miercuri, 13 aprilie 2022

Ieşirea ţarului

Într-o ieşire a lui Putin, evidenţiată de Sputnik, ies la iveală mai multe elemente extrem de importante, tratate cu superficialitate de toată lumea. Prima impresie pe care o am este cea a unui Putin extrem de calm şi lucid, judecând strategic şi care ştie exact ceea ce urmează. Voi spicui în continuare câteva idei care mi-au atras atenţia.

În primul rând, Putin lasă să se înţeleagă că Ucraina este doar un pas dintr-o confruntare lărgită. Cu toate că spune că operaţiunile merg conform planului, nu uită să adauge că armata proprie a suferit pierderi, dar şi că e o tragedie ceea ce se întâmplă acolo. Iar greul, spune el, abia acum începe.

Sugerează transparent că ţara sa se află în anticamera unei confruntări cu NATO, iar Ucraina e doar uvertura. De asemenea, aminteşte că ceea ce vedem pe plan economic este doar începutul şi nu-i e teamă să tragă concluzia că probabilitatea ca totul să se tranşeze militar este foarte mare. Nu ştiu dacă cineva v-a spus asta până acum, dar trebuie să vă gândiţi serios la perspectiva războiului total. 

Referitor la sancţiunile pe care le-a încasat spune un lucru pe care-l tot repet pe aici, anume că ruşii ştiu să se strângă atunci când le este rău. Şi fix ăsta e sentimentul. De asemenea, de partea cealaltă, arată că politicienii occidentali deja simt o transpiraţie rece pe şira spinării atunci când vine vorba de inflaţie. Şi are perfectă dreptate: se pune o presiune teribilă pe clasa politică occidentală, o presiune care vine de jos şi-i obligă să deschidă baierele pungii, dezechilibrându-şi bugetele şi ducându-şi fundamentele economice în râpă. Aşa cum am bănuit, Rusia desfăşoară acum şi un joc de aşteptare în care cel care colapsează primul pierde tot. 

Tot prin prisma sancţiunilor, a vorbit despre sistemul de transfer alternativ la SWIFT care începe să funcţioneze bine şi care - spune el - va lovi pe termen lung SUA şi Occidentul. Deja sunt 3,5 miliarde de oameni care nu mai folosesc dolarul în tranzacţiile dintre ţările lor. Asta înseamnă un picaj de peste 40%. Alăturându-l inflaţiei înţelegem că meciul e unul dur şi se desfăşoară pe toate planurile. Tradus ar suna ceva de genul: „poate că nouă ne e rău acum, dar vouă vă va fi rău pentru totdeauna”.

De altfel asta se vede din acţiunile liderilor occidentali. Ramolitul Biden a ieşit precipitat pentru a ţine un discurs despre inflaţie în Iowa. Mă rog, discursul a fost unul despre cât de rău e Putin şi cum greutăţile americanului de rând sunt un efect al „tiraniei” acestuia. Parcă mă uitam la un discurs patriotard din vremea comunismului în care era înfierat capitalismul „aflat pe buza prăpastiei”. Mai mult, a ridicat penibilul propagandistic pe noi culmi afirmând că în Ucraina este în desfăşurare un genocid. A fost atât de impresionant discursul său încât o pasăre s-a căcat live pe ramolitul planetei. Iar asta nu-i un banc, puteţi vedea clipul pe canalul Telegram DDTube.

Iată însă poziţia Rusiei şi în ceea ce priveşte Bucha, exprimată chiar de Putin: „Am vorbit des cu omologii mei occidentali. Și când îmi spun „Bucha”, îi întreb dacă au fost vreodată la Raqqa? Au văzut cum acest oraș sirian a fost complet distrus, până la pământ, de avioanele americane? Și acolo, într-adevăr, cadavrele zăceau și se descompuneau în ruine de luni de zile. Nimănui nu i-a păsat de asta, nimeni nici măcar nu a observat”. Acesta afirmă că problema de la Bucha este reclamată şi de către partea rusă şi că deţine documente referitoae la întregul fake. Mai mult, lasă să se înţeleagă că toate crimele de acolo - dacă e vorba de crime - au fost făcute de armata Ucrainei. 

Şi, pentru că am adus în discuţie povestea războaielor americane, poate ar fi interesant să revenim la subiectul genocidului prin prisma războaielor americane din Orientul apropiat, războaie în care au fost ucişi milioane de civili fără vină. Nimeni nu vorbeşte nimic despre asta, nimeni nu spune că războaiele respective au avut la bază minciuni create şi amplificate de către englezi(din nou englezii!) şi, de asemenea, nimeni nu-i condamnă pe acei criminali care au executat fără milă toţi acei oameni nevinovaţi. 

Ştiu că vi se repetă la televizor că ruşii sunt deja morţi, că Putin are nu ştiu câte cancere şi alte aberaţii. Situaţia e critică, iar o mână de demenţi o împing cu inconştienţă către dezastru. Priviţi la ceea ce se întâmplă, nu la ceea ce vi se spune că se întâmplă!

37 de comentarii:

  1. Putin Reiterates Logic Behind Ukraine Invasion, Again Says It Won’t be Over Until It Ends
    https://www.unz.com/aanglin/putin-reiterates-logic-behind-ukraine-invasion-again-says-it-wont-be-over-until-it-ends/

    RăspundețiȘtergere
  2. Este foarte mult zgomot informational.
    Pentru o analiza cat de cat in regula trebuie separat zgomotul de semnal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare separă ce i se pare lui că e zgomot și astfel ajunge la concluziile pe care oricum și le formase deja.

      Ștergere
  3. O postare de pe Bucovina Profunda care prezinta clar contextul evenimentelor:

    "MIZA PRINCIPALĂ ÎN CONFLICTUL MILITAR RUSO-UCRAINEAN ESTE MAREA RESETARE

    Catastrofa ucraineană (sângeroasă și de coșmar pentru oamenii simpli) a fost declanșată cumva artificial, fără un motiv evident, clar. Cine poate spune cu exactitate de ce a inițiat Putin bombardamentul și de ce atunci? Startul agresiunii armatei ruse a fost într-un moment aparent arbitrar, dar foarte oportun agendei catastrofismului recent prin care este condusă omenirea ca o cireadă spre țarcul totalitar.

    ( Ce catastrofe mai pregătesc oare unii în această serie cu pandemii, climate change, crize alimentare, economice, financiare, energetice, ori cine știe ce invazii "extraterestre"? )

    Faptul care devine tot mai evident este că acest conflict militar are ambele tabere controlate de plutocrația globală. Fie că se numesc Kolomoiski sau Abramovici, fie că sunt membri ai Chabad sau ai altui cahal, oligarhii evrei sunt aici păpușarii fanatici care trag sforile de AMBELE părți ale baricadei. Și sunt toți visători scelerați ai sionismului mistico-politic din care se trage și Marea Resetare, ca distopie totalitară ce pare că stă gata să fie tradusă in realitate.

    Soluția este să rămâi in afara conflictului și mai ales in afara noii societăți resetate, noii normalități. Cum se poate face asta? E greu? E posibil?

    E greu dar nu imposibil, iar greutatea este mai mult de origine psihologică. Iesirea se poate face prin realizarea de micro comunități paralele, retrase, auto sustenabile, independente, compuse din oameni care gândesc la fel, sunt dispuși să facă sacrificii unii pentru alții, dispuși la simplificarea și esențializarea vieții. Un dificil un șift mental, o schimbare a dispozițiilor și obișnuințelor.

    Aceste comunități interconectate, supraviețuirea pe sate și cătune, pe văi și pe vâlcele, unitate de limbă, credință și duh, întoarcerea și înrădăcinarea în spațiul și spiritul propriu, acestea au fost, pentru veacuri de-a rândul, modalități de rezistență și supraviețuire în istorie a neamului nostru.

    La treabă, române, dacă înțelegi!

    ( De când? De săptămâna viitoare? Nu! De acum doi ani!)

    PS:
    Pun mai jos un clip foarte elocvent despre avansul resetării in Ucraina, cu multiplele ramificații: moneda digitală, platformă electronică guvernamentală, aplicație și sistem de scor social, identitatea digitală legată de vaccinarea forțată și alte minunății ale noului normal, minunății care s-au implementat și la Moscova lui Putin la începutul pandemiei.

    Felicităm canalul Liberul Arbitru pentru traducerea și realizarea acestui clip!

    https://youtu.be/i4hd9rv4cMk "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, aș tinde să cred că oligarhii ucrainieni care sunt mult mai numerosi ca oligarhii rusi si mult mai bogati decat orice oligarh de la noi, fiind multi dintre ei evrei bogati, au fraternizat cu evreii bogati americani si au pos-o de o resetare din care trebuie sa faca parte si Rusia. dar ce sa vezi, Rusia isi creaza propria ei sfera ce va inghiti planeta si vom traii in cosmarul american din filmele lor cand rusii cuceresc fizic America:
      The Hunt for Red October (1990)
      WarGames (1983)
      The Right Stuff (1983)
      GoldenEye (1995)
      Crimson Tide (1995)
      The Saint (1997)
      Air Force One (1997)
      Peacemaker (1997)
      Sum of all fears (2002)
      Mission Impossible: Ghost Protocol (2011)
      Red Dawn (2012)
      Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)
      si
      Hunter Killer (2018)

      Hunter Killer (2018) : Acesta este unul dintre puținele filme în care Hollywood arată armata rusă ca o forță puternică și modernă, și nu ca o hoardă învechită și ridicolă. Președintele rus a fost înlăturat de ministrul apărării și este ținut prizonier la o bază navală din nordul Rusiei. Americanii își trimit în secret forțele speciale pentru a-l salva pe președinte și a preveni cel de-al treilea război mondial. Din păcate, Hollywood-ul nu poate scăpa de clișeele sale: trei pușcași marini americani împușcă zeci de soldați ruși. :)))

      Ștergere
    2. @ Anonim13 aprilie 2022, 12:06

      Filmele in care "Rusia isi creaza propria ei sfera ce va inghiti planeta si vom traii in cosmarul american din filmele lor cand rusii cuceresc fizic America" au avut succes la idioti. Acum americanii au ajuns sa creada ca Rusia este un pericol pt America. Nu-mi pot imagina cat de timpit poti fi sa crezi asa ceva. O incercare de raspuns a dat insa un articol de pe The Saker: http://thesaker.is/russian-smo-day-47-and-the-crazies-in-the-basement/

      Ștergere
    3. raspuns catre Anonim13 aprilie 2022, 15:00

      Multumesc de legatura cu articolul, e foarte bun, scrie si de noile arme trimise catre Ucraina si explica cat de idioti sunt maericanii si in ce mod. Dar putem generaliza ce scrie cam la toate popoarele mai mult sau mai putin. Toate au idioti utili dupa cum ne arata statistica covid. Statistica covid spune multe daca stim sa o citim.
      Oricum maericanii se pricep cel mai bine la reclama si "narrative". Asta se vede ca Putin nu a reusit performanta decat sa fie arata cu degetul.
      Dar e posibil ca filmele cu rusii agresor al Americii sa fie dinainte pregatit. Poate e alta operatiune psyop pregatita din anii 60 cand au aparut primele filme cu rusi ocupanti. Dar si-au atins scopul dupa cum ai mentionat: "Acum americanii au ajuns sa creada ca Rusia este un pericol pt America. "

      Ștergere
    4. 12:06

      "dar ce sa vezi, Rusia isi creaza propria ei sfera ce va inghiti planeta si vom traii in cosmar"

      :))Pacat,
      Ai inceput promitator dar ai dat cu mucii-n fasole la sfirsit.

      Ștergere
  4. Ai grija! Ai hrana? cind va fi foamete va fi si legea junglei, adica daca nu o dai de bunavoie, vei fi ucis. Sau speri ca militia te va apara in acele vremuri?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce se intampla azi in Shanghai este exact incercarea de rationalizare a alimentelor, adica cei 26 mil locuitori sunt sacrificati si omorati ca sa supravietuiasca China mare. Asa vor face si pe aici cu carantinele si cu magazinele goale iar cu mortii de covid nici nu va mai conta caci vom fi ocupati cu luarea beregatei vecinului pt mâncare. Au zis ca vor doar 500 milioane de sclavi la nivel planetar deci trebuie sa moara ceva lume gen 90% ca sa-si faca suma. Majoritatea nu avem rezerve mai mari de 6-10 luni de hrană dar asta nu conteaza caci ne vor lovi cu hiperinflatia si razboiul simultan ca sa exacerbeze mortalitatea. Nu va faceti grija cu resetarea caci aia o vor apuca doar sclavii care se vor arunca in lanțuri. Anul asta începe distracția si nu cred ca mai ramanem prea multi asa ca Carpe Diem!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca tot vorbim de țari ai Rusiei și in alte domenii e cam la felȘ

    Horatiu Radulescu
    2 ore ·
    "Burlescu" ăsta de la F.R.F. ca și măCiucă, a fost reales/respectiv ales în funcție, după ce în prealabil a avut grijă să-şi elimine eventuala concurență. Pe lângă sprijinul politic, şi-a activat propriul "sistem STS" de control al votului. Pe lângă "marii patroni" ai fotbalului autohton, masculin, feminin, cu nasturi, pe online (gen joc FIFA), în sală, în piscină etc, au votat și unii de pe la entități municipale și județene, care toacă degeaba banii federației și banii de la bugetul de stat.
    Burlescu este oglinda fidelă a modului în care funcționează în prezent societatea românească: cu cât cineva este mai incompetent și mai obedient, cu atât mai mult este bun de pus/menținut în funcție!
    Iar declarația "susținătorului" Edi Iordănescu, este specifică nivelului la care a ajuns și fotbalul românesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca e mai grav.In opinia mea, face parte din planul de distrugere a valorilor naționale/romanesti.La povestea cu Giga Popescu a fost cel mai clar. O alta coincidenta ar fi domeniul de activitate al tatălui personajului, se zicea prin presă, coleg cu Petrov. Spui de Edi Iordachesscu, si el fiu de tată se...nator.Daca se...natorii jucau cu Romania, această țară ar mai fi existat.

      Ștergere
  7. Foarte bun articol. Încet , încet ne întoarcem la origini urmând modelul nord -coreean. Sa nu mai aud de chinezi ca sunt cei răi acum , unde desi este comunism au zone unde capitalismul este bine implementat pot spune mai bine decât în alta parte !
    Blocurile noastre brutaliste au arhitectura coreeana, nu americana, nu englezeasca, nu spaniola, nu franceza sau italiana. Nu! este coreeana si le vedeti zi de zi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Zic și eu, ca bătrânii mei: pușchea pe limba ta! (ref la ultima propoziție). 🙂

    Și eu mă gândesc la o grădină - adică chiar o am și e pregătită pentru producție deja - dar zic că mă gândesc în sensul că, pe vremuri de foamete, faptul că tu ai o sursă de hrană nu înseamnă că automat ești salvat. Așa, ca indiciu, nu spun decât că gradina mea e în extravilan, iar la vreo 3 km distanta e o comunitate de... harnici părinți de puradei... Deocamdată nu-s înfometați... Dar nici nu-i văd să moară de foame atât timp cât sunt alții care să muncească.

    RăspundețiȘtergere
  9. Psihologii spun că după două săptămâni de foame ,omul devine animal, bestie.
    Atunci ce este al meu este al altora. Se vor comite crime pentru hrană.
    Așa că cei prevăzători, cu rezerve făcute......nu au șanse mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  10. M-a amuzat asta cu'pasărea s-a căcat live pe ramolitul planetei'.
    Mi-am amintit de episodul din ianuarie 2014 cand papa Francisc,vorbind de la fereastra palatului episcopal,a facut un apel pentru pace in Ucraina.
    Simultan au fost lansati 2 prumbei albi(simbol al pacii),care instant au fost atacati de o cioara si un pescarus.
    Sa mai zici ca nu sunt semne de rau augur.

    RăspundețiȘtergere
  11. Rusii pierd populatie ca ultimii prosti. Daca mai si dureaza razboiul..
    Incep si chinezii sa piarda natural. La cum e politica, probabil se va mai emigra nitel de prin Shanghai si altele.
    Cica astia's viitorul. Nu vrea nimeni cu ei. Nici macar tinerii lor.
    Sa scapam de boomersi mai repede. Rau au imbatranit. Si ce potential au avut..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai vorbi tu în numele tuturor. Habar n-ai câtă lume( inclusiv în Occident) și-a păstrat luciditatea și credința. Doar că minoritarii satanizați și satanizanți sunt mai vocali și promovați prin mass-media care le aparține în întregime.

      Ștergere
    2. "Rusii pierd populatie ca ultimii prosti."
      FALS, orice natie INVINSA asa cum sunt ei (89-90) isi pierde populatia pentru ca asta-i soarta invinsilor. In istorie, (popoare intregi)invinse eru nimicite direct sau indirect si ca urmare dispareau de pe fata pamintului...si nu pentru ca erau prosti.

      Ștergere
    3. Si europenii nu pierd populatie ?

      Ștergere
    4. Doar est europenii.
      Vesticii primesc suficienti migranti. Cred ca se vor bucura de inca un val de estici.

      Ștergere
    5. 20:30
      Si europenii de citeva decenii bune sunt invinsi...ghici de cine?...De GRETA & Company. Oare nu se vede cu ochiul liber?

      Ștergere
  12. Ba eu nu cred ca Finlandezii vor vota aderarea la NATO. Ei ca si popor sunt inruditi cu maghiarii, cu ungurii mai putin. Si stim cum gandeste marko Bella de la noi. Nu au gandire de Victor Orban de la Budapesta. Ei sunt constienti ca daca voteaza aderarea la NATO ce au vizualizat in Ucraina ii paste si pe ei.
    In schimb de suedezi habar nu am ce sa zic decat ca le place sa fie footooti in public.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica care e diferenta intre unguri si maghiari, popor turcic, rude de nu stiu ce grad cu mongolii? sa fie si finlandejii turcici, nu cred , mai degraba schanzia adica scandinavi, germanici, rude cu rusii.

      Ștergere
  13. Formularile gen ”Putin este ”extrem” de calm” sau ”Putin stie ”exact” ceea ce urmeaza” scad din credibilitatea articolului, altfel interesant si ingrijorator...

    RăspundețiȘtergere
  14. NATO se comportă în ultimul timp ca și când ar fi în război cu Russia. Propaganda practicată este propagandă de război. Ca și când războiul cu Russia este planificat, aprobat și a mai rămas ca cetățenii țărilor NATO să fie convinși cu ajutorul propagandei de justețea acestui război cu Russia: Putin este criminal de război, Putin a scumpit energia și alimentele, Russia a atacat Ukraina nevinovată și pură, armata rusă comite atrocități, rușii pun prea multă vodkă-n ceai, noi cetățenii din alianță o ducem rău din cauza rușilor. Deja au apărut generali amerikani în retragere și care lucrează în consiliile de administrație ale unor mari producători de armament strigând cât îi țin bojocii cu Russia trebuie pusă la colț prin orice mijloace. Pe canalele controlate, numai scene lacrimogene cu refugiați trecuți prin ororile războiului. Mie îmi face impresia că scopul acestei propagande, însoțită de blocarea canalelor media ruse, este de a ne face să fim în favoarea unei intervenții directe a NATO în Russia și să o justifice. Altfel, ce rost ar mai avea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu înțeleg de ce se folosește termenul "NATO" în loc de USA...
      Până la urmă e vorba de un singur stăpân, cu niște vasali care depind de el și îi îndeplinesc ordinele.
      Nu cred ca e corect a se extinde responsabilitatea războiului către țări întregi (care înseamnă și poporul/populația de sub Stat).

      Ștergere
  15. Laurentiu,
    Bun comentariu si voiam sa adauga la:
    "Și eu mă gândesc la o grădină"....
    a si in cazul majoritatii, ar trebui sa inceapa cu " si NOI, VRE-O 10 MEMBRII de familie BINE ECHIPATI CU.."PRASTII" si brate tari , NE GINDIM in mod COLECTIV la o gradina/sera/cotet/livada/helesteu/etc., sursa de alimente.

    ALTFEL, toate astea devin un pericol real pentru sanatatea si integritatea ta fizica...

    RăspundețiȘtergere
  16. SE CERE:
    SCHIMBAREA radicala a unei gindirii egoise, individualiste spre una comunitara(paminturi si protectie reciproca la comun) altfel in caz de foamete, mai intii noaptea, dupa care ziua in "amiaza mare" va fi dureros...si vorba unora
    Succes sa fi protejat de caralii!

    RăspundețiȘtergere
  17. 'pasărea s-a căcat live pe ramolitul planetei'.

    Asta-i de fapt MARE NOROC! Clar cistiga din nou alegerile.

    Prost sa fii noroc sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  18. Putin va ramane in istorie drept groparul rusiei si al estului european.
    Americanii au dat cu bombe pe partea cealalta a globului, prin america latina doar cel mult lovituri de stat.
    O sa aiba rusii cei mai "dragi" vecini, oricand dispusi sa omoare un rus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, da, că or gândi toți ca tine... Nu văd niciun vecin dornic să omoare vreun rus, cu excepția celor cărora propaganda vestică le-a extirpat și ultima fărâmă de creier. Și ăștia doar au impresia că-s mulți, dar nu-i deloc așa. Sunt doar promovați și foarte gălăgioși.

      Ștergere
  19. Doar cateva completari...

    Cred ca nu esti la curent cua tactica care o aplica rusii. Din ce am inteles practica un fel de infiltrare rapida si in adancime. Rolul acestei miscari e sa descopere punctele de rezistenta, localitatile dispuse sa coopereze.
    Astea sunt si fortele cele mai predispuse la pierderi sau capturari.

    Apoi incep sa taie liniile de aprovizionare. Cu cativa cercetasi plasati in puncte cheie aviatia rachetele pot elimina orice incercare de aprovizionare / reinforcement.

    La Kiev au blocat resursele ucrainienilor si le-au separat trupele din sud de centru. Mariupolul a fost o victorie logistica si mai putin una militara.
    Azi 1000 de insi s-au predat ca nu mai aveau mancare is munitie.

    Pentru cine nu intelege rusii ataca cu o forta de 1-3 fata de razboiul clasic in care invadatorul ataca cu o forta de 3-1.


    Relatiile UE Rusia par a fi rupte complet pentru multa vreme. Ambele parti se pregatesc de o extindere a conflictului.
    Finlanda si Suedia e o masura tipica de double down... am pierdut prima mana Ucraina asa ca dublez miza si jucam din nou.
    Aderarea se va intampla cu siguranta.

    Din pacate Scholtz a fost de o imbecilitate criminala... asa ca nemtii vor plati pretul. Valabil si pentru americani cu Biden.
    Lumea isi cam alege partea de care va fi. In general saracii sunt cu blocul euro asiatic noi suntem printre putinii sarmani care mergem la lupta impreuna cu bogatii. La final vom fi si faliti economic si luptati bine pe front.

    Razboiul mediatic nu avea cum sa fie castigat de rusi. Vesticii sunt clar grav infectati de propaganda vezi vaccinarea.


    RăspundețiȘtergere
  20. @Anonim 17:28
    Îți place să zgârii în răni deschise... Nu știu cum stăteau lucrurile înainte de 1945, dar regimul politic aplicat mediului rural după al doilea război mondial a omorât de tot gena unirii din spiritul românilor, punându-se în loc invidia, egoismul, impuse prin teroare și ateism.
    In biserica parohiei de care aparțin (cca 400 de familii) nu ne adunăm constant decât vreo 60 de adulți, din care peste jumătate sunt bătrâni peste 60 de ani, tineri sub 25 de ani nefiind mai mult de 10.
    Orice activitate colectivă este fundamentata pe obiective, dar în primul rând pe un sistem de valori comune. Capacitatea de a te jertfi pentru pământul moștenit de la părinții și bunicii tăi este una dintre acele valori de care e nevoie pentru a se întâmpla ce spui dumneata.
    Astăzi dorința de a fi independent este aproape complet înlocuită de nevoia pentru un salariu care, pe lângă faptul că îți consumă 9-10 ore pe zi, te supune la tot felul de experimente și inginerii sociale.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ups !
    coloane de tancuri din China Shanghai merg spre taiwan.Filmuletul se poate vedea pe https://t.me/joinchat/L2f9heXmoGJhYmEy
    postat azi 14 martie la ora 15:10 cine este curios sa vada

    Reporterii raportează că China se pregătește pentru Taiwan, multe tancuri și alte vehicule blindate au sosit în multe orașe, inclusiv Shanghai din estul Chinei.

    Autoritățile le-au cerut oamenilor să facă aprovizionare cu alimente și produse esențiale.

    RăspundețiȘtergere
  22. "Îți place să zgârii în răni deschise.'
    Iertare frate!
    Nu asta mi-a fost intentia!
    Chiar trebuie mai intii de toate sa ne axam pe formarea unei constiinte colective de protectie reciproca( activitati la comun, intentionat gindite in acest scop), si nimic altceva.

    Iubiti-va unii pe altii!!!...

    RăspundețiȘtergere
  23. Rachetele antinava de scufundara Moskva nu or fi tot englezești?(au spus oficilal , după scufundare, ca "vor livra ").Ca albinosii au invatat pe pielea lor din Razboiul Malvinelor( un exocet=o navă) cat sunt de importante

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)