luni, 27 septembrie 2021

Când se ridică un alt far călăuzitor


În bestseller-ul „Woke, Inc.”, Vivek Ramaswamy lansează ipoteza conform căreia „wokeism-ul” este arma secretă pe care China o utilizează în războiul geopolitic cu SUA. Interesant, ce să spun. Doar că eu spun asta de o groază de vreme, motiv suficient pentru ca proștii să mă facă „pro-chinez”, „pro-rus” sau de-a dreptul „comunist”. Să vin și cu dovada:

„Ceea ce văd eu sunt elementele cu care China distruge iremediabil Occidentul. Mișcările progresiste, „cultura anulării”(cancel culture), mișcările aberante ale minorităților și toate celelalte fenomene pe care le vedem sunt în realitate victorii ale Chinei care fragilizează din interior Vestul. Sunt chestiuni consistente întrucât, în loc să lupte pe teritoriul tarifelor comerciale sau al retoricii absurde, China caută să cucerească mult mai fertilul teritoriu al minții. Iar mintea celor simpli, din păcate e fascinată de rațional.” 

Articolul din care am citat e unul de dată recentă(mai 2021), însă asta o afirm încă de prin 2010(mi-a fost lene să caut un citat dintr-un articol mai vechi). În timp ce așa-zișii influenceri americani de diverse rase se grupau prin tot felul de comiții și comitete având impresia că mișcă China după bunul lor plac, dragonul doar părea că merge în direcția dictată când, de fapt, nu făcea nimic altceva decât să-și urmeze programul său pe termen lung și foarte lung. Iar China, spre deosebire de toate statele lumii, are capacitatea de a-și face un program pe termen foarte lung.

Ceea ce încă nu știți este că disrupția Chinei deja se face simțită în zonele discrete ale puterii americane. Probabil n-ați aflat încă, dar pe la Beijing au început să se facă procesiuni mai ceva decât la Mecca. Iar procesiunile sunt ale greilor de pe la BlackRock, Goldman, Fidelity Investments, Citadel, Blackstone s.a.m.d. Dacă însuși Larry Fink în persoană s-a deplasat până acolo, înseamnă că deranjul e mare! Se stabilesc tot felul de întâlniri interminabile cu guvernatorul Băncii Chinei, cu autorități din zona de reglementare a pieței de capital, cu membri de vază ai Partidului Comunist Chinez. Toți discută, trag concluzii, dar situația rămâne la fel. Iar vizitatorii pleacă la fel de dezamăgiți precum au venit. Ciudat, nu?

Mă gândeam că americanii „avertizați” de documentarul „The China Hustle” rulat în demență pe Netflix au răsuflat ușurați când chinezii au anulat mega listarea „The Ant Group” sau pe cea a „DiDi Global”. Doar în acest fel americanii n-ar mai fi „păcăliți” de chinezi, nu-i așa? Păi tocmai asta îi deranjează pe marii mahări. Că cică nu e corect ca China să nu-și mai listeze companiile în SUA. Că s-a închis și le e mai greu. Deh, fiecare listare pe bursa americană venea cu consultanță la pachet și cu o groază de comisioane pe care să le plătești unuia sau altuia. Iar acum canci.

Mai există și supărarea în ceea ce privește problemele de la Evergrande. Firma are datorii de 300 mld. $, iar multe dintre acestea sunt cumpărate de mari bănci occidentale(în principal americane și elvețiene). Grangurii speră că pot face presiuni asupra guvernului chinez pentru a-i ajuta pe cei de la Evergrande să-și plătească datoriile către marile bănci occidentale. Chinezii însă, la întâlnirile organizate, îi tot întreabă cu insistență pe partenerii occidentali de discuție la ce pagină din „manualul capitalismului” se specifică un asemenea comportament reprobabil. Cum adică să intervină statul într-o chestie care ține de piață, de libera concurență s.a.m.d.? Halal capitalism, neicușorule.

Însă esența „rădăcinii răului”, care zgâlțâie întreaga prietenie chinezo-globalistă e alta: prin directivele trasate de Xi Jinping se prevede clar ca întreaga creștere a PIB-ului să fie una reală și nu rezultată din activitățile speculative. Asta-i durerea care-i doare. Chinezii au pretenția ca cifrele raportate să se refere la chestii palpabile, nu la giumbușlucuri financiare de genul „na-ți-o ție, dă-mi-o mie”. Mai mult, au pretenția ca întreaga lor economie să fie orientată spre zona palpabilă și să nu se îmbete cu apă rece crescând sectorul serviciilor în detrimentul producției reale. În cazul listărilor societăților chineze, decizia de interzicere are legătură, de asemenea, cu caracterul speculativ al burselor Vestice, fenomen de care China vrea să se izoleze. S-a ajuns, culmea, ca tocmai China să aibă pretenția ca o bursă să servească scopului pe care-l declamă, anume finanțarea activităților economice. Mai fac asta bursele vestice? Aiurea, doar ventilează bani în speculații deja transparente. 

Nervozitatea mediului de afaceri american e majoră, doar că chinezii se mențin calmi spunându-le partenerilor de afaceri că dacă vrei să faci afaceri în China, trebuie să le faci chinezește: adică să aduci bani, să investești în ceva palpabil și de scos bani scoți în măsura în care faci profit. Adică exact cum se scrie la cartea capitalismului. 

Trebuie să remarcăm deja primul accident major dintre chinezi și șmecherii lumii financiare mondiale. După scandalul politic cu SUA, începe cel cu factorii economici de acolo. Semn că lumina deja începe să se dea de la Beijing. Este unul dintre multele incidente pe care le vom mai vedea. Încă nu-mi dau seama dacă asta ține de „marele reset” sau e pur și simplu China care-și vede liniștită de drumul său, ghidându-se strict după țintele pe care și le-a fixat.

15 comentarii:

  1. „Made in China 2025” este o marcă pentru creșterea competitivității industriei chineze, ce are ca fundament ideea că omenirea se îndreaptă spre a patra revoluție industrială, bazată pe elemnete precum robotica, inteligența artificială, bazele de date și cloud computing (serviciile informatice la distanță).
    Statele Unite vor fi mai puțin afectate din cauza taxării suplimentare a produselor incluse în planul „China 2025”. Țările afectate vor fi Germania, Coreea de Sud și Taiwan-ul.
    Iar Germania va face ca Romania sa plateasca pentru ei. O sa vedeti produse chinezesti la pret de Prada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da produse Made in Germany .....pe filiera Shanghai :)......sunt deja existente .

      Ștergere
  2. Nu trebuie să vă fie frică, dar fiţi pe fază!China a încercat să sustragă date comerciale sensibile, să fure idei reprezentând proprietate intelectuală, să se amestece în politică şi să dezinformeze.”, se spovedeste Ken McCallum, adresându-se cetăţenilor britanici ca sef peste MI5.

    Beijingenii susţin contra la actualul sef de sef la MI5 că Occidentul este cuprins de paranoia comploturilor. China neagă orice fel de imixtiune în afacerile interne ale altor state, că ar încerca să fure tehnologie, să comită atacuri cibernetice sau să semene discordie.
    Asa ca i-au inchis gura la McCallum cand i-a obligat pe britanici sa le dea cei 3 spioni chineji prinsi cu mana in borcan.

    https://www.theguardian.com/uk-news/2021/jul/14/public-should-be-alert-to-threat-from-china-and-russia-says-mi5-chief

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tai Frunz Chin, credeti ca Romania isi va rezolva problemele stand cu ochii cât cepele pe chinezi si americani?
      Oare este adevarat ca in China traficul cu organe este ceva normal, asa de normal incat cei considerati ca fiind inutili in societate sunt sacrificati pentru binele " utililor"?
      Sa ne fereasca Dumnezeu de un model chinezesc in Romania! Romanii si-asa au inceput sa se devoreze intre ei din motive fabricate in spatele cortinei...
      Frica ne face sa ne comportăm precum fiarele si nu mai e mult pana cand un George Simion aduce minerii,ori pana cand Șoșoacă ii va da cu pantoful in cap lui voda Iohannis, sau paharnic Catu. Dupa care, Dragnea isi va lua revansa,venind calare pe un cal alb la parlament, cu mantie si sceptru. Va fi, ca de obicei, circ! PMP aduce micii, iar nemții aduc berea.
      Ca la noi? La nimenea!

      Ștergere
    2. Anonim Sa inteleg ca in loc de traficuri de "organe" condamnate la moarte Made in China, matale preferi traficul de "organe" tinere (ca fetele de la Caracalm si a altor mii de copii disparuti din orfelinate Romaniei pentru a oferi "elitelor" sataniste ale lumii occidentale, acel andrenochrom Made in SUA care ofera tinerete vesnica criminalilor satanisti???
      Oare chiar credeti ca este mai bine sa fim "binecuvantati" cu Dictatura Hitlerista americana dupa model Guantanamo?
      Sunteti sigur ca ati gandit corect mai ales acum cand SUA a declarat intregii planete un razboi biologic bazat pe propaganda mincinoasa si vaccinari obligatorii???
      Sper ca ati observat ca nu am spus nimic despre "virusul chinezesc" (patentat in SUA), pentru ca acest virus este MUUUUUUULT mai inofensiv decat o gripa banala, asa ca numele Chinei ca autor al acestui NIMIC, iese automat din acest razboi biologic dus de satanistii-occidentali impotriva intregii omeniri.

      Ștergere
  3. https://www.youtube.com/watch?v=OTSQozWP-rM&ab_channel=CitizensAgainstGovernmentWaste

    RăspundețiȘtergere
  4. PNL - ha ha ha ha de acum o gluma,la nivel european ;
    Si mai urmeaza multe altele.
    Astia ca brazii-scoate-,ti lumea din case, opriti Carantinarea !
    Este ultima oara cand va spun !

    RăspundețiȘtergere
  5. Păstrați-l și să-l revedem în 10 ani (un clipit din ochi după socoteala chinezească).

    China poate deveni vehiculul ideal pentru ideologia globalistă, absența trăirii creștine și colectivismul ei istoric reprezentînd 2 atuuri majore, în viziunea tartorilor. Nici vestul nu prea mai are protecția credinței în Hristos și nici pe cea a individualismului fecund. China are, în schimb, practica răbdării, pavăză la precipitarea prostească, iar globaliștii nu au răbdarea necesară, ei distrug, nu construiesc, ca toți fanaticii posedați. Așa că, independent de schemele puse în aplicare, s-ar putea ca soarta Chinei, omenirii și globaliștilor să fie decisă de niște curente nesupuse controlului unor grupuri sau chiar generații. Vom vedea, mai ales că nu cred nici că asistăm la sfîrșitul creștinismului, în ciuda aparențelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astea sunt timpuri cand iti sufleci fusta ca sa nu ti-o murdareasca apele pline de rahat. Cine are nadragi, sa-si cumpere fusta.
      Tibetanii au simtit pe pielea lor suflul rece si crud al dragonilor.
      Cat Hristos ti se pare a mai fi in România dragonilor venerati de noii asa zisi spirituali new age? Dar in occidentul ce plange de mila homosexualilor pentru ca li se incalca drepturile? Dar nu vede cati copii mor de foame prin toata lumea?
      Destul de putin, prin inimile calde ale unora dintre noi capabili inca de empatie.
      Unirea romanilor nu mai este posibila...Nu se pot uni inchinatorii la Dumnezeu cu inchinatorii la bani, averi, dragoni si alti idoli fabricati pentru fragmentarea oamenilor si slabirea lor in Duh.
      Unchiul meu care a mai trăit o perioada stalinista, mi-a zis ca sunt timpurile cand gunoaiele se precipita si ies la suprafata. Mai bine asa...le vedem. Erau si inainte, dar ascunse. Ne pacaleau ca apa e limpede.

      Ștergere
  6. E buna asa cu vagonul dar e gluma de radio Erevan

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate ca toate le vezi bine legat de china dar se pare(sau te prefaci) ca nu intelegi cine este china! china nu este nu stiu ce putere independenta(total) care da peste bot globalistilor sau alte din astea! Din contra, ea este adevarata pupila a globalistilor(nu cei la vedere, de carton)! Caderea sua si a occidentului in general, adica caderea crestinismului si ridicarea chinei este exact planul realilor papusari. Nu va mai bucurati de ridicarea chinei(chiar daca pare sau chiar este mult mai corecta decat occidentul) si caderea sua si a occidentului(ocupati cu stabilirea de sexe si alte asemenea). Asa cum a ajuns sua si cu tot raul care l au facut, cu precadere in ultimii 20 de ani, va zic ca atunci cand vor venii chinezii, o sa plangem dupa vremurile de acum.

    RăspundețiȘtergere
  8. DOAMNE MILUIESTE.
    Pentru a ne mântui și pentru a trece cu bine prin prigoana care vine trebuie să mărturisim ADEVARUL.
    Toate relele cumplite vin din cauză că oamenii au trădat pe DUMNEZEU și Dreapta Credință -ORTODOXIA începând cu anii 1881-1924 prin hule impotriva DUHULUI SFANT adică prin erezii.
    De aceea au căzut din BISERICA,au pierdut BOTEZUL, s-a întrerupt succesiunea Apostolică iar azi falsele patriarhii au ca membrii nebotezati cu duh hulitor, ecumenist ,eretic..Nu uitati, nenea diaconu este un mare sarlatan. Fara Darul BOTEZULUI,fara TAINE, dar mai ales pt că nu doresc sa cunoască și să fie în Credință Dreapta desigur că oamenii nu au putere să facă nimic în lupta împotriva duhurilor răutății.
    Adevărată BISERICA ORTODOXA e mică și ascunsa.
    Trebuie doar sa vrem mântuirea cu orice preț și vom câștiga IMPARATIA CERURILOR așa cum va randui DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu Dragonul e de vina ca a prins aripi .....ci ENERGIZANTUL .

    RăspundețiȘtergere
  10. Că e intenționat, e clar. Că e distructiv, e și mai clar. Dar de ce ar fi mâna Chinei, iar nu a Occidentului însuși, care susține din toate puterile, cu legislație, bani și propagandă, acest trend, nu prea e clar. Populațiile occidentale sunt ținta tocmai pentru a nu mai fi în stare de opoziție, revoltă, rezistență la ce face oligarhia. Cultura și sentimentul național le sunt distruse prin imigrație masivă, injectarea sentimentului de vinovăție istorică, așa-zisul anti-rasism anti etc.devenit obligatoriu, atoatecuprinzător și pretext de execuții extrajudiciare pe platforme virtuale și nu numai. Identitatea le este distrusă prin distrugerea creștinismului, a tradițiilor culturale, a familiei, a virtuților morale, a istoriei proprii, ba chiar și a identității sexuale. se obține o masă de indivizi abulici, confuzi, apatici, supermanipulabili. Cu bărbatul alb creator de civiliație s-a cam terminat, că este fie la manichirusită, fie bea un cafe latte, fie e carantinat cu măscuța pe mufă să nu ia carcacalci, fie e în concediu de maternitate. ba chiar un pic gravid, dacă e să te iei după UE. Numai bine ca să ne bage oligarhii politicile fasciste pe gât fără nicio opoziție. Asta nu înseamnă că China ar fi vreo bucurie pe pământ sau că chinezii nu aplaudă la acest dezastru. De fapt, cred că, în mare parte, oligarhia occidentală imită China în politicile sociale - îi invidiază pe chinezi ce bine-și țin poporul sub papuc. Vor și ei. Social credit system, anyone?

    RăspundețiȘtergere
  11. Unknown:"Nu degeaba Ceaușescu ne-a arătat ca calea Chinei si Coreei e si calea noastră."
    Nu uitati ca atat Iliescu dar si A. Nastase au sustinut orientarea Romaniei catre China, dar romanii üprosti ca de obicei, ei au vrut cu UE si valorile ei sataniste, si neaparat cu organizatia criminala de agresiuni ilegale numita ... NATO!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)