sâmbătă, 18 noiembrie 2023

Cum e atacată SUA?


Când le spun multora că dezvoltarea științei și tehnologiei în China este atât de mare încât efectiv nu mai pot fi ajunși din urmă, cei mai mulți se uită la mine ca la un prost. China? Adică ăia care fac chinezării? Ce tâmpit poate crede așa ceva? 

Mai spun uneori că în domeniul inteligenței artificiale liderul absolut al lumii e China. „Iar ești prost!” - îmi răspund esperții. „Păi, bă, tu n-ai habar ce-i aia ChatGPT!”, își întăresc ei, plin de infatuare „măreața cunoaștere”. Totuși, cât de redus mintal trebuie să fii astfel încât să crezi că mai există oameni care s-au lovit de tehnologie și care să nu fi auzit despre ChatGPT. Mă rog, opiniile de acest tip sunt demne de milă deoarece arată limpede cât de ușor poți imbeciliza un individ prin umplerea sa cu certituni.

Atacul pe care China l-a dat asupra Occidentului este unul devastator. Faptul că nu este vizibil e un semn al avansului Chinei. Veți spune că bat câmpii, dar o să vă arăt rapid că nu e așa. O să încep de la o discuție pe care am avut-o cu un om, întâlnit întâmplător. Avea sentimente împărțite în ceea ce privește adicția fetei sale pentru tehnologia digitală. „N-o mai pot scoate din telefon” - îmi spunea oarecum dezamăgit. „Pe de altă parte - a continuat el - e mai bine să stea așa și s-o știu cuminte acasă, decât să se ducă pe nu știu unde și să facă prostii!”. „Deci tehnologia e bună - am continuat eu. Dar, totuși, ce poate face atâta timp pe telefon? Ai verificat asta?”. Desigur, omul verificase. Îi spărsese chiar și telefonul deoarece la un moment dat se îngrijorase, dar a răsuflat ușurat când a văzut că avea aplicațiile uzuale ale tinerilor: Insta, Snap, TikTok, WhatsApp, Youtube etc. Pff, ce ușurare! „Dar dacă ți-aș spune că fata ta de fapt se sinucide la propriu, ai mai avea motive de liniște?”. Știam că întrebarea îl va lovi în moalele capului, iar reacția a fost instantanee. Cu un tremur vizibil al vocii mi-a cerut detalii pe care, după ce i le-am dat, a rămas gândindu-se probabil ce strategie va aborda de-acum înainte. 

Dintre aplicațiile enumerate, cel mai mare mâncător de timp este TikTok-ul. De departe! TikTok-ul transformă oamenii în zombie asemeni fentanylului. Două tehnologii diferite cu același rezultat. Ce este TikTok-ul? Una din armele ridicate la fileu de China. Un vierme cu care efectiv a îngenuncheat Occidentul. Culmea, e o operațiune atât de abil instrumentată încât nimeni n-are cum să se prindă care-i problema. 

Imbecilii pe care Trump i-a ridicat în fruntea statului au pus restricții TikTok, acuzând compania că, prin intermediul aplicației, ar fi ascultați americanii. Problema administrației Trump e că nu a putut să se curețe de prostia care caracterizează statul subteran american. Ăia sunt atacați și ei n-au habar care-i problema. Ca să înțelegeți situația, ByteDance, proprietarul TikTok, are compania înregistrată în ... Insulele Cayman. De asemenea, are o prezență masivă în Singapore. Entitatea din Cayman deține TikTok LLC, operatorul pentru piața din SUA. Absolut toate operațiunile din SUA și China sunt separate de la rădăcină. În plus, în momentul în care americanii au vrut să interzică aplicația, aceștia au ripostat, menționând că sunt de acord să se asocieze cu o companie americană, care chiar să aibă procentul majoritar în business-ul de acolo, să mute absolut toate serverele în SUA, la compania partener s.a.m.d. Inițial Microsoft a fost în discuție, apoi a intrat inclusiv Amazon pe fir. Oricât s-ar stoarce americanii, n-au cum să găsească ceva în neregulă. Și asta pentru că nu e absolut nimic în neregulă. 

Operațiunea TikTok a fost depășită în prostie doar de doborârea baloanelor meteorologice care, chipurile ar fi fost menite spionării SUA. Cretinismul americanilor este atât de mare încât mai cred că are cineva interes să-i spioneze. Ce anume să spioneze acolo? Drogații din piețele publice, parcurile de rulote, rahatul care băltește pe stradă? În realitate China nu are ce spiona acolo. Desigur, o face din rațiuni de securitate proprie, dar, cu siguranță, n-o face cu baloane meteorologice sau cu TikTok-ul pentru că nu sunt proști! 

Și-atunci care-i problema? Când am spus că TikTok e un asalt fără precedent am știut bine ce-am spus. Personal am studiat fenomenul. Am instalat de mai multe ori TikTok pentru a mă „lăsa infectat”. Am căutat să găsesc metode de a-l face să uite de mine, încercând apoi s-o iau de la cap cu o reinstalări succesive. Au rezultat niște chestii interesante. Apoi, m-am documentat îndelung  despre aplicație până am înțeles cu adevărat care e problema. Chestiunea e simplă: toată lumea știe că o armă e cu atât mai eficientă cu cât există posibilități mai reduse de a fi contracarată în drumul său către țintă. Trebuie să-l înțelegi pe Sun Tzu pentru a realiza cât de diabolică e arma cu care China efectiv dinamitează Occidentul. Și, culmea, asta e doar o armă, una vizibilă. Vă voi explica în continuare care-i treaba.

TikTok are la bază un algoritm cu un nume banal: „For You”. Ce face algoritmul? În principal îți livrează ceea ce dorești să vezi. Cum detectează asta? În principal din clăpăceala ta, dar e posibil să mai fie și alți factori implicați, precum expresia facială, mișcarea ochilor s.a.m.d. Clipurile sunt scurte, iar tu reacționezi rapid. De fapt aici e o altă cheie: obligarea subiectului să reacționeze rapid, reacție care e captată. Ai dat înapoi pe un clip, ăsta e un semn. Ai ieșit înainte de final de pe un clip, ăsta e alt semn s.a.m.d. Partea și mai interesantă: vrei să ieși de pe aplicație la fel cum ieși din orice aplicație. Aiurea, TikTok îți livrează alt clip pe care ești tentat să-l vezi. Apoi uiți că trebuie să ieși și dai să mai vezi un clip. Doar unul. Și acest „doar unul” durează ore. Care-i treaba? Mecanismul de adicție psihologică e atât de bine pus la punct încât aplicația are capacitatea de a-și îmbolnăvi victima. Psihic și, în final, fizic. Ce face TikTok? Din punct de vedere neurologic, super-stimulează anumite zone ale creierului în detrimentul altora. Aceasta produce nu doar adicție, ci și un dezechilibru la nivelul creierului care, în timp, devine practic malign deoarece induce dezechilibre comportamentale și psihice, pentru ca, în final, să aibă inclusiv manifestări fizice palpabile. 

Primul efect al utilizării TikTok este îndobitocirea. Populațiile supuse unei perioare îndelungate de utilizare a aplicației cunosc o scădere a nivelului IQ. Despre manifestările care sugerează dezechilibrele psihice n-are sens să vorbesc deoarece vorbesc de la sine comportamentele adolescenților. Dacă aveți răbdarea să urmăriți un grup în care, vorba bancului, pe toți îi cheamă „coae”(sic!) o să înțelegeți instantaneu la ce mă refer. În ceea ce privește maladiile fizice, cea mai frecventă este demența, din ce în ce mai prezentă în SUA. Înțelegeți acum care-i treaba cu TikTok-ul? Dar stați, că asta nu e tot. 

Modelul TikTok a fost instantaneu copiat de concurență. Youtube, Facebook, Instagram, WhatsApp s.a.m.d. au introdus imediat modele similare. Cu alte cuvinte, au copiat modelul armei și acum trag cu ea în propria populație. Asta în timp ce autoritățile cretinizate de-acolo stau liniștite că „nu-i mai ascultă chinezii pe halitorii de înghețată la căldare”. De fapt, lovitura de maestru aplicată de China este tocmai generarea acestor efecte negative la nivelul întregului Occident Colectiv. De aceea TikTok face politica țării sau regiunii unde acționează, răspunde prompt solicitării unor autorități de a cenzura anumite clipuri sau comportamente și e disponibilă pentru orice audit. N-are nimic de ascuns pentru că nu spionajul e scopul său, ci îndobitocirea Occidentului. Chestiune care s-a petrecut într-un ritm amețitor. 

Cele două componente esențiale care au transformat TiKTok într-o vedetă sunt: cercetările psihologice avansate și ... inteligența artificială. Algoritmul AI cu care e dotat TikTok este unul extrem de performant și, mai ales, ultra-optimizat. În timp ce-n SUA, conform zicalei „folosește un ciocan mai mare”, moda este de a pune la muncă un număr cât mai mare parametri, în China cercetarea fundamentală merge pe optimizarea procesului în vederea atingerii performanțelor dorite la un cost de procesare optim. Motivul nu ține obligatoriu de vreo economie deoarece nu despre asta e vorba. E logic pentru orice om că nu poți merge la infinit cu parametrii și că trebuie să găsești o cale optimă de obține rezultate superioare. Din acest punct de vedere, algoritmul AI al TikTok e remarcabil. Mai ales în condițiile în care o parte importantă a procesării și deciziei se face pe mașina clientului, transmițând serverului doar „diferența de muncă” și rezultatul. Rezultă astfel un incredibil timp de reacție, dar și o copie-psihologică extrem de precisă a subiectului pe serverele companiei, numai bună de exploatat și tembelizat. Faptul că aplicația se și autosusține, devenind una dintre cele mai râvnite companii din lume, cred că arată limpede forța de penetrare a Chinei.

TikTok e doar un exemplu vizibil, vârful aisbergului. Există însă o multitudine de alte atacuri. Dacă vă voi spune că tot ce înseamnă woke are la capătul tunelului China, mă veți crede? Dar dacă vă spun că teoria schimbării climatice are ca sponsor tot China ce-mi veți spune? Că sunt nebun, nu-i așa? Stați liniștiți, vom mai avea ocazia să povestim pe larg și chestiunile acestea. 

31 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Tic tocul din china are limitari. Este astfel conceput incat sa educe ,nu s-a tampeasca. E complet diferit de ce avem noi. La ei,ca sa intelegi,e ca o teleenciclopedie moderna si atractiva pt copii.

      Ștergere
    2. Am auzit și eu teoria asta, dar mă întreb dacă nu e totuși același algorimt care pur și simplu reflectă nivelul de educație dintre China și Occident.

      Ștergere
  2. https://stallman.org/google.html

    "You don't need a special 'platform' to post an audio or video on the Web. You can post an audio or video file on any web site. Just put the file on the site and link to it as if it were an ordinary page. All graphical browsers can handle that."

    Ceea ce am și făcut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Woke e neomaoism
    Totusi eu l-am suspectat pe Putin ca ctitor de climate change, iar pe Greta ca efectiv e pionul fsb

    RăspundețiȘtergere
  4. Cel mai mare strateg in geopolitica globala eu il consider pe Henri Kisinger...Pana in anul 1971 China avea o economie feudala.Atunci a venit in China marele strateg Kisinger .Ulterior America s-a debarasat de dolar cu acoperire in aur si s-a trecut la moneda ,, fara limite ,, ,cu acoperire chipurile in petrol ( ceea ce era partial adevarat dar era numai o fata a problemei ...) De la acea vizita desi razboiul rece avea doi combatanti : USA si Rusia ...lucrurile au inceput sa se subrezeasca...( lumea s-a prins ca acest razboi era o cacealmea de doi lei prin care ,, cei alesi ,, faceau bani cu caciula...si a urmat ce a urmat cu Gorbaciov la timona ) . America a avut misiunea de a deveni jandarmul lumii...( observati numai bazele militare ale USA din toata lumea si ve-ti constata dimensiunea acestui scop.) China a devenit producatorul mondial al lumii care produce la ora actuala peste 50 % din productia industriala a lumii...Dintr-o China feudala a ajuns sa se bata din punct de vedere economic cu lumea...Eu personal cred ca in China s-a infiintat ( desi nimeni nu recunoaste ) un nou FED , dar de sorginte chinezesc dar cu aceasi proprietari ai FED-ului american faurit in 1913...China a avut acces la tiparnita de bani la fel ca si USA...numai ca fiecare dintre ele a avut rolul sau ...Anul trecut si anul acesta cina a venit in China la venerabila varsta de 100 de ani ? Acelasi Henri Kisinger care ,sa fim seriosi este destul de credibil deoarece el este artizanul dezvoltarii Chinei in ultimii 50 de ani ai sai...De ce ? Va las pe dumneavoastra sa ghiciti ...Asa ca China este singura capabila sa duca la bun sfarsit visul de aur al ,, smenarilor ,,...( cei care vor bani si putere ! )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veți constata , nu ve-ți constata : verbul auxiliar veți se scrie legat, nu cu cratimă. Acest auxiliar ajuta la formarea viitorului la persoana a II-a plural. ( veți mânca, veți ajunge, veți constata...)

      Ștergere
    2. dovadă unui caracter echilibrat, nealterat,pur.stimă!

      Ștergere
  5. Deci, dictator nu este doar Xi+Congresul CC al PCC, ci este si Biden&Co., conform dictonului:

    "Tara te vrea prost!"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu numai, ci si tot colectivul planetar, nu numai UiE. Ce ai , ai uitat cum erai obligat-k-altfel o incurcai?

      Ștergere
  6. aproape corect. dar exagerat bine. a! chinezii nu folosesc tiktok pe propria populatie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În China nu e același algoritm, în sensul în care nu e atât de adictiv. Americanii acuză faptul că nici conținutul nu e același, dar asta e cauzat nu de vreo conspirație, ci de preferințele publicului de acolo.

      Ștergere
    2. Americanii folosesc direct pe propria populatie softuri agresive de monitorizare folosind retelele de sateliti. Cobaii umani sunt folositi in toate cazurile de reglementare viitoare a legilor. Folosesc cate un cobai si apoi isi motiveaza necesitatea legii. Romanii fac fix la fel. Aceeasi tehnologie folosita pe oameni. O forma avansata de experimente sociale umane.in secolul 21. Ca in anii 50 era rudimentar totul. Acum cobaii sunt monitorizati 24/7 cu softul.care misca in front este lovit coercitiv DEW ELF. Legile sunt pentru prosti.cum zicea Anton Rog? Facem pe oameni ce vrem si impotriva vointei lor. Democratie si valori nu gluma!

      Ștergere
  7. Da, "rafinamentul" chinezesc este de neegalat in orice domeniu.
    Mai mult ca sigur, acesta fiind o mostenire persana!

    RăspundețiȘtergere
  8. "Populațiile supuse unei perioare îndelungate de utilizare a aplicației cunosc o scădere a nivelului IQ."

    100% FALS!
    IQ-ul este nativ si este dat de dimensiunea creierului fiecaruia si de felul in care se formeaza sinapsele neuronale, adica vorbim despre caracteristici pur biologice care sunt specifica fiecarui individ in parte si care difera de la un individ la altul.

    In corpul uman apar shimbari majore si "reinoiri" biologice incepand de la nivelul sistemului osos din 7 in 7 ani, ajungandu-se la dezvoltare biologica deplina la 21 de ani. Declinul biologic incepe dupa 35 de ani si scade accelerat dupa varsta de 56-63 de ani cand inceteaza secretiile hormonale si se ajunge la menopauza si andropauza. De aia se spune ca consumul de acool sau droguri dauneaza devoltarii creierului copiilor si adolescentilor, fapt real de altfel. Dar mult mai nociv in dezvoltarea creierului este lipsa unei nutritii adecvate si in special saraca in DHA (acid docosahexaenoic). De aia familiile de saraci sau de vegetarieni sunt infestate de prosti de mai multe generatii si vor ramane tot asa si pe viitor, ca ce sa vezi, nici muschiul nu creste fara proteina, nici sistemul osos fara minerale si nici creierul fara DHA.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Docosahexaenoic_acid

    IQ-ul nu se antreneaza ca muschiul. Te duci la sala sa tragi de fiare si cresti muschiul, te duci la stadion sa alergi si cresti viteza, te duci la strand sa inoti si cresti anduranta/rezistenta, te duci la tenis si cesti viteza de reactie, te duci la tir si cresti concentrarea, etc. dar NU TE DUCI LA SCOALA SA CRESTI IQ-ul!
    Faptul ca ai mers la scoala si ai "invatat" si aplicat regula de trei simpla sau teorema lui Pitagora, INSEAMNA CA DOAR AI MEMORAT NISTE _ȘABLOANE_, NU CA AI DEVENIT MAI INTELIGENT. De aia si testele de genul MENSA sau PISA nu au nici o treaba cu inteligenta sau cu masurarea inteligentei.
    https://www.healthline.com/health/iq-testing

    Tiktokerii sunt prosti facuti gramada nu pentru ca majoritatea dintre ei nu poseda IQ nativ, ci pentru ca isi pierd timpul aiurea in loc sa invete deprinderi si "șabloane" care le vor fi utile in situatiile de zi cu zi din viata si se trezezc la 21+ de ani ca nu stiu sa faca nimic util si sunt buni doar pentru munca de jos pe salariul minim sau doar pentru prostitutie/videochat sau doar pentru furturi/combinatii/gainarii/droguri.

    https://www.youtube.com/watch?v=-q7mAx_wPJU


    "Cele două componente esențiale care au transformat TiKTok într-o vedetă sunt: cercetările psihologice avansate și ... inteligența artificială. Algoritmul AI cu care e dotat TikTok este unul extrem de performant și, mai ales, ultra-optimizat. În timp ce-n SUA, conform zicalei „folosește un ciocan mai mare”, moda este de a pune la muncă un număr cât mai mare parametri, în China cercetarea fundamentală merge pe optimizarea procesului în vederea atingerii performanțelor dorite la un cost de procesare optim."

    Este doar psihologie sociala, relatii publice si multa statistica.
    Nimic mai mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact ce ai spus tu a zis in perioada interbelica marele sociolog roman Traian Raileanu nepomenit in mainstream ...din punctul meu de vedere cel mai mare sociolog roman alaturi de Ion Catineanu...Bravo ! Buna sinteza ! Felicitari!

      Ștergere
    2. Om bun, esti vehement dar nu prea inteleg de ce... Poate doar daca obtii venituri de pe vreo retea dintr-asta sau esti „dezvoltator IT”, atunci ar avea sens.

      Nu e treaba mea sa-ti explic ca expresia „scadere a nivelului IQ” poate fi folosita si in sens metaforic. Asta poate sa o faca Dan, daca va considera de cuviinta...

      In alta ordine de idei, spui asa: „IQ-ul nu se antreneaza ca si muschiul”. Avand in vedere ca IQ (intelligence quotient) = coeficient de inteligenta, asta inseamna ca, prin extensie, inteligenta nu se antreneaza. Ma intreb doar: de ce oare e nevoie de ani de scoala si de exercitii pentru a intelege / a rezolva o problema de analiza matematica, de exemplu? In logica ta, ar trebui sa asteptam pana pe la 21 de ani, cand am ajuns la maxim de dezvoltare biologica (si, deci, si de sinapse/circumvolutiuni/etc.) si va fi suficient sa citim ce inseamna o integrala sau derivata dupa care vom sti sa rezolvam orice problema. In aceeasi logica, nu va trebui decat sa-ti explice cineva care sunt notele pe un pian si cum se noteaza pe portativ si sa poti interpreta orice compozitie de Rachmaninov...

      Uite un articol care spune ca poti sa iti cresti IQ-ul:
      https://www.psychologytoday.com/us/blog/iq-boot-camp/201605/new-evidence-iq-can-be-increased-brain-training

      Iar cine are IQ-ul deja la un nivel ridicat, va putea intelege ca, de contraexemplu, articolul de mai jos:
      https://www.sciencefocus.com/science/can-i-boost-my-iq
      este indoielnic pentru simplul motiv ca spune ca nu trebuie sa ai mare incredere in testele IQ fiindca ele au apărut si au fost masluite ca sa-i faca pe occidentalii albi sa para mai destepti... Iar in final iti recomanda sa nu-ti pierzi timpul cu cresterea IQ-ului, mai bine citeste o carte sau... joaca-te pe calculator!!! O fi el BBC Science dar in zilele noastre conteaza sa fii corect politic si in ton cu recomandarile lui Yuval Harari (WEF): „Va vom tine cu o combinatie de droguri si jocuri pe calculator!”

      Eu iti recomand o carte (nu un videoclip...): „Efectele televiziunii asupra mintii umane”, de Virgiliu Gheorghe, un romanash de-al nostru cu un IQ sanatos, nu asa cum ti-i prezinta parodioarele slabe de pe Youtube si pe care le pui pe aici ca argumente. Afla de acolo, printre altele, cum televiziunea scade nivelul comunicarii intercorticale, ergo al inteligentei. Indiferent ce intelegem fiecare prin IQ (metaforic sau ad literam) si nu numai prin faptul ca iti pierd timpul, toate retelele de socializare nu sunt altceva decat „televiziuni” interactive de pe internet, care au efectele pe care ti le arata Virgiliu Gheorghe.

      Te las pe tine sa tragi concluziile...

      Doamne-ajuta!


      Ștergere
    3. Foarte frumos, academic de era să cad pe spate! Stimabile, cel mai probabil, dl. Dan s-a referit la IQ ca nivel de inteligență funcțional; poți să fi "dăștept foc", "nativ", cum spuneți, dacă educație ioc, cultură ioc, școală ioc, tot un prostovan rămâi, cu inteligența ta nativă cu tot! Apoi, foarte bine subliniază autorul problema de bază a Occidentului, căruia ne subsumăm și noi: scăderea programată a nivelului de educație; bacalaureatul din 1989 nu-l mai ia nimeni astăzi, în loc să găsim soluții să învățăm copiii să priceapă ce citesc și să facă regula de trei simplă, desființăm testele ...ca să nu-i lezăm pe proști! Capitalismul este mort și îngropat demult, noi trăim într-o utopie merxist-progresisto-tehnologică, unde educația de-acasă (cei 7 ani), bunul simț, regulile moralei (induse prin religie sau nu), care fac posibilă organizarea socială și stăvilesc haosul, concurența adevărată, munca asiduă, mândria reușitei au fost înlocuite cu sex, droguri, relativizare, lene - și chiar celebrarea acesteia - discurs corect și tot felul de năzbâtii! Dar nu fiți triști, nimic nou sub soare, așa s-au prăbușit ele civilizații mai puțin pline de contradicții decât Occidentul de astăzi! Căruia, din păcate, îi aparținem, în sfârșit, uraa, i-am aștwptat pe americani 50 de ani, au venit când dwja nu mai contează, să vezi drăcie ca să-i scoatem afară, o să fie mai dihai ca scoaterea trupelor sovietice în 1958...

      Ștergere
    4. "NU TE DUCI LA SCOALA SA CRESTI IQ-ul!
      Faptul ca ai mers la scoala si ai "invatat" si aplicat regula de trei simpla sau teorema lui Pitagora, INSEAMNA CA DOAR AI MEMORAT NISTE _ȘABLOANE_, NU CA AI DEVENIT MAI INTELIGENT."

      Imi pare rau ca nu ai avut parte de profesori buni si ca de fapt aici tu folosesti SABLOANE folosite prin filme si tictocuri:)
      Educatia publica este inca foarte buna si rafinata, insa cu conditia ca tu copilul, sa fi receptiv si cu respect, sa absorbi ceea ce ti se ofera cu dragoste si efort, precum un burete, calitate care se educa in cei 7 ani de acasa(atentie parinti!). Doar iti reamintesc cu caldura. Evident nu este vorba de tine. In rest ai dreptate!
      CC

      Ștergere
    5. Mircea19 noiembrie 2023 la 06:14
      "i-am aștwptat pe americani 50 de ani, au venit când dwja nu mai contează, să vezi drăcie ca să-i scoatem afară, o să fie mai dihai ca scoaterea trupelor sovietice în 1958..."

      Basme! N-a fost dihai deloc. In 1958 au plecat ele fara sa li se ceara. Au ramas doar in tarile care se invecineau cu vestul adica Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia, si evident RDG.

      Ștergere
  9. Sînt convins că mulți au ajuns la concluzia că cel mai ușor poate fi pus la pămînt un colos ca SUA, atît de bine poziționat geografic, atacîndu-l din interior și că se lucrează la treaba asta de decenii.

    Eu nu zic că rușii și chinezii nu ar avea o mie de motive să le-o tragă americanilor și că "își aduc aportul" cît pot la capitolul ăsta. Mai mult, cei care așteaptă la coadă cu cuțitele scoase ca să participe și ei la măcelul final, cînd o veni vremea, e lungă de tot: mexicanii nu uită că americanii le-au cotropit și furat jumătate din țară (Texas, California, Nevada, Utah, Colorado, New Mexico și Arizona). Apoi sînt "prietenii" pe care americanii și i-au făcut în secolul 20: japonezii, nemții, vietnamezii, afghanii, irakienii, iranienii, sîrbii, toată America Latină, toată lumea arabă.

    Dar eu, cînd mă uit la cei care sabotează SUA din interior în văzul întregii lumi, controlînd aproape toate pozițiile cheie în guvern de zeci de ani, plus "justiția", plus sistemul bancar, plus massmedia și industria de divertisment, văd doar inși cu dublă cetățenie (SUA, Israel).


    Întreabă un american:
    "What if the top donors to every president were Muslim, the media was owned by Muslim families with Muslim journalists, Muslim orgs had our congressman on direct dial, and every politician traveled to Mecca to bow before it?

    Would there be any doubt about who was running America?" -- Will Westcott

    Un francez zice și el:
    "Trăim vremuri halucinante, o perioadă de degenerescență globală a omenirii fără precedent, și totuși, paradoxal, oamenii nu au fost niciodată atît de informați, atît de conștienți că sunt manipulați de o castă de privilegiați, ei înșiși manipulați de psihopați care au acaparat toate bogățiile și statele.

    Este culmea aberației: cum poate o întreagă populație să rămînă impasibilă știind că, prin apatia sa, încredințează o putere practic nelimitată unei găști de ticăloși cum nu s-a mai văzut în această lume?

    Majoritatea oamenilor sunt conștienți de faptul că Franța este controlată de criminali, dar aproape nimeni nu reacționează..."

    Laura Aboli are și ea ceva important de spus:
    https://www.tiktok.com/@sovereignhumanbeing/video/7301078579633278213

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "dar aproape nimeni nu reacționează..."

      Pai cum sa reactionezi mai baiatule, ai TU spatele gros ca a lui LAURAA?!?! si alti "viteji"...una doua ti se transfera banutii in congelator(ai uitat de camionagii din Nord?) si-ti mor copiii de foame homelesi iar facturili raman neplatite.
      Ce noi traim in colibe ca cei din Sahel sa nu ai nimic depierdut? Pfff!
      Treaba-i oabla rau!

      Ștergere
    2. "oamenii nu au fost niciodată atît de informați, atît de conștienți că sunt manipulați"

      Dragule, apreciem..., insa intelege ca nu intereseaza pe nimeni decit ca pur divertisment.
      Atita timp cit avem carnita buna de toate felurile pe raft, cola, floricele, lovele in cont, excursii, masini, Netflics si circ pe telefoane pot ei mani-p-u-l-a cit vor... ne doare fix in pix.

      Apropo:
      Fatuca asta frumos fardata Laura, are si ceva solutii, directii, planuri de viitor, sau doar e pusa sa INFORMEZE despre belele.

      Ștergere
    3. Ce aveți,mah,cu LauraZaGaura?!

      Ștergere
  10. Doar atunci cand deprinderile si sabloanele nu ti rezolva problema, iti dai seama ca esti inteligent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deprinderile si sabloanele sunt manifestari exclusive ale educatiei si instructiei. Ele pot face mai performant doar un robot.
      Pe un om adevarat, ele il indobitocesc, nu l fac mai inteligent.
      Inteligent, este doar cel care refuza competitia de orice fel intre oameni, si care declara razboi pe viata si pe moarte robotilor, mai mult sau mai putin bio_logici!

      Ștergere
  11. În anii '90 nu exista TikTok, doar Tip-Top Mini-Top și nu aveam Internet, dar prindeam TVR.

    RăspundețiȘtergere
  12. Se pare ca prostimea a uitat de Skynet sau de Matrix ai acum o arde cu AI-ul.
    Cine prevede o "apocalipsa" a umanitatii cauzata de AI, noul meme/buzzword care domina societatea si in special media, ca in nou lansatul film "The Creator", nu doar ca nu are habar de tehnologie, ce este si cum functioneaza, dar este si prea putin inteligent pentru mileniul trei.

    https://www.youtube.com/watch?v=ex3C1-5Dhb8
    https://www.youtube.com/shorts/EKssp9bNzEI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, este un simplu dresaj COMPORTAMENTAL in masa( AU NEVOIE ca noi sa reactionam la diverse evenimente CUM VOR EI). Uriasul val de preperi si apucaturi prostesti individualiste in State dar si din alte tari vestice de genul "NUMAI EU, FAMILIA MEA SI CIOLANUL MEU" dovedesc faptul ca dresajul mediatic este incununat de succes deplin.
      Sa ne consideram super-fericiti ca la noi in tara romanii(indiferent ca esti la casa sau la bloc) NU gindesc si in veci nu vor gindi asa(marea majoritate).
      Iar cei care gindesc vestic intr-un final se vor alatura celor care gindesc traditional si SANATOS!
      Amza

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)