vineri, 11 februarie 2022

Un caz şcoală de corupţie


Pentru a înțelege cât de mare e corupția în SUA, azi avem un caz școală. Nu e vorba de un caz oarecare, ci unul despre care se spune răspicat că este un scandal chiar mai mare decât Watergate. Însă, aşa cum ne-am obişnuit, „presa independentă” de peste Ocean tace ca porcu-n păpuşoi, asta în condiţiile în care e vorba despre o manipulare impardonabilă a pieţelor.
Chiar şi copiii ştiu că forurile de decizie pot influenţa cu uşurinţă pieţele financiare. Şi nu doar forurile respective, ci chiar presa. Într-un articol recent am arătat cum Bloomberg a manipulat ordinar dând o ştire falsă conform căreia Rusia a atacat Ucraina. Însă, aşa cum veţi vedea, respectiva potlogărie este una măruntă pe lângă ceea ce vă voi prezenta azi.
Un grup anonim intitulat „Occupy the FED” publică într-un articol pe Stubstack o informaţie care lasă cu gura căscată orice borfaş al lumii acesteia, anume că şeful FED a tranzacţionat în timpul perioadei de interdicţie. În conformitate cu regulamentele FED, oficialilor de rang înalt le este interzis să tranzacţioneze titluri în perioada care începe cu două spătămâni înainte de şedinţa FMOC şi se termină după ziua finalizării şedinţei. Evident că lui Powell i s-a rupt de reglementare şi a tranzacţionat în interes propriu.
Individul însă nu e la prima abatere. I se tot rupe de reglementări şi-şi „protejează” investiţiile personale beneficiind de informaţii privilegiate. Asta e interzis peste tot în lume! Pe tiripliciul ăsta însă nu-l poate opri nimic. Cei de la „Occupy the FED” au constatat că potlogăriile au început să fie făcute încă din 2015, iar pentru a-şi ascunde urmele a raportat fals, încălcând reglementările federale. 
Poate că cei care nu sunt apropiaţi de piaţa de capital nu înţeleg prea bine fenomenul. Acestora le voi spune că ceea ce a făcut ăsta e echivalentul unui jaf a drumul mare. Pur şi simplu nu poţi face aşa ceva! Sunt legi care pedepsesc asta chiar şi-n ţările cu o piaţă de capital subdezvoltată. 
Dacă însă vă imaginaţi că Powell e un caz singular, vă înşelaţi. Fostul preşedinte al FED Dallas, Robert Kaplan, preşedintele Fed Boston - Eric Rosengren - şi vicepreşedintee FED Richard Clarida au demisionat din acelaşi motiv şi nimeni nu i-a deranjat până acum. Băieţii ăştia au făcut milione de dolari tranzacţionând pe baza informaţiilor pe care le aveau din interior. Nu mai vorbim că-n unele cazuri au votat reglementări cu gândul strict la portofoliul personal(vezi aici scandalul cu obligaţiunile municipale deţinute de Powell) Nimic nu-i deranjează. 
Şi ca să fie treaba treabă, Biden urmează ca săptămâna viitoare să-i reînnoiască mandatul lui Jerome Powell. Probabil ca premiu pentru jigodita cronică de care a dat dovadă. 
Vă dau toate aceste exemple pentru a înţelege că SUA nu mai au niciun fundament. Pur şi simplu acolo e o gaşcă a cărei corupţie e atât de mare încât nici lor nu le vine să creadă. Ce se întâmplă când o ţară devine atât de coruptă, ştim bine de la istorie. Hoţia nu se lasă nerăzbunată, dar, din păcate, prăbuşirea produce daune colaterale serioase. Iată vremurile pe care le trăim acum.

22 de comentarii:

  1. Anul 238 d.H. este cunoscut în istoria romană ca "Anul celor șase împărați" și a fost un moment evident de cumpănă în declinul imperiului.
    Nu e ca și cum Roma nu mai văzuse prea multe frământări până atunci.
    Între Iulius Cezar și Pompei cel Mare avusese un război civil total, cu aproape trei secole înainte, în 49 î.Hr. Caligula a reușit să proiecteze o criză majoră a lanțului de aprovizionare în timpul domniei sale la începutul secolului 1 d.Hr.
    O mare parte din orașul Roma a ars la pământ sub împăratul Nero în 64 d.Hr. Caracalla a devalorizat puternic moneda și a provocat o inflație pe scară largă la începutul anilor 200.
    Și mai mult de o duzină de împărați au fost asasinați până în acel moment al istoriei romane.
    Oamenii erau obișnuiți cu criza și haosul. Dar Anul celor Șase Împărați s-a simțit diferit. Era ca și cum romanii și-ar fi dat seama brusc că nu mai sunt superputerea dominantă.
    Următoarele câteva decenii, de fapt, sunt cunoscute sub numele de "Criza secolului al III-lea", cu mai mult de două duzini de împărați care ocupă tronul într-o luptă pentru putere, ucigându-și dușmanii politici și apoi asasinându-se.
    Unii împărați, cum ar fi Silbannacus, Quintillus și Saloninus, au stat literalmente pe tron câteva zile înainte de a fi uciși.
    Guvernul a fost extrem de instabil și notoriu corupt. Au fraudat alegerile. Ei au trimis gărzi pretoriene să-și hărțuiască și să-și intimideze adversarii. Și au cusut conflicte sociale, astfel încât romanii s-au întors unul asupra celuilalt.
    Între timp, economia romană se prăbușea. Inflația a devenit atât de agresivă încât Dioclețian a trebuit să pună în aplicare controale extreme ale prețurilor și apoi să amenințe că va ucide pe oricine nu le-a urmat.
    De asemenea, ei au pierdut controlul asupra granițelor lor, deoarece nenumărate triburi barbare s-au revărsat în imperiu și s-au ghemuit pe pământurile romane.
    Migrația barbară s-a transformat în cele din urmă în invazii și conflicte militare, iar armata romană a pierdut o serie de bătălii majore.
    În 251 d.Hr., de exemplu, Roma a suferit o înfrângere zdrobitoare din partea goților invadatori în bătălia de la Abritus. Goții au decimat trei legiuni romane, l-au ucis pe împărat și au furat TONE de aur.
    Acelasi lucru se intampla si cu Imperiul USA astazi, din pacate ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Peste 58% din rezervele internationale in valuta sunt in USD. Mai dureaza un pic sau ...

    Daca pica acum e Jale. Daca mai dureaza va fi ceva mai usor dar sa nu uitam ca cineva este la butoane si prabusirea va fi atunci cand vor considera EI ca a venit momentul potrivit.

    Cum stati cu gradina de zarzavat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Americanii se cred prima economie a lumii doar pentru ca niste prosti fac tranzactii in dolari sau ii tin la saltea. Altfel ar fi vai mama lor.

      Razboiul impotriva celor care nu vor sa mai foloseasca dolarul e aproape pentru ca altfel se prabuseste grav sandramaua.

      Ștergere
    2. 20 hectare date la asociatie, voi supravietui.

      Ștergere
    3. Pentru sapatul gropilor zarzavatul nu prea ajuta.
      Este TIMPUL sa hranim porumbeii!

      Ștergere
  3. Ce-mi place mie sa studiez romanii care vorbesc de coruptia din America, dar pe asta de pe plaiurile mioritice o tolereaza drăgăstos. Romania este o țară foarte interesanta când te decizi sa-i studiezi pe români...Intelegi de minune si arhetipurile, si constelatiile familiale, si umbrele,si de ce poporul român iese mereu cu capul spart din istorie: nu vede niciodată bârna din ochiul sau.
    De fapt,poporul roman nici nu exista. E doar o inventie masonică. Suntem oameni pe pământ. Unii mai buni,altii mai răi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "poporul roman nici nu exista" - mintea ta nu exista

      Ștergere
    2. Cine cucerea continente intregi prin minciuna si coruptie oferind cadouri sefilor de trib, sub forma de MARGELE DE STICLA fara valoare? Romanii cumva sau anglosacsii???

      Ca urmare studiul tau nu este bine plasat! Muta-l mai spre vest!

      Ștergere
  4. Coruptia exista, asa ca putem sa învățăm sa nu fim corupti. Sau putem invata sa fim corupti. Depinde ce modele comportamentale alegem.
    Periodic,apar oameni obsedati de perfectiune, ca Hitler si altii asemnenea, care ucid in numele perfectiunii. In numele autoapărării, popoare ca cel evreu isi permit sa incalce alte si alte reguli...
    Curentul legionar din Romania a aparut ca urmare a coruptiei generalizate. Si a revenit acum in forță, dintr-o nevoie de clarificare.
    Si dăm din lac in puț căutând perfectiunea care nu exista.
    La alt nivel," căldiceii" descrisi si in crestinism: in numele unei false tolerante tolereaza chiar si hotul de copii. Traim intre doi poli: unul al crimelor facute in numele lui Dumnezeu, altul al
    " tolerantilor" care lasa lucrurile la voia intamplarii, fara sa intervină.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nullo vicia in oculis in terga nostra sunt...

    RăspundețiȘtergere
  6. In USA a aparut o statuie inalta de peste 6 m ( in New York ,langa sediul financiar central) care are capul de dragon( China), aripile de vultur( USA),trupul de felina/leu (Anglia) si picioarele de urs (Rusia ).Asta este forma finala a fenomenului globalist din ziua de astazi .Cei care conduc asa au decis si asa va fi oricate camioane,flasnete,bla,bla,bla vor veni ...Viitorul asta va fi ...Europa este scoasa din joc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Amerlocii au dus coruptia la cele mai inalte cote, este o arta.
    Putine tari stiu sa practice coruotia la nivelul care USA o practica.
    Romania e copil mic cand vine cazul de coruptie, Romania e mai mult furata decat fura de cei care fac jocul la nivel international.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puterea si nevoia de putere naste indubitabil o stare de neliniste ! Coruptia vine din slabiciunea celui ce ea decizii , nu e pregatit nici profesional nici emotional , dar e dorit acolo de SISTEM e coada de topor perfecta , e prostul util ce se simte erou !

      Ștergere
    2. Imi vine acum in minte un personaj de care romanii au uitat cam repede: primarul Mazare. Narcisist, cu porniri faraonice si viziuni de care alegorice, el jucând toate rolurile importante, s-a jucat prin Romania de-a dl Goe caruia mam'mare, mamitica si tanti Mita l-au lasat sa se distreze, privindu-l dragastos cum poarta când turban, cand cască nemțească. Mamele si tatii din politica au inchis ochii la toate nazbatiile năbădăioșilor copii. Ati văzut nunta lui Burci? Sotia lui a cochetat intai cu Mazare. A luat-o second hand burci, dupa ce mam'mare, mamitica si tanti Mita o pusesera in MAI. Pe mana unii cu altii, mafiotii si structurile care ar fi trebuit sa ne apere, si-au pus averile la adapost. Unii prin Dubai, altii prin Arabia Saudită...ca nu se stie când se trezesc prostii de noi si incep sa puna intrebari:
      " unde ne sunt banii?".
      Ati ghicit! Banii s-au dus pe distractie si circ, amantlacuri si haine si mașini de fițe.
      In razboiul economic, daca vrei sa vinzi bine,pui in fruntea bucatelor oameni ca Mazare si restul. Pentru ca vor vinde tara pe pantofi, genti si circ.

      Ștergere
  8. Ce poate face omul sarac,amarit si umilit la auzul hotului de copii decit sa clatine din cap si sa continue sa sape santuri ? Probabil vorbesti despre tribunale si curti?

    TOLERANT NU DEVII, TOLERANT TE NASTI!(fara bani ca urmare fara putere de a schimba ceva)

    RăspundețiȘtergere
  9. America tot timpul a fost asa , dar inainte se faceau mai cu perdea , acum se fac pe fata! se mima o democratie de convenienta si in real aveam o coruptie de progres , adica dezvolt ceva in folosul comunitatii dar furam si noi la greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa am crezut si eu. Insa, acum cativa ani, am avut ocazia sa citesc despre "marii" Americii. Asa zisa competitie dintre cuceritorii teritoriilor neocupate si dezvoltarea unor afaceri, chiar de la inceput, a avut la baza tradari, crime, santaj, minciuni si promisiuni care au distrus o civilizatie straveche. Si, chiar si dupa ce au cucerit intregul teritoriu, in SUA, fenomenul coruptiei a fost considerat ca fiind natural si utiluzat la "vedere" sub denunirea de "lobby" a carui traducere ar fi INFLUENTA. Numai ca lobby inseamna influenta prin santaj, bani si/sau alte avantaje, din care, pentru a acoperi adevarata coruptie, o mica parte este accesibila. Nu complet transparenta, dar, daca cineva ar sesiza respectiva coruptie, ar exista un individ, un grup sau o institutie al carui interes este reprezentat.

      Ștergere
    2. Dar in Romania postdecembristă nu a fost tot asa? Si absolut in toata lumea? Australia, Africa de Sud, India...etc
      Este acelasi model comportamental. Lacomia omeneasca este la fel ca lacomia omizilor care distrug paduri intregi. Suntem mai multe rase pe pamant. Iar cei naivi si cuminti sunt tot timpul victimele raselor razboinice si lacome. In Romania, clasa politica de dupa revolutie s-a comportat de parca ar fi apartinut altei rase decat noi. Amintiti-va de Berceanu, Videanu si alti smecheri care s-au infruptat din noi. Pentru ca asta fac: se infrupta din noi. Ne mananca zilele, timpul, visele, drepturile. E comportament tipic de animale de pradă. Culmea este ca au reusit sa convinga oile sa voteze lupi!

      Ștergere
  10. https://www.national.ro/coronavirus/bomba-comisia-europeana-a-obligat-romania-sa-cumpere-120-milioane-de-vaccinuri-751910.html

    RăspundețiȘtergere
  11. CEO-ul Moderna tocmai a renuntat la 400 de milioane de dolari ce constituiau actiuni și și-a șters contul de Twitter

    La câteva zile după ce Pfizer a recunoscut că  un audit de siguranță ar putea șterge miliarde de pe piața lor bursieră, CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel, a aruncat sute de milioane de dolari în actiuni și și-a șters contul de Twitter.

    Tranzacții recente ale CEO:

    CEO-ul Stephane Bancel a vândut 10.000 de acțiuni ale MRNA pe 02.11.2021 la prețul mediu de 178,29 USD.  De atunci, prețul acțiunilor a crescut cu 3,06%.

    CEO-ul Stephane Bancel a vândut 9.000 de acțiuni ale MRNA pe 02.10.2021 la prețul mediu de 182,74 USD.  De atunci, prețul acțiunilor a crescut cu 0,55%.

    CEO-ul Stephane Bancel a vândut 11.046 de acțiuni ale MRNA pe 02.05.2021 la prețul mediu de 174,61 USD.  De atunci, prețul acțiunilor a crescut cu 5,23%.

    CEO-ul Stephane Bancel a vândut 19.000 de acțiuni ale MRNA pe 02.04.2021 la prețul mediu de 161,73 USD.  De atunci, prețul acțiunilor a crescut cu 13,61%.

    CEO-ul Stephane Bancel a vândut 11.046 de acțiuni ale MRNA pe 29.01.2021 la prețul mediu de 173,25 USD.  De atunci, prețul acțiunilor a crescut cu 6,05%.

    Mișcările ciudate ale CEO-ului Moderna au venit la scurt timp după ce un fost director Blackrock a început să investigheze statisticile deceselor de la companiile de asigurări și casele de pompe funebre.

    Edward Dowd este un fost administrator de fonduri speculative care a început să cerceteze statisticile deceselor de la companiile de asigurări și casele de pompe funebre:

    De asemenea, a început să acuze Pfizer și Moderna de fraudă în studiile clinice de vaccin.

    Atunci, de 2 zile, CEO-ul Moderna și-a șters contul de Twitter.

    https://newspunch.com/moderna-ceo-just-dumped-400-million-in-stock-and-deleted-his-twitter-account/

    RăspundețiȘtergere
  12. In primul rand FED este acronimul pt. ceea ce a fost odata Banca Nationala a SUA. Din cauza ca americanii in urma crash-ului financiar au facut urât au trebuit sa se "rebranduiasca" si s-au autodenumit FED.
    In al doilea rând consiliul director a fost traditional format din directori ai bancilor PRIVATE americane, nicidecum din slujbasi ai Statului. Deci nivelul de coruptie/conflict de interese este total ij cazul lor. De altfel de-a lungul timpului FED-ul nu a indeplinit nici unul din rolurile pt. care exista conform legii. A facut exact pe invers.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe langa ce a scris D.D. cuvintele dumneavoastra cuprind imaginea totala a unei societati umane strict materialiste ce a supravietuit de-a lungul unor secole printre crime(razboaie), coruptie(el-individul, ce vrea orice numai pentru el din orgoliu) si spiritualul imaginat ca o speranta mental construit. Mijloacele omenirii au evoluat in milenii cu suisiuri si uitari dar scopul acestora era, a fost si este numai pentru desiderate simple, morale ca: coborarea individului din copaci si pesteri, igiena fizica si psihica, largirea cunoasterii in integralitatea ei. Astazi omenirea este iarasi la o raspantie pentru care trebuie sa decida directia. Din pacate "ea" doarme iar altii, unii perfect constienti de avantajele de la orizont, trag incet incet "presul" de sub picioarele umanitatii. "Coruptia" este un cuvant inventat numai pentru a devia privirea multimilor de la adevaratii autodeclarati decidenti si stapani peste tot si toate. Principiul este banal: "hotul striga hotii". Daca societatea umana nu se trezeste acum trebuie sa stie ca o va lua de la capat sau va merge inainte pana la "fundul sacului" unde-i ...nimic, decat parerea de rau. Universul este un tot cu reguli simple, de neoprit. Numai "liberul arbitru" da sansa schimbarii "strazii" dar, si-n cele di urma, a unui alt(nou) inceput in contextul materiei asa cum o intelegem noi, oamenii. Se poate admira un alt principiu banal: "nimic nu se pierde totul se transforma". Deci credeti ca omenirea se va trezi, va schimba "strada" sau va continua oarba catre ...nimic? Catre "ardere" si "transformare"? Deci, "coruptia" nu exista ci numai Orgoliu, Imoralitatea si Manipularea ca mijloc unde minciuna se amesteca cu jumatati de adevaruri. Ca sa inchei cu niste cuvinte care mi-au cazut sub ochi asa cum le inteleg eu: ..."te masti sa fii spectator sau sa faci pentru a experienta si a intelege ceea ce este deja inscris in propriile celule"...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)