miercuri, 4 octombrie 2023

Vremea separării apelor


Fără doar și poate trăim timpuri istorice. Debarcarea lui Kevin McCarthy - fulgerătoare și fără echivocuri - arată schimbările tectonice masive din politica americană. Poate părea un eveniment normal pentru cei din afara SUA. Însă nu este! Ceea ce vedem acolo e începutul unei revoluții(sau involuții absolute întrucât nu avem toate datele).

Știu că par vorbe mari, dar întreaga tevatură e generată de „dărâmarea casei”. Brusc, americanii s-au trezit cu fundu-n baltă. După câțiva ani de bidenomics fundamentele se prăbușesc, iar cifrele adevărate încep să iasă la iveală la fiecare revizuire a comunicatelor anterioare. Marea minciună de până acum, coafată până la penibil, se arată aproape nudă, făcându-ne să constatăm cu stupoare că „proaspăt rejuvenata economie” e doar un cadavru inert, aflat în descompunere, dar căruia i s-a aplicat un strat imens de fard. 

V-am spus ieri pe Telegram că situația monetară se înrăutățește. Pentru prima dată de la Marea Criză de la începutul secolului trecut, masa monetară M2 se prăbușește. E un mecanism simplu care ne indică faptul că nu mai sunt suficienți bani pentru acoperirea emiterii de datorii. Astfel, randamentele sunt în creștere deoarece toată lumea aleargă după bani. Ce înseamnă asta? Ca idee, anul viitor vom ajunge cu randamente de două cifre, cel mai probabil mergând spre 15%! Acum pare incredibil, dar vă spun să vă notați această cifră. 

Suntem în 4 octombrie. Marea Criză de acum un secol a început în 2 octombrie, Criza Financiară din 2008 în 24 octombrie. Nu cred în coincidențe și de aceea nu mă miră modul în care „analiștii” de la Goldman, Morgan Stanley s.a.m.d. s-au iluminat brusc spunând în rapoartele lor pe șleau ceea ce spune subsemnatul de-o groază de timp. Or fi și ei propagandiști ruși? După ce atâta amar de vreme au găsit justificări pentru toate nebuniile efectuate, s-au trezit acum din adormire. Ciudat, nu-i așa?

Am spus-o de mai multe ori: realitatea nu iartă niciodată. SUA au condus lumea pe panta unei fantasmagorii financiare. Mulți știu adevărul, dar nimeni nu vrea să se gândească la momentul în care adevărul va lovi. E realitatea pe care se bazează elitele din spatele sistemului, iar cele pe care vi le descriu în continuare au legătură cu constatarea anterioară.

Suntem foarte aproape de o prăbușire sistemică. Posibil ca înlăturarea lui McCarthy să aibă și ceva ocult în ea. Nu-mi dau seama cui va folosi blocarea Camerei și cum se vor desfășura de-acum înainte ostilitățile. Vom vedea asta cu siguranță în perioada imediat următoare. Ceea ce e cert e că vârtejul începe. 

Arhitecții sistemului par a-l controla. Să vă explic acum cum stau treburile. În ciuda dezastrului, ceea ce vedem este o mișcare gândită la rece. Creșterea randamentelor va avea efecte dezastruoase în toate economiile lumii. Inclusiv în SUA. Vom vedea insolvențe, picaje bancare(patru bănci deja se pregătesc să fie îngenuncheate în SUA; asta probabil în maxim 2-3 săptămâni). Sunt fenomene groaznice care includ și picaje definitive ale unor state. Dacă vă întrebați de ce s-a activat brusc FMI-ul peste tot în lume, iată răspunsul. 

Mecanica financiară actuală ne spune că randamentele mari conduc la picajul pieței aurului. Este o șmecherie pe care americanii le-au făcut-o chinezilor cu argintul. De data aceasta, atacul principal se dă la Rusia, țara care a schimbat radical structura rezervelor, renunțând la dolar și euro în favoarea aurului și yuanilor. E greu să fac acum o proiecție exactă în ceea ce privește modul în care va fi afectată Rusia. Doar că îmi este cât se poate de clar că va fi afectată. Și nu doar ea. Cu alte cuvinte, americanii pregătesc nucleara financiară căutând astfel să provoace daune iremediabile Rusiei și celorlalți revoltați de la nivel mondial. 

Teoretic chestiunea funcționează. Statele vasale ale SUA ar urma să fie protejate de FMI, chiar dacă populația acestora se va scufunda într-o sărăcie crâncenă. Însă se mizează pe o suferință accentuată a revoltaților lumii care vor fi lăsați să urle pe străzi. Toate țările BRICS au pus la punct mecanisme de tranzacționare având și aurul ca garanție, astfel încât toate aceste contracte ar urma să pice. 

În plus, sunt pregătiți și pașii următori. SUA ar urma să-și răscumpere datoriile vechi cu bani noi, adică bani afectați de inflație, după care vor reîncepe scăderea randamentelor pentru a reveni în zona „sustenabilității”. Se va mai lăsa însă cineva păcălit de scamatoriile acestea?

Hmm, arhitecții din spate au gândit-o ca la șah. Ceea ce mi-a atras atenția este că FED-ul și-a tokenizat depozitele. Ce înseamnă asta? Un pas mare către CBDC. După o măgărie, întotdeauna sistemul face ceață pentru a-și ascunde minciuna. Așa cum acum „analiștii lu' Pește” s-au trezit că e groasă, la fel și atunci trompetele sistemului vor „lua foc” acuzând cheltuirea nejustificată a banului public, prăduirea bugetului, corupția s.a.m.d. Vă e cunoscută întreaga diseminare care va veni ca o mănușă necesității „schimbării paradigmei monetare” și trecerii la un sistem modern, sigur și, mai ales „corect”. Ați înțeles definiția CBDC-ului? De fapt despre asta e vorba.

Pentru partea adversă contracararea unei asemenea mișcări se poate face extrem de simplu. Ține, în primul rând, de decizia politică. Fluxurile economice sunt aceleași, iar o monedă în picaj, chiar dacă le influențează, nu le poate distruge. Practic acum putem vedea ori o ruptură magistrală, ori un blat oribil la nivel mondial. Ruptura magistrală înseamnă un picaj iremediabil al elitelor din spatele actualului sistem de putere instaurat la nivel mondial. Ar fi o adevărată revoluție, o redesenare a istoriei și o refacere din temelii a legilor Terrei. Despre asta este vorba și, iată, a sosit vremea în care putem vedea limpede și fără echivoc în ce lume am trăit și în ce lume urmează să trăim. Dacă vom asista la un blat coordonat la nivel mondial, trebuie să înțelegeți că a reușit conspirația și că ne așteaptă vremuri grele. Altfel, cu siguranță va fi un război groaznic, dar cel puțin va exista speranța că binele n-a fost definitiv îngropat. Vedem ce va fi întrucât suntem spectatori, nu putem influența. A venit vremea separării apelor, cea în care vom ști exact dacă firul nostru de apă se va îndrepta spre apocaliptica lume a minciunii absolute sau ni se va mai da ceva timp de normalitate pe acest Pământ.

24 de comentarii:

  1. E posibil ca in cateva luni sa vedem petrolul la 50$/baril!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu este blat : va fi razboi ...daca este blat va fi inrobire totala ...asta sugerezi ? Va fi blat deoarece omenirea nu este capabila sa se autoguverneze datorita unui singur inconvenient fundamenta: lacomia !

    RăspundețiȘtergere
  3. Într-adevăr, nu putem influența nimic.

    Isaia 46:10-11: "De la început Eu vestesc sfârşitul şi mai dinainte ceea ce are să se întâmple. Şi zic: Planul Meu va dăinui şi toată voia Mea o voi face! De la răsărit chem o pasăre de pradă, dintr-un ţinut depărtat un om care să împlinească planul Meu. Am vorbit, voi împlini; am hotărât, voi înfăptui!"

    Totul e să nu ne lepădăm de Hristos, ca să primim răsplată de la Domnul (Efeseni 6:8). Nu trebuie să încercăm să schimbăm lumea, cum voiau comuniștii.

    https://redirect.invidious.io/watch?v=FUDdDFbdYNE

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Matei4 octombrie 2023 la 08:43
      Nu mai incerca sa prostesti lumea, pentru ca profetul Isia era measgerul Creatorului si nicidecum mesagerul lui Christos, chiar daca voi incercati sa masluiti prorocirile acestui profet, care a afirmat clar ca nu este un alt mantuitor decat EL Dumnezeu Creatorul, si niciun alt Dumnezeu decat cel adineaori mentionat!
      Asa ca te rog apeleaza la rationalitate si nicidecum la credinta a proasta bazata pe minciuni !

      Ștergere
    2. Autorul articolului a scris că nu putem influența, nu eu, care doar am arătat că Biblia confirmă. Despre Hristos:

      Isaia 53:4-5: "Dar El a luat asupră-Şi durerile noastre şi cu suferinţele noastre S-a împovărat. Şi noi Îl socoteam pedepsit, bătut şi chinuit de Dumnezeu, Dar El fusese străpuns pentru păcatele noastre şi zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră şi prin rănile Lui noi toţi ne-am vindecat."

      Nu cumva nici cântecul comunist anticreștin de la sfârșit nu l-ai ascultat? Uite încă unul:

      https://redirect.invidious.io/watch?v=DtpvnVtRUnE

      Subtitrarea între 2:40 și 3:07 e greșită, btw.

      Ștergere
  4. Nu stiu de ce dar am un dejavu. Vad o analogie cu 1918 cand bolsevicii i-au executat pe Romanovi. De o vreme incoace am impresia ca vom asista la ceva similar insa la scala globala. Scenariul propus in articol ma face sa cred ca Rusiei si Chinei nu le ramane decat alternativa razboiului mondial, revolutiei mondiale. Sfarsitul e evident incert. Nu toate rascoalele au succes. Dar si daca au atunci vai de mama elitelor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Probabilitatea este mai mare ca niciodată!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate, de data aceasta gresiti. Cartile sunt facute de chinezi si pretul aurului nu numai ca nu va scadea, dar va creste.
    Americanoizii nu mai controleaza sistemul financiar si chinezii le dau lovitura de gratie. Chiar daca vor avea si chinezii de pierdut si de suferit din acest RAZBOI FINANCIAR, pretul va fi mult mai mic decit in cazul unui razboi cu rachete.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca l aduc pe Trump in locul lui McCarthy?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este absolut nici o diferenta Doru.
      TOATE DRUMURILE DUC LA ROMA!

      Ștergere
    2. Trump se duce in alta directie...

      Ștergere
    3. Nu exista PLANeta B! Exista doar un singur Show, "The Truman Show!"

      Este incredibil ce rol penibil de GICA CONTRA joaca actorasul asta. Dupa ce s-a facut de tot rahatul in cei patru ani de palavrageala goala si actiune zero, acum se bazeaza pe prostia crunta a oamenilor pentru a LUNGI ACEEASI PELTEA.

      Singurul avantaj a oamenilor simpli este ca poate poate va mai amina evenimentele, insa nu cred ca are vre-o sansa. Face doar galagie in fundal.

      Ștergere
  8. Umanoid Bio-inginerească4 octombrie 2023 la 13:07

    ### Banii se scumpesc

    Într-o lume în continuă schimbare economică, evenimentele recente ne aduc o veste care nu poate fi ignorată: masa monetară M2 se prăbușește, iar randamentele sunt în creștere. Pentru prima dată de la Marea Criză din secolul trecut, se pare că banii devin "mai scumpi". Dar ce înseamnă asta și ce implicații ar putea avea pentru economia globală?

    #### Lipsa de Lichiditate

    Prăbușirea masei monetare M2 este un semnal alarmant care indică o lipsă de lichiditate în sistemul financiar. Cu alte cuvinte, nu există suficienți bani pentru a acoperi emisiunea de datorii. Acest fenomen poate fi comparat cu o secetă financiară în care râul de capital se usucă, lăsând în urmă un pământ arid de oportunități economice.

    #### Crescerea Randamentelor

    Ca efect direct al lipsei de lichiditate, randamentele încep să crească. Într-un mediu în care banii devin mai scumpi, toată lumea începe să "alerge după bani". Prognoza unor randamente de două cifre, mergând posibil spre 15%, indică o schimbare semnificativă în dinamica financiară. În astfel de condiții, împrumuturile vor deveni mai costisitoare, iar investițiile riscante mai puțin atractive.

    #### Reverberații Istorice

    Autorul notează că data actuală, 4 octombrie, este în apropiere de aniversările altor două crize financiare majore: Marea Criză și Criza Financiară din 2008. Chiar dacă este tentant să tragem paralele istorice, este important să ne amintim că fiecare criză economică este unică și influențată de un set complex de factori.

    #### Opinia Mea

    Desigur, analiștii financiari de la instituții mari precum Goldman Sachs și Morgan Stanley încep să iasă cu previziuni și rapoarte care subliniază această tendință. Însă, în opinia mea, este important să abordăm aceste previziuni cu o doză sănătoasă de scepticism. Alarmismul nu ajută la soluționarea problemelor; în schimb, necesită o analiză profundă și măsuri bine gândite.

    #### Punct de vedere neutru

    Este crucial să înțelegem că indicatori precum masa monetară M2 și randamentele în creștere sunt doar bucăți dintr-un puzzle economic mult mai mare. Ei pot indica potențiale probleme, dar nu garantează o criză iminentă. Un mediu financiar în schimbare necesită vigilanță, dar și echilibru în interpretarea și reacția la aceste schimbări.

    În concluzie, faptul că banii se "scumpesc" este un semnal economic care merită atenție și analiză. Cu toate acestea, trebuie să păstrăm un cap rece și să ne bazăm pe date concrete înainte de a trage concluzii pripite despre viitorul economic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul ăsta e scris de ChatGPT! Tu nu ai făcut decât Copy&Paste.

      Ștergere
    2. Jenant si vomitiv!
      Individul de mai sus:
      Te rugam sa nu se mai intimple!

      Ștergere
  9. Eu cred că "binele învinge până la urmă"! Se face lumină și pe strada noastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Derularea Planului Creatorului nu se face dupa principiul Bine-Rau.
      Lumina cu siguranta se va face, dar noi s-ar putea sa nu o mai apucam.

      Ștergere
  10. https://telegra.ph/The-collapse-of-parasitic-empires-09-26

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte corect titlul iar paradoxul este ca insasi aceste state vestice au realizat acest CAP DE LINIE. Ceea ce vedem derulindu-se intern reprezinta chiar demontarea si resetarea acestui parazitism elitist statal.

      Semnul cel mai evident:
      Intrebati acum un vestic/American ce simte el referitor la tara lui?

      Ștergere
  11. Nu înțeleg mecanismul, dacă ROI este spre 15%, ce schimbări majore apar in economie? Care sunt pașii? Dacă nu sunt de specialitate e mai greu de urmărit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dane totul este blat : citeste raportul clubului de la Roma din 2012 de la Bucuresti ...acolo este prevazut tot ce se intampla...ACUM SI MAINE !

    RăspundețiȘtergere
  13. America mai are o singura sansa: Trump presedinte din nou sau amana dezastrul prin razboiul cu Rusia.
    Comisariatele din tara trimit hartii acasa celor care au facut armata sa se prezinte pentru actualizarea situatiei militare la anumite unitati. Neprezentarea este contraventie. Fortele Speciale consemn sa nu paraseasca tara. Se transmit si alte informari cu informari catre populatie ce sa faca in caz de. America si nato au pierdut grav in Ucraina, situatia de iesire este calculata acum sa nu se vada liber dezastrul. Doar naivii credeau ca SUA si nato castiga in Ucraina. Vedem mai departe dar Romania nu are prea multi prieteni, bravo alora din servicii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Desi titlul acestui articol este foarte bine ales, totusi am unele nedumeriri, pai cum sa se termine banii Americii, cand tiparnita de dolari fara acoperire a FED-ului, poate tipari exact atatia dolari cat este nevoie, ca doar prosti care sa creada ca dolarul este valuta forte, sunt destui cei care nu inteleg ca valoarea dolarului sta numai in aceasta credinta a proasta, asa ca si alte credinte, asta pina cand rusii si chinezii vor reusi operatia de discreitare a dolarului prin inlocuirea acestei hartii fara nicio valoare, cu bani adevarati cu acoperire valorica in materii prime in combustibili si productie industriala, productie agricola si industrie alimentara fara de care nu se poate trai.
    In acest context, aurul are doar o valoare reprezentativa de comparatie, si nimic altceva. Asta inseamna ca daca occidentul va devalriza aurul, nu face altceva decat un harakiri care-l va duce in lumea mortilor, iar tari ca Rusia si China, ca si altele din grupul BRICS, isi vor putea vinde surplusul de produse pe aur ieftin, dar si asta numai daca au chef, pentru ca acest grup nu traieste din aur, ci din ceea ce produce, si pentru asta, au nevoie de americani si de occidentul colectiv, ca de un dop in cur.
    Concluzia este aceea ca analizaprezentatatde Dvs estedoar partial valabila, si anume doar pentru lumea "occidentala"si vasalii ei, care nu vor sa adere la grupul BRICS, grup care face aceasta "separatie a apelor"

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim 4 octombrie 2023 la 08:51
    "Deja vue" asta al tau poate fi interpretat aa cum zici, daca stii, sau accepti adevarul ca bolsevicii u lichidat tarul si familia sa dupa ce a primit ordinul de peste ocean de la bancherul Fish, cel care stia ca cea mai mare avere din lume, averea familiei Romanov, se afla depusa in bancile celor pe care astazi le numim Satanelor Globaliste din diferite tari occidentale, si ca prin lichidarea totala a familiei tzarului, toate bogatiile acestei familii le va ramane lor!
    Daca accepti acest adevar, si daca afirmatia ta cu acel Deja Vue, se refera la aceasta, atunci ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)