vineri, 3 noiembrie 2023

Căutând o direcție

Planificatorii din umbră ai societății atee și-au stabilit planurile surprinzător de laborios. Desigur, nu trebuie să vedem totul ca pe o conspirație. A existat un curent de gândire în direcția amintită, astfel încât s-a reușit ceea ce nimeni nu credea posibil, adică răsturnarea unei lumi normale și punerea în locul său a uneia strâmbe. 

Nu e ușor lucru să schimbi o societate. Dacă faci o schimbare bruscă, riști ca totul să revină la starea inițială ca efect al inerției sociale. Când Napoleon s-a încoronat împărat a dezamăgit toți progresiștii vremii. De aceea Beethoven a anulat dedicația de pe cea de-a treia simfonie a sa. Acțiunea lui Napoleon a fost o reminiscență a regimului trecut, dar nu una suficient de puternică pentru a întoarce roata istoriei. 

Ceea ce au înțeles manipulatorii istoriei este faptul că omului trebuie să-i înlocuiești reperele care până atunci fuseseră parte din ființa sa. Așa apare în 1793 o inițiativă revoluționară care le propune francezilor nici mai mult nici mai puțin decât schimbarea calendarului. Săptămâna de șapte zile este înlocuită cu una de zece zile, se elimină sărbătorile religioase care sunt înlocuite cu sărbători laice. Pe 17-19 brumar(noiembrie 1793), pe altarul de la Notre Dame este depusă o prostituată ca semn suprem al zeiței rațiunii și se proclamă un nou cult, cel al Rațiunii. 

Cultul ar face să pufnească în râs pe orice om normal, doar că atunci asta s-a lăsat cu tragedii de neimaginat. Preoți și călugări uciși, biserici profanate, distrugeri de opere de artă s.a.m.d. Noul cult avea ca principal element festivalul, îmbinând elemente păgâne cu ritualuri anti-religioase în care erau arse obiecte de cult sau păpuși reprezentând preoții. 

Un an mai târziu vine la putere Robesspiere care instaurează Marea Teroare. Odată cu ea dispare Cultul Rațiunii care este înlocuit cu un alt cult, cel al Ființei Supreme. E o încercare de a acoperi găurile lăsate de lipsa religiei cu o falsă religie în care se recunoaște existența unei ființe supreme, imortalitatea sufletului și cam atât. Ființei Supreme, atât de celebrată în noua religie, îi este însă cu desăvârșire interzis vreun rol în desfășurarea evenimentelor de pe Pământ. Oricât am râde acum, în acea perioadă numai de râs nu le ardea oamenilor. 

Picajul lui Robesspierre marchează și apusul religiei sale, care se încearcă a fi înlocuit cu o altă formă, Teofilantropia. Practic preiau ideile anterioare încercând să creeze un cult cu o practică religioasă prin îmbinarea unor concepte de-ale lui Jean Calvin cu cele ale lui Confucius. Vă imaginați ce-a ieșit până la urmă. 

Dacă toate aceste încercări par acum hazlii, asta nu înseamnă că proiectul lor a  apus. De fapt trebuie să înțelegem că încercările de definire a unui cult religios cuminte, care să satisfacă ideile revoluționare, era menit strict acaparării celor care erau religioși și care nu erau chiar atât de mulți. În spate însă, noua paradigmă își construia zeii proprii. 

Astfel, în arhitectura urbană, rolul catedralelor e luat de Palatele Justiției. Justiția, de altfel, e cea care le spune oamenilor unde se află dreptatea. Așadar, judecătorii, sunt zeii noii religii, procurorii semi-zeii săi, iar avocații un soi de preoți care mijlocesc între „credincios” și „divinitate”. De-aici și obsesia uniformelor ciudate din zona justiției. De fapt, dacă e să fim corecți, vom remarca faptul că roba avocaților vine de dinainte de Revoluția Franceză. În timpul acesteia, roba chiar a fost interzisă deoarece semăna pre mult cu veșmintele preoțești însă, începând cu 1810, se standardizează veșmântul „preoțesc” al acestora, constatându-se că este spre binele Revoluției.

Era simplu de înțeles că, mai devreme sau mai târziu, întreaga ideologie va pica întrucât nu omul este cel care poate face Dreptatea. Rolul instituțiilor juridice stratificate era acela de a induce ideea unei „instanțe superioare” la care s-ar putea recurge pentru „Dreptate”. Însă cât poți să te întinzi cu dreptatea umană? S-au stabilit curțile constituționale ca instanțe supreme care să corecteze „legile strâmbe”, care nu respectă Constituția. Dar cam atât. 

Statul ateu a plusat, constituind organisme supranaționale. Societatea Națiunilor, precursoarea ONU, a fost probabil expresia supremă a ceea ce omul ar fi trebuit să vadă ca „instanță supremă a iluminării”. Desigur, lucrurile nu s-au oprit aici. Au apărut tot felul de organizații pe diverse domenii. OMS în domeniul sănătății, UNICEF dedicat „protecției copilului”, WFP dedicat combaterii malnutriției, FAO dedicat agriculturii s.a.m.d. De fiecare dată când o problemă spinoasă se abate asupra societății, apare de undeva o organizație supranațională care, cu emfază, se pronunță autoritar, precum un mic zeu, asupra problemei în cauză. E logic de înțeles că respectiva intervenție se transformă, automat, într-o știrbire a prestigiului organizației deoarece ce înțelepciune superioară poate fi „depozitată” acolo? Tot niște oameni sunt și, de cele mai multe ori, cei din vârf sunt de-o prostie catastrofală. Ați văzut-o live când cu pandemia sau atunci când aberanta Comisie de la Veneția și-a suflecat mâinile pentru a se bate cu Dragnea. 

Fiecare intervenție a unei organizații supranaționale dovedește rolul său decorativ și, în același timp, aberant. Vedeți liber acum când, în fața unui genocid de proporții colosale, ONU fixează tot felul de întruniri inutile în care nu se face nimic. De altfel, rolul ONU este fix acela de a nu face nimic. În afara întrunirilor șefilor de stat, unde câte unul mai exotic ține prima pagină a ziarelor pentru că a venit în chiloți, în afara unor discursuri sforăitoare, nu se petrece absolut nimic. 

Este logic că, pe măsură ce s-a înaintat în noua paradigmă, sclipiciul instituțiilor create de revoluțiile trecutului s-a dus, rămânând vederii forma lor găunoasă și absolut inutilă. Pe zi ce trece, birocrația supradimensionată a acestor instituții - atât la nivel național cât și la nivel suprastatal - ajunge să sufoce orice inițiativă, să blocheze orice rezoluție și să înceteze să-și mai îndeplinească rolul pentru care-au fost create. Este un blocaj generalizat care ne indică limpede fundătura în care-a intrat conceptul statului ateu. De aceea întreaga lume e absolut înțepenită. Și de aceea, absolut orice direcție a omenirii este posibilă. 

Când se ajunge într-o fundătură se caută variante. Mulți cred că de aici se va deschide calea către „înapoi”. E o iluzie, cea care-i face pe conservatori să viseze. Posibil ca lumea să se îndrepte puțin înapoi, dar nu se va ajunge sub nicio formă la momentul de unde lucrurile au luat-o razna. Ce înseamnă acest „puțin înapoi” în termenii actuali? Ei bine, vedem cum China proclamă victoria comunismului ei. Cel mai probabil acel înapoi va fi noul purgatoriu prin care va fi trecută întreaga lume din dorința de a salva ceva din societatea strâmbă gândită atunci. Și în momentul în care și acel „puțin înapoi” se va dovedi o fundătură, o altă idee va încerca să ia locul acesteia. Până când? Nimeni nu știe. Realitatea e că suntem pe o corabie socială plutind în derivă și fiecare val îi schimbă haotic direcția. Un vapor care și-a pierdut cârma și propulsia nu mai poate spera decât într-un curent prietenos care să-l conducă spre un banc de nisip din apropierea unei zone litorale.  Ăsta e punctul în care ne aflăm.

36 de comentarii:

  1. Așa apare în 1973 o inițiativă revoluționară care le propune francezilor...?

    RăspundețiȘtergere
  2. De corectat: 1793 nu 1973

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca anul 1973 ( de la inceputul articolului ) este gresit ...Societatea se reseteaza la fiecare 100 de ani incepand cu anul 1720 spre zilele noastre ...De fiecare data controlul asupra oamenior s-a accentuat/ sofisticat/ modernizat ...Acest control s-a realizat cu ajutorul banilor si altor instrumente aproape la fel de eficiente ( presa spre exempu)...Omenirea nu a reusit sa se uneasca intr-o comunitate compacta si care sa-si ia destinul in propriile maini...De ce ? Din cauza saraciei si din cauza bogatiei...Este paradoxal ...Si din cauza liderilor...Si nici macar nu intelege ce i se intampla...Din cauza asta pune la conducerea tarii un ins ca Ciolacu...Credeti ca asta pricepe ce se intampla in jurul lui ? Lumea se va adapta/rezista dar marea majoritate vor fi din categoria sclavilor...





    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Acest control s-a realizat cu ajutorul banilor si altor instrumente...
      Din cauza saraciei si din cauza bogatiei...Este paradoxal ..."

      NU este absolut nimic "paradoxal"!
      Cand produci nimic sau putin este normal sa crezi ca altii te "oprima" si "te fura", iar tu esti o "victima" cand in realitate esti doar un prost sinistru cu IQ-ul cat numarul de la pantof. Culmea este ca au trecut doar cateva saptamani de la discutia unor astfel de subiecte chiar pe acest blog, dar nu ai cu cine sa te intelegi. Toti ratatii s-au batut in conspirationisme, in marxisme inepte, in elucubratii religioase si si-au expus IQ-ul deficitar, lipsa de educatie financiara si investitionala si lipsa de educatie si experienta antreprenoriala, dar... aplauda ca focile la circ cand un dobitoc ca Ciolacu transforma tara in puscarie si pune economnia pe butuci, sperand ca vor primi si ei o mocangeala ceva "de la stat".
      Deh! Viata e a dracului de grea cand esti prost facut gramada!

      Ete colea sa:
      https://trenduri.blogspot.com/2023/07/banii-de-ce-nu-i-ai.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/08/antreprenoriat.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/10/saracia-manual-de-utilizare-si-curs-de.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/10/de-ce-acel-patron-nesimtit-are-dreptate.html
      https://trenduri.blogspot.com/2023/10/vremea-paradoxurilor.html
      ...


      ____
      Si pentru ca tot vorbeam de dobitocul de Ciolacu,
      Sunteti la curent de faptul ca dupa ce a decis sa se pishe pe PFA-uri, antreprenori si IMM-uri, a decis sa investeasca in tigani?

      https://www.avocatnet.ro/articol_64550/P%C4%83rin%C8%9Bii-cu-mai-mult-de-doi-copii-vor-putea-primi-o-indemniza%C8%9Bie-lunar%C4%83-de-la-stat-M%C4%83sura-adoptat%C4%83-tacit.html

      Bine ati venit in Țiganistan, pardon, in Rromulania:
      https://www.libertatea.ro/stiri/romania-va-deveni-rromania-in-2050-din-15-milioane-de-locuitori-ai-romaniei-6-milioane-vor-fi-tigani-537316

      https://www.napocanews.ro/2013/09/nu-tiganii-sunt-de-vina-ca-romania-va-deveni-rromania-in-2050.html

      https://partidaromilor.ro/2-milioane-de-romi-din-romania-indemnati-sa-si-recunoasca-etnia-in-2050-vor-fi-40-din-populatie/

      https://voceavalcii.ro/arhiva-2/din-2060-tiganii-vor-fi-majoritari-4/
      ...

      Ștergere
    2. "Omenirea nu a reusit sa se uneasca intr-o comunitate compacta si care sa-si ia destinul in propriile maini...De ce ? Din cauza saraciei si din cauza bogatiei"
      EXACT ASTA-I MOTIVUL! Altul NU este! Oricit ar incerca ei sa ne abureasca...

      Nici o grija insa, de data asta va fi obligata sa stringa rindurile.
      NU VA AVEA DE ALES!!!
      (Nu este o veste prea buna, dar alta nu exista)

      Ștergere
    3. Dl PM Ciolacu nu este de aceeasi etnie??

      Ștergere
  4. Cred că noua religie va deveni AI-ul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate nu religie dar cu siguranta iti va inlocui seful/sefii/politicienii de care(pe bune) nu o sa mai aibe nimeni nevoie.
      De exemplu, in functie de calificari, vei fi sunat seara sau dimineata si ti se va comunica; locul de munca, locatia, durata, cum sa ajungi la locul prestatiei, poate si componenta echipei cu care vei lucra.

      Ștergere
    2. "De exemplu, in functie de calificari, vei fi sunat seara sau dimineata si ti se va comunica; locul de munca, locatia, durata, cum sa ajungi la locul prestatiei, poate si componenta echipei cu care vei lucra."

      Este cel putin hilar felul in care oameni care toata viata si-au trait-o slugarind pe la altii, inclusiv la stat, exclud posibilitatea castigarii existentei prin intermediul capacitatilor antreprenoriale, fie ca liber profesionist fie ca persoana juridica, ca sa nu mai vorbim despre castigurile din investitii de capital practicate de la tiganii camatari si pana la societati pe actiuni, banci, fonduri de investitii, bursa, si Stat prin intermediul Trezoreriei.

      Deh! Asa e cand esti doar o rotita dintr-o masinarie! Nu vezi toata masinaria, nu stii ce o face sa functioneze si cum functioneaza, nu stii cum si ce produce, nu stii cum interactioneaza cu alte masinarii sau cu produsele altor masinarii, nu stii cum se pozitioneaza pe piata masinariiloe si care este rolull acelei piete.
      Dar... tu "esti important"!

      Si pentru ca tot era un prostalau care batea campii cu "productia e tot ce conteaza" si care se pisha pe capital, in urma cu cateva zile... In anii comunismulul si in primii ani dupa 1990 nu mai aveai loc de imbecili care strigau in gura mare: "inginerul e un prost! ca daca n-ar fi muncitorul... nimic nu s-ar face!" si favorita mea: "moarte intelectualilor"!
      Cu totii stim ce destin socio-economic au avut aceste categorii de oameni. Pe meritul lor!
      Asa ca ma incearca o senzatie de deja vu. Dar cum multi sunt incapabili sa inteleaga acest concept, am sa explic in felul in care ar face-o Mirabela:
      Roata morii se-nvarteste,
      țac! țac! țac!
      Si prostimea din nou saraceste,
      țac! țac! țac!

      Cat despre predictiile ANAFLABETILOR TEHBOLOGIC si AI-ul...

      Ștergere
    3. "exclud posibilitatea castigarii existentei prin intermediul capacitatilor antreprenoriale, fie ca liber profesionist fie ca persoana juridica"

      Scumpule, se vede ca nu erai inca matur sau nascut in timpul luiCeausescu. Sa fi vazut acolo adevaratul PREAMBUL si testari(platite) pentru societatea care se asterne INCETISOR(sau nu) unde liberii profesionisti "prosperau". Tu chiar n-ai nici o idee ce se pregatese, do you?
      CC

      Ștergere
    4. "tiganii camatari"

      Tiganii, sa le dea Dumnezeu sanatate si putere de actiune!!!...
      Romania este binecuvintata ca ii are
      DOAR EI o vor SALVA/FRINA/AMANA(nimeni altcineva nu are destul singe in ei), prin metodele de incetinire a procesului de DIGI-NANOnizare a tot si toate.

      "Si prostimea din nou saraceste,
      țac! țac! țac!"

      ASA ESTE! Chiar este scris ca:
      "Pe saraci mereu ii veti avea"...(dar pe bogati nu!)
      CC

      Ștergere
  5. https://pirates.fandom.com/wiki/Jack_Sparrow%27s_compass

    A se dezactiva JavaScriptul înaintea (sau în cazul) accesării.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, totul s-a distrus incepand cu revolutia franceza. Si da, eu am mai amintit aici acest lucru, Dostoieveski o spune foarte clar (anii 1850), "progresismul va invinge mereu". Totusi macar in interiorul nostru ar trebui sa nu capitulam si sa ne "salvam sufletele" (Soljenitin)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimic nu i mai de pret pentru omenire, decat democratia populara autentica.

      Ștergere
    2. "democratia populara autentica"
      Unde ai vazut-o, la groapa cu nisip?

      Ștergere
    3. "democratia populara autentica"

      da!da!
      Sa lasam toti prostii, saracii si oligofrenii care sunt majoritari intr-o societate sa decida pentru acea societate desi ei sunt incapabili sa decida pentru familiile lor sau macar pentru ei insisi!
      Asta este "reteta succesului" in viata. Atat la nivel personal cat si la mivel de societate.
      Vezi ca "hotii de organe" TI-AU FURAT CREIERUL!
      Presupunand prin absurd ca ai fi avut asa ceva la nastere.

      Ștergere
    4. "Sa lasam toti prostii, saracii si oligofrenii care sunt majoritari intr-o societate sa decida pentru acea societate desi ei sunt incapabili sa decida pentru familiile lor sau macar pentru ei insisi!"

      Da, asa este, sunt incapabili sa decida pentru EI INSISI, deoarece au fost abandonati fara mila, batjocoriti si lasati fara resurse, INSA in momentul in care ei vor fi prinsi in colective REALE de munca NEDOMINATE de elite, sefi si sefute, FARA BANI SI BATAI PE PROPIETATI PRIVATE totul precum in jocul de TETRIS va merge struna si vor fi fericiti.
      Din ce se vede la orizont se pare ca vom avea in curind, colective REALE REFORMATATE/SIMPLIFICATE in domeniul medical, de reparatii, de manufactura, agricole, de constructii, transport in comun, de reciclare a hainelor etc( amintita chiar de regeleCharles la WEF21( goodbye fasion industry)
      Trebuie sa recunoastem(adevarat, cam...cu durere) ca omul in viata de zi cu zi nu are de fapt nevoie de mai mult decit un hoodie reciclat precum modeleaza Greta si o mincare sanatoasa si simpla.

      Ștergere
    5. Da, IQ1000, franceza.....

      Ștergere
    6. Da, revoluția franceză mk1.
      Revoluția de la 1848 mk2.
      Revoluția bolsevica mk3.
      Roata morii se-nvarteste,
      Tac, tac, tac!
      Și partidul te iubește!
      Tac, tac, tac!
      Toate cele dăruiește!
      Tac, tac, tac!
      Doar supune-te orbește!
      Tac, tac, tac!

      Ștergere
  7. Domnule Diaconu, daca nu omul este cel care poate face dreptatea, legea facuta de om o poate face cu atat mai putin. Deci eu zic ca gresiti. Omul este cel chemat sa faca dreptatea dar dupa legea Domnului, care este, simplu, legea morala. Deci omul o poate face, intrucat este chemat sa o faca, dar nu vrea, pentru ca el refuza Legea divina. O vrea pe a lui tot asa cum nu il vrea pe Dumenzeu. Toti oamenii care stau in credinta si frica de Dumenzeu fac dreptatea prin judecata, nu prin Lege, caci judecata lor este in Lege. Ma rog, presupun ca intelegeti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnule Dan va salut, cand scrieti ceva despre recenta propunere de avansare la gradul de general a peste 100 de ofiteri din structuri? Romania e mai bogata ca SUA sa tot avanseze profitori de sistem? Cred ca avem generali foarte multi raportat la populatia tarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule anonim, treburile cu fondurile lor stau la fel ca si cu fondurile europene. Daca nu le folosesti pe ultima suta de metri, se retrag precum serpii inapoi in vagaunile de unde au iesit...si e pacat sa nu te folosesti, nu?
      Gindeste pragmatic, ca astfel cei 100 de viteji se vor adauga restului de bogati care in grup vor ajuta zdravan economia, afacerile...( constructii de vile , piscine, ferme agroindustriale, zootehnice, dezvoltare in mediu rural, etc)

      Ștergere
  9. Nu judecatorii sunt "noii dumnezei", ci procurorii... exista o vorba: un procuror poate sa-i "faca dosar" unui judecator, dar un judecator nu poate sa-i "faca dosar" unui procuror...

    RăspundețiȘtergere
  10. Deci o biserica falsa e mai buna decat niciuna?! Normal ca orbii nu pot vedea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este foarte adevarat ca toate organizatiile internationale suprastatale, sunt subordonate uneia si aceleieiasi Mafii Financiare Suprastatale, care detinand tipografia de dolari, a corupt toti politicienii din fruntea tarilor pe care le-au supraindatorat cu o bucata de hartie fara valoare
    Prin urmare traim intr-o lume corupta prin bani si condusa prin modele religioase care au acelasi scop, indoctrinarea, exploatarea si controlul tuturor oamenilor. Iar cei care au corupt-o si au subjugat tarile planetei prin imprumuturi uriase de hartii fara valoare, pe care niste politicieni criminali si corupti ca de exe. Katz sau poate Catzu care au facut datorii imense acceptaand ca niste tradatori vanduti, ca hartia aia fara valoare este "valuta forte", si noi, societatea de oameni prostiti, va trebui sa le restituim cifra imprumutata cu valoarea muncii noastre, plus dobanda pe aceasta hartie cu valoare unei hartii de sters curu
    Si DA, ne astepta COMUNISMUL inevitabil, catre aceasta merge dezvoltarea industriala a societatii, dar avem de ales intre COMUNISMUL unor mari miliardari si criminali, care vor sa reduca radical populatia planetei, ca ei, la fel ca Hitler, doresc sa fie Stapanii Lumii (vezi lumea unipolara) comunisnm in care muncitorii vor fi SCLAVI total controlati si manipulati, si intre comunsmul de model chinezesc, in care desi esti atent supravegheat, dar toata munca intregii societati este investita in progresul societatii si nu intra in buzunarul miliardarilor care la fel ca Hitler vor sa fi stapanii lumii, de ex, in ultimii 30 de ani, China a fdevenit o tara foarte moderna, o mare putere economica in conditiile in care peste 1 MILIARD de oameni au iesit din saracie si traiesc astazi o viata decenta.
    Asta in timp ce astazi in SUA miliardarilor, democratia a fost inlocuita cu fascismul cu saracia, care creste direct proportional cu criminalitatea elitelor din Mafia Financiara Suprastatala care doresc razboiul total, citeste nuclear, pentru ca numai asa pot invinge China aliata cu Rusia si cu grupul BRICS, si vor face asta, pentru ca ei si-au asigurat o viata decenta in adaposturi anti-atomice unde vor trai ca niste cartite pina la terminarea razboiului cand vor iesi la lumina sa isi preieie prada, adica pamantul lor depopulat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte bun articol si destul de explicit ! Cu un singur amendament , nu cred ca exista atei in realitate ci doar neiregimentati dpdv religios , e o diferenta ! Eu sunt deist si mi-o asum cu toata convingerea ! Dar ce facem cu fanatismul religios care este prezent in toate cele 3 religii abrahamice ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Dar ce facem cu fanatismul religios"

      Convingerea ca acest fenomen a existat dintotdeauna este rezultatul direct al dresajului capatat de la tembelizor in ultimii 30-40 de ani.
      Daca studiezi istoria antica vei observa cu stupoare ca au existat regiuni uriase in Orientul Mijlociu unde cele trei religii avraamice nu numai au convietuit absolut pasnic ci au si cooperat scolastic invatind unii de la altii.(La noi in zona Dobrogei..sute de ani de Liniste si Pace)
      Pentru cei doritori de informatii, cind mai vizitati Istambulul pentru cumparaturi, dati o fuga si la muzeul de stiinte si tehnologie islamica.

      ...Iar in momentul in care inchinatorii banilor de peste MARI SI TARI au "bagat batul prin gardul lor", cum au inceput "fanatismele" de care vorbesti.

      Ștergere
  13. Să trăiești frate DD ! Te citesc atent de ani de zile. Apreciez foarte mult postările tele. Ce să îți spun, io prin 2012 scriam următoarele : Dacă tineretul va trăi în mizerie va fi vai de capul pensionarilor. Nu doar demografia este problema ci capacitatea de finanțare contează cred mulți. Mai precis spus felul în care finanțăm fondurile de pensii. Datoria externă nu va acoperi necesarul pe viitor deci rămân taxele și impozitele. Având în vedere faptul că sântem deja supraimpozitați și taxați în UE, de asemenea salariile stagnează ori diminuează treptat datorită migrației sălbatice în ambele sensuri. Noi plecăm vin mai altceva decât noi. Când românul consumă de fapt returnează banii câștigați în afară, înapoi în buzunarul străinului pentru care a muncit în afară. Deci PIBul nu crește ori crește pe hârtie, tineretul câștigă dar nu suficient pentru ca pensiile să fie mai bune. La un moment dat cura de slăbire va fi drastică băncile centrale refuzând să mai împrumute statelor. Idem pentru fondurile de investiții. Deci încă o dată cine va plăti pensiile ? Îmi amintesc de Grecia și reformele pensiilor și salariilor. Tot tineretul a luat-o pe unde a văzut cu vederea. Pensionarilor le-au rămas 250 de € pe lună în loc de 900 dacă nu greșesc. La noi va fi greu să mai taie deci cum vezi situația ? Pentru cei între 40 și 65 de ani. Te rog frumos să publici mai des pe această temă a sistemului de pensii. Dacă ai vreo veste bună rea nu contează. Bucuroși le ducem toate 😀 Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte pertinent tot mesajul tau.
      Re: "Deci încă o dată cine va plăti pensiile"
      1. Din imprumuturi ca si pina acum(cit va mai tine, posibil 10+ani)
      2. TOATE Ajutoarele sociale inclusiv Pensiile se vor CONSOLIDA intr-o forma unica(evident in urma unor evenimente serioase):
      - Venit Universal de Baza Asigurat(posibil digital) pentru toata lumea( la care in prezent se lucreaza la nivel planetar). Din nefericire vor fi afectate si cele *speciale*, ele la fel ca si averile monetare depozitate nemaiputind fi justificate fiscal/juridic printr-un sistem(in imaginatia unora) care ar functiona in "paralel" cu cel al amaritilor digitalizati.
      Astfel ca va pica orice posibilitate fiscala de a mai fenta, sau de a mai fi cocalar in figuri.
      Ce mai ramane este trocul(poate)
      Parerea mea!

      Ștergere
    2. "Deci încă o dată cine va plăti pensiile"

      In cativa ani nu la va mai plati nimeni si oamenii care se bazeaza pe pensia de la stat sau pe piloanele poolii, fie vor muri de inanitie fie vor slugari ca in Evul Mediu la un petec de pamant si cateva animale prin vreo coverca darapanata in gospodaria de la tara.
      Pensiile de stat sunt o schema Ponzi falita, piloanele private sunt o teapa, datoriile de stat sunt nesustenabile, iar de impozitat nu vor mai avea pe cine, pentru ca profesionistii si clasa antreprenoriala pleaca/emigreaza cu capital, cu experienta si cunostinte cu tot, clasa de mijloc dispare si vei ramane doar cu pensionarii, asistatii sociali, necalificatii, subcaluficatii, bugetarii si politicienii. Sa vezi "prosperitate atunci!"


      "va pica orice posibilitate fiscala de a mai fenta, sau de a mai fi cocalar in figuri"

      Alt prostalau frustrat si rupt in coor de saracie care se victimizeaza si pretinde ca este "furat" de oamenii prosperi/avuti si care refuza sa inteleaga faptul ca "fentele" SE FAC 100% PE FIRMA CU ACTE LEGALE!

      Nu numai firmele mari emigreaza, cel putin fiscal, si se inregistreaza acolo unde le convine, dar de aproape 25 de ani aceste posibilitati au devenit viabile si pentru firmele mici, iar dupa ce guvernele cipriot si grecesc si-au dat in stamba si dupa criza din 2008, tot mai multi indivizi privati au apelat la astfel de solutii 100% LEGALE.
      Pana si videochatistele care castiga mult sunt pe firme din Malta, iar cele cu castiguri mai mici sunt pe salariul minim + drepturi de autor. Despre IT-sti, nici nu mai vorbesc, ca ei au fost primii, inca de la inceputurile anilor 2000! Dupa ei au urmat diversi specialisti cu firmele de consultanta si mai apoi "influencerii" din social media.
      DIN TOATA LUMEA, nu doar din Romania! Cine a umblat ca antreprenor sau ca investitor prin divrese locatii ca Emirate, Malta, Londra, Jersey, Irlanda, Gubraltar, etc. a vazut cam ce fel de lume efectiv COLCAIE prin locatiile respective!

      Uite de exemplu o "influencerita" olandeza care a decis sa-i dea mooie statului olandez si marxistilor din lumea intreaga si s-a mutat in Dubai. Cu Youtube, Facebook, Intagram, TikTok, etc. + linkurile de afiliate marketing + banii primiti din campaniile de plasare produse sau de promovare diverse siteuri, pot sa te asigur ca FACE UN MINIM de 30.000 de euro pe luna FARA SA PLATEASCA NIMIC! Da mooie tuturor marxistilor, din mers, de la volanul propriului Ford Mustang GT de pe starzile din Dubai!

      https://www.youtube.com/watch?v=Xt8vq2VuE7o
      https://www.ford.ro/autoturisme/mustang

      Daca nu intelegi cum merg lucrurile, pentru filmul de mai sus, a incasat un minim de 10.000 de euro, ca PROMOVAREA SE PLATESTE NU SE FACE GRATIS.
      COLCAIE Dubaiul de astfel de "oameni simpli", nu doar de (multi)milionari! Numai cine nu a fost pe acolo la afeceri si investitii nu stie acest lucru. Fondurile de investitii si de pensii private de acolo sunt lux fata de mizeriile din Europa sau de infectiile din Romanistan unde pe langa taxe si impozite mai trebuie sa la platesti ciolacilor si CAS si CASS.

      Trece viata peste voi bai prostalailor si nimic nu se lipeste de voi!
      De aia o ardeti cu conspiratiile, marxismele si religiile si va scaldati in saracie!
      Dar fiti fara grija, ca in timp ce altii se zbat, isi misca coorul si devin prosperi, voi traiti si veti muri in saracie, iar copii vostri tot saraci si prosti ca voi vor fi, ca au de unde sa invete prostia si saracia si nu au de unde sa invete inteligenta si prosperitatea!


      PS. Priveste si plangi cum o doroaie de "influencetite" din toata lumea fac o caruta de bani in Dubai, INVITATE SI PLATITE la o lansare de produs, fara sa plateasca taxe si impozite!

      https://www.youtube.com/watch?v=-hLTwCqWVDw
      https://www.youtube.com/watch?v=NhWAlJpPdHo

      Ștergere
    3. @11:50
      "vei ramane doar cu pensionarii, asistatii sociali, necalificatii, subcaluficatii, bugetarii si politicienii"

      Asta e, ce sa-i faci, astia suntem(vecinii tai), cu astia defilam( pe astia ni s-a PORUNCIT sa-i iubim) Nu trebuie sa vorbesti cu pacat...nu se stie niciodata...:(

      O schimnica pe nume Matrona spunea ca lipsa iubirii din cauza faradelegilor(care se revarsa de peste tot) deschide larg portile bestialitatii, a iadului. Doamne iarta-ne, apara-ne si ne pazeste!

      "o "influencerita" olandeza care a decis sa-i dea mooie statului olandez"
      Bravo ei, cit o tine si faza asta cu fuga de colo-n colo precum sobolanii de pe o corabie care se scufunda...

      Ștergere
    4. @ Anonim 5 noiembrie 11.50...vad ca esti informat....chiar crezi ca influencer ițele respective fac NUMAI lansare de produs? Sau poate fac, dar depinde ce fel de produs..

      Ștergere
  14. Omul nu isi poate face dreptate la modul plenar pe lumea asta din simplul motiv ca el insusi pentru sine, nu are cum sa isi fie principiu (este o simpla creatura, adica o fiinta conditionata) chiar daca poate avea impresia asta la nivel de imaginatie. O imagine simpla care poate facilita o intelegere mai spontana/logica este modalitatea in care funcioneaza o roata. Are un butuc fix si multe spitze care pe masura ce se indeparteaza prea mult de centru pot dau impresia ca sunt autonome. Conteaza enorm perspectiva din care privesti lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu ai nici o garantie ca legea Domnului este interesata in mod special de o moralitate laica, aplecata catre confort. Nu vreau sa par rece, dar ce garantie avem ca sensul cuvintelor, asa cum l-au inteles si aplicat cei din vechime, de pe urma carora au ramas scrieri care au strabatut veacurile, mai este exact valabil si transmis fara erori? Doar intreb.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cand roaba de pe șantier e prea grea și ai pus prea mult material în ea ....dă un pic înapoi ca să îți iei avânt...nu-i bay să dai înapoi un pic... Vei înainta negreșit. Omenirea va merge înainte dar nu toți vor mai rămâne în barcă după furtună. Năucii, chiar dacă sunt la cârmă, nu vor ști să facă nimic cu ia și se vor trezi că îi pocnește cârma peste ochii.
    Nu uitați cine este stăpânul apelor și al cerului...Ulise a ajuns acasă doar când a făcut pace cu Zeul apelor, până atunci doar război și pribegire..a ajuns doar el acasă, restul în bătaia vânturilor. Tot el a fost și singurul care a rezitat vrăjitoarei Circe în a fi transformat în animal sălbatic.
    Furtuna e în creștere, oameni transformați în animale tot mai mulți, unii au uitat și de noțiunea de acasă. Eroi ca Ulise ce comunică cu zeița înțelepciunii tot mai rari sau nu îi regăsim în cei care sunt autoinstalați la cârmele tărilor. Ce mai agitație, pesemne că vor mai fi aventuri tulburi în epopeia pe care o trăim.
    La final binele învinge ÎNTOTDEAUNA.
    Ce sfat ia dat Ulise fiului său ?
    Stăpânește-ți mânia și pregăteștete temeinic pentru momentul oportun.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)