miercuri, 22 septembrie 2021

Dragnea și schimbarea paradigmei


Am tot urmărit reacțiile generate de interviul lui Dragnea. Majoritatea covârșitoare a scăldat-o într-un clasic: „la naiba nu ne-a spus decât ceea ce știam”. Pentru mine, totuși, unanimitățile de acest tip mă fac să-mi pun serioase semne de întrebare. Nu oare vorba despre aceleași unanimități care vorbeau despre „coruptul Dragnea”? Nu aceleași unanimități vorbeau despre „efectele devastatoare ale OUG 114”, cea cu plafonarea prețului la gaze și cu taxarea cât de cât normală a gazelor extrase? Și nu aceeași unanimitate tace acum când prețul energiei a explodat? Vedeți, adunarea asta a unanimității mie îmi ridică serioase semne de întrebare. Și-o să vă explic în cele ce urmează de ce.

Într-adevăr, interviul luat lui Dragnea n-a fost cel mai fericit organizat. Muierile alea intrau peste el fragmentând teribil discursul. Dragnea în sine nu e un mare orator. Nu-i capabil să controleze dialogul atunci când e bombardat. Mai mult, ca să fiu și mai tranșant, voi spune că Dragnea nu-i un lider de primă linie. N-o să vedeți niciodată femei leșinând la apariția sa sau bunicuțe - ca-n cazul lui nea Nelu - capabile să se așeze cu noaptea-n cap la coadă la autografe precum în alte vremuri la lapte. Nu-i tipul de lider inspirațional. Dragnea e omul din spate, care face diferența în victoria liderului din linia întâi. El nu trebuie să fie lăsat să ia decizii cruciale deoarece în chestiile tranșante devine ezitant, neavând curajul să „taie coada câinelui”. Cunosc personajul și credeți-mă că știu bine ce spun.

Așadar avem de-a face cu un personaj fără prea multă priză la public. Dar, în același timp, puternic, extrem de eficient când vine vorba de chestiuni organizatorice. Un individ care-a și trecut prin pușcărie absolut aiurea și care, fără doar și poate, are o dorință de revanșă. Iată-ne așadar ajunși la punctul de pornire, anume interviul dat de Dragnea. A fost el banal? Nicidecum! A lovit în moalele capului, de-aia s-au strâns toți să-l conteste. Însă, vă spun cât se poate de clar, că multora le tremură chiloții.

Faptul că a spus cu subiect și predicat că serviciile secrete sunt conduse din afara țării, că această structură care ar trebui să ne apere ne-a făcut captivi prin infiltrarea agenților săi în fiecare partid, sunt chestiuni de o extremă gravitate mai ales atunci când sunt spuse de unul care a fost liderul principalului partid din România. Știam noi oare toate acestea? Cu siguranță da! Ați auzit însă vreun personaj politic important de la noi spunând cu subiect și predicat toate acestea? Fără doar și poate nu! Ați auzit vreun personaj politic de la noi spunând cu subiect și predicat că a fost acaparat comerțul autohton? Nu, n-ați auzit! Ați auzit vreun personaj politic spunându-vă ceva despre prețul real al gazului autohton? Nu! Dragnea v-a spus-o cu subiect și predicat.

Partea frumoasă e că întreg discursul său a avut o dublă țintă. S-a adresat, fără s-o indice, entității obscure cunoscute la noi sub numele „ambasadele”. S-a adresat însă și altora, destul de transparent aș spune. Spre exemplu, în momentul în care ne spune despre Maior că era bețiv - lucru pe care-l știe oricine se uită la el - ținta nu e Maior, care-i un cadavru puțitor. Nu, mesajul e direcționat către Helvig! Când spune că Plăvanul riscă să intre la pușcărie, mesajul e adresat cuiva din spatele dulapului. Și vă spun că e un mesaj nasol!

Faptul că presa a sărit la unison să-i bagatelizeze mesajul, arată teama carea început să bântuie prin subsoluri. Nu din cauza lui Dragnea care, ca om, poate fi anihilat rapid. E altceva, e un vânt a cărui adiere abia se simte, dar care promită să se transforme în uragan. Fac o pauză și revin.

Primul partid al țării este PSD, cu peste 500 000 de membri declarați. Cel de-al doilea este PNL cu 420 000 de membri declarați. Atenție: spun declarați deoarece luăm de bune situațiile pe care le raportează ei. Cu siguranță nici măcar o zecime dintre ei nu-s membri cotizanți! A treia forță politică a țării, AUR, are sub 30 000 de membri din estimările mele. Cealaltă forță politică rămasă, USR, nu cred că depășește 20 000 de membri(estimez sub 15 000, dar las așa ca să fie o cifră rotundă). Partidul lui Dragnea, APP, are în doar două zile aproape 80 000 de membri. Doar astăzi, până la ora 10, erau aproape 1000 de adeziuni(la ora 6 dimineața erau 164)! De unde-au apărut toți acești oameni? O parte sunt de la PSD, însă deocamdată de acolo e vorba doar de membri simpli, sătui de blaturile sterpe ale lui Ciolacu. E vorba de talpa partidului, adică ăia pe care-i trimiți cu afișe și în acțiuni „door to door”. Marea majoritate însă a adeziunilor sunt de la oameni simpli, sătui de lipsa de atașament patriotic a actualei clase politice. 

V-ați întrebat ce-i unește pe cei de la putere cu excepția AUR? Lipsa de atașament pentru țară! Ce să-i ceri unui Ciolacu, al cărui prim punct, după capturarea PSD, a fost ruperea brutală de naționalism și orientarea  PSD către linia „ieuropeană”(sic!), adică aia cu LGBT, Cancel Culture, BLM s.a.m.d. Hai să nu ne mai ascundem după deget: așa-zisa stângă modernă e de rit neomarxist, adică exact mână-n mână cu USR(I). 

Mișcarea lui Dragnea va provoca o ruptură teribilă în PSD, similară FDSN-ului pe care l-a creat nea Nelu după lovitura de palat a securiștilor. Vă garantez că, dacă lucrurile vor merge înainte, actualul PSD va fi doar un șoricel insignifiant  întrucât chiar și o masă mare a parlamentarilor PSD vor migra la APP. Rețineți ceea ce v-am spus acum! Nu știu dacă ați observat perplexitatea lui Tudose care, pus să-i dea replica lui Dragnea a scăldat-o artistic. Și vă mai spun ceva: elementul de noutate îl va constitui șeful APP, care va participa și la viitoarele prezidențiale și care nu va fi Liviu Dragnea.

Nu știu exact dacă Orban va reuși să rupă PNL din gheara Plăvanului sau dacă va avea puterea să rupă fizic PNL după congres. Presiunile de de-pedelizare sunt imense acolo. Problema e că Orban s-a aflat printre cei care au pedelizat PNL-ul, iar acțiunile sale suferă de „istorie bolnavă și scheleți în dulap”. În sfârșit, nu mă mai aventurez în ceea ce privește teoreticul viitor al acestui cadavru politic. 

Revin acum la acea „adiere” despre care vă aminteam. E vorba de o presiune puternică de schimbare, de resetare a întregii politici de la noi. Faptul că pe-aici au fost interzise anumite opinii, că țara a fost condusă tiranic de către serviciile trădătoare, că s-a ajuns într-un punct fără ieșire, pune o presiune imensă, presiune care e impulsionată intern, dar și extern unde a început un adevărat tsunami. Trebuie să vă reamintesc că, după ce în România marxiștii bolșevici veniți pe tancuri au făcut cel mai crâncen comunism din Estul Europei(peste 90% dintre victimele din Est sunt români!), a apărut replica dură în persoana lui Nicolae Ceaușescu, omul care a impus o independență destul de puternică față de Moscova și a reușit să dezvolte țara. Cam într-un asemenea moment suntem acum, cu observația că Dragnea nu este în niciun caz Ceaușescu(o spun mai mult pentru a preveni comentariile aberante)! Nu trebuie însă să ne lăsăm pe-o ureche. În același tsunami își pun speranțele și dușmanii țării. Spre exemplu, Plăvanul se visează președinte(sau Guvernator că tot aia e) al Transilvaniei, o entitate proaspătă, necesară împlinirii teoriei lui Huntington. Așa poate fi explicată apariția statuii lui Bruckental în centrul Sibiului. 

Ideea e că o asemenea construcție geopolitică nu poate apărea decât cu complicitatea românilor. Că sunt mulți spălați pe creier o știm. Doar ăia care l-au votat pe Fritz nu pot fi bănuiți că au ceva în cap. Eu unul știu totuși că majoritatea covârșitoare a românilor de acolo respinge o asemenea construcție. Nici zona de business n-ar fi foarte confortabilă deoarece s-ar ajunge ca instantaneu dimensiunea unor business-uri să se reducă de cel puțin trei ori. Însă nu trebuie să uităm că românilor de-acolo, de peste 30 de ani, li se bagă-n cap idioțenii false de genul „Bucureștiul ne ia munca”, în condițiile în care de fapt treburile stau fix invers. Dar să lăsăm controversele.  Repet: o asemenea nebunie nu poate fi făcută decât cu complicitatea românilor de-acolo care, dacă aleg de bunăvoie iobăgia, să fie sănătoși și să-și ducă singuri crucea că nici naiba nu se va mai sacrifica să treacă munții. Personal am încredere că românii încă au toți boii acasă, indiferent de spălarea pe creier care s-a practicat într-un ritm infernal. 

Așadar, tsunamiul care urmează va schima întreg relieful politic și geopolitic. Dragnea nu e un inițiator, ci unul care-a mirosit bine și se urcă pe val. La fel ca toți ceilalți care, brusc, redescoperă cât de rentabil e să te rupi de robie și să redevii patriot. Lumea se schimbă radical pe aici. Știu, abia așteptați să mă contraziceți, dar o să vedeți că am avut din nou dreptate!

27 de comentarii:

  1. Vantul a pornit de la prabusirea merkelei si degringolada din sua. Schimbarea bantuie si serviciile dar curatenia se va face mai soft. Au trecut 30 de ani de la scimbarea din 89 asa ca este timpul unei noi epoci.Dragnea e doar purtatorul de cuvant al vrerii populare iar cine va fi in fruntea statului vom vedea. Acum sa nu vina un nou craciun ca tensiunea e maxima

    RăspundețiȘtergere
  2. Inainte de inchisoare, Dragnea a crezut ca are spatele asigurat, avand grija sa fie plecat din tara cand Johannis a spulberat guvernul cu ,,elefantii''
    In momentul acela n a mai fost un patriot ci un fricos motiv pt. care a fost abandonat de patrioti spre deosebire de Udrea spre ex.
    Sa speram ca a invatat lectia si nu va mai da inapoi !

    RăspundețiȘtergere
  3. De principiu as fi de acord cu ideile de azi. Doar ca acel fundal emergent e exploatat si de AUR. Partizani de suveranism vin multi si din "dreapta", iar aia nu se vor asocia cu Dragnea & Co, mai degraba vor migra spre pro-americanul Simion.
    Daca din APP asta va iesi ceva, nu va depasi nivel PRM (de fapt de pe acolo provin si animatorii).

    RăspundețiȘtergere
  4. Eh!
    Labirintul despre care am scris cate ceva in trecut, daca nu ai cenzurat. E dreptul tau sa cenzurezi si sa-ti creezi propriile reguli pe blog. Doar ca nu esti decat un soricel ce bantuie prin meandrele labirintice ale egregorului minte colectiva pe care l-ati construit voi insiva.
    Asa e sistemul illuminati: da jos un om, turma se bucura. Regele a murit, traiasca regele! Scot din joben false valori pe care le ajuta sa ajungă in varful piramidei sclavilor. Fabrica inca o falsa valoare si iar o aduc in atentia publicului. Public ce nu observa ca-i trece viata si nimic nu se intampla. Doar tehnici de manipulare si voi tot prin labirint.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar așa. Mi a fost frică să disec tot interviul. În linii mari cam asta am înțeles și eu. Sau cel puțin acea parte din mine care nu este dispusa să se predea fără luptă. Partea idealista care nu poate muri. Vreau să cred că mai am șanse să îmbătrânesc în poziție verticală. 😁

    RăspundețiȘtergere
  6. O mica observatie facuta cu toata prietenia: nu mai folositi sintagma ”fara doar si poate” pentru ca e gresita. Chiar daca forma aceasta s-a incetatenit, corect e ”fara dar si poate”; adica fara nici un dubitativ. Dar, cum niciunul dintre noi nu le poate sti pe toate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandru Graur Jr.23 septembrie 2021 la 15:37

      Și forma roate în loc de corectul roți este greșit, dar folosit pe scară largă, fiind deja încetățenit în lexiconul limbii române.

      Ștergere
  7. Deocamdată știm foarte puține despre această construcție. Doar că este susținută, fără implicare directă, de către Dragnea și Codrin Ștefănescu. Atât. Alte nume nu s-au vehiculat. Dacă apare un Iulian Iancu în rândurile ei este un lucru îmbucurător dar dacă apare un Marian Oprișan este dezamăgitor. Într-adevăr, este nefiresc ca sociologul Bulai să dea prognoze încurajatoare iar patriotul Palada să estimeze un succes năpraznic, ceva cu virgulă. Mai este timp berechet până la următoarele alegeri ca să vedem ce oameni sunt puși pe liste și cu ce se mănâncă acest partid.

    Viteza inimaginabilă cu care se învârte contorul adeziunilor de pe pagina https://app-romania.ro/adeziune/ este suspectă. Oricât de repede ai da un refresh, contorul se indentează cu cel puțin o adeziune. Dă impresia că toată țărișoara vrea în APP.

    Nu mi-a trecut prin cap că amplasarea statuii lui Bucifal poate fi semnalul pentru noul guvernator, Plăvanul opărit! Dacă se adeverește atunci pariez că ardielenii doresc și se vor rupe de țărișoară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si care ar fi problema?Se vor intoarce la 1918, fara pamanturi si case(cum s-au anulat legile de dupa 45 asa se va anula si impropietarirea din 22-23), exact asa cum vor-iobagi!Oricum marea majoritate stiu sa vorbeasca sau inteleg ungureste.Si de data asta pt totdeauna.

      Ștergere
    2. Din Timisoara: Doamne fereste sa ne rupa.

      Ștergere
  8. Apropo de personaje politice care au expus cate ceva despre ''sistem''. E foarte grav ceea ce se prezinat aici si mai grav este ca nimeni nu ia vreo masura, chiar si din pura curiozitate. https://www.docdroid.net/PQhpXte/spovedania-lui-rizea-pdf

    RăspundețiȘtergere
  9. Drac-nia a avut ocazia să facă ce trebuie și s-a înecat cu propriile bâlbâieli. PSD singur, a avut, cât? parcă 45% procent în alegerile parlamentare din 2016.
    Întreb pentru un prieten, vor mai alegeri în 2024?

    RăspundețiȘtergere
  10. APP nu este partidul lui Dragnea. El este doar portavocea celor care au înființat acest partid. Poate că este un partid al cadrelor militare în rezervă, poate că este tsunamiul care va mătura partidele parlamentare compromise. Poate că APP îl va trimite pe Arafat în judecată și ne va scăpa de teroarea amenzilor nelegale și de restricțiile draconice pe criterii de vaccinare forțată.

    RăspundețiȘtergere
  11. Despre Timisoara si timisorenii imbecili care l-au votat pe Donimic,iti pt spune atat: S-au ,,vaccinat,, majoritatea idiotilor care au crezut ca fac rahatul praf cu neamtzu.
    In a doua chestiune cu care ia bani de la care,imi stii parerea si nu mai intru in polemici.
    Le-a dat Donimik acum sa aiba primele masuri restrictive din tara.Ca de cand a ajuns ratatul primar tot asta a tinut-o lanaga, carantinare carantinare carantinare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timișorenii au fost în mică măsură la vot,vot fraudat, ca în toată țara de altfel. Așa că nu mai jigniți romanii, în general. Știți foarte bine că rezultatul alegerilor nu mai reprezintă votul cetățenilor.

      Ștergere
  12. A spus cu subiect si predicat ceea ce trebuia spus. Faptul că toti au sarit sa minimalizeze e dovada faptului ca ocupantului incepe să-i fie frică. Suntem un popor de tarani si ar trebui sa incetam sa ne mai fie rusine de asta si sa-i punem la punct pe toti cei care cred ca pot fi stapani aici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nastase, care e de o mie de ori mai inteligent decat Dragnea si-a vazut de treaba. Asta o sa mai bage cativa ani pe la puscarie.

    RăspundețiȘtergere
  14. The bigger picture e un pic alta: momentul nu e intamplator deloc, iar Dragnea a fost mereu un suveranist, de aceea a si ajuns la puscarie. O forta mondiala pe care nu o pot defini a inceput lupta cu Oculta.Fa, Dragnea nu are carisma care trece sticla, dar nu mai e nimeni acum in politica cu asa ceva. Dar are ce trebuie, si in primul rand dorinta si putinta de revansa. La fel ca Adrian Nastase. Despre care pariez ca este creierul din spatele APP. Nastase versus Dancu...Hahaha. No contest. Va fi epic!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ridicarea de către Iohannis a statuii lui Bruckental poate fi o mișcare spre guvernoratul Transilvaniei, dar cred că este contraproductivă. Continui să cred și să sper că ardelenii nu au uitat cu totul istoria lor grea care în final i-a adus la unirea cu Țara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E destul de simplu sa uite istoria mai veche si sa si-o aminteasca pe cea mai noua....cuvintele ,,vrem Ardealul dar fara ardeleni,, inca nu sunt uitate in Ardeal...

      Ștergere
  16. Perfect. Dragnea a spus si a vrut sa spuna dar femeile-jurnaliste l-au facut. In fapt ele aveau un timp de expunere pe sticla si venirea lui Dragnea era consistentul si singurul lor argument ...pentru reeting si banii ce-i incasau. Ce-a spus Dragnea? Tarziu. Si numai curajul tinut mocnit la parnaie s-a vazut evocat printre altele, apoi cateva nume si situatii. Menirea lui reala a fost sa rupa cu politica si politichiile pe banii publici. A facut? Nu. Partidele trebuie sa existe daca au adepti si cotizanti, deci bani. Nuuu.., ciao! Dar ce auzim? Un alt partid? Nu el, altii. La banii publici? Astia poti sa-i bati in cap cu ghioaga si tot nu-i dai la o parte de la butoiul cu miere. Sacul cu bani ai nimanui formeaza oameni. Oameni politici ca nu ai sa vezi pe altii. Cum sa faca alta politica cand tocmai ei, astia de ieri si de astazi, condamnati sau liberi in functii platite gras au dat lege ca serviciile sa poata avea activități comerciale pe firme. Ei au facut totul, de la inceput, fiind partasi la dezastrul original romanesc. Cum simt oroarea deposedarii de demnitate, cum simt oroarea umilintei gata iar de un partid. De ce s-a inconjurat de nemernici? Nu-i stia? De ce a dat inapoi daca voia numai binele fiecarui roman? De ce nu a pus totul pe tava atunci, in acele momente? Ooo.. era pe cai mari iar astazi ...un amarat de cetatean? Si unde vine? La o fosta colega, ca sa vezi, ce s-a trezit in ..."culisele statului paralel" la tv. Pai nu era, nu provine si dumneaei de pe acolo? Da, Dragnea acum a vrut sa spuna insa a fost minimalizat tocmai pentru ca era mai importanta prezenta sa fizica decat ce spunea. Cine a avut urechi sa auda bine, cine nu ...tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi pare rau dar iar o dai pe SF.Vantul care sta sa se transforme in uragan e doar in imaginatia ta. In SUA procurorii si FBIul au ajuns sa se implice in politica pentru eliminarea lui Trump. In toata lumea se impun restrictii absurde sub pretextul COVID si oamenii care protesteaza sunt batuti d politie. Eu nu simt nici un vant, nici o furtuna, (poate doar mici furtuni in pahare cu apa cum se zice). Jocul a fost pierdut, ceilalti au castigat, lucrurile vor ramane sub controlul lor mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai este mult până la capăt, și băutura va fi din ce în ce mai amară, dar vom sorbi până la urma picătură! Ah, și unii așteaptă să vină alegerile, să le arate lor la vot, este de tot râsul-plânsul.

    RăspundețiȘtergere
  19. conteaza fff mult contextul. si de data asta ii este foarte favorabil. cu preturile explodate si pe fondul dezamagirilor uriase acumulate, e ca si cum te ai jucat cu bricheta lanaga o butelie de gaz fasaita. bine nu iese, dar in ziua de azi, stim care i treaba cu binele.

    RăspundețiȘtergere
  20. Un singur lucru a omis sa spună, care să dovedească că e un PATRIOT adevărat: că România trebuie să iasă urgent din Imperiul Satanist-Fascist Occidental (UE, NATO, SUA) care stăpânește colonia. Și asta nu se poate face decât prin prietenia cu Rusia.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)