luni, 16 octombrie 2023

Vremea ticăloșilor


Există o jigodie care se auto-intitulează „economist liberal”. Ca orice javră a sistemului, are blog ținut de New York Times, iar opiniile sale sunt larg preluate de media americană. Și, de asemenea, ca orice jigodie, se dă în spate când trebuie să răspundă pentru faptele sale. 

Numele său e Paul Krugman. „Wow, dar ăsta a câștigat un Nobel!” - veți spune. Așa e, credibilizarea necesită un portofoliu de insigne, „serviciurile” și celelalte organizații - mai mult sau mai puțin discrete - o știu bine. În cazul individului amintit, Nobelul s-a dat pentru „descoperiri deosebite”, mai precis însăilarea unor date sociologice cvasi-cunoscute cu ceva ideologie stângistă astfel încât să rezulte chestii mărețe gen „noua geografie economică” sau „noua teorie a comerțului”. Chestii pompoase, numai bune de păcălit fraierii.

De ce-l aduc în atenție pe individ? Pentru că este unul dintre cei care „demonstrează” că inflația din SUA este de 2%. Râd și curcile, doar că asta nu e o chestie care să-l miște pe individ. El are o sarcină trasată, astfel încât mănâncă rahatul cu seninătate, pretinzând că e ciocolată. Și-o face la modul profesionist, exact așa cum i-au trasat-o serviciurile din dotare.  

Acum să vă explic de ce-l aduc în atenție. Pentru că-mi amintesc data de 4 iulie 2012. În afară de faptul că aia este ziua celei mai mari târfe a planetei, s-a mai petrecut ceva. De pe blogul lui Krugman, o nulitate despre care nu auzise nimeni - Kim Lane Scheppele pe numele său - lansează un atac la adresa lui Ponta. Acum Ponta e major, poate să se apere singur, doar că acel atac a fost unul menit a ne arăta câtă ticăloșie încape în portofoliul „partenerului strategic”. Puteți citi acea însăilare de minciuni aici(https://archive.nytimes.com/krugman.blogs.nytimes.com/2012/07/05/guest-post-romania-unravels-the-rule-of-law/). 

Bun, e dreptul oricui să aibă opinii. Pot înțelege asta. Doar că nu înțeleg cum de Krugman, extrem de vorbăreț înainte de acel articol - a băgat capu-n păpușoi, refuzând să mai răspundă solicitărilor de explicații. Toate minciunile îmbrobodite acolo par făcute de securiștii de la București cărora le-a fost servită grăsana aia infectă ca săgeată pentru publicarea pe blogul lui Krugman. Acum nu știu cât a costat operațiunea sau dacă a fost una „servită gratuit” de ultra-corupta Ambasadă a SUA de la noi. Se știe bine că prostovanul ăla căruia îi raporta băsescu - Mark Gitenstein  pe numele său - a supt subtanțial din țara asta mult mai mulți ani după ce i s-a terminat mandatul. Așadar, e posibil să fi fost un „serviciu gratuit”, doar Gitenstein avea interese majore aici. Între altele, Adamescu îi dădea șpagă tovarășului ambasador 100 000 $/lună. Bani care însă nu l-au ferit pe Adamescu de o „expropriere” securistică și de o moarte cu schepsis în pușcărie. Aviz amatorilor dornici de „cooperare” cu partenerul strategic! 

Să revenim acum la postarea cu pricina. Am mers mai departe pe fir, scriindu-i personal individei care se dă profesoară la Princeton. Spun „se dă” nu pentru că n-ar activa acolo, dar din punctul meu de vedere, nulitatea aia nu ar putea ocupa nici măcar postul de femeie de serviciu. N-ai cum să te declari profesor în condițiile în care tu preiei un text redactat de securiștii de aici și-l publici sub numele tău. N-ai cum deoarece înseamnă că ești o cârpă. OK, să trecem peste acest aspect. 

După cum v-am spus i-am scris individei și nu o dată, ci de două ori. Ultima dată la ceva timp după articolul cu pricina, întrebând-o pe un ton cât se poate de civilizat, dacă e mulțumită de activitatea dictatorului de mucava de-aici. Atât. I-am amintit, desigur, că semnătura ei apare pe blogul lui Krugman. De asemenea, i-am spus cum Krugman a devenit brusc extrem de tăcut, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Credeți c-a răspuns scrofița noastră? Ei, cum ar fi fost să răspundă când ea, probabil, nici măcar nu avea habar ce-a povestit în articolul respectiv. Bag mâna-n foc că nici nu l-a citit! Ori a ascultat ordinul, ori și-a încasat șpaga. Ori ambele deoarece, la licuriciul strategic, cele două aspecte nu se exclud. 

Și uite-așa mi-am amintit de întreaga tărășenie acum, când același Krugman „demonstrează” că inflația a scăzut sub 2%. Cum o face? Scoțând din ecuație mâncarea, energia, mașinile  second hand s.a.m.d. Te și întrebi dacă e sănătos la cap pentru a scoate o asemenea gogoriță. Asta nici măcar un student repetent de la ASE n-o face. Dar uite că și-o permite „laureatul Nobel” al lui Pește. 

Pentru mine, asemenea exemple de prosie ticăloasă sunt cât se poate de salutare. De ce? Ne arată transparent în ce lume mincinoasă trăim. Păi dacă boschetarul ăsta economic și măturătoarea cu creier de limax sunt personaje de prim rang ale „opiniei publice”, atunci înseamnă că am greșit planeta. Îl aștept pe economistul lu' Pește să ne ilumineze spunându-ne cum taxele pe carbon conving soarele să nu ne mai încălzească  global. Asta în timp ce vom tremura cu paltoanele pe noi!

19 comentarii:

  1. „ Este periculos să fii inamicul Statelor Unite, dar a fi bun prieten al americanilor este pur și simplu fatal ! ” spunea pe bună dreptate un oficial american cinic, prin anii 80 ai secolului trecut. Cum și de ce ?! Pentru că prima armă folosită de americani este teribilă.
    ,, Totalitarismul financiar este rece. Nu cunoaște nici milă, nici sentimente. Dictaturile politice sunt jalnice în comparație cu acest nou totalitarism. O anumită rezistență a fost posibilă în cadrul celor mai dure dictaturi, nicio revoltă nu este însă posibilă împotriva unei bănci… Procesul de standardizare a lumii nu poate fi oprit în viitorul apropiat. Pentru că totalitarismul democratic este ultima fază a evoluției societății occidentale. Evoluția începută în Renaștere… Integrarea europeană care are loc sub ochii noștri, provoacă dispariția pluralismului în cadrul acestui conglomerat, în favoarea unei puteri supranaționale. » AZ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kissinger a fost care a scris despre dușmani și prieteni

      Ștergere
  2. "Ei, cum ar fi fost să răspundă când ea,"

    https://trenduri.blogspot.com/2022/05/fenomenul-sarlatanilor-spirituali.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta cu gresitul planetei sa fi convins ca asa este. Dupa ce se va termina cu planeta puscarie, va fi un pamant nou si un cer nou, toate cele vechi vor trece. Poate ne vedem acolo, cine stie...nu te ma supara pe scrofite si premianti politici "Nobel", e plin pamantul de ei. Esti prea focusat pe ce se intampla aici si mirat de prestidigitatia Satanei, care incearca sa-i insele pana si pe cei alesi.
    L&B

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In opinia mea NU STIM ce va fi...." Religia, o frază de dânșii inventată " a spus o un geniu, chiar daca a preluat si din "iluminismul" epocii.
      Cei care au propus un sistem bazat pe " planul lui Dumnezeu " au fost niste baieti deștepți.
      Pe baza acestui concept mare parte din restul ....anonimilor are răspunsuri pentru toate intrebarile, inclusiv si mai ales , pentru cele nepuse.
      Poate ar fi bine sa (re) citești " Numele trandafirului" si " Relatare despre Regele David", scrise de niste baieti deștepți din "cealalta" echipa. La cafeaua de după, ""Controversa Ionului" unde vei gasi ipoteze si despre originea astanismului.

      Ștergere
  4. "Există o jigodie care se auto-intitulează „economist liberal”. Ca orice javră a sistemului, are blog ținut de New York Times, iar opiniile sale sunt larg preluate de media americană."

    1. Tu nu te-ai prin pana acum ca la occidentali in frunte cu anglo-saxonii "liberal" ESTE DE STANGA si nu de dreapta?

    2. Tu nu te-ai prin pana acum ca New York Times este o OFICINA MARXISTA?

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/press/the-ny-times-supported-stalin-communism-as-the-way-to-the-future/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/press/new-york-times-called-for-reality-czar-to-imprison-anyone-they-call-is-fake-news/

    https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/socialist/why-is-washington-post-new-york-times-always-anti-american/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marxismul este exclusiv despre proprietatea comuna a mijloacelor de producție. E bine sa folosim termenii știind ce înseamnă sau sa nu facem comentarii dacă nu știm, si asa e varza Internetul, zic sa nu contribuim si noi.

      Ștergere
    2. "Marxismul este exclusiv despre proprietatea comuna a mijloacelor de producție"

      Hai sa mori tu?
      Se pare ca pana acum nu ai catadicsit sa citesti "Manifestul Partidului Comunist" al lui Marx si Engels, sau daca ai facut-o in mod evident ca ai sarit peste partea cu ingieria sociala si "crearea omului nou".
      https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm

      Sa nu mai vorbim despre faptul ca esti atat de batut in cap si de aerian incat tu nu ai auzit pana acum de MARXISMUL CULTURAL, alias "neo marxismul".
      https://evadare.ro/politica/cele-trei-idei-noi-ale-globalismului/

      Discutii din astea puerile despre ce este marxismul sa le ai cu copiii de la tine de la bloc, nu cu oameni ca mine.


      Apropo, ia intreaba-ti parintii si bunicii despre cum au trait pe timpul "epocii de aur" si al "socialismului multilateral dezvoltat"?
      http://www.cnsas.ro/documente/istoria_comunism/documente_programatice/1975%20Programul%20PCR.pdf

      Ștergere
  5. De data asta nu prea ai dreptate. Se folosește curent acest KPI, este foarte relevant pentru sectorul economic industrial, manufacturier sau de servicii excluzând serviciile horeca. Este extrem de relevant pentru aceste industrii pentru ca majoritatea actorilor sunt hedged pe materii prime si curs de schimb, dar si pentru ca dacă totul in afara de mâncare nu mai creste, ce treaba are mâncarea sa crească? Nu înseamnă ca nu ne uitam si la KPI pentru mâncare / chirie care afectează disproporționat pătura săracă si medie. Te lași purtat de emoție aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, păi nu prea merge. Dacă facem așa, atunci hai să ne uităm și la datele privind consumul și o să înțelegem exact de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă. Adică picajul generalizat al consumului.
      Chestiunea trebuie analizată cu atenție și abordată din toate unghiurile, însă a prezenta situația atât de simplist precum o face Krugman e demn de un repetent la ASE. Dar asta am mai spus-o! :)

      Ștergere
    2. Anonimule!
      Ce relevanta are un indicator partial, alta decat o manea cu dedicatie?
      E limpede manipularea ordinara!

      Ștergere
    3. Nu va mai pierdeti timpul pretios, analizand statistici false!
      La fel de mincinoase ca politicile economice care la conduc!
      Bidenomics spune totul!

      Ștergere
    4. Krugman nu prezenta o imagine de ansamblu in articol din câte am văzut, ci se referea la o chestiune anume si atât. Anume ca pe palierul industrial / manufacturier nu mai avem inflație, chestiune foarte relevantă pentru acest sector si cu implicatii pentru populație de ex la achiziții de bunuri de folosință pe termen lung, dat fiind ca apăruse o inflație puternica in sectorul auto sau mobilier. O fi Krugman overrated, dar nici un pierdut complet in economie nu este. Este un KPI relevant. Probabil ca tu vroiai sa auzi / citești despre o situație generală analizată general. Nu cred ca asta era scopul articolului.

      Ștergere
  6. Dar dacă tot veni vorba despre jigodii și ticăloși am văzut că pe Steve Jobs, de exemplu, îl numeai "genial" tocmai pentru că era jigodie, escroc și ticălos.

    https://trenduri.blogspot.com/2010/11/pretul-succesului.html

    "Apple este dependentă de geniul lui Jobs"

    https://trenduri.blogspot.com/2012/11/picajul-marilor-japonezi.html

    "Jobs a fost genial prin modul în care a dezvoltat business-ul. Încă de la începuturile Apple Jobs a insistat să deţină totul"

    https://www.theregister.com/2013/07/10/apple_found_guilty_ebook_price_fixing/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mi-a placut la Jobs a fost interdictia impusa copiiilor lui(lipsiti deocamdata de discernamint) de a folosi, toate mizeriile de tablete, telefoane, laptopuri.
      Asta-i de nota 10( m-a copiat pe mine :))
      Prin ASTA a dovedit de fapt genialitatea sa(ca si multi alti miliardari care-si cresc copiii in austeritate virtuala TOTALA, doar asa se pot scoate lideri adevarati ai vastelor lor averi)!..restul pe mine personal ma lasa rece.
      BAGATI LA CAP PARINTILOR!!!

      Foarte putini parinti realizeaza ca accesul copiiilor la aceste porti catre depravare este ucigatoare pentru copii.
      Imbecilizarea creti-noida care stapineste mintea facuta muci a adultilor ii face sa creada ca daca copilul lor are un telefon smart el automat este CINEVA, situat deasupra altor fraieri care "nu-si pot permite"
      Este incredibil cum isi distrug copiii cu mina lor!
      Amza

      Ștergere
    2. WTF? Asta confirmă că era un bou. Nu așa se procedează, ci:

      https://redirect.invidious.io/watch?v=Qxdl7nGnHbM

      Primul comentariu:

      "My 10 years old son uses Fedora without knowing what it is. He simply didn't see any other system and have zero problem with that. He can do whatever he wants and of course attends school lessons too."

      Bibliografie suplimentară:

      https://www.gnu.org/education/edu-schools.html

      https://www.gnu.org/education/edu-why.html

      https://matei.one/compsw.html

      Ștergere
    3. Era să uit. Joc video pentru copii:

      https://www.republica.com/gizmos/skunks-un-simulador-de-conduccion-ideal-para-ninos-20120418-08001742191/

      Ștergere
    4. Inainte de a folosi tehnologia virtuala copilul trebuie sa aibe DISCERNAMÂNT si sa si consolideze in mod clasic(citit scris fizic) cultura generala. Aceasta nu se capata la 5 ani, nici la 10 sau 15 cum cred unii pariti dobitoci. Cu multa truda de abia spre 18 ani.
      Daca , de inconstient ce esti, lasi copilul de 5 ani sa "se joace" pe telefon , el automat se duce pe porno, ca atita poate el la virsta asta.
      Sau poate nici nu realizezi ce inseamna asta ptr copii?

      Ștergere
    5. Telefoanele și tabletele sunt niște porcării, dar eu spre exemplu la 10 ani aveam un calculator HC-85 și la 4-5 ani aveam pick-up la care ascultam muzică și în primul rând povești. Nu țin minte să mă fi preocupat ceea ce zici dumneata. Prin 1991-1992 aveam și căști wireless:

      https://www.radiomuseum.org/r/chinaglia_headphone_radio_hp_1000.html

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)