vineri, 4 februarie 2022

Lumea și binele comun

Orice acțiune făcută în numele binelui comun ascunde o mare ticăloșie! Vă rog să rețineți ceea ce-am spus acum și, de fiecare dată când întâlniți noțiunea de „bine comun”, să vă activați aparatul critic în direcția respectivă pentru a înțelege ce se pregătește în spate și care-i de fapt scopul real al operațiunii respective. Făcând așa veți câștiga puteri nebănuite, putând să înțelegeți lesne ce se pregătește.

Inițial am avut aristocrația. Ce erau aceștia? Mari deținători de pământuri. La ruși(și nu numai) puterea unui aristocrat se judeca după numărul de sate pe care le deținea. Trebuie să înțelegeți că un aristocrat avea atât pământul cât și oamenii de pe pământul ăla. Groaznic!, ați spune privind cu ochii de acum. Într-adevăr, unul se năștea stăpân, iar celălalt aproape sclav. De ce se întâmpla asta? Ca peste tot în natură, era o chestie de „personalitate dominantă”. Toate animalele cunosc masculul dominant, cel care câștigă teritoriul prin luptă, și-l marchează, adjudecându-și femelele și hrana de pe acel teritoriu. E o chestie de îmbunătățire continuă a speciei întrucât masculul cel mai puternic însămânțează cele mai multe femele. 

La fel a fost și cu pământurile. La un moment dat, cel mai puternic individ a reușit să acapareze cele mai multe pământuri. Fie că a făcut-o prin forță sau prin dibăcie, corect sau hoțește, a făcut-o cumva, dovedind că e cel mai puternic. Doar că inventivitatea umană și-a pus amprenta și aici, iar „dreptul celui mai puternic” nu s-a limitat la durata vieții celui care se dovedise puternic, ci s-a moștenit. A venit cu avantajele și dezavantajele sale. Avantajele fiind reprezentate de faptul că se forma astfel o clasă care asigura un „management” al resurselor, iar dezavantajele ținând de degenerare. Vedeți, în timp ce la animale degenerarea nu există, la oameni ea e o adevărată bombă care distruge clase sociale în masă. Și asta strict din cauza „inventivității” umane care a extins instinctul de conservare dincolo de limita propriei vieți, făcându-l să se propage peste generații.

Desigur, degenerarea a lovit aristocrația, făcând loc burgheziei. Care era diferența? Aristocratul deținea bunuri tangibile - pământuri - în timp ce burghezul ajunsese să acumuleze bunuri volatile, anume capital. Degenerarea aristocraților a făcut ca întreaga lor orânduire să cadă. Așa au început să intre în „mentalul public” poveștile îngrozitoare cu aristocrații hapsâni. Ați auzit despre „jus primae noctis” sau „droit du seigneur”, adică dreptul stăpânului de a întreține prima relație sexuală a supuselor înainte de căsătorie? Desigur că ați auzit, doar că e fals, un fals inventat după Revoluția Franceză, întemeietoarea „Epocii Minciunii” în care trăim noi. Ce „amintiri” aveți despre aristocrați? Cumva vă vin în minte poveștile cu arendașii hapsâni care-i chinuiau pe țărani? Iar sunteți în eroare! Fenomenul arendei este unul burghez și reprezintă „modernizarea” aristocrației. Din dorința de optimizare și pentru a acumula capitaluri, aristocratul a renunțat la funcția sa de „manager” al moșiei, angajând arendași. 

În realitate, aristocratul tradițional era aproape de țăranii care erau pe pământurile sale. Iar relația de subordonare îl obliga deoarece țăranii erau „forța de producție” a moșiei. V-ați întrebat de ce nu fugeau țăranii? Un răspuns ar fi că erau șerbi. E un răspuns corect, doar că nu toți țăranii erau șerbi. Și și șerbii nu vă gândiți că erau ținuți în lanțuri. Legarea lor de pământ era mai degrabă o convenție. Puteai fugi, însă, mai degrabă „migrația” era inversă. Țăranii veneau către aristocrat deoarece astfel puteau beneficia de apărarea colectivă. Cu atâtea primejdii la tot pasul, oamenii se grupau și trăiau mai bine în comunitate. Așadar, dincolo de poveștile din perioada în care aristocrația degenerată își trăia ultimele clipe, în aristocrația autentică, „stăpânul” era centrul de gravitație pentru că asigura stabilitate și protecție comunității. Să lăsăm însă asta de-o parte și să trecem la burghezie.

Ciudățenia revoluțiilor burgheze constă în faptul că, după o scurtă răzbunare pe aristocrație, elitele emanate de revoluții s-au întors tocmai împotriva învingătorului, adică a burghezului. Ținta comediilor, sursa răului a devenit tocmai cel care învinsese. Cum putem explica asta? N-o explicăm momentan, doar o amintim pentru a înțelege ceea ce urmează. Într-o oarecare măsură, apariția burgheziei a fost necesară din cauză că societatea nu mai funcționa, iar asta s-a văzut cel mai bine în Anglia. Exploatarea tradițională nu mai mergea. Anglia s-a trezit brusc fără păduri, iar astfel a venit presiunea pentru o sursă alternativă de încălzire recent descoperită: cărbunele. Crescând cererea a crescut și presiunea pe producție. Dacă la început exploatarea cărbunelui se făcea manual, invențiile au permis automatizarea procesului și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Iar odată pornită morișca tehnică, aceasta a început să pună presiune pe societate, schimbând toate aspectele vieții. 

Tehnica are o capacitate ciudată: se devalorizează în timp. E o calitate, nu un defect deoarece, devalorizându-se, ajunge să fie accesibilă oricui. De aceea revoluția industrială a produs și o revoluție socială, impunându-se ideile egalitariste. Aceste idei existau de dinaintea revoluțiilor burgheze și iată de ce, în ciuda faptului că burghezia câștigase o revoluție, pierduse de fapt războiul întrucât „idealul” care se lansa la apă era cel al egalitarismului. 

Așa apare comunismul: inițial ca idee, apoi ca fenomen social. Dar ce e rău în ideea de egalitate?, mă veți întreba. Întotdeauna comuniștii pornesc de la asta pentru a-și croi judecățile de valoare. Nu-i nimic rău în ideea de egalitate, doar că ea nu există! Unul e șchiop, altul e frumos, altul e lent, altul e gras s.a.m.d. Cum poți induce ideea de egalitate? „Egalitate în fața legii” - ți se va spune. Aiurea, e o iluzie. Ce egalitate în fața legii poate exista între mine și un amărât de la țară care trăiește de pe o zi pe alta? Niciuna. Dacă-l dau în judecată pentru o faptă închipuită, eu voi câștiga și el va pierde pentru că nici măcar n-are habar că se desfășoară un proces. Ce egalitate exista între micul cultivator care utiliza semințe tradiționale și Monsanto cu nebuniile lor modificate genetic? Niciuna: albinele polenizau atât plantele tradiționale cât și pe cele modificate genetic, iar apoi Monsanto venea și lua mostre de la micul producător. În mod evident în „mostrele” respective se găsea „codul genetic al Monsanto”. Cum altfel să nu se afle în condițiile în care de fapt Monsanto invada genetic plantațiile de lângă ale sale? Ce șansă avea micul producător? Zero! Imediat semna o înțelegere cu Monsanto, înțelegere în urma căreia ajungea să se aprovizioneze cu semințe de la ei. Frumos, nu-i așa?

În ciuda evidențelor, comunismul a marșat pe ideea egalitaristă, reușind astfel să transforme societăți întregi în colonii penitenciare în care majoritatea covârșitoare orbecăia în mâlul egalitarist în timp ce o minoritate avea la dispoziție toate resursele acelei țări. Cât putea să reziste o asemenea aventură? Nu mult la scară istorică, dar suficient de multe pentru a distruge vieți și generații. Simplul fapt că au existat oameni care s-au născut și-au murit în comunism, fără să înțeleagă ce se petrece în lume, este, în sine, înfiorător. 

De ce am trecut prin toată această istorie? Pentru a înțelege prezentul. Există un set de cunoștințe care au trecut de perioadele lor istorice, aplicându-se în regimurile care-au urmat. Managementul sclavilor din perioada sclavagistă i-a ajutat pe aristocrați să-și organizeze moșiile și să conducă oamenii, în ciuda faptului că acum nu mai erau sclavi, ci, culmea, din punct de vedere religios, erau egalii lor. De la aristocrație burghezia a preluat noțiunea de management pe care a perfecționat-o. Aceste cunoștințe au fost apoi preluate de comuniști care au făcut progrese fantastice aplicând planificarea la nivel de țări. Iar de la comuniști s-au preluat progresele imense făcute în manipularea prostimii prin propagandă, în canalizarea maselor către scopul urmărit. 

„Trebuie să salvăm capitalismul” - aud din ce în ce mai des. Și de fiecare dată când aud asta întreb: „unde ați văzut voi capitalism? Sau, mai bine, ce înțelegeți voi prin capitalism?”.

Societatea postmodernă a colectat cele mai ticăloase idei ale istoriei și le aplică acum la nivel global. Stăpânul de slavi se limita la ograda sa, aristocratul la moșiile sale, burghezul  la rețeaua sa de fabrici, comuniștii la națiunile pe care le stăpâneau, iar cei de-acum - să e spunem postmodernii - acționează fără nicio limită, la nivel global! Colecția de ticăloșii ale istoriei pe care ei o stăpânesc destul de bine îi ajută să mâne masa de proști inconștienți încotro doresc. Și asta fără mari eforturi. Doar au o întreagă experiență în spate.

Și-așa revenim la „binele comun”, noțiunea cu care am început acest articol. „Binele comun” e ticăloșia aruncată în față pentru a justifica orice nemernicie. Dar de ce oare oamenii aderă atât de ușor? Pentru că nu înțeleg noțiunea. Când aud de „binele comun” își dau acordul pentru că ei se includ în acel bine. Dându-și acordul ei cred că vor fi binecuvântați. În schimb însă, cei care le cer acordul o fac pentru a-i face pe proști să mai renunțe la ceva de valoare în schimbul „mărgelei de sticlă”. Și-așa se trezesc cu fundu-n baltă întrucât „binele comun” e doar o iluzie, o fata morgana, o vorbă aruncată-n vânt pentru a obține aprobarea. Și, întrucât a aprobat, prostovanul „nu-și mai poate lua vorba înapoi”. Exact așa funcționează societatea actuală. 

Dar în ce societate trăim? Capitalism? Aiurea, capitalismul e mort de mult! E ținut în brațe de aparențe. În timp ce vi se vând șabloane propagandistice cu „competiția”, pe la spate sunteți manipulați pentru a înghiți iluziile lumii de azi. Dacă veți trimite într-o corporație pe cineva care a trăit în comunism, vă va spune fără urmă de tăgadă că acolo, în corporație, e comunismul. Slugărnicia și imbecilitatea dintr-o corporație nu le vedeai decât în comunism. Există însă o anumită dinamică: în comunism erai obligat să muncești, în timp ce acum ești disperat după un loc de muncă. Dacă ți-ai pierdut locul de muncă ești disperat. Iată așadar și un damf de capitalism! Dar el e amestecat cu comunismul. Ați uitat sloganul „nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine!”? Să nu cădem însă în eroare. Orice angajat muncește până la epuizare și dacă banii nu-i ajung e obligat să mai muncească și-n altă parte. V-ați prins? Iată feudalismul. Iar dacă punem mai în serios în ecuație raporturile dintre superior și inferior descoperim și ceva reminscențe din sclavagism. Asta în timp ce, la suprafață, în circul politic, observăm „democrația”. Ce-i totuși asta?

Nu-i nimic. E doar un carcalete în care întreaga experiență de până acum a omenirii e vândută sub diverse forme. Atenție: e vândută, nu există ca atare. E o imensă butaforie din spatele căreia câțiva șmecheri manipulează sentimentele și instinctele mulțimii. Așa cum un cioban mută oile de la stână la pășune și invers la fel funcționează și societatea. 

Liantul acestei mega-iluzii este „binele comun”. Mergem la pășune toți pentru că e un bine comun, la fel cum ne întoarcem la stână pentru mulgere sau chiar sacrificare. E un bine comun al turmei, nu-i așa? Rețineți că binele comun nu e binele tău! Pentru tine, ca individ, binele comun înseamnă binele apropiaților tăi, nu binele lui Arthur din Australia sau al lui Claude din Franța. Poate că acest „bine comun personal” ajunge până la urmă și la ei, dar cu o foarte mare inerție. Asta ar fi dinamica normală a lumii. Însă ceea ce se întâmplă acum e o dinamică aberantă, dictată. Și care, până la urmă, ne duce la pierzanie.

Societatea postmodernă? Cea mai mare păcăleală a istoriei. O păcăleală atât de mare încât toată lumea a orbit și nimeni nu mai vede ieșirea din ea.

23 de comentarii:

  1. Catre Institutia Avocatul Poporului
    Doamna Renate Webber

    Subsemnatul/a ……………………………, cetatean roman, identificat/a cu CI seria …..numarul…………….., domiciliate/a in ……………., Str. …………………………., nr tel ……………………………, e-mail………………………….., VA SOLICIT sa va autosesizați în regim de urgență și sa notificați CURTEA CONSTITUTIONALA cu privire la Ordonanța de Urgență a Guvernului adoptată pe 03.02.2022 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19 deoarece este neconstituțională, nu îndeplinește cernitele de forma și fond. CONSTITUIE UN ABUZ!

    Nu respecta avizarea condiționată a Consiliul Legislativ prin Aviz 98/03.02.2022 care stipulează:

    “….Prin urmare, norma propusă pt art. 12 alin.(2), referitoare la stabilirea regulilor de acceptare a certificatelor pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național prin hotărâre a Guvernului , nu se integrează tematic în obiectul de reglementare al actului normativ de baza.
    De altfel, prin impunerea unor reguli privind acceptarea certificatelor pentru desfășurarea activităților pe teritoriul României , norma are ca efect restrângerea exercitării unor drepturi , constituind o afectare a drepturilor fundamentale, în sensul art. 115 alin.(6) din Constituție, astfel încât nu poate fi adoptată prin Ordonanța de Urgență și , cu atat mai mult, prin hotărâre a Guvernului.
    Mentionam ca jurisprudenta sa constata, de exemplu, prin Decizia nr.157/2020, Curtea Constituțională a statuat ca “afectarea/ restrangerea drepturilor sau libertăților fundamentale NU se poate realiza decât prin lege, ca act formal al Parlamentului”

    Se impune, de aceea, eliminarea din proiect a respectivei dispoziții.”

    Solicit RASPUNS și NUMAR DE INREGISTRARE

    Cu deosebita considerație ,

    RăspundețiȘtergere
  2. Iluzia binelui comun a venit la pachet cu iluzia democratiei. Turmele de oi merg si voteaza unul din cei nominalizati de „stapani” pe baza unui singur criteriu: Existenta in trecutul respectivului individ a uneia sau a mai multor situatii, evenimente sau slabiciuni care sa il transforme in marioneta. Obedienta actualilor „conducatori alesi democratic” este (de cele mai ori!) inoculata prin sistemul social si educational in care acestia sunt crescuti. Indiferent cum ar fi obtinuta, obedienta este controlata si verificata permanent, prin santaj si obligarea acestor asa zisi conducatori sa execute fapte condamnabile juridic si moral. Recompensele si avantajele primite sunt mereu contrabalansate de servicii aduse stapanilor. Si, in cele din urma, dar dupa parerea mea, esentiala, este existenta a cel putin unei „slabiciuni” de genul: deviatie sexuala, alcool, droguri, avaritie, omucideri, etc. De regula, sunt alesi doar cei care au mai multe astfel de dereglari psihice...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact așa! Iar spiritual,marea păcăleală in care au cazut oamenii este fabricarea de căi spirituale ce duc in intuneric si învață oamenii sa facă magie neagră. O cale mai sigura de cadere decât magia nu exista. Si când imbraci magia in ambalaj strălucitor, dandu-i denumiri interesante, propagand chiar prin TV si pe internet aceste
      " tehnici", rezultatul dorit de oculta este garantat: oamenilor nu li se mai ucid pruncii pentru ca o fac singuri, cu mâinile lor. Cand inveti sa atragi bani, sanatate si " noroc" cu puterea minții, poate ca ai niste rezultate amagitoare pe termen scurt, dar urmasii vor avea grave probleme de sanatate. Iti creezi cu puterea mintii propria realitate, dar si propria colivie. Pentru ca in realitatea creata de mintea ta îngustă functioneaza alte legi decat cele ale universului.
      Toate posturile TV, intr-o descreierare de nebuni ce alearga dupa rating promoveaza astfel de tehnici si metode. Astrologul si numerologul sunt dumnezeu pe pamant. Nimeni nu mai respira fara sa citeasca horoscopul, sau fara sa-i spuna numerologul de ce sa se fereasca. De ce facem singuri rău, nimeni nu ne fereste. Ce ti-ai scris cu mana ta, in frunte ti-e pus si numai tu poti repara. Am un amic inteligent. A citit mult, la fel ca voi. Ultima data când am vb cu el isi citise horoscopul si tremura de frica. Lilith era in casa lui!
      M-a făcut sa râd. Păi, când singur o bagi pe Lilith in casa, cine vrei s-o dea afară? Am fost spirite solare. Cristice. Ce cauta Lilith, lunara, prin realitatea noastra?
      Necazurile sunt menite sa ne ajute sa evoluăm. Cu conditia sa ne învățăm lectiile si sa lasam in urma prostiile cu iz de spiritualitate, când ne prindem ca sunt amagiri.
      Daca as fi un membru al nobilimii negre si as afla ca exista o profeție potrivit careia din România li se va săpa mormântul acestor criminali care ne ucid cu sânge rece, ce as face? Ai ghicit. As face in asa fel încât sa promovez căi
      " spirituale" mincinoase, otrăvuri care ne distrug sufletul colectiv. In conditiile in care preotii nu se prea inghesuie la educarea corecta a oamenilor si avem peste 100 loji masonice care controleaza absolut totul in Romania, rezultatele dorite de oculta sunt garantate: poporul roman se autodistruge. Cu mainile lui si cu capul lui prost. Sa ai proverbul " parintii mananca agurida, iar copiilor li se strapezesc dinții", si totusi sa crezi aberatii NLP precum ca poti atrage fericirea si abundenta cu puterea mintii sau prin vizualizări, este de noaptea mintii si a sufletului!
      Romanii au căzut in cea mai nenorocita capcană ce li se putea intinde. Pentru ca au fost aduse in Romania toate tehnicile aberante si anticristice. Iar maleficul troneaza rânjind peste poporul român. Ne-au ciuruit!

      Ștergere
  3. Ciudat cum Dostoievski, Turgheniev sau Tolstoi descriu aristocrații ruși ca fiind niște tirani. Nabokov chiar admite în autobiografia sa cum tatăl lui plătea mai bine taranimea doar pentru a nu se revolta din cauza condițiilor mizerabile în care trăiau, în timp ce la masă ii considera niște animale numai bube pentru bici. Nu mai spun de relatările lui Dostoievski din frații Karamazov(reale dealtfel) în care un aristocrat pune câinii sa sfâșie un copil de față cu mama lui.Ciudat pentru un om care s a îmbogățit din capitalism care se considera propriul lui stăpân, care disprețuiește pe buna dreptate oranduirea contemporană face în schimb apologia unui sistem horror.De fapt care e noimă dacă trecutul nu poate fi recuperat? Disonanta cognitiva a oamenilor nu încetează sa ma surprindă. Vaicareala inutila fără vreo viziune pentru viitor. Sa fie oare degenerare intelectuală?

    RăspundețiȘtergere
  4. Omul nu este o ființă făcută să mintă. De aceea când cineva minte îl va cred majoritatea. Unii realizează minciuna ascultată într-o clipită. Pentru majoritatea însă pot trece ani. Iar câțiva nu vor afla niciodată adevărul.
    Trăim într-o lume a minciunii promovată de mincinoșii de la butoane. Cât timp acești oameni pot minți in ultimul hal ca la alba neagra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toti oamenii mint. Sunt crezuti de turme pentru ca liderii cred cu putere ca spun adevarul. Pentru ca adevarul lor este valabil in sistemul lor mental si vin spre el oameni care traiesc in acelasi tipar mental, iar " liderul" nascut din spuma marii devine in conatiinta grupului un mesia. Asa au luat nastere o multime de secte crestine. Oamenii nu au inteles mesajul cristic pentru ca era unul menit sa lucreze in alte planuri decat cel mental. Iuda era cu mentalul. Iisus era cu sufletul. Zilnic, cei obisnuiti sa traiasca numai in mental Il tradeaza pe Iisus, pentru ca tin omenirea in sfera de influenta a illuminati. Oamenii pot fi cel mai usor manipulati pe mentalul colectiv. Sufleteste sunt manipulati prin crearea de emotii si frici. Fricile te scot din clipa prezenta, din Acum, determinandu-te sa fugi ca oaia bezmetica intr-un viitor nescris. Viitorul nu este scris. Il scriem noi toti, in functie de alegerile pe care le facem. Individual si colectiv. Când oile devin haotice si
      " revolutionare", făcând exact ce illuminati isi doresc sa faca,oamenii care au inteles cât de cât cum suntem manipulati se retrag pe margine. Nu se mai lasa atrasi in haosul provocat de turme.
      Mesajul cristic era menit sa deschida un drum pentru oițe afară din sistemul vechi al evreilor, sistem bazat pe mult abuz si vrajitorii cabalistice.
      De aceea Iisus spunea mereu ca tot ce facem, bine sau rău,pentru noi facem. Pentru ca nu ne contorizeaza nimeni faptele. Ne construim iadul, sau ne construim paradisul.
      Ca sa construiesti paradis ai nevoie sa faci fapte bune. Chiar daca la inceput faci fapte bune dintr-un interes personal, acumuland in Cer, treptat iti extinzi constiinta si devii bun cu adevarat. Nu trebuie sa stea nimeni cu arma la spate,sau sa te supravegheze.
      Ce au descoperit sforarii? Ca energia faptelor bune ale oamenilor poate deveni un " bun" al lor. Cum? Promovând lideri care au invatat sa tina discursuri patriotice, crestine...etc
      Si oamenii nu mai fac fapte bune pentru propria lor iesire din sistemul corupt. Fac fapte bune pentru liderul de grup promovat de oculta.
      De ex: masoneria privita mult timp ca fiind civilizatoare. Multe specimene din Romania care au modernizat tara erau masoni. Dar talentul de a aduce schimbari in lume era al lor. Nu al masoneriei ca sistem. Un exemplu mai recent: Florian Pittis era talentat. Dar nu pentru ca l-a mancat undeva sa intre in masonerie, ci pentru ca asa era el nativ. Cei talentati si evoluati spiritual devin fațada onorabila a masoneriei. In spatele fațadei colcăie mizerabilii. Cei ce au intrat in masonerie din oportunism.
      Este valabil in toate sistemele. Câți preoti se fac preoti pentru ca au Har, si cati se fac pentru ca sunt impinsi din spate de cineva, sau se gandesc la colaci, coliva si pupături de maini din partea enoriasilor? Multora le plac linguseala si obedienta. Au sentimentul ca sunt mai inalti, mai frumosi, mai destepti. Iar valoarea ta este a ta. In tine. Nu tine de numarul de lingusitori pe care ii atragi. Sau supusi care te privesc ca pe Mesia. Niciunii nu suntem Mesia, dar fiecare putem salva. Salvezi când creezi locuri de munca. Salvezi cand donezi pentru un copil bolnav. Salvezi cand ajuti un batran. Dar fa-o singur, cu gandul la Dumnezeu, nu inregimentat intr-un sistem piramidal sau grup coordonat de un guru autoproclamat iluminat.
      Sforarii cunosc foarte bine omul. Sunt draci batrani si cunosc tot felul de tehnici de manipulare si amagire, toate acestea indepartandu-l pe om, pe căi intortocheate, departe de Creator.
      Si uite asa...au trecut 2000 de ani si oamenii repeta aceeasi istorie. Aceleasi tipare. Aceleasi greseli.

      Ștergere
  5. Despre binele comun, drepturile colective si egalitate
    “Binele comun” este cam acelaşi lucru cu “drepturile colective”. Ȋn numele binelui comun mi se poate lua binele individual.
    Existǎ oameni bogați şi oameni sǎraci. Şi existǎ oameni deştepți şi oameni proşti. Ȋn numele binelui comun, al drepturilor colective şi a egalitǎții, ȋi sǎrǎcim şi pe cei bogați (prin impozite, de exemplu), iar pe deştepți ȋi prostim (prin educație). Implementarea acestor deziderate comuniste se face ȋn sensul rǎu, ȋntotdeauna.
    Pentru exercitarea “binelui comun” şi a “drepturilor colective” este nevoie de oameni care sǎ le implementeze. Prin urmare, aleşii (parlamentarii, primarii, …) şi nealeşii (prim-miniştrii, miniştrii, toatǎ Comisia Europeanǎ,. …) ne vor spune care este binele comun şi care sunt drepturile colective, anulându-ne drepturi individuale.
    Mergând mai departe, ne putem aştepta cǎ ȋntr-o zi, “specialiştii” vor spune cǎ dreptul la vot nu este compatibil cu aceste deziderate. Şi asta se poate ȋntâmpla cu oricare dintre drepturile individuale pe care teoretic le mai avem.
    Ar putea chiar sǎ anuleze dreptul la viațǎ al lui Dan Diaconescu, de exemplu, cǎ nu face bine comunitǎții.
    Vi se par aberante vorbele mele?

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun articolul. Intr-adeavr este vorba de un bine al tau si a celor din jurul tau in rest nu vad cum poti sa influentezi binele la nivel mare.
    Iar ce se intimpla acum din pacate va mai dura, poate ca este apogeul perioadei moderne.
    Aceste timpuri cred ca sint pt. a ne face pe fiecare din noi mai maturi, a sti ce sa alegem si a nu mai astepta de la altii binele. Insa din pacate cei mai multi dintre noi sint inca copii si cred ca asa vor ramine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pacat ca semenii nostri sunt asa de naivi :
    1. Se inventeaza pandemia si automat farma se inbogateste nemasurat pe seama micului producator ( care aproape este desfintat) si a oamenilor de rand;
    2 Locul pandemiei este luat de catre amenintarea razboiului ...achizitii de armament de tot felul...bla,bla,bla ...cine castiga industria producatoare de armament ...cine pierde ? Tarile asa zis amenintate ...si in ultima instanta noi oamenii...Cu alte cuvinte dragii mei s-a inventat un nou stil de management /bissines care se desfasoara in fata dumneavoastra, va pacaleste ,va inbarliga...va fraiereste ...;
    3. Probabil acest tip de afaceri are ca durata 1-2 ani dupa care urmeaza alta gaselnita...
    4. Asa ca ori va luati soarta in maini ( dar asta costa ) ori mergeti frumos la struna ( ca oile )...

    RăspundețiȘtergere
  8. Totuși, au rămas fără păduri tocmai din cauza exploatării masive a cărbunelui, ordinea cauzală e invers.

    RăspundețiȘtergere
  9. Negarea binelui comun prin invocarea pretentiei falsitatii invocarii lui este o prostie intelectuala, de care ar trebui sa va simtiti rusinat si la care ar trebui sa reflectati. Sigur ca exista manipulare si dupa dictonul ,,daca nu manipulezi tu manipuleaza altul,, aceasta mantra este infinita.
    Republica, revolutia si tot re-ul are o falsitate dialectica pe care se poate mult filosofa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Poveastea continua. Pentru cine a fost atent la sloganul 'Build back better'. Sau a 4-a revolutie industriala. Sau the Great Reset. Vor veni cu alte gaselnite. Cum un comunism mai...capitalist. Dar doua lucruri vor ramane cu certitudine: stapani si sclavi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Jos palaria. O analiza foarte, foarte buna.
    Tu are trebui sa scrii in ziare de mass media nu ascuns aici in necunoscut. Respect.


    RăspundețiȘtergere
  12. ...ma intreb daca exista o ciclicitate a ''evolutiilor'' istorice si sociale, la nivel de umanitate... oare nu aveau dreptate aztecii cu privire la asta? si budistii, taoistii? oare nu sintem ''blestemati'' sa ne ''invirtim in jurul cozii'' ca o ''perie de ghete'' cu suflet, un pudel de ala tinut de ''barbati adevaratii''? nu sint mistic, nu sint atras de ezoterism dar sint niste coincidente prea evidente... poate ca si umanitatea este ca si natura, numita de noi ''salbatica'' si care are ciclurile ei, aidoma anotimpurilor... si nu cred ca matricea noastra divina, ''suflarea'' lui Deumnezeu, poate fi omisa din aceasta aceasta manifestare atit de clara... poate ca Il uitam prea des in ceea ce gindim, spunem si facem... asadar, doar citeva repere... iar cifra ''magica'' este 25...

    1914
    - Primul Razboi Mondial, a generat conditiile pentru Al Doilea Razboi Mondial

    1914 + 25 = 1939
    - La 1 septembrie incepe Al Doilea Razboi Mondial, a generat bipolaritatea lumii, Est si Vest, pe toate planurile, inclusiv militar, a generat aparitia ''blocului comunist'', a NATO si Tratatului de la Varsovia

    1939 + 25 = 1964
    - 2 august 1964, ''incidentul'' din Golful Tonkin cu distrugătorul USS Maddox, escaladarea masiva americana a Razboiului din Vietnam, apare miscarea power-flower, curentul hippie, a generat Primavara europeana si invadarea Cehoslovaciei in 1968

    1964 + 25 = 1989
    - Caderea Zidului Berlinului, caderea comunismului, a generat caderea URSS si a determinat aparitia unei singure super puteri, SUA, dezechilibrind total raportul mondial de forte si curente

    1989 + 25 = 2014
    - Anexarea Crimeii de către Federația Rusă, a generat evenimentele actuale si renasterea curentului anti rusesc
    - Revoluţia din Kiev, a generat ''optiunea'' Ucrainei de aderare la NATO
    - Aparitia ISIS, a generat instabilitatea acuta de azi din Orientul Mijlociu
    - Toate cele trei evenimente au evolutii imprevizibile din cauza ''actorilor'' implicati si a importantei geo-strategice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti iesi din ciclicitate, dar intorcand roata. Înțelegând ca daca mergi spre prapastie, in prăpastie ajungi. Daca faci rau, rau atragi. Faci bine, o sa atragi si binele spre tine, dar nu te gandi tu care ti-e binele. Nu pune intre tine si Dumnezeu mintea ta. Pentru ca atunci tu iti scrii viitorul si Dumnezeu nu-ti incalca liberul arbitru.
      E sificient sa spui" Doamne!". Oamenii au făcut rugaciuni din ce in ce mai lungi si complicate, au construit singuri sisteme mentale,dogme, ritualuri suprapuse peste ritualuri pagane, dar aceste sisteme sunt de fapt pragurile de care nu mai putem trece.

      Ștergere
  13. Cu adevărat un articol bun - mult mai bun ca altele.
    Există în post-modernism, fără doar sau poate, un melanj între vechile orânduiri succesive, iar de aici apare și dificultatea în a folosi vechile etichete sau definiții.
    De aia "stânga" se confundă cu "dreapta", de aia apar aberații precum "social-liberalism" (?!), iar stratificările pe clase / caste devin dificil de reperat (cel puțin după vechile terminologii).
    Acest articol ar merita o continuare, zic eu.
    Ar mai crește și nivelul discuțiilor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dacă civilizatia moderna a adus ceva bun aceasta este accesul liber la informatie .Cine vrea sa cunoasca adevarul ,il poate cauta ,si il poate gasi .Datorita acestui fapt omul neinformat nu mai poate avea scuze .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa. Dar si manipularea tot prin informatie se face. Intunericul si lumina se întrepătrund.

      Ștergere
  15. Binele Comun este gândirea economică a Bisericii Stat de la Roma. Binele Comun va fi Noua Ordine Mondială despre care se tot vorbește.
    Binele Comun este redactat în Enciclicele papilor de la Roma(citiți RERUM NOVARUM... din anii 1970)...

    VATICAN DOCUMENT ANII 2011...

    https://youtu.be/p6OLLKWt5PQ

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, sinteza minimalista excelent scrisa. Este insa numai o fateta a realitatii, o fata pe care omenirea o experimenteaza in toate aspectele, intunecate sau nu. E rau, e bine se va vedea. Cealalta fata a adevarului include moralitatea si spiritualul pur in care notiunea de "bine comun" are cu totul alte valente. Astazi este negat, distorsionat, luat in deradere totul numai pentru a fi foarte clara partea istoric-intunecata a realitatii sociale, descrisa succint si la obiect de autor in articolul prezentat. Cand se va schimba "strada"? Nu stiu pentru ca, eu personal, nu pot face nimic peste vointa colectiva. Intelegeti oare? Va simtiti bine, cei cativa cu averi iluzorii sau cei multi ce nu aveti nimic in afara unui corp pe care absurd il maltratati? Da. Epopeea va continua.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)