miercuri, 1 noiembrie 2023

Cu genocidul la vedere


Wikileaks a publicat un document exploziv emis de Ministerul Informațiilor din Israel(atașat prezentei postări). Conform acestuia, Israelul urmărește o curățare etnică a Fâșiei Gaza, element de altfel bănuit de toți observatorii onești ai confruntării de acolo. 

Ultimul punct al planului Ministerului Informațiilor din Israel constă în stabilirea taberelor de corturi pe teritoriul Egiptului și, în final, construirea de orașe acolo, astfel încât nimeni să nu se mai întoarcă în Gaza. Înțelegeți așadar de ce Egiptul a sigilat granița. Pur și simplu nu vrea să aibă de-a face cu această afacere murdară. Doar că, din păcate, bieții civili de acolo ajung să fie victime nevinovate.

Ca să ne înțelegem bine, treburile sunt destul de găunoase. Există dovezi ale implicării Israelului în crearea organizației Hamas. Există dovezi ale antrenării militanților Hamas de către Israel pentru participarea la lupta împotriva lui Al-Assad. Planează foarte multe suspiciuni în ceea ce privește modul în care militanții Hamas au dat lovitura împotriva Israelului. Foști soldați ai IDF vorbesc pe șleau că nici măcar o pisică nu se poate apropia de gard fără să fie avertizați cei de la supraveghere, că niciun porumbel nu poate zbura dintr-o parte în alta fără ca imediat să se dea un semnal de alarmă. În aceste condiții, cum de-a putut Hamas să treacă atât de rapid la acțiune și, mai ales, cum de s-a mișcat atât de greu defensiva israeliană? 

Sunt întrebări legitime pe care și le poate pune orice om. Ceva e putred acolo! Mai mult, vedem acum ofensiva de la sol. Așa cum am mai spus, sunt ferm convins că armata israeliană va avea surprize mari acolo. Trebuie însă să înțelegem că e o luptă absolut debalansată. O armată în toată regula, dotată cu echipamente de ultimă oră, se luptă cu niște desculți care au ca arme de vârf niște copii iraniene ale Kornet, rachete rudimentare și pușcoace. Cam atât. 

Și-atunci de unde poate veni surpriza? Ei bine, aceasta vine efectiv din spiritul războinic al arabilor și din diferențele de concepție între cele două populații. În timp ce arabii au un ideal religios în lupta lor, astfel încât sacrificiul de sine efectiv nu contează, israelienii au frica de moarte. Fiind produsul unei ideologii mai degrabă atee, soldații israelieni știu că dacă mor în această confruntare pierd totul. Asta spre deosebire de arabi care, în fața aceluiași scenariu, consideră că asta e o cale pentru a câștiga totul. 

Însă, lăsând aceste elemente de-o parte și coborând la nivelul solului, constatăm diferența uriașă dintre cele două tabere. Imaginați-vă cum ați arăta dacă ați scăpa cu o mitralieră în mijlocul unei confruntări din antichitate. Cum s-ar înclina lupta? Imaginați-vă acum că o întreagă divizie de blindate dotate cu tunuri și mitraliere ar trebui să se lupte cu o armată antică. Ei bine cam aceasta e diferența dintre cele două tabere!

Documentul pe care vi l-am amintit la începutul articolului este emis înainte de începerea confruntărilor. Iartă ce se propune în el(veți recunoaște desigur mișcările deja făcute de Israel):

  1. Ordonarea părăsirii nordului Gazei de către civilii palestinieni înainte de începerea operaţiunilor terestre
  2. Operațiuni terestre succesive de la nord la sud de Gaza
  3. Menținerea curată a rutelor de evacuare către Rafa pentru expulzarea palestinienilor
  4. Înființarea de tabere cu corturi în nordul Sinaiului și construirea de orașe pentru reinstalarea palestinienilor în Egipt
Absolut tot ceea ce este prevăzut aici a fost îndeplinit(cu excepția punctului 4). De fapt, toată nebunia a venit de la refuzul Egiptului de a primi refugiați palestinieni. Dacă ar fi făcut-o, aceștia ar fi rămas pentru totdeauna pe teritoriul Egiptului(vezi punctul 4). E lesne de înțeles că egiptenii au avut informațiile respective și au acționat în interesul lor, stricând planurile Israelului. 

Conform aceluiași document, există planuri de relocare a palestinienilor în țările europene, în Canada și SUA. Erau deci pregătite chiar și variante de backup pentru cazul în care Egiptul va refuza. 

Doar că, ceea ce vedem acum este înfiorător. Un genocid cât se poate de evident se desfășoară în fața ochilor noștri. Trebuie să fii absolut cretin să iei de bune propagandele ieftine care se derulează obsesiv pe televizoare și în media. De altfel, chiar și cei mai idioți dintre propagandiști sunt înfiorați de ceea ce se vede acolo. N-ai cum să nu vezi că se bombardează exclusiv obiective civile cu justificarea că „sunt teroriști Hamas sub ele”. Păi dacă sunt teroriști Hamas, n-ar fi mai bine să-i contacteze Mossadul și să le ordone să părăsească zona? Așa ca de la șef la subaltern!

Începe să devină logică și suspendarea comunicațiilor din Fâșia Gaza îbn vederea obținerii unui avans informațional de către Israel. Ați auzit de raidul aerian asupra Jabalia? Probabil nu. Vă spun eu: mai multe avioane ale forțelor armate israeliene au bombardat tabăra de refugiați Jabalia, din nordul Gazei. Rețineți: era o tabără de refugiați, o zonă în care oamenii merseseră pentru a fi la adăpost de război. Cum poți, totuși, să fii atât de criminal încât să-i pui pe oameni să meargă într-o zonă, după care tu să-i bombardezi? Cât de lipsit de milă, de etică, de moralitate poți să fii? 

Confruntat cu acuzația de genocid, purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari a declarat senin că aceasta a fost o operațiune vizând uciderea unui lider Hamas. Asta în condițiile în care Hamas a declarat că niciun lider de-al său nu a fost în Jabalia. Mai mult, în momentul în care au fost întrebați dacă existau civili acolo, israelienii au minimalizat situația. Iar ca să fie treaba treabă, același purtător de cuvânt a repetat cu emfază recomandările din documentul pe care vi l-am prezentat: „Acesta este tragedia războiului. Noi spune de atâtea zile că populația civilă trebuie să se mute în sudul fâșiei Gaza!”. Cu alte cuvinte, dacă au ales să stea acolo, moartea lor e justificată. 

Mie îmi este cât se poate de clar faptul că toată tevatura a fost generată de dorința Israelului de curățare etnică a Fâșiei Gaza. Este mișcarea pe care-o face pentru ca apoi să „compenseze” cu formarea unui stat palestinian în Cisiordania, probabil în actuala zonă administrată de autoritățile palestiniene(care e de aproximativ 17% din teritoriul lor), cu o extindere limitată în zona de administrare mixtă. Pentru asta, milioane de amărâți sunt uciși fără milă, sacrificați pentru vina de a se fi născut pe pământul lor. 

În fața acestei tragedii observăm un spectacul mult mai macabru: „frații” lor din statele arabe vecine - cu excepția Siriei și parțial a Libanului - nu știu cum să se învârtă mai bine astfel încât să primească drept „despăgubire” cât mai mulți bani de peste Ocean. Și uite-așa se mai pune o batistă pe țambal, iar dacă vei avea curajul să vorbești peste ceva timp despre masacrul din Gaza ți se va spune că ești xenofob, conspiraționist s.a.m.d. Asta, dacă nu cumva va deveni faptă incriminată penal. 

O să le spun deschis absolut tuturor idioților utili ai propagandei: aveți mâinile pătate cu sânge, nemernicilor! Pur și simplu, nu puteți să răsuciți adevărul așa cum vi se spune de către cei care vă plătesc doar pentru bani. Mă rog, e inutil. Așa cum s-au bucurat condamnând copiii și adulții la moarte cu vaccinurile(ajungând până la demența de a se auto-condamna în numele „idealului” anti-COVID), așa cum au răstălmăcit adevărul despre Ucraina, la fel fac acum. Și, cu toate că dovezile tragediei fără margini a uciderii criminale și a alungării palestinienilor de pe pământurile lor natale, ei continuă să mintă. Uite-așa ajungi să te scârbești de natura umană. 

P.S. Mi-aș dori ca cititorii mei să vadă întreaga tragedie la adevărata ei dimensiune. Mi-aș dori ca cei mai înfierbântați să treacă de judecata simplistă a schemelor antisemite pentru a trage concluziile evenimentelor pe care le trăim. Poate că o să scriu ceva mai mult într-un articol ulterior în care voi explica ceva mai atent relațiile de putere din interitoriul actualului Israel. Oricum, a crede că întreaga populație a acestei țări e „umăr la umăr” cu politica criminală a lui Netaniahu și a vârfurilor structurii de securitate de acolo e fals. Ca peste tot în lume, populația e captivă, obligată să se supună „rațiunilor înalte”.

22 de comentarii:

  1. "dacă vei avea curajul să vorbești peste ceva timp despre masacrul din Gaza ți se va spune că ești xenofob, conspiraționist s.a.m.d. Asta, dacă nu cumva va deveni faptă incriminată penal."

    https://www.youtube.com/watch?v=1oqJH1KXlPs

    RăspundețiȘtergere
  2. Ține cont de "religia" lor tribală, bazată mai puțin pe Tora (Vechiul Testament), ci mai ales pe Talmud, adică interpretările rabinilor, fariseii din antichitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dane (daca imi permiti exprimarea colocviala) tu ai citit "Miturile fondatoare ale politicii israeliene" - Roger Garaudy ? Daca da, poate o recomanzi... ai fata de mine, in mod evident, infinita autoritate sa o faci. Daca nu, eu cred ca merita sa o cauti, eu o am atat in format letric (a fost editata in Romania in anii '90) cat si electronic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca Romania ar fi bombardata cu rachete fie si numai o data la 1 an, eu m as satura de situatie si as emigra.
    Cred ca costa foarte mult apararea armata/militara a Israelului. Chiar o merita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pari un ins care simuleaza ADHD-tulburari de personalitate, adica intre normal si restul, pe la vreo '50 si nimeni nu stie din ce traiesti. Exista si boti care scriu cam ca tine, dar si pensionari din diverse care se distreaza. Cunosc pe cineva care indeferent de ora scrie ca un robot, de la 7-8 A.M. pana la 5.A.M. Am comparat ideatia-cam aceeasi ca si la altii cu topica si regulile gramaticale. Desi juca rol e inocent aplica algoritmi identici de-a lungul lunilor si chiar anilor. Am exclus deci episoade maniaco-depresive, ciclicitati, faze, angoase, adica factori umani relativ usor de observat. Partea ta buna e ca ajuti la traficul de date, esti util si apreciez cu deosebire asta; cum tu nu esti on-topic de regula, mi-am permis si eu.
      @Dan poate s-ar supara daca as sustine, iarasi off-topic, ca n-ai mai mult de 500 cuvinte in vocabularul fundamental.

      Ștergere
    2. Haha, ce frumos suna laitmotivul "as emigra"
      Unde ai emigra? Poate in Africa:)
      In Franța de ex., tocmai s a votat o lege de participare la orice conflict care ar apărea la orizont unde
      1.NIMENI nu este scutit, nici imigrantii
      2. Propietatea privata poate fi achizitionata in orice clipa?(ieri s a votat)
      3. In caz de refuz a vreuneia din primele doua se impune pîrnaie cit cuprinde..5 ani și amenda zeci de mii euro.

      Deci cred ca vei prefera sa stai acasa.

      Ștergere
    3. Oamenii ăștia sunt ținuți acolo forțat. Sunt intr-o enclava. Nu pot ieși doar cu acordul israelienilor. O fata spunea ca mama ei romanca, sta de 15 ani cu pașaportul sub pat sa poata veni în România cand se ivește ocazia. Dar ocazia nu a venit.

      Ștergere
    4. "2. Propietatea privata poate fi achizitionata in orice clipa?(ieri s a votat)"

      Ia vezi la ce data s-a publicat acest articol si despre ce este vorba in el?
      https://www.armstrongeconomics.com/international-news/france/france-to-confiscate-all-private-land-by-2025/

      Apropo, ce imi poti spune despre actiunile si consecintele, dar mai ales despre retorica si limbajul din filmul de mai jos?
      https://www.youtube.com/watch?v=yQt8qLMBEpI

      Ștergere
    5. @20:48
      "as sustine, iarasi off-topic, ca n-ai mai mult de 500 cuvinte in vocabularul fundamental."
      Lasati omul in pace! 500 de cuvinte sunt suficiente pentru a comunica omeneste.
      Numarati cite cuvinte a folosit Mantuitorul in Evanghelii si este Fiul lui Dumnezeu!!!
      Nu am numarat exact , dar sunt convins ca sub 500.
      De exemplu pentru invierea lui Lazar(mort de 4 zile, intrat in putrefactie, singele inchegat, venele intarite, creierul, organele facute praf) i-au trebuit 3 CUVINTE pentru a accesa ceea ce oamenilor nu le este dat:

      "Lazar iesi afara!"

      Ștergere
    6. @13:39
      "mai ales despre retorica si limbajul din filmul de mai jos?"

      Pot sa-ti spun argumentat ca multi ani inainte de '46, milione de romani ieseau cu icoane si steaguri si Traiasca regele/regina!! Ura, ura, ura! IMEDIAT dupa '45-'46 ACELEASI MILIOANE DE romani BRUSC si fara prea multa lamurire au uitat de icoane si rege si au iesit in strada cu steaguri ROSII FLUTURINDE.
      Ce-ti spune asta despre oameni in general?

      CONCLUZIA:
      Deci se poate schimba macazul (practic) si PESTE NOAPTE !

      Ștergere
  5. A, deci in document scrie negru pe alb si de la dreapta la stanga ca:
    1) invazia israelieana in teritoriile palestiniene va dura,
    2) pana la alungarea/epurarea ultimului votant Hamas in Eghipet?

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnu Dan pai ce faceti dvs scrieti impotriva Sistemului supus din Romania? O sa fiti incadrat repede la ceva convenabil Sistemului sa va agate un pic. Nu exista libertatea de gandire, expresie, constiinta, opinie, presa in Romania. Sistemul nu accepta concurenta, ba mai mult are si metode coercitive de constrangere. Pe timpul securitatii ceausiste aia fiind mai rudimentari nu erau atat de agresivi in metode diversificate ca actualii. Suntem doar o anexa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua! Pentru ca locuiesc in State, am intrat mai tarziu pe blog sa citesc articolul dumitale, domnule Dan Diaconu. Mi-a placut ce ai scris in post scriptum. Ceea ce se intampla in Israel si pe fasia Gaza este dincolo de acceptabil, dar in acelasi timp este si greu de inteles subtilitatile vizand aceasta zona si formarea statului Israel, care, recent am aflat, de fapt nici nu are dreptul sa fie numit stat. Este o incalcare abuziva a intelegerii initiale, intelegand ca initial acea mica zona permisa cu scopul asezarii evreilor acolo a fost inchiriata de la Marea Britanie si promisiunea facuta palestinienilor prin acea intelegere a fost miseleste uitata. Omenirea intreaga si mai ales Occidentul reprezentat de Marea Britanie si Statele Unite, au inchsi ochii si au tacut acceptand tot ce s-a intamplat in zona ce o numim acum Israel. Politica acelor vremuri, ma refer la anii cand s-a acordat inchirierea acelui micut petic de pamant din teritoriul Palestinei, a dat cale libera miseilor din Anglia si USA sa incurajeze ca cei cu putere ce se stabileau acolo sa cucereasca tot mai mult teren din Palestina. Face sens, pentru ca erram imediat dupa razboi si lumea intreaga era oripilata de holocaustul evreilor - minciuna sfruntata imposibil de verificat pe atunci. Ceea ce se inatmpla acum acolo este crima, crima abjecta si sfidarea intregii umanitati pentru ca se incearca sa fim obligati noi toti sa accepatm aceste crime santajati fiind de uciderea unor populatii civile nevinovate. Se spune ca contractul de inchiriere a micutei zone initiale s-ar fi incheiat pe 31 octombrie si, deci, cei ce trebuie sa plece de acolo sunt cei ce si-au stabilit locatia acolo in mod abuziv si nici decum palestinienii ce au dreptul la pamantul lor natal. Ceea ce se incearca sa se faca acolo ascunde multe mizerii ale politicii mintilor bolnave ce vor sa se impuna cu forta prin a conduce lumea. In ce priveste populatia din Israel, da, sunt de acord ca nu trebuie sa-i amestecam cu cei ce detin puterea si aplica legile lui Nataniahu. Eu am acolo in Israel fosti colegi de liceu pe care-i cunosc. Sunt oameni pasnici care-si vad de viata. Da, au preferat sa paraseasca Romania crezand minciunile politicii vremurilor anilor de dupa`50 ai sec 20 si au trait incomensurabil mai bine decat traind in Romania, dar totusi nu-i putem considera pe toti a fi criminali prin asociere cu politica lui Nataniahu. Scuze, m-am lungit cam mult, dar sunt impresionata de ce se intampla acolo si sunt de partea palestinienilor care sunt alungati abuziv de pe pamanturile natael. Numai bine doresc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pentru ca locuiesc in State, am intrat mai tarziu pe blog sa citesc articolul dumitale"
      Daca tot locuiesti in "state", asta este ce ar trebui sa citesti zilnic:
      https://www.armstrongeconomics.com/blog/
      https://www.zerohedge.com/
      https://peakprosperity.com/
      https://www.theorganicprepper.com/
      https://www.sovereignman.com/blog/
      https://nomadcapitalist.com/articles/
      etc.

      Ștergere
    2. Legat de cele de mai sus amintesc că prin anii 1960 când au început să plece evrei din România, nu vânduți de Ceaușescu, ci obligați să restituie Statului Român c/v. studiilor efectuate aici ( o sumă plătea unul cu școală profesională, sau liceu, alta, mai mare, un absolvent de învățământ superior), deci pe atunci se spunea că pleacă în Palestina, nici vorbă de Israel !

      Ștergere
  8. Dacă tot se vor schimba granițe, poate schimbăm şi noi denumirea IDF în IOF! Că atât timp cât lupți în afara granițelor proprii, se cheamă că eşti în Ofensivă, nu în Defensivă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca statele musulmane si islamice, vor constitui foarte curand o alianta militara, pentru a invada Israelul spre a l scoate din Palestina.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://rumble.com/v3sl1f2-conflictul-israel-palestina.-semnificaii-pentru-romnia.html de urmărit Ioan Roșca, specializat pe chestiunea kazară. Promovați-l, dacă se poate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Domnule Diaconu, apreciez cultura vastă care transpare din articolele dumneavoastră precum și efortul făcut pentru a o dobândi! Și vă mulțumesc pentru acel sfat pe care mi l-ați dat cu privire la conducerea afacerii. Referitor la articolul de astăzi, nu numai că respect strigătul dumneavoastră de oroare dar și subscriu la acesta! Pe de altă parte, din păcate, judecând absolut la rece, pur și simplu nu văd o altă ieșire din acest cerc vicios al atac-răspuns-atac-răspuns dintre Israel și arabii palestinieni altfel decât prin strămutarea acestora din Gaza! Este necesar și să amintim cum de s-a ajuns la situația aproape fără ieșire de astăzi: după proclamarea independenței Israelului, din 1948, evreii acceptaseră Rezoluția 181 a ONU (care împărțea Palestina și nu tocmai convenabil pentru Israel - Ierusalimul era declarat oraș internațional, teritoriul primit era mai mult deșert); cei care au atacat sunt arabii (Liga arabă), sprijiniți tacit de către britanici. În urma războiului, aproximativ 800.000 de arabi palestinieni au devenit refigiați (sunt primii refugiați din zonă, bunicii milioanelor de astăzi) DAR ȘI APROXIMATIV 700.000 DE EVREI AU FOST EXPULZAȚI DIN ȚĂRILE ARABE, unde trăiau. Ce s-a întâmplat cu evreii refugiați? Au fost primiți, ajutați și integrați în statul Israel, nicidecum îngrădiți într-un țarc, declarați refugiați și la mila ajutoarelor! Ce s-a întâmplat cu arabii palestinieni refugiați? Au devenit paria, în tabere de concentrare, în loc ca arabii ceilalți, frații lor, să-i primească și integreze, Slavă Domnului, aveau destul teritoriu și chiar resurse financiare. Dacă s-ar fi întâmplat așa, părerea mea este că spirala violenței s-ar fi oprit acolo. Din nenorocire, arabii n-au aceptat niciodată existența Israelului și au folosit refugiații pe post de cuib de viespi, de cuiul lui Pepelea, un motiv perpetuu de a zgândări lucrurile! Ceea ce a urmat a fost aproape matematic: o masă de oameni fără viitor, fără speranță (alta decât a nimici Israelul), copii crescând în ură și violență la ce să ducă? Nu intru acum în disputa cu privire la al cui este pământul Palestinei, cred că răspunsul nici măcar nu poate ajuta la ceva, realitatea este că evreii aveau nevoie și ei de o patrie, așa cum astăzi kurzii au nevoie de o patrie (cred că sunt singurul popor rămas pe glob fără o țară!). Revenind: oricât de dureroasă ar fi (mai cu seamă că lucrurile amânate se răzbună, nu trec de la sine) soluția strămutării populației din Gaza rămâne singura care ar putea asigura pacea pe termen lung! Desigur, în tandem cu crearea statului palestinian în Cisiordania, întregită cu teritoriile colonizate de evrei și care trebuie retrocedate (poate chiar la schimb cu Gaza), ambele state garantate de către o coaliție de puteri tutelare (SUA, China, Rusia, poate chiar și Iranul și Arabia Saudită) și cu un sprijin financiar consistent pentru noul stat palestinian (la care sunt convins că n-ar refuza să participe chiar Israelul). Altfel... dacă nu sare lumea-n aer acum, o să explodeze data viitoare pentru că, sigur va fi o dată viitoare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu pot să cred că obiectivul acestui conflict se rezumă la epurarea etnică a Fâșiei Gaza. Pentru un front cu o lățime de aproximativ 40 de kilometri și o profunzime de maxim 12 kilometri s-au mobilizat 300.000 de militari fără a pune la socoteală forțele armate active. Înseamnă în jur de 1000 de militari pentru fiecare kilometru pătrat. Este enorm. Pe lângă armata israeliană foarte modernă și excelent dotată mai sunt în zonă și două mari portavioane americane, cele mai moderne, cu grupurile lor de atac plus puzderia de baze militare existente prin apropiere. Hamas are cuțite, puști, aruncătoare de grenade, ceva drone domestice, poate că mai dispune de vreo instalație de lansare a rachetelor iar ca număr nu cred că ajung la 20.000 de luptători. Fără artilerie, fără sprijin din aer.
    Rușii în Ukraina au acoperit un front de 1000 de kilometri cu 100.000 de militari în condițiile în care armata ukrainiană, de câteva ori mai numeroasă, se pregătise „occidental” încă din 2014 pentru operațiunea rusească din 2022. Și erau în ofensivă.
    Ceva gras și grav se clocește acolo, în Orient.

    RăspundețiȘtergere
  13. Terminator 2 Judgment Day2 noiembrie 2023 la 22:25

    Off-topic acceptabil sau nu.
    Cand odata am spus ca sunt pe linie materna un sfert evreu si inca 2 sferturi ucrainian, mi-au sarit unii in cap, ca tradator, fiu de tortionari, ca as fi adus comunismul in Romania. Ce-i drept nu ma facusem destul de cunoscut in postarile de pana atunci, si nici nu vreau sa fiu. Oricum se stie. Daca merg pe ideea ca multi ucrainieni sunt combinati si kazari, cresc sansele antisemitismului la adresa mea, dar nu asta ar fi o tema (personala, subiectiva, o picatura in ocean), ci modul cum elitele fac pasi inainte si inapoi, joaca de toate, nu doar sah 3d, ci tango, vals, tot ce vreti.
    Daca luam legile una cate una luate in regim de urgenta corelate cu discursurile W.E.F., constatam suita de contradictii totale. Lumea nu mai vrea lockdown-uri, o dau mai moale, baga razboi. E satula de o zona, apar altele. E saturata de amenintari, se schimba placa, dar planul merge inainte.
    De ce elitele par ca bat in retragere? Ratiunea postarii pe care o cititi: am vazut o ineptie precum ca pana in 2050(sic!) ar trebui sa ramana (nu ramanem) vreo 2 miliarde. Adica pa agenda 2030, decalari, mereu si mereu sperante, sperantele (fara actiune mentala, apoi fizica, materializata) fiind drogul dedicat multor specii asa-zis inteligente.
    Nu-mi trebuie update-uri periodice referitor la cu ce se scobesc aia mai mari, si de aia n-am investit cu 20 de ani in urma in multe-vor fi preluate de "stat" in varii forme. Cine rade la urma rade (mai, dar nu total) bine. Sa nu ai dreptul la mai multe apartamente pe care sa la inchiriezi, si chiria sa mearga la stat si nu la tine? "Simteam" asta ca si multe altele, gen terenuri confiscate pentru baze militare.
    Sa vedeti curba sinusoidala alterata inflatie-deflatie, si cum sanctiunile uie corelate cu pretul petrolului in crestere va afecta uie si mai ales pe noi. Momentul alegerilor prezidentiale e cea mai tare perdea de fum-ni se explica glume ca criza se amana putin ca sa castige aia. Pentru cititorii blogului, teza e fumata de mult, asa ca in curand voi face predictii concrete pentru viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pe langa statul dictatorial-criminal-terorist Israel, care distribuie "uniform si echidistant" Genocidul catre palestinieni(prin actiuni militare asimetrice) si catre propria populatie(prin vaccinarea ucigasa fortata), Germania nazista al lui Hitler pare doar un mic copil!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)