miercuri, 16 februarie 2022

Ecuaţia geostrategică a momentului


Aşa cum estimam ieri, ruşii s-au retras, refuzând feliuţa de tort a americanilor în favoarea întregii prăjituri care li se cuvine. Toată desfăşurarea de forţe ruseşti în apropierea graniţelor ucrainiene nu a fost ceva intempestiv, ci pur şi simplu un exerciţiu militar anunţat cu cel puţin patru luni înainte. Faptul că media controlată de NATO(care NATO execută EXACT acelaşi tip de exerciţii la graniţa rusească!) a transformat un eveniment militar destul de banal într-o „agresiune rusească” a ţinut de o anumită stilistică exersată în timp pe care mulţi au început să o înţeleagă.  

Ce trebuie însă să înţelegem noi? În primul rând faptul că la întrunirile ruso-americane „de urgenţă” ruşii au dat semnale diplomatice ambigue americanilor, lăsându-i să creadă ceea ce vor să creadă, fără a formaliza ceva. Tot circul în care a fost atrasă Casa Albă şi NATO are ca principală cauză amatorismul absolut penibil al echipei lui Blinken. Efectiv nu e posibil să pici într-un asemenea hal de papagal. Mai mult, faptul că Putin te-a lăsat public cu buza umflată arată că efectiv nu mai valorezi prea multe parale. 

Ecuaţia momentului e una radicală. Practic Putin aşteaptă semnalul Europei. Şi semnele arată că nu are de gând să aştepte mult. Se va conecta Europa la Rusia sau nu? Asta e întrebarea momentului. Nemţii abia aşteaptă, francezii - precum vestitele lor curve de pe vremuri -  şi-ar dori să fie şi „seduşi” şi plătiţi. Doar că rusul e mai rudimentar astfel încât francezii se află în primejdia de a fi şi penetraţi şi lăsaţi fără o leţcaie. Mai ales sub conducerea ciudatului de la Élysée.

Suntem în preajma unei schimbări geopolitice majore. Veţi vedea în perioada imediat următoare cum se vor modifica toate paradigmele. Deştepţii negociază din timp cu Moscova. Luaţi exemplul lui Orban din Ungaria. Şi-a securizat accesul la gaze ieftine, mai are puţin şi-şi câştigă independenţa energetică din investiţia nucleară, astfel încât şi-a pus ţara pe o poziţie solidă. O să plângeţi când veţi vedea cum fabrici care produceau aici consumând intensiv energie se vor muta în Ungaria. Credeţi că nu e posibil? Obişnuiţi-vă! 

Şi pentru că am adus vorba despre noi, care-i strategia noastră? E simplă: nemţii ne-au pus în capul ţării coada lor de topor pentru a se asigura că nu ne amestecăm în discuţie, negociind separat. Americanii sunt mulţumiţi cu soluţia deoarece ne vor juca la masa verde. Proşti am fost, proşti rămânem şi proşti vom fi!

Aţi spus SUA? Începe să arate foarte ciudat jocul de acolo. V-am amintit ieri despre Durham. S-a împuţit rău treaba întrucât în ecuaţia ascultării apare şi CIA. Teoretic, CIA s-ar putea da după copac susţinând că apăra integritatea teritorială a SUA pe baza unor informaţii pe care le primise. Pare verosimil să investighezi dacă ai o informaţie, nu-i aşa? Ei bine, nu! Asta deoarece CIA nu are voie să desfăşoare operaţiuni pe teritoriul SUA. Iar de-aici începe un scandal înfiorător care are capacitatea de a genera un cutremur epocal acolo. 

Situaţia ne arată că suntem cumva părtaşi la mama tuturor crizelor pentru SUA. Indiferent cât se mai încearcă acoperirea mediatică a scandalului ascultărilor, „liniştea” nu mai poate fi câştigată. Aşa cum v-am arătat într-o postare recentă, controlul instituit de media aservită alături de companiile tehnologice a obligat jurnaliştii oneşti să iasă din paradigma obişnuită şi să caute modalităţi directe de comunicare cu cititorii. Telegramul e plin ochi de canale conservatoare, iar Substack-ul e doar una dintre căile găsite pentru finanţarea proprie. Pur şi simplu nimeni nu mai poate cenzura nimic. Puteţi vedea limpede cum s-a prăbuşit CNN-ul mai rău decât TVR-ul lui nea Nicu! De asemenea, mai e puţin până la lansarea reţelei sociale a lui Trump care va deveni un game changer în domeniu. Puneţi asta în oglindă cu abandonarea precipitată a Facebook şi o să înţelegeţi că acolo se separă apele. Şi nu e vorba doar de domeniul „divertismentului” electronic, ci şi de business. Aşa cum GiveSendGo a luat faţa jigodiilor care au blocat banii celor care donaseră pentru convoiul camionagiilor din Canada, la fel se întâmplă în toate domeniile. Există firme conservatoare de procesare a tranzacţiilor, de software pentru business, furnizori de soluţii cloud s.a.m.d. De aceea picajul nu este doar al Facebook, dar şi al Youtube, PayPal etc.  

Nebunia e la vedere. Nu este zi fără dezvăluiri fabuloase. În ciuda a ceea ce credeţi, investigaţia lui Durham este abia vârful vârfului aisbergului. Permanent ies la suprafaţă elemente scandaloase din activitatea lui Obama sau a lui Biden. Tot mai mulţi oameni „se detonează” din interior furnizând informaţii colosale. Apar, spre exemplu, detalii ale modului în care tripleta Hillary-Brennan-Obama a deturnat nu doar narativul în favoarea fake-ului „Russia Collusion”, ci întreg aparatul de stat: aproape întreg Departamentul de Justiţie, Departamentul de Stat, FBI, CIA, NSA(se pare că doar tangenţial), dar şi Comisia Mueller. 

Jake Sullivan, Consilierul pentru Securitate Naţională a SUA se află atât în mijlocul narativului eşuat al „războiului” Rusiei în Ucraina, dar este şi investigat de Durham deoarece se află în mijlocul falsului narativ legat de amestecul rusesc în politica SUA. Pe scut, se pare că Sullivan  ar fi minţit în ancheta oficială susţinând că a existat o linie secretă de comunicare între organizaţia Trump şi banca rusească Alfa-Bank. Se înţelege, cred, motivul pentru care a fost atâta agitaţie cu „războiul”.

V-am amintit ieri despre problemele legate de alegeri. Ce-i cu ele? Pur şi simplu nu doar că s-au fraudat, dar mai există scheleţi în dulap care au legătură cu ... investigaţia lui Durham. Spre exemplu, Arizona a fost una dintre zonele fierbinţi ale fraudării alegerilor americane. Întreaga fraudă a fost coordonată de la biroul directoarei Sambo (Bo) Dul. Partea frumoasă e că, până să ajungă coordonatoarea alegerilor din Arizona, individa a lucrat pentru Perkins Coie LLP.  Care Perkins Coie îl avea ca partener pe ... Michael Sussmann. Surpriză, nu-i aşa? Şi nu-i doar asta. Să vă mai spun una. Wisconsin Voter Alliance(WVA) a atacat în justiţie influenţarea ilegală a alegerilor de către Center for Tech and Civic Life(CTCL), ONG finanţat de Zuckerberg. Şi tot în Wisconsin, în ciuda legislaţiei care obligă păstrarea probelor referitoare la alegerile prezidenţiale până în 2024, s-a început distrugerea acestora, după care, dezvăluindu-se nebunia, oficialii implicaţi au încercat să înlocuiască materialul distrus cu unul contrafăcut. Asta e „cea mai democratică ţară a lumii”! Asemenea potlogării nu se mai fac nici în Africa. Oricum, inclusiv legat de acest subiect, aşa cum v-am spus şi ieri, jocurile sunt încă deschise deoarece în toate zonele fierbinţi sunt investigaţii în curs care scot în evidenţă fraude colosale.

Şi nu în ultimul rând avem o situaţie explozivă pe piaţa farmaceuticelor unde bomba va fi detonată de documentele pe care FDA împreună cu Pfizer trebuie să le facă publice. Insiderii şoptesc că absolut toate studiile pretins ştiinţifice sunt falsificate şi că datele care vor fi dezvăluite în acest batch vor fi relevante pentru dimensiunea fraudei sanitare. Totul pe fondul unei înrăutăţiri accentuate a stării de sănătate a unor vaccinaţi. Spre exemplu, mai nou, apar informaţii legate de probleme grave de coagulare care apar chiar şi la un an de la vaccinare. Ultima dezvăluire e legată de riscul accentuat de tromboză venoasă profundă la persoanele vaccinate cu ARNm. De asemenea, apar tot felul de probleme de menstruaţie la femei. Şi nu-i numai asta: explodează cazurile de cancer. Evident, nimeni nu spune nimic, dar nu se poate trece peste corelaţia dintre vaccinarea dementă şi dinamica noilor cazuri de cancer. Iar pentru a înţelege cât de mare e valul care vine, trebuie să ne uităm la cotaţiile bursiere care sunt pe trend clar descrescător. Pfizer e în cădere din decembrie, iar moderna din septembrie. 

De ce cad preţurile, Mitică? - am putea să ne întrebăm parafrazând o replică celebră. La teorie, dar şi-n practică, preţul scade atunci când sunt mai mulţi vânzători decât cumpărători. Păi cin' să vândă? Spre exemplu Stéphane Bancel, şeful Moderna care, după ce s-a descărcat de acţiuni, şi-a închis şi contul de Twitter, căutându-şi probabil un adăpost sigur înainte de a începe furtuna. La ce nervozitate e şi la cât de radical evoluează narativul colectiv, e clar că vom avea evenimente interesante. 

Aşadar, revenind la începutul articolului: intră ruşii în Ucraina? Cu siguranţă, aş spune eu! Însă nu cu armata. Uşor, uşor, cu plecarea „aliaţilor occidentali”, societatea ucraineană urmează s fie devorată lent de sistemul digestiv al anacondei. Fără niciun scâncet de armă. Încet, în pace, prin convingere. Repet: urmează schimbării geopolitice colosale. 

P.S. Tocmai ce-am aflat că statul Texas a dat în judecată Facebook(Meta) pentru modul în care a exploatat datele biometrice a milioane de utilizatori prin tehnologia sa de recunoaştere facială. Ca idee, pentru fiecare violare amenda este de 25 000$, fiind vorba de vreo 20 milioane de texani. Vă las să calculaţi singuri la cât se ridica amenda pe care ar trebui s-o plătească Facebook pentru că s-a jucat ilegal cu datele personale ale oamenilor.

26 de comentarii:

  1. În ecuația asta geostrategică, Novorossia (Donețk + Lugansk) are vreo valoare economică? Nu am găsit pe goagăl date despre resursele naturale ale acestei regiuni; și mi-e greu să cred că rușii ar prețui această "republică" numai ca să ajungă în Crimeea "cu mașina", fără pașaport... 😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...carbune cit cuprinde! nu ca rusii ar avea nevoie pentru de carbonizarea generala in stil harakiri, ironic nu?...

      Ștergere
  2. ...imi pun o intrebare ''naiva'': oare au suficiente elicoptere daca ''incepe''?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da oare de ce elicopterele sunt grija ta?

      Ștergere
    2. Nu suntem prosti DD. Stii doar ca suntem chiar foarte abili, smecheri si diplomatici. Daca nu am fi fost, acum, PRINTRE ALTELE am fi avut nevoie de viza in zona Brasovului, Sibiului.

      Suntem doar lipsiti de putere si de aliati. "Aliatii/aliantele" pentru noi inseamna vasalitate sau sclavie( carute pline de de copii in drum spre POARTA, fete de consum, bunuri si altele)

      Ștergere
  3. Va citesc analizele pertinente. Big like ! 👏👏👏

    RăspundețiȘtergere
  4. Ucraina si Taiwan sunt simbolurile momentului care decid sfere de influență. E clar ca daca Taiwan si Ucraina ar juca după cum zice unchiu Sam ca sa puna monopol pe globalizare am deveni o lume unipolara. Cu sferele de influență jocul e dinamic rău, se reface cortina de fier occident vs. Orient de data asta. Doar ca noua cursă a inarmarilor este pentru cota de piață. Pandemia, o arma economică a modificat aceste cote de piață drastic. Cred ca e singura valoare care o urmaresc. Nu ai cota de piață nu exiști. Politicienii se inscriu și ei in tabăra cotelor de piață pentru unii sau alții. Mass media e păzitorul si marketerul cotelor de piață, ei influențează ce sa se cumpere pe sezon. O țară e deținută de cei care au cote de piață in țara respectiva, ei sunt un fel de acționari. Regulile se fac prin rotație probabil. Cu pandemia a castigat industria farma. La urmatoarea manevra castiga industria energetica sau x etc.. Pare totul foarte elaborat de zeci de ani inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cortina de fier nu o sa mai apara din 2 motive:
      1 Occidentul depinde mult prea mult de resursele rusesti ca sa-si permita vre-o cortina fie ea si de panza.
      2, Occidentul nu are atat fier ca sa mai faca vre-o cortina.

      Politicienii nu se inscriu in nici o cota de piata sau de obor ei sunt analfabeti , n'aum cum sa se inscrie...
      Cota de piata este o formula aruncata pierdantilor sa se consoleze cu ea ...

      Ștergere
    2. "Cota de piata este o formula aruncata pierdantilor sa se consoleze cu ea."

      Multumesc, e un citat care ar trebui sa fie celebru

      Ștergere
  5. "De aceea picajul nu este doar al Facebook, dar şi al Youtube, PayPal etc."
    Astept aceleasi lucruri si pentru "gigantii" AWS, Microsoft Azure, Google Cloud & Firebase, CloudFlare, Fastly, etc.
    De-a lungul timpului, eu nu am folosit niciodata astfel de branduri, ba chiar am fost foarte multumit cu servicii de la DigitalOcean, Vultr, KeyCDN, CDN77, Authorize.net, Adyen, Payhip, etc. Alternative si solutii cel putin la fel de bune si mult mai ieftine exista. "Problema" de utilizare nu a fost in mintea oamenilor tehnici, ci in minte lipsa a imbecililor care isi spun "manageri" si "patroni" care isi planifica proiectele sau isi fac afacerile in functie de "buzzwords". Mai ales in Romania unde... e jale! E plin de "martorii" lui Oracle, Microsoft, Amazon, Google...

    https://venturebeat.com/2022/02/14/big-tech-backlash-gives-rise-to-the-independent-cloud/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in Romania gasesti destui Linux fanboys

      Ștergere
    2. "Si in Romania gasesti destui Linux fanboys"

      Probabil, numai ca afarerile nu se fac cu "fanboys" ci nu profesionisti, care fie sunt platiti prost fie nu sunt in functii de conducere sau patroni. Pana una-alta, competenta din Romania se ridica la nivelul asta:
      https://www.ziardecluj.ro/webfactor-firma-de-hosting-clujeanului-horia-vasiliu-pus-cap-mii-de-site-uri-printre-care-si-bloguri-importante-vasiliu-e-dator-vandut-firmei-tci-peste-25-000-de-euro-datorii-la-facturile-de-curent-reputatia-webfactor-distrusa-pe-internet

      Ștergere
  6. Un articol dedicat celor care inca nu au reusit sa-si refaca lista de simpatii si fobii, care odata porniti pe o simpatie nu mai pot schimba nici antipatiile/fobiile aferente.
    Acest articol poate ajuta pe unii sa-si recalibreze aprecierile filo si xenofobice pana nu-i prea tarziu; cand va fi de-a dreptul tragic sa vezi atata suferinta din cauza incrancenarii si a incapatanarii(ca surda pe mormant) pe alegerile initiale si dintr-o loialitate curioasa ramanand pana la capat cu favoritii lor pierdanti.
    Stilul autorului, alert si lejer aduce o comprehensiune invaziva si ajuta la o robusta recalibrare.
    Lectura placuta, actionati acum cat mai aveti timp sa schimbati miza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să recunosc că, din pricini de educație (am învățat istoria cu tente ateist-socialist-naționaliste din anii 80) sunt puțin rusofob. (Am mers atât de departe, încât singurul rus al cărui roman l-am citit a fost Soljenițin, și nu o spun cu mândrie...).
      Pe de altă parte, de 30 de ani, nu am simțit niciodată vreo influență negativă a rușilor asupra economiei naționale. Ok, or fi lukoil, kazmunaigaz și alte câteva exemple, dar sunt mici copii față de austrieci și americani. De aceea, parcă încep să îți dau dreptate. Începând cu creșterea puterii Rusiei în Europa, simultan cu scăderea celei a SUA, parcă-parcă îmi sună a bine sfatul de a învăța limba rusă. Încă mai am prin bibliotecă manualele după care au învățat părinții mei. Adin, dva, tri, citiri; ia, tîi, on, o a... 😄😄

      Ștergere
    2. Pacat! Necitindu i pe clasicii rusi de neegalat pierzi o mare ocazie de a progresa pe scara a ceea ce inseamna sa fi om.

      Ștergere
  7. Daca Europa va ajunge sa cerseasca apartenenta la Rusia si vom intra intr-o fratie Ruso-Europeana , si americanii se marita cu China. Vom avea doua nunti Europa cu Rusia si America cu China, se creaza doua zone de piata Rusia si Pacific

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca nu au intrat pe 16 in Ucraina ma asteptam. Dar asta nu inseamna ca nu o vor face la un moment dat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa olimpiada hehe

      Ștergere
    2. Daca o vor face...DOAR la comanda sefilor globali din motivele LOR. Rusia nu are nici un plan de viitor decit cel colectiv mondial in derulare la care a aderat dupa capitularea din 1990.

      Ștergere
  9. Un articol abil care manipuleaza in favoarea Rusiei pedaland pe tema anti- SUA , anti- UE. Toata propaganda Rusiei, prin ziaristi platiti sau chiar voluntari se axeaza pe dezbinarea UE si pe incurajarea populatiilor europene de neancredere in hotararile luate de autoritatile tarilor respective, pe incurajarea si chiar sustinerea miscarilor/partidelor zise de dreapta ,anti-democratie de fapt nationalist -fasciste. Rusia stie ca este detestata , ca este privita cu dispret de majoritatea populatiilor informate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti cam conspirationist. Tot ce nu va convine e mana rusilor, noul bau bau.

      Ștergere
    2. De ce nationalist ar fi fascist? Mie mi se pare ca GLOBALIST ar fi fascist.
      Cat despre abil pro Rusia, cum ti se păreau Vocea Americii sau Europa Libera?

      Ștergere
  10. Toti sunt mana in mana . Nu va lasati pacaliti. Totul e controlat de papusari. Putin,Trump,Biden, Xi fac parte din plan. Guvern mondial.

    RăspundețiȘtergere
  11. ...exceptional, simplu și la obiect precum un pahar cu apă rece de Izvor( românesc) într-o după amiază toridă de Iulie..aș completa "and here to come"...castelul de joc -s-a Prăbușit,...haideți să vedem cine.."aruncă Gunoiul"✌🎩👍

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)