sâmbătă, 5 februarie 2022

Cât de negru e diavolul?


Răul întotdeauna își găsește drumul către libertatea lumii, justificându-și existența prin „binele” pe care-l face.  „Nu este de mirare, deoarece însuşi satana se preface în înger al luminii.”(Epistola a doua către Corinteni). Hmm, câtă transparență și, în același timp, câtă ignoranță. Să stai la masă cu răul și să te arunci în discursuri înflăcărate împotriva „conspirației”. „Ei, hai, dracul nu-i chiar așa de negru”- ați fi tentați s-o spuneți. Fie cum vreți, să urmărim o poveste.

Ea e despre un cuplu amărât care se afla în incapacitatea de a avea copii. Nu ne interesează dacă ea sau el „ar fi de vină”, ne mulțumim să privim tragedia situației: doi oameni care doresc cu disperare un copil, iar acesta refuză să apară. Ce fac? Merg la medic, care le spune: „sunteți amândoi absolut normali, amândoi sunteți capabili să concepeți un copil însă e o chestiune pe care n-o s-o înțelegeți prea bine; nu sunteți compatibili, adică nu puteți avea copil unul cu celălalt”. Stupid, nu-i așa? Iubirea lor nu are dreptul de a crea ceva. Nu-i înfiorător? Dar rezultatul mersului la medic poate fi și altul, de multe ori mai categoric: unul dintre ei ar putea fi steril, ea ar putea avea vreo malformație care ar împiedica-o să țină un copil s.a.m.d. Iată câte se pot întâmpla. Din fericire, medicul le dă „vestea bună”: „știința a găsit soluția pentru voi”. Iar pentru cei doi viața prinde din nou culoare. Într-adevăr, va fi greu. Ei nu se vor uni așa cum ar trebui s-o facă. Ei i se vor recolta ovule, iar el se va supune unei proceduri umilitoare, anume masturbarea pentru a i se putea recolta sperma. Va sta într-un cabinet, cu reviste porno în față, imaginându-și cele mai perverse situații, iar după ce treaba va fi terminată va preda borcănelul. Apoi, după fecundare, ei i se vor pune mai multe celule ou, astfel încât e posibil să iasă nu doar unul ci chiar trei copii! Sau mai mulți. Nu-mi dau seama ce e în sufletul unui asemenea cuplu, doar că eu unul nu cred că aș fi fost capabil de atâta umilință și-apoi de atâta hazard. Sunt trei? E unul? Au murit doi? Doamne, câtă tensiune! Ce să-i faci, disperarea îți deschide puteri pe care nici măcar nu le bănuiești! 

Totul se termină cu bine. Nouă luni mai târziu ea naște și astfel, dorința celor doi se materializează. Iată copilul! „Iată cum ne-a ajutat știința” - le vor spune cei doi cunoscuților. Asta în timp ce noi, beneficiarii acestor „ochi magici” vom putea constata cu surprindere altceva: „Iată diavolul!”. Știu, sunt mulți care se vor arăta suspicioși față de ceea ce-am spus, dar poate că nu au văzut toată povestea. Indiferent de faptul că vor exista la un moment dat în viața copilului colegi răutăcioși care vor râde de modul „alternativ” în care-a apărut pe lume, de fiecare dată veți putea constata că binefacerea apariției sale pe lume întrece răutățile sau micile accidente care ar putea avea loc. Dar oare, ne întrebăm noi cu cinism, dacă el nu-și avea locul pe lumea aceasta, forțarea e ceva bun? Nu poți gândi așa, vor replica alții, poate că tocmai „forțarea” pe care-o critici a fost parte din planul apariției sale pe lumea aceasta. Într-adevăr, e complicat, extrem de complicat!

Dar de ce să ne limităm la acest caz simplu? Există o situație dramatică, în care o mamă nu poate concepe un copil din cauză că are o problemă. Nu cred că n-ați auzit până acum de sarcinile extrauterine. E o tragedie. Și-atunci ce faci? Doar îți dorești un copil, de ce să fii pedepsită și să nu te bucuri de un copil? Mergi la medic și-ți spune că asta e situația. Din păcate nu s-a găsit o metodă prin care s-o ajute. Vă dați seama ce tragedie e în sufletul acelei femei? Ea nu are norocul cuplului anterior. Efectiv i s-au închis ușile. 

Există însă și o variantă ocolitoare. Mergi la medic împreună cu o mamă surogat. Medicul recoltează ovule de la mama cu probleme, sperma de la soțul ei, iar mama surogat e însămânțată. Desigur, la noi o asemenea procedură nu e legală. Și nici în multe țări ale lumii. Dar dacă ai bani, o poți face să devină realitate. Însă ea nu are. Și chiar dacă are e o aventură al cărei deznodământ e peste nouă luni. Se pot întâmpla multe! E prea complicat! Și dacă „mama surogat” se răzgândește? Dacă se îndrăgostește de micuțul care-i crește în pântece? Pot fi atâtea probleme!

Doar că „știința lucrează”. Dacă ar exista, femeia aceea ar deschide azi înfrigurată netul pentru a căuta o știre care-i dă speranță. Cercetătorii din China au reușit să dezvolte uterul artificial. E o veste teribilă, își va spune. E o speranță pentru ea deoarece asta i-ar permite să aibă copil. Cum funcționează uterul artificial? E o tehnologie de ultimă oră. În compartimente individuale umplute cu lichide nutritive, fetușii vor crește cele nouă luni până la „naștere”. Întreg procesul - suntem anunțați - e strict supravegheat de algoritmi AI. Astfel, totul de curge mai mult decât perfect. Excepțional, își va spune respectiva femeie. Doar că e un impediment: tehnologa nu poate fi testată întrucât, în conformitate cu legile internaționale - adică acelea adoptate de toate țările lumii - este interzisă testarea pe fetuși umani mai mari de două luni. Astfel încât întreaga tehnologie va putea fi testată strict pe animale. Iată-ne din nou față în față cu diavolul!

Ce credeți, va obține o asemenea tehnologie acceptarea? Își va face ea loc pe piață în ciuda interdicțiilor? Cum credeți că ar putea fi ignorată din moment de produce atâta „binefacere”? Ia întrebați o useristă și, din reacțiile ei, veți înțelege mai bine încotro se îndreaptă lucrurile. Nu doar că tehnologia va fi adoptată, dar ea va penetra la scară mare. Și, dincolo de puținele femei care într-adevăr au probleme în a-și ține sarcina, există o piață imensă de femei care nu vor să-și țină sarcina. Ce sens are ca tu, femeie de succes, să-ți mai pierzi nouă luni prețioase pentru a purta un copil în tine? Ce-i gândirea asta rudimentară? Copilul poate crește mult mai bine în uterul artificial, e supravegheat non stop și, în plus, nu te mai deformezi. N-ai  de ce să pierzi timpul cu el în condițiile în care „știința” o face la perfecție. Ca să nu mai vorbim că nu mai e nevoie să treci prin durerile facerii. Nu-i așa?

Iată-ne în anticamera haosului. Se materializează viziunea lui Huxley, „Minunata Lume Nouă” se rostogolește cu repeziciune. Însă nu numai ea. Ați văzut Matrix? Cam aceeași viziune e și acolo. Oamenii se nasc, trăiesc și mor într-un mediu perfect steril și controlat, astfel încât obțin siguranța deplină. Și, mai mult, ai avantajul unui joc video: dacă nu-ți place cum decurge, oricum îl poți reseta și-o iei de la capăt. Însă și stresul ăsta îți este eliminat deoarece algorimii AI vor veghea astfel încât să ai parte doar de ceea ce-ți dorești. Da, va exista și dramatism în viața ta, dar știi cum e: ca-n filmele americane, cu happy end!

Suntem în fața confruntării ultime. Zilnic, peste noi, vin informații din ce în ce mai înfiorătoare. Ne retragem în carapace sperând că ne vom salva. Sau ignorăm gândindu-ne că, până la urmă, lucrurile se vor așeza cumva. Și că, dacă și ceilalți acceptă, ce poate fi rău în asta? Doar dracul nu-i atât de negru! Nu-i așa? 

Cea mai frumoasă șiretenie a diavolului constă în a ne convinge că el nu există”(Baudelarie). Și cum să nu fie asta șiretenia supremă în condițiile în care, fără ea, ne-am îngrozi de ceea ce colcăie în jurul nostru. Sunt oameni care văd mult mai bine lucrurile acestea, iar eu nu sunt unul dintre ei. Poate doar că mai întrezăresc uneori, dar nici pe departe nu am vigilența celor care se confruntă direct cu răul. Asta însă nu mă împiedică să vă îndemn să vă analizați mai bine viața și să căutați să evitați răul care, din nefericire, pentru a se camufla, de cele mai multe ori se ascunde în intențiile pline de noblețe și bunătate. Nici nu vă puteți imagina disperarea care l-ar putea cuprinde pe cel care brusc ar vedea întregul ocean al tenebrelor în care se scufundă zi de zi!

Dar ce-ai tu cu știința? - m-ați putea întreba. Nimic, vă voi spune, doar că îmi aduce teribil de mult aminte de Cartea Facerii. Ce coincidență și, mai ales, ce valențe capătă ideea de-acolo în lumina noilor „descoperiri”!

1. Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"

2. Iar femeia a zis către şarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;

3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"

4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!

5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".”(Geneza, 3)


42 de comentarii:

  1. imi pare rau sa spun domnule DD dar nu ati inteles nimic din Sfanta Evanghelie. Omul este creeat din doua entitati: trup si suflet. Au reusit chiezii sa fabrice si suflete? Oamenii sunt fiinte creeate de Dumnezeu. Au ajuns la "performanta" de a fi dumnezei? De a fi pe acelsi plan cu Dumnezeu? pai asta incearca diavolul ... . Articolul nu este realist .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...se pare ca TU nu ai inteles NIMIC... DD (fara a fi ''avocatul diavolului'') chiar nu sustine ''inventia'' chinezilor, asa cum sugerezi in comentariu... cit despre ''Sfanta Evanghelie'' este mai mult decit evident ca TU NU O CUNOSTI... altfel n-ai sustine ineptia ''Omul este creat din doua entitati: trup si suflet''... mai citeste si vei constata ca mai exista ceva pe linga acea ''dualitate'' de care vorbesti... asadar, pina nu esti perfect documentata, nu mai da cu barda tastaturii... DD doar pune in discutie o chestie care, dupa cum se vede, este dincolo de intelegerea unora... bigoti sau nu... iar articolul este de o REALITATE crunta si nu de ieri sau de azi... insa, ca sa percepi asta, iti trebuie si altceva decit incrincenarea contrazicerii si a comentarii inutile...

      Ștergere
    2. Mia tu esti ...e gandirea ta !

      Ștergere
    3. Omul scrie un articol. Unii au capacitatea sa-l inteleaga iar altii ... canci. E realist ce spun?

      Ștergere
    4. Ovul de la mama, spermatozoid de la tata egal "produs de conceptie" pe care chinezii il pot creste intr.un uter artificial. Nu creeaza nimeni nici ovul, nici spermatozoid fara a mai vorbi de suflet. E mai clar acum?

      Ștergere
    5. Un articol surprinzator de profund,foarte bine argumentat, ma bucur ca ati surprins atat de clar o latura a vietii care explica perfect inselarea in care ne aflam....este numai o partr, dar logic, simplu si concret explicata. Felicitari!

      Ștergere
    6. @Donisroi ești robot? Numai roboții au pretenția că ghicesc ce gândești.

      Ștergere
    7. Nu există conștiință în sistemele de inteligență artificială! Telefonul, calculatorul, televizorul sunt icoana vorbitoare a fiarei dar asta nu înseamnă că au suflet.

      Ștergere
  2. Diavolul e amestecul. Șarpele îndeamnă la cunoaștere pentru a dobândi capacitatea de a separa binele de rău, dar Dumnezeu le spusese ca tocmai asta e înșelăciunea, cunoașterea ne face incapabili sa mai vedem. Dorința de a fi noi cei care separă, analizând cu ochiul😊, ne afunda în amestec și în realitate ne face orbi. Binele este definit de Dumnezeu, dar rațiunea creează variante de bine la fiecare om care se naște, d-aia nu vom avea armonie până nu vom accepta binele definit de El. Pandemia e impunerea unui bine idiot plasmuit în niște minți idioate care au impresia ca sunt mandatate sa conducă pentru ca sunt crema cunoașterii. Din asta ne scoate numai Dumnezeu, pentru ca răul e în interiorul nostru și sta lipit în ființa noastră. Cea mai perfida, șireată formă a răului e aia care conține 1% negru și restul alb, pentru ca e aproape imposibil de detectat. La Dumnezeu 99% alb înseamnă negru

    RăspundețiȘtergere
  3. ...''Cât de negru e diavolul?''... inca o poveste, cunoscuta personal, in spiritul celor de mai sus... o poveste-drama care poate ''spune'' ca diavolul poate fi, uneori, si gri... un cuplu... ani de zile au incercat sa aiba copii... fara succes... inevitabil, ajung la doctor, analize, tot tacimul... ea, perfect apta... el, cu o azoospermie foarte grava, micii ''miscatori'' find prea putini si prea lenesi, incapabili sa ''sparga'' oul cel tare... doctorul, lacom si ticalos, sa le ''ia banul'', le ofera aceeasi ''solutie'' de mai sus, inseminarea artificiala, controlata... le ofera ''garantii'', le da speranta, ii face increzatori... au venit si s-au sfatuit cu noi... m-am abtinut de a-i incuraja sau de a le sustine ''ideea'' oferita cu ''generozitate'' de doctor... apoi s-au hotarit... au spus inca o data DA!, de data asta diavolului cu chip de ''inger salvator''... au platit, au efectuat ''procedura'', au cunoscut ''succesul'' si, dupa noua luni, au cunoscut ''fericirea''... au fost ''binecuvintati'' cu o fiinta dorita de ani si ani... totul era perfect... poate prea perfect, ca un vis aproape imposibil... si ''minunea'' creste un an, doi, doi si jumatate... ''fericitul'' tatic vede evidenta... micutul nu avea nici macar o singura trasatura de-a lui... suspicios, fara stirea sotiei, recolteaza proba de la copil, plateste un test de paternitate si afla adevarul... copilul nu este al lui... neincrezator, repeta testul in alta parte... tot fara stirea sotiei... rezultatul este acelasi: nu este el tatal copilului... mama, sotia lui, isi traia fericirea cu pruncul care ii umplea viata si ii dadea sens existentei... sotul, ''tatal'' copilului, ii spune adevarul... care ''cade'' ca un bolovan peste armonia lor, sfarimind-o intr-o clipa... ce sa faca mama? ea l-a purtat noua luni, ea l-a nascut, ea l-a alaptat, ea ii este MANA, cu tot ce incuba asta... el, ce sa faca? cum sa mai poata fi TATA? tatal cui? ii spune ei asta, ca NU MAI POATE FI TATA... chiar daca peste doi ani a ''trait'' asta, a simtit asta... adevarul aceleiasi stiinte care i-a ''adus'' fericirea i-a demonstrat ca fericirea lui a fost ''fake'', ca a trait in minciuna, ca a fost inselat, tradat, manipulat... inevitabil se ajunge la despartire, mama nefiind capabila sa renunte la sufletul ''rupt'' din ea, ''tatal'' neputind sa ''joace'' in continuare rolul paternal... asadar, de prea multe ori stiinta si diavolul isi dau mina si genereaza monstruozitati dar de fiecare data prin intermediul unui ''inger salvator'', al unuia care ''doreste binele'' semenilor lui... asadar, ''Cât de negru e diavolul?'' ce ''culoare''are el pentru acea mama? el este de un negru intunecat, evident, pentru tata... aceasta ''poveste'' o cunosc personal si ca atare, chiar nu pot spune, sincer, ce culoare are...

    RăspundețiȘtergere
  4. DD, stiu ca ti-e usor sa dai vina pe USR, multi dintre ei foarte tineri si fără minte, dar sa nu uiti ca si societatea creștină fariseica are o vină: incremenirea in dogmă. Cand Lumina nu mai intra in casa,se inmultesc si sobolanii, viperele, paianjenii.
    Când una spui si alta faci, adică spui iubire dar de fapt esti indiferent, apar si
    " civilizatorii" nostri. Ca Remus Cernea si altii. Care devin lideri de opinie.
    In mod normal, violența nu are ce cauta in crestinism. Cu toate acestea, zilnic vedem la TV mame si tați ce-si ucid in bataie pruncii. Sau femei batute pana la moarte de soti alcoolici sau frustrati de saracie, de neimplinire, de stresul cotidian. Nu dau vina pe barbati. Nu dau vina pe femei. Este o societate in care oamenii se prefac ca nu văd prea multe. Pentru ca au fost invatati " sa nu judece ca sa nu fie judecati". Asta inseamna stoparea omului in a gândi. Si impunerea gandirii preotilor in locul nostru. Gandire departe de a fi tot timpul sincera.
    Iar cand autoritatile statului se prefac ca nu văd, preotii se prefac ca nu văd in parohiile lor abuzuri de tot felul, incercand sa le medieze pana nu e prea tarziu, normal ca apare si un Remus Cernea si cohorte de feministe care modifica totul. In favoarea celor ce vor libertati depline si chiar sa adopte copii, desi sunt cupluri gay. Am vazut un preot atacat furibund pe fb de NLP-iste care considera ca biserica tine oamenii in frica. Am vazut acelasi preot atacat de adepte parenting superficiale. Am vazut si preoti care te reduc la tacere daca le spui ca in Romania sunt prea multe abuzuri asupra copiilor nerezolvate. E o lume in care ne ucidem intre noi cu toporul sigurantei ca fiecare detinem adevarul absolut. Urlam unii la altii. Stii ce a spus un copil despre urletele adultilor? Ca li s-au indepartat inimile si nu se mai aud. Trebuie sa țipe.
    Lumea crestina trebuie sa se pună la treabă. Altfel, degeaba vor da in viitor vina pe Remus Cernea si vor privi cu stupoare drapelele gay fluturând peste tot. Tinerii vor intelege ca batranii nu vor sa se schimbe, nu vor sa schimbe nimic in jurul lor, nu vor sa se implice in nimic, si vor fugi spre " salvatori" ca Remus Cernea.
    Sunt foarte multe traume ce vin din copilarie. Cele mai multe din copilarie vin. Si cu mult mai mult copii abuzati sexual decat vor adultii struti sa vadă. Acesti copii vor deveni in viitor victimele sigure ale homosexualilor. Sau ale retelelor de proxenetism. Dau ale retelelor ce vând droguri.
    Cât despre aducerea pe lume a copiilor...se face prea mult caz. Daca un suflet nu vine la tine, nu este cazul sa recurgi la toate artificiile oferite de stiinta. Iti poti oferi iubirea si in alt mod daca nu ai proprii copii. Stiu oameni cu o multime de copii. Pe care ajung sa-i vândă. Pot fi oameni care nu au proprii copii, dar sunt educatorii desavarsiti.
    Societatea este perversa si pune presiune pe oameni. Ii face pe cei
    " atipici" sa se simta ca fiind pedepsiti. Si nu este atat de simplu sa judeci. Judecata dupa criteriile tale este cu siguranta greșită. Dumnezeu are o paleta mult mai larga de a judeca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc !Cred că nimic nu este întâmplător! Și faptul că unii dintre noi nu pot avea copii ! Cred că ar fi bine să începem să căutăm în interiorul nostru, să vedem dacă ne place ce găsim, să facem schimbări, armonizări, acceptări,căutari, să înțelegem, etc ! La exterior vine știința care ne vrea binele ( a nu se înțelege că neg sau subestimez valoarea știintei ) ! Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu pot spune ca sunt cunoscator al dogmelor ortodoxe .Asta nu inseamna ca sunt un "drept",ba din contra sunt mai pacatos decat toti cei ce citesc acest blog.Cu toate astea achiesez la cele scrise de d l DD.Mare dreptate are .Oamenii isi cauta "binele"cu disperate nelasand loc proniei divine in viata lor .Ca si cum Dumnezeu ne ar vrea raul .

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum o fi fost atunci cand s-a inventat focul, aceasta inventie teribila. Unii au inceput sa manance friptura la gratar, restul in conrinuare carne cruda. Ce umilinta pentru cei care faceau gratarul, mai ales ca miroseau a fum. Iar copiii mergeau la scoala, si toti radeau de ei: "bai ghertoilor, voi mancati friptura la gratar".

    Ideea este ca toate technologiile astea considerate acum diavolesti - uterul artificial, vaccinurile mrna vor fi la un moment dat ceva la care nu te mai gandesti, ci consideri ca au existat dintotdeauna. Inceputurile sunt grele si dubioase. Vaccinul mrna a provocat si v-a provocat multe victime - selectie naturala. In cele din urma e posibil ca tehnologia respectiva sa fie folosita pentru a vindeca boli incurabile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand a aparut focul lumea fiind mai proata si mai credula decat acum prajeau cu totii carnea !
      CE N AI INTELES TU DUPA MII DE ANI INCA ESTE CA SI FOCUL CA ORICE ALT ,,AJUTOR'' AL OMULUI ESTE DAUNATOR OMULUI, DE FAPT...

      Ștergere
    2. Focul nu s-a inventat, nici nu a fost furat de zei din cer și adus pe pământ. Îngerii Domnului au fost trimiși să-i învețe pe oameni tot ce le era de folos.

      Ștergere
  8. femelele sunt PROGRAMATE genetic sa faca copii. in momentul in care vor deveni constiente de PROSTIA lor sinistra...acest act abominabil se va termina. pana atunci....se va behai din...YUBYRE....NU ne intereseaza aceasta existenta grotesca...

    RăspundețiȘtergere
  9. „Cea mai frumoasă șiretenie a diavolului constă în a ne convinge că el nu există”. Absolut fals și ar fi total contraproductiv pentru necuratul. De fapt Satan încearcă să convingă oamenii că el e peste tot și e pe cale să câștige definitiv. Asta creează obsedați care comit atrocități crezând că fac bine, pe placul și în avantajul diavolului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari fratele meu 15.01 ! Tu stii ! De la mine sau din alta parte, ce mai conteaza.Pacat ca boi-i multi.

      Ștergere
  10. Dan Diaconu, orice atac asupra omenirii poate fi barat.
    In primul rand apar oameni care inteleg ce se intampla; appi apar oameni care pot OPRI acest atac, mai greu fiind sa intelegi despre ce e vorba.
    Pe de alta parte dumneata ai gradul de evolutie 4 sau 5( majoritatea au 2-3...) Din pacate la evolutia asta ai si o trufie pe masura...Inchipuieti un on aflat pe la grad 9 de evolutie, iti dai seama cat de trufas ar putea fi ?
    Si da, Baudelaire:) a gresit, smecheria e sa faca oamenii sa-l invoce, accepte ca existe, sa-l pomeneasca !
    Ca sa evoluezi mai mult lasa ingamfarea, iti dauneaza mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. DD.daca cineva te acuza de furt nu nega, accepta consecincetele ca si cand ai fi facut-o.Cand acela va afla ca n ai fost tu autorul ai castigat un prieten, un frate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,, Când acela va afla că n-ai fost tu" adică, cum și când va afla? Tu ai avea nevoie de un astfel de prieten?

      Ștergere
    2. pai cam va afla deoarece cine nu se apara este aparat de Dumnezeu.
      Ex.pot sa-ti dau, e vorba de Fericiri si de intoarcerea celuilalt obraz...astea trebuie facute nu gandite sau discutate pt. a vedea ce se intampla..
      Despre prieten 99 % dintre oameni reactioneaza ca pagubasul respectiv; in principiu cei 1% care nu ar acuza nefondat( sazic asa),nu ar putea fi furati:)
      Mai gandeste si singur:) pleaca de la ideea ca este adevarat si vezi daca ceva nu se potriveste.
      Crede si nu cerceta !
      'Propo' de gradele de mai sus din com.
      Nu cerceta aceste legi, nebun vei fi de le-ntelegi !

      Ștergere
  12. D-zeu se afla in fiecare om.Am fost creati dupa chipul si asemanarea
    Lui,deci perfecti.D-zeu nu poate crea decat ceva perfect El este imanent in Creatia Sa,NU numai transcendent.Oamenii au fost pradati de puterile lor divine de intunecati. Trebuie sa le reactivam.Cum? Vom afla fiecare,metoda proprie care sa reactiveze Iubirea si vom redeveni Dumnezei

    RăspundețiȘtergere
  13. Ba ,articolul este foarte realist...Vx.este patent/licentiat cel care la facut este proprietatea detinatorului patentului...Sufletul este al Universului/Dumnezeu care il reacarneaza in functie de felul cum a fost aici pe pamant...Recomand :Scarlat_Demetrescu-Din_tainele_vietii_si_ale_universului.pdf .Accesibil celor care nu au convingeri stabile /credinte consolidate !

    RăspundețiȘtergere
  14. Privind aceste doua entitatat,recunoscute chiar de toata lumea, trupul si sufletul,din care este creeat omul,constatam ca ele sunt total diferite.Trupul este muritor, iar spiritul este nemuritor.Constatam acum, ca ce este muritor poate fi creeat de muritori,dar ce este nemuritor doar NEMURITORUL creeaza.( intortocheate sunt caile DOMNULUI .... pana ajungem la ...autostrada....)

    RăspundețiȘtergere
  15. https://crazzfiles.com/satellite-mind-control-remote-neural-monitoring/

    Cam asa de negru e diavolul azi

    RăspundețiȘtergere
  16. Articolul este bine scris și este realist. Nu știu de unde ați tras concluzia că Dan Diaconu nu înțelege Evangheliile?

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu știam că israelienii au fost primii care au creat un uter artificial. Iar chinezii au pus acum la punct IA-ul care monitorizează procesul.
    https://www.zenger.news/2021/03/19/israeli-scientists-grow-mice-fetuses-using-artificial-womb/

    https://www.youtube.com/watch?v=HMhgfD-Ib7U
    Comentariile sunt grăitoare

    Dar ideea a încolțit cu mult timp înainte:
    https://www.researchgate.net/publication/23672201_The_Artificial_Womb_A_Pilot_Study_Considering_People's_Views_on_the_Artificial_Womb_and_Ectogenesis_in_Israel

    RăspundețiȘtergere
  18. Avocatii diavolului sustin intotdeauna ca fara sarpe oamenirea nu ar fi avut stiinta. Prin urmare sarpele a facut un lucru bun. Cei cu mintea odihnita vor fi tentati sa le dea dreptate.
    La o privire completa si atenta a mesajului Cartii Facerii, omul poate intelege de ce nu ii era folositor sa manance din pomul "cunostintei binelui si raului". Binele deja il cunostea in deplinatata Sa. Binele este Dumnezeu. Nu este bine in afara Divinitatii. Tot ce este in afara Dumnezeirii nu poate fi decat rau. Muscand din fruct omul cunostea doar raul. La ce ii era folositor omului sa cunosca raul? La nimic. Folositor ii era numai diavolului ca omul sa cunosca raul. Diavolul voia ca omul sa-l cunosca. De ce? Poate ca diavolul se stingea. Era pe moarte. Era intr-o crize existentiala. Avea nevoie de energiea divina prin intermediar. Trebuia ca omul sa-l cunosca, sa se conecteze prin acesta "cunostere" la om iar apoi prin om, sa se reconecteze la Dumnezeu prin inselatorie comitand in acelasi timp furt de energie iubitoare, datatoare de viata, ce venea de la Dumnezeu catre iubita sa creatie , omul.
    Iisus Hristos este vita iar oamenii sunt mladitele. Daca te rupi din vita te usuci si mori. Asta era postura diavolului, era rupt din Adevar si se usca. Murea. "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" spune Domnul nostru Iisus, ca un avertisment pentru cei ce prosteste cred ca pot "traii" fara el. Nu exista viata fara Hristos. Numai moarte.
    Poate este deplasata acesta explicatie, nu sunt teolog sau ceva de genu dar asa imi explic eu acest episod din Biblie.
    Cunoscand raul omul a cunoscut si stiinta raului, si tot ce a venit cu ea. Inclusiv acesta "modalitate revolutionara" a unerului artificial de a face copii.
    Intotdeauna raul se legitimeaza in fata omului prin dorinta de a face "mai bine". Nu bine, ci mai bine decat se face in mod normal. Adica se prezinta pe sine mai competent decat Dumnezeu, care a avut "scapari" nu "a putut" sa dea copii la toata lumea.
    Dumnezeu este redus la ceva limitat iar el este atotputernic. Cei ce cred asta sunt minti ratacite ce merg spre calea autodistrugerii.
    Dumnezeu nu a ingaduit ca unele persoane sa aiba copii din diferite motive pe care in primul rand ,acele persoane trebuie sa le caute si sa le inteleaga. Medicina "moderna" se rezuma doar la motivele inguste ale determinarilor materialist stiintifice. Aceste limitari fizice sunt doar traspunea in plan fizic al unor "randiueli" ale planului suprafizic/spiritual/divin.


    RăspundețiȘtergere
  19. MAGIE NEAGRA: impunerea voinței proprii împotriva voinței Divine.
    MAGIE DIVINA: acceptarea voinței Divine.
    MAGIE ALBA: nu există, e tot neagră.

    DIABOLIC- din grecescul DIABOLOS- a separa, a divide.
    RELIGIOS- din latinescul RELIGARE- a lega repede strâns înapoi, a reuni.
    RELIGIE- din latinescul RELIGIO-serviciu.
    Ca sa evoluezi trebuie sa fii o persoană religioasă, altfel nu poți face din trupul tău Templu pentru Duhul Sfânt. Adica evoluție inseamna reunirea cu Spiritul tău sau Duhul Sfânt cum spune Biserica. Dar cine vrea asa ceva in ziua de azi? Cine vrea sa reunească scopul acțiunii cu plăcerea? Cine vrea sa manince de foame, cine vrea sa bea de sete, cine vrea sa faca sex pentru procreere? Mână înainte birjar zice leneșul satului, ca nu-s muieți posmagii. Asa si noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le dăm preotilor intaietate. Noi suntem mici. Sa inceapa ei curatenia mai întâi. Si masonii. Si politicienii care isi fac cruci formale când sunt in campanie electorala. Se poate si prin munca in folosul colectivitatii. Nu ne trebuie mai multe inchisori. Oricum, cei ce nu si-au facut bine treaba pentru care ii platim sunt la inchisoare. Nu sunt primiti in Lumina.
      Noi suntem furnicuțele care au grija de familiile lor, de vecinii aflati la stramtorare...Mai ajutam un copil din putinii bani,ne muncim pamanturile, ne crestem copiii cât de bine ne pricepem. Si ne astupam urechile când mitocanii injura ca la usa cortului de sfinti si mame! Ca sa nu ne spurce mintea.
      Am priceput ce e iubirea. Ne-am născut cu iubirea in ADN, ca lectie învățată de Sus, din lumea Lui Dumnezeu. Dar până la Dumnezeu ne fura timpul si viata melcii ce nu s-au eliberat pe ei insisi de egoism, dar dau lectii si vând indulgente fraierilor. Daca platesti un acatist si se roagă preotul din varful buzelor pentru iertarea pacatelor, iar tu pleci " despovarat" din biserica si faci tot ce faceai si până atunci,adica rău, cine ia pacatele asupra lui? Eu zic ca preotul, daca nu te pune la treaba, sa faci si ceva bun in jurul tau. Iisus a doua oara nu le mai ia. Crucea este individuala.
      Taina spovedaniei?! Ei, aș! Vezi sa nu se spovedeasca cineva sincer. Este tot o formalitate si romanii, fripti pe vremea lui Ceausescu, cand multi dintre preoti erau ciripoi la securici, mai bine isi ingroapa pacatele decat sa le dezgroape.
      Religia este usa prin care treci dincolo,in Lumina. Cu conditia sa treci. Daca stai ca vitelul la poarta noua așteptând de la popă sau mason sau guru Mantuirea,se cheama ca ai batut la usa popii,a masonului,a lui guru, nu la usa Lui Dumnezeu. Portile Cerului nu se deschid la răgete de măgari. Se deschid cand te rogi cu lacrimi pentru ajutor. Sa te scape Dumnezeu de atatia teologi si intermediari intre Dumnezeu si noi.
      Am un amic preot. Facem schimb de cărți si idei. Mi-a trimis un citat despre smerenie. Ma mananca limba si-i spun:
      " smerenie, smerenie, stim ce este, ca am si citit, ne-am si rugat,am si postit, am si inteles ca suntem mici intr-un ocean informational. Numai prostii se cred desavarsiti. Dar când iesi din casă si ala injura, ala fura, ala minte, ala spurca, iti zboara smerenia si îți vine sa fugi! Cine nu-si face bine treaba in Casa mare numita Romania? Nu cumva nici preotii, nici parintii, nici masonii care pretind ca sunt detinatorii initierilor?!"
      I-am spus asta doar in gând. Pentru ca stiu ca imi va da iar un citat despre smerenie daca insist. Si uite asa, invatam noi prin comparatie cum sa nu fim. Sa nu fim orbi,naivi, manipulabili si vesnic tinuti in intuneric de catre orbii ce ne dau lectii despre vedere.
      Ai dreptate cu magia. Nu exista magie alba. Scuze, am gresit exprimarea. Dar tot exista niste diferente. Sunt " vrajitori" care doar fraieresc naivii, iar acestia ar putea reprezenta un factor de pedepsire a prostilor care cauta vrajitorii. Si sunt vrajitori care chiar fac rău. Aceștia sunt negrii. Cabalistii. Care folosesc pentagrame, cruci intoarse, cuvinte care ucid. Sau vrajitoarele care leaga si dezleaga la cerere oamenii. Acestia intervin in destinul oamenilor si le modifica viitorul. Incalca liberul arbitru.

      Ștergere
  20. Articolul nu expune si o alta fateta, aceea ca inventia reprezinta o amenintare pentru feminismul modern, femeia din ziua de azi s-a indepartat mult de rolul natural, devenind mai degraba preocupata de jocuri de putere in a-si subjuga barbatul, decat de ocrotire si mentinere a armoniei in familie

    RăspundețiȘtergere
  21. Mi-a plăcut abordarea din articolul lui Dan,ca de obicei sunt păreri pro și contra,ceea ce este bine! Părerea mea este că ,cu cît mai multă tehnologie,omul tinde de a deveni mai comod,mai pufos,se îndepărtează de scopul lui în această efemeră viață, și anume evoluția și apropierea de divinitate.Unii învață, alții nu!Noi am fost învățați să gindim în dogma creștină,ca fiind cuceritorii lumii și buricul pământului de acum.Dar ceilalți,musulmani, budiști, foștii Maya și inca, apașii,africanii,arborigenii,canibalii?,gindesc la fel?Pentru ei unde este diavolul?Un banc spune că dacă Adam și Eva erau chinezi, trăiau și acum în paradis,pentru că,mîncau șarpele și lăsau mărul!!!Tehnologia cred eu,are două fețe, construiește sau distruge, și trebuie să vedem ce dorim,dar asta, noi, în această viață nu o vom trăi, poate după ce se termină dictatura proștilor fuduli cu funcții înalte....

    RăspundețiȘtergere
  22. Femei nu mai exista in ziua de azi, doar naravite false prin plastifiere si nu numai !
    Niste roboate perverse si spurcate.Iar barbatii, ma abtin.

    RăspundețiȘtergere
  23. A Tennessee pastor led a 'Harry Potter' and 'Twilight' book burning and told followers to 'stop allowing demonic influences into your home'

    RăspundețiȘtergere
  24. 1. Pomul cunoașterii binelui-și-răului! Pentru că binele nu poate fi separat maniheist de rău. Nu că ar fi totuna, dar sunt legate; și e bine așa. 2. Am văzut un documentar - 1994!!! - cu un vițel crescut într-un uter artificial; no AI, doar cercetători cari supravegheau. 3. E un orgoliu stupid să fie materialul tău genetic. Când femeia nu reușește a procrea cu unul se recomandă să 'schimbe berbecul /taurul'. Dacă Natura zice că voi doi nu mergeți împreună lesne, o fi știind mai bine. Orgoliul vrea ca 'genele' orgoliosilor să triumfe. Pe vremea lui Ceașcă femeia 'infertila' mergea la mare singură într-un concediu, cu acceptul soțului. Așa se chema: o vacanță singură la mare. Nu se puneau întrebări. Cuplul era alcătuit din părinți consimtatori a fi părinți, nu transmițători de gene 'proaste'. Părinte e cel care crește un copil. Egoismul ăsta face să te roadă ce nu trebuie. E un copil; l-ai ținut în brațe că ai vrut să ocrotești și să formezi un omuleț, sau drept carne din carnea ta? Dacă e doar carne, ești... un om deplin și foarte bun, clar. Genetica e supraestimata: supraviețuiești prin învățătura ce dai, nu prin genele care nu-s ale tale, ci ale străbunilor străbunilor tăi- adică ale unor... necunoscuți. A, că nu ne acceptăm moartea și vrem să supraviețuim propriei treceri... prin copii și nepoți! Asta e cea mai mare sfidare a lui Dumnezeu. Cu așa gîndire smerită, mâine vom vrea direct clone! Baftă!

    RăspundețiȘtergere
  25. Aş rezuma articolul prin 2 citate:

    Zis-a cel nebun în inima sa: nu este Dumnezeu. (Psalmul 13)

    Fără veşnicie şi mântuire, libertatea e de neconceput.(Petre Ţuţea)

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce ai relatat despre deviatiile chiar oribile despre preconceptiile aberante e doar varful icebergului. antidotul ...Bunul simt devenit o bijuterie intre timp...Multa Lumina si toate perversitatiile astea vor fi pe deplin desconspirate....

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)