miercuri, 29 septembrie 2021

Dezastrul PNRR


La plimbarea moaștelor euro-sfintei Ursula, Plăvanul împreună cu lacheul său Câțu, au avut câteva cuvinte de pomină. O să rămână probabil în mentalul colectiv mostra de stupizenie plăvănească, rostită pe un ton de prostie sobră: „În România s-au vaccinat mulți oameni.(...) Păcat că sunt puțini”. Ce-i poți cere unui asemenea exemplar? 

Că Plăvanul e prost nu un secret nici pentru vițeii care l-au votat. Doar că prostia lui se revarsă asupra noastră ca un torent de fecale, dându-ne de lucru pentru multe generații de acum înainte. Ca să înțelegeți momentul de „glorie” al Plăvanului, trebuie să vă reamintesc că PNRR este chestia aia pentru care Plăvanul promitea că va aduce peste 80 miliarde de EUR în România. Ca la Radio Erevan, din cei 80 mld EUR n-au mai rămas decât 29, iar din ăștia 29 două treimi nu-s de luat ci de dat. Să vă explic: din 29 mld., granturi (adică fonduri nerambursabile) sunt doar 14.2 mld. Restul  de 14.8 mld EUR sunt ÎMPRUMUTURI! Nu mai punem că și la cele 14.2 mld. EUR, statul trebuie să participe cu 50%, astfel încât statul român se obligă să cheltuiască din banii săi cam 9.5 mld EUR! Să punem așadar ca la cap ca să înțelegem ce e cu cei 29 mld EUR:

- 14.2 mld EUR vin de la UE

- 9.5 mld EUR(contribuția statului) + 14.8(împrumuturi) = 24.3 mld. EUR - bani plătiți de statul român

Ca să înțelegeți mai bine, pentru ca UE să ne dea cei 14.2 mld EUR(bani din care o bună parte reprezintă contribuția țării noastre la bugetul comun!), statul român trebuie să cheltuie 24.3 mld EUR!!! Întrebarea se pune pe ce? 

Studiind PNRR observăm că e plin de proiecte inutile, aste indiferent cât de pompos ar fi botezate. O să vă dau un exemplu din domeniul turistic. „Ruta Castelelor” își propune să reabiliteze trei castele cu un preț de 3.75 mil EUR pentru restaurarea fiecăruia dintre cele trei castele, dar și un cost de 2.4 mil EUR(!!!) pentru ... digitalizare și marketing. Ce-s ăștia? Vă spun încă de pe acum: bani furați! Digitalizare înseamnă un site web de 500 EUR și marketing e un termen atât de lax încât poți investi toți banii în „branding”, adică în cai verzi pe pereți. Restul până la 2.4 mln EUR sunt bani furați de Ghinea și gașca lui de golani!

La fel e cu toate proiectele. De fapt, gașca de la USR a făcut în așa fel încât grosul sumei din PNRR să meargă spre puzderia de ONG-uri arondate la banul public. Aviz spălaților pe creier care au votat USR și care cred că USR e despre lupta împotriva penalilor. Nu, băi, proștilor, e despre buzunărirea voastră!

Și-acum să vedem ce trebuie să facem ca să „primim” acești bani. Ceea ce-a făcur Plăvanul aici e asasinarea țării și a fiecăruii cetățean în numele unui ideal inexistent. Hai să vedem pe puncte:

  1. Renunțarea la încălzirea cu lemne din 2023. Jumătate din țară  nu va mai avea voie să folosească lemnele pentru încălzire. Ce vor face oamenii ăștia? Vă spun eu: vor tremura de frig. Imaginați-vă că sunt sate care n-au acces la gaze și uneori nici măcar la energia electrică. Acei români, conform înțelegerii dintre Plăvan, Guvern și UE sunt condamnați să tremure de frig. Pasămite, încălzirea cu lemne a românilor deranja afacerile amicului Schweighofer în România. Așa austriacul are din 2023 mai mult lemn la dispoziție pentru export!
  2. Trecerea de la rovignetă la taxarea pe kilometru. Asta va distruge firmele de transport marfă, care oricum sunt distruse. Va crește costul transportului care, evident, se va vedea în prețul final plătit de fiecare dintre noi!
  3. Taxarea proprietății în funcție de valoarea de piață. Asta înseamnă că impozitul pentru o garsonieră din Drumul Taberei va crește de la câțiva zeci de lei în prezent la aproape 1000 lei în viitorul apropiat. Un apartament cu treui camere va avea un impozit de aproape 5000 lei/an, iar o casă o casă în Ghencea ar putea ajunge pe la 20 000 lei/an. E probabil încă o metodă facilă de a-i deposeda pe oameni de imobile. Să vă meargă din plin! 
  4. Taxarea suplimentară pentru tot ce nu e considerat verde. Veți plăti bani serioși pentru mașinile „poluante”, pentru încălzirea cu gaze, pentru mâncarea care nu e „bio”. Ca idee, ca să nu fiți surprinși, carnea artificială e considerată bio!!!
  5. Renunțarea la acordarea de stimulente fiscale. Asta va lovi direct firmele de construcție. Fără stimularea fiscală de care au parte în prezent, muncitorii români vor relua migrația către Vest, lucru care se dorește cu ardoare!! În timp ce aici deja nu mai găsești forță de muncă la prețuri corecte, în Occident românii vor pune presiune pentru scăderea costurilor cu forța de muncă. Fix ce vor „prietenii” noștri.

Iată în cinci pași(deocamdată atât am reușit să citesc, dar sunt mult mai multe condiționări) un plan de asasinare economică a României. E absolut dement ceea ce se petrece. România a ajuns să plătească bani pentru a se sinucide economic și pentru a redeveni o economie subdezvoltată. E depășită de mult limita prostiei absolute! Suntem într-o zonă a cretinismului pe care, în urmă cu câțiva ani, nici măcar nu ne-o puteam imagina.

Se vede din satelit, de pe planeta Marte, că e o nebunie. În mod normal ar trebui să plătim pentru a nu lua banii ăia, într-atât sunt de toxici. Iată ce pot face acești imbecili cățărați la putere de șleahta serviciilor secrete care nu fac altceva decât să trădeze România zi de zi. Știu că în servicii sunt extrem de mulți oameni care n-au habar ce fac și care au impresia că-și fac datoria la adresa țării lor. Dar ar trebui să se trezească și ei, să-și dea jos ochelarii de cal de la ochi și să înțeleagă că au doar câțiva trădători care-i supervizează și care le dau permanent teme împotriva țării. Oameni buni, noi vă dăm de mâncare, nu jigodiile pe care le slugăriți! Treziți-vă și voi că nu faceți altceva decât să vă sufocați copiii! Și vă va părea rău de asta abia atunci când va fi prea târziu. Alegeți să fiți oameni, nu jigodii!

22 de comentarii:

  1. Mulțumesc de intervenție! Citeam ieri o știre care se referea la taxarea imobilelor în urma PAEDR (Planul de Asasinat Economic Definitiv al României),redată în stilul învăluit în ceață al presei aservite și mi-am dorit să vă ocupați de această temă!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ceva vreme am devenit conștient că situația din ultimii 30 de ani nu ar fi fost posibila fără trădarea serviciilor și armatei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iudele au impinzit guvernarile din practic toate tarile lumii. New Wolrd Order Agenda este la ordinea de zi, iar primatii-turma behaie si nimic mai mult. Daca turma nu se va identifica drept POPOR unit, abatorul ne asteapta pe toti.
    Lume deveniti Oameni.
    Dumnezeu a creat omul dupa chipul lui dar asemanarea trebuie muncita in timpul vietii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că această infiltrare în structurile de conducere a fost o parte din planul de preluare a puterii pe tot Pământul.

      Ștergere
  4. Ca sa mai linistim lucurile... as vrea sa va dau un exemplu.
    Guvernul poate anula prin Hotarare de Guvern legea gravitatiei. Asta nu inseamna ca de maine toti o sa plutim!
    Guvernul poate de maine sa dea o lege/Hotarare de Guvern prin care "NIMENI NU MAI ARE VOIE SA SE INCALZEASCA CU LEMNE".
    SI CE DACA ?
    Oricum in Romania nici EI ( Cei de la Guvern ) nu respecta ceea ce au scris prin legi si hotarari... si nici nu le pasa de ceea ce au scris sau declarat... nu o sa respecte nimeni nimic.
    Iar eu as vrea sa se intample CAT MAI DES "situatia" asta in care Guvernul (obligat de CRETINII de la UE) sa dea Diverse Hotarari si acte normative care sa fie IMPOSIBIL DE RESPECTAT sau pus in practica. Mai mult as vrea ca asa sa le faca ca sa fie si imposibil de verificat daca au fost respectate.
    Poate asa o sa observe si oamenii de rand - cat de absurzi au devenit PRIMARII, CONSILIERII, PRESEDINTII DE JUDET, DEPUTATII etc..etc. si o sa inceapa sai dea jos din functii.....
    sau se se uite cine, ca persona si ca si caracter are cand pune stampila!
    Singura zona unde e posibil sa poata face ceva e la impozite.



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca angajamentul luat presupune adoptarea unei legi sau hotarari de guvern, cu caracter "eco/verde" ce va include masurile mentionate in articol, si daca sunt prevazute amenzi pentru nerespectarea legii/h.g. "eco/verzi", atunci e suficient ca organul acreditat cu verificarea si amendarea sa faca turul localitatilor fara sa se grabeasca. Va da la amenzi garla si gata. A, sau va lua spaga ca sa nu dea amenzi, sau sa le dea mai mici.
      Datoriile la fisc nu cred ca se prescriu. Vor fi executati amaratii, de ce nu? "Ghinion", vorba etnicului iubitor de romani. E nevoie de BANI ca sa poti recomanda golful romanilor iubiti. Sau sa faci poze cu manelari la N.Y.
      Daca nu se implinesc urarile lui Mirel Palade, care ii cuprind pe toti care au contribuit pana acum DOAR la genocidul bolnavilor cronici, cei amarati vom cadea victime si genocidului economic. Autorii principali sunt inclusi tot in pomelnicul lui Palade.

      Ștergere
    2. Iar esti naiv.Traiesti intr o tara de praduitori innascuti, basca invataturile presedintelui catre populatie sa praduiasca !
      Douazeci de amenzi de o suta de milioane( vechi) si vaccinatii,adica cei infricosati,se vor comforma.
      Separat,
      stiti de ce sant decat 30 % vaccinati ? pt. ca populatia actuala a Romaniei este de 14 mil.nu 20 cat e pe hartie:( 6 milioane este marja de ,,eroare'' a securitatii folosita mai ales la alegeri.
      Asadar 30 % astia inseamna de fapt ca 80% din populatie s-au imunkzat impotriva lui.. Isus, a vietii cu alte cuvinte.
      Si da,stiu ca va pare incredibil, de aia nu puteti trata covidul in 2 ore sau vindeca o boala incurabila in cateva zile precum mine !

      Ștergere
  5. Nu va suparati, dar ati uitat sa scadeti si cei 2.356.894.717 euro, contributia anuala a Romaniei la bugetul UE. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Crypto e salvarea, deocamdata..O fereastra mult mai buna decat a fost in anii 90 imediat dupa revolutie..pentru cine-l duce capul normal

    RăspundețiȘtergere
  7. Oameni buni faceti un mic efort cei ce sunteti din capitala si iesiti sambata sa protestam .Impreuna vom arata ca suntem multi noi cei loviti de conducatori .Poate ne ajuta D zeu si le vom schimba planurile acestor iude.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nenea, de un an jumate ies doar 200-400 de oameni, mereu aceiasi, deja ii recunosc dupa fete, nici securitatea nu se mai oboseste sa-i inventarieze, ii are deja in baza de date.
      Niciodata altii. A, un securist imbracat un Superman nu a mai aparut la ultimele dati.
      Si mereu cand plecam de acasa, altii incepeau gratarele. Linistiti, tacticosi, fara nicio zbatere. Ma intrebam cine e dement, eu, unul, sau mii de "vecini". Ajungi sa-ti vina greu sa crezi ca mii de oameni pot fi nebuni in acelasi timp, pe o perioada atat de lunga, mai degraba tu ai o problema, nu?
      Cand eram in Victoriei, treceau mai multi in plimbare pe langa, niciodata avand vreo dorinta de a arata ca sufera de ceva de pe urma masurilor plandemice, doar remarcand tare: "astia-s aia care cred ca-i omoara vaccinurile..".
      Nu ai pe cine ruga nimic, curul de pe scaun nimic nu-l mai ridica. Au considerat riscant sa iasa chiar si cand nu era nicio restrictie impusa. N-au vrut sa se expuna. Si-au gasit cele mai bune pretexte si justificari, psiho-sociale, teologice chiar, tot tacamul, in functie de necesitati.
      Asa trebuia sa faca toti pe vremuri, sa stea in cururi pe scaune, sa nu cumva sa se expuna, "ca doar n-o sa se intample ceva rau, raul trece de la sine, raul nu are substanta, ignora-l si gata, Iisus nu a luptat, nu a indemnat la lupta, sa stam jos cu bine, apa trece / pietrele raman!". Mai bine faceau asa toti, din vechime: nu s-ar mai fi luptat cu nimeni, sa ne fi distrus altii dinainte, sa nu mai fi fost lasii si fricosii care au umplut Romania de azi.

      Ștergere
  8. Ce ma sperie pe mine care stiu ca pamantul este viu si invata de la oameni,este ca fiind clara dezorientarea actuala a umanitatii daca se dezorienteaza si pamantul ratacind-use prin spatiu ? Oare virusii nu asta au facut,s-au unit intr-un Nou Virus Mondial ? Voi credeti ca mai exista vreo raceala care sa nu fie Noul Virus Mondial sau cum este denumit Covid 19 ?

    Noua Ordine Mondiala au vrut,
    Noul Virus Mondial s-a primit

    Carantini fac cu oamenii
    Carantina se va face !!!

    Virusii sant ,,chirurgi'' fara sentimente,care lupta in favoarea umanitatii ! Acest temut virus ataca plamanii si sangele-daca ar dispare gravitatia omul :
    1. N ar avea oxigen sa respire
    2. Sangele s-ar ingrosa prin vene,nu ar mai putea circula in lipsa gravitatiei; Daca covid asta pregatea oamenii pt. ce urmeaza, adica sa ,,respire'' nimic sau orice gaz si sangele sa-si schimbe ,, circulatia'' ???

    Pai daca-i asa,sarira puii astia de Luciferi, cai si Talphal sa opreasca ei ,,Tranformarea'' virusului covid asta ce in cazul pierderii gravitatiei era Viata!

    Sf ? Poate.
    De ce as gresi eu ce pot trata covidul asta de a ingrozit lumea in 2 ore in scenariul asta cu gravitatia ?

    Fiind obraznic intreb Israelul,care si au rupt vaccinurile-n ei cum explica numarul ,,Urias'' de morti ai Chinei unde picau aia ca mustele adica 5000 la 1,milrd.

    Ei, eu am explicatia, a spus-o si China la un moment dat.
    Acum pt. Papa de la Roma am si eu o o rugaminte,cum ne-a cerut el cand a plecat din Romania sa ne rugam pentru el -Spune-mi si mie de ce se invarte pamantul,mai exact cum isi pastreaza orbita ?
    Hahahaha anticipat,pt.raspuns(-uri

    RăspundețiȘtergere
  9. Cursare esti tare !
    Pai au disparut pt. ca acum au de lucru alte daraveri, circula printre oameni si raspandesc,lanseaza zvonui si colporteaza:) sau pur si simplu sa schimbat ordinul.
    Vaccinatii sant Pa, intr-un fel sau altul. Ce e bine pt. ei e ca au scapat de Iad, ala e pt. oameni, sa-i recupereze.
    Sper sa gresesc, asa cum tu speri la vaccinati..roz !

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca e o coada la aprobarile astea pt. aparitia comentarii,VHaileu

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici nu vreau sa ma gindesc unde ar fi fost, azi, China daca ar fi avut sansa sa intre in UE odata cu Romania si sa se dezvolte economic cu ajutorul creditelor bancare si a fondurilor europene. Sau sud-coreenii, rusii... Ce viata e aia fara datorii, fara valori europene, fara acquis comunitar, fara imigranti, fara multiculti, fara LGBTQWERTYUIOP... si stind cu fundul pe munti de aur? Ce faci cu atita aur? Aurul trebuie sa stea in bancile occidentale, ca oamenii aia stiu cum sa-l foloseasca! Unde am ajunge daca toata lumea ar inceta sa mai imprumute bani de la bancile occidentale si s-ar intinde fiecare doar atit cit ii e plapuma?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jocul bancar este complet furat de marile puteri, un motiv pentru care ceasca vouia sa fie independednt dar nu a reusit decat murind platind datoria.

      Ștergere
  12. Trebuie iesit masiv in strada sa alungam mizeriile astea tradatoare de la conducerea tarii!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. eu cred ca trebuie constitutional sa renuntam la taxarea imobilelor de domiciliu principal, secundar si tertiar, a autoturismelor proprietate a persoanelor fizice.
    Mai mult de 4 case inseamna activitate economica mascata si atunci datoreaza impozit.
    Activele detinue de persoane juridice pot fi impozitate intrucat sunt mijloace de productie si trebuie stimulata activitatea economica lucrativa.

    nu trebuie sa ne opunem cresterii impozitelor pe imobile si masini ale persoanelor fizice ci sa cerem anularea lor completa.

    Accesul pe drumurile publice , nu poate fi ingradit , e vorba de dreptul omului la libera circulatie.
    intrucat statul roman exercita suveranitatea in numele poporului doar pe teritoriul national, e obligat sa renunte la conditionarea accesului cetatenilor romani la drumurile publice.

    Daca sunt construite din bani publici, drumurile trebuie lasate deschise publicului.

    Daca nu discutam principii, le facem agenda, ne vom bucura ca in loc de 20.000 de lei impozit va fi doar 2000 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Care sunt cele 3 (trei) castele? Nu cumva sunt ale urmașilor maghirilir și sașilor din Transilvsnia? Ar fi culmea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai unde altundeva sunt castele?In oltenia si nu stiu eu?Bordeiele alea numite ,,cule, nu se incadreaza la castele..Sunt niste...c ule...

      Ștergere
  15. Uitati-va aici cu ce o sa va incalziti:
    Turbina Eoliana care a picat jos chiar in ziua cand trebuia sa fie inaugurata in Germania.

    https://www.euronews.com/2021/09/30/wind-turbine-collapses-hours-before-official-launch-in-germany?utm_source=vuukle&utm_medium=talk_of_town

    RăspundețiȘtergere
  16. Este foarte bun articolul,dar după părerea mea este o buclă a istoriei.Asemananator cu guvernarea CDR,care s-a terminat cu excluderea definitivă a țărăniștilor.Sper ,că această ciumă roșie, numită pnl,care a guvernat pe singele rominilor de la Flămînzi,de la Grivița,care numai liberari,dar nici naționali nu sunt sau au fost vreodată, să aibă soarta colegilor țărăniști, adică afară de la ciolanul statului și aruncați direct la groapa de gunoi a istoriei!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)