marți, 7 septembrie 2021

Marea minciună ecologistă


Anii 60 au fost cei dedicați poluării în general. Iată câteva titluri::
    • „În 15 ani poluarea ne va duce la o foamete generalizată
    • În 20 de ani omenirea va dispărea într-un imens nor albastru”.
Anii 70 au venit cu o altă provocare: răcirea globală. Titlurile vremii sunt cât se poate de sugestive:
    • Până în secolul XXI va începe o epocă glaciară”(NASA)
    •  „O nouă Epocă de Gheață până la începutul secolului XXI”(National Center for Atmospheric Research)
    • Vine o nouă Epocă de Gheață”(Washington Post)
    • Atenție la răcirea globală!”(Scrisoare a Universității Boston către Nioxon)
    • Sateliții demonstrează cât se poate de clar că o nouă Epocă de Gheață vine cu rapiditate”(The Guardian)
    • Semne ale Epocii de Gheață sunt peste tot: temperatura globală a scăzut cu 2.7 grade F din 1940”(Time Magazine)
    • Epuizarea ozonului e un mare pericol pentru viață”(semnal de alarmă tras de un „specialist” al Universității din Michigan)
    • În ceea ce privește răcirea globală, climatologul Stephen Schneider de la Universitatea din Wisconsin se lamentează că are de-a face doar cu «urechi surde»”(NYT)

Anii 80 au venit cu obsesia terminării iremediabile a resurselor naturale(20 de ani era termenul), dar și cu obsesia creșterii nivelului apelor. Tot atunci se pun bazele teoriei încălzirii globale, dar mai cu frână:

    • Maldivele vor fi complet sub apă în 30 de ani”(Agenția France Press)
    • Oficial al ONU: Până în anul 2000, creșterea nivelului mărilor va anula națiunile”(Associate Press)
    • Omul de știință Jim Hansen afirmă că autostrada West Side din New York va fi sub apă până în 2019

Anii 90 ne-au scutit de nebunie, însă anii 2000 au preluat nebunia încălzirii globale. Iată titlurile:

    • Zăpezile aparțin trecutului. Copiii noștri nu vor ști ce-i zăpada.”(The Independent, 2000)
    • „Pentagonul către Bush: În mai puțin de 20 de ani Marea Britanie va fi Siberia ”(The Guardian, 2004)
    • Un om de știință al NASA afirmă:«Suntem prăjiți. În 5-10 ani Arctica nu va mai avea pic de gheață!»”(Associated Press, 2008)
    • Arctica va rămâne fără gheață până în 2013”(Al Gore, 2008)
    • Prințul Charles avertizează că ne-au mai rămas doar 96 de luni pentru a salva lumea:«Prețul capitalismului este mult prea mare»”(The Independent, 2009)
    • Gordon Brown: «Avem mai puțin de 50 de zile pentru a salva planeta de la catastrofă»”(The Independent, 2009)
    • Arctica va rămâne fără gheață în doi ani”(The Guardian, 2013)
    • Mai avem 500 de zile pentru a evita un haos climatic”(John Kerry, 2014)

Tocmai ce-ați citit o istorie a mâncatului de căcat din ultimii șaptezeci de ani, compilată de portalul Zero Hedge. Aceeași logică buruienoasă, aceleași alegații demente, aceleași „previziuni” catastrofice care niciodată nu se îndeplinesc. Vă sunt proaspete în minte și, cu toate acestea, vă uitați în gura ălora care le latră pe la televiziuni. 

Uniunea Europeană tocmai ce vrea să ne omoare mobilitatea prin introducerea forțată a mașinilor electrice. Reducerea mobilității va fi dublă: în primul rând din cauza capacității fizice a bateriilor care doar la modelele premium depășește 300 km reali(!!!) și apoi din cauza incapacității de a-ți încărca mașina pe măsură ce parcul auto crește. La modelele de masă, bateria ține câțiva zeci de kilometri, iar iarna trebuie să iei în considerare și posibilitatea să-ți împingi vehiculul. La o temperatură sub -10 grade capacitatea acumulatorilor se înjumătățește. Modelele premium care se laudă cu autonomii de 500km, n-au cum să facă mai mult de 250 km iarna. La o temperatură de -20 de grade probabilitatea ca o baterie de masă să funcționeze e aproape zero. Asta nu v-o spune nimeni. 

În cercurile „inițiate” se cunoaște socoteala, dar se merge înainte întrucât viitoarea culpabilizare va fi cea reprezentată de „circulația excesivă” cu mașina. Și ideea pusă în practică e cea a reformării orașelor astfel încât să nu mai fie nevoie de mașină! Frumos, nu? Adică de la o autonomie de câțiva zeci de kilometri s-ar ajunge la o autonomie de câțiva kilometri. Adică zero! 

Treaba e întoarsă pe toate părțile de cercurile globaliste care și-au scos trompetele în stradă. E o prostovancă, pe numele său Alexandria Ocasio-Cortez, o comunistă imbecilă care repetă ca o flașnetă defectă toate temele pe care i le dictează globaliștii. Asta cu redesenarea orașelor e tema ei favorită. Știți la cât s-ar ridica nota de plată doar pentru ca SUA ca să pună în aplicare ideile sterpei ăștia? Peste 90 trilioane, adică aproape cinci bugete ale SUA. Și ăia, în loc s-o ia cu topoarele pe proastă, se uită în gura e, iar unii mai tâmpiți o și votează!

Ce-i totuși cu nebunia asta? Cam același lucru care e și cu nebunia COVID: o gașcă de șmecheri vor bani. Mulți bani! Așa cum la COVID se gândesc să statuteze vaccinarea periodică, la fel și-n cazul „încălzirii globale” se fac presiuni pentru cheltuieli absolut aberante în tehnologii chipurile novatoare. Se investesc bani aberanți în reciclare, în condițiile în care societatea consumeristă de azi exclude din start capacitatea de reciclare. Are cineva curaj să le impună reciclarea reală ălora cu băuturi? Adică exact cum se făcea pe vremuri, cu sticla de sticlă la schimb? Are cineva curaj să impună distribuția vrac a laptelui? Adică să te duci cu sticluța ta la dozator și să-ți iei laptele? Și la fel să se întâmple cu toate produsele de bază? Evident că nu! N-ai mai avea falsa iluzie a concurenței: zahărul X e „mai bun” decât zahărul Y. Canci, fără ambalaj s-ar prinde proștii că „produsul premium” pe care-l cumpără, în realitate nu există, fiind făcut pe-aceeași bandă ca și produsul de bază. 

Sau vă mai dau una: s-a gândit cineva ca tot rahatul pe care-l preiau canalizările orașelor să fie transformat în biogaz? Nu râdeți! Nea Nicu se gândise, făcuse chiar primele designuri de asemenea incinte. Întâmplător ar trebui să aflați că rahatul uman e cel mai bun în producerea biogazului. Se face ceva în direcția asta? Evident nimic deoarece, în numele „energiei verzi” se cumpără tot felul de stații performante de epurare, mari consumatoare de energie. De ce nu se merge pe direcția biogazului? 

Aceeași întrebare ar fi și în ceea ce privește gropile de gunoi care numai ecologice nu sunt. Se plânge lumea că pute rău prin Chiajna. Aveți idee ce-i ăla care pute? Vă spun eu: hidrogen sulfurat, adică un gaz care-ar putea fi ars astfel încât să producă căldură și electricitate. De ce nu se întâmplă asta? Pentru că, în realitate, nu se vrea! Totul e o imensă propagandă menită strict înrobirii oamenilor.

Și-acum, pentru că tot v-am umplut capul cu „ecologisme”, e timpul să aflați și adevărul: din 1850 până azi temperatura globală a crescut cu ... 1.09 grade! Asta în conformitate cu mult prea trâmbițatul raport referitor la schimbarea climatică!!! Unde-s „flăcările iadului” cu care ne tot amenință goarnele globaliste? Unde-i dezastrul?

Totul e o imensă minciună menită a vă face să-i credeți și să vă înhămați singuri la jug. Gândiți limpede!

Un comentariu:

  1. Starea de "urgenta climatica", domnul meu, este inca o unealta in mainile celor ce-si zic globalisti, ca sa nu li se spuna neomarxisti de ziua a saptea.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)