestie care ține de piață, de libera concurență s.a.m.d.? Halal capitalism, neicușorule.

Însă esența „rădăcinii răului”, care zgâlțâie întreaga prietenie chinezo-globalistă e alta: prin directivele trasate de Xi Jinping se prevede clar ca întreaga creștere a PIB-ului să fie una reală și nu rezultată din activitățile speculative. Asta-i durerea care-i doare. Chinezii au pretenția ca cifrele raportate să se refere la chestii palpabile, nu la giumbușlucuri financiare de genul „na-ți-o ție, dă-mi-o mie”. Mai mult, au pretenția ca întreaga lor economie să fie orientată spre zona palpabilă și să nu se îmbete cu apă rece crescând sectorul serviciilor în detrimentul producției reale. În cazul listărilor societăților chineze, decizia de interzicere are legătură, de asemenea, cu caracterul speculativ al burselor Vestice, fenomen de care China vrea să se izoleze. S-a ajuns, culmea, ca tocmai China să aibă pretenția ca o bursă să servească scopului pe care-l declamă, anume finanțarea activităților economice. Mai fac asta bursele vestice? Aiurea, doar ventilează bani în speculații deja transparente. 

Nervozitatea mediului de afaceri american e majoră, doar că chinezii se mențin calmi spunându-le partenerilor de afaceri că dacă vrei să faci afaceri în China, trebuie să le faci chinezește: adică să aduci bani, să investești în ceva palpabil și de scos bani scoți în măsura în care faci profit. Adică exact cum se scrie la cartea capitalismului. 

Trebuie să remarcăm deja primul accident major dintre chinezi și șmecherii lumii financiare mondiale. După scandalul politic cu SUA, începe cel cu factorii economici de acolo. Semn că lumina deja începe să se dea de la Beijing. Este unul dintre multele incidente pe care le vom mai vedea. Încă nu-mi dau seama dacă asta ține de „marele reset” sau e pur și simplu China care-și vede liniștită de drumul său, ghidându-se strict după țintele pe care și le-a fixat.

19 comentarii:

 1. Ce va face China cu lumea?
  O sa le bage mințile in cap.
  O sa ii faca sa faca resetul cum vor si ei.
  China ar vrea sa conduca lumea dar conducătorii actuali nu vor ceda.
  Doar ca și-au dat seama ca au subestimat China.
  Deci vor rrface toate planurile de reset si dupa doleanțele Chinei. Altfel nu se poate. Un razboi direct cu China inseamna MOARTEA occidentului si nimicirea totala a sistemului si civilizației.
  Nu vrea nimeni o lume chinezească pe tot mapamondul. Dar nici o lume umflată cu pompa americana si saturata de besini financiare.
  China zice clar ca nu mai merg escrocheriile cu ei. Ei înșiși fiind comuniști pe piață capitalista cer respectarea regulilor.
  Chinezii nu pot fi escrocati ca românii. Chinezii nu pot fi cuceriti ca românii. Nu pot fi manipulati ca românii. Nu merge nimeni sa ke impună liderii lor, nici afacerile lor, nici salariile lor.
  China e un exemplu de ajuns pentru fiecare țară care face afaceri cu Corporatia Internațională.
  Pro-chinez nu ai cum sa fi daca nu esti ba chinez, ba platit de chinezi. Dar poti admira cultura chineză și spiritul lor de shaolini.
  Totuși ce vor occidentalii?
  Sa subjuge China, sa o exploateze.
  Ei tocmai ca nu se mai poate.
  Pentru ei roata s-a intors.
  România sa ia exemplu.
  Nu degeaba Ceaușescu ne-a arătat ca calea Chinei si Coreei e si calea noastră.
  Am ales cakea americana, deoarece iubim cultura maericana si texana si u de am ajuns.
  Am ajuns mexicani. Daca iubești americanii te fac mexican cu toate drepturile.

  La Noi nu exista pic de suveranitate cat sa ii controlezi pe chinezi la Dragonu Roșu din București. Si alea se fac la comanda americană.
  Am spus toate astea deorece eu am trait toata viata de oe urma produselor din china si daca nu veneau chinezii in anii 90 cu marfa la en-gros eu ramaneam la sapa si la vaci. Dar chinezii m-au facut domn la oraș si vand marfa lor de 21 de ani și mereu am crezut in ei ca vor domina tot.
  Nu exista casa sau om sa nu aibe haine sau produse chineze in casă.
  România putea deveni un Hub al Chinei.
  Un amic a fost in China sa cumpere fibra optica, se bagase in sedinta cu ei la o fabrica și dupa ce tot au discutat cu ei il intreaba Cat vrei sa cumperi? A zis ca un vagon de cabluri. Au râs aia de el ca de copii. Deci replica era ca doar japonezii le cumpara 3000 de vagoane

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E buna asa cu vagonul dar e gluma de radio Erevan

   Ștergere
  2. Unknown:"Nu degeaba Ceaușescu ne-a arătat ca calea Chinei si Coreei e si calea noastră."
   Nu uitati ca atat Iliescu dar si A. Nastase au sustinut orientarea Romaniei catre China, dar romanii üprosti ca de obicei, ei au vrut cu UE si valorile ei sataniste, si neaparat cu organizatia criminala de agresiuni ilegale numita ... NATO!

   Ștergere
 2. „Made in China 2025” este o marcă pentru creșterea competitivității industriei chineze, ce are ca fundament ideea că omenirea se îndreaptă spre a patra revoluție industrială, bazată pe elemnete precum robotica, inteligența artificială, bazele de date și cloud computing (serviciile informatice la distanță).
  Statele Unite vor fi mai puțin afectate din cauza taxării suplimentare a produselor incluse în planul „China 2025”. Țările afectate vor fi Germania, Coreea de Sud și Taiwan-ul.
  Iar Germania va face ca Romania sa plateasca pentru ei. O sa vedeti produse chinezesti la pret de Prada!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da produse Made in Germany .....pe filiera Shanghai :)......sunt deja existente .

   Ștergere
 3. Nu trebuie să vă fie frică, dar fiţi pe fază!China a încercat să sustragă date comerciale sensibile, să fure idei reprezentând proprietate intelectuală, să se amestece în politică şi să dezinformeze.”, se spovedeste Ken McCallum, adresându-se cetăţenilor britanici ca sef peste MI5.

  Beijingenii susţin contra la actualul sef de sef la MI5 că Occidentul este cuprins de paranoia comploturilor. China neagă orice fel de imixtiune în afacerile interne ale altor state, că ar încerca să fure tehnologie, să comită atacuri cibernetice sau să semene discordie.
  Asa ca i-au inchis gura la McCallum cand i-a obligat pe britanici sa le dea cei 3 spioni chineji prinsi cu mana in borcan.

  https://www.theguardian.com/uk-news/2021/jul/14/public-should-be-alert-to-threat-from-china-and-russia-says-mi5-chief

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tai Frunz Chin, credeti ca Romania isi va rezolva problemele stand cu ochii cât cepele pe chinezi si americani?
   Oare este adevarat ca in China traficul cu organe este ceva normal, asa de normal incat cei considerati ca fiind inutili in societate sunt sacrificati pentru binele " utililor"?
   Sa ne fereasca Dumnezeu de un model chinezesc in Romania! Romanii si-asa au inceput sa se devoreze intre ei din motive fabricate in spatele cortinei...
   Frica ne face sa ne comportăm precum fiarele si nu mai e mult pana cand un George Simion aduce minerii,ori pana cand Șoșoacă ii va da cu pantoful in cap lui voda Iohannis, sau paharnic Catu. Dupa care, Dragnea isi va lua revansa,venind calare pe un cal alb la parlament, cu mantie si sceptru. Va fi, ca de obicei, circ! PMP aduce micii, iar nemții aduc berea.
   Ca la noi? La nimenea!

   Ștergere
  2. Anonim Sa inteleg ca in loc de traficuri de "organe" condamnate la moarte Made in China, matale preferi traficul de "organe" tinere (ca fetele de la Caracalm si a altor mii de copii disparuti din orfelinate Romaniei pentru a oferi "elitelor" sataniste ale lumii occidentale, acel andrenochrom Made in SUA care ofera tinerete vesnica criminalilor satanisti???
   Oare chiar credeti ca este mai bine sa fim "binecuvantati" cu Dictatura Hitlerista americana dupa model Guantanamo?
   Sunteti sigur ca ati gandit corect mai ales acum cand SUA a declarat intregii planete un razboi biologic bazat pe propaganda mincinoasa si vaccinari obligatorii???
   Sper ca ati observat ca nu am spus nimic despre "virusul chinezesc" (patentat in SUA), pentru ca acest virus este MUUUUUUULT mai inofensiv decat o gripa banala, asa ca numele Chinei ca autor al acestui NIMIC, iese automat din acest razboi biologic dus de satanistii-occidentali impotriva intregii omeniri.

   Ștergere
 4. https://www.youtube.com/watch?v=OTSQozWP-rM&ab_channel=CitizensAgainstGovernmentWaste

  RăspundețiȘtergere
 5. PNL - ha ha ha ha de acum o gluma,la nivel european ;
  Si mai urmeaza multe altele.
  Astia ca brazii-scoate-,ti lumea din case, opriti Carantinarea !
  Este ultima oara cand va spun !

  RăspundețiȘtergere
 6. Păstrați-l și să-l revedem în 10 ani (un clipit din ochi după socoteala chinezească).

  China poate deveni vehiculul ideal pentru ideologia globalistă, absența trăirii creștine și colectivismul ei istoric reprezentînd 2 atuuri majore, în viziunea tartorilor. Nici vestul nu prea mai are protecția credinței în Hristos și nici pe cea a individualismului fecund. China are, în schimb, practica răbdării, pavăză la precipitarea prostească, iar globaliștii nu au răbdarea necesară, ei distrug, nu construiesc, ca toți fanaticii posedați. Așa că, independent de schemele puse în aplicare, s-ar putea ca soarta Chinei, omenirii și globaliștilor să fie decisă de niște curente nesupuse controlului unor grupuri sau chiar generații. Vom vedea, mai ales că nu cred nici că asistăm la sfîrșitul creștinismului, în ciuda aparențelor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Astea sunt timpuri cand iti sufleci fusta ca sa nu ti-o murdareasca apele pline de rahat. Cine are nadragi, sa-si cumpere fusta.
   Tibetanii au simtit pe pielea lor suflul rece si crud al dragonilor.
   Cat Hristos ti se pare a mai fi in România dragonilor venerati de noii asa zisi spirituali new age? Dar in occidentul ce plange de mila homosexualilor pentru ca li se incalca drepturile? Dar nu vede cati copii mor de foame prin toata lumea?
   Destul de putin, prin inimile calde ale unora dintre noi capabili inca de empatie.
   Unirea romanilor nu mai este posibila...Nu se pot uni inchinatorii la Dumnezeu cu inchinatorii la bani, averi, dragoni si alti idoli fabricati pentru fragmentarea oamenilor si slabirea lor in Duh.
   Unchiul meu care a mai trăit o perioada stalinista, mi-a zis ca sunt timpurile cand gunoaiele se precipita si ies la suprafata. Mai bine asa...le vedem. Erau si inainte, dar ascunse. Ne pacaleau ca apa e limpede.

   Ștergere
 7. Poate ca toate le vezi bine legat de china dar se pare(sau te prefaci) ca nu intelegi cine este china! china nu este nu stiu ce putere independenta(total) care da peste bot globalistilor sau alte din astea! Din contra, ea este adevarata pupila a globalistilor(nu cei la vedere, de carton)! Caderea sua si a occidentului in general, adica caderea crestinismului si ridicarea chinei este exact planul realilor papusari. Nu va mai bucurati de ridicarea chinei(chiar daca pare sau chiar este mult mai corecta decat occidentul) si caderea sua si a occidentului(ocupati cu stabilirea de sexe si alte asemenea). Asa cum a ajuns sua si cu tot raul care l au facut, cu precadere in ultimii 20 de ani, va zic ca atunci cand vor venii chinezii, o sa plangem dupa vremurile de acum.

  RăspundețiȘtergere
 8. vineri, 21 septembrie 2007 Veşti sumbre din China
  În urma puseului inflaţionist care a lovit China, autorităţile de la Beijing au hotărât îngheţarea preţurilor pentru ultimul trimestru al anului curent. Aceasta survine în urma unei creşteri accelerate a preţurilor
  marți, 29 aprilie 2008 Criza alimentară
  Dacă până de curând un indian consuma aproximativ două kilograme de carne anual, acum acesta consumă în medie de zece ori mai mult, iar cifra este în creştere. Similar stau lucrurile şi în China, unde cererea de carne este într-o creştere furibundă.
  luni, 14 iulie 2008 Automobilul
  Nu este un secret faptul că industria auto a fost folosită de către China pentru impulsionarea creşterii economice sau că acelaşi model este aplicat de câţiva ani şi de către India.
  joi, 22 ianuarie 2009 Noua directie a crizei(China)
  Ceea ce mi se pare mai grav sunt similarităţile care există între China anului 2008 şi America anilor 1929-1930. Dacă este să discutăm despre capacităţile de producţie, nu putem să nu remarcăm că, similar cu America anilor '20, China este supradimensionată.
  joi, 26 martie 2009 In cautarea timpului pierdut
  Guvernatorul People's Bank of China, Zhou Xiaochuan, propune într-un speech recent transformarea SDR-urilor în viitoarea monedă mondială. Informaţii suplimentare despre SDR găsiţi aici: http://fx.sauder.ubc.ca/SDR.html.
  joi, 30 aprilie 2009 Petrolul, aurul si vremurile
  De asemenea, mulţi au căzut în greşeala de a intra long atunci când a apărut ştirea conform căreia China achiziţionează masiv aur. Ei bine aici a fost eroarea fundamentală a novicilor, mai precis a celor care nu au înţeles un lucru simplu: China cumpără aur fizic, nu hârtii cu acoperire în aur.
  joi, 11 iunie 2009 Mă numesc Roşu
  Aşa s-a ajuns ca, la ora actuală, China să fie depozitarul celor mai mari cantităţi de cupru, cărbune şi oţel.
  Poate vă întrebaţi ce-a fost cu împrumuturile pe care China şi alte state le-au acordat SUA prin cumpărarea titlurilor de stat emise de trezorerie. Cel mai probabil probabil acesta a fost preţul care trebuia plătit pentru a se păstra iluzia că "US Treasury debt is the best collateral in the world".
  vineri, 12 iunie 2009 Marea decuplare
  Deocamdată nemulţumirile au fost exprimate public de China şi Rusia. Ambele, susţinute tacit de alţi câţiva actori importanţi au propus introducerea SDR-urilor ca monedă de rezervă.
  miercuri, 17 iunie 2009 Another BRIC in the wall
  Pentru China, căderea dolarului ar anula mai mult de un deceniu de muncă şi ar induce un şoc devastator, prin pierderea principalei pieţe de desfacere. Un impact atât de puternic încât, în mod sigur, ar conduce la mişcări sociale ample şi, posibil, schimbări de regim.
  marți, 23 iunie 2009 Coltii dragonului
  Rămâne să vedem dacă actuala criză va urma şi în China o traiectorie similară cu cea din SUA.
  joi, 2 iulie 2009 Semnele revenirii
  Şomajul este în creştere, problemele băncilor încă nu s-au terminat(vezi rata de creştere a chargeoff-ului), iar China presează SUA pentru introducerea yuan-ului în coşul SDR.
  vineri, 11 septembrie 2009 Gripa dragonului
  Cum tot sunt la modă diversele reîncarnări ale virusului gripal m-am gândit că este un moment bun să propun o nouă "mutaţie" prin revenirea la un subiect care, în urmă cu ceva vreme, stârnea controverse pe acest blog.
  Zhu Min(vicepreşedinte al Bank of China): "the potential risk is that a lot of liquidity goes to the asset market. So you see asset bubbles in commodities, stocks and real estate, not only in China, but everywhere". Ruptă de context, declaraţia ar putea fi folosită şi pentru a descrie situaţia din SUA, unde excesul de lichiditate a umflat bursa; singura diferenţă constă în faptul că la americani băncile au intrat direct pe bursă, în timp ce în China băncile au acordat împrumuturi populaţiei care le-a direcţionat către bursă(pare ceva mai democratic excesul din dictatura chineză decât cel al "liberalilor" americani).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu Dragonul e de vina ca a prins aripi .....ci ENERGIZANTUL .

   Ștergere
 9. luni, 14 septembrie 2009 Vremea protectionismului
  SUA înregistrează un deficit comercial cu China de aproximativ 270 mld.dolari(în 2008; valoarea pe primele nouă luni ale anului curent este de 124 mld.dolari).
  luni, 2 noiembrie 2009 -Povestiri din lumea hartiei
  Fenomenul aprecierii dolarului nu este atât de inexplicabil pe cât pare la prima vedere. De fapt, am putea spune că avem de-a face cu o consecinţă logică a unei politici duplicitare practicată de aşa-numiţii asediatori ai americanilor. Mai ţineţi minte declaraţiile belicoase ale oficialilor BRIC referitoare la nesustenabilitatea monedei americane? Toate acele jocuri de imagine orchestrare de Rusia şi China se întorc acum împotriva iniţiatorilor. Numai că, aşa cum veţi vedea în continuare, "teatrul de operaţiuni" este unul fals, iar contextul cât se poate de iluzoriu.
  marți, 29 decembrie 2009 -China şi ceilalti
  Conform unor date, China a reuşit să depăşească Germania, devenind cel mai mare exportator al lumii.
  miercuri, 30 decembrie 2009 -What's Next
  Aşa cum am mai arătat, în China se manifestă o creştere accelerată a preţurilor la imobiliare, iar semnele sunt ale unei economii care se supraîncălzeşte.
  miercuri, 13 ianuarie 2010 - Google China - End of Story
  Un masiv atac asupra infrastructurii pe care o are în China se pare că va sta la baza deciziei Google de a părăsi China.
  miercuri, 17 martie 2010 - Revenirea protectionismului
  De fapt, în spatele acestui tărăboi este o întreagă nebunie. China vrea să redevină stăpână pe propria economie, iar pentru a-şi realiza acest deziderat a găsit duşmanul împotriva căruia să lupte: marile multinaţionale şi investitorii străini. Dacă până acum jenarea companiilor străine se făcea cu o oarecare discreţie, în prezent lucrurile se fac pe faţă. The Wall Street Journal a compilat într-un articol o serie de acţiuni protecţioniste ale autorităţilor chineze din ultimul an:
  Cu un an în urmă autorităţile de reglementare au interzis participarea Coca Cola la licitaţia pentru preluarea China Huiyuan Juice Group Ltd. deoarece această posibilă preluare ar fi condus la o poziţie dominantă pe piaţă a companiei americane;
  Tot anul trecut am avut parte de scandalul Rio Tinto, în care compania anglo-australiană a fost acuzată de spionaj şi dezvăluirea unor secrete de stat.
  Recent introdusa legislaţie referitoare la patente impune companiilor farmaceutice să licenţieze producţia de medicamente unor companii chinezeşti la preţuri fixate de stat.
  Exemple sunt multe şi, combinate cu sentimentul negativ al executivilor multinaţionalelor din China semnalizează o clară revenire a protecţionismului.
  luni, 22 martie 2010 - Seniorii razboiului
  Ultima a fost exprimată de ministrului comerţului, Chen Deming, care a afirmat că, în cazul unui război comercial, cei care vor suferi cel mai mult vor fi americanii: "If the United States uses the exchange rate to start a new trade war, China will be hurt. But the American people and U.S. companies will be hurt even more".
  joi, 25 martie 2010 - Google si cealalta realitate
  După ce Google a părăsit China, a venit rândul unui nou gigant să pregătească ceva similar Este vorba despre Go Daddy, cea mai mare companie de înregistrare și administrare a domeniilor web.
  marți, 18 mai 2010 - Febra galbena
  Modelul de creştere, cum bine se ştie, a fost ajutat de devalorizarea monedei naţionale care a dat un plus de competitivitate produselor chineze. O competitivitate atât de mare încât, taxele vamale ale partenerilor comerciali erau o adevărată glumă. Pentru a evita un scandal, China şi-a devalorizat moneda "legând-o" de dolar. Cum dolarul scădea, produsele chinezeşti îşi păstrau competitivitatea pe piaţa americană, iar pe restul pieţelor deveneau atât de ieftine încât îngropau întregi sectoare industriale.
  luni, 21 iunie 2010 - Eterna si fascinanta China
  Acesta este probabil şi motivul pentru care China se arată, pe faţă, adepta schimbării dolarului cu SDR-ul. Nu este decât încă un pas către mult dorita(de către conducătorii actuali) supremaţie a Chinei.

  RăspundețiȘtergere
 10. joi, 22 iulie 2010 - Balonul roşu
  Cum bine se ştie, preţul proprietăţilor în China a crescut exponenţial, fără a avea vreo explicaţie normală. Desigur, există analişti precum Stephen Roach de la Morgan Stanley care susţin că dezvoltarea preţurilor imobiliarelor din China nu reprezintă o bulă speculativă deoarece aceasta este susţinută de o ... cerere enormă. Hmm, lucrul acesta parcă l-am mai auzit şi pe plaiurile mioritice în perioada creşterilor nebuneşti şi tind să cred că situaţia e similară şi în China. Iar explicaţia acestor creşteri pare a avea cu totul alte fundamente decât cele care ţin de cerere şi ofertă.
  miercuri, 22 septembrie 2010 - Schimbare de macaz
  Misterul mişcărilor masive din ultima vreme îşi are originea în China unde există o problemă de care ştie toată lumea: rezervele gigante de dolari. Cum este cunoscut, cantitatea colosală de monedă americană deţinută de chinezi se transformă, pe zi ce trece, într-un factor major de risc.
  luni, 11 octombrie 2010-Noua conflagratie
  Ceea ce încearcă acum China este fracturarea sistemului al cărui centru gravitaţional este dolarul. Este însă destul de greu de spart acest sistem, iar găsirea unor parteneri de revoltă se poate dovedi o încercare teribilă.
  luni, 25 octombrie 2010-G20 update
  Războiul actual se dă între China şi SUA iar ceilalţi nu fac altceva decât să se alăture uneia dintre cele două tabere sau să chibiţeze de pe margine. SUA ar vrea să-şi rezolve paşnic problemele legate de deficitul comercial pe care-l înregistrează în relaţia cu China, în timp ce chinezii insistă că lucurile sunt OK şi că alte schimbări nu au niciun sens.
  Practic, putem spune că avem de-a face cu un război pentru plata facturii crizei. Chinezii şi emergenţii se consideră îndreptăţiţi să-şi externalizeze costurile creşterii economice, iar americanii şi ţările dezvoltate(în principal Europa) consideră că respectivele costuri nu le aparţin şi, mai mult, chiar le afecteaza pieţele proprii.
  marți, 9 noiembrie 2010 - Reintoarcerea in iluzie?
  In primul rând pentru că SUA are cea mai mare rezervă de aur(~9000 tone). O eventuală întoarcere la vechiul etalon ar avantaja-o fără probleme. Spre comparaţie, China cu cele 1000 tone pe care le deţine este clar în urmă(dacă facem raportul mărime/rezerve situaţia e chiar mai tragică). Simpla perspectivă a unei mişcări surpriză dă un şah tehnic Chinei.
  miercuri, 24 noiembrie 2010 - Vremea bilateralelor
  Iată că a sosit momentul în care China face următorul pas: cotarea yuan-ului în raport cu rubla. O mişcare care va avea ca efect o creştere şi mai mare a utilizării yuan-ului şi, în acelaşi timp, o diversificare a rezervelor valutare ale Chinei.
  vineri, 31 decembrie 2010 - Ce urmeaza
  Un război(cred că puțin probabil) ar influența negativ cel puțin trei economii cheie ale zonei: Coreea Japonia și China. De asemenea, trebuie remarcată și creșterea tensiunii dintre China și India, amplificată de sprijinul necondiționat pe care China îl acordă Pakistanului.

  RăspundețiȘtergere
 11. DOAMNE MILUIESTE.
  Pentru a ne mântui și pentru a trece cu bine prin prigoana care vine trebuie să mărturisim ADEVARUL.
  Toate relele cumplite vin din cauză că oamenii au trădat pe DUMNEZEU și Dreapta Credință -ORTODOXIA începând cu anii 1881-1924 prin hule impotriva DUHULUI SFANT adică prin erezii.
  De aceea au căzut din BISERICA,au pierdut BOTEZUL, s-a întrerupt succesiunea Apostolică iar azi falsele patriarhii au ca membrii nebotezati cu duh hulitor, ecumenist ,eretic..Nu uitati, nenea diaconu este un mare sarlatan. Fara Darul BOTEZULUI,fara TAINE, dar mai ales pt că nu doresc sa cunoască și să fie în Credință Dreapta desigur că oamenii nu au putere să facă nimic în lupta împotriva duhurilor răutății.
  Adevărată BISERICA ORTODOXA e mică și ascunsa.
  Trebuie doar sa vrem mântuirea cu orice preț și vom câștiga IMPARATIA CERURILOR așa cum va randui DUMNEZEU.

  RăspundețiȘtergere
 12. Că e intenționat, e clar. Că e distructiv, e și mai clar. Dar de ce ar fi mâna Chinei, iar nu a Occidentului însuși, care susține din toate puterile, cu legislație, bani și propagandă, acest trend, nu prea e clar. Populațiile occidentale sunt ținta tocmai pentru a nu mai fi în stare de opoziție, revoltă, rezistență la ce face oligarhia. Cultura și sentimentul național le sunt distruse prin imigrație masivă, injectarea sentimentului de vinovăție istorică, așa-zisul anti-rasism anti etc.devenit obligatoriu, atoatecuprinzător și pretext de execuții extrajudiciare pe platforme virtuale și nu numai. Identitatea le este distrusă prin distrugerea creștinismului, a tradițiilor culturale, a familiei, a virtuților morale, a istoriei proprii, ba chiar și a identității sexuale. se obține o masă de indivizi abulici, confuzi, apatici, supermanipulabili. Cu bărbatul alb creator de civiliație s-a cam terminat, că este fie la manichirusită, fie bea un cafe latte, fie e carantinat cu măscuța pe mufă să nu ia carcacalci, fie e în concediu de maternitate. ba chiar un pic gravid, dacă e să te iei după UE. Numai bine ca să ne bage oligarhii politicile fasciste pe gât fără nicio opoziție. Asta nu înseamnă că China ar fi vreo bucurie pe pământ sau că chinezii nu aplaudă la acest dezastru. De fapt, cred că, în mare parte, oligarhia occidentală imită China în politicile sociale - îi invidiază pe chinezi ce bine-și țin poporul sub papuc. Vor și ei. Social credit system, anyone?

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu) sau forumul Trenduri de pe Telegram(https://t.me/+HBtgL7y2hgVhMmY0).