duminică, 12 noiembrie 2023

Lecții de hoție


Când e vorba de jaful României, avem o „întrecere socialistă” între rechinii internaționali care par a fo dat aici peste bancul virgin, plin de cărniță proaspătă, numai bună de halit! Orice agent extern, indiferent de cât de păduchios ar fi, găsește ceva de furat pe-aici, dar și trădători berechet care să-l ajute în îndeplinirea „măreței meniri”. 

Cum e jefuită România ați tot văzut. Năstase a băgat prin Parlament legea necesară privatizării Petrom și a obținut o majoritate covârșitoare: doar Vadim s-a opus, în rest toți, uniți în cuget și-n simțiri, au votat să vândă cu 600 milioane de EUR o companie care, în ciuda furturilor și externalizărilor de profit, tot raportează în jur de 1 miliard de EUR profit anual! Șmecheria lui Năstase a fot una de pionierat. Găsind bagatela cu privatizarea prin Parlament, n-a mai putut fi tras la răspundere. De ce? Pentru că, în conformitate cu Constituția, un parlamentar poate vota orice fără a putea fi tras la răspundere. Cică vitează „cu conștiința”! Cam asta e fața democrației: pui în față o groază de prostălăi pe care-i manipulezi exact cum ciobanul manipulează turma de oi, iar apoi întreaga societate face fix ce votează ăia că așa e democratic. Ăia pot inclusiv să voteze omorârea proștilor care i-au pus pe funcție că e la fel de democratic și legal!

Mai țineți minte cum s-a votat cu două mâini legea offshore, cea care dă gazul românesc din Marea Neagră pe nimic? Ei bine, la unison, Comisia Europeană a finanțat magistrala care scoate gazele din România. Doar că acum, Transgaz vrea să investească în modernizarea infrastructurii interne, adică să ducă gaz către mai multe gospodării și complexe industriale autohtone. Pentru asta a cerut finanțare la Uniunea Europeană deoarece se înscrie în „ținta de decarbonificare”. Ce credeți c-a răspuns Comisia? Că apreciază efortul Transgaz, dar nu finanțează. Cu alte cuvinte „Proștilor, banii Comisiei erau pentru a vă lua gazul, nu pentru a vă pune pe voi, niște proști, la masa bogaților!”. Simplu, transparent, fără echivocuri.

Același Parlament a votat în masă achiziția de către România a avioanelor F-35, care cică ar fi cele mai evoluate de pe planetă. Moare lumea de cât de eficiente sunt. Doar că le apucă damblalele de se catapultează piloții când văd că nu mai ascultă comenzile. Nu mai vorbesc de faptul că sicriele zburătoare americane n-au fost împinse până acum în niciun război, că greul luptelor se duce tot cu F-15 și F-16 modernizate! Sau că orice manevră a unui F-35 e logată și transmisă în SUA, că oricând producătorul poate dezactiva componente sau întreg avionul. Înțelegeți despre ce vorbim? Există însă un domeniu la care americanii sunt lideri: prețul. Cu prețul unui avion F-35 construiești o piramida lui Keops și-ți mai rămân și bani. O grămadă de bani! Ei bine, mărețul nostru Parlament a votat, din nou în unanimitate, achiziția de F-35. Cu 6.5 mld $ avem privilegiul să primim la „sfântul așteaptă” - adică dincolo de 2035 - niște jeguri zburătoare care vor fi de mult depășite tehnologic. Dar, înțelegători cum îi știți, americanii acceptă să le dăm banii înainte, ca la curve! Ce miloși!

Stați că treaba nu se oprește aici. După ce brava noastră armată s-a dotat cu avioane F-16 prin care mai are puțin și crește iarba - întrucât nu pot decola ba pentru că e frig, ba pentru că e cald, ba pentru că e un fir de praf pe pistă - după ce au cumpărat Stinger-uri care nu mai există și Patriot care au fost bombardate în Ucraina, iată-ne comandând cu plata în avans F-35. O paranteză mai fac: știți că s-a stabilit că România va pregăti piloții ucraineni pentru avioanele F-16 care vor fi donate Ucrainei. Partea frumoasă e că ucrainenii nu fac inițierea pe avioanele noastre, ci li se trimite unul din Olanda pe motiv că ăla olandez e funcțional. Înțelegeți bătaia de joc?

Acum brava noastră armată caută să se doteze cu tancuri. Și ce tancuri credeți că ia? Jegurile de Abrams pe care americanii le-au deplasat aici ca să le cumpărăm noi. Cică avem de luat topul de gamă, astfel încât trebuie să fim mândri că americanii permit să cumpărăm cu banii noștri amărâți tancurile lor de bogați. Și cu adevărat că sunt de bogați. Abramsurile nu merg cu motorină, ca orice vehicul militar care trebuie să fie versatil, ci cu kerosen. Înțelegeți ce nebunie logistică? Unde și mai ales cum duci tu kerosen pe linia frontului? Nu mai vorbesc că ăstea sunt atât de bune încât fiecare oră de utilizare se transpune în două ore de service. Pfff, parfum, frățioare!

Chestiunea devine și mai frumoasă. Parlamentul a parafat achiziția de Abrams-uri la prețul de 1 miliard, dar americanii au anunțat cu tam-tam că aprobă solicitarea României de cumpărare a Abrams-urilor cu ... 2.5 miliarde de dolari!!! Ca un făcut, SUA a anunțat cam în același timp că va trimite vehicule blindate de 2.5 miliarde de dolari ... în Ucraina. Băi, ce coincidență! Mai că-ți vine să dai cu basca de asfalt.

Acum sunt și eu curios să aflu cum au votat așa-zișii „suveraniști” ai noștri? Facem tgam tam că nu luăm salariul, dar când e vorba de prăpădit banii țării dăm iama! Absolut toți parioții din Parlament au executat în mandatul ăsta PIB-ul țării mai ceva decât plutonul de execuție căruia i se dă ordin să tragă în condamnat. 

Dar stați liniștiți! A zis Ciolacu că o să interzică cash-ul, o să bage moneda digitală, o să vă urmărească la fel ca pe oi și n-o să se mai fure în țara asta. Păi să nu de mai fure, frate, că apoi nu mai au hoții din afară ce să fure!

10 comentarii:

  1. Am înțeles că aceste tancuri sunt pentru pacificarea poporului român în caz de se va trezi din somnul cel de moarte.
    Corect?

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Dan Diaconu totul a fost planificat încă înainte de lovitura de stat din Decembrie '89.
    Ministerul de interne edita înainte de revoluție o broșură în care erau tipărite povestioare despre lupta cu spionajul extern.
    În ianuarie '90 am citit ultimul număr al acestei broșuri.
    În prima din povești se relata despre o discuție dintre un colonel de securitate și un fost legionar venit imediat cu ajutoare.
    Cei doi se cunoșteau încă dinainte.
    Voi rememora în mare discuția care avea loc intr-un bristou din București.
    - Ce faci pe aici? Te știam plecat. Intrebă securistul.
    - Am venit cu ajutoare.
    - Acum că a căzut Ceaușescu, România va avea altă soartă. Fără datorii cu o industrie dezvoltata pe toate palierele poporul român va avea o alt curs de dezvoltare.
    - Te amăgești amarnic. Nici nu știi ce s-a hotărât și ce soartă groaznică vă așteaptă. La început vor incita pe intelectuali contra muncitorilor, dar și învers.
    Apoi vor veni oameni lor și vă vor spune că tot ce aveți nu e bine, că trebuie vândut iar ce nu poate fii vândut să fie distrus. România și români vor ajunge să nu mai aibă nimic, vor ajunge să fie slugile occidentului. Se va ajunge sa fie vândut totul.
    Am fost martorul să constat că după după 33 de anii tot ce a spus acel fost legionar s-a întâmplat.
    Ca prim indiciu, în februarie la Televiziunea publica l-am văzut pe Lidiceanu intr-o discuție cu studenți se incita la o discuție contra muncitorilor.
    Brosura este încă în arhiva MAI

    -

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.corbettreport.com/alqaeda/

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania - Contracte aprobate pentru anul 2023

    - 2.53 mld. $ - 54 tancuri M1A1 Abrams
    - 104 mil. $ - 95 de vehicule tactice de lupta ușoare
    - 105 mil. $ - modernizare F-16
    - 120,5 mil. $ - 16 vehicule amfibie de asalt

    Total 2023 - 2.8595 mld. $ x 4.6537 Lei/$ (10 noiembrie 2023) = 13.307.255.150 lei

    Romania - 54 Abrams 2.53 mld. $ - 46.852.000 $/buc.

    Polonia - Contract aprobat

    3,75 mld. $ - 116 tancuri M1A1 Abrams - 32.328.000 $/buc.

    Diferenta Romania-Polonia = 14.524.000 $/buc.

    Sursa:
    - https://breakingdefense.com/2023/11/romania-cleared-to-buy-2-5b-worth-of-abrams-tanks/
    - https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/us-oks-potential-sale-m1a1-abrams-tanks-equipment-poland-estimated-375-billion-2022-12-06/

    Bonus:
    - https://www.dsca.mil/search/node?keys=romania
    - https://www.dsca.mil/press-media/major-arms-sales/poland-m1a2-sepv3-main-battle-tank

    Nota: SUA vinde ''pachete integrate’’ de inzestrare ceea ce presupune asigurarea infrastructurii, de la munitie si pina la tehnica adiacenta.

    Sugestie: A se compara M1A1 Abrams cu T 90.

    Cautare Google: ''made by General Dynamics each one costs over $10 million when including training and upkeep, according to Reuters (26 ian. 2023)''

    Subsecretarul armatei Gabe Camarillo a declarat anul 2024 „anul cooperării în domeniul securității armatei”, anunțând în timpul conferinței ASUA din octombrie că biroul său a lansat o revizuire a modului de accelerare a vânzărilor de arme pentru parteneri și aliați într-un „mod fundamental”.

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitări DD!Un articol excelent!Nici ca se putea descrie mai bine jaful care se practică în România.

    RăspundețiȘtergere
  6. La cum fura bestiile si nulitatile autohtone banii publici sau ii arunca in bratele americanilor si ucrainienilor, in foarte scurt timp n-or sa mai poata achita nici macar dobanzile din imprumuturile contractate! Si atunci, singura intrebare care se mai pune va fi: cine va sosi mai repede pe-aici, FMI-ul sau Revolutia?

    RăspundețiȘtergere
  7. USA - ca imperiu in colaps total, încearcă sa și amâne falimentul, vânzând unor autorități romane, și nu numai, fier vechi la preț de diamante ; va dați seama cât de groasa este problema USA !? In ceea ce privește Parlamentul; dacă pana nu demult- nu puteai sa ajungi președintele României- dacă nu aveai bube -din cap pana n picioare/ acum și viza de intrare in parlament - o Primești doar Dacă- ești corupt -pana n măduva oaselor și deci-șantajabil ; PROSTITUȚIE, LICHELISM GENERALIZAT ESTE NOUL ORDIN PE INITATE ! ÎNTREAGA SOCIETATE RO, ȘI INTUIȚIA MI SPUNE- ÎNTREG OCCIDENTUL - A DEVENIT PRECUM ,,CREATORUL “ SAU ! UN BORDEL- OSPICIU GENERALIZAT!

    RăspundețiȘtergere
  8. Absolut de acord, asa este. România este o neocolonie. Si aici avem călcâiul lui Ahile la dreapta. Capitalismul e bun ne zice dreapta, dar efectele sale naturale si previzibile nu sunt bune si sunt de cacao, tot dreapta ne zice. Or, asa se manisfesta capitalismul: unii sunt exploatați si alții exploatează. România e exploatata ca neocolonie ce e ea. Nu poți fi de ambele părți ale aceleiași contradicții, dar dreapta vrea sa fie. Răspunsul ar fi de ex. Keynesianismul. Adică un capitalism balansat printr un stat independent si puternic (a se citi public sector) si o societate civilă puternica garantata de string public sector. Care string public sector nu se poate face decât cu Sindicate si măsuri de reducere a inegalității, recte taxare ca in anii 50. Intelegi cum e asta imposibil de realizat tocmai pentru ca dreapta are triggers la chestiuni de ideologie si nu se uita la concretul care se poate realiza? Ce crezi despre toate astea?

    RăspundețiȘtergere
  9. Salutare frate DD ! Uite ce am găsit pe net. Ar merge mai bine în corp direct nu ? Poate următoarea versiune făcută de Musk ? Numai bine
    https://hu.ma.ne/

    RăspundețiȘtergere
  10. Am votat niste nenorociti tradatori, cam asta ne e soarta.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)