duminică, 3 aprilie 2022

Se pun cărţile pe masă

Rusia a oprit total gazele prin conducta Yamal din cauză că europenii nu s-au conformat în ceea ce priveşte plata gazelor în ruble. Semnalul dat de Kremlin este unul puternic. Gazprom şi-a încetat definitiv livrările către Anglia, ca efect al comportamentului neprietenos al acestei ţări. Englezii se aşteptau să importe mascat din UE, doar că acum e imposibil. Cu întreaga livrare spre Europa oprită, cărţile se dau pe faţă.

Şi nu doar în ceea ce priveşte gazele. Aţi văzut acum două săptămâni problemele de pe piaţa nichelului. De fapt acestea erau unele premergătoare celor care urmează. Ca să înţelegeţi trebuie să ne întoarcem la începutul sancţiunilor, moment în care pe piaţa aurului de la Londra au fost delistaţi producătorii ruşi. Motivul era simplu de intuit, mai ales ca efect al rezervelor ruseşti de aur. Partea interesantă este că aceleaşi rafinării ruseşti care sunt interzise pe piaţa de aur, au liber pe piaţa de paladiu şi platină. Iar aici vine următoarea lovitură.

Paladiul, nichelul şi platina sunt metale esenţiale în economia automobilului electric şi în cea a chip-urilor. Rusia e un jucător important pe toate cele trei pieţe. Nu e primul producător mondia, ci al doilea. Pe pieţele de paladiu, nichel şi platină, occidentalii se uită-n ală parte, uitând de ruşi. Doar că ruşii nu uită şi nu iartă. 

După gaz, urmează ca toate exporturile ruseşti să se facă în ruble. Asta înseamnă că preţurile pe toate pieţele pe care luptă ruşii vor exista cotaţii atât în $ cât şi în ruble. Este începutul unei noi aşezări monetare. Iar asta e ceea ce politicienii din fiecare ţară occidentală „uită” să spună.

Suntem într-un moment de cotitură în care, vorba pokeriştilor, „s-a dat cu sec”. Chestiunea e simplă: poţi tipări bani, poţi păcăli fraierii, dar nu poţi niciodată să tipăreşti petrol, gaz, metale, mâncare s.a.m.d. Ce înseamnă că s-a dat cu sec? Ruşii ies şi spun: noi avem materii prime şi produse agricole; chinezii spun: noi avem produse finite. Până acum anglo-americanii şi europenii spuneau: noi avem bani! De partea cealaltă a baricadei, dându-se „cu sec” se spune clar: bani avem şi noi, voi mai aveţi altceva?

Când politicienii nemţi le spun locuitorilor că nimeni n-a murit la 15 grade în casă, trebuie s-o luaţi literal. Fix aşa va fi! Peste 15 grade vor avea doar boierii. La nivel politic se ştie că în realitate despre asta e vorba. Cei aflaţi la baza sistemului mondial au dat semnalul că nu mai acceptă paraziţii. Iar acesta e cel mai grav semnal pe care UE&SUA ar fi vrut să-l vadă, mai ales acum. 

Nemţii au avut o inflaţie oficială de 10% în martie. Germania e totuşi una dintre ţările Uniunii care are justificare economică, ceea ce, de exemplu, Franţa nu are! De asemenea, nemţii nu ascund crizele, doar le atenuează în măsura în care asta are sens. Dacă nu, preferă să taie coada câinelui. Francezii - şi majoritatea ţărilor din Vestul Europei - au un comportament paternalist, căutând să mascheze, apoi să facă o trecere treptată s.a.m.d. Ce vreau să vă spun este că disperarea şi penuria care deja se văd în Germania se vor vedea peste tot în Europa. 

România, în tot acest circ, ar fi avut o poziţie privilegiată, putând să-şi acopere nevoile energetice şi alimentare din surse proprii. Problema e că, fiind integraţi în UE şi având trădători în fruntea ţării, tot ceea ce producem aici va fi pus la comun, pentru echilibrarea pieţei unice. Care piaţă oricum nu va fi echilibrată, dar ni se va spune că „trebuie să fim solidari”. Aşa cum n-au fost niciodată partenerii noştri europeni, doar că noi suntem prea proşti ca să deschidem gura. Aşa că, părerea mea e că va trebui să luaţi în considerare cu foarte multă seriozitate cele 15 grade prezise de nemţi. Gazele noastre vor lua drumul Europei, lemnul deja e al austriecilor, cărbunii se vor duce şi ei în Germania s.a.m.d. Vom tremura teribil!

P.S. Dacă veţi confrunta harta resurselor Ucrainei cu harta ocupaţiei o să înţelegeţi bine că nu e de joacă. Teritoriile cele mai bogate în resurse sunt cele din estul Ucrainei, care istoric au aparţinut Rusiei. Asta înseamnă că, dincolo de jocul geopolitic, ruşii iau în serios jocul resurselor, cerând resetarea financiar-bancară mondială.

55 de comentarii:

  1. "De partea cealaltă a baricadei, dându-se „cu sec” se spune clar: bani avem şi noi, voi mai aveţi altceva?" .. Desigur, razboiul. Iar diferenta o va face cine va avea-n mana chinta royal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi a plăcut termenul de "comentarii". In rest, succes Rusia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Succes cui mă decretzel ? Ai trăit vreodată între 1965- 1989 să vorbești de Rusia ? Ești un nimeni pe strada vorbind '' vorbe '' din auzite !!!

      Ștergere
    2. Pai daca-i decretzel sigur a trait intre 67si 89 ...

      Ștergere
  3. La intrebarea "Bani avem si noi, voi mai aveti altceva?" occidentaloizii vor raspunde ca ei au PR si sute de milioane de fraieri ca "pun botul" la propaganda, considerandu-se in acelasi timp si "liberi".
    Lansarea lozincii "solidaritatii" este extrem probabila, ramane doar sa o constatam in viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da așa este , mai aduc un citat din Țuțea : ....." popor de idioți " , fără supărare și eu fac parte din acest popor , de-a râsu -plânsu , așa suntem , mai mult ...plânsu ...

      Ștergere
    2. Tutea se referea tocmai la tine !!! Dacă ești ești idiot nu trebuie să considerăm poporul la fel că tine . Un minim de inteligenta nu strica nimanui

      Ștergere
  4. Toate bucuriile și succesele nemții le-au păstrat întotdeauna pentru ei sau cel puțin și-au rezervat partea leului din ceea ce revenea UE. Necazurile însă sunt la comun ceea ce este rău împărțindu-se în mod egal. Asta e solidaritatea nemțească a UE.

    RăspundețiȘtergere
  5. "La nivel politic se ştie că în realitate despre asta e vorba. Cei aflaţi la baza sistemului mondial au dat semnalul că nu mai acceptă paraziţii. Iar acesta e cel mai grav semnal pe care UE&SUA ar fi vrut să-l vadă, mai ales acum."

    La nivelul SUA si vestului UE, sistemul politic si social dominant este ideologia (neo)marxista care este de stanga, indiferent cum isi spune: comunism, socialism, liberalism, progresism, ecologism, diversitate, incluziune, multiculturalism, justitie sociala, inegalitate sociala, politica corecta, cultura woke, etc. Acest sistem al JAFULUI si FURTULUI legalizat, institutionalizat si socializat nu poate exista fara hoardele de idioti, paraziti, puturosi si ratati. Astia sunt votantii stangii. Crezi ca stanga vrea sa-i distruga ca sa-si taie creanga de sub picioare? Din contra, stanga pregateste UBI = Universal Basic Income. Oare pentru cine?

    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/why-is-socialism-dying/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/latin-america/is-chile-a-warning-to-all-western-societies-of-what-awaits-or-future/

    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/socialist-property-rights/



    https://www.youtube.com/watch?v=yoIZdEBf9Wk

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. UBI = Marca satanei 666 antihrist - Vezi Apocalipsa 13

      Ștergere
    2. Ce prostie este asta? Nu are nici o legatura ce scrie aici cu Apoc 13 ...

      Ștergere
  6. Acum fie vorba intre noi, cine a crezut ca toata planeta poate fi pacalita la infinit de o gasca care tiparea bani din hartie fara acoperire a fost naiv. Sigur ca "smecheria" a mers o vreme dar nici Cinezii si nici Rusii nu sunt prosti! Semnalul e clar - sa terminat "suveica" creditelor din nimic ! Pana acum si Vest Europenii (Nemtii,Francezii, Englezii si Americanii) cam traiau pe picior mare din munca fraierilor din restul lumii! ( Fie ei Rusi, Chinezi, Romani, Sarbi sau altii)
    De acum in colo bani vor trebui sa fie acoperiti prin produse - Aur, Petrol, Gaz, Metale, bunuri etc. ( nu doar tipariti de cei care detin tiparnita!!)
    Cum se vor aseza lucrurile ramane de vazut. Inca America si Europa mai au cateva carti in mana - nu cred ca jocul e jucat 100%!
    Cu siguranta vor fi cateva "ciocniri". Speram ca totul sa fie pana la urma Ok! In general e foarte bine ca sa terminat cu hegemonia dolarului si a Euro, pentru ca dobanzile negative la creditele in Euro erau o aberatie cum nu am mai vazut mai mare!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu sau fara Ucraina, Rusia tot o economie mica are. Pentru o tara de marimea Rusieie asta e o problema. Oare daca Rusia s-ar sparge in mai multe bucati, nu ar fi unele dintre aceste bucati mai prospere decat actuala Rusie?

    RăspundețiȘtergere
  8. Atunci cand apele se vor linisti, EU nu va mai exista.

    Daca am avea oameni cu cohones in servicii, ar profita acum de moment si ar extrage Romania din vartejul scufundarii Eu si a vestului Europei.

    In locul strategilor din est, acum as pune mana pe tot ce mai insemna resurse in Europa de est si apoi as astepta.

    Si as mai face ceva, as fi foarte atent la saptamana mare si/sau sarbatorile pascale ortodoxe pt ca un eveniment false flag e ideal in acea perioada.

    In rest, pana nu castigam razboiul in intentie, ne agitam cu succes limitat in planul manifestarii intentiei, in plan fizic.

    Tihna si lumina in suflet.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un echilibru relativ va fi atat timp cat China se va afla de partea Rusiei. Asta nu va dura o vesnicie. Prima economie a lumii (doar cei simpli la minte care manipuleaza statisticile mai spun altceva) are vocatie globalista. Se va sufoca daca se va razboi cu Occidentul. Chinezii nu au motivatia rusilor ca sa sufere din cauza unor divergente asa ca vor prelua leadership-ul schimbarilor globaliste ocazie cu care vor intoarce spatele Rusiei.

    Rusia va fi o putere marginala din ce in ce mai izolata si mai putin relevanta. Foarte posibil sa foloseasca si armele nucleare in ultima instanta. Vor muri cu lumea de gat dar nu se vor preda.

    RăspundețiȘtergere
  10. Razboiul se duce împotriva UE. America a pregătit vapoare cu specific transport gaze lichefiate. Cu gaz și petrol din America UE se va duce în jos cu viteze mai mari decât ale campionilor de schi. Toate produsele energofage se vor tripla imediat și sarabanda scumpirilor a început. Daca UE nu se trezește și nu mai face jocul globaliștilor se va rupe instant
    Anglia a dat startul pentru că știa ce urmează. Ce căutăm noi in aceasta mizerie care se cheamă UE. CU un procuror
    General alungat de la noi că incompetent, corupția a luat viteză mare de la vârf
    A se vedea cine a promovat vaccinul experimental ,mai bine zis mortal. Dr. Greeg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.zerohedge.com/markets/german-retailers-increase-food-prices-20-50-monday

      Ștergere
  11. Asta-i cea mai tare declaratie:

    "Acesta este un război adevărat, nu doar împotriva Rusiei, ci şi împotriva cetăţenilor noştri”, a adăugat Turceak.

    In care oficial admite faptul ca clanurile de oligarhi au CIOLANUL LOR, adica toate afacerile "PATRIA" LOR EXCLUSIVA A BANULUI, iar poporul este doar un umil servitor al lor.
    TAARE!

    RăspundețiȘtergere
  12. "Sa va iubiti unii pe altii."- Solutia la tot ce s-a intampla pe aceasta planeta. Nu s-a pus niciodata in practica. S-ar putea sa mearga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai Gunner nu-i baga pe toti in ACEEASI OALA!!!

      Unii INTRADEVAR sunt:
      "Voi sunteţi de la tatăl vostru, diavolul, şi vreţi să îndepliniţi dorinţele tatălui vostru! El de la început a fost ucigaş şi MINCINOS"

      Altii nu! Au fost si inca exista regiuni, grupuri, comunitati mari si triburi foarte iubitoare unii cu celialti. Nu-i recomandat ca acum, ca ne este noua rau, sa impingem apocalipsa peste toti!
      Ia-o mai usurel.

      Daca citesti cu atentie, Hristos nici nu a avut vre-o pretentie sa-i converteasca pe toti.

      Ștergere
  13. "Încă o mostră de cenzură de la BigTech: dacă vei avea curiozitatea să cauți pe Google"

    Invatati sa folositi SearX
    searx.me

    ... sau macar Start Page
    startpage.com



    "SarahBeth Hartlage a scăpat definitiv de COVID. Și de viață deoarece a murit "sudden and unexpected" la doar ... 36 de ani!"

    Darwinism at it's finest!
    O scoroafa boccie si marxista mai putin!



    "ce să zic, mă ia cu fiori când mă gândesc că peste șase luni vom fi mult mai puțini"

    Depinde de cine are chef sa stea la joaca "pe-aci prin curtea scolii".
    Daca securistii mai mult sau mai putini "misteriosi" nu au voie sa se joace prin curtile altor scoli, acest lucru nu este valabil si pentru restul populatiei. Cetatenii inteligenti si cu ceva resurse ar fi trebuit sa se joace sau macar sa-si pregateasca "exit-ul" (si) prin alte curti de scoli cam de multicel asa.

    RăspundețiȘtergere
  14. "Care piaţă oricum nu va fi echilibrată, dar ni se va spune că „trebuie să fim solidari”

    Redistributia resurselor RAMASE cred ca DE DATA ASTA se vor face echitabil. PLANUL LOR nu include menajarea Iuropei sau a IUESAI. Deja se vede de la o posta..de decenii!

    RăspundețiȘtergere
  15. No ,amu sa zica cineva ca asta nu e mina lui Scwab! Nu era asta planul 'domnieis-sale'? Cum ca noi vom fi saraci (saraciti) si fericiti ?
    Deci stim cui sa spunem merci sau spasiba dupa caz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alaturi de spasiba nu uita de Sen-chiu!
      Scwabel a spus clar :" SAU TOTI PUN BOTUL SAU PLANUL NU VA MERGE"
      Ca urmare TOTI au pus botul!

      Ștergere
  16. https://www.trunews.com/stream/boomerang-blowback-sanctions-on-russia-disrupt-food-supplies

    Former Russian president Dmitry Medvedev threatened Friday to restrict the sale and export of Russian food and agricultural products only to countries with friendly relations with Moscow. He said Russia will not supply its food products to its enemies. Mr. Medvedev said, “We will supply food and crops only to our friends…and Russia will sell both for rubles and for their national currency in agreed proportions.” That means Russian crops such as wheat will not be purchased with US dollars. He described food as a quiet but ominous weapon in Russia’s battle with Western nations that have imposed stringent sanctions on Russia.

    Have sanctions backfired on the West? Did the US and Europe shoot themselves in the feet by baiting Russia to attack Ukraine so that sanctions could be slapped on Russia to bankrupt the country?

    Rick Wiles, Doc Burkhart. Airdate 4/1/22.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma asteptam sa vorbesti preventiv de Ungaria ! O seara placuta !

      Ștergere
  17. Planet Lockdown
    1. Filmul full & free:
    https://planetlockdownfilm.com/documentary/

    2. Interviurile full & free:
    https://planetlockdownfilm.com/full-interviews/

    RăspundețiȘtergere
  18. 24 FEBRUARIE 2022, va fi o data inclusa in analele istoriei ca fiind o zi, in dimineata careia TOTI S-AU TREZIT INTR-O NOUA LUME!

    ...nu neaparat PLACUTA!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. But of course they did! Criza din 2008 afectase lumea, stiau toti de ea, pe noi ne-au anuntat peste noapte intreaga presa, a puterii si "de opozitie". Atunci a fost o dovada clara de conspiratie a tacerii. Rapid a zburat al 13-lea salariu, noi n-am zis nimic, grecii deja erau in strada. Apoi au taiat un sfert din salariu.
      In acelasi mod, peste noapte, vom afla ca se inchid granitele si ca barbatii intre 18 si 60 ani, in carje, carucior cu rotile vor merge eroic la moarte sigura. Mass-media va mediatiza cazuri lacrimogene de persoane incapacitate, de la ATI eventual, care-si zmulg perfuziile si sar in echipamentul de lupta, fericiti ca mor pentru patria...vecina, care nici nu e in nato.
      Ce le-a zis lor? Stati calmi, va fi bine. Ce spun guvernele trebuie interpretat "in oglinda", adica adevarul e diametral opus.
      Prin manipulare masiva si extinsa peste tot, raspandacii prostesc fraierii ca vor merge doar cei intre 20 si 35, si rezervisti. Insa, odata ce avem genocid planetar, e logic sa-i ia pe toti.
      ASTFEL, UCRAINA E GROUND ZERO PENTRU ELIMINAREA RASEI ALBE, CEL PUTIN A CELEI DIN EUROPA. Alte trenuri ale mortii. Chiar credeti ca se vor intoarce supravietuitori? I-ar ucide romanii la granita. Pentru ca...daca ar exista supravietuitori, ar putea povesti ce e acolo. Si nu are sens atata secretizare, o filtrare informationala totala, ca niste romani supravietuitori sa poata povesti. Deocamdata, dupa atatea zile de razboi, avem cateva filmari care circula pe net. Situatia e mult mai grava decat pare, la fel si mizele operatiunii.

      Ștergere
  19. "poţi tipări bani, poţi păcăli fraierii, dar nu poţi niciodată să tipăreşti petrol, gaz, metale, mâncare s.a.m.d"
    Felicitari pentru idee si pentru articole! Mai bine de atat nici ca se putea spune!
    Fara a incuraja vreo forma de terorism, fara a sugera ca ar fi o optiune in biroul operativ...imi amintesc ce faceau romanii secole in urma in calea invaziilor turcesti. Nu noi am muri de frig ci europenii, ca noi oricum vom muri de frig sau foame.
    Preturile sunt mari pentru tari cu salarii de 5-10 ori mai mari ca ale noastre pentru aceeasi munca, si criza ii loveste tare si pe ei. De noi ce sa mai zic? Ai 10000lei pentru o factura? Nu te impiedica nimeni sa te incalzesti cu curent. Presupunand ca cacaturile de blocuri comuniste, ca infrastructura, permit acest tip de incalzire. Blocurile, aceste puscarii, colivii blestemate, unde ai contor monofazat care citeste pana-n 50A, dar bransamentul cu greu suporta 20-25A per total! Adica...2 calorifere electrice, 2 plite pe inductie, in caz ca nea dorelu comunist n-a strans la mana sarmele din aluminiu si a bagat pe ele banda izolatoare din aia neagra, care acum e uscata, crapata, in doze.
    Rusii puteau raspunde cu aceeasi moneda sanctiunilor. N-au facut-o! Au oferit o sansa. Cel putin oficial. Dar guvernele, fidele cui trebuie, au zis Nuuuuuu! Prin urmare, asta e continuarea incercarii de vaxss obligatorie. Acelasi efect final.

    RăspundețiȘtergere
  20. Aveti grija cu opozitia controlata. Leaks spun ca in state serviciile incearca inlocuirea lui biden. Chiar si acea parte din servicii cumparate de deep state realizeaza ca daca se duce complet dolarul, pierd si ei afacerile lor oneroase. Suna frumos dar, in acelasi timp, zvonul asta ar fi un mijloc sigur de a tine ditamai poporul in case, in loc sa iasa milioane in strada si sa dea jos tot. Serviciile lucreaza e ca si aia cu pandemia dureaza doua saptamani, care s-au facut 2 ani si inca mai are mult si bine. Pandemia se va opri doar cu razboi total nuclear. Sau...nu se va ajunge la termonucleare, dar vor lansa un virusache misto de tot, in uie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu conteaza ce spune "Leaks". In SUA presedintii nu se dau jos dupa cum vor "serviciile". Daca Biden este dat jos, atuci functia de presedinte va fi preluata automat de Kamala Harris pana la finalul mandatului prezidential actual.
      Biden este un mos corupt si senilizat de batranete.
      Harris este o baba marxista si proasta de la natura.
      Americanii au ales. Acun sa se spele cu ei pe cap!

      Ștergere
    2. @11:38
      hahaha, "americanii au ales" ....buna!!!

      In orice caz, echipa Actuala este IDEALA pentru rezolvarea sarcinilor extrem de dureroase pentru ei, si asta-i doar inceputul.
      SENILIZAREA lui este "manusa" folosita CU PRECIZIE de ceas elvetian EXACT CUM TREBUIE SA se comporte in ACEST moment crucial in istorie.

      La ora actuala Rikanii nu au pe nimeni mai bun ca Bidon pentru etapele succesive prin care IN PREZENT TREBUIE sa treaca tara.

      Ștergere
  21. Cu referire la razboiul informational al agentilor care fac propaganda vestica si demonizeaza Rusia, nu reusesc sa inteleg ceva: de ce fac ei asta?
    Poate cineva sa-mi raspunda? Ar avea sens dezinformarea la noi, la altii, daca popoarele chiar ar conta. De ce conteaza ce credem, cata vreme guvernul, parlamentul etc fac ce vor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Poate cineva sa-mi raspunda? Ar avea sens dezinformarea la noi, la altii, daca popoarele chiar ar conta. De ce conteaza ce credem, cata vreme guvernul, parlamentul etc fac ce vor?"

      Acum se fabrica falsa istorie care va fi impusa noilor generatii.

      Ștergere
    2. Asa se fabrica istoria care va fi predata viitoarelor generatii.
      Cei ce se cred stapani vor sa asigure si pe viitor de drepturile si proprietatile "dobandite" acum.

      Ștergere
  22. @DD- Ai rabdare , de ce nu ai ? Exista o diferenta intre ceea ce exprimi aici si ceea ce gandesti? Azi ma asteptam sa vorbesti despre Ungaria , dar poate stai la panda ....isnt ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma faci sa rad ce carti sa se puna ? Sanctiunile sunt moneda de schimb la contraofensiva Moscovei dpdv economic ! Daca sah nu pricepeti macar la nivel mediu , politic nu are rost sa va hazardati ! Sunt vreo 3 saptamani
    de cand v-am zis atentie la RUBLA ca va fi peste ce a fost inainte de 24 feb. 2022 . Unde e azi ? Unde e maine ? Europa va primi orice vrea ,DAR la ce costuri ? Militar dezavuez ce se intampla , DAR economic ESTUL va face legea . AMIN

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe de o parte:
    "India imported $3.3 billion in goods to Russia in 2021, and the finance ministry has no plans to slow that source of revenue. India has not placed sanctions on Russia. The Federation of Indian Export Organizations (FIEO) announced that India will now switch to a SWIFT alternative that permits rupee-ruble payments between the two nations."
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/world-trade/an-easier-solution-for-rupee-ruble-payments/



    Pe de alta parte:
    "The world monetary system is collapsing. The negative interest rates in Europe since 2014 have wiped out all the pension funds that needed 8% to break even. This is what is being the Guaranteed Basic Income because the politicians have destroyed the future of pensions."
    "Not only will they introduce ECASH which will create the digital currency NOT issued by the Federal Reserves, but by the Treasury... On top of that, they want to restrict the amount of digital cash you will be allowed to have to $2,000. The object will be to force everyone onto the grid to be fully taxed. Then they will push to eliminate the paper money."
    "That is just one assault on the financial system. The next is the Minimum Billionaire’s Tax to be set to 20%... The "definition" of income will include UNREALIZED gains... The UNREALIZED tax will eventually be expanded down to everyone. The Income-tax began the same way – it would only apply to millionaires back then... You are taxed on where it was at the end of that period – no credit for the decline. Then next year, you will pay 20% again on what is left until the entire gain is paid in taxes and you will be left with NOTHING."
    "They always target the rich to justify the tax and then extend it down to everyone... They always count on people just being stupid... So in the end, Biden is ushering taxes to force you into YOU WILL OWN NOTHING AND BE HAPPY."
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/biden-out-to-destroy-the-us-financial-markets-tomorrow/




    "What they are NOT telling the people is this is Elizabeth Warren’s WEALTH TAX"
    "That means if you own a company or even a house, and the CURRENT market value rises to whatever the IRS uses, guess what, you will have to pay 20% tax on the value of your stocks, company, or your home. This is the alternative to his attempt to track every $600 transaction to get those evil billionaires who they seem to define as everyone but themselves. They used the same clever trick to get the income tax passed back in 1913... They will continually change the definition of the rich until everyone who has a job is now the "privileged" rich."
    "Just as now EVERYONE must file income tax or go to prison, the WEALTH TAX will also come down as they constantly need more money. So if your house doubled in value, you will have to pay 20% of that value to the IRS even if you did not sell it. And then, if it drops by 50% next year, you will NEVER get a refund."
    "WEALTH TAX will destroy the foundation of America, end the benefits of investing for retirement, and serve as the final nail in the coffin of the United States."
    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/taxes/ecash-bidens-attack-on-the-financial-markets/




    "Warren’s Wealth Tax is so destructive to the economy and demonstrates that she listens to Thomas Piketty, the French communist pretend economist."
    "This is similar to death taxes or inheritance taxes which destroyed the small farmers. When the founder died, the government claimed the land was worth a pile of money and then demanded 20% to 40% in taxes. To pay the tax, they were forced to sell the land. This is also how small businesses are destroyed."
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/warrens-wealth-tax/

    https://www.weforum.org/agenda/2018/12/want-a-fairer-society-this-economist-says-he-has-the-answer/
    https://www.weforum.org/agenda/2020/02/global-wealth-inequality-piketty/

    https://tdem.eu/en/manifesto/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Not only will they introduce ECASH which will create the digital currency NOT issued by the Federal Reserves, but by the Treasury"
      Oare cine credea ca "fratiorii" de peste "pond" nu sunt la fel de marxisti si de faliti?

      https://www.coindesk.com/policy/2022/03/31/eu-parliament-votes-on-privacy-busting-crypto-rules-industry-rails-against-proposals/
      https://nomoretax.eu/the-proposed-eu-digital-identity/

      Ștergere
    2. https://media.gab.com/system/media_attachments/files/094/767/248/original/a3dc5de63b87336d.mp4
      https://ourtube.co.uk/watch/h4Pju8AMgzZfbOQ

      Ștergere
  25. Marți, la o zi după ce țările G7 au respins cererea președintelui rus Vladimir Putin ca plățile pentru gaze naturale să fie făcute în ruble, livrările de gaze din Rusia prin conducta Yamal-Europe prin punctul german Mallnow de la granița germano-polonă au scăzut la zero.

    RăspundețiȘtergere
  26. Din ce am citit pentru moment doar ameninta ca intrerupe gazele daca nu va fi platit in ruble. Deocamdata nu l a intrerupt.

    RăspundețiȘtergere
  27. Acum să vă vedem ioropenilor; sunteți dispuși să renunțați la bunăstarea voastră, de dragul ascultării orbește de Marele Frate de pe Potomac ?! De mai bine de un secol ăia de peste balta atlantică se joacă cu ioropa kku o pisicuță de pluș;îi trasează granițele, îi finanțează războaiele care îi distrug statele, îi pervertesc mintea cu tot felul de drăcisme aduse din Egipt,Babilon,Fenicia și Canaan de strămoșii foarte îndepărtați ai celor la butoane acum pe Râu: îi distrug țesutul social și fac o varză din lumea Bisericii.
    Sunteți în stare să tăiați rădăcina răului care vă roade sau rămâneți în cușca aurită solid gratii solid oberlicht oțel Carnegie-să parafrazez un schetch celebru, așteptând grăunțele fedului?!

    RăspundețiȘtergere
  28. Dacă întrebarea se pune ce mai are Vestul pe lângă bani, va veni și răspunsul: putere militară. Jocul resurselor, când va fi într-adevăr dezechilibrat, va provoca o reacție militară care va rezolva problema. Cât timp nu se întâmplă așa ceva, înseamnă că nimeni nu intră în panică.
    China nu va duce pe termen lung susținerea Rusiei, pentru că principalul ei partener comercial e SUA. La o alegere de modul "cu noi sau cu ei", cred că vor merge pe americani.
    Repet, dacă situația economică va fi problematică, Rusia va fi eliminată militar. Deocamdată, încă e doar marea putere regională cu ambiții.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce anume ti se pare "echilibrat" in situatia asta:
      https://www.profit.ro/stiri/economie/mesaj-de-la-seful-celui-mai-mare-fond-de-investitii-din-lume-catre-tinerii-frumosi-si-liberi-a-sosit-vremea-sa-aflati-ce-este-penuria-20658233
      https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/video-prima-tv-criza-alimentara-la-nivel-global-20658653

      Ștergere
    2. Mă refeream la dezechilibrele pe care le invoca DD pe piețele resurselor. Acolo unde vorbim de relații comerciale la nivel statal sau de companii comerciale importante.
      La nivel de individ, ecuația nu a fost, nu este și nu are cum sa fie echilibrată.
      Sunt de acord cu problemele generației mileniale în a se adapta realității actuale. Dar cred că oricum, din punct de vedere economic, ne apropiem de noi realități. Politicile de tipărire au cam fost adoptate la nivel mondial, masa monetară este deja la un nivel foarte ridicat numeric (cred că o denominare este inevitabilă), în calea spre adaptarea la noile realități.
      Abordarea care ne pune in prim-plan resursele ruse mi se pare depășită. De asta și Rusia nu e privită dramatic. Mutarea accentului de pe acele resurse, la nivel european, oricum era planificată. Acum doar se grăbește. În măsura în care se va rezolva (probabil la nivel de 2-3 ani de lipsă de căldură) nu va face decât să ofere un loc marginal Rusiei.
      Dacă aceasta va pune monopol pe resurse indispensabile, de abia atunci va fi luată în calcul. Rusia va continua să fie doar o mare putere regională, și nu mondială, atâta timp cât nimeni nu o va amenința militar. Pentru că blocul NATO este evident superior, din acest punct de vedere.

      Ștergere
  29. Sa zicem ca acea delaratie poate fi interpretata exact asa cum spuneti...care ar fi diferenta fata de SUA? Propun sa-i intrebam pe cetatenii care locuiesc in cutii de carton in Downtown Los Angeles...

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce deștepți suntem,ne-am întors la frig în case la restricții ,la scumpiri la alimente și energie.Facem jocul IDIOTILOR de peste ocean ,suntem în gașca Comunității Hoților și o ducem de pe o zi pe alta .Nu s-a făcut canalizare la sate ,nu s-a rezolvat problema apei menajere, nu s-au făcut drumuri NIMIC din ce este important pentru oamenii acestei tari ,iar noi cumpărăm echipamente militare când nu avem nici măcar armata națională ,cumpărăm vaccinuri care nu sunt bune dar DE INTERESUL OAMENILOR ACESTEI TARI CAND SE VOR OCUPA POLITICIENII ASTIA .

    RăspundețiȘtergere
  31. China v-a trada Rusia. Poate nu acum dar urmeaza. Bonusul: niste nucleare in dinti pt toata lumea.
    Dupa asta nu o sa mai conteze nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "China v-a trada Rusia."
      Corect!
      In rest nimeni nu va face nimic nesabuit.
      Noi avem tendinta asta de a vorbi prapastios(pseudo-crestineste) deoarece suntem Niste AMARITI si nu detinem bogatii colosale.

      Ștergere
  32. https://www.facebook.com/yurierosca/videos/1305307863279566/?sfnsn=scwspwa

    RăspundețiȘtergere
  33. https://www.facebook.com/yurierosca/videos/1305307863279566/?sfnsn=scwspwa

    RăspundețiȘtergere
  34. Prietene ! Ești idiot ? Sau ești un copil din flori ? Ai timp sa pui butu, la toate minciunile URSS ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)