marți, 31 octombrie 2023

Trăim vremurile acelea?


Foarte mulți sunt tentați să considere că trăim vremurile profețite. Există atâtea elemente care ne fac să cădem pe gânduri, lăsându-ne planurile de-o parte. Oriunde te uiți vezi chestiuni care seamănă izbitor cu ceea ce s-a profețit. Au venit timpurile? Asta ne întrebăm din ce în ce mai des. 

Netaniahu, în discursul său către populația Israelului, a afirmat - nici mai mult, nici mai puțin - că „vom îndeplini profeția lui Isaia”. Pentru un om religios, spusele lui Netaniahu pot stârni ori o dezamăgire profundă, cumva aflată în vecinătatea scârbei, ori hohote de râs. Doar că prin lumea noastră nu prea mai sunt oameni religioși care să știe măsura lucrurilor. 

Dacă v-ați fi aplecat puțin asupra Talmudului ați fi observat un element surprinzător: în cea mai mare parte a sa, Talmudul poate fi văzut ca o rețetă despre cum să-l manipulezi pe Dumnezeu în vederea obținerii rezultatului dorit. În această carte de căpătâi, omul pare a fi trecut de mult dincolo, găsind rețete despre „cum să-i ceri ceva lui Dumnezeu pentru a primi ceea ce-i ceri”. Nu vreau să generalizez, cu siguranță eu ca profan citesc într-un anume fel un text sfânt, radical diferit față de un credincios. Însă nu pot uita sentimentul de „prompt engineering” pe care l-am avut studiind fragmente din acel text. 

E aproape ca-n anecdota cu cei doi preoți fumători, amintită de Neil Postman în Tehnopolis. Fac o paranteză pentru a v-o spune: doi preoți vor să întrebe la Vatican dacă pot fuma în timp ce se roagă. Primul scrie o scrisoare în care întreabă dacă e permis fumatul în timpul rugăciunii și primește prompt răspunsul negativ. Cum te poți gândi să fumezi în timp ce te rogi? Cel de-al doilea, culmea, primește răspunsul pozitiv. Diferența consta în modul de formulare a întrebării. Cel de-al doilea preot a întrebat dacă-i este permis să se roage în timp ce fumează, iar răspunsul, în mod evident, a fost pozitiv. 

În acest sens trebuie privit și discursul lui Netaniahu. Mulți îl acuză de demagogie, doar că, în ciuda faptului că personajul e dubios, nu e așa! În ceea ce face e cât se poate de sincer, având credința că el e farul călăuzitor al „poporului luminii”. Iar simpla invocare a profetului și construirea contextului va face să se declanșeze „furia lui Dumnezeu”. O asemenea credință a avut-o și Mahomed al II-lea atunci când eclipsa „i-a spus” că se apropie sfârșitul Constantinopolului creștin, iar el este alesul. Doar că, spre deosebire de acele vremuri în care oamenii căutau să primească semne ale unor profeții la care se gândeau, cei de azi preferă să-și creeze ei singuri semnele. 

Am fi cumva nedrepți dacă am lăsa acuzele doar pe spatele evreilor în condițiile în care tot ceea ce vedem în jurul nostru este un „program profetic”. Nu trebuie să vă îngrijoreze formularea îndrăzneață deoarece sensul sintagmei îl veți percepe imediat. „Manipularea lui Dumnezeu” o vedeți, de exemplu, la Vatican, acolo unde soluția unui papă emerit nu a fost deloc întâmplătoare, ci gândită îndelung. În ciuda celor ce s-au spus despre Ratzinger, scopul retragerii sale chiar a fost ceea ce s-a spus: starea precară de sănătate. Dar de ce n-a rămas până la sfârșit, în ciuda stării precare a sănătății, doar așa au făcut toți papii? Nu știți de ce? În realitate se dorește extinderea pontificatului actual cât mai mult posibil astfel încât să se amâne îndeplinirea profeției Sfântului Malachia, anume prăbușirea Bisericii Catolice ca instituție. De aceea este foarte probabil ca și actualul papă să ceară retragerea pentru ca un altul să-i ia locul, instituindu-se astfel sine die un pontificat perpetuu.

Excesul simbolisticii dubioase, reproducerea cu obstinație a unor scene prezente în mentalul colectiv și asociate Apocalipsei reprezintă, de asemenea, tentative de manipulare ale lui Dumnezeu. Spun mințile înfierbântate ale unora că „a sosit momentul să-l provocăm pe Dumnezeul lor”. Nu trebuie să-mi dați dreptate, trebuie doar să vă uitați de jur împrejur pentru a constata peste tot obsesia cu care se încearcă reproducerea vremurilor de pe urmă. Totul pare o simulare, un program de calculator care se derulează peste viețile oamenilor de azi cu scopul de a măsura „gradul de irascibilitate” al unui dumnezeu imaginat de mințile înfierbântate ale celor care conduc destinele lumii. Sunt acestea oare acele vremuri?

Ca oameni normali nu ne putem pronunța în niciun sens. Mai ales prin prisma celebrului verset: „Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa”. Iată de ce am spus că omul religios, văzând mascarada actuală a tentativelor de manipulare ale lui Dumnezeu ar fi ori scârbit, ori ar izbucni în râs. Cale de mijloc nu există! 

Privind prin această prismă, probabil cel mai bun lucru pe care-l putem face este acela de a ne vedea de propria treabă. Fiecare dintre noi are treburi importante de făcut pe această lume, motiv pentru care ar trebui să fim mai puțin atenți la zumzetul evenimentelor false și mult mai atenți la misiunea pe care-o avem aici. Asta pentru că, încercând să manipulăm timpurile sau căutând să le înțelegem mecanismele pe care nu suntem făcuți să le înțelegem - cel puțin nu la nivelul nostru de pregătire spirituală - nu facem altceva decât să pierdem inutil timpul, îngropându-ne prematur și lăsând de izbeliște ceea ce avem cu adevărat de făcut. 

Știu că e ciudat să scriu aceste cuvinte tocmai eu, cel carte de atâta amar de vreme mă lupt pe terenul intuirii evenimentelor. Mă rog, în apărarea mea pot aduce faptul că niciodată nu mi-am propus să intuiesc evenimente atât de mari, ci cele care țin de micimea vieții noastre și care-s vizibile ochiului avizat. Asta însă nu înseamnă că poți trece mai departe, țintind spre evenimentele de proporții cosmice. Acolo e un alt teritoriu pe care mai nimeni nu-l poate înțelege. 

De aceea, răspunsul franc la întrebarea din titlu este simplu: „N-avem cum să știm!”. Ceea ce știm însă este că, sub nicio formă vreun Bibi, vreun Francisc sau orice alt om mic al vremurilor noastre nu va reuși ceea ce nu poate reuși niciun om, anume manipularea lui Dumnezeu. Și, mai mult, pot să vă spun că mă bântuie o intuiție referitoare la prăbușirea lumii lor. Dar despre asta vom mai avea timp să discutăm.

32 de comentarii:

  1. Marcu 11:23,24: "Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, fi-va lui orice va zice^[1]^[2]. De aceea vă zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea."

    Bibliografie:

    1. https://legend-wisdom.blogspot.com/2009/04/foolish-old-man-removes-mountains.html
    2. https://matei.one/invidious.php?v=9lMw7HfWHR8

    Bibliografie suplimentară:

    1. https://neamulro.wordpress.com/2021/10/29/plangere-penala-impotriva-patriarhului-daniel/

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,musai sa ne vedem de treaba dar in acest timp sa mai tragem cu ochiul la ce se intampla si in masura posibilitatilor sa ne si pregatim.Material si spiritual.Sa nu fim luati total pe nepregatite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi traditional nu ne luam si niciodata nu ii vom imita pe cei din westernuri. Nu ne umplem casa de conserve si muraturi dupa care stam proptiti pe prispa cu prastia incordata si ne uitam urit la trecatori.
      Da, vom fi cu Dumnezeu inainte, dar nu bagati prin buncare individuale ca alti Iuropeni turbati si deznadajduiti.

      Ginditi cu mintea si cu INIMA voastra, iar restul vi se va ADAUGA!
      NEGRESIT, asa va fi!

      Ștergere
    2. Cu Dumnezeu înainte!
      Foarte frumos spus, dacă Il ținem aproape pe Dumnezeu, nimic nu ne clatină.
      Răbdare! Răbdare! Răbdare!

      Ștergere
  3. Ratzinger nu a demisionat din ratiuni de sănătate. Acesta a fost un veritabil teolog conservator care a intenționat și a început o tentativă de repunere în drepturi a doctrinei catolice serioase și a luat măsuri pentru orirea unor practici nu tocmai frumoase de la Vatican. Asta l-a costat postul și Ratzinger a fost debarcat, conturile Vaticanului au fost blocate, nu se mai putea plăti cu cardul, nu mai aveau acces la conturi, s-a declanșat o criză financiară la Vatican.
    Ca prin minune, odată cu venirea iezuitului (primul din istoria papalității) Bergoglio, totul s-a deblocat. Iar Vaticanul și-a reluat practicile satanice, vaccin, aprobarea căsătoriilor homo, dezmăț, credite și supunere politicului, etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Normal ca Dumnezeu nu poate fi manipulat! Dar noi nu mai suntem in Dumnezeu de foarte mult timp. Cu cât coborîm mai mult in materie, cu atât mai repede cădem in falsul sistem.
    Suntem intr-un sistem falsificat si unii dețin cheile manipulării mentale a oamenilor. N-am nicio îndoială că fiecare dictator al lumii s-a crezut un ales, un " uns". Ce ma sperie este ca numarul " alesilor" s-a multiplicat în timpurile acestea, de când si coana Lenuța, vanzatoarea de pătrunjel la aprozar are acces la
    " inițieri" si cursuri de ezoterism!!
    Ezoterismul este o mare manipulare. Dumnezeu nu ascunde taine. Asta au facut-o si o fac alții, cei ce se cred mari stăpânirii de secrete. Adevarul este simplu ca drumul drept si scurt: evoluăm daca ne învățăm lectiile pentru care suntem aici. Nu învățăm să iubim si continuăm să mimam iubirea in timp ce la spate avem ascunse săbii, repetam istoria. Este exact ca la școală. Școala asta de pe pământ promoveaza repetenti si profesorii sunt nebuni! Tocmai de aceea, cei ce încă nu am adormit, ne căutăm reperele in oamenii buni care seamănă pe pământ semințele milei, compasiunii...Dacă nu ar exista voluntarii, anonimii ce fac bine in jurul lor, multi religiosi ce au citit cartile sfinte din scoarță în scoarta s-ar prăbuși in haosul mental al nebunilor ce concep sisteme false menite a ne îndepărta de la drumul nostru inapoi, în Spirit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Apocalipsa, acest termen este cred eu, mai sugestiv pentru noi, tradus în engleză, ca Revelation. Pt cei care au făcut fotografie, alb negru în laborator, el poate fi asociat procesului de revelare a unei imagini realizate în prealabil, într-o baie de revelator. Imaginea se arată încet-încet, iar dacă revelatorul e de calitate, (dar și fotograful un maestru) imaginea apare cu un contrast bun și multe tonuri, nuanțe. The Revelation, Apocalipsa bine înțeleasă a început demult, cu două mii de ani în urmă, dar imaginea nu e accesibilă tuturor.
    Unii văd imaginea (the picture, puzzelul, cum doriți) în fiecare zi mai clar, mai complet, alții niciodată, nimic. E o treabă de voințî dar și de antrenament ... permanent, ... conștient ! de informare, de interes ... pe cei mai mulți nu-i interesează, așa că nu au cum să ajungă la nimic, sau doar la Non-Sens !?

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi se pare foarte interesant cum acest nou front din Orientul Mijlociu ne arată imaginea unei alianțe între un Israel de confesiune mozaică ce așteaptă venirea lui Mesia și evangheliștii (neoprotestanții) americani, pentru care în mod normal Mesia a venit deja, în urmă cu 2 ooo de ani. Nu credeți că ceva e tulbure pe aici ?!? Si toate astea,
    În aplauzele unor republicani occidentali de la Bruxelles care se laudă cu statele lor laice, și-i aprobă lui Zelensky (evreu și el) interzicerea bisericilor și a cultelor religioase creștine. Imaginea care se conturează este una tot mai evientă, nu !?!?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Neoprotestantii de care pomenesti scriu pe toate zidurile "Isus vine curand". Daca ai sa asculti predicile lor de pe yt, ai sa observi ca ei considera iminenta venirea "Domnului Isus" (plus rapirea lor la ceruri- the rapture-inainte de tribulatii).
      Eu personal consider ca se va face jonctiunea intre evrei si neoprotestanti (probabil si majoritatea catolicilor) la venirea falsului mesia, ei il vor accepta primii. Nu stiu musulmanii de ce parte vor fi.
      Ortodocșii, daca sunt asa cum trebuie sa fie, vor fi in opozitie. Adica alungati din societatea asa cum o stim noi.
      Sa dea Domnul sa ne prinda pregatiti vremurile alea!

      Ștergere
  7. Daca ceea ce se intampla seamana cu profetiile, este pentru ca chiar ei au scris textele profetice atribuite antichitatii (mai ales cartea apocalipsei). Ceea ce unii comentatori intuiesc este ca va urma sudul Libanului, schimbare de regim in Siria, si un conflict in golful Persic, adica psalmul 83 (83 inversat devine 38, Ezechiel 38). Pana la 15 decembrie. In profetiile islamice, exista doua personaje Sufyani: primul cucereste inelul interior de tari deja amintit, iar al doilea preia controlul asupra lor, in decurs de doar cateva luni (ei spun de luna Rajab adica dupa 10 ianuarie).

    RăspundețiȘtergere
  8. Filmul expune ceva atât de nefast, atât de rău, atât de uimitor, încât multora le va fi greu să creadă. Totuși este adevărat.

    Acest film poate oferi o lovitură fatală elitelor satanice, care doresc să stabilească un guvern mondial care să înrobească întreaga umanitate.

    Secretele șocante dezvăluite de acest documentar incredibil vor străluci cu o lumină strălucitoare asupra celor care s-au ascuns mereu în spatele statului Israel.
    https://rumble.com/v3pr62s-must-see-the-mystery-of-israel-solved.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru documentar ! Într-adevăr, ar trebui proiectat pe ecran panoramic în fiecare oraș, sat sau localitate din țara noastră . De aș putea, aș face-o ! Dar imi lipsesc mijloacele tehnice. Ana.

      Ștergere
  9. Nu mai interpretați Apocalipsa (Cartea Revelației) ad litteram, e vorba de o carte simbolică! Vă puteți ghida după experiența unor specialişti în Noul Testament: https://www.radiotrinitas.ro/toate/atlas-biblic/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai calm ca nimeni nu ia ad literam ce scrie acolo, dar ce se vede deja este ca etapa asta a dezvoltarii omenirii, a CUNOASTERII MATERIALE prin bani si ELITISM(statal si individual) a lumii a luat sfirsit.
      Ce observam acum este REACTIA, doar spuma turbarii si a isteriei care iese din gurile celor mai afectati care simt ca le fuge pamantul de sub picioare. Procesul acesta de dezintegrare va lua inca mult timp(o adevarata binecuvintare pentru cei mici si necajiti).

      Cel mai problematic este faptul ca NOUA ETAPA DE DEZVOLTARE inca nu se reliefeaza la orizont decit printr-un SINGUR simptom vizibil si clar(prietenii stiu) a degradarii lumii vechi, nimic altceva. Restul ce vedem este doar "smokescreen/gas-lighting", teatru si actori de teatru.
      NOUL INCA STA IN UMBRA si asteapta.
      Amza

      Ștergere
  10. „Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa”

    Trebuie facuta o PRECIZARE:
    Ce fel de straja sa aplici cind totul va fi(cit de curind) facut prin curent electric asa cum vor baietii?
    Deasemenea: Oare "baietii" au vre-o legatura cu cei 144 de mii de alesi?

    ...Cind in curind odata cu banutii electronizati pe care nu-i vei mai DETINE tu ci vei fi la mana jupinului tau si nu vei mai putea aplica nici o "straja"?

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu, nu traim "acele vremuri", se incearca a ne impune sa traim vremuri consemnate in scrierile lor, a acelora care se cred nu capabili sa-l manipuleze pe dumnezeu, ci ei se cred dumnezei. Impresia ce mi-am facut-o de-a lungul anilor ce-i am si a ceea ce am citit, mai ales dupa anii `90 ai sec 20 si dupa, este ca se vrea a ni se puna in scena vietii prostiile scrise in cartile lor evreieisti si in biblie. Ce se scrie in acele carti nu sunt profetii ce se vor intampla, sunt categoric scrise cu scopul de a fi cintinuate si aplicate in vremurile actuale. S-au gasit destui nebuni care, in spatele unor pozitii de putere, sa urmareasca de a se intampla exact ceea ce se scrie prin acele carti. Nu, nu traim acele vremuri, se doreste ca trairile noastre prezente sa fie exact cum se scrie prin acele carti si vandute noua apoi ca fiind profetice. Se lasa multi pacaliti, in special, da, religiosii, fanaticii sau cei ce nu-i duce mintea prea mult. Un om inteligent, educat si care si-a dezvoltat intuitia prin cercetari si studii personale, nu poate fi pacalit. Nimic nu este profetit, pur si simplu s-a intentionat sa avem acces la anumite scrieri pentru a isca in mentalul colectiv si, bineinteles, in mintea individuala, frica de vremuri catasrofale, frica de un dumnezeu despre care aflam acum, cei ce citesc destul de mult, ca este dumnezeul creat de acele minti bolnave ce vor sa ne sileasca sa traim niste vremuri urate. Da, si bine spus, trebuie sa ne traim prezentul cu ceea ce ne intereseaza pe noi personal si nu aberatiile unor minti bolnave, bolnave de putere si control. Numai bine doresc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos spus Sefora...

      Ștergere
    2. Fara suparare, crezi ca prin "inteligenta si educatie, cercetari si studii personale" poti descifra taine si profetii legate de facerea si sfarsitul lumii?
      Sunt inca oameni care mananca putin spre deloc, se roaga zi si noapte, au o legatura stransa cu Dumnezeu si ne avertizeaza ca ceva nu e in regula, e posibil sa traim vremurile profetite in Apocalipsa.
      Iarta ma daca te am suparat!

      Ștergere
    3. Stii ce nu ne ajuta ? Confortul , nu putem renunta la el , sacrificam orice pentru confort ! Acceptam totul doar sa rumege stomagul linistit ! Cand foamea va devini inlocuitor al confortului , sa vezi atunci o cu totul alta gandire , dar pana atunci pofta buna la soping in marcheturi !

      Ștergere
  12. O minciuna numita religie tine lumea intr-un aparent echilibru ! Dumnezeul verde Vs.Dumnezeul Albastru Vs. Dumnezeul Galben .....! Suntem MINTITI de mici , ni se da o suzeta in gura sa nu mai plangem ....este ? Asa este dar ,ADEVARUL are gust amar , mai bine cu MINCIUNA ! Ea nu cere sacrificii , cere doar sa fii idiot util !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ca in ceea ce privește sacrificiile e fix invers. Iar în chestia cu adevărul, pentru a te pronunța, ai nevoie de un aparat critic ceva mai elaborat decât cel pe care-l deții tu. Asta pentru a ajunge pe cale rațională la constatarea că ... nu te poți pronunța.

      Ștergere
    2. Pentru 20:24 Kinu: Ceea ce nu cunosti si nu poti patrunde nu inseamna ca nu exista. Foarte multi au avut si au surprize fantastic de socante si tot nu cred nimic si se indoiesc... Pai atunci nici nu vor pricepe nimic vreodata.
      Felicitari domnului Dan pentru acest blog, o insula razleata in oceanul minciunii oficiale a propagandei impuse!

      Ștergere
    3. @Dan Trenduri-Cu trei fraze relativ interesante nu schimbi nimic ! Cand postezi un ARTICOL el ce contine ? Eu nu detin adevaruri , dar vad minciuna cum ne umple viata , iar tu vii si spui ca imi trebuie un aparat critic ceva mai elaborat sa discern intre adevar si minciuna ! Eu ca om fiinta elaborata de acel GOD oricare ar fi EL sau EI , nu detin decat adevaruri simple bazate pe logica ! De la fiinta umana nu poti cere mai mult , vrei mai mult cauta la pustnici , calugari etc ! Dar degeaba daca nu ti le si insusesti ! Sa ne asumam minciuna care ne hraneste zilnic sufletele cu amar , dar nu putem fiindca confortul emotional are alta natura !

      Ștergere
    4. Anonim- Corect , nu cunosti , nu stii ....dar , ce faci reduci ce nu stii la o presupusa existenta ce imbraca diferite forme de exprimare? Si ghici ce ,de aici se creeaza conflictele ! Ca fiecare forma religioasa simte nevoia de a crede ca la ei este ADEVARUL ! Ba e verde , ba are 4 degete , ba 8 brate , ba va ofera nu stiu ce avantaje daca le pupati raclele , ba va da fecioare pe lumea ailalta .....chiar e greu sa va delimitati de minciuna numita religie ! ? Creata tot de om .....! ? Da e greu fiindca cand ii ei omului si speranta chiar daca e zero , devine fiara de prada si nu mai tine cont de nimic ! RELIGIA in concluzie e RAUL necesar sa stam linistiti , din cand in cand sa mai varsam si ceva sange !

      Ștergere
    5. https://redirect.invidious.io/watch?v=PPlysHazvQw

      "Your god doesn't exist. My god does and he's all love and if you disagree with me,..."

      Ștergere
  13. Dacă ne gândim puțin , orice nebun ajuns la putere poate găsi în cărțile sfinte un pasaj care să-i justifice o decizie luată .
    Oricât de aiurită sau criminală ar fi ea, pentru că nu diferă decât contextul și vremurile !
    8-)

    RăspundețiȘtergere
  14. Maria-Aurelia, inceteaza, daca poti, sa mai batii campii. Ezoterismul, nu are nici o legatura cu sectarismul, filozofia, sincretismul religiilor, istoria reliigilor, psihogia, psihanaliza, neo-spiritualitatea, sau orice alta productie izvorata din ratiunea umana. Singura ratiune care motiveaza spiritualitatea are ca si premiza un factor non-uman, nu nascocirile izvorate din fantezia umana. Secrete? Exista, cauta-le la raionul de ''taine'' in cartea cea veche.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mauria-Aurelia e o victima a indoctrinarii, in ce exacta masura nu stim. Ca si multi altii. Am vaga impresie ca unii nu stiu ce va fi la anul, deci avem timp sa purtam razboaie intre secte, religii care in urma cu un mileniu aveau timp berechet de expansiune.
      S-a sugerat ca unii pot simula in practica profetiile pe regula autoimplinirii (profetia care se autoimplineste, fereastra Overton care ne convinge ca sfarsitul lumii e inevitabil), calchiind Apocalipse, ca nu vorbim doar dpdv crestin. Cine a vazut Watchmen (2009) si cum Dr. Manhattan era bombardat cu "tachioni" ca sa nu mai poata vedea viitorul, ar trebui sa-l revada in cheie actuala, ca mai toate asa-zisele filmele S.F., adica programari predictive, ca sa acceptam tot ce se intampla ca predestinare. Mi s-au blocat "clarviziunile" de ceva ani, si cand fortam nota primeam un soc intens indarat. Tematica pe care o provocam era diversa. Gradul meu de involutie spirituala nu-mi permite acces la informatii, altfel as deveni involuntar un nod dezinformativ, ducand lumea in pierzanie, cum se spune. Au ramas profetii falsi, care o dau cu Apocalipse de azi pe maine.
      E un blocaj intre oameni greu de explicat in cateva fraze. Pe toate mediile de informare se accepta 2-3 trepte in sus sau in jos; fie is "superiori" si ii insultam, denigram, fie "inferiori" si nu-i luam in seama. 2-3 trepte pe scala 0-100 sau mai mult.
      Sunt dezamagit ca unii nu realizeaza ce se intampla-nu referitor neaparat la cele de mai sus, aluzie in special la cei care sar cu bata in balta, ci in general.
      Elitele nu fac pasi inapoi, in cel mai bun caz stau pe loc, stagnarea fiind progres, ele acumuland.
      Cititorii obisnuiti cu barbologia nu s-au plictisit pana acum. Elitele s-au prefacut ca incearca diverse testand "piatza" la misto-ba un lockdonw, ba un razbel. Cand pe alocuri lumea s-a revoltat s-au prefacut ca dau inapoi-pauza pandemie ca e razboi, dar avem razboi si schimbari climaterice cu care evident ca sunt de acord. Ca lumea sa creada ca astia intra in defensiva, a aparut de undeva si teza falselor profetii pe care ei le-as simula, neavand ca de obicei nici o sansa.

      Ștergere
  15. Apocalipsă înseamnă revelație/descoperire. În următoarele decenii se vor face multe descoperiri și se vor întâmpla multe lucruri care vor confirma multe bănuieli și multe teorii ale conspirației. Bineinteles pentru cei care vor avea ochi de văzut, urechi de auzit și minte ca să priceapă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Aocalipsa nu inseamna doar o revelatie/descoperire!
    Este chiar ultima dintre ele!
    Si nu i descoperire, ci e dezvaluire/des_tainuire!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cei 4 calareti ai Apocalipsei sunt deja prezenti:
    Ciuma/Pandemia, Razboiul, Foametea, si Moartea.
    Si lucreaza de zor fiecare!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)