marți, 10 octombrie 2023

Ecuația Orientului care dărâmă castelul de nisip al Occidentului


Micul nostru secret” în ceea ce privește invazia Irakului nu a fost - așa cum s-a și dovedit, de altfel - vreo armă nucleară sau chimică existentă acolo, ci câștigarea unei poziții cheie pe hartă. Motivul? Forțarea exportului de gaze dinspre  Orientul Mijlociu spre Europa ca alternativă la Rusia. După Irak a urmat Siria. Motivul? Același. Priviți harta și veți vedea clar piesele puzzle-ului. Doar că în Siria treburile nu s-au mai pupat, iar în Irakul jefuit fără milă de americani „coeziunea” a picat ca o frunză-n vânt. Orientul are prostul obicei de a strica jocurile imperiilor. Nu știu de ce, dar ceea ce știu este că mereu îi iese acest joc. 

Începând cu Trump, o nouă politică s-a dezvoltat. Umila Arabie Saudită a fost împinsă într-o „împăcare istorică” - și oarecum contra naturii - cu Israelul. La un moment dat se vorbea că Arabia Saudită va porni războiul împotriva Iranului împreună cu Israelul. Ar fi fost ceva deosebit de ciudat. Doar că scopul, chiar dacă mulți nici acum nu înțeleg, era altul. Mai precis un coridor comercial Europa - Israel - Arabia Saudită - India. Din nou, puzzle-ul iese la suprafață, iar harta nu ne minte. 

Care era motivul unei noi rute comerciale? Păi are multiple roluri. În primul rând concura direct cu „Drumul Mătăsii” și cu „Marea Rută Rusă”. Apoi, se planifica o înlocuire a Chinei cu India în ceea ce privește producția de bunuri. În acest fel chinezii ar fi picat spectaculos în timp ce India s-ar fi ridicat la fel de spectaculos. Doar că toate pe lumea asta au un tâlc. Oare de ce Drumul Mătăsii trece pe unde trece și nu pe unde ar fi vrut Occidentul? Asemenea întrebări  nu-și pun idioții din zona think-tank-urilor care planifică lumea precum un mers la picnic. 

Și uite-așa a venit la momentul neoportun marele deranj din Israel. Nebunia declanșată de reacția absolut asimetrică a Israelului în Gaza - unde nu se mai poate vorbi decât de terorism de stat - a făcut ca Arabia Saudită să se retragă din negocierile de pace cu Israelul. Negocieri care, de altfel, nu mergeau foarte bine. 

Și uite-așa, castelul din cărți de joc al Occidentului se dărâmă, iar Europa devine prima victimă a nefastului mers pe „mâna americană” din Orient. Opțiunile se închid pe zi ce trece. Nu mai vorbim de faptul că, pe măsură ce se tot înaintează cu „opțiunea indiană”, se descoperă noi probleme care nemulțumesc ambele părți: americanii se așteaptă la un mediu maleabil similar celui găsit în China, în timp ce indienii se consideră umiliți de abordarea grosolană. De asemenea, acolo nu există know-how-ul și dorința de cunoaștere din China. China are o istorie atee, în timp ce India e mai orientată către spirit. Asta face ca întreaga construcție dorită de Occident să scârțâie grav în India. În timp ce chinezul muncește pentru că nu are alt ideal decât unul al lumii acesteia, indianul mai are și „iluminări” și de multe ori o șterge fără să zică nimic. De asemenea, sistemul castelor e devastator pentru business-ul de tip american. Când trebuie să respecți ierarhii tradiționale, toate relațiile din interiorul întreprinderii se fracturează.  

Mă rog, sunt multe elemente care conduc la o dărâmare din interior a construcției. Mai mult, dintr-o dată, Occidentul cere ca India să se schimbe brusc și să devină, în același timp, fabrica Occidentului, dar și câinele de pază care să-i muște pe chinezi. Însă treburile nu merg așa. Există numeroase dispute între India și China. Însă, dacă vă veți apleca asupra lor, veți constata că ele sunt absolut ridicole. Sunt în dispută câteva zone insignifiante din toate punctele de vedere. De asemenea, mai e regimul apelor teritoriale - aici e mai complicată speța, dar, de asemenea, se poate rezolva.

Cert este că niciun indian nu prea are chef să se schimbe pentru a da prilejul Occidentului să-și rezolve treburile. Dacă fac blaturile cu Occidentul, le fac pentru că scot mult mai mulți bani decât și-ar fi imaginat, însă asta nu înseamnă că au de gând să meargă până la cap. Și în niciun caz nu trebuie să credeți că banii asigură vreo fidelitate din partea Indiei. Dacă n-ai făcut afaceri cu indienii n-ai cum să știi cum te lasă cu fundu-n baltă când ți-e lumea mai dragă, cum o sucesc ca la Ploiești când te simt într-o poziție fragilă și cum te storc de bani atunci când observă că mai e loc de tăbărât pe spinarea ta. Chestiunile de acest tip sunt efectiv de neacceptat în business-ul modern. Mai mult, părerea mea este că India are propria sa cale de dezvoltare, care însă nu are nicio legătură cu Occidentul. 

N-o să insist acum în privința Indiei. O să avem prilejul să mai discutăm deoarece zona e fascinantă și va oferi numeroase surprize în viitor. Ceea ce trebuie să constatăm e că deranjul din Israel și schimbarea masivă a principalei piese de pe tabla de șah - Arabia Saudită - semnalizează o stricare definitivă a cărților Occidentului. Astfel, strict situația actuală din Israel devine nesemnificativă la nivel global, chiar dacă va face prima pagină a ziarelor mult timp de-acum înainte. 

De fapt, evenimentul epocal este reprezentat de căderea definitivă a Europei. Rămasă fără surse energetice, dar și cu toate căile comerciale blocate, Europa nu are soluții deoarece este prinsă între ciocan și nicovală. Din punct de vedere logic, singura soluție a Europei este Rusia, dar aceasta nu mai este o soluție întrucât Bătrânul Continent este sub ocupație americană, astfel încât trebuie să stea solidară cu gașca în care a fost băgată. Doar că acea gașcă nu mai e de mult un club select al prosperității, ci cea mai scurtă cale către foame întrucât, cu toate forțările, SUA nu mai poate face față necesarului întregii sale alianțe energofage. Chiar dacă nemții par a se întoarce cu basca-n mână spre poarta rușilor, este doar o mișcare disperată, care va fi penalizată de ambele părți. Atâta timp cât ești într-o barcă, nu prea mai poți cere ajutor de la adversar. 

Mai mult, există și certitudinea că SUA nu va avea nicio apăsare în a sacrifica Europa. De altfel, asta se vede cât se poate de clar încă de acum când degradarea nivelului de trai se petrece treptat, dar sigur. Programatic, aș spune. Doar că, la cum se văd lucrurile, SUA nu are absolut nicio problemă în a-și sacrifica propriul popor, ceea ce ne arată limpede sclerozarea elitelor din spatele sistemului. Partea hazlie este că tot felul de conspiraționiști(ăștia-s adevărații conspiraționiști!) găsesc tot felul de justificări nebunești comportamentului aberant al puterii Occidentale. Ba că va genera nu știu ce mixare de populații(Kalergi), ba că va uniformiza lumea s.a.m.d. Toate ideologiile fantasmagorice scoase ca justificare sunt eșuate, astfel încât întreaga construcție a Occidentului va pica atunci când oamenii vor realiza asta. Asemeni împăratului gol, Occidentul încă mai crede în soliditatea construcției sale care, pe zi ce trece, ne dezvăluie că nu-i decât un castel de nisip, gata oricând să se prăbușească sub greutatea butaforiilor ideologice care-au servit drept petice necesare „consolidării” construcției. 

10 comentarii:

  1. Toata povestea asta imi amintește de o întâmplare hazlie . Eram la o aniversare,in fata mea era tortul din care se tăiase cam un sfert. Moarta dupa dulciuri fiind,am inceput sa mananc din interiorul tortului. Prinși in discutii,ceilalti nu au observat ce fac. Si tot am mancat din interiorul tortului (de deasupra părea intact) pana cand la un moment dat s-a prăbușit. Cam asa se va intampla si cu americanii care or sa se prăbușească brusc. Din pacate de gât cu Europa!

    RăspundețiȘtergere
  2. tahionromania.blogspot.com10 octombrie 2023 la 11:06

    https://rumble.com/v3o2997-cum-a-cucerit-blackrock-lumea.html

    RăspundețiȘtergere
  3. "Iarna nu i ca vara!" .... si nici Orientul la fel de colectiv ca Occidentul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bibi crede ca valorifica dar de fapt o sa valorifice mossad contra lu Bibi iar la final vor pierde toti. Regiile serviciilor sunt doar regii realitatea bate filmul. Domnu Dan, ce credeti cere Zele la Bucuresti cartuse si romani in teren pentru Ucraina?

    RăspundețiȘtergere
  5. In ultima parte a articolului faceti referire la planul Kalergi ca una din ideologiile fantasmagorice care a esuat. Din pacate nu cred ca este asa. Raportandune la situatia actuala asa pare, (faceati referire in postarile trecute la insule etnice, religioase, rasiale create in occident), dar noi nu stim exact timpul pe care si l-au alocat planificatorii pentru acest plan. Dupa mine suntem abia la pasul 2 al acestui plan. Pasul 1 - introducera in tarile albe de BARBATI NEGRII tineri plini de energie si testosteron, apti de procreere. Pasul 2 - omararea BARBATIOLR ALBI prin razboi si injectati fortate. Deja 500.000 de ucrainieni si cateva zeci de mii de rusi sunt morti. Dupa ce se vor temina ucrainienii se va lupta pana la ultimul polonez, neamt, roman, etc. Apoi mortile subite datorate injectarilor obligatorii par a afecta in primul rand barbatii. Pasul 3 - Interzicera casatoriilor intre barbatii albi(atati cati vor scapa de moartea prin razboi si injectare) si femeile albe.Sunt voci care cer deja acest lucru. Pentru moment femeile albe sunt crutate. Ele sunt necesare indeplinirii planului. FEMEIA ALBA este premiul oferit barbatului negru. Dansurile lascive ale prostituatelor albe in tabere "refugiatilor" reprezinta confirmarea scopului pentru care barbatii negrii sunt adusi aici. "Suntem aici pentru voi, va vrem, suntem disponibile si doritoare" semnifica activitatea lor. Este o confirmare si o reamintire a scopului pentru care au fost adusi aici. Abunda media de imagini cu barbati negri si femei albe in ipostaze idilice. Ba la nunta, ba in destinatii exotice ba cu copii maro ca familii fericite. Intotdeauna sunt barbati negrii si femei albe, niciodata invers. Casa, masina, locul de munca sunt in subsidiar sun bonusuri care conteaza mai putin. Pasul 4 - Procreearea rasei mixte si preluare ei de catre stat. Pasul 5 - Sacrifiacrea atat a femeii albe cat si a barbatului negru pentru a cimenta reusita planului. Orice legatura cu trecutul trebuie stearsa. Femeia alba va fi una depresiva intelegand grozavia la care a participat si i se va oferii varianta "mortii cu demnitate" adica eutanasia iar barbatul negru violent si distrugator nu mai are loc in nou creata lume. Nu imi este clar cum ii va fi facut felul, Probabil va fi trimis fortat inapoi in Africa ce va redeveni o colonie de munca din care nu se va mai putea scapa. Sa dea Domnul sa nu se implinesca. Chiar daca planul se suspenda si ramane in stadiul actual un rau imens deja s-a facut. Sa ne rugam Domnului nostru Iisus Hristos sa nu igaduie ca acest plan sa merga mai departe, oricare ar fi pasii pe care fii intunericului i-au planuit(cei de mai sus sau cu totul altii) si sa ramana la acest stadiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Probabil va fi trimis fortat inapoi in Africa ce va redeveni o colonie de munca din care nu se va mai putea scapa".
      Logistic nu se va mai putea trimite nimeni inapoi si nici nu va mai fi cazul in conditiile in care Europa pentru cei ramasi va deveni o Africa, sau o colonie de munca bruta, strict agrara pentru sustenanta. Deja incepe sa se vada cu ochiul liber.

      Din nefericire pentru asta trebuie sa ne pregatim copiii....calire, rezilienta, toleranta, rabdare cu carul dar si iubire, intelegere, deoarece in alt mod nu se VA MAI PUTEA.

      Insusi Creatorul ne-a adus in acest punct, pentru a nu avea alta posibilitate decit sa intram intr-o etapa NOUA DE DEZVOLTARE a omenirii complet diferita de cea dinainte: violenta, agresiva, lacoma, avara.
      Doamne Ajuta!

      Ștergere
  6. Mizele razboaielor din Orient au fost mai multe:
    - Miza resurselor de petrol in cazul Irakului, a Libiei (din Africa) si partial a Siriei
    - Miza Israel. Dusmanii Israelului trebuiau distrusi. Este cazul razboiului din Siria, dar si al razboiului din Liban, declararea Hezbolah ca organizatie terorista.
    - Miza indiguirii (izolarii) Iranului, dar si a Chinei. Rusia era deja indiguita, prin extinderea NATO in Europa de Est. Pentru indiguirea Iranului, dar si a Chinei, a fost declansat razboiul din Afganistan. Prabusirea turnurilor gemene si razboiul impotriva terorismului a fost doar un pretext. Din Think-tank-urile americane pornesc ideile despre indiguirea tarilor neprietene.

    RăspundețiȘtergere
  7. '' Asemeni împăratului gol, Occidentul încă mai crede în soliditatea construcției sale care, pe zi ce trece, ne dezvăluie că nu-i decât un castel de nisip, gata oricând să se prăbușească sub greutatea butaforiilor ideologice care-au servit drept petice necesare „consolidării” construcției. ''
    Ma rog la Dumnezeu sa ai dreptate si sa se petreaca mai repede, cit mai repede !

    RăspundețiȘtergere
  8. Africa e deja pierduta de catre Occidentul Colectiv!
    Urmeaza acum pierderea Orientului Mijlociu!
    Si incepe curand, si pierderea Orientului Indepartat: Taiwanul si Coreea de Sud!

    RăspundețiȘtergere
  9. Egiptul AMENINȚĂ că ne trimite UN MILION DE REFUGIAȚI islamiști pe cap!
    https://www.nationalisti.ro/egiptul-ameninta-ca-ne-trimite-un-milion-de-refugiati-islamisti-pe-cap/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)