miercuri, 25 ianuarie 2023

La 90 de secunde de Apocalipsă


Să începem cu începutul. La Kiev se desfăşoară un straniu război pentru putere generat de  o campanie anti-corupţie începută de presa de acolo. După cum bine ştiţi, în Ucraina nu mai există presă independentă, astfel încât întreaga campanie nu-i nimic altceva decât o comandă de la cel mai înalt nivel. 

După debarcarea lui Arestovici, o groază de oficiali ucraineni şi-au dat demisia, semn că aparatul lui Zelenskyi se restructurează din temelii. Kiril Timoşenko, piesă de bază din arhitectura puterii de la Kiev şi-a prezentat demisia sâmbătă, iar acum surse ucrainene spun că ar fi fugit în Israel cu ... 600 milioane de dolari!!! Imediat Zelenskyi a dat un decret care interzice deplasarea oficialilor ucraineni în afara ţării altfel decât în interes de serviciu.

Brusc, în presa ucraineană au apărut reportaje cu bogăţia în care trăia Timoşenko. Acum nu-i greu de înţeles pentru nimeni că aceste elemente pur şi simplu nu aveau cum să scape puterii dela Kiev. În mod tota edetaliile referitoare la Timoşenko erau cunoscute deoarece sunt de domeniul evidenţei sumele imense de bani în care se scaldă puterea superioară a statului ucrainean. Pur şi simplu nu era posibil să ţii ascunse informaţiile despre vile, maşini de lux s.a.m.d. Mai ales într-o ţară în care Securitatea(SBU) e în tot şi-n toate!

Mi-e greu să înţeleg pe moment restructurarea puterii de la Kiev. Remarc însă că aceasta apare într-un moment excepţional, anume  deblocarea imensului arsenal pentru Ucraina. După eşecul de la Ramstein, în care nemţii au refuzat livrarea de tancuri Leopard către Ucraina în condiţiile în care SUA nu face acelaşi lucru, SUA au deblocat livrarea de tancuri Abrams către Ucraina! E un moment de o teribilă cotitură, care va pune armata Rusiei în faţa unui duşman redutabil. Să vedem însă care e arsenalul care se preconizează. 

Este vorba într-o primă fază de aproximativ 400 de tancuri, în mare parte Leopard, dar şi Challenger şi M1A2 Abrams. De remarcat este faptul că în Germania ucrainenii au fost învăţaţi să utilizeze tancurile Leopard de acum mult timp, ceea ce arată clar premeditarea războiului actual. 

De partea cealaltă, ruşii par a avea ceva probleme deoarece e vorba de arme avansate. Pentru a le face faţă, ruşii trebuie să-şi pună la bătaie flota de tancuri Armata, dar acestea sunt masate în alte zone critice(de ex. graniţa cu Finlanda). Acele zone nu pot fi lăsate goale, mai ales în condiţiile în care devine din ce în ce mai clar că avem de-a face cu un început al invaziei împotriva Rusiei.

La optzeci şi doi de ani e la Operaţiunea Barbarossa, ruşii s-au trezit din nou în ogradă cu panzerele germane. Pe vremea aceea Germania a atacat cu Pantera(Panzer 5) şi Tigrul(Panzer 6), iar acum, într-o simetrie aproape perfectă, cu Leopard! Diferenţele sunt însă colosale deoarece atunci nemţii au atacat de unii singuri, integrând brigăzile ucrainene. De data aceasta nemţilor li se alătură şi anglo-americanii. Practic, Rusia e atacată din toate părţile. 

Desigur, mai e o diferenţă. Atunci nemţii au atacat direct, înglobând în armata lor corpurile ucrainene ale lui Bandera, în timp ce acum noua alianţă nefastă se ascune în spatele ucrainenilor care sunt trimişi la sacrificiu ca o primă operaţiune a unui mare război. Însă nu numai nemţii sunt în joc, ci şi întreaga axă anglo-americano-japoneză. Scopul? Uciderea definitivă a Rusiei şi împărţirea ei între câştigători. E de-a dreptul de prost gust potrivirea idelurilor de acum cu cele ale Germaniei Naziste. Conform ideologului german Alfred Rosenberg, după succesul operaţiunii Barbarossa, teritoriul Rusiei urma să fie împărţit după cum urmează: Ostland(Ţările Baltice şi Belarus), Ucraina(actuala Ucraină şi teritoriile adiacente), Kaukasus(Caucazul) şi Moskau(zona metropolitană a Moscovei şi ce rămâne din teritoriile europene).  „Democraţia” a ajutat ruperea Ţărilor Baltice, a Ucrainei, dar nu şi a Belarusului(mai ţineţi minte tentativele de revoluţii colorate?). De asemenea, naziştii urmăreau transformarea populaţiei ruseşti în forţă ieftină de muncă şi exploatarea în folosul lor a resurselor Rusiei. Vi se pare ceva deosebit faţă de ceea ce se pune acum pe tapet? Să nu uit un amănunt: în actualul context, pentru a împinge şi Japonia în efortul comun de sugrumare a Rusiei, acesteia i s-a promis ... Siberia şi întregul Est Îndepărtat. Înţelegeţi acum deplin care-s mizele şi de ce Rusia este realmente înconjurată.

În afara tancurilor, englezii şi americanii  urmează să-i doteze pe ucraineni cu rachete cu rază din ce în ce mai mare de acţiune. De altfel, consilierul lui Zelenskyi, Mihailo Podoliac, a anunţat ieri într-un interviu că vor avea loc atacuri asupra Moscovei, Sankt Petersburg-ului şi a Ekaterinburg-ului. Pactic, „mâna moartă” ucraineană e setată să aplice lovituri pe care le-ar fi aplicat americanii. De asemenea, armata ucraineană este compusă din ucraineni doar în ceea ce priveşte carnea de tun, posturile care necesită cunoştinţe avansate fiind doldora de occidentali care activează ca aşa-zişi mercenari. Însă ei sunt plătiţi indirect de ţările care i-au trimis, iar în caz de deces familiile lor încasează compensaţii grase. 

Ce se întâmplă în aceste condiţii cu Rusia? E greu de imaginat. Industria rusească trebuie să treacă urgent la logica de război şi să-şi crească de câteva ori capacitatea de producţie. În al Doilea Război Mondial Rusia a primit ajutoare teribile din SUA, acum nu mai are de unde să primească nimic. China - care spune-n gura mare că e aliata Rusiei - cel mai probabil va fi păcălită să-i trădeze pe ruşi. Şi ca efect al păcălelii, vor fi următorii sugrumaţi. 

Toate aceste par a arăta limpede că decizia Comitetului de Ştiinţă şi Securitate al Buletinului Oamenilor de Ştiinţă Atomişti a mutat „ceasul nuclear” la 90 de secunde de dezastru. E cât se poate de limpede că în cazul unei poziţii care ameninţă matul, Rusia nu va avea altă opţiune decât să lanseze un atac nuclear surpriză şi la scară asupra SUA şi Angliei. Iar de-aici continuarea o puteţi deduce singuri. 

91 de comentarii:

  1. "...Toate aceste par a arăta limpede că decizia Comitetului de Ştiinţă şi Securitate al Buletinului Oamenilor de Ştiinţă Atomişti a mutat „ceasul nuclear” la 90 de secunde de dezastru...."

    Nu si-au reglat bine ceasul. Cele 90 de secunde e deja trecute, nu ramase!
    Eminescu are ceas mai bun!

    "Era, pe când nu se zarea (ciuperca atomica),
    Azi o vedem, dar nu e!

    Tot astfel, când al nostru dor pieri în noapte-adâncă,
    Lumina stinsului amor ne urmăreşte încă!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Armele nucleare nu vor funcționa. Încă o dată: punct.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce faci? Te autosugestionezi? Te hipnotizezi? Te "motivezi"?

      Ștergere
    2. Păreri?
      http://petrole-abiotique.blogspot.com/2009/07/les-bombes-atomiques-nexistent-pas.html

      Ștergere
    3. există și această teorie a conspirației care spune că bombele nucleare și alte chestii de genu acesta sunt doar ''tancuri gonflabile'', energia nucleară produsă de o reacție în lanț de fisiune sau fuziune nu poate degaja o ciupercă de foc și de fum pt că nimic nu arde nu e o simplă oxidare a unui material combustibil, în urma căreia rezultă căldură, lumină, dar și diferiți produși de reacție, precum dioxidul de carbon. Dar cum multe teorii ale conspirației s-au adeverit ar fi bine ca si aceasta sa se adeverească - totul să fie o altă înșelăciune globală de control mental al populației

      Ștergere
    4. Erori au fost erori sunt încă..
      Vom trai și vom vedea ...
      Sper sa fie Dumnezeu Mare..

      Ștergere
  3. Cred ca mai intai americanoizii vor trimite simultan rachete care sa distruga bazele rusesti de rachete nucleare, ca sa nu-i lase pe rusi sa ia initiativa atomica. Si asta mai inainte ca rusii sa piarda batalia cu arme conventionale, ca sa nu riste sa ia rusii initiativa si sa dea pe la americanoizi si englezoi, desi merita pe deplin la cat jaf si genocid au facut in lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gogu,

      Sper ca sa aibe si de data asta, tot rusii initiativa propriei salvari/primului atac nuclear.
      Pentru ca restul neocolectivei occidentale parazite si naziste, oricum nu merita nimic!

      Ștergere
    2. Inainte sa seschideti gura mai bine cautati ce inseamna hibakusha

      Ștergere
    3. Da, mersi, nu stiam.Am cautat.Partea principala de propozitie mi se pare SUPRAVIETUITOR.

      Ștergere
  4. Domnule Dan Diaconu, am citit rapid articolul. Așa, cu sufletul la gură.
    Așadar, omuleții gri își urmează planul ticluit cu mulți ani în urmă. "Pohta" ce-o poftesc! Hăcuirea Rusiei. O pradă bună pentru jefuitori.
    Pentru că asta sunt Colectiviștii Occidentali. Hoți la drumul mare cu pierderi de vieți omenești masive.
    După ei, potopul!
    Frăsuiala din Ucrozelenschia, pe motiv de corupție, este praf în ochii lumii. Ceva de genul: Fă-te că lucrezi, cum zicea un nene în viață, pe la tembelizor, in zilele fierbinți ale lunii decembrie 1989.
    Dar ce face BRICS-ul? Abia acum se va vedea adevărata prietenie, adevărata față a partenerilor Rusiei.
    Cred că mai degrabă Kim Jong- un, va percuta înaintea Chinei.
    Vom trăi și vom vedea!
    Să sperăm că vom trăi ca să putem vedea. Rusia cunoaște amploarea evenimentelor în desfășurare.
    Știe că totul urmează să fie aruncat în spatele ei. Au nevoie de lovituri inteligente, de maestru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Keep calm, Noni ! Kin &Jal(ea) lucrează pentru ei ! Tot ce trebuie e să aleagă *capetele de luptă*potrivite, căci țintele le-au ales deja...Pentru Bucale, una-două Nuke și alte fo* două Neutronics pot împlini spusa lui Argatu despre groapa cu apă în devenire.

      Ștergere
  5. Sper ca Putin/Rusia sa atace primul SUA intr-un mod devastator in asa fel incat pe cel putin 100 ani SUA (daca va mai exista ca stat) sa nu mai ridice capul. Aceasta este singura rezolvare rapida, eficienta, pentru toti.
    Daca SUA va redusa la tacere, celelalte tari vor pleca capul instantaneu.
    Anglia? este zero barat!
    Germania? zero barat!
    Franta? zero barat!
    China este tradatoare numai privindu-i ochii lui XI, iar Putin stie asta.
    Putin nu se teme de SUA si occident ci de China care are pumnalul pregatit.
    Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca speranta nu moare!
      Daca Xi este las, atunci las ramane!
      Putin nu are deci, de cine sa se teama!

      Ștergere
    2. eu nu inteleg un lucru! cum naiba de nu l-au "aranjat" rusii pe jelinski pana acum si chiar pe bideu cu arme de ucidere de la distanta ?!sau rusii nu le au si doar amerlocii le au si atunci e naspa!chiar nu s-a saturat nimeni de mutra nenorocitului de actor care porunceste unui intreg glob tot ce pofteste el si natia lui ?!o simpla vrajitoare woodoo din Brazilia poate sa faca instant ce nu face Putin sau alte creiere lucide (daca mai sunt pe lumea asta creiere lucide).Asta ma face sa banui ca si Rusia(Putin sau cine o conduce jocul acolo) e parte a unui joc marsav la scara mare

      Ștergere
    3. @Anonim25 ianuarie 2023 la 13:07
      Pentru asta au Americanii filme cu superman și batman. E acoperire ideologică.
      Pai e protejat in caz de Voodoo că el practică asta.
      Și Putin are 700 de clone.

      Ștergere
  6. Pe zi ce trece se construieste asaltul final asupra Rusiei.
    Totul depinde de americani, sa speram ca nu vor ridica miza pana la paroxism, si ca nu vor avea nesabuinta sa intre in barlogul ursului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana si Mircea Badea si-a dat seama, ca nemernicanii vor navali in barlogul ursului cu mic cu mare!
      Dar asta va fi si ultima mutare a nemernicanilor, la sahul in care tot tin Rusia.

      Ștergere
    2. Rusia ar trebui sa atace decisiv cat mai repede. Timpul lucreaza in defavoarea ei in sensul ca isi poate pierde avansul tehnologic. Ma refer la supersonice.

      Ștergere
  7. De unde 400 de tancuri !? Poate 100, cu Leopardurile poloneze cu tot.
    Amestecate ca model.
    Și cînd?

    Dacă războiul contnuă în 2024, mai vedem. Pînă atunci, ucrainienii mor. Cu o halcă de polonezi, ba chiar și ceva români. Dulce e glonțul patriei... ah, nu mai există patrii, pardon!

    Zvonistica umblă cu teoria schimbării de manager - pleacă englezii, vin americanii la butoanele regimului (încă) Zelenski, cică. Nu cred, se completează reciproc, cum au făcut-o mereu.

    Ne vom lămuri cu vînzoleala în 2-3 luni. Deocamdată, tancurile, cîte or ajunge (alea funcționale), nu sunt decît o parîmă de disperare menită să țină ciuruitul barcaz ucrainian să nu se scufunde rapid. E posibil să escaladeze spre dezastrul final, mai probabilă însă va fi împărțirea Ucrainei și, pentru asta, Vestul aruncă niște căngi în speranța că ar putea înșfăca ceva mai mult.

    Iar prioritatea imediată e asigurarea că regimul de la Kiev va fi epurat rapid, ca să mai reziste cît e nevoie. Adică măcar de încă vreo 200 de mii de ucrainieni morți, pînă-n toamnă, vară, ceva acolo.

    Singura carte a Vestului, niciodată de ignorat, o reprezintă încercarea schimbării de regim în Rusia, reușită, nereușită, doar-doar tulbură apele suficient să gripeze mașinăria de război rusă, care nu a stat cu degetul în gură de... să tot fie vreo 15 ani. Cea din vest e în mare parte la naftalină și aia de corporatiști cu osînza de un deget pe creier. Deocamdată. M-aș mira să o mai poată reporni tembelii vizibili fără componente... made in China.

    Cele 90 de secunde sunt problema. Din "fericire" - ultima problemă. Nici măcar nu trebuie să o rezolvăm, ne rezolvă ea pe noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. " .... Singura carte a Vestului, niciodată de ignorat, o reprezintă încercarea schimbării de regim în Rusia, reușită, nereușită, doar-doar tulbură apele suficient să gripeze mașinăria de război rusă, care nu a stat cu degetul în gură de... să tot fie vreo 15 ani...."

      Unde vezi tu Vestul, ca ar mai juca ceva? A jucat absolut tot. Vestul mai are doar o singura mutare ...... si pana si aia, daca tot intarzie, nici nu mai conteaza, pentru ca Vestul a intrat deja de unul singur in sah-mat.

      Eu sper pentru toata lumea, ca Vestul sa nu mai livreze nimic Ucrainei, si sa rastoarne regimul Zelenski din interior, adica:

      tot asa de discret cum l-a si pus, tot in secret sa-l si dea jos.

      Ucraina de cacat rusesc a fost, si de cacat rusesc sa ramana!

      daca e asa cum spune Vestul, ca Putin n-are viata lunga indiferent de motivele rasposarii, atunci sa-si mai lase timp ca sa-si pregateasca foarte bine Expansiunea - zice el naturala si inevitabila - spre Est/asupra Orientului!

      Ștergere
  8. in ucraina este o batalie dintr-un razboi mult mai mare. se poate castiga razboiul pierzand una, sau mai multe, din lupte. marele razboi este spiritual, celelalte sunt proiectii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma tem ca aveti dreptate. Fortele sataniste coalizeaza la nivel global iar crestinii sunt anestetizati prin mass-media aservita. Ne va conduce aceasta situatie sa ne aducem aminte de rugaciune sau vom disparea ca rasa ?

      Ștergere
  9. Rusia a convins China sa intre in razboi impotriva vestului ! Alianta este deja formata , dar cele doua tari nu au nici un interes pentru a arata asta occidentalilor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragonu` chinezesc, este ruda cu Cameleonu`!
      Tot un Serpent, caruia Sfantul Gheorghe ii va sfarima capul, daca si schimba subit "culoarea" si mai face si ca curcubeu`: nino, nino!

      Ștergere
  10. Papadiule,

    Marele Razboi este dintotdeauna - si exclusiv - Spi_Ritual!
    El decide cine pierde si cine invinge, inca de dinainte de inceperea luptelor!
    Numai Unul are Bratul-Minte si Mintea-Brat! Si acesta este Rusul!

    Restul, e can-can!
    Mult zgomot - babelonie - pentru nimic!

    Stai sa vezi, ce-i vor da rusii ortodocsi pe credinciosii fatarnici - si femei, si barbati - ca sa fie judecati de catre Islam dupa Sharia!

    Attila si Genghiz Han vor curata cu adevarat bisericile occidentale de falsii ortodocsi, si le vor cruta pe cele cu adevarat ortodoxe, oropsite pana acum acum de catre falsi cruciati!

    RăspundețiȘtergere
  11. ....... Kadirov impreuna cu cecenii lui, este Attila impreuna cu Biciul lui Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  12. „ o campanie anti-corupție” sună ca nuca în perete, când totul este putred de corupție pe acolo, să nu fie un steag fals. Iar așa zile demisii, mie-mi par mai degrabă niște extracții, o punere la adăpost a unor persoane care au fost utile și și-au îndeplinit misiunea. Vom vedea de cine vor fi înlocuiți și cum vor evolua evenimentele în continuare

    RăspundețiȘtergere

  13. .... Dumnezeu a ridicat deja Islamul = si Omul si Biciul, impotriva cruciatilor prefacuti!

    Pe langa Iran, Irak, Siria, Afganistan, Pakistan, Mongolia si India, vin si ATeii lui Kim Jong Un ca sa-i pedepeasca/starpeasca pe cruciatii prefacuti, la fel cum ii starpesc deja, si pe islamistii vopsiti in culorile curcubeului!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ha ha ha ... chinezi păcăliţi?? Unde ai văzut tu aşa ceva?? China şantajată de amerloci cu Taiwanul NU va susţine niciodată lichidarea Rusiei de la care acum cumpără pe nimic, în cantităţi imense şi cu tranzacţii foarte sigure şi stabile materii prime foarte preţioase, afaceri aşa de avantajoase cu Rusia nu a făcut China de când este, o bucată bună din creşterea economică actuală a Chinei se bazează tocmai pe materiile prime cumpărate deja nesperat de ieftin din Rusia. APOI pentru ca amerlocii să îi păcălească pe chinezi trebuie de ex. să corupă nişte comunişti din Partid...păi..în condiţiile în care chinezii EXECUTĂ RAPID chiar şi pe cei mai mărunţi corupţi care fură nişte yuani prăpădiţi de la buget cum kilu' meu mai găseşte amerloku' pe cineva în interiorul Chinei să le facă jocurile?? Cât despre leoparzii furnizaţi direct de Germania fasciştilor ucrainieni ăia sunt cam handicapaţi deja... Acum câţiva ani a fost un mare scandal în mass media germană pe tema disponibilităţii de luptă a tehnicii militare germane. Cel puţin o treime din tancuri şi avioane şi etc din armata germană NU ERAU ÎN STARE DE FUNCŢIONARE din cauza lipsei pieselor de schimb. Ministra apărării de atunci, o blondă proastă ca noaptea cu ABSOLUT ZERO pregătire militară (da, se întâmplă şi la ei) spunea inocentă într-un interviu că, citez: ''nu-i nimic că elicopterele Bundeswher-ului nu zboară şi că din cauza asta nu ne putem achita de obligaţiile în interiorul NATO (era vorba despre o misiune de menţinere a păcii undeva), noi avem aliaţi şi elicopterele lor zboarăăăă''. Dacă Germania chiar va trimite tancuri în ucraina ălea vor fi SINGURELE TANCURI FUNCŢIONALE ale Germaniei la ora actuală şi ălea cârpite în grabă cu ce piese au mai găsit nemţii prin depozite. Despre antrenamentul ucrainienilor pe tancurile ălea ..HA HA HA HA .. nu pot decât să leşin de râs...aşa cum zice Vin Diesel în Too fast, too furious: ''It counts who's behind the wheel''. Un tanc şmecher fără un echipaj BINE ANTRENAT (şi motivat să lupte) este doar un bolovan cu şenile pe câmpul de luptă, asta dacă va ajunge vreodată acolo şi nu le trântesc ruşii nişte rachete hipersonice în cap imediat ce trec graniţa în ucraina. Dacă (din întâmplare) ruşii au dormit pe tancuri cât a fost pace acum, după un an, au învăţat din propriile greşeli, sunt deja bine antrenaţi şi mai ales FOARTE MOTIVAŢI, printre altele, de decesul camarazilor lor, ca să nu mai spun de motivaţia istorică, cultul eroilor ruşi este viu, veteranii lor sunt aproape nişte zei în societatea civilă rusă. Ştiu asta de la un fost coleg de servici din Germania, era german rusificat şi a părăsit Rusia nu doar din cauza sărăciei de atunci (anii'90) ci pentru că în Rusia german=fascist şi nu prea aveau viaţă uşoară printre ruşi. Ce este ucraina acum pentru ruşi? Basarabia Rusiei şi mai mult de atât! Şi e clar că ruşii nu o lasă pe mâna amerlocilor, indiferent cine se află la putere în Rusia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aparatul lui Zelenski nu cumva este acel scârbavnic mădular ce sălta voios pe clapele pianului? S-ar putea să rămână fără..."aparat", ca un adevărat EUnuc tăiat împrejur de Ciomu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai sa-i trimitem un "dr ciomu" rapid lui jelinski sa-l scurteze de madular

      Ștergere
    2. Creste iar pretul diesel la pompa, ca sa fie platita de fraieri motorina consumata aiurea pe tancurile (si generatoarele) livrate de SUA si UIE Ucrainei, intr-un razboi de inspiratie fantasmagorica.

      Cine zice ca inflatia scade in trimestrul 3, e scatofag = mananca la greu fecala!

      S-o baza pe predictia mictionata de generalul Ben Hodges, ca cu ajutorul tancurilor germane, franceze, si americane, coalitia ucronazista internationala elibereaza Crimeea de rusi pana la toamna?

      Ștergere
  16. China este de aceeași parte a baricadei cu America, de mult timp. Nu va fi "păcălita" să facă nimic. China a cumpărat o mare bucată din America și este pe cale să devină prima forță economică a lumii. Chiar dacă nu se va întâmpla asta, China se va mulțumi și cu locul 2.

    RăspundețiȘtergere

  17. Tancurile germane, franceze, americane, fara protectie aeriana sunt frectie la picior de lemn - maldar de fiare contorsionate cu echipaj incarcerat sau incinerat - in fata dronelor ruso-iraniene.

    NATO si UE il au strateg militar pe drogatul Zelenski.

    Adevarul e, ca cand ramai fara solutie desi tu ai chichirez galceava, ti-o iei urat de tot!

    RăspundețiȘtergere


  18. Sigur, sansa pacii exista intotdeauna, si ea nu inseamna doar o amanare a razboiului.

    Sansa pacii poate veni doar din Ucraina, daca slavii ucraineni vor refuza ca sa mai lupte impotriva slavilor rusi, in beneficiul exclusiv al occidentului neocolectivist.

    Asta si este motivul pentru care slavii rusi, n-au ars inca pana la temelie Ucraina:

    pentru ca slavii ucraineni sunt totusi fratii slavilor rusi, si nu sunt chiar toti frati tradatori, vanduti intereselor lui Soros, Rotschild, Rockefeller, etc.

    Moldova sa faca bine sa se lepede cat mai repede de slujitoarea Satanei Globale Maia Sandu, pana cand n-ajunge si Moldova ca sa fie epurata de catre "Rahman Biciul lui Dumnezeu", in folosul adevaratei ortodoxii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "pentru ca slavii ucraineni sunt totusi fratii slavilor rusi, si nu sunt chiar toti frati tradatori, vanduti intereselor lui Soros, Rotschild, Rockefeller, etc."

      N-are importanta cit de frati sunt. Este prea tirziu. Vor cinta peste 10 ani la balalaika cit de furati au fost de peisaj si cum s-a injumatatit poporul de ambele parti.
      De acum toti fac parte din jocul cel mare fara sanse de iesire din cercul vicios.
      BB

      Ștergere
  19. https://exxpress.at/putins-killer-fregatte-mit-hyperschall-raketen-richtung-new-york-unterwegs/

    RăspundețiȘtergere
  20. https://terramirabilis.ro/revista-dracula-sau-cum-sa-prostesti-pe-prosti-ii/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. donisroi,

      ce are superstitia de-a face, cu meandrele concretului printre care se incearca sa ne fie invartite tuturor mintile pana cand ametim/sa fim hipnotizati, ca sa putem fi ulterior subtilizati fara s-o simtim?

      Ștergere
  21. Aliooo,

    daca nu le dati si cel putin cate 2 elicoptere de tanc, cu rachetele patriot nu puteti dobori dronele antitanc ruso-iraniene nedetectabile/stealth!

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca ucrainenii au doar tancuri, si artilerie antiaeriana care sa le protejeze de tancurile si de elicopterele rusesti care le insotesc, precum si de dronele kamikaze antitanc ruso-iraniene Shaded, tot rusii sunt in avantaj militar, nu doar teoretic ci si practic, deoarece elicopterele rusesti KA-52 pot distruge (cu rachetele din dotare) nu doar tancurile germane, franceze, si americane, precum si artileria antiaeriana americana Patriot, ci si dronele ucrainene turcesti Bayraktar, pe care le intalnesc la joasa inaltime.

    Ca sa nu mai zic, ca artileria antiaeriana ucraineana Patriot, va fi facuta inofensiva, in primul rand cu rachetele hipersonice rusesti lansate din orice loc: terestru, maritim, si submarin, cat si cu avioane hipersonice rusesti, si nu doar cu drone si elicoptere.

    Ma rog, daca combatantii anti-Rusia din Ucraina, voiau neaparat ca sa moara, si n-au gasit pana acum calea cea mai buna, iata ca acum au gasit-o!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ar trebui un mesaj general în toată lumea în genul celui de mai jos:
    https://youtu.be/C3_0GqPvr4U
    Dar cine sa-l facă? Nu mai are cine, omenirea este anesteziata total.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ne placea sa parafrazam numele cintecului, transformindu-l in Give Peace THE Chance. Suna mai bine in romaneste ;)

      Ștergere
    2. Putina Hipstereala nu strica!
      Ca si de la bautura, extrem de putini sunt si drogatii care raman simpatici si inofensivi pana la moarte!

      Ștergere
  24. Daca pana acum Rusia a facut din Ucraina doar Purgatoriu, de acum incolo va trece la Level 2, adica va face Iad din Ucraina.

    Moldova! Ferea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanchi,...operatiunea lu' peste fript este de fapt: agenduta 30, golirea regiunilor marcate.
      Puneti mina si ascultati cu atentie, nu la MISTO, ce spune AlGor la ultima sesiuneWEF
      30% din PAMINTUL FERTIL AL PLANETEI va fi redat naturii(BLOcAT aceesului sulimii). Este oficial!
      Nu mai puneti botu' la toate vrajelile de kkt si in schimb faceti-va temele de casa.
      BB

      Ștergere
  25. Trebuie sa fi devenit evident si incontestabil pentru oricine faptul ca:

    1) daca ar fi ales pacea cu Rusia in locul integrarii in UE si NATO, Ucraina n-ar fi fost in vecii vecilor atacata de Rusia,

    2) si nici nu s-ar fi putut gandi vreodata ca sa lupte contra Rusiei, avand in vedere inferioritatea sa militara fata de Rusia.

    E clar deci pentru toata lumea faptul ca:

    Dreaq` a impins Ucraina in Iad .... si nu numai Ucraina!
    Pentru ca la intrarea in Iad, se inghesuie si Moldova in frunte cu Maia Sandu!

    RăspundețiȘtergere
  26. autnocens,

    "... Singura carte a Vestului, niciodată de ignorat, o reprezintă încercarea schimbării de regim în Rusia, reușită, nereușită, doar-doar tulbură apele suficient să gripeze mașinăria de război rusă, care nu a stat cu degetul în gură de... să tot fie vreo 15 ani...."

    "Statul cu degetul in gura" - spre deosebire de Rusia in ultimii 15 ani cel putin - nu este singura carte jucata de Vest!

    Vestul si-a bagat si in gura si in cur, si mainile si picioarele, timp de peste 15 ani!
    Asta s-a vazut si in Irak, si in Siria, si in Afganistan, timp de peste 20 de ani!

    Asa ca, sa mai stea dreaq` potolit, Vestul asta!

    RăspundețiȘtergere
  27. https://www.activenews.ro/stiri/Emailul-de-20-de-puncte-cu-informatii-clasificate-de-la-tatal-sau-pe-care-Hunter-Biden-l-a-trimis-unui-membru-al-Consiliului-de-Administratie-al-firmei-ucrainene-Burisma-in-aprilie-2014.-DOCUMENT-179193
    https://www.activenews.ro/opinii/Tucker-Carlson-Ucraina-il-ingroapa-pe-Joe-Biden-179190
    Cat de prosti sa fie americanii care l-au votat pe bideu presedinte cand scandalul cu laptopul lui hunter era public deja! si daca informatiile astea au ajuns pana la noi o tara bananiera numa buna de carne de tun in ukraina atunci le stie o lume intreaga si nimeni nu indrazneste nimic, nimeni nu se scandalizeaza( ma refer la oameni cu putere de decizie din occident)!polonezii in turbarea lor fata de Rusia ar accepta orice crezand ca vor lua o halca din vestul ukrainei;bine ar fi sa se repete istoria si polonia sa fie impartita ca in 1939 dar de data asta sa ramana pe vecie impartita in vreo 5 tarisoare.Germania tace malc oricum ar regula-o amerlocul, despre altii ce sa mai vorbesc. Asa stand lucrurile, cu o astfel de alienare la nivel mondial ma intreb daca mai are vreun rost sa dureze lumea asta nebuna,Cand toata lumea spune ca negrul e alb de ce dracu sa mai rasara soarele maine dimineata?Asta nu e pesimism, e constiinta clara si fara echivoc ca lumea (cel putin occidentala) nu mai merita sa supravietuiasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.euractiv.ro/extern/cancelarul-olaf-scholz-urmeaza-sa-anunte-ca-germania-va-trimite-ucrainei-tancuri-leopard-2-32366

      Ștergere
  28. Numai dezinformari la stiri. De ce te-ar vrea cineva sa fii informat ? Basca ca s-a constatat ca si daca dai adevarul in acest ocean de stiri, nu conteaza. Stirile au fost inventate sa se manipuleze. Cica vor primi 14 tancuri si alea se pare ca nu vor fi, dar se pare ca vor fi, si se pare ca e o masiva inarmare care e dar nu e.
    Aide bre...

    RăspundețiȘtergere
  29. Lucian Sarbu dixit :
    http://newsfromromaniannet.blogspot.com/2023/01/dan-diaconu-nu-are-dreptate-rusia-nu.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucian Sarbu nu crede in Apocalipsa!

      Nu i vine sa creada faptul ca:

      "Cine seamana vant, nu inseamna ca si poate controla furtuna!"

      Nu-i vine sa creada faptul ca:

      alergand cu ochii inchisi printre foarte multi cacati, este imposibil ca sa nu aluneci pe unul, si sa nu cazi in cap - pe fata sau pe spate - si sa nu te mai ridici.

      Asta a si calculat echipa de "ciumpalaci":

      ca indesindu-se numarul cacatilor din drum, timpul ramas pana la a calca "intr-unul" - respectiv: cu siguranta/certitudine in rahatul devenit ubicuu - este apriori cunoscut.

      Ștergere
  30. Adevarata cauza a conflictului din ukraina :https://www.art-emis.ro/analize/razboiul-rabinilor-cu-rusia-crearea-marelui-israel

    RăspundețiȘtergere
  31. Trist delirul multora, de pe aici...
    Să le luăm pe rând. China profită de situația de izolare a Rusiei, pentru a lua ieftin resursele. Dar, pe termen mediu și lung, o Rusie puternică și care ar ieși bine din conflictul actual nu are cum să fie în beneficiul Chinei, din motive diverse, în principal culturale și de mentalitate. Rusia reprezintă un adversar mai periculos, prin apropierea și înțelegerea mediului respectiv. De aceea, este evidentă încercarea Chinei de a profita de situația de moment, dar de a nu intra in-un eventual conflict prefigurat pe aici de partea Rusiei. Să nu uităm că principalul partener comercial al Chinei este, totuși, SUA.
    Iar aberațiile cu rachetele hipersonice extraordinare sau cu posibilitatea Rusiei de a distruge SUA sau Anglia, să fie, totuși, rezonabili. Nu are nimeni curaj să folosească arsenal nuclear, riscând o reacție similară a tuturor celorlalte state cu asemenea capacități. Rusia devine periculoasă doar in cazul disoluției. Deocamdată, cel puțin la nivel declarativ, nimeni nu a vorbit mai mult de refacerea Ucrainei la granițele de dinainte de anexare. Din punct de vedere militar convențional, obiectiv realizabil, din perspectiva mea, pentru Ucraina, cu ajutor NATO.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cavalere Trac,

      a zis cineva pe aici, ca hipersonicele rusesti vor transporta incarcatura nucleara din prima lansare simultana?

      Nu! Prima lansare hipersonica balistica, va fi doar de avertisment/de trecut din sperieti in groaza!

      Probabil! Ca China doreste tuturor colaboratorilor moartea caprei lor!
      Pentru a-i folosi pe ei drept capra, in locul celei moarte!
      Asa ca China n-are preferinte la capre! E perfect constienta de faptul, ca in afaceri, nu exista dragoste!

      Si mai ales, China este constienta de faptul, ca n-are ce afaceri sa mai faca cu SUA in viitor, odata ramasa/lasata fara resurse energetice suplimentare, atat acasa, cat mai ales in "diaspora"!

      Ștergere
  32. Opinia domnului Lucian Sarbu nu difera de cea a domnului Dan Diaconu, decat cu o exceptie, si anume:

    1) domnul Lucian Sarbu este ferm convins ca Rusia va invinge occidentul neocolectivist, convingere impartasita pe deplin si de catre domnul Dan Diaconu,

    2) doar ca domnului Lucian Sarbu nu-i vine sa creada faptul ca:
    NATO si UE pierzand garantat in Ucraina, vor slobozi chiar ele Apocalipsa Nucleara impotriva Rusiei, deoarece nici ele nu stiu ca sa piarda!

    "Cumpalacii" sunt insa impartiali!

    RăspundețiȘtergere
  33. " ... Rusia devine periculoasă doar in cazul disoluției.
    Deocamdată, cel puțin la nivel declarativ, nimeni nu a vorbit mai mult de refacerea Ucrainei la granițele de dinainte de anexare. Din punct de vedere militar convențional, obiectiv realizabil, din perspectiva mea, pentru Ucraina, cu ajutor NATO."

    Da, disolutia Rusiei este posibila doar printr-un atac nuclear asupra ei, si atunci va raspunde la fel.

    Nici cu ajutor militar din partea NATO si UE, Ucraina nu mai vede in veci Crimeea inapoi de la rusi, pentru ca Ucraina va fi reintegrata complet in Federatia Rusa.
    Conventional sau neconventional!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La astfel de afirmații mă refeream când menționam "delirul". A crede că Rusia poate câștiga în Ucraina înseamnă lipsa de contact cu realitatea.

      Ștergere
    2. Cavalere Trac,

      da` de ce sa nu poata?
      Cand deja a caftit-o, de-i zboara fulgii!
      Iar acu` o alearga prin curte printre ruine, pana cand o prinde ca s-o "calce" bine de tot pe cap ..... ca s-o faca sa oua iar!

      Ștergere
  34. America - prin gura lui Biden & Co. zice asa:

    1) oricine isi doreste libertate, America il va proteja,
    2) chiar si cu riscul declansarii Apocalipsei/unui razboi nuclear global!

    Atunci de ce nu ai aparat minoritatea rusa - sau polona, sau ungara, sau romana - din Ucraina, inca din 2014 ????

    Daca tot esti deontolog!

    Aaa! Biden & Co sunt ori senili, ori smintiti.
    Cam tot aia, nu?

    Cum ai da-o, cum ai intoarce-o, tot la Apocalipsa ajungi!

    RăspundețiȘtergere
  35. ¨Opinia domnului Lucian Sarbu nu difera de cea a domnului Dan Diaconu¨
    Da, opiniile concorda in esenta... insa gibonii nu vad padurea din cauza copacilor.
    Hai sa vedem : dintotdeauna, cimpanzeii au fost victimele ¨opiniilor¨(devenite adevarate dogme/axiome)ca exista antagonism in lume/natura - zeu/drac, Fat Frumos/balaur,alb/negru,ziua/noapte,prieten/dusman,occident/orient,adevar/minciuna,bogat/sarac,stapan/sclav,buni/rai etc. Deci, obligatoriu, bipedul e impins ideologic inspre una din tabere,fortat sa se situeze ori in dreapta,ori in stanga, niciodata la mijloc,adica in zona gri, intermediara. In istoria recenta, bau-baul este comunismul versus capitalism, democratie vs dictatura, americani vs rusi. In ultimul secol, dincolo de teatru si falsificarea termenilor, infruntarea a fost intre muricani si ursi, fie ca sa numit razbelul din Corea,Laos,Vietnam,Libia,Afganistan,Yemen,Angola,Cuba,Siria s.a.m.d. Miza a fost mai mereu banul si zona de influenta. Desi par antagonice, acvila si ursul sunt amici dintotdeauna, butoanele fiind apasate de un singur deget, iar infruntarea e pura comedie.
    Sa nu ma intind: actualul conflict nu e nato contra urs, ci muricanii plus ursii contra iuropei !
    Cei doi poli vechi de influenta sunt amenintati de ridicarea celui de-al treilea, Iuropa,prin locomotiva sa, Nemtzia. Uropa este victima, se vrea anihilarea ei. Totul e pactat. Ziceam la inceputul invaziei ca de 9 mai ursii vor defila invingatori.Greseala, nu-mi venea inca sa cred ca-i teatru total...dar m-am convins ulterior vazand ¨ineficienta¨ infruntarii. Mi-am amintit de spusele celuia, dupa ww2: ursul trebuie tinut afara, neamtul trebuie tinut jos :)) Pai, la asta asistam, de fapt, la secatuirea europei,la prabusirea ei.Conflictul s-ar putea incheia in secunda doi, dar inca iuropenii nu-s sleiti. Sunt doar la podea, numarati de arbitru, dar nu se declara KO inca, de frica sa nu-si revina.De aici tergiversarile astea cu paispe tancuri azi, paiste peste doua luni, treizeci paste sase etc. Se arunca cate un vreasc pe foc, cat sa nu se stinga, pana ce iuropeanul ramane in curul gol,fara vreascuri. Odata disparut al treilea rival vine randul galbenilor, cel putin teoretic. Ziceti unii ca usa+china=love, ca odata iesit ursul invingator va fi lovit pe la spate de ceainiz. Adica zic ca galbejitii vor siberia/zacaminte/resurse si asteapta slabiciunea ursului. Nu , se tem, panda e totusi doar un panda... de aia cuceresc restul lumii pe tacute, asigurandu-se de toate cele, azi, nu maine, azi cat timp le merge fabrica planetara. Aplica politica pasilor marunti, vrajesc planeta cu noul drum al matasii ( aliexpress vine cu camile ??), devin influenti pe unde nu te-astepti... totul pentru a fi number 3, odata eliminata EU.
    In sfarsit, n-o mai lungesc... concluzie: muricani vs ursi = ko pentru iuropa.
    Deci, nu nukes, nu ww3, nu hegemonie... doar Mioritza, doi ciobani se aliaza sa-l faca pe-al treilea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mia, doar ca europenii nu vor recunoaște niciodată asemenea manevre mioritice, nu gândesc în acești termeni, si retorica lor nu va semăna cu Miorița care este elaborata dintr-un dor. Nu am văzut pe vest-europeni sa-i mănânce ceva doruri, decât de a fi supus și a asculta de fratele mai mare.
      Tehnic vorbind ai dreptate, chiar și matematic sau contabil. Rusii și Americanii jefuiesc Europa. Rusii jefuiesc Europa ca au sancțiuni impuse tot de Europa, și Americanii profita de propriile lor sancțiuni proxy EU impuse rușilor și livrează gazul Europei.
      Era și mai tare dacă Americanii cumpără gaz de la rusi și îl vând Europei.

      Ștergere
  36. Ati vazut, ca Inteligenta Artificiala l-a imortalizat pe Zelenski intr-o holograma, si l-a facut aplicatie de mobil, descarcabil gratis pentru fiecare ucrainean in parte, oriunde s-ar afla?

    Pentru ca atunci cand Kievul va fi facut scrum, Zelenski sa poata continua ca sa topaie printre scrumierele fumegande strigand:

    "Slava Cocaina!
    Alungati rusii care se opun liberalizarii Cocainii!"

    RăspundețiȘtergere
  37. https://www.jurnal.md/ro/news/a4519d1487773a4c/anatolie-nosatai-nu-suntem-pregatiti-pentru-aderarea-la-nato.html

    " ... Anatolie Nosatâi spune, că apartenența la o alianță militară nu presupune neapărat aderarea la NATO."

    Normal ca nu!
    Asa zicea si gaina alergata de cocos prin curte:
    "Daca stau, zice ca-s curva!
    Daca fug, zice ca-s proasta!
    Mai bine ma impiedic!"

    RăspundețiȘtergere
  38. Decat sa faceti propaganda NATO si UE, aia care o faceti, mai bine ne spuneti, cum stati cu gazele - costurile la incalzire/combuistibili - pe Vortexul Polar ajuns din America in UE?

    Ati primit cardurile cu ajutoare pentru incalzire, de la sluga masonica Bolos?

    RăspundețiȘtergere
  39. Nu va mai ganditi vreodata la refacerea Ucrainei, dupa cum nu va mai ganditi deja, nici la refacerea Irakului, Siriei, Afganistanului!

    Pentru ca sunteti pe Spirala - exponentiala cu baza 100 - a Escaladarii Distrugerii Planetare, si refuzati cu incapatanare ca sa va dati jos de pe ea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. .... ma rog: nu "exponentiala", ci "neperiana", ca doar aia are baza 100!

      Ștergere
  40. In loc doar sa completati ceea ce lipseste, pentru a deveni "mai bine", Inteligenta Artificiala va instiga ca sa distrugeti "totul", pentru a-l inlocui/substitui cu "mai bine"!

    Sunteti inteligenti, de bubuie!

    RăspundețiȘtergere
  41. Referitor la cine lupta in Ucraina: aseara am urmarit o emisiunede inalta tinuta jurnalistica, la Artera 3,CMM "Foreza silei", cu Gihai Mandrea si orchestra. Spunea acolo ca cel mai "eficient" lunetist din lume, "willy ' (Ou sont les neiges d'antan, in care cel mai mai era din URSS??) , pensionat, a venit VOLUNTAR, in Ucraina sa "ajute".La aceeasi emisie de incalzire globala, unele persoane cu "common sense" la ele, spuneau ca un lunetist nu lucreaza singur , ci in echipa 2sau 3.Nu a facut nimeni silogismul : deci 2 sau 3 a s-au luat concedii/s-au pensionat.Si nici nu au rationat mai departe....

    RăspundețiȘtergere
  42. Anonime!

    " ... Deci, obligatoriu, bipedul e impins ideologic inspre una din tabere,fortat sa se situeze ori in dreapta,ori in stanga, niciodata la mijloc,adica in zona gri, intermediara...."

    Pai chiar asa e definita Unda: cand ia valoarea 0, cand ia valoarea 1, plus sau minus dupa cum se-ntoarce.
    Niciodata nu ia o valoare intermediara/gri, pentru ca oricat Timp ar avea la dispozitie, n-are insa (intentionat-premeditat) definit si un Loc/o Zona in Spatiu, pentru ca evenimentul ala - indecis/nehotarat - sa poata totusi aparea, altundeva decat in HiperSpatiu/Halucinatie-Imaginatie!

    "Pliurile" despre care vorbesti - zonele alea gri - nu exista in Lumea Reala/cu Adevarat, ci ele exista doar ca:

    Vrajeala-Geometrie Hiperbolica .... adica: intr-un spatiu bolnav psihic ..... posedat exclusiv de Adevarul Propriu!

    Dar, poti sa te caci in gustu`-Matematica-Filozofia omului?
    Poti, dar cica nu-i politicos! Asa ca-l lasi ca sa se chinuie in continuare,
    pana cand il inghite "propriul pliu"!
    Pana cand se hotaraste si alege singur, in ce "Gaura Neagra" s-ar putea odihni mai bine pe veci.

    RăspundețiȘtergere
  43. Tanara Dna Min.de Externe a Germaniei a declarat la Bruxelles :: " noi ne aflam in raxboi cu Rusia, mu intre noi".Apud imregistrare M.Badea,
    confirmata si de um cotidian mainstream american..

    RăspundețiȘtergere
  44. Rusia se va opri din bombardat Ucraina, doar atunci cand nu va mai vedea picior de occidental nazist inarmat pe ea. Iar de plecat nu va pleca in veci, de pe un teritoriu SLAV care-i apartine - de milenii, de cand a facut Dumnezeu Lumea - in exclusivitate!

    RăspundețiȘtergere
  45. Delirul, este doar al celor ce neaga vehement Apocalipsa inceputa-continuata!
    Si este de inteles ca simte asta, fata de oricine simte ca se afla deja pe farasul istoriei!
    Crede cu tarie, faptul ca este doar una dintre plimbarile cu care s-a obisnuit deja, si de la care urmeaza ca sa se si intoarca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu l-a creat pe Om contemplativ!
      Doar Satana sa canoneste ca sa-l scoata pe Om, din aceasta "Zona de ConFort(a)" in care Dumnezeu il poate proteja!

      Ștergere
  46. Scholz catre Zelenski:

    "Hallo! Hallo! Kamerad Zelinski!
    Tankul macht frei!
    Luptati doar cu tankurile kamikaze!
    Avioane de dat de pomana, n-avem!
    Rezistati si voi, pana cand sucomba Putin de la Voodoo!
    Voodoo ist viel besser als Noviciok!
    Ghinion - Pech - ist beinahe!
    Sieg Heil!"

    RăspundețiȘtergere
  47. Alio, Musk!

    Ia d-aici, inspiratie pentru Tesla!

    https://www.youtube.com/watch?v=BpgkXhVmmjk

    RăspundețiȘtergere
  48. " .... Sa nu ma intind: actualul conflict nu e nato contra urs, ci muricanii plus ursii contra iuropei !
    Cei doi poli vechi de influenta sunt amenintati de ridicarea celui de-al treilea, Iuropa,prin locomotiva sa, Nemtzia. Uropa este victima, se vrea anihilarea ei. Totul e pactat. Ziceam la inceputul invaziei ca de 9 mai ursii vor defila invingatori.Greseala, nu-mi venea inca sa cred ca-i teatru total...dar m-am convins ulterior vazand ¨ineficienta¨ infruntarii......"

    Dap. Aici rusii au gresit, si era cat p-aci ca sa-i coste catastrofal, daca nu s-ar fi retras/repliat rapid.

    A fost o eroare a serviciilor de spionaj rusesti, atat civile cat si militare.
    Au considerat ca o Operatiune Speciala, cu mercenari ceceni si cu armate private ca cea a lui Prigojin, va fi suficienta pentru a-i readuce pe ucraineni in simtiri normale.

    Insa mercenarii NATO si UE ii asteptau deja in transee, inarmati modern si cu tehnologie militara noua - cu dronele Bayraktar surpriza - atunci cand au navalit rusii in Ucraina.

    Rusii au crezut ca lupta doar cu o Ucraina amarat dotata militar, si de-aia au si venit in pas de voie, in pas de defilare, si s-or fi si bazat pe o victorie tip Blitzkrieg!

    Si de-aia a si fost posibila "ofensiva" asa-zis ucraineana, care a avut drept consecinta nu o respingere, ci o retragere a rusilor.

    Si, tot poate de-aia si mai spera unii inca la alungarea rusilor, inclusiv din Crimeea.

    Numai ca se pare, ca dupa 1 an de razboi, Ucraina a ramas si fara militarii proprii, si fara mercenari disponibili, precum si fara niciun fel de armament: nema tancuri sau blindate, nema drone, nema proiectile pentru artilerie, etc.

    In timp ce Rusia, reporneste maine-poimaine ofensiva cu inca 300.000 de militari de cariera, precum si cu tehnologie militara nou-nouta!

    RăspundețiȘtergere
  49. Mare-i unitatea in cadrul NATO, Alianta Nordatlantica Flexibila!
    Pentagonu` n-are nici el atatea tancuri pe stoc: 31 !

    Daca scoti America - Senilo-Alzheimeriana - din NATO, mai ramane UEa goala!

    Io zic ca e semn rau de tot pentru Zelinski & Co.
    Ii sugerez ca sa cheme Uberu sa-i ia mai repede de la Kiev, si sa-i duca la o destinatie necunoscuta, pana cand nu pateste ca Nenicu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 27 ianuarie 2023 , 21:37, vă mulțumesc!
      Am râs cu lacrimi adevărate. Treaba cu Uberu e faină rău de tot. Inclin să cred că gașca de pițifelnici zelenschieni și-au luat tălpășița apelând la Bolt.
      Au accesat aplicația dintr-o locație "secretă", chipurile. Dar, spre nedumerirea lor, s-a prezentat o limuzină lungă, din acelea folosite la nunțile cu ștaif. Hmmm....
      Să zică merci că nu le-a fost trimisă una din aceea aflată în dotarea caselor mortuare. Cineva e încă omenos cu gașca de trubaduri, pianiști excentrici.

      Ștergere
  50. Hai, ca se trezeste lumea, tot asa cum s-a trezit si dupa crima vaxinarii antiCovid!

    https://www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-26047759-presedintele-croatiei-noi-declaratii-controversate-nu-noi-suntem-razboi-rusia-america-este-noi-suntem-doar-pioni.htm

    RăspundețiȘtergere
  51. Rusia nu are la ce alta intelegere sa ajunga cu SUA, decat aceea ca SUA sa:

    "faca ciocu` mic!"

    Cat mai mic!
    Cel mai mic!
    Daca vrea sa nu ajunga sa rame ca porcu`!

    RăspundețiȘtergere
  52. "Alea iacta est!"

    Adica:

    Tancurile - cu proprietari duali/dubiosi, originari din occidentul neocolectivist - au fost aruncate in Ucraina!
    Mai ramane sa le vedem cum ard, cu echipaj cu tot!

    RăspundețiȘtergere
  53. Dupa 1 an de participare fara succes la un razboi care nici macar nu-i al lui, ucraineanul cade moral, adica:

    1) banii devin din ce in ce mai "scurti"/putini, comparativ cu riscul de moarte care nu doar ca n-a scazut, ci mai este si in crestere,

    2) si: ori dezerteaza, ori isi scurteaza suferinta, chiar daca e mandru!

    RăspundețiȘtergere
  54. Nu mai puteti evita escaladarea celui de al 3 lea razboi mondial!
    Ati facut coarda pentru bungee-jumping mult prea lunga! Foarte lunga!
    Fraieri or fi rusii sa se opreasca la Kiev!
    Ocazie mai buna ca asta, sa scape planeta de vesnicii problematici, nici ca exista!

    https://www.cotidianul.ro/cum-ar-incepe-al-treilea-razboi-mondial-spune-un-ministru-italian/

    RăspundețiȘtergere
  55. Apocalipsa nu vine adusa de modificarile climatice perpetue fara nicio singura schimbare!

    Si oricum, fenomenelor Geo_Logice nici n-ai cum sa te opui vreodata, ci cel mult poti doar sa li te supui, tot asa cum te supui si Legii - Universale - a Gravitatiei.

    Ci:

    Apocalipsa vine adusa de catre Inteligenta Artificiala calare pe Prostia Universala!

    RăspundețiȘtergere
  56. Va dati seama, ca Suedia si Finlanda vor ramane mutilate psihic pe veci, cand vor vedea ca NATO si UE nu mai exista, desi Erdogan s-a chinuit de mama focului ca sa le convinga, sa vina la el pentru a fi deflorate militar, astfel incat sa nu moara fete batrane?

    RăspundețiȘtergere
  57. Atentie extrem de mare va rog,

    pentru ca daca DELIRUL ca NATO si UE vor pierde in Ucraina in fata Rusiei tocmai ce s-a adeverit,

    DELIRUL cu Apocalipsa Nucleara urmeaza sa fie si el cat de curand confirmat!

    Ar fi de dorit, ca NATO si UE sa sacrifice atat libertatea Ucrainei contra sigurantei nucleare a Omenirii, cat si orgoliile militare proprii, dar:

    NATO si UE nu stiu sa piarda/nu sunt in stare ca sa-si accepte in mod senin, si cinstit/onest disparitia, pentru ca vorba geniului George Cosbuc:

    " ... c-o Moarte suntem toti datori!
    Dar nu-i totuna Leu de mori, sau Cane `nlantuit!"

    Asa ca: Apocalipsa "se joaca in prelungiri"!

    "The Book of Eli"
    https://www.youtube.com/watch?v=zSMHmtaoXtI

    RăspundețiȘtergere
  58. Deci: ce alegeti oameni buni????

    Sa continuati a va fuduli cu Ignoranta/sa nu ingenuncheati in fata nimanui?

    Sau:

    Sa va inchinati/lasati prostiti cu/de catre Inteligenta Artificiala?

    Io zic sa alegeti/votati mereu Suveranitatea!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)