joi, 12 ianuarie 2023

Soledar-Bahmut şi coordonatele viitoare


Faceţi cunoştinţă cu Ivana Plantovskaia, purtător de cuvânt al Armatei Ucrainei din Sud. Teoretic, duduia face parte dintre cei care n-au timp nici să respire. Ar trebui să apară în uniformă militară, epuizată şi plină de cearcăne, explicându-le celor care urmăresc conflictul evoluţiile de la faţa locului. Ce vedem când o căutăm pe reţelele sociale? O „pisi” care-şi etalează formele prin capitalele Europei(fotografiile din articol sunt de la Paris), ducând o viaţă de lux şi căutând să-şi mărească baza de fani care-i urmăresc cu pasiune curburile. Vă întreb cât se poate de sincer, e Ucraina în război? Şi dacă da, despre ce e vorba? Pentru ce ia banii fătuca asta?

La ruşi a ieşit un scandal imens deoarece un deputat şi-a făcut Crăciunul în Mexic. Atât de mare e presiunea încât individul în cauză, cel mai probabil, urmează să o şteargă din Duma de Stat. În Ucraina însă, acolo unde Zelenskyi şi-a lichidat toţi oponenţii, nu se mişcă un deget. Scandalul însă n-a putut fi îngropat, mai ales în faţa presei străine care a pus întrebări insistente. Ei bine, s-a făcut dreptate şi fătuca a fost „sacrificată”. Cum? Nu prin destituire, ci prin ... închiderea conturilor pe care le avea pe platformele sociale. Cred că suferă enorm. Cool, nu-i aşa?


De ce insiste pe această poveste? Din cauză că sunt îngrozit de informaţiile pe care le am din zona conflictului. De exemplu, doar în Soledar au murit peste 25 000 de ucraineni şi mercenari străini. Ştiaţi că Wagner a înfiinţat o linie specială unde dă informaţii familiilor occidentale care-şi caută disperate membrii de acolo? Wagner dă informaţii despre morţii pe care-i găsesc pe câmpul de luptă. Serviciul a explodat în ultima perioadă deoarece pe axa Bahmut-Soledar sunt masate aproape toate trupele de mercenari NATO.

Informaţiile din Bahmut vorbesc despre peste 100 000 de morţi până acum în armata Ucrainei. Doar în Bahmut! Este efectiv un carnagiu, un dezastru care l-ar face pe orice general să se sinucidă. Ce face Zelenskyi şi întreaga trupă a păpuşarilor săi? Face ceva mai mult decât să nege, anume proiectează(în înţelesul psihologic al termenului). Când auziţi comunicatorii ucraineni spunând de un număr enorm de morţi în armata rusă, mesajul e unul cât se poate de transparent: acelea sunt de fapt pierderile lor. Să vă dau un exemplu pe care vi l-am mai dat. La un moment dat maşina în care era Zelenskyi a fost implicată într-un accident auto. Nu e clar dacă a fost o tentativă de asasinat sau un banal accident auto. Ce s-a întâmplat după aceea însă e extrem de relevant: întreaga propagandă ucraineană a vorbit despre o tentativă de asasinat asupra lui Putin care ... ar fi fost implicat într-un accident auto. Interesant, nu-i aşa?

Revenind la axa Bahmut-Soledar, e clar că zona e una cât se poate de strategică. Aici armata rusă îşi va face viitoarea bază logistică pentru înaintarea pe teritoriul Ucrainei. Imensa structură de tuneluri este esenţială ca bază logistică de depozitare. În ceea ce priveşte viitoarele centre de acţiune, mulţi analişti militari dau ca sigură continuarea operaţiunilor spre Kramatorsk. Personal cred că se va merge din nou pe „aplatizarea” liniei frontului, astfel încât cel mai probabil vom vedea viitoarea încleştare în zona Siversk, pentru ca apoi să se dea atacul asupra Lîmanului. Abia după acestea putem vorbi despre Slaviansk şi Kramatorsk. E interesantă strategia de disipare pe care o practică armata rusă. Se ştie că zona de est a Harkovului este una gri, disputată între cele două armate. Cert este că, imediat după capturarea Soledarului, au existat mai multe explozii şi sabotaje în Harkov. La un moment-dat s-a vorbit despre acţiuni ale militarilor ruşi în interiorul oraşului, ceea ce a primit ca răspuns suplimentarea de urgenţă cu trupe ucrainene acolo. Însă atacul a fost unul punctual, doar menit să inducă un bruiaj în sistem. 

E cât se poate de logic efortul teribil al Rusiei în ceea ce priveşte axa Soledar-Bahmut. De asemenea, evenimente precum capturarea întregii Brigăzi Aeropurtate 11, trupă de elită antrenată în Marea Britanie, au scopul de a ridica moralul ruşilor şi de a-l prăbuşi pe cel al ucrainenilor. Dincolo însă de toate acestea, imensul carnagiu de acolo trebuie să ne atragă atenţia asupra ororilor războiului. Cel mai probabil Ucraina a pierdut de la începutul operaţiunilor mai mult de 250 000 de soldaţi. Au înrolat chiar şi femei pe care le-au trimis în prima linie, iar acum fac înrolări cu japca. Au nevoie de altă carne de sacrificiu. Desigur, în numărul de morţi îi includem şi pe aventurierii(sau detaşaţii) străini care au nimerit în maşina de tocat de acolo. Cât va mai dura oroarea?

Oficialii de la Moscova, mult mai aproape de datele reale ale războiului, nu contenesc să dea comunicate - vizând în special populaţia ucraineană - din care să rezulte că lupta pe care o desfăşoară nu e una împotriva „poporului frate” ucrainean, ci una împotriva NATO. E clar că sunt îngroziţi de bilanţul războiului care, la un moment-dat nu va mai putea fi acoperit de propaganda ucraienană. De altfel, începe să se vadă limpede asta. Însă, ca să nu mai existe dubii, vă dau justificarea unui oficial american de rang înalt care se bătea cu pumnul în piept spunând că Ucraina e cea mai bună afacere pe care-o face SUA deoarece s-a găsit o ţară care, contra unei sume infime, să se sacrifice pentru a fragiliza Rusia. Mă rog, aceleaşi chestii le desprindem şi din declaraţiile şefului armatei ucrainene care spune transparent că Ucraina luptă pentru NATO. Oare ucrainenii ştiu asta?

Şi o ultimă informaţie care are scopul de a vă da câteva palme. Ştiţi bine că noi, alături de UE, dăm tot felul de donaţii Ucrainei. Mai mult, UE dă ajutoare financiare. Dar SUA ce face? Conform declaraţiilor de presă, SUA e cel mai mare finanţator al războiului din Ucraina. Doar că e o mică chichiţă: SUA nu donează bani sau ajutoare, ci ... împrumută Ucraina! Cea mai mare cantitate de aşa-zise ajutoare americane vin sub formă de împrumuturi. Împrumuturi care sunt, într-o oarecare măsură, acoperite din donaţiile europenilor. Oups, încă o dovadă de circuit al banului în natură! 

Punând totul cap la cap ce înţelegem?
1. Că ucrainenii care ştiu despre ce e vorba stau prin străinătate destrăbălându-se şi profitând de ajutoarele care le vin din belşug. Unii dintre ei chiar îşi încasează salariu de la statul ucrainean!
2. Că cei care sunt prinşi acolo ajung în maşina de tocat a războiului;
3. Că înaintarea Rusiei e certă şi că se vorbeşte din ce în ce mai deschis de un conflict Rusia-NATO. De altfel, ceea ce v-am scris aseară pe Telegram arată clar acest lucru;
4. Că de fapt, Uniunea Eurpeană e prostul care nu doar că ia hidrocarburi extrem de scumpe de la americani, dar mai şi plăteşte americanilor via Ucraina o bună parte din costurile războiului. La un moment dat se spunea în zona politică americană că Europa e obligată să mai şi întoarcă spre America bani, pentru a mai acoperi din cheltuielile făcute aici după Al doilea Război Mondial. Doar că noi şi restul esticilor n-am beneficiat de banii americani, dar văd că acum ne-am înhăitat la plata către ei! 

Aveţi un tablou cât de cât cuprinzător. În final vă mai dau o singură informaie: conform secretarului american Carlos del Toro, SUA trebuie să decidă dacă în următoarele şase luni va alege să înarmeze Ucraina sau se va înarma pe sine. Aveţi idee cât armament s-a tocat în Ucraina? Şi cât se va mai toca! 

12 comentarii:

  1. Un articol de bun simt si bazat pe realitate, care cuprinde informatii pe care numai idiotii @rezist nu le vad sau le contesta!

    Cum din punctul de vedere al deciziei americane, statul roman nu exista si Romania e doar un teritoriu cu ceva importanta strategica pentru ei, nu conteaza ce fac sau ce cred sau nu romanii de rand, dat fiind ca prin metode pe care nici macar Mafia sau Yakuza nu s-au gandit sa le foloseasca vreodata, America si-a asigurat totala si neconditionata obedienta a asa-zisilor “oficiali romani”

    Si, daca ar fi vorba doar de Romania! Nu, americanii (sau cei ce-i conduc si pe ei), si-au asigurat totala obedienta a intregii UE! Exemplu: un ONG obscur finantat de “ecologistii” din SUA, in urma cu vreo 3-4 saptamani, a ajuns la concluzia, nebazata pe nimic in afara unui “studiu” fara nici o valoare logica sau stiintifica, ca folosirea aparatelor casnice care consuma gaze (aragazuri, centrale termice, uscatoare de rufe), este periculoasa pentru sanatate si ca acestea ar trebui sa fie interzise. Concluzia asta aiuristica, a fost luata in discutie la nivel inalt in SUA si drept consecinta, deja s-au facut recomandari pentru interzicerea/inlocuirea aparatelor care functioneaza cu gaz, California si alte cateva state, deja luand in consideratie elaborarea de legi speciale in acest sens. Pe moment, recomandarea e “in dezbatere publica”, la ei. Dar! UE, a preluat “studiile” ONG-ului american, a adaugat niste “studii” proprii (cand naiba a avut timp sa le ordone???) si a decis ca aparatele casnice cu functionare pe gaz, trebuie sa fie inlocuite si in UE! Pe moment, e doar o recomandare insa, pe 09.01.2023, CJUE a decis ca recomandarea ar trebui sa se transforme in obligatie, dat fiind ca e vorba de sanatatea publica! Supunerea UE la un cretinism venit din SUA, s-a facut in mai putin de o luna, in conditiile in care un individ oarecare, intreg la minte, cugeta mai mult de atat, daca sa-si schimbe sau nu autoturismul vechi, cu unul mai nou, de exemplu!

    Revenind la Ucraina si la ce se intampla acolo: nimic, nici macar destrabalarea unor pitipoance locale pe bani euro-americani, nu se face fara acordul explicit sau implicit al americanilor! Este pretul pe care-l platesc CONSTIENT americanii, ca sa fie lasati sa dea peste cap in totalitate vietile unor miliarde de oameni din Europa si Asia si de a distruge tarile europene, cu sprijinul neconditional al victimelor lor!

    Hai sa revenim la ultimele vreo 4 intruniri ale WEF si sa constatam ca toate astea sunt PLANIFICATE acolo! Si Covidul, si razboiul, si “Green Deal”, si noile politici alimentare, totul, e acolo! Asta nu mai e conspirationism ci doar simpla constatare a realitatii!

    De mana americanilor sau de cea a rusilor, Ucraina oricum o sa dispara, deja e in zdrente si lipsita de resursele de a-si reveni intr-un orizont de timp previzibil. Pentru ca la cererea americanilor si tarile UE au ajuns foarte jos, nici n-o sa aiba cine sa-i ajute pe invinsi sa-si revina. America insasi, e in cadere si ma indoiesc ca va mai putea sa intretina razboil asta, mult timp.

    Rusii poarta un razboi de uzura, stiind ca ei se pot auto-sustine si ca America, desi ar putea sa se auto-sustina la randul ei, n-are cum sa sustina si intreaga UE pe care-a tras-o in ceva care ii este profund nociv!

    Nu este vorba de Rusia contra “Occidentul colectiv” ci clar, de America contra Rusia. Daca Rusia castiga, America va ajunge atat de lipsita de importanta pe plan mondial, incat nu va mai conta. Daca America castiga, Rusia va avea nevoie de mult, mult timp, pentru a-si reveni dar o va face.

    Fara sa fiu un fan al rusiei, ma rog Domnului ca Rusia sa castige si sa castige net, confruntarea asta! Contrariul ar fi nimicitor pentru noi, care suntem deja ajunsi pe fundul prapastiei, mai ales ca e clar ca daca se va ajunge la o confruntare nucleara, americanii si-o doresc aici, la noi, iar rusii sunt pregatiti ca aceasta sa aiba loc pe teritoriul american!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uie-creatia Pentarhieinegre din 'merlocia....europenii-septel pentru aceeași.Cincinalul distrugerii civilizației și popoarelor europene,în patru ani și jumătate...toarasi!

      Ștergere
    2. idiotii #rezistenti nu exista,ei sant doar diverse ,,celule" ale securitatii

      Ștergere
  2. Soledar Bahmut este Stalingradul acestui conflict,asta e clar. Problema este ca Ucraina nu admite inca infrangerea totala, doar partial :), din ce in mai mult Eurpa si America imi amintesc de Germania nazista, rapoartele triumfaliste, chiar fara sa ascult si pe ceilalti mi se par prea similare.

    Putin ramane clar, arata ca e nemultumit de desfasurarea luptelor dar in acelasi timp pare ca i-a pus pe rusi sa caute solutii, nu sa se laude prosteste.

    Istoric, ii detest pe rusi, pentru 1812-1917 si bineinteles pe toti rusofonii pentru 1940-2022. Totusi, in acest conflict, Rusia mi se pare ca e partea mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Istoric, nu ii detestati si pe "cilivizatii" nemti? Istoric si contemporan vorbind, asa din punct de vedere umanitar si obiectiv, pe americani, de la Vietnam si pana in Afganistan, trecand si prin America Latina si Centrala, nu ii detestati? Nicio problema. Om' trai si om' vedea. Sanatate!

      Ștergere
  3. In noul comunism global oamenii sunt obisnuiti cu pomeni iar mai tarziu, dupa ce s-au deprofesionalizat si nu mai pot reveni in campul muncii, vor fi conditionati de aceleasi ajutoare prin obligativitati ca vaccinarea, turnatoria vecinilor, votarea cui trebuie etc. Se creaza o clasa de oameni dependenti de guvern si corporatii. Pe de alta parte, cei care se autosustin, avand un loc de munca, datorita inflatiei devin tot mai saraci, intr-o prima faza multi trebuie sa-si mai ia un servici pentru a-si pastra aceleasi standarde de viata. Dar asta vine cu oboseala cronica, lipsa timpului liber, boli. Este crunt noul cost al vietii pregatit de ,,elitele” lumii pentru cei care vor sa fie autonomi. Vara trecuta am cunoscut un refugiat ucrainean in cluj, unde locuiesc. Patronul la care lucrez l-a cazat gratis, pe el si familia, le-a dat hrana gratis, ba i-a gasit si loc de munca bun la o macelarie. A stat acolo o luna, era prea greu pentru el. Acum primeste de la statul roman 4.000 lei de persoana (sunt 3 in familie. Deci 13.000 lunar), nu mai lucreaza nicaieri, cazare si masa gratis, a vazut mai mult europa in 6 luni decat mine toata viata. Mi-a trimis poze din barcelona, din paris si din milano! De unde atata marinimie pentru straini, cand batranii nostri mor de frig ca nu au lemne iar un bolnav in spital are alocat 22 lei/zi? Oare ne-am tampit de tot?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fără Oare și fără semnul întrebării...

      Ștergere
    2. Să veniți să vedeți cum Constanța și Mamaia au ajuns orașe în care jumătate din populație vorbesc rusește. Da, ucraineni veniți și lipiți aici gratis au umplut orașul. Locuiesc gratis in hoteluri, chiriile au ajuns uriașe tot din cauza lor. Copiii lor merg gratis in scoli românești, sunt hrăniți gratuit și sunt mai bine îmbrăcați ca pruncii români. Au mașini luxoase, sunt de aproape un an aici și nu muncesc. Statul român ii tine în cârcă pe banii noștri din taxe și impozite pe munca sau afacerea noastră.

      Ștergere
  4. Adevărul supără și lumea tace ! Păcat de cei care mor pentru că unii să câștige bani mulți ! Știți cine este câștigătorul licurici !

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.activenews.ro/opinii/Vladimir-Putin-se-aliaza-cu-Big-Brother-Rusia-intra-in-era-Dictaturii-Digitale-178879

    RăspundețiȘtergere
  6. O investigație: https://youtu.be/TR3KxiGRAf8

    RăspundețiȘtergere
  7. " Oare ne-am tâmpit de tot?"
    Nu, este doar o nouă perioadă fanariota. Lumea deja începe să se sature și în curând începe haiducia.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)