duminică, 12 septembrie 2021

Schimbarea schimbării

Să încep cu povestea. Știți că sunt preocupat de securitatea datelor și confidențialitate. De aceea l-am rugat pe Arl să facă un canal Telegram dedicat securității informatice. Întrucât îmi împărtășește idealurile, s-a apucat voinicește de treabă și l-a pornit(îl găsiți aici: t.me/SfaturiIT). 

Azi a recomandat o extensie de browser - Privacy Badger - menită a lupta cu trackerele. Așa m-am trezit cu mailuri de la câțiva comentatori care mi-au raportat că „nu mai merg comentariile pe blog”. Am săpat și-am găsit buba: disqus-ul nu funcționează cu Privacy Badger. L-am rugat pe Arl să anunțe pe canal că pentru a se putea folosi în continuare Disqus trebuie dezinstalată extensia cu pricina pe pagina blogului(e vorba de un click). 

Acum vine „lovitura” pe care mi-a dat-o Arl. Mi-a explicat cam cât de mult plătește - în termeni de confidențialitate - utilizatorul final pentru „luxul” de a avea Disqus. De aceea am căutat o variantă de înlocuire. Este vorba de ... Telegram. Soluția e destul de interesantă întrucât acum comentariile de pe canal și cele de pe blog vor fi reunite. Într-adevăr, există și ceva probleme, dar, pe moment, consider că e cea mai bună variantă. 

Deocamdată cele două sisteme funcționează în paralel, însă cu prima ocazie voi închide Disqus-ul. Sper ca trecerea pe noul sistem să nu fie atât de dramatică pentru cei care se obișnuiseră cu Disqus. 

P.S. Se pare că se vor pierde comentariile disqus. Să văd dacă pot face ceva să le import ...

2 comentarii:

  1. Australia a căzut , Noua Zeelandă a căzut , căzut este și trenduri economice...gata cu înțelepciunea cuprinsă în comentariile unor lucizi nu trebuie să mai avem acces la ele ,era de așteptat într-o lume în care sistemul controlează totul și istoria este periodic rescrisă . Angela avea dreptate ( chiar dacă bănuiesc că în spate este vorba de un colectiv ) în scurt timp nu vom mai putea schimba idei în încercarea de a înțelege ce se întâmplă .

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu fiți așa pesimist, dle. C.P.O. Canale de comunicare vor exista permanent.
    Vā lansez și dvs. invitația ce i-am fācut-o asearā colegului @autnocens
    Reper contact XentAur@protonmail.com (acolo voi oferi coordonatele platformei de discuții, pt.care va fi destul un mail fictiv de logare).
    Aș mai aprecia eventuala venire a colegului @adrian le legionnaire, a colegului @Jerry Lev sau a colegului @Dod. În timp am sesizat cā au opinii realiste și echilibrate, eventualul lor aport aducând sigur plusvaloare discuțiilor.
    Faptul cā se pierd comentariile disqus nu-i nicio dramā. Majoritar erau aiureli sau propagandā.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)