luni, 2 ianuarie 2023

De ce acum e imposibilă o revoluţie benefică?


Citind titlul, mulţi ar fi tentaţi să considere articolul de faţă unul demotivant. Nu este aşa, e doar o explicaţie necesară celor care nu doresc să-şi irosească viaţa aiurea, care n-au chef să şi-o consume pe idealuri care se vor dovedi indubitabil înşelătoare.

Imaginaţi-vă că aş face o maşină de calcul în care aş introduce voit o eroare iniţială, în sensul în care la adunarea lui 1 cu 1 în loc să am ca rezultat 2, aş avea 3. În funcţie de cum aş gândi algoritmul, aceasta ar putea da erori de calcul mai mici sau mai mari. In extremis, o asemenea maşină ar putea da ca rezultat al adunării lui 8 cu 8 rezultatul 24(8+8=(1+1)*8=3*8=24). Ar fi deci o eroare mare. Însă, aş putea lăsa ca maşina respectivă să facă eroarea doar la prima adunare a lui 1 cu 1, astfel încât rezultatul final al lui 8+8 să fie 17. Ideea e că, indiferent ce ai calcula cu maşina mea de calcul ar fi eronat. Fie eroarea mai mică sau mai mare, rezultatul final ar fi tot o eroare.

Într-o oarecare măsură la fel e şi cu societatea. Noi căutăm tot felul de soluţii pentru a ne face viaţa mai bună, pentru „a evolua”, pentru a transforma pământul într-un rai. Doar că, de fiecare dată când se petrece ceva care pare bun, o sfârşeşte prost. Fascismul lui Mussolini promitea italienilor întoarcerea la gloria Romei Antice, la fel cum nazismul a fost considerat o binecuvântare pentru naţiunea germană care fusese umilită în Primul Război Mondial  Comunismul promitea chiar paradisul terestru, în care oamenii egali vor fi fericiţi. Fiecare dintre sistemele prezentate a avut fanaticii săi care-au crezut sincer în binefacerile ideologiilor pe care le promovau. Şi absolut toţi au sfârşit-o mizerabil, văzând că bunăstarea promovată de ei conducea în final la crime de cea mai joasă speţă şi la o teroare fără precedent exercitată asupra oamenilor cărora le era imposibil să involueze atât de mult încât să se muleze pe sistemul respectiv. 

Toate sistemele ideologice despre care am discutat au însă o singură bază, anume liberalismul. Ştiu, voi fi înjurat, mai ales în condiţiile în care ideologia liberală are cei mai fanatici susţinători şi ideologi. De ce totuşi ar avea ca rădăcină liberalismul o ideologie care se opune liberalismului? E simplu: acea ideologie se opune liberalismului deoarece consideră liberalismul ca fiind depăşit şi de aceea ea este singura care poate prelua ştafeta instaurării „raiului pe Pământ”. Cu alte cuvinte, bazându-se pe „principiile liberale”, noua ideologie contestă liberalismul tocmai pentru că n-a dus una sau mai multe dintre principiile sale la radicalismul necesar. Fascismul a exacerbat fraternitatea, în timp ce comunismul egalitatea. Iar liberalismul rămâne fidel exacerbării „libertăţii”.

Fiecare om are idee despre cum poate fi mai bine pentru toţi. E bună ideea? Merită luată în seamă? Până să-mi fie adusă la cunoştinţă ideea respectivă, vă voi spune extrem de apăsat că ea e proastă. De ce? - mă veţi întreba surprinşi. Ce om normal se poate pronunţa împotriva unei idei înainte de o cunoaşte? De fapt ideea deja o cunosc înainte de a fi exprimată şi ea este falsă deoarece niciun om nu poate spune cum este mai bine pentru toţi. Reţineţi ceea ce am scris îngroşat. Ceea ce e bine pentru mine poate să nu fie bine pentru tine. Sau poate să-ţi fie atât de indiferent binele meu încât să-l consideri o prostie care poate fi eliminată. Eroarea societăţilor contemporane porneşte tocmai din credinţa că se poate institui un set de reguli care să-i facă pe toţi fericiţi! Ceea ce este eminamente fals. După ce setul iniţial de legi este pus pe tapet, imediat apar erorile care necesită peticirea sa cu un alt set de legi. Care set de legi, la rândul său, trebuie să fie peticit cu un alt set mai vast de legi. Astfel, corpusul legislativ devine atât de mare încât nimeni nu mai înţelege nimic şi totul se prăbuşeşte în haos. Cu cât un sistem porneşte de la baze mai radicale, cu atât mai repede se prăbuşeşte.

De fapt nebunia provine de la ceea ce noi considerăm principii. Şi le considerăm principii deoarece aşa am fost îndoctrinaţi. Asemeni ipoteticei mele maşini de calcul, încă de la contactul cu lumea, copiilor li se introduce în cap eroarea fundamentală, acel 1+1=3 care face ca, indiferent de traseul pe care ar lua-o gândirea lor, să meargă în direcţia falsă. Care-i totuşi eroarea fundamentală? Trebuie să mergeţi cu două secole în urmă la revoluţiile burgheze pentru a înţelege că atunci s-a statutat legea minciunii transformată de-a lungul timpului în axiomă. Tot ceea ce s-a spus atunci că va institui justiţia socială, toate instituţiile hiperbolizate de acele revoluţii, toate principiile „juste”, absolut totul e o minciună. Şi, ca să fie treaba treabă, toate principiile statutate de acele revoluţii conduc spre o unică finalitate, anume comunismul. 

Revoluţia Franceză a fost una eminamente comunistă, Comuna din Paris a fost comunism pur, Revoluţia Bolşevică a fost una făcută după schema Revoluţiei Franceze. Dezvoltarea societăţii occidentale, aflată în aparent conflict cu comunismul, s-a făcut în direcţia comunismul. Marele reset clamat de Schwab este în esenţă o trecere controlată la un comunism de natură corporatistă. Şi ca să-i înţelegeţi esenţa trebuie să-l studiaţi în paralel cu celelalte utopii:
- fascismul şi comunismul spuneau că tot ce-a fost înainte de ei a fost greşit, că trebuie dărâmat şi reconstruit pe baze solide; acelaşi lucru îl consideră şi globaliştii prin ideologia „build back better”;
- fascismul şi comunismul puneau baza pe propagandă şi îndoctrinare, exact la fel cum fac acum globaliştii prin intermediul tuturor surselor de informare în masă;
- fascismul şi comunismul clamau construirea „omului nou”, acelaşi ideal clamat de globalişti prin intermediul transumanismului;
- nu în ultimul rând, fascismul, comunismul şi globalismul au în spate aceleaşi forţe!

Spre deosebire însă de ideologiile trecutului care lăsau liberalismul ca loc de refugiu şi control al evoluţiei societăţilor utopice, de data aceasta forţa care împinge întreaga lumea spre societatea utopică ultimă este liberalismul care, unit cu conservatorismul prin intermediul prefixului „neo”, conduce lumea la dezastrul absolut. 

Ce anume se poate opune acestui dezastru planetar? Bunul simţ, aş spune. Însă bun simţ înseamnă ca  oamenii să conştientizeze că absolut tot ceea ce este colectivist este greşit. Că orice tiranie care pretinde  indivizilor sufere în numele unui abstract bine colectiv e o reoare. Abia atunci treburile s-ar simplifica, iar globaliştii ar rămâne ceea ce sunt, adică o sectă cvasi-minoritară, formată din devianţi cu o gândire defectă. 

La asta mă gândesc acum, la început de an: cum oare îi putem face pe oameni să înţeleagă că fiecare dintre ei este un centru de univers şi că sub nicio formă nu există un bine colectiv, ci doar un bine personal?

24 de comentarii:

  1. Interesant mod de a observa lumea trecută, prezentă și viitoare!!!! Urmăresc ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Statul in esenta e un cersetor milionar. Nu mai dati bani la stat de pomana. Transparenta financiara!!! Descentralizarea pe judete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu as merge mai departe: descentralizare pe familii. de ce sa dau la stat cat am dat cand tatal meu a luat cat a luat? sau de ce sa dau la judet? ca sa dea celor din 'statul' judetean pensii speciale?

      Ștergere

  3. Globalizarea se dezvăluie în timp real din motive care nu pot fi inversate. Fiecare națiune care depinde de globalizare realizează că taie în ambele sensuri: hiperglobalizarea stimulează exporturile și profituri, dar creează vulnerabilități dându-le altora puterea de a ne perturba sau chiar de a ne paraliza economie.
    Hiperglobalizarea ne-a golit economia, înlocuind producția cu servicii și speculații, niciuna dintre acestea nu furnizează nevoile materiale ale vieții. Speculații financiare (hiper-financiarizarea) a devenit mai degrabă calea de a face averi decât de a crea utile produse și locuri de muncă. Această dependență de speculații nu este sănătoasă, ca toate bulele speculative în cele din urmă se dezumflă, cu consecințe devastatoare.
    Au fost culese toate roadele de reducere a costurilor prin delocalizarea producției și acum costurile cresc indiferent de locul în care este expediată producția: salariile cresc la nivel global, daunele asupra mediului trebuie atenuate, iar epuizarea cauzează deficite de mărfuri care
    împinge prețurile mai sus. Globalizarea nu mai este o soluție; este problema.
    Va rămâne cineva neafectat pe măsură ce globalizarea se dezlănțuie? Așa cum nimeni nu a fost lăsat neafectat de ascensiunea hiperglobalizării, nimeni nu va fi lăsat neafectat de dispariția acesteia. Pe ambele la nivel casnic și național, singurul răspuns care ne reduce vulnerabilitatea este încrederea în sine.

    https://www.oftwominds.com/Self-Reliance-sample2.pdf

    RăspundețiȘtergere
  4. Este o nouă eră
    Această dinamică – înrăutățirea multor probleme prin forțarea a mai mult din ceea ce a funcționat în era anterioară într-o nouă eră saturată și instabilă – primește puțină atenție sau înțelegere.

    Epocile pot dura zeci de ani și doar cei care au trăit suficient de mult pentru a-și aminti epocile anterioare au experimentat tranziția de la o epocă la alta. Era financiarizării, globalizării și petrolului/gazelor naturale cu costuri reduse și abundente a început cu peste 40 de ani în urmă, în 1981.

    Era tehnologiilor digitale/Internet a decolat în urmă cu aproximativ 30 de ani. Toate aceste dinamici s-au accelerat la începutul anilor 2000, cu aproximativ 20 de ani în urmă.

    Doar cei peste 60 de ani au avut experiență de lucru într-o epocă anterioară (înainte de 1981).

    Toate aceste dinamici intră într-o fază de turbulență neliniară, deoarece schimbările depășesc capacitatea acestor sisteme extrem de raționalizate/optimizate de a se auto-corecta.

    Această instabilitate neliniară este accelerată făcând mai mult ceea ce a funcționat în era anterioară , în credința greșită că anii 2020 sunt pur și simplu o extensie a erelor care au început acum 40 și 30 de ani.

    Remediile care au funcționat în trecut nu vor rezolva instabilitatea neliniară, deoarece toate aceste dinamici au ajuns la saturație: adăugarea mai multor datorii nu mai generează o expansiune organică a productivității, tot ceea ce face este să umfle o bulă și mai mare și mai instabilă de credit-activ.

    Globalizarea a fost optimizată până la saturație: potențialele dezavantaje ale securității naționale depășesc orice câștiguri marginale rămase în profitabilitatea corporativă.

    Financiarizarea a distorsionat atât de mult economia încât jocul de noroc pe speculații inutile este acum privit ca cea mai bună (sau singura) modalitate de a merge înainte.

    Când un sistem a absorbit tot ce poate absorbi, adăugarea mai multor este doar o risipă de resurse.

    Am intrat într-o nouă eră, așa că soluțiile și stimulentele care au funcționat în ultimii 40 de ani nu mai funcționează.

    Ideea că ultimii 30 de ani nu au fost o eră permanentă, ci o anomalie care a ajuns la sfârșit nu se calculează.pentru toți cei care au experimentat doar cei „30 de ani glorioși” de energie ieftină, creșterea activelor și scăderea prețurilor din cauza hiperglobalizării și hiperfinancializării.

    Ideea că această nouă eră poate evolua imprevizibil este, de asemenea, o anatema pentru o cultură și o economie tehnocratică care se mândrește cu prognoza și controlul totul cu credit și bani.

    Cei 40 de ani anteriori de abundență materială au alimentat convingerea că soluția pentru orice deficit este de a crea mai mulți bani, deoarece o parte din acești bani noi vor curge inevitabil în eliminarea penuriei.

    Ideea că unele deficite nu pot fi remediate prin crearea mai multor bani nu se calculează.

    Se poate dovedi că toate lecțiile pe care le-am învățat în ultimii 40 de ani nu numai că vor fi inutile în această nouă eră, ci vor fi dezastruos de contraproductive.

    Succesul lor fără egal timp de decenii ne poate orbi de puterea soluțiilor anterioare de a ne înrăutăți problemele decât ar fi fost dacă am fi recunoscut noua eră așa cum este, mai degrabă decât să vedem viitorul ca pe o extensie fără întreruperi a erei anterioare.

    Această dinamică – înrăutățirea multor probleme prin forțarea a mai mult din ceea ce a funcționat în era anterioară într-o nouă eră saturată și instabilă – primește puțină atenție sau înțelegere.

    Această dinamică ne ajută să înțelegem de ce sistemele care păreau permanente și pentru totdeauna se pot destabiliza și se destramă cu o viteză uluitoare.

    Am crezut că o reparăm făcând mai mult ceea ce a funcționat în trecut, dar de fapt acceleram turbulența și destabilizarea.

    https://charleshughsmith.blogspot.com/2022/12/its-new-era.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  5. Te-ai dus doar cu 200 de ani în urmă, nu cu 2000 de ani, atunci când Iisus a spus: "Iubeşte-ți aproapele ca pe tine însuți". N-am învățat să ne iubim pe noi. Dar ce-ar fi să mergem în urmă cu 3 yuga până la ultima Satya yuga? Şi în loc de axiome şi legi omeneşti să respectăm principii morale şi etice dumnezeieşti? În loc de şparlamente să primim şi să aplicăm ca Moise doar 10 legi divine, nu legile vițelului de aur de pe Wall Street?

    RăspundețiȘtergere
  6. Rerum Novarum vă spune ceva?

    https://lionessofjudah.substack.com/p/rerum-novarum-the-real-new-world?utm_source=share&utm_medium=android

    RăspundețiȘtergere
  7. faza e ca perceptia omenirii e mereu un joc al erorilor. pana si semnatica/sintaxa cuvantului revolutie este o eroare in sine. chiar daca autorul o foloseste in articol sa sublinieze o eroare mica cand defineste un oximoron: " de ce /acum/ e imposibila o revolutie /benefica/. prima eroare este la introducerea functiei semnatice /acum/ ce din pct de vedere logic nu introduce o valoare de adevar ci o translatie temporala dar care sic ar amplifica o valoare de adevar. e ca functia: 0 adevar x Amplificarea semantica. matematic orice inmultit cu 0 e 0. asa ca partea aia sinctactica e de dragul semanticii vide sau soofism. mai departe ramane imposibila o revolutie /benefica/. o revolutie e posibila/imposibila oricand. deci valoarea de adevar a cuvantului are valoarea semnului intr-un sens de parcurgere matematic. asa ca ramane doar oximoronul revolutie benefica de evidentiat. orice sistem care creste se cheama ca evolueaza deci dpdv logic o evolutie este o beneficitate pozitiva. daca evolutia e pe plus atunci revolutia dpdv logic e o involutie. adica o nebeneficitate apriorii. partea aia de titlu "revolutie benefica" e un politic corect. asa ca fara a intra in text care are valente de adevar totusi, am ilustrat cum perceptia si malformarea in timp a sintaxelor dincolo de semnaticile lor intriseci constituie adevarate surse de eroare. si apoi dorim ca publicul sa priceapa despre erori??

    RăspundețiȘtergere
  8. Răspunsul e simplu dar nu va fi luat in seama. De fapt nu trebuie să-l convingem pe om ca nu exista bine privat, nu-l interesează pentru ca, prin fire, e egoist și mândru și “el știe mai bine” ca varianta lui e mai buna - o promovează instinctiv, chiar dacă l-am convinge ca binele lui nu poate fi unanim acceptat.
    Răspunsul e să-l scoatem pe om din centrul universului sau și să-l învățam să-l lase pe Dumnezeu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  9. In limitata mea gandire universul este alcatuit ditr-un "sandwish"de frecvente ,deci ,un camp energetic,iar fiecare mediu are frecventa lui si poate evolua pe un anumit interval de frecvente .Toate solutiile trecute in revista de DVs.apartin burtii.Cu tot respectul ,va recomand sa cititi o carte scrisa de un american,ca o cuncluzie a unei calatorii in orient .Cartea este Viata si invataturile inteleptilor din extremul orient ,autorul fiind Baird T.Spalding.Acolo se pot gasi raspunsuri la astfel de probleme.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. La asta mă gândesc deja de zeci de ani! Citez din ultima frază a articolului: Cum oare îi putem face pe oameni să înțeleagă că sub nicio formă nu există un bine colectiv, ci doar un bine personal?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar universul ala multidimensional

      - in care sa se manifeste macar dualismul particula-unda = individ-colectivitate -

      cand mai apare?

      Sau ramanem asa:

      scindati/izolati pe vesnicie/eternitate de Cale?

      Luminandu-se fiecare, doar dupa imprejurarile proprii!?

      Ștergere
  11. Intrebare:

    oare globaliZmul - adica: comuniZmul corporatist - nu l-am putea refuza/boicota, prin intoarcerea noastra voluntara la "comun(iune)a primitiva"?

    In care orice familie - celulele societatii - apare spontan, si se si poate mentine doar pe baza existentei libertatii consimtamantului reciproc in asociere?

    Se pare insa, ca nu se mai poate ca sa ne intoarcem/sa ajungem voluntar/independent nicaieri, ci numai fortati/surprinsi de o confruntare nucleara la nivel global, sau de un cataclism planetar natural.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eroarea fundamentala este elimi area lui Dumnezeu din societate. Planeta asta( dacă o fi intr-adevar o planetă, pentru ca sincer am rezerve uriașe la tot ce înseamnă știința modernă) nu este locul nostru, ci un spațiu de trecere, unde utilizam niște vehicule numite corp fizic. Șmecheria diavolului a fost sa ne convingă ca nu exista, neexistând nu ne apărăm împotriva lui. Acum e și mai greu, ca si-a dat legi și e foarte foarte greu sa-i eviți posesia legal. Încă se poate, dar nu ptr mult timp. Deci locul asta, planetă, ce o fi el, e al diavolului, clar. Dumnezeu nu l-a gonit niciodată, ca fără diavol nu ne-am mai mântui, dar ne-a dat instrumente sa-i stam împotrivă dar neuitând ca locul noștri e în alta parte. Dacă ai uitat ca ești în trecere pe aici, s-a terminat, trăiești degeaba, chiar în cea mai ideala postura.Asta e strambatatea originala, nu ne știm locul și destinația, și ne concentram pe chestii neesențiale. Ce facem pe aici ne stabilește destinația după, asta e toată șmecheria.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai este simplu FACTORUL UMAN , este imprevizibil creand instabilitate! Ia 10 oameni si pune-i sa descrie in cateva fraze comunismul ,sau capitalismul , vei gasi multe puncte comune la toti, chiar multe ,DAR si destule diferente ! Aici e dilema acele diferente ajung ca la un moment dat sa faca SCHIMBAREA ! Diversitatea in gandirea socio-politica e o arma cu doua taisuri ,va curge sange in ambele sensuri !

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani tuturor !Eu am o obsesie cu haiduci! Nu mă refer la partea neagră a haiducilor,de hoți ordinari ,pentru că ai fel și fel de oameni,care niciodată nu sunt mulțumiți,cu ei sau cu alții .Din toată istoria cunoscută, manipulată, reală sau nu , înainte de ordinea normală în aceste paminturi, pină apărea Liderul era dezordine,care funcționa, pină apărea trădarea.....Eu cred că așa am funcționat atitea secole la intersecția imperiilor ,prin salturi,cu forța brută sau diplomație de sat,azi nu dar mîine vezi tu pe dracu.Si dacă se începe ceva, să se înceapă,dar cel puțin să fim ai noștrii , pină la capăt, Țepeș, Mihai Viteazul,Bobilna, Horia, Closca și Crișan,,Avram Iancu, Mărășești,Oarba de Mureș,rezistenta din munți .... Așa că, gindeasc eu, dacă este bal, să fie pină la capăt!La multi ani tuturor și să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
  15. "toţi au sfârşit-o mizerabil, văzând că bunăstarea promovată de ei conducea în final la crime de cea mai joasă speţă şi la o teroare fără precedent exercitată asupra oamenilor cărora le era imposibil să involueze atât de mult încât să se muleze pe sistemul respectiv. "

    O frază cu tentă de genialitate. Mulțumesc, m-a uns pe suflet.!

    În noaptea" dintre ani", la Liturghie, preotul a predicat tot așa, despre multe, dar mi-a rămas în creier numai atat:
    Va veni vremea când vom regreta că nu am jertfit mai mult lui Dumnezeu, Patriei și aproapelui aflat în suferință!

    Din cele doua fraze citate mai sus, care mi-au luminat cugetul acum, la început de an calendaristic, o singură dilemă mi-a rămas: nu știu cum sa mă raportez la Patrie... La Sistem...

    Îmi doresc, pt 2023, să nu fac nimic ca să aflu răspuns la dilema respectivă. Știu sigur că-l voi cunoaște dacă mă voi raporta corect în relația cu Dumnezeu și cu Aproapele. 😉

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raporteaza-te la patrie ca la orice sistem Viu. Familia ta este un sistem Viu. Patria este o familie extinsa. Cum nu-ti doresti sa-ti condamni proprii copii si proprii parinti la saracie si moarte, tot asa sa nu-ti doresti acest lucru pentru siatemul Viu Romania. Dl Florian Colceag a dat un nou interviu la TV. In care a spus multe, dar nu si pentru surzi. A vorbit despre faptul ca padurea este o Entitate. Si e Vie. Si Natura toata este un sistem inteligent in care omului i s-a nazarit ca e zeu. Cand romanii s-au prefacut ca nu văd cum sunt rase padurile si poluate apele, s-au condamnat la autodistrugere. Sa repari e mult mai greu decat sa conservi.
      Ma lua peste picior un destept din grupul lui DD mai anii trecuti. Ca iubesc animalele. Iubesc si animalele si iubesc toata Creatia pentru ca e minunata!
      Deocamdata ajunge. Va veni un timp cand constiinta se va extinde si nu vei mai uita ca negrul din Africa a fost ucis pentru resursele sale. E un film pe Netflix. Se numeste Copacii pacii si vei vedea consecințele colonizarii si cum pot ajunge vecinii sa se ucida intre ei pe motiv ca unii sunt inferiori celorlalti. Preotul are dreptate. Va veni un timp al rusinii printre romani. Al rusinii ca nu au vrut sa vadă. Iar când iti pui singur ochelari de cal, vine orbirea spirituala: Dumnezeu iti vorbeste, dar tu nu mai auzi si nu mai vezi si incepi sa te miri de ce traiesti intr-o lume crudă.

      Ștergere
    2. @Maria-Aurelia
      Că vrem, sau nu vrem, Patria nu reprezintă doar poporul care mișună pe străzi zilnic, nici doar padurile, apele și animalele din sistemul viu România, cum te exprimi dumneata.
      In noțiunea de Patrie sunt cuprinse și Parlamentul, Guvernul, Președinția, Instituțiile bugetare, etc.

      De-aceea ziceam mai sus că, dacă jertfa pentru Dumnezeu și pentru aproapele aflat în suferință sunt destul de simplu de identificat și pus în practică, jertfa pentru Patrie e mult mai greu de constientizat în vremurile noastre. În afara de faptul ca dau o buna parte (mult mai mult decât binecunoscuta zeciuiala) din veniturile mele pentru Stat, nu cred ca că se mai concepe să-ți dai viața pentru obiective militare naționale, de ex. Ceea ce, până acum 30 de ani, era un fapt mai presus de orice argument să respecți un jurământ militar.

      Ștergere
  16. Felicitari pentru articol . O analiza logica si obiectiva expusa in mod simplu Clara si concludent

    RăspundețiȘtergere
  17. ,,salvezi o viata, salvezi o lume,, Talmud (Sanhedrin 37a). Asta te include si pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  18. O revolutie benefica este imposibila din lipsa de conducatori: toate acele revolutii au fost conduse de aceasi entitate...De ce ? Pentru ca suntem prosti...ne amagim ca daca avem stomacul plin...avem totul...nu avem nimic atata vreme cat destinul ti-l croieste altcineva...De ce il coriesc todeauna ei ? Pentru ca isi doresc puterea...Pentru ca stiu ca pot ...si ceea ce este cel mai important stiu ca sunt cei mai buni ( chiar daca asta inseamna sa fi golan,smeker,etc)...O revolutie benefica este imposibila din cauza ca cei condusi ( pulimea ) nu este constienta de puterea sa...Asa ca omorata-va intre voi ca prosti si umflati-va matul ca va fi bine !

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte bun articolul. Anastasia din cărțile lui Vladimir Megre propune un lucru asemănător, fiind singura soluție viabilă de supraviețuire a planetei, ca fiecare om să-și creeze un spațiu de iubire (fizic în plan material sau în sufletul său) extins la vatra de familie si apoi la comunitate. Cu același respect, Tavi
    https://www.editura-dianusa.ro/anastasia-si-megre/
    https://vmegre.com/en/
    PS La noi în țară toate încercările de a creea comunități de tip Anastasia au fost înăbusite prin diverse tertipuri, de către aceste jigodii trădătoare din serviciile secrete care se cred câini de pază dar execută ordinele groparilor nostrii

    RăspundețiȘtergere
  20. Ba din contra as zice eu, Revolutia benefica, nu numai ca este foarte posibila, ba chiar a inceput sa se desfasoare in fata ochilor nostrii orbiti de propaganda satanelor, asta ca sa nu o putem vedea.
    Si DA, exact in zilele pe care le traim, are loc, si se dezvolta tot mai mult pe zi ce trece, marele conflict pentru obtinerea suprematiei asupra intregii planete, si aceasta revolutie este provocata de mafia criminala suprastatala cea care se crede hegemona, si doreste sa fie singura stapana lumii, asta inca din 1914 cand avea scopul sa distruga marile imperii extrem de putenice, si sa le faramiteze in mici state nationale, care si ele vor trebui sa dispara pentru a se integra in statul unic global, care va fi statul proprietate personala a celor mai mari bestii sataniste si criminale din istoria omenirii.
    Aceste bestii criminale au ca si oponent in Marea Revolutie, marile imperii conservatoare care doresc sa pastreze status - qoul existent, adica o lume multi-polara in care oamenii sa traiasca la fel ca pina acum, doar ca intr-o lume care nu va mai fi condusa de satanele cu aspect uman din Mafia Financiara Suprastala, iar aceste imperii conservatoare care se opun satanelor sunt Rusia, China, India si statele din SCO (Shanghai Cooperation Organization).

    Astfel razboiul din Ucraina face parte din revolutia benefica intregii omeniri, dar de loc benefica pentru satanele care desi de peste 125 de ani se pregatesc pentru subjugarea intregii planete, iata ca au pierdut startul tocmai acum la batalia finala, si nu mai au puterea sa invinga omenirea aparata de Rusia aliata TOTAL cu China.
    Evident ca satanele nu se lasa usor invinse si pentru aceasta ele sunt in stare sa sacrifice toata Europa pentru interesul lor criminal, doar ca aceste satane, sunt atat de pr.... incat nu au priceput inca ca distrugerea Europei nu va schimba absolut nimic din mersul revolutiei, pentru ca centrul de putere a intregii planete va fi in Asia.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)