joi, 16 noiembrie 2023

De ce nu functionează Patriot și care-i problema noastră reală?


În mod normal ar fi trebuit să vă vorbesc încă de ieri despre eșecul echipamentelor Patriot din Dobrogea. Echipamente luate pe mulți bani plătiți în avans, care încă nu au sosit în totalitate în țară și care, iată, ne demonstrează că investiția a fost proastă. De fapt, povestea e puțin mai complicată.

Realitatea e că, la ora actuală, avem doar doi producători de echipamente antiaeriene la nivel mondial: rușii și americanii. Aceștia dețin vârfurile tehnologice, cu mențiunea că prin S-400 rușii s-au îndepărtat destul de bine de americani. Ceilalți producători sunt cam de mâna a doua, încercând să imite liderii, în funcție de zona de lume din care fac parte. Acum era clar că, dat fiind statul nostru, nu puteam cumpăra de ruși. Dar loc de o negociere serioasă exista. 

Faptul că echipamentele dau greș este unul foarte grav deoarece orice eșec de acest tip, într-un conflict se numără în vieți pierdute sau zone strategice bombardate. De aceea este esențial să fie cunoscută dinainte rata de eșec a unui echipament, astfel încât să poată fi suplimentat cu echipamente adiționale. De asemenea, acest indicator este unul esențial în ceea ce privește negocierea prețului. 

Ceea ce s-a întâmplat la noi era de așteptat. Am achiziționat la preț mare niște echipamente aflate cam la limita uzurii morale, care se dovedesc extrem de problematice în ceea ce privește funcționalitatea și care sunt insuficiente. În mod normal, aceste echipamente ar fi trebuit secondate de altele mai ieftine, dar care să-și facă treaba. Iron Dome-ul evreilor este un model remarcabil despre cum un sistem antiaerian te poate proteja. Chiar dacă din punct de vedere al capabilităților acesta este adaptat pentru a face față rachetelor cu rază scurtă de acțiune, modul în care este integrat e de-a dreptul remarcabil, cei de la Rafael Advanced Defense Systems făcând o treabă remarcabilă! Iron Dome este un model de integrare a sistemelor, ceva ce ar trebui să stea la baza oricărei strategii antiaeriene a unei țări. 

Chiar și un model precum Iron Dome are probleme atunci când sunt lansate mai multe rachete în același timp. S-a văzut asta la actualul conflict. Doar că, pe moment acestea sunt tehnologiile, astfel încât este probabil singura abordare coerentă. 

Revenind la ceea ce s-a întâmplat la noi, nu-mi vin în cap decât nenumăratele afaceri oneroase făcute pe spatele și spre dezastrul armatei române. Am prezentat de-a lungul timpului mai multe detalii despre acestea. Iată un exemplu aici unde, încă din 2020, vă spuneam că Patriot e un eșec. Puteți constata limpede acum că am avut dreptate. 

Ceea ce constatăm este că acum repetăm aceleași comportamente care ne-au distrus în istorie. Acum, în prag de conflict mondial, suntem la fel de fragili, incapabili să facem față oricărei agresiuni externe. Poate că ar trebui să ne resetăm puțin credințele ca să înțelegem ce e cu noi pe lumea asta. 

Puțină lume știe că secolul XIX ne-a găsit într-o poziție ingrată. Până la 1848, noțiunea de român nu exista. Țările române se aflu, precum Imperiul Otoman, într-un feudalism întârziat, forța dominantă fiind boierii. Boierii însă nu erau români, ci diverși fanarioți ajunși aici prin corupție. Invazia de greci din Fanar nu avea cum să genereze un sentiment național. În ceea ce privește românii, aceștia nu prea existau în viața publică. În afara unor sate de țărani liberi care abia își duceau traiul de pe o zi pe alta, restul trăiau într-un regim de semi-șerbie pe moșiile boierilor, în majoritate fanarioți. Mă rog, nici nu prea putea să existe noțiunea de român deoarece atunci existau doar moldoveni, valahi și transilvăneni. Unirea Mică a fost făcută ca proiect masonic implementat cu ajutorul fiilor de boieri care-și făceau veacul prin Paris și care au intrat în frățiile de-acolo. Revoluția de la 1848 a adus în prin-plan noțiunea de „identitate națională” care nu prea existase până atunci. În ceea ce-i privește pe românii din Transilvania, aceștia vor mai continua în șerbie și semi-șerbie până la 1918, atunci când intră și ei în contact cu ideea națională. Culmea, cu toate că am avut o „intrare târzie” în rândul statelor naționale, România și-a găsit repede coerența deoarece nu a fost o construcție artificială întrucât existau doi lianți de o importanță covârșitoare: limba și religia. În primul rând limba deoarece religia a reușit să fie deviată în Transilvania de către papalitate.  Oricum, chiar și așa, religia avea un trunchi comun, ceea ce a contribuit definitiv la o cimentare rapidă a națiunii. 

Însă nu trebuie să uităm că lunga perioadă de uitare din vremea fanariotă a lăsat urme adânci în conștiința noastră, făcându-ne foarte ușor să ne lepădăm de propria identitate. În Transilvania a fost chiar mai rău din Moment ce Maniu mergea în Parlamentul de la Budapesta să spună că „românii se vor dovedi buni unguri”. Reminiscențele lepădării le vedem limpede la târla de români care-au dat fuga în străinătate, uitându-și originile și chiar renegându-le. Cum vă explicați că cei din Gaza, cu toate că mulți dintre ei aveau cetățenii(sau drept de rezidență) prin țările pe unde învățaseră, au preferat să se întoarcă în iadul de acolo. Am văzut într-un reportaj un copil dintr-o căsătorie mixtă care a preferat să meargă în Gaza decât să stea aici. Ce anume te-ar putea face să renunți la clima și perspectivele de aici pentru iadul deșertic din Gaza? În cazul său „strigătul sângelui arab” a fost mai pregnant decât cel al sângelui românesc. E o problemă mare.

Cealaltă problemă este trădarea. Este, probabil, cea mai gravă problemă a românului care-i vine încă de la daci. E o meteahnă pe care o avem înscrisă genetic în codul nostru. De aceea societatea românească se prăbușește mereu atunci când atinge un oarecare apogeu. De aceea nu putem construi. Fundația noastră are trădarea la bază și orice individ care se cațără pe treptele puterii preferă să o ia de la zero. Amară iluzie. Când va ajunge la un oarecare apogeu, trădarea din eșaloanele inferioare îl va mânca precum un cancer. 

Iată balanța în fața căreia suntem puși. Pe de o parte suntem perfect coerenți din punct de vedere lingvistic și religios, pe partea cealaltă trădarea și lepădarea de noi înșine ne mănâncă. Și, pentru ca haosul să fie perfect, suntem situați și într-o zonă în care de-a lungul istoriei ne-am aflat sub cel puțin doi poli de atracție. Iată așadar radiografia noastră reală. Și iată motivele pentru care suntem mereu în bătaia vântului istoriei. Singura salvare a noastră e extirparea celor două defecte sau, ca de fiecare dată, proverbialul nostru noroc pe care l-am avut de-a lungul timpului. Cum de defecte nu putem scăpa ne rămâne speranța în noroc. La altceva mai sus nu cred că ne putem gândi.

40 de comentarii:

  1. Alaturi de tradare, mai este si hotia, trufia si lasitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă v-ați referit la Dumnezeu când ați spus ,,noroc ,, şi nu la ,,Noroc/ Baal/Behemot,, atunci sunt de acord.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i adevarat. La noi tradarea este la un nivel minim. In occident insa este ca o regula la nivel psihic si mental. Acolo este considerata datorie cetateneasca fata de comunitate sa privesti dupa perdeluta vecinii sau sa urmaresti la munca pe altii si sa dai in git pe oricine ti se pare ca face ce nu trebuie sau pentru avansare "profesionala" pe la virfuri.
    De la ei a venit totu'.
    ...sau sa le furi ideile, patentele.

    Iar lepădarea de propria identitate este un fenomen firesc pentru culturile mici, izolate.
    Priveste la Elvetia, unde nu au nici o coloana vertebreala nationala unificata incepind cu faptul ca se vorbesc 4 limbi complet diferite, una din ele fiind o "pasareasca" de balta.
    Deci in afara de bani girla(care-i "unifica" in jurul lui mamona:))) si ca sunt fruntasi ai globa-li-zarii nu au nimic altceva.
    Iertati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista un destin al oamenilor si un destin al popoarelor.E adevarat,fanariotii ne-au cam distrus fibra morala,dar romanii sint in esenta,niste oameni tare buni si sufletisti.O dictatura sanatoasa e tot ce ne trebuie.

      Ștergere
  4. https://pirates.fandom.com/wiki/Jack_Sparrow%27s_compass#History

    "This compass points towards what you want most. Never betray it."

    http://petryasheva.ru/songs

    Мечте навстречу / To the dream, mechte_navstrechu.doc:

    "Here and now –
    There’s a chance to choose your own Way.
    Let it out –
    Time is fast, you go, or you stay...
    Take a Vow:
    Trust yourself no matter what they say.

    Whatever they say…
    I won’t betray!"

    RăspundețiȘtergere
  5. “Maniu”, va referiți la Iuliu Maniu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnu Dan au francezii ceva rachete chiar capabile. De pus pe fregate corvete, de pe avion, submarin. Stau chiar bine la armament pe anumite nise. Au industria dezvoltata. La avioane, cam povestesc unii care se pricep ca sunt clar mai rentabile ca americanele. Dar la noi nu misca nimeni in fata slugarniciei ordonate de SRI. Asta e. De acolo vine Tradarea! Tocmai de la Specialii cu Apararea Constitutiei! Mai cunosc eu pe unii ... Sublim de Prosti, dar gradati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Afirmatiile din finalul articolului mi se par exagerate. Regele Mihai nu a fost roman, cum nici klauSS nici el nu e, Scholz isi tradeaza marele popor german chiar acum, iar exemplele pot continua.
    ,, Toate popoarele sunt fireste odioase. Omul in sine este o fiinta indoielnica , doar in foarte rare cazuri un exemplar al al speciei lui indeplineste exigentele pe care fiecare le are fata de altul. Iar atunci cand se prezinta ca o colectivitate (popor), dezagreabilul dobandeste preponderenta fata de agreabil proportional cu numarul din colectivitate ... ,, Keyserling - Analiza Spectala a Europei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fix la Keyserling mă gândeam și eu, mai precis la eroarea pe care o face în Analiza Spectrală a Europei, considerându-ne urmașii Bizanțului. De fapt a confundat mult prea numeroșii boieri grecizați de-aici, cu origini în fundul Fanarului, cu națiunea română. Ceea ce-l fascina pe el mă îngrozea pe mine. :)

      Ștergere
    2. Pai asta e o caracteristica a poporului roman sa fie confundat cu total altii mereu si mereu. Ca exemplu, dupa revolutie toti din Europa ne confundau cu tiganii.

      Ștergere
    3. Limba romanică care seamănă cel mai mult cu latină este româna, iar unii savanți români susțin destul de convingător că latină provine de fapt din partea lor de lume, cunoscută anterior ca Dacia.[58]Această teorie are cu siguranță mai mult sens decât afirmația din manualul școlar conform căreia locuitorii Daciei au adoptat latina vulgară din legiunile romane staționate în partea inferioară a teritoriului lor între 106 și 271 d.Hr. și au uitat complet limba lor originală, până în punctul în care nici urmă de este lăsat, după care s-au atașat atât de mult de latina lor vulgară (română), încât niciun invadator ulterior (germani, huni sau slavi) nu și-a putut impune propria limbă. https://www.unz.com/article/byzantine-revisionism-unlocks-world-history/

      Ștergere
  8. E Dane, terminasi pe singura linie ce o avem comuna. Dar trebuieste nuantat. Vezi târla (dupa cum o vad alti) asta româneasca, s'a umplut cu tot felul de alogeni ce au fost inerent asimilati; dar ei sunt cei ce pleaca, ce nu apartin, cei care au dorul de duca in vine, cei ce nu se vor stabili nici acolo unde ajung, pentru ca mereu se va gasii alt ElDorado.
    Sa nu plangem dupe ei. E o curative benefice. O detoxifiere. Sa nu ne asumam ca natie caracterul acestor venetian si netrebuiti. Hai cioculom.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iaa, imi publicasi comentariul... mai mare rusinea nu puteam sa pat. Nici nu apucai sa indrept ce strica autocorrectul... vezi ca mai dorm si gealatii sri dupa ce obosira din tradus din Gerald Celente si ale lui "trenduri economice". Auzi junețe, nu plecati si voi unde a intarcat necuratul iapa ?! Nu vii'dor de duca ?! Hai usor la vale...

      Ștergere
  9. Romania e un stat esuat, o anomalie a Istoriei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nu sunt politicienii "oglinda poporului"?
      La un asa popor, ai exact un asa stat!
      Este o normalitate a istoriei!
      Cand poporul/natiunea nu va mai fi esuat(a), atunci nici statul nu va mai fi. E simplu de inteles!

      https://www.youtube.com/@romania_te_iubesc/videos
      https://www.youtube.com/@RecorderRomania/videos

      Ștergere
    2. Cum puteti afirma ca statul nostru e o anomalie ? Cred ca faceti afirmații fără acoperire.

      Ștergere
  10. Pss, vezi că-i oliaca de galceava în Gaza. Lasă bătutul apei în piua sa iasă unt ca de obicei și amintește măcar în treacăt în câteva rânduri sa ne dai un semn ca nu ești robot...

    RăspundețiȘtergere
  11. Exemple de tradare la altii: Ungaria pierde batalia de la Mohacs si devine pashalik datorita tradarii clanului Zapolya; Serbia - il extradeaza pe Milosevici, (adica pe cel care a vrut sa-i reuneasca pe sirbi) la CPI, unde moare de inima (rea); Occidentul fost crestin plus Rusia plus SUA permit epurarea etnica a crestinilor in Nagorbo-Karabah; aceiasi de mai sus nici nu clipesc in timpul genocidului crestinilor si yazid-ilor din Siria perpetuat de ISIS; Bulgaria, eliberata de rusi si romani in 1878, ii ataca pe acestia in timpul Primului Razboi Mondial; si ca incheiere semnificativa: cititi lista vizirilor otomani aici: https://simple.wikipedia.org/wiki/List_of_Ottoman_Grand_Viziers - vreo 30 sirbi + bosniaci; 32 albanezi; vreo 5 unguri + croati; chiar si un italian si un rus (Kavanoz); vedeti ce lipseste: moldovenii, muntenii plus ardelenii ! Nu prea pare ca romanii ar fi in topul tradatorilor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie revenit la radacini.renuntarea la ateism e o prioritate absoluta ,renuntarea la sistemul republican e la fel de importanta,renuntarea la speranta intr-un viitor mai bun cand prezentul e de rahat , ar fi in bun inceput.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mult adevăr ai spus .Suntem un popor bolnav .Singurul doctor ce ne poate vindeca rămâne Dumnezeu .In istorie ne a tratat atunci când am avut mai multă nevoie .Dar acum noi românii Îl desconsiderăm ,și de aceea El ne lasă să suferim .

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu siguranță, primiți ordine și remunerații corespunzătoare dispozițiilor obligatorii spre a-i împroșca pe români cu lăturile din strachina proprie! Nu de alta, dar sunteți atât de rupți de minte încât începeți toți, la unison, deversarea lăturilor. Ideile scrise aici, se regăsesc și pe alte secțiuni, aceleași formulări idioate cu înșelări și pactizări cu dușmanul, ceea ce demonstrează că mapa (prin intermediul căreia căpătați subiectele de „dezbatere”) e aceeași.
    N-am trădat mai mult decât alții! Chiar dacă se încearcă rescrierea istoriei. Poate, vă aplecați să citiți, măcar în lene.... așa:
    https://yogaesoteric.net/prof-univ-dr-ion-coja-o-vorba-proasta-ce-este-prea-des-repetata-romanii-au-tradat-usor-oare-este-asa/

    De ce nu vă întrebați, dacă tot preferați să bateți câmpii cu atâta maculatură, cine a avut interes să oprească dezvoltarea României și mai ales de ce românii nu au voie (și nici n-au avut vreodată) să-și conducă țara? Nu-s subiecte la îndemână, nici interes pentru abordarea lor nu există și e mult mai ușor să blamați decât să construiți! De „Bocca della Verita” suntem îngrețoșați!!! Mai scutiți-ne!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum cred altii dar eu fara discutie, prin comparatie cu taica Coja, il prefer pe Dan Diaconu(asa cum este el , fara titluri academice)
      CC

      Ștergere
  15. Istoria noastra a fost complet falsificata. Cui sa spui asta? Daca spui ca nu au existat Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, ca dacii au trait acum 260 de ani, ca manastirile din Moldova au fost construite la sfarsit de secol XVIII (inceput de secol XIX), ca toata istoria europeana a fost falsificata si ea, ca inainte de anul 1700 e.n. nu exista prezenta umana pe teritoriul actual al Elvetiei (ca exemplu), ca Pompei si Herculane au fost distruse de eruptia vulcanului Vezuviu la sfarsit de secol XVIII, esti dat la o parte. Marele potop a avut loc cam acum 260 de ani. Tot cam atunci a fost crucificat Iisus (si a inviat) la Constantinopole. Asta este istoria reala. Cum sa avansam ca natiune daca manualele de istorie sunt complet false? Vrei rachete si sistem de aparare, ai nevoie de matematica si fizica. In 1894, Edwin Johnson, unul dintre cei mai buni istorici britanici, a publicat The Pauline Epistles, o carte de 100 de pagini unde demonstreaza ca nimeni in Europa nu stia nimic de cele patru evanghelii sau de epistolele lui Pavel inainte de anul 1500 e.n. Christoph Pfister, reputatul istoric elvetian, a vizitat/cercetat fiecare catedrala, document istoric, castel din Elvetia, concluzii: toata istoria a fost falsificata dupa 1750 e.n., tiparul a fost inventat dupa 1730 e.n. Istoria SUA incepe in 1812 si nu 1776. In curand, vor aparea Blue si Red Kachina, precum si activarea lui Garuda (planeta care orbiteaza intre Mercur si Soare). Ceea ce imaginile, video-urile infatiseaza este pe Garuda, si nu pe Nibiru, langa Soare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Răspunsuri
    1. Dar cine este acest IoanRosca? Pe Net am putut doar gasi pe un cetatean de 102 ani. Oare el este?
      S inca ceva.
      Dupa 34 de ani, si numeroase alte nenorociri extrem de GRAVE care se revarsa pe noi "as we speak" mai are cineva timpul necesar sa se gindeasca la alte batalii din trecut?

      Ștergere
    2. https://piata universitatii.com/ afli de acolo pe prima pagina si le spui si celorlalti ...iar daca vrei sa afli adevarul iti recomand sa citesti lucrarile lui Alexandru Ionica care face un raport extraordinar despre economia din Romania interbelica si economia romaneasca cu capital romanesc. Iar ca sa intelegi pana la capat ce se intampla in zilele noastre vezi cine au accesat SI OBTINUT fonduri europene ,ca ajutor de stat in anul 2022 si 2023 (aproape sapte sute de milioane de euro ) pe masurile 4.1.1. si 4.1.1. Bis ,VERIFICAND ACTIONARIATUL ACESTORA si totodata sa vezi lista societatilor respinse , care din intamplare sunt toate cu capital romanesc ...O sa fii consternat daca esti obiectiv...dar eu cred ca esti deja fericit ...

      Ștergere
  17. Vindecarea vine din lumina Adevărului. Pe întuneric toate păsările sunt ori porumbei ori ciori, toate zboară de colo-colo. Încă e mult întuneric dar se pare că va veni și lumina, noaptea nu durează o veșnicie, toate se schimbă mai în bine mai în rău....totul e să reziști că la un moment dat se va face lumină...Dane vezi cumva lumina de la capătul tunelului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa vina lumina trebuie sa aflam adevarul...Eu sunt sceptic ...Ce se intampla acum in Romania este exact perioada anilor 50...verificati cine erau directorii uzinelor recent nationalizate si ve-ti constata ca erau de aceasi etnie si profunzime intelectuala ca orban,ca ciolacu ...cacatu...cacaciu...etc.

      Ștergere
  18. Mantra cu tradarea e o alta picatura chinezeasca pe care "fanariotii" si alti neaveniti ne'o servesc doct. Alecsandri zicea cam asa : cum se faca ca acolo unde s'au instalat "birmanezii" prin satale din Moldova romanii sunt lenesi, mincinosi si viciosi, iar unde primii lipsesc, sunt harnici, onorabili si virtuosi... Hai sa vorbim si de tradari, hohenzolernii ne'au vandut la taraba si rusilor in 1877, cand carol 1 arghirofilul (cu banii furati din Romania si'a facut banci private in reich ul german) a omorat mii de moldoveni din satele care se opuneau exploatarii birmanezilor, intr'un razboi in care nu aveam nici un interes, imperiul otoman fiind pe cale de disparitie si din hoitul caruia rusia isi voia partea. Franta, in primul razboi cand oamenii lui clemenceau dupa ce ne'au promis marea cu sarea (de fapt lui Bratianu, care parasit negocierile de la Paris-Versaille socat de marea teapa care i se servise si aranjate/carpite de regina marioara, episodul cu "la tigresse et le lion"), s'au dus la Moscova, la kerenski si au aranjat distrugerea Romaniei (rusii sa ia teritoriile pana la Carpati, bulgarii sudul si austriecii, Ardealul). Germania lui hitler care ne'a rupt in bucati de mana cu stalin, ca mai apoi sa se prezinte ca aliat strategic, folosindu'se de noi ca si carne de tun... Romania si romanii au suferit, cuantificand, cel mai putin de meteahna tradarii insa sunt oameni care odata ce i'ai inselat iti intorc complet spatele, ceea ce este absolut normal. Sa nu veniti cu tradarea lui Decebal de catre Bastus, caci Cezar a fost injunghiat si de propiul fiu adoptiv, sau Mihai Viteazul care de fapt a fost ucis din ordinul lui rudolf al 2 lea de la praga, de catre mercenari belgieni/valoni... Daca ne uitam la istoria Italiei, cu famigliile care se tocau intre ele alde Sfroza si Medici, care s'au exportat si in Franta cu Catherina care si'a ucis proprii copii, de razboaiele religioase, primul razboi mondial, cel de 100 de ani, purtat atat in Europa cat si in colonii etc. Comparativ cu ieuropenii, istoria "tradarilor" din Romania e o pajiste cu ghiocei.

    RăspundețiȘtergere
  19. Mai trebuie mentionata tradarea sau mai degraba vanzarea romanilor de catre aliatii occidentali care ii impingeau la rezistenta armata contra bolsevicilor si care a dus la macelirea a mii de tineri care s'au intors din "paradisul occidental" sa sufere in "desertul" bolsevic de la Pitesti, Jilava, Aiud si Gherla. Un George Manu care a preferat sa moara in puscarie refuzand oferta sovieticilor cu un loc caldut la Moscova, un Constantin Oprisan care era considerat urmasul lui Heidegger la Universitatea din Fribourg, pe care Blaga il lasa sa conferentieze in locul lui la catedra Facultatii de filozofie din Cluj, de Mircea Vulcanescu martirul sau de Tutea nici nu are rost sa mai amintesc... Cum ia raspuns jeneralului kgb ist care se mira ca "dom'le am fost surprins cate cozi de topor am gasit la voi" - "n'aveti voi manastiri in rusia sa cuprinda toti martirii dati de noi".... A propos de cozi de topor, mihaita regisorul care nu a vrut niciodata sa fie rege ci doar o renta de 10 000 de dolari, refuzata de Antonescu si acordata de stalin cu ordinul pobeda si doua avioane, de neagu djuvara agent triplu, care dupa ce a ajuns oportun in Franta, aia l'au trimis in Africa sa bata campii pe acolo, atat de urat mirositor era si toata gasca de puradei de "fanarioti" de la ministerul de externe cu alde comnen si cie sau camarila lui carol2 ucigasul de romani care a instituit crima de stat...

    RăspundețiȘtergere
  20. Singura boala cancer a Romaniei este Securismul! Prea multe servicii, prea multi securisti, prwa multe privilegii, prea multi bani. Si mult prea prosti! Caz concret: monitorizeaza de zece ani un jurnalist, il toaca la propriu doar pentru ca nu le iese lucrarea. Nici nu le va iesi nimic! Prea securisti caini! Prea prosti! Cu toata tehnologia lor. Poate ca pe undeva un razboi va curata multe rele in tara asta. Iar securistii sunt cel mai grav pericol pentru Romania!

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu sunt mandru de Romania – si iata de ce :
    1)in 1919, Romania a distrus cel de-al doilea stat communist genocidar din Europa – Ungaria lui Bela Kun ; ungurii ar trebui sa aprecieze - rascoala lor din 1956 a dovedit ca nu le place comunismul, nu-i asa ? Vest europenii ar trebui sa aprecieze si ei : la acel moment (1919) comunistii din Internationala aveau ca politica schimbarea regimurilor politice de oriunde in Europa cu dictatura comunista. Existenta a 2 state comuniste cu granita comuna (si eventuala reusita a Revolutiei din Noiembrie din Bavaria, care se desfasura in paralel) ar fi facilitat enorm aceasta strategie (Ungaria a ataca intai Cehoslovacia si a invins-o tocmai in scopul de a face jonctiune cu Armata Rosie a lui Trotki, numai ca aceasta din urma nu a ajuns la timp la intalnire ; abia apoi a atacat Romania cu rezultatul fericit pentru noi si pentru Europa).
    2) Romanii NU au aderat la ideologia comunista (partidul comunist avea sub 1000 de membri pana la invazia Armatei Rosii).
    3)In 1939, cand Germania si URSS au invadat Polonia, tezaurul Poloniei a fost transportat in Romania ; nemtii au cerut sa le fie predat (Romania era aliata Germaniei) ; Romania a refuzat si tezaurul polonez a fost transportat in Franta, apoi in Senegal, apoi in Statele Unite … Amanunte in https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/cum-si-au-salvat-polonezii-tezaurul-in-timpul-celui-de-al-doilea-razboi-mondial
    Comparati cu soarta Tezaurului nostrum, care a ajuns la rusi, in conditiile in care eram ALIATI cu ei …
    4)In 1941, dupa distrugerea Iugoslaviei de catre Hitler (s-a enervate ca sarbii au scuipat pe masina ambasadorului Germaniei), tarile vecine au fost invitate sa ia in posesie parti din teritoriul ei ; Bulgaria si Ungaria s-au servit, Romania NU (episodul e evocat in Delirul de Marin Preda).
    5)dupa al doilea razboi mondial, Romania a fost SINGURA TARA care NU A EXPULZAT populatia germana (pentru clarificare, o parte din germanii din toate tarile care vor deveni comuniste au fost deportati temporar in URSS la munca, dar au revenit mai tarziu ; IN PLUS fata de aceasta, germanii din Polonia, Cehoslovacia, Iugoslavia, Tarile Baltice si Ungaria au fost expulzati practic in TOTALITATE in Germania (aprox. 12 milioane de oameni) – Romania a fost exceptia !) – gasiti aici un studiu comparat al expulzarilor de Steffen Prauser si Arfon Rees : https://cadmus.eui.eu/bitstream/handle/1814/2599/HEC04-01.pdf?sequence=1&isAllowed=y
    6)In 1968, Romania a fost singura tara din Tratatul de la Varsovia care nu a invadat Cehoslovacia – tin minte si acum multumirile pe care ni le-a adresat reprezentanta Cehoslovaciei la Festivalul de la Brasov .
    Putem merge mai inainte in istorie si vom gasi motive de mandrie :
    7)Corpul « akindji » din armata turca era o formatie neregulata de razboinici care nu erau platiti de statul turc, erau trimisi in avangarda armatei ca sa terorizeze populatiile prin jafuri, omoruri, violuri, etc. si care se intretineau din prada de razboi ; erau deci dupa toate criteriile niste talhari criminali ; ei bine, aceasta plaga a omenirii a fost distrusa in totalitate de Mihai Viteazu in batalia de la Giurgiu ;
    Iata un studiu foarte instructiv pe aceasta tema : https://www.academia.edu/10083538/THE_END_OF_AKINCI_CORPS_IN_THE_OTTOMAN_EMPIRE ;
    pentru cei care n-au rabdare sa-l citeasca, un fapt haios :
    In retragere fiind, Sinan-pasa a trecut podul provizoriu peste Dunare de la Giurgiu INAINTEA armatei, dar a avut grija sa puna la capatul dinspre Valahia al podului functionarii care sa ceara fiecarui akingi taxa cuvenita comandantului= 1/5 din prada ; cum operatia s-a lungit, Mihai Viteazu i-a surprins si casapit pe toti.

    8) fiindca veni vorba de turci, uitati-va pe lista cu originea vizirilor turci din Wikipedia : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ottoman_Grand_Viziers si spuneti-mi cati romani gasiti acolo ; va spun eu : NICIUNUL ; iata ca romanii atat de huliti astazi n-au tradat religia crestina, nu mai vorbim ca au murit ca martiri pentru ea : Constantin Brancoveanu va spune ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate aceste lucruri au fost facute cand cei care conduceau erau nationalisti romani ...cu exceptiile de vigoare desigur ...!

      Ștergere
    2. "Constantin Brancoveanu va spune ceva ?"

      aaaaaah, evaziune fiscala?(din documentele europene ale vremii)
      CC

      Ștergere
  22. Fara boieri nu se poate face nimic. Frica, trasatura caracteristica taranilor serbi, asta ne tine jos si tot ea ne impiedica dezvoltarea. Parvenitii sunt lasi si prosti. Mai terminati cu tradarea ca nu suntem deloc mai tradatori ca altii. Suntem mai fricosi si mai prosti ca altii. Prin educatie putem scapa de amandoua aceste mari defecte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Fara boieri nu se poate face nimic."
      Gindire defetista!

      Ștergere
  23. 1. Scrieti ca tradarea se trage de la daci. Gresit, nimic in comun cu dacii, populatie de mult disparuta
    2. Romanii nu au trait in semi-serbie/serbie in Transilvania. Dimpotriva.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)