marți, 24 octombrie 2023

Statul te vrea bolnav!


De fapt nu statul, pentru că statul nu mai există. Există doar o gașcă infectă, pusă la vârf și care se autointitulează stat, cu rolul de a parazita bugetul și de a prăbuși cu dezinvoltură căruța-n râpă. Aparent titlul e eronat. Doar că statul mai are o funcție, aceea de telecomandă pentru prostime. Iar din acest punct de vedere își îndeplinește rolul cu o perfecțiune greu de egalat.

De aceea spun că statul te vrea bolnav și tu ești suficient de prost  încât să-i pici în plasă. O să te întreb ferm: ce-ai mâncat ieri? De câte ori pe lună mănânci la McDonalds sau la ceva similar? La acest capitol nu intră doar numitul, alături de celelalte nume mari de pe piața food, ci și cârciuma de la colțul străzii care-ți servește „meniul zilei”. Cam de câte ori îți gătești mâncarea acasă? Și când „gătești” acasă cam cât durează procesul?

Dacă-mi spui că ai o viață așezată și că nu faci excese, adică mănânci doar 2-3 feluri la prânz și că mai scapi și tu în câte-o prăjitură, că pe la fast food n-ai fost decât de 2-3 ori în ultima lună, am o veste proastă pentru tine: E UN EXCES MULT PREA MARE! Știu, cei care se îndoapă cu „meniul zilei” vor spune c-am luat-o razna, că vorbesc prostii. Nu mai vorbesc de lunga listă acelor care-mi vor spune că de ce mă leg de fast food-ul X că acolo „mănânc sănătos doar carne de puișor”. Ah, ce naivitate!

Când ți se spune la TV că e o nebunie cu drogurile tu crezi și tremuri de frică să nu pice ai tăi în acea capcană nenorocită. Doar că tu ești de mult dependent de droguri și treci prin sevraje succesive fără să înțelegi care-i treaba. De ce se întâmplă asta? Pentru că statul te vrea drogat! Iar tu o faci cu o naivitate inexplicabilă. 

Sunt cel puțin două droguri pe care le îngurgitezi zilnic: zahărul și sarea. Nu ți-a spus nimeni asta, o afli acum. Ambele dau dependență. Cel mai nenorocit e zahărul deoarece provoacă un adevărat dezastru în organism. Te îngrași ca porcul, te simți din ce în ce mai obosit, iar cantitățile pe care le halești se multiplică. Râdeam de americanii care mănâncă înghețata cu căldarea. Din păcate și noi am ajuns la fel! 

Sarea, cu toate că e utilă organismului, când e consumată în exces produce disfuncționalități inimii și nu numai. Iar inima e oricum stresată de toate mizeriile pe care le bagi în tine. Ți-ai luat ultimul deliciu: ciocolată cu caramel sărat? Caramel sărat! E o nebunie: zahăr amestecat cu sare. Cele două droguri împachetate astfel încât porcului să bălească gândindu-se la viitorul sevraj.

N-am terminat. Mai e un drog pe care-l consumi chiar mai mult decât pe cele enunțate anterior: făina albă. O nebunie a civilizației, un dezastru nutrițional pentru om. „Vai, francezii sunt sănătoși tun și mănâncă baghetă” - îi mai aud pe unii cocliți când își înghesuie în coș baghete din aluat congelat. N-aveți habar ce dezastru nutrițional băgați în voi! Ce e interesant e că cei care postesc ajung să se îndoape cu pâine precum porcii crescuți acasă pe vremea lui nea Nicu. Doar că și porcii ăia aveau parte de un regim mai bun întrucât li se dădea pâine neagră. Ați înțeles?

Nu, nici acum n-am terminat. Dar cu cartofii cum stați? O garnitură cu carofi prăjiți a devenit norma. Cu ce să mănânci friptura? Cu cartofiori, desigur! Buni și hrănitori. Iar dacă friptura aia e ceva prăjit, iaca rețeta dezastrului. Dacă organele interne v-ar putea vorbi, dicționarul de înjurături ar depăși ca dimensiune DEX-ul. 

Să vă mai spun ceva: nu există restaurant sănătos. Indiferent de „chef”, indiferent de nota de plată, absolut toate restaurantele contemporane sunt fastfood-uri! Fără diferență. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar singura diferență dintre lanțurile cunoscute care vând otravă din plastic ambalată frumos și restaurantul din colț e dată de faptul că primii folosesc produse exclusiv congelate. Da, la restaurantul de la colț hrana e ceva mai proaspătă, dar asta nu înseamnă că nu e aceeași mizerie. De unde-și procură restaurantele materia primă? NU știți? Vă spun eu: în proporție de peste 80% de la Metro, produsele cele mai ieftine. Că doar trebuie să-și optimizeze business-ul, iar gustul oricum e dat de formula matematică zahăr + sare + ceva condimente. Iar porcul mănâncă și e satisfăcut!

Ce înseamnă însă toate aceste chestii din punct de vedere practic? Diabet, boli cardiovasculare, cancer s.a.m.d. V-a spus cineva asta? Nu, dar dacă ești consumator de TV(și nu numai) ești bombardat cu „gustul divin”, „plăcerea tandră” și alte asemenea aberații care-ți bagă zahăr pe gât precum drogatului seringa-n venă. Iar domnul Bourla zâmbește întrucât e gata să te ajute cu „ultimele descoperiri ale echipei sale”. Nu-mi vine să cred cum uleiul de șarpe vândut de fondatorul dinastiei Rockefeller s-a generalizat atât de mult! 

Am rămas surprins să constat că țara cu cea mai mare incidență a diabetului e ... Pakistanul. Nu mi-a venit să cred întrucât aș fi pariat cu ochii închiși pe SUA. De ce e Pakistanul și de ce are acel incredibil procent de 30% din populație bolnavă de diabet? E simplu: alimentația. În statele musulmane sunt extrem de populari ... covrigii. Sau produsele rudimentare de patiserie. Adică, mai pe șleau cocă+sare+zahăr. Iaca rețeta pentru dezastru. Ați văzut cât de populare sunt covrigăriile la noi? Oare care-o fi incidența reală a diabetului? 

Rata diabetului în SUA e pe la 10-13%(3% se consideră că e rata diabetului nediagnosticat). Partea și mai interesantă e că aceeași incidență a diabetului e și în ... China! Oups, ce-avem noi aici? Păi de ce se întâmplă așa? Din două motive: chinezii au adoptat obiceiurile culinare occidentale și, de asemenea, și-au rafinat bucătăria. Echivalentul pâinii la chinezi e orezul care-i din ce în ce mai alb și mai rafinat. Combinat cu grăsime, zahăr și sare, orezul se transformă într-o bombă nutrițională. În plus, în bucătăria chineză se utilizează intens magicul „praf de gust” care nu-i nimic altceva decât ... monoglutamatul de sodiu! De aceea China cunoaște aceleași belele ca „națiunile dezvoltate”. 

Și-am ajuns aici fără să amintesc drogurile legale: fumatul și alcoolul. E de-a dreptul interesant că în ziua de azi a crescut teribil numărul cauzelor de ficat gras nealcoolic, adică cel care dă tot în ciroză. De-aici și reclamele tembele la medicamentele minune care vindecă ficatul. Am o veste proastă: dacă-ți strici ficatul nu ți-l mai vindecă nimic. E valabil pentru toate organele interne.  Da, cele care nu pot să te înjure decât în modul lor caracteristic, adică făcându-te fericitul „proprietar” al bolilor cronice. 

Ce-i de făcut? Trebuie să te schimbi radical ACUM! În clipa în care citești chestia asta - care-i doar un rezumat infim și care nu are cum să-ți arate tabloul complex al dezastrelor la care ești împins de „viața modernă”. Acum, în clipa asta, trebuie să arunci la gunoi covrigelul pe care-l molfăi și să renunți la comanda de prânz pe care tocmai ai de gând s-o faci. „Și ce-o să fac, o să mor de foame?” - asta vrei să-mi spui. Da, mori de foame! E mult mai practic. Învață-te să ignori absolut toate sugestiile bolnave. Ciolacu spunea că pune taxă pe zahăr, dar Coca Cola n-are de ce să se teamă deoarece își va recupera banii din facilitățile care i se dau pentru nu știu ce investiție. Adică încă o fabrică de furaje toxice pentru prostime. 

Niciodată în istorie cultura excesului n-a fost atât de mare și atât de generalizată. Într-adevăr, romanii ajunseseră la o asemenea decadență, dar și acolo era doar clasa nobililor, nu se generalizase la nivelul întregii societăți. 

Citiți cu atenție ceea ce v-am spus și schimbați-vă radical concepțiile. Mâncarea nu e plăcere, ci o necesitate, la fel ca urinatul. Înțelegeți asta. Mai mult, dacă vi se face foame, mâncați mult mai puțin decât ar trebui ca să vă săturați. Și mâncați doar alimente preparate în casă pornind cât mai de la bază. Scoateți TOTAL zahărul din alimentație, limitați drastic sarea consumată. Renunțați la pâinea albă sau cea luată din supermarket. Nimeni nu vă spune asta. Doar doctorul când e prea târziu. 

Sper că ați înțeles ceea ce era de înțeles. Statul te vrea bolnav pentru că așa e profitabil pentru toți: la tinerețe îți mănânci banii pe plăceri culinare mărunte și preparate pe repede-înainte, apoi te îmbolnăvești și-i dai bănuțul lui Bourla, iar în final mori repede fără să mai papi banii de pensie, astfel încât statul e și el mulțumit de ceva. Asta, într-adevăr, dacă ar exista statul. Reține așadar că dacă-ți asumi regimul de porc o vei sfârși la fel de prematur ca și porcul!

Nu trebuie să înțelegeți din ceea ce am spus până acum că veți deveni nemuritori. Cu siguranță nu! Dar, cel puțin, zilele petrecute aici vor fi mai sănătoase și mult diferite față de haosul indus de nebunia pe care-o trăim.

55 de comentarii:

  1. Numai că nu ați precizat de unde să ne aprovizionăm.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar de la țărani autentici care cresc animale și le sacrifică pt ei și familia lor. Acelea sunt naturale.

      Ștergere
    2. In comparatie cu magazinele saracacioase satesti scumpe(de nevoie), orasele sunt aprovizionate la ora actuala cu cea mai vasta varietate de mincare sanatoasa( nu foarte numeroasa, dar trebuie cautata cu atentie) la preturi ACCESIBILE. Acest trend este in conformitate cu PLANUL de consolidare a populatiei in zonele urbane. SI ASA VA RAMANE fiind in strinsa legatura cu POLITICA.

      Deasemenea nu trebuie sa ne facem cumparaturile cind ne este foame:))
      Amza

      Ștergere
  2. Da, da, da, de-un milion DA la cele de mai sus! Si inca ceva, ca o completare, un ajutor pentru o punere-n practica.. cautati-l pe net dr Eric Berg.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din păcate, tot ce-ați spus este cumplit de adevărat!! Eu însă sînt "demodată" și Nu-mi lipsesc mîncărurile gătite de mine, iar copiii mi i-am obișnuit la fel,explicîndu-le (cu puternice dovezi și argumente!) că e singurul mod de trai cu adevărat sănătos!!! Dar Cîte femei tinere mai "pierd timpul" cu asta??? E "învechit",greu consumă timp...Iar tinerii au fost Intenționat formați că:eee,ce,îmi fac toate poftele!! Și, tot intenționat,ce se numește "cultura generală" este într-o scădere foarte accelerată!!! Ca și dorința de a te informa și a raționa cu mintea proprie!!! Ca să poți conduce Eficient masele oriunde vrei tu, trebuie să le păstrezi un nivel de cultură Minim_ văd asta-n primul rând în educație,dar și pe peste tot!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un mare Bravo!
      Esti o mamica extraordinara!
      Inca o idee pentru tine:
      Muzeele de arta, istorie si altele(muzica clasica) care sunt in mai toate orasele mari reprezinta piloane de cultura concentrata intr-un singur loc unde copiii in timp(uitindu-se si la tine drept model) se imbogatesc sufleteste si astfel se schimba in bine capatind DISCERNAMINT.
      Daca nu ai facut-o pina acum, n-ar fi rau sa-i expui.

      Ștergere
  4. Ca băutor de cafea, îmi permit să dau și eu un sfat.
    Alegeți întotdeauna o cafea 100% Arabica. E mult mai aromată și NU are nevoie de zahăr.
    Cafeaua pe care o numiți „tare” de regulă e o leșie infectă prăjită pe vaporul care o aduce din Vietnam.
    Ziua începe întotdeauna prost și bolnav cu „doar o linguriță” de zahăr pe care o adăugați în cafeaua aia infectă pe care o beți fiindcă vi se pare „tare”, și căreia vreți să-i atenuați gustul neplăcut.
    1 kg de cafea boabe 100% Arabica începe cam de la 55-60 lei / kg, semnificativ mai scump decât o cafea proastă, dar merită. O cafea 100% Arabica de calitate și foarte aromată, care poate fi băută și fără zahăr, și te și încântă indiferent de metoda de preparare (ibric, filtru, espressor), e minim 90-100 lei / kg. Dar merită.
    Nu luați neapărat brandul. Lavazza Gusto Forte e cel mai vândut sortiment în acest moment pe piața noastră. În realitate plătiți un preț dublu, plătiți brandul, pe o mizerie vietnameză care nu poate fi băută „fără un pic de zăhărel” - adică vă îmbolnăvește garantat, de dimineață. E un sortiment special gândit pentru aparatele vending, unde boabele de cafea trebuie să stea cu zilele, nu pentru acasă! De-asta e „tare” - pentru că e Robusta de cea mai proastă calitate, hiperprăjită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cafeaua e doar o altă otravă, așa că nu o căuta pe cea mai bună, doar renunță la ea.

      Ștergere
    2. Decât să bei cafea mai bine mănânci un pic de zahăr.

      Ștergere
    3. Ce ai omule cu Vitnamul. Este o tara minunata cu f multe produse organice, inclusiv cafeaua.

      Ștergere
  5. Pentru sfaturi de nutritie si sanatate, cautati pe net Barbara O'Neil. Am descoperit-o si eu de curand. Deja am inceput sa aplic sfaturile ei. Am gasit si o pagina de feisbuc cu sfaturile ei: Living Springs Retreat. Am inteles ca denigrata, iar cei care posteaza din filmuletele ei sunt blocati. Am inceput sa postez si eu, dar inca nu m-au blocat. Sanatate tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am fost in 2019 in Moscova. Nu am văzut nici un tinăr obez sau chiar grăsuț. Peste 40 de ani era altceva! Medicina este clar o afacere foarte profitabila in care nimeni nu te vrea sănătos!!! Companiile farma fac parte din conglomerate care au și divizie de îngrășăminte și alimentară astfel încît se cîștiga pe toate părțile de la " prostul" care cred că statul îl protejează! Doar daca nu vrei sa vezi nu vezi adevărul!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, normal!

    Ramai tu sanatos, ca sa ti foloseasca altii organele pastrate in buna stare, la transplantul obligatoriu, in cazul mortii tale premature, prin violenta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grozavă gândire! Probabilitatea să îți fure organele sănătoase este infimă față de cea de a muri de putred ce devii mâncând otrăvurile lor. Aceeași probabilitate există și în a-ți lua organele pentru că ești neinjectat. Viitorul pregătit de "elite" e tare nașpa.

      Ștergere
    2. Drobul de sare, daca si cu parca se plimbau pe-o barca. Mai bine sari de pe bloc, te faci zob, si le tragi tzeapa hotilor de organe!

      Ștergere
  8. Răspunsuri
    1. Carne adevărată de la țărani adevărați, ouă, lapte și brânză fără aracet. De la stâna pe care o cunoașteți. Dacă nu o cunoașteți, ați face bine să vă căutați una. Dieta pe bază de proteine și grăsimi animale. Gen porc, găină adevărată, slănină... Omul este un animal carnivor, dar pt că nu există carne pt 8 miliarde a fost transformat în oaie.

      Ștergere
    2. https://bartoll.se/2019/10/our-natural-species-appropriate-diet-one-diet-to-rule-them-all/

      Ștergere
    3. 12:20 si 11:49 ti-au dat raspuns.
      Rasfoieste filmuletele si ai sa gasesti raspuns la mai mult decit ai visat vreodata.
      Acestia doi sunt giganti ai nutritiei si vietii sanatoase.
      Amza

      Ștergere
    4. "Dieta pe bază de proteine și grăsimi animale"

      Se numeste Dieta Ketogenica sau "Banting" si este o dieta "low carb".
      Nu oricine este suficient de sanatos incat sa o poata incepe si tine.

      Inainte de inceperea ORICAREI DIETE se recomanda UN SET COMPLET DE ANALIZE sange + urina si cu rezultatele analizelor in mana, trebuie mers la UN CONTROL MEDICAL COMPLET la cel putin trei specializari: generalist, internist si cardiolog.
      In afara de aceste lucruri trebuie retinut faptul ca ABSOLUT ORICE DIETA este (aproape) inutila fara un efot fizic sustinut aproape zilnic format din exercitii cardio cat si din lucrul cu greutati care sa-ti stimuleze cresterea masei musculare si implicit secretia de hormoni, plus cresterea densitatii osoase si intarirea incheieturilor si a ligamentelor.

      https://transformari.andreilaslau.ro/
      https://carte.andreilaslau.ro/index.php/produs/pachet-transformarea-ta-slabeste-mancand-regeste/

      https://realmealrevolution.com/banting-diet-facts/

      Ștergere
  9. Domnule Diaconu, spuneți adevărul despre sare că ne lăsați o impresie pe jumătate... Sarea în exces e prea puțin folosită și chiar și așa nu asta face râul cel mai mare ci iodul din sare, băgat prin lege (!!!) . Așteptăm să ne spuneți tot așa cum îi stă bine adevărului, întreg ... altfel ne punem întrebarea aia cheie : Cuu îi folosește adevărul spus pe jumătate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremuri toate alimentele se păstrau cu multă sare, care nu era dăunătoare, era neprelucrată, cu multe minerale direct din pământul dătător de viață. Asta din zilele noastre, e otravă curată. Eu cumpăr direct de la salină saci de sare gemă neiodata și fără antiaglomerant.

      Ștergere
    2. cumpara sare ---grunjoasa neiodata--- pe care sa scrie in mod obligatoriu ceva de genul "pentru industria alimentara". sarea grunjoasa este cea naturala, fara a fi prelucrata in vreun fel cu diversi "amelioratori" sau recristalizata.
      muraturile, conservele si mezelurile traditionale nu pot fi facute cu sare iodata pentru simplul motiv ca iodul le fleoscaieste si nu opreste fermentatia, acestea stricandu-se in cateva sapatamani.

      in industria alimentara se folosesc diverse tipuri de saruri "profesionale". de ex in industria mezelurilor se folosesc diverse sortimente de asa zisa "sare de Praga". ---lasa-le de-o parte--- si ramai la sarea ---grunjoasa neiodata--- pe care o poti folosi la orice acasa si in gospodarie.

      https://www.ft-shop.ro/sare-cu-silitra-nitrit-pentru-conservarea-mezelurilor-si-a-carnii-extrafina-1kg-germania.html
      https://arthurmarket.com/ro/scule-macelarie/506-franghie-de-tras-porc-vita.html

      SILITRĂ s. f. Nume comun al azotatului de potasiu, folosit ca îngrășămînt agricol și ca antiseptic în industria conservelor alimentare. ♦ (Învechit) Praf de pușcă. Văzui silitra de fulger purtătoare. ALEXANDRESCU, M. 30. Cum silitra sparge cetățile și țările, Așa să se spargă toate pagubele. TEODORESCU, P. P. 394.

      Ștergere
  10. Domnu Dan, pai ce faceti dvs acum cu acest articol vreti sa vina Sistemul si sa va incadreze ca deviant comportamental pentru ca influentati masele sa o ia pe alta cale independent de cea programata public oficial de zeci de ani?! Unde va credeti aici, sunteti deviant de la doctrina oficiala a Sistemului sau aveti impresia chiar originala, poate, ca veti putea emite liber altceva comparativ cu retorica de stat asumata fara sa fiti incadrat putin de baietii de la directia pentru apararea constitutiei?

    RăspundețiȘtergere
  11. .. Atâta timp cît nu înțelegem că Ministerul Agriculturii trebuie să fie unul și același cu Ministerul Sănătății, nu am înțeles nimic despre o viața socială și individuală sănătoasă ,, P V Marchesseau
    Dar cu ,,intelectuali,, și politicieni ca cei de azi, nici o șansă !

    RăspundețiȘtergere
  12. Atentie un pic ! Sarea e de doua feluri acum: sarea clasica bruta (pe care rar abia o mai gasesti la piete) si sarea "idioata" care e prezenta obligatoriu la vanzare peste tot. Din cauza sarii "idioate" (otravite asa din ordinul ocupantului strategic) rata de bolnavi de tiroida a crescut cu 100 000% (una suta mii la suta) adica de 10 000 de ori in doar cativa ani de la idiotenia asta. Mici detalii...

    RăspundețiȘtergere
  13. Rar am citit ceva mai apropiat de modul cum gandesc eu... Toate alimentele "din jurul nostru" sunt bombe chimice ! Toate ! De ceva ani am un solar de 50 mp in care cultiv rosii. Nu le stropesc cu absolut nimic. De la rasad (plantat fix l-a inceputul lui mai in doua luni apar primele rosii, procesul de coacere este foarte lent, de la stadiul de fruct verde trec 2 - 3 saptamani pana se inrosesc. Spun asta ca sa intelegeti ca NIMENI din cei care comercializeaza rosii nu au atat de mult timp la dispozitie. Acum 2 -3 ani am pierdut vreo 15 plante (din 110) din cauza fusariozei. Ne-am speriat si am intrebat ce sa facem o persoana care avea solarii multe, vindea in PIATA rosii etc. "Va dau imediat solutia" - a spus. A plecat si a revenit in 2 minute cu o cutie mare de carton in care avea vreo 5 bidoane de 1 litru, din plastic, cu diverse chimicale cu nume imposibile: "fac un coctail din toate astea si le stropesc o data la doua saptamani. Nu am niciodata, nici o boala !". Noi mergem inainte, nu le stropim, este greu, se mai si strica din ele, aruncam, etc. Ni se spune mereu: "consumati legume si fructe" - dar totul, totul, atat din piata cat si din supermarket-uri sunt - repet - bombe chimice ! Noi ne facem singuri paine, dar tot din paine alba ... merele nu le stropim cu nimic, peste 60 % se strica dar restul, macar restul, sunt naturale ! Am reusit sa devenim independenti vara cu legumele si verdeturuile, dar carne tot cumparam, cortofi, ulei si restul la fel. Nu exista solutii, tot ce se poate face este sa reduci cat de cat cantitatea de chimicale pe care o ingurgitam - atentie - zilnic ! Da, nu exista solutii complete.......

    RăspundețiȘtergere
  14. Painea alba o poti inlocui simplu cu paine integrala, care are fibre, este foarte satioasa si foarte sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in primul rand, la un articol in care sunt discutate problemele de sanatate create de consumul de cereala si de alte amidonoase in general, tu recomanzi o... cereala ca fiind "foarte sanatoasa". e hilar, pe bune.
      deci FAINA DE GRAU alba nu este sanatoasa, dar FAINA DE GRAU neagra este "foarte sanatoasa" pentru simplul motiv ca are "fibre". sa mori de ras si mai multe nu!
      in mod traditional cerealele si amidonoasele AU FOST MANCAREA DE BAZA A SARACILOR TIMP DE SECOLE. dupa cum se observa, nu poti scoate saracii din marea de prostie in care se scalda. de aia iti recomanda sa te furajezi cu guoaiele pe care le inghit zilnic, ca doar nu iti vor recomanda sa te indesi cu antricot si vrabioara de vita pe care ei nu le gusta cu anii, sau chiar cu deceniile!

      in al doilea rand, sa ma anunti si pe mine unde anume gasesti tu FAINA INTEGRALA AUTENTICA, nu tot felul de mixuri sau faina alba cu coloranti si chimicale!
      https://www.youtube.com/watch?v=ZbhkDhxuKrk&t=2223s

      Ștergere
  15. Bun, si daca am devenit porc de la prea mult stat pe scaun / in casa / la (tele)munca din cauza regimului pLandemist, iar acum nu-mi trece nici cu dieta, nici cu sport, ce trebuie sa fac? A nu manca nu e o optiune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa, mai, sanatos sa fii!
      Doamne fereste sa fie nevoie sa te schimbi de frica paralizanta ca ti-au iesit analize proaste sau a data vre-o cronica peste tine.
      cheers!

      Ștergere
  16. Nu te supara Dane, ti-ai angajat AUTOCORECTOR pe telegram? ma refer la pseudonimul @identichu, el ii corecteaza pe toti, el le stie pe toate, si jigneste intr-una pe toti ca sa plece de pe chat. Nu de altceva dar sa stiu ca il platesti tu si atunci nu mai am nici o treaba, efectiv sta toata ziua pe chat, si ii ia pe toti la jigniri in toate felurile. Eu am lipsit o luna, comentez si Autocorectorul angajat pe telegram repede ma corecteaza, ca nu am scris bine, ca nu evit cacofoniile etc... bai frat5e e telegram, nu academie. Si de unde pana unde jignesti nonstop pe toti in mod voalat si in m0od direct?
    Foarte bine ca ai pus temporizatorul acela de 15 minute, felicitari.
    Si daca nu stiai ai mai multi comentaci care intra direct in rubrica de comentarii si se injurau acolo cu cuvinte obscene.
    Dar individul asta pare chiar angajat si deja i-a facut si pe altii sa renunte sa mai scrie comentarii.
    Te jigneste, te injura pana ti se face lehaminte sa mai comentezi ceva, si uite asa ramai in chat numai cu angajatii.

    RăspundețiȘtergere
  17. Apa? De care, cîtă si cînd o bem?

    RăspundețiȘtergere
  18. Porcii o sfirsesc prematur?
    Nu stiam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înainte supraviețuiau cam un an, acum la câteva luni văd ușa abatorului. Dacă nici asta nu înseamnă prematur, eu ce să mai spun. :)

      Ștergere
  19. Cica nu beti lapte(de calitate) pentru ca in natura animalele adulte nu beau cind de fapt ele nu beau pentru ca NU MAI AU ACCES la laptic.
    Ca daca ar avea ar bea pe rupe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect. Lapte nepasteurizat, de la vacă, nu de la cutie.

      Ștergere
  20. Mie știi ce mi-e necaz. Că știu aproape sigur că nu gândești cum scrii, ci tocmai invers. Ia zi-ne, patroane, n-ai și mata niște patiserii în proprietate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, zilnic fac merdenele la colțul străzii. Iar apoi scriu de necaz că nu mi-au mai rămas și mie să mănânc! :)

      Ștergere
  21. Terminator 2 Judgment Day24 octombrie 2023 la 19:11

    Felicitari, Dane, pentru articol!
    Cu ceva timp in urma as fi scris/postat ceva foarte similar. Nu mai e cazul pentru ca, desi tot ce scrii e adevarat, nu vom prinde bolile asociate abuzurilor alimentare. E precum cancerul de prostata la cei peste 80 de ani: nu stii daca va muri de cancer ce evolueaza lent, sau de inima, AVC.
    Unu se plangea de cenzura si reclamatii, eu (nu) ma plang de (auto)cenzura. As spune ceva gratuitati raportate la situatia globala, si de ce ar fi (culmea) bine sa ni se rupa de excese de zaharuri, sare si restul suitei.
    Intr-un articol recent, Dan punea problema cenzurii. Punctasem cate ceva, deliberat am ignorat ca nu exista cenzura, tot ce e cenzurat ajunge in servere, blocajul fiind etapizat. Build back better. Tot ce e media e permis, un joc intre libertati de exprimare si cenzuri reale sau jucate astfel incat viitoarele generatii sa fie scutite de probleme de orice fel.
    Se poate scrie aproape orice, se poate raspunde aproape oricum la aproape orice nu pentru ca am avea libertati de exprimare ci din nevoia de cuantificare a pulimilor de pe tot pamantul. D-aia avem net moca, d-aia comentam, d-aia facem misto-uri, contre, d-aia ne dam zmei; se testeaza astfel efectele diverselor substante, unde electromagnetice asupra comportamentelor.
    Daca chiar a existat Atlantida, aia, ultraavansatii comparativ cu noi, au patit poate la fel. N-o dau in sandokanisme, planeta Nubiru, Marte si cate mai are pe felie, dar e cert ca au fost peste 4 Great Floods in ultimele 30000 ani, adica reset-uri. Reset-ul actual e in premiera deoarece permite perpetuarea speciei umane sau transumaniste; cele anterioare au dus la reinventarea roatei, mestesuguri, sculpturi, artefacte care au rezistat. Unii spun ca elitele vor sclavizarea populatiilor, e oarecum adevarat, dar un mass extinction level event rade totul.
    Nu credeti. Ceva studii spun ca inainte sa apara Marea Neagra, lacul lor american (nu rusesc, cum zicea base), exista o civilizatie care n-a avut timp sa se salveze. Nu-l aveau pe Klaus, pe Harari, capabili sa transforme psihologia, sufletul in sistem binar, uploadat in asa-zise cloud-uri, si astfel sa avem continuitate intr-un fel sau altul.
    Fiecare are predeterminarile lui, unele la care poate face bypass, la altele nu, ca-s tabu. Sunteti siguri ca elitele nu ne salveaza, in anume fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte valabila intrebarea finala.
      Raspuns:
      Inca nu stim deoarece plimba mult rahatul cind vine vorba de MOTIVUL REAL al actiunilor intreprinse.

      Ștergere
  22. Adevarul este ca de zeci de ani incoace calitatea mancarii a scazut constant ajungand azi la un nivel execrabil. Carnea provine de la animale hranite cu OMG, tratate cu hormoni si antibiotice. Mezelurile sunt pline de E-uri si conservanti si nu se mai afuma natural ci se foloseste "esenta de fum". Lactatele sunt cu adaosuri de lapte praf. Berea contine "esenta de hamei" adica chimicale, si in ultimii ani are acelasi gust indiferent de marca si indiferent de tara ioropeana, adica acelasi pishwaser. Tigarile sunt niste bombe chimice, tutunul e tratat in asa hal incat casa pute insuportabil. O lege europeana imbecila prevedea ca tigarile sa se stinga singure atunci cand jarul se apropie de filtru= zona respectiva era imbibata cu chimicale la greu. Cine stie ce aroma aveau tigarile pana acum 30 de ani stie cum sta treaba. Concluzia: DEZASTRU

    RăspundețiȘtergere
  23. "Ce-i de făcut? Trebuie să te schimbi radical ACUM!"

    In realitate, trebuia sa te schimbi radical IERI!

    Desi detineam cunostinte de baza in domeniu, mi le-am solidificat cu informatia de aici:
    https://www.ashworthcollege.edu/career-diplomas/nutrition-diet-health-science/curriculum/


    combinata cu:
    https://rouxbe.com/professional-cook-certification-course/
    https://rouxbe.com/plant-based-certification-course/


    combinata cu:
    - marti si joi (la sala)
    https://startingstrength.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=Kegc3msmKfo


    - luni, miercuri, vineri (acasa)
    https://www.kettlebellkings.com/blogs/default-blog/bloghow-to-build-functional-mass-with-kettlebells/
    https://www.kettlebellkings.com/blogs/default-blog/blogkettlebells-the-perfect-training-tool-for-bjj-grappling-mma-athletes

    https://www.youtube.com/watch?v=lMN2goasGOw
    https://www.youtube.com/watch?v=rSTZ1W7Lw-c

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce facem domnu' Dan fara stat, asa cum il cunoastem?
    Il reinventam?
    Ai cu cine? Ai cu ce? Stii cum?
    Cand inlocuiesti ceva, chiar daca n ai cu ce, iti trebuie cel putin un "proxy"!

    RăspundețiȘtergere
  25. Va multumesc. O lovitura pe ceafa. Am simtit ca imi aduceti lumina . Si sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  26. Foarte bune sfaturi d-le D.D.! Am de făcut o mică precizare pe care o consider foarte importantă. Este vorba despre sare. În mod natural sarea conține pe lânga clorura de sodiu multe alte minerale și este esențială pentru organism. Dacă este luată în exces provoacă setea pentru a fi eliminată din corp. Acum, acest mecanism este folosit în mod pervers de ticăloși pentru a ne face să bem tot mai multe sucuri sintetice otrăvitoare. Dar nu s-au oprit aici, în țara noastră fac un experiment oribil prin adăugarea de iod sintetic în sare care dereglează glanda tiroidă. Sîntem singura țară din lume care a acceptat acest experiment prin introducerea obligativității iodării sării la nivel de lege! Cu respect, Tavi

    p.s. am vorbit cu mulți medici despre acest monstruos abuz asupra sănătății noastre și au spus că e ordin de sus. Probabil își respectă jurământul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate bune dar n-am inteles prin ce mecanism pervers va face cineva sa beti sucuri in loc de apa. Si nu, nu doar in Romania sarea este iodata. Dupa unele surse 124 tari au legislatie pentru iodarea obligatorie a sarii si 21 tari pentru iodarea voluntara.

      Ștergere
  27. Statul te vrea sanatos, doar pentru traficul de organe!
    Pentru ca statul - de extrema dreapta/nazist - vrea ca sa faca economie/optimizare fiscala in buzunarele patronilor, prin introducerea unor masuri de preventie, chiar si ale imbolnavirilor involuntare/accidentale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand.
      "nazist" este prescurtarea de la "NAtionalsoZIalismus" care in limba romana se traduce prin SOCIALISM NAȚIONAL, care in mod implicit ESTE 100% DE STANGA, nu de dreapta, la fel cum a fost si "socialismul multilateral dezvoltat" din "epoca de aur" a "Romaniei ceauseciene".
      https://en.wikipedia.org/wiki/Nazism


      In al doilea rand,
      tot nu pot intelege de ce i se permite unui oligofren sinistru si total lipsit de creier ca tine sa comenteze si sa umple chiar cu zeci de gunoaie sectiunea de comentarii de la fiecare articol. Probabil cineva acolo la butoane e putin masochist sau putin lipsit de respect fata de sine.

      Ștergere
  28. Se pare, ca partea pe care ei n o inteleg din ceea ce spun, unora li se pare logoree!
    Dar ce spun ei, o fi vreo mare intelepciune?
    Daca ar fi vreo intelepciune, eu n as mai comenta!
    Ci, doar i as citi in timp ce beau, sau as bea in timp ce i citesc!
    Insa ei vor ca sa ma scoata cu forta din zona mea de confort, si atunci le replic/repet, cand am chef s o fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca nu te-ai abtinut sa-ti versi din nou logoreea iutila si prin comentariile postate anterior nu te-ai abtinut sa-ti demonstrezi din nou prostia crancena.
      Crede-ma ca eu nu te vreau scos din "zona ta de comfort" ci TE VREAU SCOS DE PE BLOG si daca se poate te mai vreau pus in camasa de forta si cu calus in gura la Balaceanca!

      PS. Si ca sa te linistesc si cu "furatul organelor"...
      Stai linistit ca NIMENI NU TI LE VREA!
      Un om cu un pic de demnitate ar prefera sa moara decat sa-si profaneze corpul cu organe de la tine.

      Ștergere
  29. Am trăit vreo 10 ani prin Spania. Am mâncat doar de la supermarket. Copiii erau de două ori pe lună la doctor. Ne-am întors în România. Am început să mâncăm numai de la țărani autentici. Nimic, NIMIC, de la supermarket, doar detergent (și ulei și zahăr 10 kg pe an pt toată familia și mai rămâne). De 10 ani o văd pe doctoriță o dată pe an să cer adeverință pt școală că sunt copiii sănătoși. Da. Știu că alimentele fac diferența. Și faptul că trăim la țară, liniște, căței, pisicuțe... Am învățat să prepar porcul, caltaboș, afumături, cașcaval, conserve pt iarnă, murături... Copiii mănâncă în fiecare zi cel puțin 2 ouă fiecare, de la 3 ani. Cât mai multe proteine animale.( Mai încet cu pâinea.) Sunt doar mușchi și fibră, (nu carnea buretoasă a indivizilor fastfoodizați,) fără sporturi suplimentare. Sunt multe de spus. Se poate, dar trebuie voință. Aia care ne deosebește de animale.... Și post negru din când în când. Doamne, ajuta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  30. Câteva mențiuni.

    Produsele din făină neagră sunt de fapt mult mai dăunătoare pentru organism întrucât sămânța neagră înseamnă că nu a fost decorticată și fix între învelișul ei și miez se află toxinele prin care însăși planta se protejează și care ajung să fie consumate.

    Acei "antioxidanți" care ne sunt promovați de tot felul de specialiști sunt de fapt toxine. Plantele și legumele nu au antioxidanți în sensul exact al cuvântului, ci toxine (unele mai multe, altele mai puține) cu care încearcă să se protejeze. Ce se întâmplă de fapt în organism când consumăm, de exemplu, cafea, ceai sau prafuri de detoxifiere? Din cauza toxinelor, corpul emană hormoni de stres pentru a le elimina. De fapt, corpul te detoxifică de toxinele pe care tu tocmai le-ai consumat ca să, cică, te detoxifici. Plantele nu sunt mâncare, ci medicină.

    Dar din cauza sărăciei, sclaviei și manipulării de sute de ani, mulți încă au impresia că sunt "sănătoase". Nu doar că sunt pline de fibre, ceea ce face să scadă biodisponibilitatea asimilării puținilor micronutrienti pe care le conțin, dar sunt lipsite și de vreo 15 micronutrienți esențiali sănătății umane care se găsesc doar în carne (nu cea procesată, că aia nu este carne!): creatină, carnitina, vitamina D, fier heme etc.

    Este aceeași situație și cu orezul brun versus orezul alb, zahăr brun versus zahăr alb. Primul este mai nociv decât cel de-al doilea. Dar ambele sunt toxice în definitiv: zahărul din motivele menționate în articol și făinoasele, carbohidrații adică, pentru că și aceștia se transformă în sânge tot în zahar! De aici și nebunia cu creșterea și prăbușirea nivelului de insulină. În plus, conțin fibre și fibrele nu sunt digerabile de corpul uman, având și prostul obicei de a opri din asimilarea micronutrienților existenți în alte produse pe care le consumăm în același timp. De aici problemele de vitamile și minerale și la omnivori.

    Multe din bolile "moderne" (cardio-vasculare, artrită, diabet, hormonale, depresie) sunt generate de aceste cauze: zahăr, fibre și uleiurile vegetale. Dietele vegetariană și vegană, consumul din ce în ce mai scăzut de produse animale, toate aceste curente/trenduri au venit fix de la cei care astăzi, mai mult ca oricând, ne impun să fim bolnavi: trupește și sufletește.

    Dacă sunteți curioși să aflați cum arătau legumele în forma lor naturală, puteți caută pe net. Pozele sunt grăitoare. Din sărăcie, omul le-a modificat să devină mai dulci și mai comestibile. Și încă ceva, nu știu daca știți de leguma aceea inventată, kale, dar mai întâi a fost dată la oaie și era să moară de la ea, așa că acum ea este dată la oameni. Apoi, toate legumele verzi au oxoliți (toxine) care duc la pietre la rinichi. Până și medicii vegani recunosc acest lucru.

    Este o discuție lungă însă. Și destul de sensibilă pentru mulți.

    Oricum, în opinia mea, fiecare ar trebui să aibă dreptul să manace ceea ce vrea, dar alegerea ar trebui să vină în urma unei corecte informări, ceea ce nu se întâmplă din motivul exprimat în titlul articolului.

    RăspundețiȘtergere
  31. Logoree, nelogoree, am ramas pe blogul lui Dan Diaconu, doar pentru ca si el a prevazut si prezis inca cu multi ani in urma, formarea unei spirale cataclismice, insa a facut o doar in speranta, ca aceasta spirala/escaladare va mai putea fi franta/oprita, chiar de catre cei care au declansat o sistematic.

    Insa: "Cine seamna vant, culege furtuna!"
    HaoZ=Incertitudine!
    Prafu' si cacatu'!
    Puterea/Tehnologia, si Banii cu care ea a fost facuta, inseamna doar o parte nesemnificativa a vietii.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)