miercuri, 9 februarie 2022

Rusia a invadat Ucraina


Nu, n-ați aflat? Ce înapoiați sunteți. Asta se întâmpla hăt, pe 4 februarie. Acum suntem în 9 februarie și voi tot n-ați aflat. Mă rog, știrea a stat pe Bloomberg vreo 24 de minute. De fapt fix 24 de minute. Atât a invadat Rusia Ucraina, după care totul a înghețat. Am răsuflat ușurați și ne-am întors la oile noastre. Întrebarea însă rămâne: de ce-a anunțat Bloomberg că rușii au invadat Ucraina?

Hmmm, suntem prea bătrâni în jocul ăsta ca să nu ne prindem. Nu există absolut niciun element care i-ar fi făcut pe ăia de la Bloomberg să scrie asta. Pentru a anunța că ăia au invadat, trebuie să primești un semnal clar de la oamenii tăi din teren. A primit sediul central al Bloomberg așa ceva? Evident că nu. Interogați asupra chestiunii în cauză, oficialii agenției de presă au spus că știrea a apărut accidental și că ei lucrează cu scenarii diferite, astfel încât știrea respectivă era una „scrisă în avans”. 

Care-i însă treaba? Fiind o agenție axată în principal pe știri financiare, Bloomberg are și activități conexe. Una ar fi terminalul pentru tranzacționare. Cealaltă, Tradebook, o platformă de tranzacționare deținută în parteneriat cu ... Goldman Sachs. Și uite cum își bagă dracul coada: fix în perioada în care breaking news-ul era afișat „involuntar” pe site, volumul de tranzacționare pe futures-ul S&P a sărit de peste 5 ori, o grămadă de lume aruncându-se la rupere. De asemenea, niște băieți deștepți au cumpărat. Că așa trebuie, pentru a se putea încheia tranzacția. Unii mai și cumpără. Iar când știi că gușterii se aruncă, cumperi cu încredere. 

Faza frumoasă e că în aceeași zi cotațiile au și crescut, asta deoarece lumea s-a dezmeticit înțelegând că a fost o alertă falsă. Doar că în acea „eroare” s-au pierdut și câștigat niște miliarde bune de dolari. Cine-o fi fost „norocosul”?

Chestia e că șmecheria asta e veche de când lumea. A folosit-o și Rotschild atunci când a anunțat că Napoleon a câștigat bătălia de la Waterloo, pentru a cumpăra ieftin de pe bursa prăbușită din Londra. E o schemă banală, care ține însă de o corupție endemică. Efectiv, în ziua de azi nu poți face așa ceva, mai ales când prin intermediul organizației tale tu centrezi și tot tu dai cu capul. Iată însă că în „incoruptibila Americă” se poate. Trebuie să fii însă foarte prost ca să nu înțelegi despre ce e vorba în toată afacerea asta care pute de la o poștă a corupție ajunsă în ultimul stadiu. Și care, desigur, nu va fi cercetată niciodată. 

Nu-i cazul să vă îngroziți prea curând. Așteptați marele spectacol al imploziei deoarece fix asta se întâmplă cu orice construcție care are structura de rezistență putrezită.

5 comentarii:

  1. Bine ca nici soldatii rusi si nici cei ucrainineni nu se uita la Bloomberg. Altfel deschideau focul crezand ca a inceput batalia...

    RăspundețiȘtergere
  2. Woops! Pe 4 februarie Putin era in China. Si la B1 TV, acum cca 3 saptamani scria le fel: Acum Rusia a invadat Ukraina. Si Antena 3 mai ”scapa” asemenea titluri, de obicei seara, la emisiunea propagandistului NATO. Dar Putin intarzie sa se pezinte la razboi. Nu vrea. Cat sa mai astepte americanii? Un om care face atatea eforturi spre dialog, ma refer la Putin, vrea razboi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. I-a promis chinezului ca nu nu misca-n front pina nu se termina olimpiada

      Ștergere
  3. Hai sa tragem concluzii , dar dupa spectacol !

    RăspundețiȘtergere
  4. O manevra similara am vazut la Unilever in urma cu cateva saptamani cand managementul anunta o achizitie de 68 mld prabusind pretul actiunilor cu 15%
    . Apoi au anuntat ca remunta la achizitia respectiva si ca un important fond a investit in Unilever. Probabil intreaga manevra a fost facuta cs sa asigure un pret bun de achizitie pentru fondul respectiv.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)