marți, 15 februarie 2022

Şi, până la urmă, ce iepure va ieşi din joben?


Dacă vă întrebaţi cum de a ajuns Biden un fel de „Mama Omida”, dând semnale când urmează ca Putin să facă ceva, veţi avea un răspuns cât se poate de logic în cele ce urmează. Vom începe totuşi de la ipoteza rezonabilă, conform căreia Biden nu e ghicitor în stele, bobi sau urină, ci că este preşedintele SUA. Ştiu, e greu să ne imaginăm asta, dar chiar asta e realitatea. Îmi place să cred că Biden nu face astrograme, ci este responsabil pentru politica SUA. Aşadar, dacă Biden spune că „miercuri Rusia atacă Ucraina” înseamnă că are asemenea informaţii de la serviciile americane de spionaj. Presupunând asta, ne întrebăm oare când vreodată în istoria omenirii, după ce s-a aflat un asemenea lucru, acesta a fost făcut public? Când vreodată un lider al unei ţări a ieşit într-o conferinţă de presă pentru a anunţa că în X ore ţara cutare urmează să atace ţara Y? Eu unul n-am cunoştinţă de aşa ceva.

În schimb, pot spune că am cunoştinţă de ventilarea unei minciuni pentru a porni un război. Mai ţineţi minte „arsenalul chimico-atomic al lui Saddam Hussein”? Atât preşedintele SUA, cât şi premierul britanic de la acea vreme, au minţit la modul imbecil pentru a porni un Războiul din Golf. Cu toate păcatele pe care le avea, Saddam Hussein asigura o stabilitate într-o zonă complicată. Intrarea americanilor acolo a transformat întreg Orientul Apropiat într-o bombă haotică. Irak-ul e destabilizat, Siria se luptă cu greu să obţină controlul graniţelor sale, Libanul e destabilizat, Libia a revenit la tribalism, iar Egiptul era cât pe-aci să se destabilizeze dacă nu prelua armata puterea prin instalarea unui nou dictator. În mod normal, atât Bush cât şi Blair ar trebui judecaţi pentru crime de război. Nu vor fi judecaţi, o ştim. Iar faptul că o ştim şi că o acceptăm e în sine o problemă imensă. Dar nu despre asta e vorba, ci despre minciună. Să revenim. 

Singura variantă logică în toată desfăşurarea de forţe de până acum ar fi că SUA, prin senilul său preşedinte, a răspândit o informaţie falsă, o minciună gogonată. Paragraful anterior e dovada că în aşa-zisa „politică mare” se minte de îngheaţă apele. Am căzut aşadar de acord ar fi o dovadă de prostie să ieşi şi să spui în gura mare un secret pe care tocmai l-ai aflat . Desigur, nu-l credităm pe Biden cu prea multă minte, dar nici nu putem să considerăm că întregul aparat al SUA a ajuns la oligofrenism avansat(cu toate că nu e departe de asta!). Cum ipoteza obţinerii vreunor „informaţii galactice” de către spionajul SUA a picat, rămâne varianta minciunii răspândite cu bună ştiinţă. Dar care poate fi mobilul unei asemenea minciuni?

Sunt unii „strategi” care spun că la bază s-ar afla o strategie câştigătoare de tipul „indiferent ce s-ar întâmpla, noi picăm în picioare”. Există şi „firele informaţionale” care ne pot conduce către o astfel de ipoteză. Să vedem însă care e strategia. Aşadar răspândeşti ştirea cu atacul iminent şi ai două variante: prima în care atacul într-adevăr ar avea loc, astfel încât poţi ieşi să spui „uite, noi am avertizat” şi cea de-a doua variantă în care nu se întâmplă nimic şi atunci afirmi „am câştigat războiul pe cale diplomatică”. Astfel, indiferent de ceea ce se va petrece, tu ai dreptate şi marchezi la capitolul vizibilitate. Şi, într-adevăr, dacă urmăm declaraţiile unor fruntaşi ai Partidului Democrat - Nacy Pelosy de exemplu - putem trage această concluzie. Însă, întrebarea este simplă: de ce ai face asta?

Cu siguranţă ar avea o noimă recâştigarea popularităţii în condiţiile în care Biden e căzut total în sondaje. De asemenea, Partidul Democrat e în cădere liberă, o cădere istorică. Incompetenţa şi habarnismul au contribuit la situaţia actuală. În plus, situaţia dezastruoasă mai vine la pachet cu pensionări ale multor membri cunoscuţi de-ai partidului, posibil din cauză că nu doresc să fie părtaşi la previzibilul deznodământ. Însă, chiar şi aşa, nu are noimă deoarece americanii sunt destul de puţin ataşaţi de narativul războiului din Ucraina. Şi atunci?

Ei bine, iată care e situaţia. SUA şi statul său subteran îşi doresc cu disperare un război de amploare, fie cu Rusia, fie cu China. Doar că n-ar vrea unul în care să fie implicaţi direct. Punctele sensibile sunt două: Ucraina şi Taiwan-ul. Nu-mi dau seama de ce analiştii dela Washington au considerat că Ucraina are mai multe şanse de fructificare. E o ecuaţie complexă acolo: aparenta presiune pe care SUA o face pe Rusia este, de fapt, o presiune pe Germania pentru a preîntâmpina o alianţă Germano-Rusă. Asta ar ţine de o strategie clasică a SUA, strategie care însă e depăşită în prezent. Într-adevăr, aşa cum am arătat în multe articole anterioare, conectarea Germaniei(şi, prin extensie, a Europei) la Rusia poate mătura SUA de pe Continent, formând rapid o mega-putere demnă de secolul XXI. Însă nici chiar acest scenariu nu justifică  nebunia anunţării categorice a atacului iminent. Şi-atunci?

Ei bine, ipoteza mea ţine de politica internă a SUA, mai precis de un eveniment de-a dreptul tectonic. Este vorba despre raportul consilierului Departamentului de Justiţie al SUA John Durham prin care o acuză pe Hillary Clinton cu subiect şi predicat că a plătit o firmă pentru a asculta convorbirile lui Trump. În fapt moţiunea lui Durham este împotriva avocatului de campanie al lui Hillary Clinton care este acuzat că ar fi dat o declaraţie falsă unui agent federal.  Însă referatul descrie cu subiect şi predicat întreaga operaţiune de care nu puteau fi străini fostul preşedinte Obama şi actualul preşedinte Joe Biden. 

Moţiunea împotriva lui Sussman este doar începutul, uvertura. Ceea ce urmează este, probabil, cel mai mare scandal din istoria SUA. Practic, în ipoteza în care s-ar continua investigaţiile, am putea vedea nu doar dizolvarea Partidului Democrat, ci şi condamnarea unor hălci imense a statului subteran american. Iată cum ceea ce în urmă cu câţiva ani era considerată o „teorie a conspiraţiei” se dovedeşte a fi absolut adevărată. Într-adevăr, întreg apartaul subteran al SUA s-a opus pe faţă candidaturii lui Trump. Şi au fost atât de convinşi că vor reuşi să-l blocheze încât efectiv nici măcar n-au şters urmele. Iar treburile încep să iasă la suprafaţă. 

Aşadar ieşirea lui moş Biden la „atac” împotriva Rusiei sugerează o dorinţă a întregului stat subteran american de a intra în scenariul unei situaţii excepţionale, astfel încât să se poată îngropa investigaţia lui Durham. Un amic apropiat de situaţie îmi spunea că, la frontul de lucru care s-a deschis în prezent, întreaga investigaţie a lui Durham, dacă va fi făcută, va dura cel puţin patru ani. Iată un motiv pentru care păduchii din subsolurile statului american au ieşit cu disperare la suprafaţă. 

Există însă o altă „teorie a conspiraţiei” pe cale de a se materializa, anume dosarul furturilor alegerilor americane. În ciuda intimidărilor şi a catalogărilor, dovezile se strâng şi, treptat, bomba va exploda. Chiar dacă s-au şters numeroase urme, chiar dacă s-a încercat blocarea investigaţiilor, există probe, iar acestea vor apărea. 

Şi, nu în ultimul rând, avem scandalul post-pandemic. Există o disperare majoră legată de efectele vaccinurilor care nu mai pot fi acoperite. Se încearcă la modul disperat răspândirea informaţiilor că orice, mai puţin vaccinul, poate provoca afecţiuni cardiace. Pe canalul meu de Telegram am dat două capturi relevante. Una e hilară întrucât spune că utilizarea „jucăriilor” sexuale le poate provoca femeilor afecţiuni cardiace, în timp ce alta frizează ridicolul: poţi avea afecţiuni ale inimii din cauză că respiri prea mult! Valul masiv de îmbolnăviri e abia la început şi asta e cauza pentru care politicienii aflaţi la butoane sunt disperaţi. În SUA e un caz particular întrucât acolo nu te poţi comporta precum Trudeau din simplul motiv că ăia au arme. Care credeţi că e reacţia unuia care ştie că a fost obligat să se vaccineze şi asta e cauza pentru care a ajuns muribund? 

Sunt trei element care efectiv au capacitatea de a zgudui din rădăcini politica americană, iar întreaga desfăşurarea de forţe indică o necesitate urgentă de găsire a unei soluţii. Fie că vreţi sau nu să credeţi, actuala ordine americană e la mâna lui Putin. De aceea mă şi întreb dacă va ataca într-adevăr Putin. Fără doar şi poate, dacă o va face înseamnă că a acceptat o mită substanţială din partea SUA. Nu-mi dau seama ce anume, dar e cert că ceva cu adevărat mare i s-a pus pe masă. Şi dacă i s-a pus pe masă, e cât se poate de clar de înţeles că vom şi vedea rapid „fructificarea” oportunităţii. Dacă însă nu atacă - aşa cum consider că e cel mai probabil(adică peste 90%)  - înseamnă că a decis să lase întreaga corabie cu piraţi să se scufunde. Iar spectacolul pe care-l vom vedea va fi unul de-a dreptul grandios, chiar dacă va avea o întindere mult mai mare în timp.

25 de comentarii:

  1. Bullshits! Povesti! Rusia va invada Ucraina, nu o va distruge. Vor fi intampinati cu bratele deschise de ucrainieni. Razboiul va fi intre Ruaia si Nato!

    RăspundețiȘtergere
  2. ...cind se scufunda o barca sau un remorcher, marinarii pot scapa cu viata... volumul de apa dislocat si masa mica nu trag in adincuri pe cei care au sarit in apa... cind s-a scufundat Titanicul nu a mai fost asa si au murit o gramada de ''norocosi'' care reusisera sa se ''salveze'' din chestia aia ''imposibil de scufundat''... asa este si cu statele... cind ''ia apa'' o Romania sau o Grecia nu se intimpla mai nimic... s-a vazut asta in cazul fostei Iugoslavii... insa cind ''moare'' un imperiu, tsunami-ul loveste fara mila si trage in sorbul sau ''satelitii'' si uneori ''aliatii strategici''... istoria ne-a ''spus'' deja povestile sale... Imperiul Roman, Imperiul Mongol, Imperiul Otoman, Imperiul Tarist, Imperiul Habsburgic, Reich-ul de 1000 de ani, URSS-ul... asa cum am mai spus... imperiile se nasc, cresc si mor... nu asta este problema insa... preocupanta este ''agonia'' lor... ultimul mare imperiu al epocii moderne este in agonie, proces inceput odata cu ''sfirsitul'' sistemului Bretton Woods in august 1971 prin hotarirea lui Richard Nixon de a ''suspenda temporar'' convertiblitatea dolarului in aur si pornirea ''tiparnitei'' de dolari... odata cu ''virtualizarea'' banului si cu lipsa sa de ''acoperire'', de apreciere REALA, s-a permis in mod nepermis (!!!) ca banii sa fie acoperiti de vorbe si promisiuni, interpretari si analize ale ''specialistilor'' financiari, in cirdasie cu politrucii lumii capitaliste... un comunism identic cu cel al comunistilor sovietici care dadeau ordin cit sa fie rubla... doar ca imbracat in vorbe frumoase si in campanii de marketing financiar si politic... iar FED-ul cel privat, jucindu-se totusi cu banul public, nu a facut NIMIC sa tempereze ''jocul''... dimpotriva... din acel august pina azi ''jocul'' a continuat fara masura generind crize, instabilitate, razboaie, decadenta dar, mai ales coruptie si false puteri, false averi... sint miliardari fara numar... a fi doar milionar nu mai inseamna nimic... ei sint sarakiile bogatilor... dar, ca si dolarul, marea majoritate a acestor bogati, NU AU ACOPERIRE reala... se pare ca s-a ajuns intr-un punct critic... se vorbeste in aceste zile de TRILIARDE... nici nu ai pasta in pix ca sa scrii asemenea cifre, daramite sa calculezi valori financiare... si totusi se vorbeste de dezvoltare, crestere economica, PIB-uri, TOATE raportate la aceste ''imposibilitati'', la bani virtuali, fara nici o acoperire... Imperiul Roman s-a prabusit din cauza decadentei si coruptiei... NU s-a invatat nimic din istorie... degringolada, decadenta, coruptia a cuprins simultan TOT Occidentul... America de Nord si Europa se manifesta identic... s-a demolat o lume bazata pe triada Familie-Credinta-Tara si nu s-a pus NIMIC in loc sau se incearca impunerea unor non-valori, contrare evolutiei firesti a speciei ginditoare... rezultatul nu poate fi decit unul... America de Nord VREA un razboi... pentru ei este SINGURA, UNICA optiune de supravietuire... sint curios care va fi ''optiunea'' Europei iar in particular, a noastra, a Romaniei... cit despre Putin, Rusia, cred ca si-au atins obiectivele (despre care nu mai am loc aici sa vorbesc) iar de miine, ''fatidica'' zi, va incepe ''detensionarea'' si retragerea trupelor... sper sa nu ma insel prea rau... cei care ''pricep'' un pic ''chestiile'' militare pot intari ce am afirmat aici... sau, sa ma combata, sa ma faca de ris... intrebarea care ramine insa este: ce fac EI fara razboi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "ultimul mare imperiu al epocii moderne este in agonie, proces inceput odata cu ''sfirsitul'' sistemului Bretton Woods in august 1971 prin hotarirea lui Richard Nixon de a ''suspenda temporar'' convertiblitatea dolarului in aur si pornirea ''tiparnitei'' de dolari... odata cu ''virtualizarea'' banului si cu lipsa sa de ''acoperire'', de apreciere REALA, s-a permis in mod nepermis (!!!) ca banii sa fie acoperiti de vorbe si promisiuni, interpretari si analize ale ''specialistilor'' financiari, in cirdasie cu politrucii lumii capitaliste..."

      Complet FALS!

      NU aurul te face bogat, ci MUNCA EFICIENTA si PRODUCTIVITATEA!
      Poti observa acest lucru incepand de le nivelul individului/familiei, si mai apoi la nivel de comunitate/localitate, regiune, natiune/tara si chiar la nivel de continent.
      Ion care este mai educat/calificat si mai muncitor, are un nivel de trai mai bun decat Vasile care desi este la fel de educat/calificat ca Ion, este betiv.
      Ion care este mai educat/calificat si mai muncitor, are un nivel de trai mai bun decat Gheorghe care este mai putin educat/calificat si lucreaza pe posturi mai slab platite.
      Ion care este mai educat/calificat si mai muncitor, are un nivel de trai mai bun decat Manole care este necalificat, puturos si mare spargator de seminte.

      Exact din aceleasi motive Germania are un nivel de trai mai ridicat decat Romania sau decat Bulgaria.
      Exact din aceleasi motive Europa are un nivel de trai mai ridicat decat Africa, decat America Latina sau decat Asia Centrala si de Sud Est.
      Exact din aceleasi motive economia de azi a SUA in care Vasile, Gheorghe si Manole "fac legea" se duce pe pwla.

      Prosperitatea are doua reguli simple care nu au absolut nici o treaba cu aurul sau cu "credinta":
      1. Sa produci mai mult decat ai nevoie
      2. Sa reinvestesti si sa inmultesti surplusul
      Asta inseamna 100% CAPITALISM.
      Saracia si viata mizera inseamna 100% SOCIALISM/MARXISM.

      In momentul in care ai renuntat la capitalism si ai trecut la marxism, ai renuntat la eficienta, productivitate, prosperitate si la viata buna si ai trecut la ineficienta, la incompetenta, la neproductivitate, la lene, la furt insitutionalizat si implicit la saracie. Este exact ceea ce se intampla cu SUA si nu numai, dupa anii '70 si mai ales dupa anii '90.
      Vrei sa vorbim si despre situatia economica a Romaniei? Sau crezi ca situatia economica a Romaniei de astazi are legatura cu aurul pe care Isarescu nu vrea sa-l aduca acasa de la Londra?

      Ce este economia:
      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/economics-what-does-the-term-imply/

      Ce este prosperitatea:
      https://www.armstrongeconomics.com/international-news/revolution/the-rise-fall-of-empires-nations-city-states-has-been-going-on-for-thousands-of-years-its-just-our-turn/

      Ce este capitalismul:
      https://www.armstrongeconomics.com/international-news/canada/alberta-separatism-in-canada/

      Ce este socialismul:
      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/draft/

      Care este avutia unei natiuni:
      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/gresham-fiat-currency-theories-long-since-replaced/
      https://www.armstrongeconomics.com/uncategorized/socialism-at-its-best-how-to-destroy-the-wealth-of-a-nation/
      https://www.armstrongeconomics.com/history/ancient-economies/money-what-is-it-what-is-interest-what-is-the-wealth-of-a-nation/
      https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/foreign-exchange/all-money-is-backed-even-today/

      PS. Stii ce e un "paragraf" si la ce foloseste?
      Renunta la "carnati" si foloseste paragraful.
      https://brainly.ro/tema/233518
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Paragraf_(lingvistic%C4%83)

      Ștergere
    2. @Anonim15 februarie 2022, 15:17
      ...daca asta ai inteles este ok... vad ca esti ''artist'' la link-uri... traiasca google! totusi asta nu imi spune ca poti intelege despre ce se discuta desi plasicele exemple cu Ion, Vasile, Gheorghe, si Manole imi arata ca exita si un ''dorel'' al economiei... dupa alegoricele nume neaose si mioritice imi faci apologia keynesiana a capitalismului... cu multe link-uri trimitatoare (sic!) si explicative... nu pot multumi pentru aceste ''surse'' pen'ca nu ma mai intereseaza... si am vazut ca TOATE sint de pe aceeasi platforma... asadar, ceea ce am scris eu este ceea ce AM VAZUT, AM SIMTIT, AM TRAIT... nu este teorie ci chiar viata, nu este un colaj de informatii spicuite si ''spilcuite'' ci este EXPERIENTA... am cunoscut in viata asta a mea destui ''artisti'' care ''combateau''... dupa ce-i luai din fata calculatorului si incercai sa discuti ceva, deveneau muti... ''doctii'' si sferto-doctii mi-au displacut dintotdeauna... in raport cu ei, prefer sa vorbesc cu ''Ion, Vasile, Gheorghe si Manole''... ei nu se ''dau mari'' si nici nu-ti arunca cu emfaza ''Complet FALS!''... este evident si de ce... cu ''Ion, Vasile, Gheorghe si Manole'' poti discuta... cu ''politaii'' gindirii, cu ''corectorii'' de opinii, nu... poti sa le fluturi si un tramvai rosu in fata, ei sustin ca este joi... ''stimabile'', NU ti-ai gasit adeptul, ''supusul'', omu' care este fara replica... ma indoiesc nu numai ca ai citit atent ceea ce IMI DAI mie sa citesc dar si ca esti capabil sa intelegi ceva mai profund de exemplele cu ''Ion, Vasile, Gheorghe si Manole'', de acel capitalism trimbitat de indivizi tip mindruta, ctp, radu tudor si blondele panicarde ale televiziunilor stiriste... tot ce imi spui acolo este strident ca o trompeta si nu are nimic din subtilitatea unei viori sau a unui pian... este CAPITALISMUL pe care il vad de 32 de ani pe aici, facut de indivizi aidoma tie, cu aceeasi intelegere, incepind cu toamna lui 1990, de la ala fara git si pina azi, la un ciuca, citu, ciciu, ciolacu, dupa ce tineretea mi-a fost mincata de altu' cu C... kapitalismul asta nu pot decit sa va recomand sa vi-l bagati in... ciorba... iar ceea ce am scris eu este cu totul si cu totul altceva decit ai inteles tu... asa ca, ''sfatosule'', pastreaza-ti sfaturile, ''anal_iz_ele si ''recomandarile'' pentru persoana ta, traieste-le tu si cu cei care sint in consonanta cu tine... pe mine scuteste-ma de ''aroganta'' a-toate-cunoscatoare si te rog lasa-ma in limitata mea intelegere si gindire... dar, probabil, cind eu dadeam in whois si get, apoi, mai tirziu, in altavista, incepind cu 1992, tu te bateai cu ratele pe dude si pot intelege ca nu pot sa-mi fac un merit din faptul ca m-am nascut inaintea ta... insa nici nu pot sa accept opinii de la tiriplici ''sfatosi'' si cu tupeu... hai sa ne vedem fiecare de drumul sau... oricum, eu nu merg in acelasi loc cu tine... hai sa am o zi buna si sa nu ne mai vedem!

      P.S. ...refuz sa-ti urmez si aici ''indicatia''... daca scriu in acest mod, cu aceasta ''formatare'', este dintr-un singur motiv, medical, asupra caruia nu-ti dau explicatii... in fond, CINE TE OBLIGA sa ma citesti? este simplu... Alt+F4 si nu ma mai vezi, nu-ti mai ''zgirii'' perfectiunea estetica, ligvistica, analitica... dinspre partea mea ai un delicat IGNORE...

      Ștergere
    3. "NU aurul te face bogat, ci MUNCA EFICIENTA si PRODUCTIVITATEA!"
      FALS!

      "Exact din aceleasi motive Germania are un nivel de trai mai ridicat decat Romania sau decat Bulgaria."
      PARTIAL FALS (Intradevar sunt mai harnici si in conditii de saracie, insa finantarea ABSOLUT URIASA de dupa ww2 isi spune cuvintul)

      Exact din aceleasi motive Europa are un nivel de trai mai ridicat decat Africa, decat America Latina sau decat Asia Centrala si de Sud Est.

      FALS(vezi mai sus, este vorba de finantare si nimic altceva, ineficienta, si alte blahblahuri)

      Ștergere
    4. "Prosperitatea are doua reguli simple care nu au absolut nici o treaba cu aurul sau cu "credinta":
      1. Sa produci mai mult decat ai nevoie
      2. Sa reinvestesti si sa inmultesti surplusul
      Asta inseamna 100% CAPITALISM.
      Saracia si viata mizera inseamna 100% SOCIALISM/MARXISM."

      NU mai poti continua sa produci si sa te tot extinzi. Planeta-i finita iar alta (MARTE, LUNA) pe care sa o capitalizezi, pentru a te putea extinde in mod eficient este o utopie.

      Socialismul lagaruluim de vest a fost un capitalism mascat, dar la fel de agresiv, distrugator si expansiv.

      SOCIALISMUL care vine NEXT, VA FI unul complet diferit de ce stim noi despre socialism, cu SISTEMELE DE DISTRIBUTIE DIGITALE in pregatire, testare si implementare(China mai ales, DEOCAMDATA) CU mult mai asemanator cu feudalismul anilor 1600-1700

      Ramine de vazut!

      Ștergere
    5. Anonim 15:17, nu înţelegi nimic. Te dezvolţi, faci fabrici de ceasuri atomice, că doar eşti în trend şi muncitor, şi crezi că eşti bogat, că valorează fabricile tale 1000 de miliarde. Şi vine CRIZA, când NIMENI nu mai e interesat de spanacurile tale de ceasuri atomice, se umplu depozitele tale cu ceasuri nevandabile, eşti silit să opreşti producţia şi să dai afară muncitorii. Zi-mi acum cât valorează fabricile tale acum, în minunata ta lume cu nivel de trai ridicat, capitalist? Tot ce spui tu are pertinenţă în condiţii normale. Imediat ce vine criza, nu mai contează "nivelul de trai", ci chestiile palpabile, tangibile: pământul, aurul... Acţiunile, banii, titlurile sunt hârtie igienică.

      Ștergere
    6. @ Roman Incorect Politic
      Nu ma mai obosesc sa-ti citesc "carnatul", cu atat mai mult sa-ti raspund la toate aberatiile si platitudinile.
      Tu te incadrezi la perfectie in categoria de oameni pe care SOV ii numea: "prostul agresiv care nu are nici macar scuza de a fi prost".

      Ștergere
    7. @ Anonim 03:00

      Hai sa mori tu ca nu inteleg nimic!

      In primul rand,
      Uite cat de afectati de "crize" sun oamenii productivi, cu capital care detin active. Isi permit sa arunce cu banii pe jucarii scumpe in plina "criza" a saracilor.
      https://economedia.ro/automobilele-de-lux-rolls-royce-bentley-sau-bugatti-au-cunoscut-vanzari-record-in-2021-printre-cele-mai-cumparate-modele-au-fost-suv-urile.html
      https://spotmedia.ro/stiri/economie/vanzarile-globale-de-sampanie-au-atins-un-nivel-record-in-2021

      In al doilea rand,
      Vezi ca am recomandat niste cursuri gratuite de economie mai sus in comentariul anterior. Nu le mai adaug inca odata aici.
      Daca ai un pic de respect fata de tine, baga-le la cap ca poate reusesti sa nu mai fi atat de penibil.

      Nu in ultimul rand,
      Daca iti pasa atat de mult de pamant muta-te la tara. Ca de aur sigur nu ai bani si oricum aurul nu-ti produce nimic si ai sa mori de foame cu el cu tot. Daca "bagi ca Berila" si nu esti complet idiot, la tara ai sa reusesti sa nu mori de foame cu aplauze. Ba chiar mai poti scoate si niste maruntis in plus.
      https://www.youtube.com/watch?v=oU0bbU8TnEE

      Si mai lasa-i pe hipsterii aia prosti de la oras, ca aia nu stiu pe ce lume traiesc si vor muri de foame la prima "criza".
      https://alephnews.ro/economie/niciun-it-ist-nu-vrea-sa-se-angajeze-la-primaria-din-cluj-napoca-pe-un-salariu-de-doar-10-000-de-lei/

      Ștergere
  3. Daca ar fi sa ne luam dupa ceea ce chiar tu spui, razboiul ar trebui sa inceapa in curand. Si aici ma refer la vaccinare. Nu numai americanii si au vaccinat poporul, ci si rusii. Si sa nu mi spui povesti de genul ca al lor e diferit. Asa ca razboiul e ca si facut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aproape ca inteleg. Clar americanii au mari probleme atat interne cat si pe intreaga planeta. Clar "democratia" lor este hartie igienica dar in spatele cortinei politice mondiale sunt subiecte ascunse sute de ani ce vor pune omenirea in mare dilema. Ei, stapanii cu aliatii lor care or fi, merg mai departe crezandu-se stapani. Prostii naibii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Citind articolul, îmi vine în minte o analogie cu un meci de șah.
    Dar nu un meci adevărat, între un Bobby Fisher și un Anatoli Karpov, ci între doi chibiți din parc, care joacă numai mutări învățate dinainte, pe care le-au primit prin plic, de la cineva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate superputerile(imperiile) s-au stins din interior,clar nici actuale nu fac exceptie

    RăspundețiȘtergere
  7. Ukraina e un Cal troian, dar al cui?!? judecati singuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. In situatia actuala Rusia n-are niciun interes sa atace. Prada este deja prinsa si se zbate. Occidentul nu se va da peste cap sa-i salveze pe ucrainieni. Acestia vor pupa condurul rusului ca sa nu moara de foame. Economia lor se sufoca. Pana si oligarhii au fugit. Ce sa mai vorbim de investitori samd. Sunt deja in ghearele rusilor ceea ce-i dispera dar nu sunt suficient de nebuni sa incerce declansarea razboiului ca ultima sansa de a ajunge la mila vestului. Iar Putin nu va ataca decat daca va fi nevoit sa raspunda unei agresiuni.

    Dar sa nu uitam ca in prima linie in Donbas sunt mercenari care pot primi ordin si pe canale neoficiale. Daca americanii vor/au nevoie de razboi sunt sanse reale ca sa-l obtina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este CORECT tot ce-ai scris!
      Singurul detaliu care este inca in aer tine de motivul rikanilor de a crea scandal in zona si care tine de ceva ce nu se asteapta nimeni.

      Ștergere
    2. Putin are 3variante:
      -lucrurile rămân ca până acum, nu face nimic
      -ucrainienii atacă, rusii răspund și cuceresc jumătate din Ucraina, partea din est pe care o unesc cu Rusia, iar partea de vest rămâne Ucraina, care intra în UE și NATO
      - se semnează un acord între rusi și ucrainieni, cele 2 zone separatiste devin independente și Crimeea rămâne la ruși, fără alte pretenții
      rezolvare pe cale pașnică a conflictului

      Din păcate, războiul este cea mai bună soluție pentru Bidon.
      Nu trebuie decât un război de operetă între ruși și ucrainieni, important este mediatizarea și declarațiile diplomatice.
      Biden dorește de fapt să se folosească de imaginea războiului pentru a declara în America legea martiala. Așa poate să mai țină sub control situația o perioadă.
      Sau încearcă, însă odată cu "trupele" trimise să adune armele de la cetățeni începe războiul civil.
      Odată declarată legea martiala, este aplicată în toate țările NATO, este o mină de aur pentru politicieni. Pot controla și prelungi pe termen nelimitat masurile luate în pandemie, scapă de judecată și se mențin la putere.

      Ștergere
  9. Scutul Rosu a cumparat TOATA datoria suverana a Ucrainei.

    Intrebare de 1000 de puncte: stie cineva care este interesul lui? Sa fie sau sa nu fie razboi? Cum vrea el asa va fi. Ramolitul Biden nu conteaza in ecuatia asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca intreg sistemul e atat de corupt incat nu mai are cine sa i traga la raspundere pe cei care fac nenorociri, probabil ei stiu asta si nu cred ca isi doresc razboi doar ca sa acopere alte probleme. Crezi ca in Romania se va porni vreun razboi ca sa acopere furturi si nenorociri? Nu, pentru ca sistemul e atat de corupt incat oricum nu are cine sa i traga la raspundere. Carmen Hata a spus ca va fi razboi si asta l va costa functia pe Putin.

    RăspundețiȘtergere
  11. ATACA PUTIN ? Aceasta intrebare este pentru freiheri, pentru ulime.

    RăspundețiȘtergere
  12. ...UPDATE... si tocmai ce se adevereste ceea ce scriam ieri... rusii incep sa se retraga desi ''trompetele'' occidentale, prin ''deontologul'' Stoltenberg, declara ca nu au ''informatii'' in acest sens... insa rusii chiar nu isi permit o asemenea inselatorie si chiar isi vor retrage o parte din forte... ei si-au ATINS obiectivele... ce au facut ei se numeste ''cercetare prin lupta'' si acum au toate informatiile pe care le-au vrut... nedumerirea mea consta in naivitatea ''strategilor'' occidentali... cum a fost posibil sa-si devoaleze absolut TOATE directiile de actiune in caz de conflict iminent cu rusii? indiferent ce se va spune, scrie, discuta si analiza dupa aceste intimplari va ramine un singur lucru... rusii ''i-au facut'' pe occidentali care, de altfel, si-au aratat adevarata fata, valoare, putere, reactie... iar cei care au ''singe'n instalatie'' si demonstraza barbatie nu sint in nici o circumstanta vesticii... determinarea si hotarirea nu le apartine pe nici un plan... polititic, diplomatic, militar... restul sint vorbe si marketing de doi bani... sa ne fereasca Dumnezeu de ''supararea'' rusului... am mai patit-o cu ei si am mai ''tras'' din greu sa le platim si sa reusim sa-i facem sa plece... iar sechelele se vad pina azi desi putini le mai percep... doar cine A TRAIT anumite imprejurari istorice are ''senzorii'' sensibili la asta... poate, in al 13-lea ceas, ne hotarim si noi sa facem ceva pentru noi insine... sau macar sa tacem din gura noastra cea ''bogata''...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aferim! Corcodăceala se presupune ca este o caracteristica a femeilor. Si nu ar oricăror femei. Stiti genul acela de femeie contrafacuta devenita peste noapte animatoare pe la TV. Nu au nimic de spus. Nu au idei. Nu mai au nimic in corp necontrafacut,dar dau din buze, cotcodacesc.
      Una din doua:
      1.Televiziunile cred ca asta ne dorim noi si ne-au inundat casele cu un coteț gălăgios;
      2. Asta se intentioneaza, deci a fost planificat undeva: ca Romania sa fie ținută pe un nivel de constiinta foarte jos.
      Nu ca ar trebui sa asculte toti oamenii Bach si Mozart, dar nici chiar asa!
      In Romania zace multa inteligenta, dar este canalizata prost.

      Ștergere
  13. ...UPDATE 2...
    ...uite o sursa de informare ''proaspata''... pentru cunoscatorii de limba engleza... sint citeva articole si despre Romania... si NU! nu este ruseasca sau romaneasca dar se ocupa de partea asta de lume in care supravietuim noi... se recomanda ''spiritelor razboinice'' si ''keynesienilor'' seara, inainte de culcare, in loc de numarat oitele lui becali...

    https://drive.google.com/file/d/1T-nCsOrAfk77sznf7-_nmLtzH9de2NKL/view?usp=sharing

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu cred ca in America vor mai fi organizate alegerile din noiembrie, pentru ca daca ar fi organizate, cei de la putere le vor pierde, de acolo vor ajunge in tribunale, si de acolo banuiesc ca la Targoviste (inclusiv republicanii vopsiti, aripa Bush, mass media vanduta, ong-urile ... lista-i lunga, o stiti si voi). Pentru toate motivele enumerate in articol (restrictiile referitoare la covid plus vaccinarea, probele care sunt deja incontestabile cu privire la fraudarea alegerilor de acum 2 ani, scandalul cu urmarirea campaniei lui Trump, si in general cu implicarea institutiilor de forta in jocurile politice, propunerea de declarare ca si teroristi domestici a cetatenilor care-si cer drepturile si contesta abuzurile autoritatilor - vezi cazul parintilor care ridica obiectii la school board in ce priveste curriculum scolar, mastile in scoala sau cei care pun in discutie validitatea alegerilor), lasarea de izbeliste a granitei de sud, tentativa de atragere a SUA intr-un razboi in Ucr contra Rusiei, prabusirea sistemului economic - financiar, si multe altele, factorii de decizie si structurile de forta din SUA (si in general din lumea vestica, incl Ro) nu-si pot permite sa piarda puterea. Pentru ei este un drum cu sens unic si nu se vor da la o parte de la nimic in acest scop ... Aici sunt organizatii care instruiesc cetatenii cum sa depuna plangeri penale impotriva abuzurilor din ultimii ani (dailyclout.io). Pe warroom.org Steve Bannon enumera cateva din punctele astea ca si capete de acuzare intr-un impeachment al lui Biden dupa Ianuarie 2023. Am auzit mai multe variante pe langa cea a impunerii Legii Martiale (ca urmare a unei situatii de urgenta, poate razboi in Ucr), de exemplu lansarea unei variante f contagioase si letale a unui virus (la J. O. din China lucrurile nu sunt chiar asa de roz, au zeci de milioane de oameni in carantina stricta in jurul Beijing-ului, sunt sportivi internati si tinuti in conditii asemanatoare lui Djokovic), un virus informatic care sa tranteasca infrastructura de comunicatii si reteaua de electricitate etc... Covidul cam tot asa a plecat, de la Jocurile Olimpice Militare din Wuhan, raspandit in toata lumea. Si nu, eu unul nu cred ca ar fi fost China straina de chestia asta (da, dezvoltarea a inceput in laboratoarele universitatilor americane, a fost mutata si finantata din fonduri americane in Wuhan dar cu participarea specialistilor chinezi). Sa sustii ca nu a stiut China cum a scapat virusul din laboratorul ala (in conditiile in care ei supravegheaza tot ce misca in tara aia, ca asta este suportul tehnologic pe care se implementeaza creditul social) mi se pare ... naiv (spus cu diplomatie). Si nici americanii nu-s chiar asa tampiti ... China si NOM (NWO) (incl statul paralel american, coautor si el) sunt principalii castigatori din toata povestea asta.

    Foarte instructiv (min 25:29 la 47:21, originea virusului, scop) https://rumble.com/vr7j5z-john-fredericks-calls-out-biden-on-his-build-back-better-outburst-during-pr.html

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)