duminică, 15 octombrie 2023

Moartea post-adevărului


În timp ce Israelul se pregătește să intre în Gaza, numeroși oameni atrag atenția asupra faptului că cerbicia în a-și impune punctul de vedere se poate termina extrem de prost. Observăm că SUA trimite în disperare echipe de suport într-un ultim efort de a-și proiecta puterea. Însă există un element care le dă tuturor fiori reci pe șira spinării: pierderea narativului.

COVID a fost elementul inițial care ne-a făcut să constatăm că narativul s-a pierdut după aproximativ 1 an. Războiul din Ucraina a înjumătățit această perioadă. În cam 6 luni de zile, doar idioții mai repetau precum papagalii narativul oficial. Acum, în ciuda faptului că la televiziuni există obligația să se repete papagalicește sintagma „teroriștii Hamas”, din care să rezulte că de partea cealaltă ar fi compusă din îngeri, s-a obținut într-un timp record opusul. Mai nimeni nu mai repetă narativul oficial. Și asta în ciuda cantităților absolut disperate de minciuni aruncate în media.

În ceea ce vă spun în articolul de față nu este vorba despre ucraineni, evrei, arabi sau ce mai credeți. Este un simptom mult mai grav care indică pierderea unei lupte subtile. Bătrânii impotenți din spatele sistemului - cei care între două injecții menite câștigării „imortalității” mai emit câte-o aberație pusă instantaneu în practică de infernalul sistem de pârghii pe care-l manipulează - sunt în fața unei probleme majore: jucăria preferată nu mai funcționează. După atâta amar de vreme în care s-a investit imens în tehnicile de manipulare, după crearea unor școli super-specializate și după distilarea celor mai perverse tehnici, să te trezești cu un asemenea efect este ceva de coșmar.

Ceea ce trăim în prezent are un nume: picajul ideologic. E acel moment în care principiile ideologice - cele care stau la baza întregii construcții sociale - cedează. Când nimeni nu mai crede în justețea principiilor care ar fi trebuit să fie imuabile, întreaga structură se gripează, iar la prima furtună totul se prăbușește spectaculos. Asta e ceea ce vedem acum.   

Narativul oficial pică, ceea ce înseamnă că întregul sistem pică. Noi, cei care-am mai asistat la o prăbușire de regim în 1989, suntem acum martorii celei de-a doua prăbușiri spectaculoase. Prima prăbușire a fost a unei lumi create artificial cu 80 de ani înainte de prăbușire. Estul Europei a fost obligat să stea 55 de ani în obsesivul regim. La fel ca și acum, picajul regimului a fost precedat de o imensă picare de narativ. Sistemul a încercat să se mențină în diverse moduri. În unele zone a mimat abundența și a mai dat drumul libertăților individuale, iar în altele, din contră, a menținut sărăcia și oprimarea oamenilor. Nu e ciudat că, indiferent de setupul creat, s-a ajuns la aceeași dărâmare de sistem? Iar asta, atenție!, în condițiile în care oamenii erau devastați de prostirea impusă la scară de regim. Cei care ați prins acele vremuri cunoașteți sentimentul de perplexitate care ne încerca de fiecare dată când constatam că „treburile stau exact pe dos” față de cum ne învățase regimul. 

Ei bine, acum situația este infinit mai crâncenă întrucât se pune între paranteze un regim care parazitează omenirea de mai bine de trei secole și a cărei creație de acum un secol terorizează lumea mai ceva decât URSS-ul vremurilor apuse. Să ne înțelegem clar: atât URSS, imperiul comunist, cât și SUA, imperiul hegemonic actual, sunt creații ale aceleiași ideologii. Căderea URSS și a comunismului nu a însemnat victoria SUA ci, culmea, fragilizarea sistemului din subsoluri. Comunismul reprezenta un vârf ideologic al sistemului despre care vă vorbesc. De aceea, pentru cei care știau despre ce e vorba, picajul nu a reprezentat un motiv de bucurie. Înlocuirea comunismului cu capitalismul a fost o mișcare disperată, menită a salva ceea ce se putea salva prin apelul la un mecanism care funcționase până atunci. 

Planul, de data aceasta, a fost acela al revenirii către o societate distilată din amestecul ideologic al celor două. Iată de ce noi, cei care aveam instinctele ascuțite din vremea comunismului, n-am mai înghițit gălușca. De data aceasta Apusul - compus din indivizi îndobitociți la maxim - este forța generativă a noului regim care se dorește impus. Fără a avea experiența comunismului, vesticii înghit cu ușurință goangele ideologice pe care esticii trecuți prin comunism n-o mai fac. Aici este și paradoxul pe care l-am constatat, anume compatibilitatea perfectă între vestul îndobitocit și generațiile tinere de estici care, necunoscând experiența comunistă, înghit cu inconștiență aceleași goange. 

A apărut însă o problemă. Cu toate că planul marii conspirații a resetării era perfect pus la punct, cei trei pași ai săi au suferit grav. COVID, primul pas, a picat prin prăbușirea narativului. Ucraina, al doilea pas, a picat și mai repede tot prin prăbușirea narativului. Israel, ultimul pas, a picat la fel. Și mult mai repede. Trei eșecuri repetate menite a „controla resetul”. E ceva similar Vaticanului care, prin inventarea instituției „pontifului demisionar”, extinde ultimul pontificat pentru a amâna sine die ceea ce urmează.

Cei care n-ați trăit în acea perioadă trebuie să înțelegeți că populația est-europeană din 1989 era la fel de îndobitocită precum cea de acum. Întreg discursul unui estic de-atunci era la fel de plin de disonanțe cognitive precum cel al populației îndobitocite din prezent. Și, cu toate acestea, propaganda a picat. Cum a fost posibil? Mulți explică asta prin diferențele dintre ceea ce spunea propaganda că se întâmplă și ceea ce se întâmpla de fapt. Propaganda spunea că e bunăstare, dar oamenii nu aveau ce să mănânce. Tehnicile actuale ale propagandei fac exact același lucru: caută să suplimenteze lipsurile cu sugestia că e bine. Însă s-a depășit de mult nivelul de echilibru și acesta este motivul pentru care „post-adevărul” nu mai funcționează.

Dacă în 1989 problema era complexă, acum e un coșmar pentru elitele sistemului și nu  numai. Atunci exista ca alternativă „refugiul în capitalism”. Acum nu mai există alternativă. Vreau să vă spun că nu este un motiv de bucurie pentru nimeni întrucât problemele sistemului vor duce într-un hău SUA și Occidentul, dar nici restul țărilor nu-s izolate de acel hău întrucât inclusiv principiile lor fondatoare stau tot în ideologia comună de acum 300 de ani. Picând acea ideologie, practic se dărâmă tot, iar ideologii „resetului controlat” vor vedea că au avut dreptate doar pe jumătate, în sensul în care va fi un reset, dar sub nicio formă controlat. Este pentru prima dată în istorie când întreg sistemul socio-politic este în pericol de a rămâne efectiv în aer, fără niciun fundament la bază. Și nici noi, ca indivizi, nu stăm mai grozav întrucât, prin negarea ultimilor trei secole, ne trezim într-un dezechilibru de nedescris. Doar ancorarea în adevărurile care au trecut testul timpului va fi soluția! Iată așadar bazele haosului de început de mileniu! 

36 de comentarii:

  1. Credeți că elitele sunt atente la starea de spirit a maselor ? Oare își dau seama de acest râu subteran format din oamenii care au înțeles în acești 3 ani cum stă treabă? In cartea 1984, elitele voiau că oamenii să creadă în realitatea impusă din toată ființa lor. Asta se dorește și acum. Elitele vor ca marea masa de oameni să creada in agenda lor, să fie ca o religie. Altfel lucrurilor nu vor merge cum vor ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. În 1989 comunismul nu a picat nici de la sine, nici prin voința maselor.A picat tot prin intervenția ,atunci destul de subtil camuflată, a sistemului occidental în colaborare cu ,,serviciile" interne! Doar nu mai e cineva așa de naiv să creadă în ,,revoluție"... Că unii dintre noi conștientizăm că ne îndreptăm, prin voința acelorași demolatori, către un sistem asemănător,e pentru că noi am mai trăit și - l recunoaștem!Creierele spălate de tefelei hastagisti progresiști susțin la comandă,ceea ce percep a fi ceva nou,incapabili să recunoască

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as zice ca nu s-a pierdut nici un control. Tot ce se intampla face parte din plan. Un articol in acest sens: https://m.activenews.ro/opinii/In-Israel-a-inceput-Razboiul-tuturor-Razboaielor-185008

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne fereste!
      Nu cred!
      Desi se impinge ...Evanghelia inca NU A FOST PROPAVADUITA TUTUROR NEAMURILOR

      Si inca lipsesc multe semne si preziceri.
      Mai vorbim peste 50 de ani...

      Ștergere
    2. A cam ajuns peste tot, din Alaska pina in Africa si Asia. Partea proasta e ca Creta si ca in 2025 va avea loc marea unire a tuturor religiilor, cu de toate pt toti, de la ortodoxie, islam, secte, yoga si medicini traditionale cu suratele moderne si postmoderne, ca pentru tipi emancipati din cale afara, altfel cultivati ca schweitzerul, gen bio.reflexo.etc.terapii, pina la divinatii si vrajitorii, varii idoli recliclati si prezentati ca inediti. Sub semnul iubirismului un8versal. Ce frumos !

      Ștergere
  4. Excelentă perspectivă domnule Diaconu!
    După cum ați subliniat, bătălia ultimă în toate aceste exemple, bătălie care a fost, dealtfel, și cea decisivă, a fost aceea de la nivelul cel mai de jos.
    Lupta la baionetă, om la om.
    Acolo armatele își arată cu adevărat forța, pentru că acolo se pune la test motivația, voința și devotamentul.
    La acest nivel au luat bătaie americanii peste tot, de la Vietnam încoace.
    La acest nivel au luat bătaie ucrainienii.
    La acest nivel va lua bătaie Israelul acum.
    La acest nivel a eșuat vaccinarea.

    Și mai este un aspect: chiar dacă românii sunt la fel de turmentați acum ca în 1989 dpdv ideologic, totuși la nivel de suflet sunt mai treziți.
    Greutățile, aroganța guvernanților, dezastrul tinerei generații, i-au făcut pe cei care erau semi-adormiti să se trezească mai rapid.
    Sunt două curente actualmente:
    - unul de trezire accelerată și autentică;
    - unul de decădere accelerată.

    Fiecare român decide încotro. Mai sunt ciocniri între curente, dar totuși fiecare, indiferent de ceea ce decide, își poate vedea de drumul său.
    Răul și greutățile îl întăresc în bine pe cel bun, și îi învață lecții usturătoare pe cei adormiți. Si îi filtrează pe cei buni de cei răi, ca o sită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Lupta la baionetă, om la om."

      Vise!
      Numai exista demult asa ceva. Acum dronu' rezolva punctual ce facea baioneta si chiar mai bine. Ti-o strecoara in buzunar cind dormi, sau ti-o pune pe piept.!

      Ștergere
    2. Ultima lupta la baioneta inregistrata oficial a fost in 2006, o unitate britanica in Afganistan, si le-a iesit. Neoficial, in Bahmut / Artemovsk s-au luptat cu tot ce au avut in dotare. Dronele nu pot face tot (inca). Usandezii au incercat o armata automatizata (operatori in fata unui ecran cu roboti in teren), dar fara a asigura o tranzitie de la forte umane la armate de roboti. In prezent, au un deficit serios de militari, iar robotii in care si-au pus sperantele sunt departe de ceea ce voiau.

      Ștergere
  5. Urmează refugiul într-o dictatură AI.

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca n ati aflat pana acum, "jurnalistii deontologi" sunt pe urmele Dvs. Si pe cele ale urmaritorilor si comentatorilor Dvs.
    Abia asteptam Procesul Colectiv, nu?
    https://evz.ro/enigmaticul-dan-diaconu.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa ai minim 50 de ani sa savurezi articolul acesta.Eu sunt la limita- 49, deci il savurez partial :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Și un exemplu care vine în sprijinul articolului: https://ortodoxinfo.ro/2023/10/14/ciolacule-cu-100-de-lei-se-moare-de-foame-in-romania/

    RăspundețiȘtergere
  9. Prăbușirea CREDIBILITĂȚII autorităților vine din TREZIREA celor mulți. Când masa critică a celor TREZIȚI depășește 20%, se trezesc toți în câteva zile! Doar când cei care spun adevărul sunt puțini, singuri, izolați și demonizați de propagandă, mai poate exista o mare masă de creduli gata să înghită orice. Au mușcat-o cu covrigul, că vezi, medicii și specialiștii au studii. Au mușcat-o și cu slava, că vezi doamne, mor oameni. Însă ei sunt lângă noi, și chiar dacă se cam tem să vorbească, tot o fac. Iar dacă îi asculți, vezi că lucrurile stau exact invers decât narativul. Și dacă au pierdut credibilitatea, nu o mai pot construi cu propaganda de la TV, la care nu se mai uită nimeni...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ceea ce descrieti în articol formează mediul perfect pentru schimbarea ordinii sociale ( ceea ce se și urmărește, Noua Ordine Mondiala ), cu prezentarea concomitentă a Antihristului iudeic și confiscarea tuturor libertăților naționale .

    RăspundețiȘtergere
  11. "Și nici noi, ca indivizi, nu stăm mai grozav întrucât, prin negarea ultimilor trei secole, ne trezim într-un dezechilibru de nedescris. Doar ancorarea în adevărurile care au trecut testul timpului va fi soluția! Iată așadar bazele haosului de început de mileniu! " Noi românii, dacă dăm în urmă 300 de ani şi reânodăm frânghia , vom da de veacul epocii lui Brâncoveanu şi Cantemir. Mi se pare reconfortant şi binevenit. Va fi bine pentru noi. Însā nu vom ajunge acolo decât dupā un cutremur major şi eventual un razboi, cu toate consecințele colaterale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Înseamnă că nimeni n-o să mai țină post adevărat?

    https://www.crestinortodox.ro/sfaturi-duhovnicesti/postul-adevarat-97858.html

    RăspundețiȘtergere
  13. PLANUL PENTRU UN GUVERN MONDIAL


    WEISHAUPT a murit în 1830 la vârsta de optzeci și doi de ani. În 1834 GUISEPPE MAZZINI și-a asumat conducerea Illuminati bavarezi și a susținut acest lucru poziție până la moartea sa în 1872.
    În timp ce conducea ordinul Illuminati bavarezi, Mazzini a corespondat cu Satanistul ALBERT PIKE, "SUVERANUL MARE COMANDANT AL ANTICHITĂȚII ȘI RITUL SCOȚIAN ACCEPTAT AL FRANCMASONERIEI", al Jurisdicției de Sud din SUA și mai târziu fondatorul "KU KLUX KLAN".
    Mazzini l-a numit pe Pike lider al operațiunilor bavareze Illuminati în SUA. Ca iluminiști de top, cei doi au lucrat împreună. Pike a preluat aspectele teosofice ale operațiunilor lor, Mazzini cele politice. Când Lojile Masonice ale Marelui Orient au ajuns în dispreț în Europa din cauza activităților revoluționare ale Mazzini, acesta din urmă i-a prezentat lui Pike un plan de geniu.
    Într-o scrisoare către Pike, datată 22 ianuarie 1870, Mazzini scria:
    "Trebuie să permitem tuturor federațiile să continue așa cum sunt, cu sistemele lor, autoritățile lor centrale și diversele lor moduri de corespondența între gradele înalte ale aceluiași rit, organizată așa cum sunt în prezent, dar trebuie să creăm un super rit, care vor rămâne necunoscute, la care îi vom numi pe acei masoni de sus gradul pe care îl vom selecta. Cu privire la frații noștri din Masonerie, acești oameni trebuie să se angajeze în cel mai strict secret, Prin acest rit suprem, vom guverna întreaga Francmasonerie care va deveni singurul centru internațional, cel mai puternic pentru că direcția sa va fi necunoscută."
    (Teocrația ocultă, Lady Queenborough, și nimeni nu îndrăznește să o numească conspirație, Gary Allen).
    Se pare că acest lucru este elita gradului 33 al Ritului Scoțian. Ideologia Acest grad este dat în capitolul următor.
    Într-o scrisoare din 15 august 1871, PIKE l-a arătat pe liderul Illuminati Mazzini într-o schiță cum să cucerești lumea cu trei lumi Războaiele, calea de stabilire a "NOII ORDINI MONDIALE".

    PRIMA LUME Războiul ar trebui să fie organizat pentru a aduce Rusia țaristă sub controlul lui Illuminati bavarezi. Rusia ar trebui atunci să fie folosită ca un "om prost" pentru a promova obiectivele Illuminati bavarezi la nivel mondial.
    CEL DE-AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ar trebui să înceapă prin manipularea diferențele dintre naționaliștii germani și politicieni Zionists. Acest lucru a dus la o expansiune a influenței rusești și înființarea unui stat Israel în Palestina.
    AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL a fost planificat să rezulte din diferențele stârnit de agenții Illuminati între sioniști și arabi. Conflictul a fost planificat să cuprindă întreaga lume.
    De asemenea, face parte din lumea a treia stabilirea nihiliștilor și ateilor unul împotriva celuilalt pentru a provoca o inversare socială de către necunoscute până acum sălbăticie și brutalitate.
    După distrugerea creștinismului și ateismului, oamenii vor fi arătați adevărata "doctrină luciferică" și astfel ucide două păsări cu una piatră.
    Observații la situația de astăzi :
    Având Rusia ca om bogey (conceptul inamicului), Occidentul națiunile ar trebui să fie forțate să intre în alianțe supranaționale pe care nu le-ar face au intrat singure (NATO, ONU). De asemenea, având primul Imperiul rus ca dușman al lumii a ajutat enorm Acorduri internaționale de arme, care au profitat din nou internaționalului Bancheri. Acest lucru ne arată că în spatele celui de-al doilea război mondial există încă un scenariu complet DIFERIT de ceea ce ne spune CARTEA DE ISTORIE -https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/secretsoc_20century/secretsoc_20century04.htm#CHAPTER%2014

    RăspundețiȘtergere
  14. Realitatea e ca socialismul cu accente comuniste va reveni. Dar diferit fata de ce am cunoscut noi. Populatia globala va incepe se scada si nimeni nu va schimba asta.
    Bogatii si politicienii de acum vor fi istorie. Intr-o lume in care tehnologia va impune directia, nu mai merge cu povesti cu bau bau.

    RăspundețiȘtergere
  15. "Ucraina, al doilea pas, a picat și mai repede tot prin prăbușirea narativului "
    Ucraina a picat datorita Rusiei.

    RăspundețiȘtergere
  16. Raspunsul este unul singur:

    Drogatii de toate natiile, se fac de mii de ani vinovati, de absolut toate crimele de pe planeta!

    Moartea Spiritului este cea care ucide si Viata, cu sange rece/de reptila!

    RăspundețiȘtergere
  17. Asa este, adica exact asa cum spuneti.
    Revolutia socialista din Octombrie 1917, la fel ca si Armata Rosie finantata din greu ca sa invingatoare, ca si tot sistemul bolsevisto-comunist, a fost finantat de comunistii americani, citeste Illuminatti (care este versiunea americana a bolsevismului, si anume cei din secta Kabalista.
    Dusmania dintre comunisimul american mascat in capitalism (ca forma de acaparare prin bursa a tuturor valorilor), asa dar aceasta dusmanie a aparut din cauza ca Stalin dorea un comunism al clasei muncitoare, adica fara miliardari, pe cand kabalisti khazari, adica marii miliardari, doreau un comunism al miliardarilor facut exclusiv in avantajul lor.
    Asa ca statul comunist sovietic, (URSS) NU a fost invins, ci democratizarea prin glasnost si perestroica, si acest lucru a permis impacarea celor doua tabere comuniste. Armonia dintre ele, a fost stricata de patriotul Putin, care vazand ca tabara opusa doreste sa distruga atat Rusia cat si poporul rus, acest Putin, la fel ca Stalin, a scuipat in farfuria cu ciorba a satanistilor, si iata ca suntem acolo unde vedem situatia actuala.
    Adica marii miliardari, extrem de puternici, simt cum "munca" din ultimii 300 de ani, a mosilor si parintilor lor, este din nou amenintata sa fie distrusa de "noii veniti, la masa puterii de data asta extrem de serios de Rusia si China. (ca data trecuta le-a amenintat-o criminalul Adolf, ajuns mare si puternic cu ajutorul lor, si care i-a tradat intorcand armele impotriva lor) iata ca acesti comunisti asa zisi "americani" (dar fara nicio patrie) doresc inceperea razboiului final, in care s-a planificat nu numai eliminarea pericoluli rus si chinez, ci si uciderea a cca 7 miliarde de oameni( care pentru ei sunt GOIMI, adica fiinte mai josnice ca porcii), si iata ca ei au inceput "asaltul final" de distrugere a lumii.
    Si daca virusii ucigasi nu au avut puterea sa ucida, si nici vaxinurile lor nu au ucis atat de multi oameni, cati ar fi vrut ei, iata ca razboiul care incepe, se va dovedi in mod sigur mai eficient!
    Si asta este exact ceea ce vedem noi acuma!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rob,
      Razboiul e ca bumerangul: se intoarce la cel care-l lanseaza.Asta se intampla acum in eretzISR.La fel va fi si cu vaxxine.Am fost avertizati de Hristos:cine scoate sabia,de sabie va pieri.
      Vezi si ce spunea nebunul de A.Pike despre cum trebuie sa fie provocat si condus ww3.Tot Domnul ne a spus ca se vor distruge reciproc dusmanii Bisericii,fara nici o satisfactie de victorie.
      Sus sa avem inima!

      Ștergere
  18. Nu e nimic de mirare, ci totul este dupa Plan. Omenirea e avertizata de la Facere, are si antidotul, doar ca i se pare cam amar. Boala e si mai amara si e pe termen infinit...

    RăspundețiȘtergere
  19. Din acest haos controlat sau nu, va rezulta in final ca minciuna fardata sau impusa nu poate combate realitatea, adevarul.
    Crestinii ortodocsi practicanti il au pe Dumnezeu si nu le trebuie mai mult.
    Nu stiu ce se va intampla cu ceilalti, in ce isi vor gasi baza, fundamentul de a trai mai departe.
    Dumnezeu Tatal spune ca: ii voi pierde pe ei (oamenii) cu toata intelepciunea lor, cu toata stiinta lor. Intelepciunea acestei lumi este nebunie/desertaciune.

    RăspundețiȘtergere
  20. Exista totusi o diferente intre perioada inainte de 1989 si cea de dupa . O fi fost propaganda comunista puternica, dar eu ca martor al acelor vremuri, pot sa va spun ca nu s-a reusit spalarea pe creier ca ce s-a intamplat si se intampla inca in aceste vremuri. Inainte de 1989, poate se spunea ca totul merge bine in timp ce populatia nu avea ce manca, dar la noi inca nimeni nu ne otravea apa, aerul, mancarea si chiar gandurile cu tot felul de proiecte psihologice de manipulare a mintilor umane. Dovada sunt oamenii care au migrat in vest si care au inca mintile sanatoase si pot observa obiectiv ce se intampla cu adevarat. In ce priveste narativul, evident ca ce este destul este destul. Ori cat ai insista cu anumite bazaconii este imposibil ca oamenii sa nu se sature sa repete niste mizerii care put de departe a minciuna.Mai ales ca acum este cunoscut imensul nivel al minciuii occidentului. Doar generatiile nascute dupa 2000 sunt victime ale propagandei mincinoase pentru ca s-au nascut si au crescut sub influienta si abuzul intentionat al impunerilor occidentale. Era si timpul ca nimeni sa nu mai creada din moment ce se traieste arata clar ca propaganda-i mincinoasa. Toate bune va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  21. aveți un motiv întemeiat pentru care civilizatia occidentală, așa cum arată acum, să continue? singuri au deschis porțile iadului și acum sunt devorati. o altă civilizație care a primit puterea și bogăția să conducă lumea după Lege și care, după o perioadă, s-a intors împotriva lui Dumnezeu. Va fi ultima civilizație sau va fi ridicată alta?

    RăspundețiȘtergere
  22. "Căderea URSS și a comunismului nu a însemnat victoria SUA ci, culmea, fragilizarea sistemului din subsoluri. Comunismul reprezenta un vârf ideologic al sistemului despre care vă vorbesc."

    https://www.henrymakow.com/what_is_communism.html
    https://www.henrymakow.com/000275.html


    "Întreg discursul unui estic de-atunci era la fel de plin de disonanțe cognitive precum cel al populației îndobitocite din prezent. Și, cu toate acestea, propaganda a picat. Cum a fost posibil?"

    De foame si de frig in primul rand!
    Si din alte lipsuri, nu doar cele de baza, mai apoi!

    https://www.stefamedia.com/abraham-maslow-ierarhia-nevoilor/

    RăspundețiȘtergere
  23. referitor la analiza conflictului din Orientul Mijlociu,nu am vazut nici un cuvint despre faptul ca luptatorii Hamas,bine antrenati si echipati cu armament, au intrat noaptea pe teritoriul israelian,atacind civili neinarmati.Chiar nici un cuvint?
    Chiar nimic nimic ?Intratul in casele civililor neinarmati,cum o numiti?sper ca nu o sa spuneti ca a fost o vizita amicala....sau fake news....Dupa toate reglementarile internationale ,luarea de ostateci din rindul civililor neinarmati pe timp de pace(nu era declarat nici un conflict intre cele doua parti),se numeste Terorism, D-le Diaconu.Spuneti ca Israelul vrea sa-si impuna punctul de vedere? In acceptiunea Dvs,a se apara inseamna sa-si impuna punctul de vedere? Dar de ce nu spuneti nimic despre faptul ca luptatorii Hamas au intrat inarmati si au omorit 1300 de persoane doar pt ca erau evrei,persoane civile,neinarmate.De cite ori ati vazut un evreu intrind undeva si producind atentate teroriste?spuneti macar un singur exemplu.
    De ce nu vorbiti despre faptul ca APA ,CURENTUL ELECTRIC,HRANA ,ASISTENTA MEDICALA DE URGENTA,INTERNETUL , pentru Gaza ,TOATE sunt asigurate de catre statul Israel,din taxele si impozitele cetatenilor israelieni care tocmai ce au fost impuscati pe strazi si in case ca animalele.Sustineti aceasta barbarie? Oricum nu nu v-am auzit condaminind-o. Dvs vorbit doar de efecte dar despre cauze nici un cuvintel....nimic....
    De ce nu spuneti nimic despre ura viscerala a arabilor din Gaza?ura nascuta din invidia ca israelienii se descurca,sunt inteligenti,au simtul banilor si al afacerilor, ,si-au pastrat traditiile si limba de 5000 de ani ,si au facut din desert o tara prospera si democrata,la care ceilalti nici macar nu pot visa,caci nu le permite religia....
    Eu sunt un medic romin din parinti romini,nu am nimic de a face nici cu Palestina nici cu Israel,dar nu-mi place dubla masura. Am lucrat ani de zile in Franta,avind propriul meu cabinet,iar acum traiesc la Amsterdam,deoarece am inchis cabinetul ca urmare a refuzului vaccinarii. ....Ce povestiti Dvs ,poate sa insele pe cei ce nu cunosc realitatea.Va pot spune ca am cunoscut oameni de toate nationalitatile,dar dintre toti ,arabii musulmani erau cei mai lenesi,cei mai needucati(masa buna pt manipulare) dar si cei mai pretentiosi.Mai nici unul nu munceste,au o multime de copii si traiesc din alocatiile acestora si alte ajutoare sociale pe care Franta le ofera cu marinimie. Nu si-au pus niciodata problema daca nu cumva ar trebuii , ca in schimb sa produca ceva pentru societatea in care traiesc.
    Spuneti ca palestinienii Hamas au dreptul sa omoare oameni(nu v-am auzit condamnind ceea ce au facut in Israel) pt ca li s-a luat pamintul?iertata-mi fie observatia,dar cred ca ar trebuii sa mai cititi istorie....
    Care este explicatia dvs pentru atentatele produse de Hamas in rindul civililor din tarile occidentale? cetatenii occidentali impuscati pe strazile oraselor europene ,sau mai rau ,decapitati, ce pamint le-au luat?.
    Despre toate acestea nimic?
    Si inca un amanunt D-le Diaconu , Israel nu este in razboi cu Palestina. Israel este in razboi cu oganizatia terorista Hamas care are inscris in statutul ei ,eradicarea statului Israel.La fel ca si Iranul care a inscris acest deziderat in constitutie. Despre toate acestea nimic....absolut nimic.
    Ca cititor consecvent al Dvs ,sunt dezamagita,dar asta nu inseamna ca nu voi continua sa va citesc analizele economice.Pe cele politice o sa le sar.
    Daca cele scrise v-au deranjat, imi cer scuze,dar dupa cum am spus nu-mi place dubla masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mă deranjează opiniile contrare atâta timp cât se mențin într-un limbaj civilizat. Reacționați mai degrabă emoțional, cel mai probabil ca efect al știrilor false care se tot aruncă. Pentru a avea totuși un criteriu solid de analiză, ar cam fi cazul să ne întoarcem la bază.

      Într-adevăr, Hamas a comis acte de terorism, da, putem spune că cei din Gaza primesc de la Israel utilitățile, putem chiar spune - comițând, totuși, un act de rasism! - că arabii sunt ei mai leneși de la natură, mai needucați. Da, putem spune - în aceiași termeni rasiști - că evreii sunt mai deștepți, mai civilizați, mai cum vreți dumneavoastră. Asta însă nu rezolvă problema principală, ci este doar retorică de propagandă.
      Dacă vreți să avem o discuție serioasă, ar trebui să porniți de la bază, anume:
      - unde a comis Hamas actele de terorism? Cei care erau acolo se aflau cumva pe teritoriile lor sau pe teritoriile palestinienilor?
      - cunoașteți despre ce e vorba când se spune despre „Teritoriile palestiniene aflate sub ocupație”?
      - cui aparțin Înălțimile Golan și de de ce e Israelul acolo?
      - cu ce drept a fost introdusă legea statului Israel în Ierusalimul de Est?
      Hai să pornim de la bază, să lăsăm rasismul de-o parte și să vedem cu adevărat ce se întâmplă și, mai ales, de ce.

      Văd că treceți foarte ușor peste faptul că teritoriile acelea, totuși, sunt ocupate. Dacă mâine v-ar veni un „civilizat” și s-ar așeza în curtea dumneavoastră pentru că i se pare că nu prea e civilizație acolo, tot așa ați reacționa?

      Mai observ că strecurați și-o chestie ticăloasă, sugerând că aș fi spus că „palestinienii Hamas au dreptul sa omoare oameni”. Nu, n-am spus-o! Și n-aș avea cum să spun așa ceva. Dar să știți că nici israelienii n-au dreptul să omoare oameni nevinovați. Urmăresc cu atenție tot ce se întâmplă și sunt îngrozit de atrocitățile pe care le văd de ambele părți. Recunosc, aș fi avut pretenții mai mari din partea armatei israeliene, care e totuși o forță reglementată.

      Ștergere
    2. "De cite ori ati vazut un evreu intrind undeva si producind atentate teroriste?spuneti macar un singur exemplu." - ati auzit de Victor Ostrovski? Fost ofiter Mossad? A scris 2 carti despre practicile Mossad? Incercati sa va informati de la sursa. Daca tot va deranjeaza acest aspect, de "terorismul de stat" ati auzit? Armata israeliana protejand buldozere care niveleaza sate palestiniene, cu 30 minute avertisment, pentru a aduce colonisti evrei care ii alunga pe cei care se incapataneaza sa ramana in zona, iar cei care protesteaza fie ajung in inchisoare pentru "terorism" fie sunt impuscati? Hamas a ucis civili si militari, iar acest lucru nu trebuie ignorat. Dar dati-mi voie sa va intreb: ati fost la fel de vehement in timpul Intifadelor? Cautati ce inseamna, daca nu cunoasteti termenul.

      Ștergere
    3. ''De cite ori ati vazut un evreu intrind undeva si producind atentate teroriste? spuneti macar un singur exemplu''.
      ''dar nu-mi place dubla masura''

      https://it.wikipedia.org/wiki/Massacro_di_Deir_Yassin
      https://it.wikipedia.org/wiki/Irgun_Tzvai_Leumi
      https://it.wikipedia.org/wiki/Lohamei_Herut_Israel

      Ștergere
  24. "Cine i harnic si munceste ...." de ce o vrea ca sa i starpeasca pe lenesi?
    In loc sa i ignore!

    Ca sa le ia nu doar locul la care au dreptul, ci chiar si viata?

    Atunci cand s au implantat cu forta in Palestina - colonizatorii evrei, nu evreii care se intelegeau de milenii cu palestinienii - nu s au gandit ca nu vor avea in veci o viata linistita, traind si murind impreuna cu palestinienii/arabii?

    De ce unii, trebuie ca sa le impuna altora traditiile lor proprii, in loc sa i lase ca sa traiasca si sa moara in pace, in traditiile la fel de proprii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ""Cine i harnic si munceste ...." de ce o vrea ca sa i starpeasca pe lenesi?
      In loc sa i ignore!"

      Pentru ca lenesii si saracii vor sa le fure rezultatele muncii!
      Pentru ca lenesii si saracii vor "imparteala egala" desi ei neproducand nimic, in mod evident ca nu au ce imparti, dar in schimb au de furat de la cei care produc!
      Pentru ca lenesii si saracii nu pot dormi noaptea de grija celor care numcesc, produc si au mai mult ca ei!

      https://www.bbc.com/news/world-us-canada-64837119

      https://www.google.com/search?sca_esv=573962864&rlz=1C1GCEA_enRO1020RO1020&q=tax+the+rich&tbm=isch

      Ștergere
    2. "Declaratie in falsch"!
      Lenesii nu cer absolut nimic, nimanui!
      Vor doar, ca sa fie lasati in pace!
      Adica: sa nu fie pusi la munca silnica, pentru ca mai apoi sa li se imparta necinstit rezultatul!

      Ștergere
  25. Palestinienii nu sunt toti Hamas, dar asta nu inseamna ca vor fi vreodata dusmani ai propriului neam, asa cum isi doresc evreii sa fie!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)