sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Marea trecere


În articolul de ieri am încercat să prezint un aspect cu adevărat important, anume cel al autonomiei individuale, condiție obligatorie pentru împlinirea noastră ca oameni. Azi voi încerca să prezint conceptul într-un mod puțin extins, astfel încât să se poată înțelege cu adevărat cum ne găsim calea către sens. Discutarea subiectului este cumva ciudată deoarece nu există „o rețetă” pentru îndeplinirea acestui deziderat. Spre deosebire de activitățile noastre imediate, în care „foaia de parcurs”, „schema” sau „instrucțiunile de folosire” sunt instrumente care ajută, în cazul împlinirii calea este ceva ce ține de fiecare în parte. Eu nu pot arăta decât destinația, drumul fiind treaba fiecăruia.

Înainte de a merge mai departe aș vrea să atrag atenția fiecăruia asupra unor fenomene pe care le constat din ce în ce mai des. De fiecare dată când mă apuc să critic Israelul, zona comentariilor se umple cu slogane anti-evreiești, unele dintre ele atât de violente încât sunt nevoit să le șterg. Nu știu exact ce probleme își rezolvă respectivii, dar de multe ori am spus că prin alegerea unei retorici violente nu se rezolvă nimic. Mult mai multe poți rezolva dacă înțelegând cu adevărat fenomenul.  De asemenea, de fiecare dată când ating subiecte care țin de spiritualitate, brusc aceeași zonă a comentariilor se umple de „evangheliștii de facebook”, cei dornici să împărtășesacă tuturor „măreața lor învățătură”. Am atras atenția în mai multe rânduri asupra fenomenului. Un minim de bun simț din partea „învățătorilor de rit nou” ar trebui să le spună că au nevoie de puțină smerenie și că, înainte de a se apuca să înșiruie cearșafuri de copy&paste din diverse surse, ar trebui să se gândească dacă nu cumva fac mai mult rău credinței pe care susțin că o slujesc. Mă rog, nu mai insist. Din păcate constat cu tristețe că zona comentariilor(în special pe Telegram) s-a transformat dintr-una de dezbatere într-o zonă mocirloasă, pe care nici nu știu cât o voi mai ține. Închid aici paranteza, rugându-vă în avans să fiți selectivi în ceea ce privește propria cale. Atât de selectivi încât să puneți sub semnul întrebării inclusiv opiniile subsemnatului. Și-acum să revenim la subiect!

Chestiunile care țin de realizare, de găsirea sensului, pot fi explicate în tratate de mii de pagini care, după lecturare, se pot dovedi ori extrem de discutabile, ori încâlcite, ori, culmea, insuficient argumentate. Viața însă e o cea pe care o trăim toți, indiferent că suntem proști sau deștepți, buni sau ticăloși, sănătoși sau bolnavi s.a.m.d. De aceea nu ar trebui să fie nimic complicat. Pe de altă parte nu e nevoie decât să ne uităm de jur împrejurul nostru pentru a înțelege că haosul în care suntem e incredibil de complex. Dacă stai să judeci în detaliu, îți poți pierde viața înainte de a face un singur pas. De asemenea, trecând nepăsător ajungi să constați că ți-ai pierdut viața fără să faci nimic. Unde-i adevărul? 

Eu am spus că totul ar trebui să înceapă de la obținerea autonomiei. De ce? Pentru că doar din acea postură poți judeca limpede. Doar atunci când judeci tu, cu propriul creier, când propria conștiință e de partea ta, abia atunci poți vedea limpede ceea ce e cu tine, cu cei apropiați și cu lumea în care trăiești. 

Cea mai mare obsesie a omului, încă de când începe să gândească, este aceea a propriului sens. Poți crede că nu ai niciun sens pe lumea asta, că totul e în van și absolut nimic nu are nicio logică. Asta te târăște în depresie, într-o stare vecină nebuniei ducându-te, în cazurile extreme, la acțiuni care-ți pot pune viața în pericol. Poți, de asemenea, să crezi că ai un anumit sens, să te consideri mult mai important decât ești, să ajungi să crezi că lumea toată se învârte în jurul tău. Așa se clădesc megalomanii. Atunci ce-i de făcut? E simplu și, în același timp complicat: trebuie să-ți găsești sensul și, mai mult să ți-l înțelegi. Știu, sună ca un șablon, dar atât am putut să scot din capul meu.

Din fericire mi-am luat ca aliat înțelepciunea populară, forma cea mai șlefuită a geniului oamenilor. Aceasta reușește să transmită idei de o complexitate extremă într-un limbaj simplu, capabil să fie perceput de oricine. M-a lovit, pur și simplu, o zicală din cultura chineză care cred că exprimă în termeni mult mai potriviți ceea ce aș fi vrut să vă spun în paragraful anterior.

Când ești în armonie cu pământul ai putere și  prosperitate. Când ești în armonie cu altă persoană ai noroc și succes. Iar când ești în armonie cu Cerul, atunci cunoști fericirea!”. Iată cât de simplu, iată cât de genial poate fi exprimat întreg secretul vieții. Pământ-Comunitate-Cer. Iată cum, în câteva cuvinte e descris idealul nostru de a fi. Ai nevoie de armonia cu pământul pentru a-ți câștiga puterea, ai nevoie de armonia cu celălalt pentru a avea succes și ai nevoie de armonia cu cerul pentru a cunoaște fericirea. 

E o scară pe care trebuie să urcăm. În armonia cu pământul nu putem obține nimic altceva decât puterea. Atât! A căuta fericirea sau succesul în(pe) pământ e un ideal fals. Pentru succes ai nevoie de celălalt. Nu ai nevoie de celălalt pentru a-l păcăli, pentru a-l  subjuga, ci pentru a-ți găsi armonia. Abia acum putem înțelege noțiunile de succes și noroc întrucât acea armonie reprezintă atât un noroc al tău de a-l găsi pe celălalt, cât și succesul în a te afla în armonie cu aproapele tău. Și, tot în acest moment înțelegem cât de mult deformează societatea noastră noțiunile. Se spune de nu știu ce politician că a avut „succes”. De ce? Pentru că a păcălit niște zeci de mii de naivi să-l voteze pentru a-și asigura o viață de trântor? Se mai spune despre unii că au avut „noroc” la loto sau la pariuri sau la mai știu eu ce alte jocuri. Oare acela e un noroc sau o pacoste care-i îngroapă?

Ei bine, ești puternic, ai succes și noroc, dar nu ai fericirea. De ce? Pentru că aceasta se găsește pe ultima treaptă, în armonia cu Cerul. M-a frapat această ultimă constatare. Aveam înainte o dilemă în ceea ce-i privește pe pustnici. Nu înțelegeam de ce, după ce un om se călugărește, nu poate să meargă direct în pustnicie. Ca profan, consideram că pustnicia e cea mai rapidă cale spre desăvârșire(mă rog, e o meteahnă de-a noastră, de-a superficialilor, această dorință de „rapiditate”!) . În pustie „diavolul vine la tine în persoană” - ce alt război mai  direct poți avea? Obligarea monahilor la o viață în interiorul zidurilor mănăstirii mi se părea limitativă. Acum devine limpede: cum poți ajunge în armonie cu cerul înainte de a ajunge în armonie cu celălalt?

Se întreabă mulți care-i scopul vieții? Dacă le spui că scopul e fericirea îți vor râde în față. În articolul precedent v-am spus că desăvârșirea vieții începe cu autonomia. Ce e autonomia? E îngemănarea puterii cu succesul. Ambele înțelese la adevărata lor valoare, nu la cea dată de societatea noastră. Iar după atingerea autonomiei desăvârșirea constă în atingerea infinitului fericirii. Despre asta este vorba. Acesta este punctul către care trebuie să tindem. Cum o facem?, care e calea de urmat?, acestea sunt detalii care stau în puterea fiecăruia. Important e să vezi lumina și să te ghidezi mereu după ea. 

38 de comentarii:

  1. Ar fi pacat sa inchideti comentariile de pe telegram. Mult mai de dorit ar fi sa blocati accesul acoperitilor si al badaranilor, destul de simplu de depistat

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice in aceasta viața -se poate atinge- doar după reconectarea cu sinele superior;,,adevarat, adevarat va spun eu voua, doar cei ce se vor naște din nou vor cunoaște împărăția cerurilor” Isus către apostoli ; este vorba despre vindecarea rănilor emotionale dobândite in Copilăria timpurie ; altfel tensiunile induse de către acestea vor refula in cele 7 păcate ; reconectarea cu sinele interior duce la reconectarea cu inteligenta fiecăruia dintre noi; de ce se induce stresul prin toate mijloacele, de ce este propovăduită sexualitatea pe toate gardurile, mai nou- de la grădinița !? Pentru ca astfel sint activate rănile interioare - implicit cele 7 păcate / dependente; https://www.youtube.com/watch?v=cpxb9my3J3U&t=984s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim 25 noiembrie 2023 la 09:35
      Exact despre analfabeti functionali ca tine se vorbeste in paragraful asta:
      "De asemenea, de fiecare dată când ating subiecte care țin de spiritualitate, brusc aceeași zonă a comentariilor se umple de „evangheliștii de facebook”, cei dornici să împărtășesacă tuturor „măreața lor învățătură”. Am atras atenția în mai multe rânduri asupra fenomenului. Un minim de bun simț din partea „învățătorilor de rit nou” ar trebui să le spună că au nevoie de puțină smerenie și că, înainte de a se apuca să înșiruie cearșafuri de copy&paste din diverse surse"

      Ștergere
    2. Tovarăsu - reacție condiționata: peste 90% dintre oamenii de pe aceasta planeta - au conștiința adormita, dar, pentru ca s au identificat cu propiul ego- nu realizează; și pentru ca egoul nu supota argumente prin care sa fie contrazis/ proiectează asupra altora ceea ce nu suporta sa vadă la el; ,,vei vedea dar nu vei vedea, vei auzi dar nu vei auzi”; O VIAȚA AI ȘI PE AIA O DORMI !

      Ștergere
  3. Pentru evoluția entității umane e nevoie doar de o conștiință înaltă, pe care omul n-o are.
    Dacă ar avea-o, toate idealurile n-ar mai fi idealuri, ci realități.
    N-ar mai exista pedepse, justiție, poliție, infracțiune, răutate, invidie, lăcomie, surplus, exploatare umană și tot ce este negativ.
    Armonia s-ar instala sine qua non.
    Ce sens al vieții vrei?
    Sensul vieții e viața însăși.
    Omul religios nu e neapărat un om bun, în comuniune cu nu știu ce divinitate, ci mai degrabă un individ care simte nevoia de cineva care să-l ierte mereu și să-l apere de el însuși.
    Nu de ,,legătura cu Cerul" are omul nevoie, ci, repet, de o conștiință înaltă în care el însuși devine și cer și pământ și trup și spirit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "N-ar mai exista pedepse, justiție, poliție, infracțiune, răutate, invidie, lăcomie, surplus, exploatare umană și tot ce este negativ."

      Pentru bani si propietati, 99% nu au nici o problema sa se complaca in aceste realitati si emotii negative distructive.
      Partea "naspa" insa este ca mai nou datele reale ale problemei s-au modificat nitel. Creatorul Cerului si al Pamantului ne-a adus pe toti in punctul in care nu mai avem de ales(prietenii stiu de ce). Vom fi obligati sa lichidam lacomia, violenta si agresivitatea aferenta si in sfirsit poate ...sa traim dupa "alte legi", parte din acea constiinta de tip "nou". Trebuie doar sa invatam *cum*, de la acel cineva ales(poate fi oricare dintre noi, oricare!!!) care va primi acea flacara a intelegerii cum anume sa continuam sa traim lasind in urma legile vechi materiale.
      Amza

      Ștergere
    2. Îți doresc sa devii conștiință înaltă, că se pare că nu mai ai nevoie de nimeni! Vai de capu nostru, păi de ce ne-a mai lăsat Dumnezeu să trăim în comunitate? De ce nu ne-a făcut unul departe de celălalt?

      Ștergere
  4. https://redirect.invidious.io/watch?v=ibuNS5hS1js

    0:43: "So you see, greatness has nothing to do with success, or money, or possessions. The next piece of music celebrates the greatness that's inherent in all of us..."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, dar ce ne facem ca pentru sarbatori maretia spiritului uman trebuie sa dispara money-ul si posesiunile din viata noastra( la care de fapt, se lucreaza puternic). Esti pregatit pentru asa ceva?

      Ștergere
  5. In pustie sau in public, Diavolul vine la tine infatisandu se drept Dumnezeu!
    Satana este mult prea mare in comparatie cu Diavolul, si de aia nici nu se strofoaca ca sa ti se prezinte vreodata in carne si oase.
    Simultan insa, si Dumnezeu iti trimite un Inger.
    Depinde intotdeauna doar de tine, cu cine te intovarasesti pentru a nu deveni vulnerabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De o gramada de ori ti-ai demonstrat intelectul extrem de scazut prin comentarii, dar acum esti si beat?
      Parca spuneai cu cateva saptamani in urma ca tot bei, postezi comentarii, apoi iar bei, iar comentezi...

      Ștergere
  6. Foarte adevărat! Din păcate, 99% dintre oameni nici nu vor înțelege conceptele prezentate, darămite să le și aplice. Fericirea pt ei rămâne scăldarea în bani sau satisfacerea patimilor trupului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule de la 11:10
      Fiecare cu "dimensiunea" lui.
      Din pacate unii - majoritatea covarsitoare - au una singura, "buna" pentru orice masuratoare ar avea de facut.

      Ștergere
    2. Si fiecare crede despre el ca face parte din cei 1%. Inclusiv DD. D-aia zicerile de tipul asta n-au nici un sens.

      Ștergere
  7. Conștientizarea că Marea Trezire nu există din cauza Marii Resetări, ci că Marea Resetare există doar pentru a stabili Marea Trezire, pur și simplu schimbă totul.

    Marea Trezire este adevărata înșelăciune și NWO este înființat prin această cale.
    Și oricâte ori îți spun asta cei care au înțeles acum, vor exista totuși destui presupuși paznici care se lasă înșelați într-o lumină greșită până la sfârșit...

    Problema și soluția aparțin dualist împreună.
    Marea Trezire este soluția falsă, dar perfect concepută, la problema creată artificial numită Marea Resetare.
    Intenționat și adaptat de aceeași forță care a controlat întotdeauna totul aici.
    Totul a fost planificat cu mult timp înainte.Adica : autonomia care inseamna inbinarea puterii cu succsul si apoi sa fi fericit cred ca este o himera.Marea masa a oamenilor ...peste 99 % nu sunt in stare sa se conduca pe ei cu atat mai mult sa-i coduca/indrume si pe altii sa le urmeze calea...Eu sunt sceptic ...Imi pare rau !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Marea masa a oamenilor ...peste 99 % nu sunt in stare sa se conduca pe ei cu atat mai mult sa-i coduca/indrume si pe altii sa le urmeze calea.."

      Perfect adevarat!
      Problemele mari sunt:
      1. ca au drept de vot si voteaza
      2. ca se inmultesc necontrolat, iar urmasii lor primesc drept de vot si iar voteaza

      Ștergere
  8. https://matei.one/invidious.php?v=nB8J6woEYR4

    "Like a word starts our prayer in the night,
    with one step, my journey will begin.
    Like a flower waking up to morning light,
    I find all my happiness within."

    RăspundețiȘtergere
  9. Scopul Vietii este sa creem viata in noi. Noi toti suntem morti. Viata nu ne apartine noua, nu este a noastra, este un dar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cât de adevărat!
    Omul se poate autoinstrui/desăvârși pe trei planuri:
    Fizic, prin mișcare, sport și sănătate, pentru îngrijirea trupului ca templu al celor date de Creator.
    Intelectual, prin exersarea minții și capacitate de abstractizare, pentru a înțelege lumea.
    Duhovnicesc, prin practica religioasă și aspirații care ne diferențiază de restul viețuitoarelor, ca vârf al Creației.
    Felicitări, dragă Dane!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pana cand adevarul nu va fi cunoscut nimic nu se va putea face...Trebuie o speranta de care sa te agati :

    "Cine are ochi , să citească ! Ce scria Pavel Coruț în 1993 :
    " O altă metodă folosită pentru lovirea Credinței noastre constă în ștergerea memoriei naționale, falsificarea istoriei , ascunderea dovezilor privind destinul național al dacilor .
    De secole se cunoaște de Hiperboreea , de Varanha , de Dacia liberă . Dar noi , cei de aici , dacii , am aflat ceva ? Teoriile lui Roesler și ale lui Roller ? Să trecem în revistă numai câteva date recunoscute de marii istorici ai lumii .
    Cea mai veche scriere din lume a fost descoperită la Tărtăria . E mai veche cu câteva secole decât cea sumeriană . Centrul de roire al Hiperboreei se află în Carpați . Întreaga Europă este locuită de un singur neam ; oaspeții veniți ulterior sunt puțini și nesemnificativi . Normanzii își declarau ascendența dacică . Letonii și lituanienii sunt daci . Germanii sunt geți . Francezii vorbeau în primele secole după Cristos limba românească . Zamolxe -Omul este pomenit în scrierile grecești și latine de dinainte de Cristos . La fel Dromihete , Burebista , Decebal , Deceneu , Vezina , Oroles , Dapyx , Acornion ...Strămoșii noștri...
    Gelu , Glad , Menumorut au intrat în cronicile maghiare , probând ceea ce unii contestă acum . Domnul Ramunc din Vlahia apare în Cântecul Nibelungilor . Dacii de la sud de Dunăre își spun și acum vlahi...Basarab I a zdrobit oștile lui Carol Robert de Anjou . Ar fi putut-o face dacă ar fi fost un mărunt feudal ? Nu ! Mircea cel Bătrân a ridicat un sultan la Înalta Poartă . Putea s-o facă dacă n-ar fi fost puternic ? Faptele Măriei Sale Ștefan cel Mare și Sfânt au răsunat din Persia până la Roma . Mai trebuie oare să continui ?
    Hiperboreea , Varanha și Dacia nu sunt cunoscute de noi . Sunt încă ascunse . Le vom scoate la lumină ! Pentru a ști exact cine suntem . Pentru a ne cunoaște Destinul de Neam . Și a-l îndeplini . Căci este măreț ! "
    Acesta este doar o mică parte din adevărul pe care îl spune și care ne este ascuns de zeci de ani !"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Razi Dane...dar undeva intr-un ungher al inimii crezi un pic ...piculet!

      Ștergere
    2. Sigur! Chiar și japonezii erau daci, dar ce zic eu... până și marțienii to neam de daci sunt.

      Ștergere
    3. Minunat răspuns, vă rog să dezvăluiți cât mai multe...

      Ștergere
  12. Fara Dumnezeu,omul este o fiinta care vine de nicaieri si merge catre nicaieri,zicea Petre Tutea.Chiar nu este evident ca omul modern nu mai are nici un Dumnezeu?De aici ni se trag toate,razboiul mondial este inevitabil.

    RăspundețiȘtergere
  13. "cum poți ajunge în armonie cu cerul înainte de a ajunge în armonie cu celălalt?"

    Majoritatea sfinților părinți vorbesc despre opt patimi(care ne tin departe de armonie/iubire cu celalalt):

    1. lăcomie,
    2. curvie,
    3. dragoste de bani,
    4. mânie( la auzul Adevarului),
    5. tristețe,
    6. deznădejde,
    7. deșertăciune,
    8. mândrie.

    Rev. Ioan Cassian Romanul:

    „Intenționăm acum să înfățișăm lupta împotriva a opt vicii principale: lăcomia, care înseamnă pasiunea lăcomiei, curvia, dragostea de bani, care este înțeleasă ca lăcomie sau, mai precis, dragostea de bani, mânia. , tristețea, deznădejdea, care este melancolie , sau întristarea inimii, deșertăciunea, mândria."

    Unii sfinți părinți, vorbind despre patimi, îmbină tristețea și deznădejdea, sau mândria și deșertăciunea.

    Sfinții părinți scriu că patimile cresc unele din celelalte, iar acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se luptă cu patimile: cucerind patimile inițiale, o persoană le cucerește astfel pe cele care cresc din ele.

    Călugărul Macarie din Egipt a construit o scară de unsprezece vicii, în care fiecare urmează din precedentul: DRAGOSTEA DE PLACERE(foarte actuala). dă naștere la nerăbdare și apoi una după alta: deznădejde, lenevie, neglijență, împietrire(a inimii), necredință, mândrie, furie, ură. Sfântul Ignatie (Brianchaninov) scrie despre legătura reciprocă a patimilor:

    „Unele patimi care servesc ca începutul și cauza altor pasiuni sunt: ​​lăcomia; fericirea prin divertisment, lux, dragoste de bani, dragoste de faimă, necredință.
    Consecințele lor: voluptate, tristețe, mânie, resentimente, invidie, mândrie, uitare de Dumnezeu, abandonarea vieții virtuoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumoasa expunere. Daca e sa facem trendurile economice ale pacatului, am gasit o simplificare utila:
      Atasamentul fata de sex este pacatul primar de la care se comit toate celelalte pacate, culminand cu trufia, prin care omul ucide Iubirea in sufletul sau si apoi in sufletul urmasilor sai.

      Deci nu sexul ucide, ci atasamentul fata de sex dezvolta toate pacatele.
      Ce e sexul?
      Pai dupa Gurdjieff sexul reprezinta totul.

      Gurdjieff:
      „Tot ceea ce fac oamenii în legatură cu sexul, politica, religia, arta, teatrul, muzica, totul este „sex”. Credeți că oamenii vin la biserică pentru a se ruga, sau la teatru pentru a vedea o piesă nouă? Nu, nu sunt decât pretexte. Principalul, atât la teatru cât și la biserică, este că aici se află bărbați și femei. Iată centrul de gravitatie al tuturor reuniunilor. Ce aduce oamenii la cafenele, în restaurante, la sărbătorile de tot felul? Un singur lucru: sexul. (P. D. Uspensky – Fragmente dintr-o învățătură necunoscută, Capitolul 12, pagina 235, Editura RAM)

      Ștergere
  14. Sau o abordare diferita intr-un film draguț: "All the heavens, all the hells are within you."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan79,
      Pai normal, pentru ca esti Creatie Divina. Depinde doar de tine, ca sa faci Rai din Iad - Ordine din Haos - sau sa nu faci nimic altceva, decat sa ti irosesti Rolul!

      Ștergere
  15. Ma bucur ca ți-ai dat seama ce gunoaie ordinare au invadat Telegram la ordinul pe unitate sa distrugă orice spirit de dezbatere. Și când ți-am zis vezi ca ăla și ăla înjură nu i-ai dat afară la timp, ci mai apostrofat pe mine. Acum așa pățesc cei care sunt in vizorul hienelor ca tine și lasă pe toți să își facă de cap fără sa intervină.
    Tot din cauza asta mulți au renunțat sa comenteze ca sa nu fie înjurați.
    Sincer nu am mai întâlnit atâția oameni specialiști or Telegram in scăzut vibratia unei dezbateri.
    Ei veneau si ținta lor era sa scadă vibratia energetică. Lucrau malefic.
    Acum canalul a ajuns un pic inutil.
    Rar mai vezi câte un comentariu folositor sau ceva link-uri bune.
    Când pisică nu-i acasă șoareci joacă pe masă.
    Nu ți-a păsat ca unii înjurau. Era un tâmpit care pe toți ii scotea din sărite.
    Deci ăla era ofițer de politie sau securist plătit sa scadă vibratia de oe chat. Si a reușit sa te facă.
    Malefic cu înjurături.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceea ce nu înțelegi tu și mulți alții este că eu sunt singur. Îmi e imposibil să controlez tot ce se comentează pe canalele mele. De aceea, când într-o zonă se alunecă aiurea, prefer s-o elimin. Nu am cum să moderez și comentariile de pe Telegram. Îmi mănâncă destul timp cele de aici!

      Ștergere
    2. Bine, înțeleg că ești singur. Și nu e ușor să duci in spate toată opoziția împotriva Furtului României. Mulți înoată alături de tine că te opui furtului poporului nostru.
      Dar înoată si rechinii.


      Pentru a bloca automat utilizatorii care folosesc un limbaj inadecvat pe un canal Telegram, poți folosi API-ul Perspective împreună cu platforma de automatizare n8n. Iată pașii generali pe care trebuie să îi urmezi:

      1. **Crează un bot de Telegram** și obține credențialele necesare folosind Botfather pe Telegram【21†sursă】.

      2. **Configurează un nod Google Perspective** pentru a analiza mesajele primite pentru toxicitate și setează un prag pentru scorul toxicității (de exemplu, 0.7)【22†sursă】.

      3. **Filtrează mesajele** folosind un nod IF pentru a verifica dacă mesajele depășesc pragul stabilit de toxicitate【23†sursă】.

      4. **Trimite un mesaj de avertizare** în canalul de Telegram utilizând un nod de Telegram, atunci când un mesaj este identificat ca fiind toxic【24†sursă】.

      Este important să reții că acest sistem ar trebui să fie monitorizat și ajustat pentru a preveni blocarea eronată a mesajelor nevinovate.

      Ștergere
    3. @Anonim, mă înșel eu sau Perspective Api nu are suport pt. limba romnâna?

      Ștergere
  16. Domnule Diaconu, trferitor la articolul precedent, tușa a fost prea groasă ca să înșele pe cineva! Am înțeles însă scopul. Pe de altă parte, chiar mi-ar face mare plăcere să stăm odată de vorbă! Știți multe (cum îmi place mie să spun câteodată, răutăcios, desigur, vreunuia: "am uitat mai mult decât ai citit dumneata vreodată"); totuși, dacă nu cumva greșesc, aveți viziunea unui "om nou", modelat de conștiință și de voința de a deveni astfel! Acest om nou ar urma să devină un far, un focar de modelare a celor din jurul său - și, uite așa, prin puterea exemplului, schimbăm lumea! Iertați-mă că vă dezamăgesc! N-a schimbat El, Iisus lumea prin puterea exemplului! Lumea a găsit repede "soluția" - l-au pus pe cruce, așa cum îi trebuie oricărui zeu care-și ia nasul la purtare! Dreptul oricărei ființe umane de a-și căuta fericirea a fost un laitmotiv al revoluțiilor din ultimii 200 de ani încoace, chiar și al celor comuniste; armonia este un deziderat - și, ca orice deziderat care se respecctă, rămâne așa! Ca să concluzionez: părerea mea este că "omul intrinsec bun" nu există, există în schimb "omul intrinsec rău", doar norma societară grănițuiește haosul, normă care, vrem, nu vrem, vine din educație și, cum educația este cum este...haosul este la porțile Romei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 26 noiembrie 2023 la 06:12
      Exact despre analfabeti functionali ca tine se vorbeste in paragraful asta:
      "De asemenea, de fiecare dată când ating subiecte care țin de spiritualitate, brusc aceeași zonă a comentariilor se umple de „evangheliștii de facebook”, cei dornici să împărtășesacă tuturor „măreața lor învățătură”. Am atras atenția în mai multe rânduri asupra fenomenului. Un minim de bun simț din partea „învățătorilor de rit nou” ar trebui să le spună că au nevoie de puțină smerenie și că, înainte de a se apuca să înșiruie cearșafuri de copy&paste din diverse surse"

      Ștergere
    2. 13:15
      Hai ca aici exagerezi. Te-a luat apa! Ai mincarimi la degete...
      Comentariul chiar este unul pertinent, scris bine si inchegat!

      Ștergere
  17. In momentul in care dumneavoastra scrieti articole pe acest blog si care nu sunt in slujirea narativului oficial al sistemului si deveniti cumva si parte adversa a monolitului decizionar in functiune e clar ca se da ordin la neutraluzarea noului dusman al poporului. Asa sunt activati si online haituitorii care sa atace si sa combata tot ce nu convine sistemului. La fel si cu al dumitale canal de Telegram si cu blogul etc. Habar nu avem cati sunt sub atenta supraveghere in Romania pentru ca deranjeaza apele sistemului. In special cei care scriu pe blogurile lor sau la ziare pentru ca acesti pot constitui vectori ce nu sunt sub ascultare. Mare minune domnu Dan sa nu cumva sa fie si dosar informativ operativ pe numele dvs. In statele supuse Cupolei nu prea se misca iar cine vrea sa miste intra in atentia Cupolei. Haitasii sistemului local lucreaza standard dupa manual. Modul lor de operare e banal de observat.

    RăspundețiȘtergere
  18. „cum poți ajunge în armonie cu cerul înainte de a ajunge în armonie cu celălalt?”
    Scrie în Sfânta Scriptură:
    Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăşte, mincinos este! Pentru că cel ce nu iubeşte pe fratele său, pe care l-a văzut, pe Dumnezeu, pe Care nu L-a văzut, nu poate să-L iubească.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)