duminică, 5 noiembrie 2023

Până la limita timpului fiecăruia


În Grecia face furori o nouă modă: delațiunea. Statul grec, în disperarea sa de a controla până și cele mai insignifiante sume de bani, a venit cu o inovație de-a dreptul perversă: bonusarea celor care pârăsc posibilele cazuri de evaziune fiscală. Pentru aceasta s-a dezvoltat chiar și o aplicație pe telefon care să faciliteze transmiterea cu ușurință a delațiunilor și prin intermediul căreia să fie bonusați cei care stau la originea unei reclamații finalizate cu succes. Vi se pare suficient de distopic? Stați puțin.

Când am auzit că, la un moment dat ciudata aplicație a fost cea mai utilizată din Grecia, am înțeles exact noțiunea de perversitate. Un cunoscut care lucrează în structurile superioare ale puterii grecești mi-a spus că autoritățile nu se așteptau la un asemenea succes și că acum suplimentează masiv schemele de personal ale structurilor de control astfel încât să ofere cât mai rapid feedback celor care au reclamat. Lansată cam pripit, aplicația obligă statul elen să cerceteze nu doar cazurile majore de „evaziune” - care oricum nu sosesc prin intermediul aplicației - ci pe cele minore. Astfel, au fost reclamați pescari că-și vând fără bon fiscal peștele pe care-l pescuiesc dimineața, au fost reclamate mici magazine că vând cafea pe cash, fără să mai treacă banii prin gestiunea contabilă sau mici agricultori din zonele rurale că vând portocale, ulei de măsline sau alte produse „la negru”. Vă dați seama cum este expusă micimea lumii în care ne cufundăm fără să ne dăm seama. 

Românii au impresia că grecii sunt „pâinea lui Dumnezeu”, iar asta prin perspectiva concediilor pe care și le fac acolo. Ideea e că trebuie să-i cunoști de aproape pentru a înțelege negura pe care și-o ascund destul de bine în relația cu clienții. În realitate grecul are și o parte extrem de întunecată. E capabil să te ucidă pe la spate fără a-și face probleme morale deosebite. Asta desigur, deoarece totul e justificat de interesul său. Într-adevăr, nu e atât de animalic precum rusul întărâtat, dar are o răutate extrem de perversă. De aceea politicul de la ei speculează această latură întunecată a grecilor pentru a-i arunca într-o râpă fără fund.

Ajuns aici orice om normal se va întreba dacă măsurile respective au vreun sens. În mod evident, nu. E greu de imaginat că gravele dezechilibre ale economiei grecești stau în pescarul care abia își duce existența pescuind din ce în ce mai puțin pește. Toată lumea știe că nebunia vine dintr-o corupție inimaginabilă a clasei politice grecești, obișnuită să trăiască din ajutoarele occidentale. Pentru a nu intra sub influența URSS, SUA a trebuit să subvenționeze economia și politica Greciei. Astfel, țara a cunoscut o nemeritată bunăstare. Așa cum bunăstarea Germaniei de Est era datoria tuturor statelor din lagărul socialist, la fel bunăstarea statelor de frontieră era datoria SUA. Iar grecii au știut să profite cu o abilitate demnă de scopuri mai bune. 

Picajul comunismului a găsit Grecia într-un setup economic dezastruos, însă interesele SUA erau cele de menținere a centrului de gravitație de dinainte de Războiul Rece. Cu toate că ajutoarele au scăzut, s-a mai putut profita de ele, iar ultima concesie făcută Greciei a fost integrarea sa atât în Uniunea Europeană, cât și în zona EURO, cu toate că fundamentele economice îi erau falsificate din cap în coadă. Astfel, ajutoarele americane au fost înlocuite cu fondurile europene, mult mai bine supravegheate și mult mai restrictive. Totul a culminat cu dezastrul în care-a intrat Grecia în 2008, dezastru din care n-a mai ieșit. Ca ieșire s-a dat soluția clasică, aceea a privatizării celor mai bune active ale statului, a găinilor cu ouă de aur. Astfel s-a făcut rost de un oarecare capital pentru a plăti dobânzile ajunse la scadență, doar că nimeni nu a înțeles consecința logică, anume aceea că statul grec nu va mai avea bani pentru a-și susține plățile viitoare. Plătești acum vânzând activele cele mai valorase, dar din ce vei plăti în viitor întrucât tu nu mai ai nici surse de venit? E o întrebare pe care ar fi putut-o pune chiar și un copil.

Trebuie să ne uităm cu atenție la Grecia deoarece fix aceeași traiectorie o avem și noi. Dacă ar fi să judecăm la rece, ceea ce nu vi se spune de către autorități este că, în termeni reali, România înregistrează excedent bugetar. V-ați trezit? Știu, veți spune că sunt nebun în condițiile în care toată lumea vorbește de gaura din Buget. Păi ce-i cu gaura aia? Așezați-vă, vă rog, pe scaun ca să înțelegeți pe îndelete care-i problema. România a dat peste 3.5% din PIB ca ajutoare ascunse Ucrainei. De asemenea, a suplimentat bugetul armatei, dar și-a luat și un angajament de înarmare care, cu totul, se duce tot spre vreo 3.5% din PIB. Cu alte cuvinte, aproximativ 7% din PIB a fost făcut praf de nulitățile Ciucă, Ciolacu sub directa oblăduire și îndrumare a Plăvanului. Înțelegeți șmecheria? Ați economisit nebunește, v-ați asumat prețuri aberante pentru ca nemernicii să cheltuiască pe interese care n-au de-a face cu țara noastră și tot să ne bage în groapă. Groapă pentru care ne acuză tot pe noi! Aceste cheltuieli însă nu sunt singurele. Mai țineți minte când nulitatea Cîțu, alături de gușterii din uSR(I) a făcut cu de la sine putere un jaf de peste 2 miliarde de dolari cu achiziția de vaccinuri care acum sunt distruse? Unde credeți că ne duc aceste jafuri repetate? E logic să ne uităm ca proștii la imensa gaură bugetară, dar poate că a venit timpul să înțelegem cum structura locală de corupție s-a raliat celei mondiale, astfel încât acum mafia de-aici fură fără absolut nicio frică. Mai țineți minte baronii roșii? Ar fi cazul să începeți să plângeți după ei întrucât, în materie de corupție, ăia erau la nivelul „arici pogonici”. 

De ce vă spun toate acestea? Pentru că noi suntem doar cu un pas în urma Greciei în ceea ce privește măsurile fiscale aberante. Ciolacu tocmai ce-a interzis cash-ul, iar toată propaganda îi face o imagine de cavaler cum că „de ce să ne îngrijorăm că nu putem să plătim mai mult de 5000 de lei în condițiile în care românul câștigă în medie 4000 de lei?”. Păi de-aia să ne îngrijorăm, jigodiilor, pentru că mințiți înfiorător! Aici nu e vorba numai de românul mediu, pentru că românul mediu nu există. Există în schimb românul care câștigă 20 000, 30 0000 eur/lună, dar și românul care se descurcă în limitele minimului pe economie. Media nu există decât în statistică, jigodiilor. Unul care stă cu o bucă pe gheață și cu una pe o plită încinsă, statistic o duce bine, dar practic urlă de durere! Și aici nu e vorba doar de salariați.  

Cunosc afaceriști mici care rulează exclusiv cash. Mici magazine - inclusiv la mine la țară - își țin cash-ul în casă. De ce? Pentru că au rulaje mici. Preferă să plătească cash deoarece astfel iau marfă mai ieftină. Se spune că „e corect ca oamenii de afaceri să lucreze doar prin bancă”. Zău? Atunci desființează comisioanele bancare și înființează oficii până-n cea mai amărâtă comună.

Știți ce înseamnă bancarizarea micilor afaceri? Moartea lor! Să vă explic. Micul magazin din imaginara comună „Cocârlații din deal” lucrează acum numai cu cash. Vinde pâine pe care-o plătește cash șoferului care i-o descarcă și merge o dată pe săptămână la oraș - situat, să spunem, la 50 km - pentru a se aproviziona cu marfă în valoare de 10 000-15 000 de lei. Plătește totul cash și ăsta-i ritmul afacerii sale. Ce se schimbă? În primul rând omul nostru trebuie să-și deschidă cont la bancă, cont care-l va costa 50 lei pe lună. Apoi trebuie să ia un card care, de asemenea, are un „cost de întreținere”. Mă rog, să presupunem că are un pachet astfel încât tot costul va fi de 50 de lei pe lună. Doar că în acea comună amărâtă, oamenii plătesc cash deoarece sunt sume mici și le e mai ușor. Dacă-s pensionari cărora le aduce poștașul pensia, înțelegeți situația. Astfel, omul nostru va trebui ca, anterior mersului la aprovizionare, să depună banii în cont pentru a-i avea în „mijlocul modern de plată”, cardul. Altă nebunie deoarece dacă mergi cu cash la ghișeu ți se iau comisioane de cash. Alți bani, altă distracție. La sfârșitul fiecărei luni, va trebui să facă din nou coadă la bancă pentru a-și scoate extrasul. Fără exagerare, omul respectiv va cheltui cu banca până la 500 de lei în plus pe lună(cuantificând comisioanele, benzina suplimentară, timpul pierdut s.a.m.d.). Cât credeți că se câștigă dintr-un magazin amărât de țară? Cel mai probabil, „investitorul” care lucrează împreună cu întreaga familie, abia reușește să facă un minim pe economie pentru fiecare dintre cei care întrețin afacerea. La suma asta, să mai dai 500 de lei pe bancă, e jaf!

 În mod cât se poate de evident, toate măsurile mărețe nu vor face altceva decât să scufunde afacerile mici, așa cun idiotul de boc le-a scufundat cu forfetarul. Iar asta va deschide un nou front mafioților internaționali care vor hali încă o bucată majoră din economie. În timpul crizei, v-am descris modul în care s-a extins rețeaua Lidl în sud-estul Europei: printr-un credit de la Comisia Europeană cu o dobândă subunitară. Asta în timp ce magazinele locale, dacă reușeau să se împrumute la 15%-20% se considerau norocoase.  Cum să nu fie o diferență de la cer la pământ între „retailul modern” practicat de marile lanțuri și cel „înapoiat” practicat de afaceriștii autohtoni dacă doar din dobândă un mare lanț are un avantaj de 15%-20%? V-ați pus întrebarea asta? Dacă la un concurs atleților - cu excepția unora - li s-ar pune pantofi sport făcuți din plumb și care au adeziv pe talpă, care-ar fi probabilitatea ca aceștia să câștige cursa în fața privilegiaților care aleargă cu pantofi ușori ca fulgul? Înțelegeți situația?

Problema României este cumva similară Greciei, cu o singură diferență: în timp ce la greci mafioții locali fură de sting, faultându-i de multe ori chiar și pe cei internaționali, aici mafioții externi fură de sting, în timp ce structurile pur locale de corupție abia dacă iau câteva firimituri și tremură amarnic pentru asta. Desigur, trebuie să înțelegeți că există structuri locale de corupție extrem de prospere, dar ele trebuie să fie asimilate celor internaționale deoarece sunt cărăușii și protejații acestora. Oare de ce s-au înfundat doasarele Microsoft și EADS? 

În ciuda dezastrului în care-am fost aduși de participarea la înarmarea Ucrainei, încep să vină scadențele. România trebuie să mai plătească încă 50 milioane de euro ca parte a efortului european comun de sprijinire a Ucrainei. Cu alște cuvinte, după ce am dat miliarde bune ajutând direct Ucraina, acum trebuie să plătim și „efortul european”. Înțelegeți nebunia? Asta pentru ce? Pentru ca un bou precum Ciolacu să se mândrească deoarece a obținut de la Zelenskyi măreața indulgență că românii din Ucraina vorbesc românește? Asta după ce preoții români sunt băgați în pușcărie și torturați pentru că își practică religia? Și după ce au fost desființate școlile în română, chestie care nu se practicase nici măcar în timpul URSS? 

După cum bine remarcați, urmăm calea Greciei. Ne vom izbi zi de zi de aberații din ce în ce mai mari și vom scuipa în sân sperând ca „de-acum înainte ne vor lăsa în pace”. Greșit! Nu ne vor lăsa niciodată în pace, dar vor profita de dorința noastră de a fi lăsați în pace pentru a strânge din ce în ce mai tare jugul. Până când? - vă veți întreba. Până la limita timpului fiecăruia. 

28 de comentarii:

  1. Bine domnu'. Mă resimt și eu că fac delațiuni uneori aici nu la ANAF, însă cred că ar trebui să înțelegeți că unii exagerează. Vorba este că unii nu au, poate chiar deloc și alți nu numai că au, dar și uită de unde au plecat. Și ar vrea și să schimbe legile că au ajuns la un nivel ridicat de dezvoltare materială. E vina mea că l-ați dat voi jos pe Ceaușescu? Sau că Uniunea Sovietică s-a destrămat mai târziu decât căderea regimului comunist din România?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gândesc ce succes ar avea aplicația aia și la noi, combinata cu averizorul de integritate care funcționează deja și la care sunt luate în considerare inclusiv anonimele.Va deveni sport național!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ți-am trimis și prin email cu poza atașată dar nu știu dacă le primești, că nu mi-ai răspuns niciodată. Din 1987:

    https://worldofspectrum.net/item/0004295/

    £100 REWARD

    If your copy of this game does not have a blue cassette body with DURELL embossed on it, and does not have DURELL on the lead in strip then it is a forgery. Please send any forgeries to

    DURELL SOFTWARE Ltd.
    Castle Lodge
    Castle Green
    TAUNTON
    TA1 4AB
    Somerset
    ENGLAND

    with your name and address, and the name and the address of the person who supplied you with the forgery.

    You will be sent a genuine replacement copy and a reward of £100 if your information leads to a successful prosecution.

    Bibliografie suplimentară:

    https://matei.one/games.html#freesw

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.youtube.com/watch?v=ORwn6NJLsmE

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu aproape 200 de ani în urmă, iată ce ne spunea un vizionar la vârsta de vreo 28 de ani !!! ai săi :
    Vreau să-mi imaginez sub ce trăsături noi ar putea apărea iar, despotismul în lume; Văd așadar o mulțime nenumărată de oameni asemănători și egali care se învârtesc fără odihnă în jurul lor pentru a-şi procura mici plăceri obișnuite cu care să își umple sufletul. Fiecare dintre ei, retras din întreg, este parcă străin de soarta celorlalți; pentru el, copiii şi prietenii lui formează întreaga specie umană; cât despre restul concetățenilor săi, el se află alături de ei dar nu îi vede; îi atinge dar nu îi simte; el nu există decât în el însuşi şi pentru el şi, dacă mai are încă o familie, putem spune însă că nu mai are patrie.
    Deasupra acestora se ridică o putere uriaşă şi tutelară care îşi ia singură sarcina de a-i asigura bunăstarea şi de a veghea asupra soartei lui. Ea este absolută, amănunţită, exactă, prevăzătoare şi blândă. S-ar asemăna cu autoritatea paternă dacă, asemenea ei, ar avea drept scop pregătirea oamenilor pentru vîrsta matură; dar nu, ea dimpotrivă, nu caută decât să-i blocheze irevocabil în copilărie; îi place ca cetăţenii să se bucure, cu condiţia ca ei să nu se gândească decât la desfătare. Lucrează cu dragă inimă pentru fericirea lor; dar vrea să fie unicul agent şi singurul arbitru al acestei fericiri; le asigură securitatea, prevede şi le garantează nevoile, le uşurează plăcerile, le conduce principalele treburi, le dirijează activitatea, le reglementează testamentele, le împarte moştenirile; de ce nu poate oare să-i scutească în întregime de neliniştea de a gândi şi de greutatea de a trăi?
    Şi astfel, face, cu fiecare zi, ca utilizarea liberului arbitru să devină mai puţin folositoare şi mai rară; închide activitatea voinţei într-un spaţiu mai mic şi îi răpeşte încetul cu încetul cetăţeanului pînă şi folosirea fiinţei sale. Egalitatea i-a pregătit pe oameni pentru toate aceste lucruri, ea i-a predispus să le suporte şi să le privească adesea ca pe o binefacere.
    După ce a prins astfel, rînd pe rînd, pe fiecare individ în puternicele sale mîini, după ce l-a modelat după placul său, suveranul îşi întinde braţele asupra întregii societăţi; îi acoperă suprafaţa cu o reţea de nenumărate mici reguli complicate, minuţioase şi uniforme, printre care spiritele cele mai originale şi sufletele cele mai viguroase nu pot să se strecoare pentru a se ridica deasupra mulţimii; el nu zdrobeşte voinţa ci o moleşeşte, o supune şi o dirijează; obligă rar la acţiune dar se opune neîncetat oricărei acţiuni; nu distruge ceea ce există, dar împiedică apariţia noului, nu tiranizeaza, dar stinghereşte, constrânge, irită, sufocă, îndobitocește şi reduce, în cele din urmă, fiecare naţiune la o turmă de animale timide şi muncitoare al căror păstor este guvernul.
    Am crezut întotdeauna că acest fel de servitute reglementată, blândă şi liniştită, al cărei tablou l-am făcut mai sus, ar putea să se combine mai bine decât ne închipuim cu unele din formele exterioare ale libertăţii şi că nu i-ar fi imposibil să se stabilească chiar în umbra suveranităţii poporului.„

    Alexis de Tocqueville – Despre democrație în America – în anul 1835 -
    Capitolul De ce fel de derive totalitare au a se teme popoarele democratice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici dacă era nostradamus nu putea sa o zică mai bine, exact asta se întâmplă, individualizare pentru globalizare

      Ștergere
  6. Cand voi ajunge presedinte sau prim ministru voi face dosare penale la primii 5000 mii de romani care s-au imbogatit dupa revolutie, voi face dosar penal Presedentiei romaniei, si serviciilor de securitate nationala, voi condamna pe toti acestia 5000 si ceilalti gasiti vinovati la retragerea cetateniei romane, confiscarea averilor si exilarea lor in afara tarii. Voi condamna toti generalii si ofiteriid e securitate care au depus juramant si l-au incalcat s violat lucrand pentru agentiile straine, anti-romanesti.
    Si asa va fi! O sa vedem toti! Din acea zi nu se va mai indoi nimeni ca NU EXISTA DUMNEZEU ci vei primi picioare in fund fix de la politicieni daca nu te Inchini Domnului Dumnezeu! Politicienii de azi nu sunt politicieni, sunt curve sfinte de lux tradatoare care curvesc cu toti serpii altor neamuri pana la un ceas hotarat de Dumnezeu, sunt sfinte ca nu te poti atinge de ele Dumnezeu lasand dinadins ca Raul sa lucreze prin ele, sunt de lux deoarece sunt platite cu sangele neamului nostru, sunt tradatoare deoarece au fost puse dinadins ca sa tradeze voit. Cand Fulgerul din Ceruri va veni li se vor vedea clar la lumina zilei "hainele noi ale imparatului", goliciunea adevarata a politicenilor actuali. Va zic voua ca si actitele porno sunt mai curate si mai fara de pacat decat acesti politicieni ai zilei de azi. De aceea Dumnezeu a hotarat sa faca politicienii si bancile irelevante, le va taia puterea absolut si vor deveni ceea ce au devenit si regii si reginele trecutului, niste decoruri. Politicieni de decor, banci de decor. Daca vreti un decor porno. Te duci la ele din plictiseala sau cirozitate. Cand si cum ne intrebam Doamne?
    Asta va fi minunea dumnezeiasca a carei cunoastere nu o poate avea nimeni decat dupa ce s-a intamplat. Nu sunteti dumnezei sa stiti cum lucreza Domnul Dumnezeu, dar Dumnezeu vede tot ce faceti, tot ce tainuiti El este cu ochii pe voi. Asa cum voi sunteti cu ochii pe oameni asa este si Dumnezeu cu ochii pe voi. Toti care spioneaza oamenii atrage Ochiul lui Dumnezeu catre el sa vada tot ce face. Sa va intre in cap tradatorilor: Oamenii toti sunt ai Domnului Dumnezeu, nu ai vostri!!!!!! Voi nu a-ti cerut voie lui Dumnezeu pentru magariile ce vreti sa le faceti si le-ati facut si de aceea va ve-ti primi rasplata din Ceruri!

    RăspundețiȘtergere
  7. „Așa cum bunăstarea Germaniei de Est era datoria tuturor statelor din lagărul socialist”?
    De ce afirmați așa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua. Introducerea turnatoriei despre care vorbiti in articol, este de fapt ceea ce demult functioneaza. Sa reamintesc ca Hitler s-a folosit din plin premiind turnatorii cu mici favoruri. Asta nu numai in Germania. A aplicat metoda si in tarile ocupate de el cu aceeasi rata mare de succes. Acelasi lucru l-au facut regimurile instaurate in tarile satelit ale Rusiei, functionand la fel de bine. Peste tot, acest sistem a avut succes pana la un punct. Asta se intampla si acum si, se va intampla mai mult ca sigur si la noi si va avea succesul scontat. Multi ar fi tentati sa spuna ca vezi doamne romanii or sa bata recordul ca sint asa si pe dincolo. Poate, dar nu sint asa de sigur. Mai repede cred ca nemtii, cei din tarile nordice si, bineinteles grecii vor fi undeva in top pentru ca de la ei vine si vorba aceea cu capra vecinului. Glumind pe tema asta, romanii creativi cum sint, as putea spune ca au perfectionat-o spunand ca, mai practic este sa moara, vecinul ca sa-i iei capra! De ce nemtii?, pentru ca ei o fac si acum, reclamandu-si vecinii pe care fie nu-i simpatizeaza, in felul asta au impresia ca prin ceea ce fac, in mintea lor cred ca in felul asta devin persoane care sint "superioare" pentru ca au impresia ca sicanand vecinii capata acest statut. Motivatia ca ineplinesc "o datorie cetateneasca", in toate timpurile a fost/este absolut cretina. Celalti din tarile nordice o fac pentru ca inca, mai au incredere in autoritati si multi dintre ei inca, nu accepta ca acestea i-au pacalit cu plandemia guvidelui si-i pacalesc in continuare. Ca si dumneavoastra urmaresc sa vad ce se va intampla. Sint curios care va limita de rezistenta peste care daca se trece oamenii reactioneaza... Aici, ma bucur ca tinerii au inceput a se revolta si transmit mesaje in acest sens. Cand foamea si disperarea vor atinge cote peste care oamenii realizeaza ca nu mai au nimic de pierdut, atunci lucrurile vor exploda! Din pacate, atunci se va actiona fara o coordonare, cei care creeaza aceste situatii le-au luat in calcul si sint pregatiti sa riposteze. Pacat ca prea putini realizeaza ca si furia lor trebuie gestionata in interesul lor, a celor furiosi, necesitand o pregatire astfel incat revolta sa poata avea o finalitate...

    RăspundețiȘtergere
  9. he most terrifying force of death, comes from the hands of Men who wanted to be left Alone. They try, so very hard, to mind their own business and provide for themselves and those they love. They resist every impulse to fight back, knowing the forced and permanent change of life that will come from it. They know, that the moment they fight back, their lives as they have lived them, are over. The moment the Men who wanted to be left alone are forced to fight back, it is a form of suicide. They are literally killing off who they used to be. Which is why, when forced to take up violence, these Men who wanted to be left alone, fight with unholy vengeance against those who murdered their former lives. They fight with raw hate, and a drive that cannot be fathomed by those who are merely play-acting at politics and terror. TRUE TERROR will arrive at these people's door, and they will cry, scream, and beg for mercy... but it will fall upon the deaf ears of the Men who just wanted to be left alone." - Author Unkown

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "he most terrifying force of death, comes from the hands of Men who wanted to be left Alone"

      perfect adevarat!

      Ștergere
  10. "Nu ne vor lăsa niciodată în pace, dar vor profita de dorința noastră de a fi lăsați în pace pentru a strânge din ce în ce mai tare jugul. Până când?"

    Pana la o Revolutie populara sau un Razboi de supravietuire a neamului(spuneti-i cum doriti), in care acesti slugoi, bestii si satane autohtone, carora le spunem conducatori sau autoritati, vor fi date jos de catre poporul rasculat si executate in modul cel mai cumplit! De fapt, aceasta este singura alternativa la sclavia totala, de tip asirian, ce ni se pregateste! Singura problema care se mai pune, este daca fortele de ocupatie NATO stationate aici(si aduse prin cersitul intruna a "Salamului Sasesc" si a valetilor sai din Securitate, cu scopul de a le apara burtile si conturile grase) , vor inabusi sau nu acesta Revolutie! Daca o vor face, intr-un stat considerat oficial, liber si independent, atunci se va termina definitiv cu orice urma de credibilitate a intregii Lumi, in asa-zisa "democratie de tip occidental"!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum să faci o bancă proprie a comunității tale și să scapi de băncile comerciale și industriale :

    https://www.instagram.com/p/CymegpON_Ef

    (da la pagina din dreapta pentru video)

    RăspundețiȘtergere
  12. Această măsură este cu bătaie lungă;face parte din planul de eliminare a numerarului;sper ca dispariția numerarului să coincidă cu venirea antihristului...

    RăspundețiȘtergere
  13. Să trăiești frate DD ! Vorbeai despre sfârșitul lumii lor într-un articol mai vechi. Da se vorbește despre sfârșit dar orice sfârșit aduce cu el și un nou început. Chiar dacă se va alege praful de tot și de toate Omul va supraviețui ca specie. Am crezut că pot schimba lumea dar lumea ma schimbat. Ca orice revoluționar am fost naiv recunosc. Am crezut că era suficient să trezești lumea prin toate mijloacele. Asociații partide politice etc. Am gustat de toate, nu regret mare lucru. Doar faptul că am fost singur de cele mai multe ori în lupta pe care o consideram dreaptă. Calea cea divină și luminată etc. Vorbe atunci când statul te împinge spre ilegal în mod legal. Statul a devenit cel mai de temut dușman al cetățeanului ! Este clar și asta se dorește de mult. Oamenii vor distruge statul nu invers. Inamicul este cel de lângă tine câteodată frate soră văr cu tine etc. Inamicul este la masa ta ori în patul tău, la biserică la școală la spital etc. Deci sântem prinși ca niște șoareci. Oamenii vor libertate dar când le spui adevărul te scuipă te bat te umilesc în toate felurile. Bravo fraierilor ! Majoritatea nu știu ce îi așteaptă. Viruselul a fost dovada perfectă că nu mai există aproape nicio șansă de trezire a proștilor cu CNP serie de buletin etc. Și până la urmă haosul în care trăim îl merităm deplin. Impotența noastră de fapt este mare generatoare de stress. Mă gândesc să ofer o lume mai bună copiilor mei. Asta era valabilă acum câțiva ani. Astăzi discursul este vai cum să le mai oferim o lume ? Altceva decât o iarnă nucleară cu nori de deșeuri nucleare ce vor acoperi ultima rază de soare și prin consecință ultima speranță ? Mă încălzesc este duminică revin 😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Statul a devenit cel mai de temut dușman al cetățeanului !"

      Toata istoria reala a Romaniei dovedeste faptul ca statul a fost si este cel mai mare hot si criminal al poporului. Dar cum statul este doar o fictiune, in realitate fiind format din oameni, iar acei oameni fiind proveniti din mijlocul poporului...

      Ștergere
  14. Încălzire partea 2 😀
    Așadar copii vine sfârșitul, lasă-mă să râd !!! Credeți că vom scăpa din mâinile cămătarilor de toate felurile așa ușor ? Din mâna statului care se înfruptă copios din donațiile noastre numite mișelește taxe și impozite ? Poate Credeți că veți scăpa de moarte ? Nu dragilor viața veșnică vine după moarte nu-i corect ? Paradisul pentru cei care cred la fel nu ? Credeți că luptați pentru libertate pentru drepturile omului dreptate etc. Nu cred, majoritatea luptăm pentru supraviețuire înainte de toate. Și asta prin toate mijloacele, câteodată cele mai perverse crunte și nedemne de ființa umană. A la guerre comme à la guerre, la război ca la război nu-i așa ? Când fratele meu cel mic ma furat pe față, nu am zis nimic pe moment. Mai târziu dânsul ma sunat și sa scuzat pentru gest. Știți care era scuza dânsului ? Deh vremuri grele frate vremuri grele. Acesta a fost răspunsul dânsului. Vă mai spun ceva.

    RăspundețiȘtergere
  15. Încălzire partea 3 😁
    Dumnezeu dă nu îți umple traista. Vorbă veche și adevărată puțin înțeleasă de majoritatea oamenilor. Vă explic nărozilor ce sânteți, Dumnezeu nu va spus să umpleți traista voastră prin orice mod căci la fel precum cel care mănâncă prea mult vă veți îngrășa 😀 pare la mintea cocoșului mă rog nu doresc să vă plictisesc. Vă voi plictisi cu viitorul ce vine dacă îmi permiteți. Oricum io îmi permit căci știu că fratele DD alege la final.
    Viitorul nostru se rezumă simplu. Două cuvinte de care să vă temeți 😀 IA plus nanobot.
    Control aproape total asupra omului. Proiectul 99 cel mai bun soldat din lume pare depășit comparativ cu ce există deja. În 2005 ori 2007 eram într-o școală de regie audiovizuală și am scris un script despre proiectul 99 soldatul perfect. Principiul era simplu., un tânăr student avea acces la acest sistem militar numit 99. Sistem conceput de tatăl său finanțat de stat pentru a crea cel mai bun soldat din lume datorită IA plus Nanobots

    RăspundețiȘtergere
  16. "Statul grec, în disperarea sa de a controla până și cele mai insignifiante sume de bani, a venit cu o inovație de-a dreptul perversă: bonusarea celor care pârăsc posibilele cazuri de evaziune fiscală."

    Statul grec nu a inventat roata, ci A COPIAT-O LA INDIGO de la gunoaiele de state din Scandinavia, Benelux, "Anglo Saxonia", etc.


    The Tax Poem

    Tax his land, Tax his bed,
    Tax the table at which he's fed.

    Tax his tractor, Tax his mule,
    Teach him taxes are the rule.

    Tax his work, Tax his pay,
    He works for peanuts anyway!

    Tax his cow, Tax his goat,
    Tax his pants, Tax his coat.
    Tax his ties, Tax his shirt,
    Tax his work, Tax his dirt.

    Tax his tobacco, Tax his drink,
    Tax him if he tries to think.

    Tax his cigars, Tax his beers,
    If he cries tax his tears.

    Tax his car, Tax his gas,
    Find other ways to tax his ass.

    Tax all he has, Then let him know,
    That you won't be done till he has no dough.

    When he screams and hollers, Then tax him some more,
    Tax him till he's good and sore.

    Then tax his coffin, Tax his grave,
    Tax the sod in which he's laid.

    Put these words Upon his tomb,
    'Taxes drove me to my doom...'

    When he's gone, Do not relax,
    Its time to apply the inheritance tax.

    RăspundețiȘtergere
  17. "Astfel, au fost reclamați pescari că-și vând fără bon fiscal peștele pe care-l pescuiesc dimineața, au fost reclamate mici magazine că vând cafea pe cash, fără să mai treacă banii prin gestiunea contabilă sau mici agricultori din zonele rurale că vând portocale, ulei de măsline sau alte produse „la negru”."

    Pe langa faptul ca suprataxarea si distrugerea celor mici, duce la monopoluri corporatiste, adica la FASCISM, trebuie sa fi complet cazut in cap si fara pic de respect fata de tine sa vrei sa traiesti si sa muncesti intr-o astfel de TARA DE TOT RAHATUL si PLINA DE DEJECTII GENETICE!
    In afara de acest lucru, daca grecul de rand nu a priceput nimic din "episodul Cipru" sau din "episodul cu bancile Grecesti", atunci MERITA SA MOARA! Da-l in plm de OLIGOFREN VOTANT DE MARXISTI! Ce credea el ca, marxismul este gratis sau se face pe munca si pe banii politicienilor care traiesc in huzur pe munca sclavilor? Eu zic sa nu mai plagem de mila prostilor care voteaza de decanii cu marxistii si sa lasam Mama Natura sa faca ceea ce stie ea mai bine: SELECTIE!

    Apropo, cunoasteti faptul ca Grecia moderna de la infiintarea sa din 1828 si pana astazi, desi a fost condusa in peste 90% din timp de marxisti, ESTE TARA CU CELE MAI MULTE FALIMENTE OFICIALE DIN LUME? 19, parca.


    "Vă dați seama cum este expusă micimea lumii în care ne cufundăm fără să ne dăm seama."

    Cum adica "nu ne dam seama"?
    Tu nu citesti ce debiteaza idiotii prin comentariile de pe blogul tau, pe care ii lasi sa-si faca de cap la liber in ultimii ani de zile? De comentariile de pe contul de Telegram, nici nu vreau sa ma gandesc ce viermuiala de idioti este pe acolo, tinand cont ca au aparut inclusiv pe blog oameni care se plang de acest lucru si sa-ti spuna ca renunta efectiv la a-ti citi postarile.

    Oare cum crezi ca s-a instalat comunismul, cum au aparut "tortionarii", cine au fost acestia si pe cine "infierau cu mânie de proletar"?

    https://www.youtube.com/watch?v=yQt8qLMBEpI

    https://www.facebook.com/Bogdan.Bola/videos/interviul-cu-franz-%C5%A3and%C4%83r%C4%83-c%C4%83l%C4%83u-al-regimului-comunist-care-%C5%9Fi-a-%C3%AEnf%C4%83ptuit-lucra/770922270528912/

    https://www.facebook.com/MariusRaulBostan/videos/teribila-m%C4%83rturisire/1104696983025079


    "Românii au impresia că grecii sunt „pâinea lui Dumnezeu”... Într-adevăr, nu e atât de animalic precum rusul întărâtat, dar are o răutate extrem de perversă."

    Cunosc de mult timp ce fel de oameni sunt.
    In urma cu mai bine de 20 de ani aveam firma inregistrata in Cipru si petreceam destul de mult timp prin zona greceasca. In 2002 cand mi-am inregistrat prima firma offshore in Londra am inceput sa respir usurat ca am scapat de tot gunoiul ala elenic.
    Si in timpul facultatii, pe care am facut-o in Bucuresti, cele mai proaste cunostinte ale mele si cei mai mari tepari erau grecii. Cunosteam albanezi, arabi, faceam afaceri "pizdeț blea" cu "raketii rusi" si nu aveam nici cele mai mici probleme, dar cu grecii... mai bine iti dadeai cu tesla in coaie si te linisteai instant!

    RăspundețiȘtergere
  18. "Ajuns aici orice om normal se va întreba dacă măsurile respective au vreun sens. În mod evident, nu."

    BA AU!
    Canalizeaza "mânia proletara" a tuturor votantilor marxisti catre "chiaburi" si "burghezi" care in mod evident ca "ii fura", ca doar asta este motivul real pentru care prostimea marxista se zbate in saracie lucie si in prostie crunta. Asa ca Mutzunakis si "statul tatuc" acuzandu-i pe "evazionisti" ca nu isi indeplinesc "datoria fata de tara" si nu ca nu respecta "contractul social", adica de niste chestii care IN REALITATE NU EXISTA, isi asigura stabilitatea la putere si existenta la conducerea statului de-a pururea si in vecii vecilor amin!


    "Picajul comunismului a găsit Grecia într-un setup economic dezastruos"

    Ca sa vezi si sa nu crezi!
    Alta "mandra si prospera natiune" in care "socialismul multilateral dezvoltat" a dat chix!
    Ooh, baby (ooh, baby)
    It's making me crazy (it's making me crazy)
    Every time I look around (look around)
    Every time I look around (every time I look around)
    Every time I look around
    IT'S IN MY FACE!
    https://www.youtube.com/watch?v=C2cMG33mWVY


    "Ca ieșire s-a dat soluția clasică, aceea a privatizării celor mai bune active ale statului, a găinilor cu ouă de aur. Astfel s-a făcut rost de un oarecare capital pentru a plăti dobânzile ajunse la scadență, doar că nimeni nu a înțeles consecința logică, anume aceea că statul grec nu va mai avea bani pentru a-și susține plățile viitoare. Plătești acum vânzând activele cele mai valorase, dar din ce vei plăti în viitor întrucât tu nu mai ai nici surse de venit? E o întrebare pe care ar fi putut-o pune chiar și un copil."

    Culmea e ca exista adulti care nu pot raspunde la asemenea dileme banale. Vezi cati idioti viseaza la pensiile de la stat prin comentariile de la articolele precedente si isi bazeaza viitorul pe taxele si impozitele pe care le vor pune tot felul ce ciolaci pe spatele alora care "ii fura" si fac "fente".

    Idiotii astia inca nu s-au prins pana acum ca oamenii prosperi isi bazeaza prosperitatea pe antreprenoriat si pe investitii, adica pe acumularea de active care fac "oua de aur", nu pe salarii si pensii, adica pe "contributivitate" FORTATA la toate schemele Ponzi FALITE de stat.

    Tot asa este abolut normal ca oamenii prosperi sa-si protejeze "gainile cu oua de aur" sau chiar sa se duca sa le creasca prin alte curti pe unde nu sunt nevoiti sa-si imparta nici gainile si nici ouale, nici nu statul si nici cu nimeni altcineva in numele unor fictiuni numite "legi" si date de tot felul de Neica Nimeni. Asa cum taranul de la tara isi creste gaina, curca, rata, porcul, capra, oaia, vaca, etc. PENTRU EL SI PENTRU FAMILIA LUI fara sa dea nimic la nimeni, tot asa este si antreprenorul/investitorul.
    Vrei o gaina, ou, lapte, branza, jumara, etc?
    SARI CU BANU' DATE-N MA-TA! CA EU AM SLUGARIT DE DIMINEATA PANA SEARA LA CURUL LOR, NU TU!
    Nimic nu e gratis pe lumea asta si de aia s-a ajuns la vorbe intelepte de genul "frate, frate da branza e pe bani".
    Ghici de ce?

    Prosperitatea unei natiuni se creaza atunci cand statul ii ocroteste si chiar ii ajuta pe cei care cresc gaini ce fac oua de aur, NU OMORANDU-LE gainile si FURANDU-LE ouale ca sa le imparta cu toti idiotii si saracii dupa ce si-a oprit o parte importanta pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  19. Încălzire ultima parte 😉
    Acest soldat era dotat de o tehnologie foarte performantă pentru război datorită nanoboților introduși și produși de corpul uman după asimilare/symbioză
    O Inteligență artificială gestiona totul, inclusiv emoțiile purtătorului, memoria simțurile absolut tot. Foarte atentă la sănătatea purtătorului, această IA avea ca primă lege în arborul său de conștiință supraviețuirea. Supraviețuirea purtătorului prin orice mijloace. Inutil să menționez că purtătorului îi era permis orice. Un supraom., un fel de Dumnezeu viu. Ce au băgat în seruri mă trimite direct la proiectul 99 pare copie palidă. Un fel de armă democratizată. Proiectul 99 a încetat din lipsă de buget dar ideea rămâne pentru un serial dacă găsesc finanțare. Mă rog visez și io este duminică 😀 vine concluzia pentru Încălzire

    RăspundețiȘtergere
  20. "De ce vă spun toate acestea? Pentru că noi suntem doar cu un pas în urma Greciei în ceea ce privește măsurile fiscale aberante. Ciolacu tocmai ce-a interzis cash-ul, iar toată propaganda îi face o imagine de cavaler cum că „de ce să ne îngrijorăm că nu putem să plătim mai mult de 5000 de lei în condițiile în care românul câștigă în medie 4000 de lei?”."

    Spune-le asta oligofenilor care aplauda prin comentarii masurile antieconomice ale primului dobitoc al tarii!


    "Cunosc afaceriști mici care rulează exclusiv cash. Mici magazine - inclusiv la mine la țară - își țin cash-ul în casă. De ce? Pentru că au rulaje mici. Preferă să plătească cash deoarece astfel iau marfă mai ieftină...
    Știți ce înseamnă bancarizarea micilor afaceri? Moartea lor!"

    Tu nu citesti prin comentarii sa vezi ca oligofrenii se plag ca afaceristii astia "necinstiti" nu inregistreaza bonul fiscal, "ii fura" pe ei si fac "fente"?
    Oligofrenii cu calificari doua lulele, trei surcele, care traiesc la limita saraciei si care toata viata si-au castigat existenta muncind pentru alti pe venituri minime sau modeste INTOTDEAUNA "STIU EI MAI BINE"!


    "În mod cât se poate de evident, toate măsurile mărețe nu vor face altceva decât să scufunde afacerile mici, așa cun idiotul de Boc le-a scufundat cu forfetarul. Iar asta va deschide un nou front mafioților internaționali care vor hali încă o bucată majoră din economie."

    Perfect adevarat!
    Magazinele mici, inclusiv cele de la tara, vor fi scoase in suturi de pe piata, atat de masurile antieconomice luate de guvernele de dobitoci in ultimii 2 ani cat si de marile retele de minimarket-uri. Vorbim de reteaua lui Tiriac/Metro "La Doi Pasi" si de Penny/Mega Image.

    https://economedia.ro/tranzactie-importanta-pe-piata-de-retail-ahold-delhaize-proprietarul-mega-image-cumpara-reteaua-de-magazine-profi.html

    https://economedia.ro/cum-se-schimba-clasamentul-retailerilor-din-romania-mega-image-ar-urma-sa-devina-cel-mai-mare-retailer-alimentar-din-piata-locala-dupa-cifra-de-afaceri-numarul-de-angajati-si-numarul-de-magazine.html

    https://economedia.ro/analiza-vanzarea-profi-catre-mega-image-este-cea-mai-mare-tranzactie-din-romania-din-acest-an-peste-vanzarea-enel-catre-grecii-de-la-ppc-topul-celor-mai-importante-tranzactii-din-acest-an.html

    RăspundețiȘtergere
  21. "În timpul crizei, v-am descris modul în care s-a extins rețeaua Lidl în sud-estul Europei: printr-un credit de la Comisia Europeană cu o dobândă subunitară."

    Asta este doar o mica parte din "succesul fulminant" al Lidl si implicit din succesul, superioritatea si dominatia economica al Germaniei in principal in UE dar si la nivel mondial.

    1. Germania pentru o gramada de afacei aplica TAXAREA TERITORIALA, adica exact asa cum este in state ca de ex. Panama si NU TAXARE BAZATA PE CETATENIE cum este in natiuni gunoi ca Romania. Acest lucru inseamna ca platesti taxe si impozite DOAR PE VENITURILE OBTINUTE PE TERITORIUL TARII RESPECTIVE, si NU PE VENITUL GLOBAL, din nou, ca in natiunile gunoi asa ca Romania.

    2. Dieter Schwartz este proprietarul Schwartz Group ce detine brandurile si afacerile Kaufland si Lidl. Dieter Schwartz NU DETINE PE PERSOANA FIZICA Schwartz Group. Acesta este detinut in proportie de 99% de Schwwartz Foundation, o fundatie non profit cu zero drepturi de veto si administrative si in proportie de 1% de Schwartz Management ce detine 100% drepturi de veto si administrative.
    Aceste infomatii despre actionariatul Schawartz Group erau publice, inclusiv pe Wikipedia, dar au fost cosmetizate in ultimii ani o data cu scandalul cu imprumutul buclucas.

    Sa explic pe scurt "circuitul prosperitatii":
    1. Schwartz Group Germania achizitioneaza mere sau branza la pret mic, de producator, din Polonia
    2. Distribuie merele si branza poloneza catre magazinele Kaufland si Lidl din Romania, la un pret mare, in asa fel incat profiturile din Romania sa acopere doar cheltuielile administrative si curente
    3. Profiturile babane ramase in Germania unde sunt distribuite in proportie de 99% fundtiei non profit Schwartz Foundation FARA A PLATI TAXE SI IMPOZITE, si in proportie de 1% catre Schwwartz Management pentru care taxele si impozitele sunt... un mizilic!

    Cam asa se ruleaza afacerile si se creaza prosperitatea in lumea reala!
    Totul este 100% LEGAL si la vedere!
    Aviz oligofrenilor care o tin langa danga cu "comerciantul necinstit" care "palmeaza" diverse si nu da bon de casa, sau cu "evazionistul" care "fura" ca nu da factura, sau cu "cocalarul in figuri" care face "fente".

    Stiti ce e culmea?
    Ca "scheme" similare sau alternative mai ieftine care duc la acelasi rezultat sunt accesible aproape oricui.

    Apropo:
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-26430720-cui-spune-romania-multumesc-masa-polonia-ungaria-bulgaria-sunt-tarile-care-pun-cele-mai-multe-alimente-farfuriile-noastre.htm

    Ghici de ce?

    RăspundețiȘtergere
  22. "După cum bine remarcați, urmăm calea Greciei. Ne vom izbi zi de zi de aberații din ce în ce mai mari și vom scuipa în sân sperând ca „de-acum înainte ne vor lăsa în pace”. Greșit! Nu ne vor lăsa niciodată în pace, dar vor profita de dorința noastră de a fi lăsați în pace pentru a strânge din ce în ce mai tare jugul. Până când? - vă veți întreba. Până la limita timpului fiecăruia."

    1. Numiti o civilizatie sau o natiune care s-a dezvoltat si care a prosperat prin taxe si impozite!

    2. Limita timpului meu si a oamenilor ca mine a cam trecut de multisor asa. Ireconciliabil si Irevocabil!
    Mai exact, de pe vremea de cand oligofrenul "Bombonel" transformase toate institutiile de stat pline de dejectii genetice in frunte cu Garda Financiara in organizatii teroriste. Sa tot fie vreo douaj-da ani asa.
    Spuneti-le ciucilor si ciolacilor sa ne caute la oua, nu neaparat la cele de aur, prin tarile cu taxe mici si chiar zero. Si mai spunetile porcilor alora diformi, ca le vom plati taxe si impozite fix la pulivara, sau mai exact in momentul in care vor fi capabili sa-si vada putulicile minuscule fara ajutorul unei oglinzi, doar uitandu-se in jos, spre picioare.

    Si inca ceva foarte important!
    Sa nu cumva sa spuneti ca nu v-am anuntat.
    La alegerile de anul viitor tot PSD va avea majoritate de voturi si probabil va forma o coalitie care sa-i ofere majoritatea in guvern si in parlament. Sa va asteptati la trei masuri fiscale care VA VOR BAGA IN SARACIE LUCIE si care bantuie prin cercurile PSD-iste si stangiste chiar de pe vremea oligofrenului Florin Georgescu ce batea campii cu "taxa de solidaritate".
    Mark my words:
    1. taxarea progresiva a tuturor veniturilor, indiferent de sursa
    2. majorarea masiva a impozitelor pe proprietati
    3. majorarea masiva a taxelor de mostenire
    Adica indeplinirea primelor patru directive pentru "cucerirea democratiei" asa cum sunt ele descrise in Manifestul Partidului Comunist al lui Marx si Engels. Asta la pachet cu muuulte alte taxe pentru "egalitate" si inclusiv pentru "salvarea planetei".

    https://newsweek.ro/actualitate/teodorovici-pregateste-o-noua-taxa-de-solidaritate-si-eliminarea-cotei-unice

    https://www.profit.ro/insider/fiscalitate/ludovic-orban-il-vede-pe-prim-viceguvernatorul-florin-georgescu-in-spatele-modificarile-fiscale-anuntate-de-psd-17066228

    https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/florin-georgescu-bnr-impozitarea-progresiva-trebuie-introdusa-cat-mai-rapid-cota-unica-a-crescut-coruptia-si-evaziunea-17407532

    https://newsenergy.ro/exclusiv-se-pregateste-eliminarea-cotei-unice-si-o-noua-taxa-de-solidaritate-pentru-companii-ce-spune-ministrul-finantelor/
    ...
    https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/c02.htm

    Reteta este testata si arhicunoscuta:
    https://img.ifunny.co/images/71d68b5c22e41b8ceda5a475082e90373283f9bf45ab98a7ac5ef7f3d7c39246_1.jpg

    https://www.vox.com/2014/10/6/6829675/saul-alinsky-explain-obama-hillary-clinton-rodham-organizing


    Tineti cont de faptul ca Romania NU OFERA posibilitatea administrarii activelor pe trusturi si fundatii, asa ca va urma un exod masiv de capital, de active, de antreprenori si de profesionisti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Mark my words:
      1. taxarea progresiva a tuturor veniturilor, indiferent de sursa
      2. majorarea masiva a impozitelor pe proprietati
      3. majorarea masiva a taxelor de mostenire"

      Pentru 1.2.3.
      Este scris:Indiferent de bir "Dati Cezarului ce este al Cezarului...(partea a doua nu este pentru ahtiatii dupa bani)"
      Multumiti din inima ca dupa taxare va mai ramane ceva pentru masa, casa, distractii.

      Ștergere
  23. Încălzire concluzia
    Trăiește omule Trăiește !!! Dincolo este frig și pustiu. Iubiți cât puteți de mult, probabil că nu veți mai avea ocazia. Odată 99 ori altceva pornit, sa terminat cu dorința liberul arbitru etc. Uitați toate legile și convențiile etc. În fața noii lumi, noului om veți fi goi. Goi ca un bebe la naștere. Proști ca picioarele noastre și în același timp capabili de orice. Toți sântem un fel de Dumnezei printre Dumnezei ? Acei falși Dumnezei creați ori existenți puțin contează căci IA va fi noul Dumnezeu. Nano tech noua religie. Nu contează ce doriți Va Fi ! Dacă acceptați, zicea autorul cărții 1984. Dacă acceptați, și am impresia că Omul va accepta. La fel cum a acceptat dezumanizarea sa treptată în timp, la fel va accepta restul. Să fie controlat căci alegerea i se pare complicată, liberul arbitru este obsolet. Lumea veche a murit ! Trăiască minunata lume nouă și Omul Nou !!! Mă întorc la duminica mea trebuie să dau de mâncare la 🐈 Poate mai încălzim un subiect 😉 Am multe de spus. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  24. De când e lumea și pământul a fost explorarea omului de către om ,iar regimurile politice care au guvernat lumea au fost despotice (inclusiv trâmbițată ,,democrație,,)și asa va fi până la sfârșitul veacurilor. Cine poate oase roade

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)