Păi cum să înțeleagă Occidentul când la ei TOATE produsele aveau soia adăugate? O poveste interesantă mi-a fost spusă de un tip din industria alimentară despre cum a venit în România spre sfârșitul anilor 90 un cunoscut producător spaniol. La inaugurarea fabricii a făcut o degustare, moment în care românii din industrie invitați au cam strâmbat din nas. Mezelurile aveau un gust dubios. Mai în glumă, mai în serios, câțiva l-au tras de mânecă pe spaniol, spunându-i că gustul nu prea e OK pentru români. Spaniolul însă le-a replicat le-a spus celor de față: „Vorbim peste câțiva ani când toate mezelurile de aici vor fi la fel ca ale mele”. Și cred că înțelegeți că a avut dreptate.
În timp ce nea Nicu mergea pe strategii „științifice”, lansând cu tam-tam „Alimentația rațională”, Occidentul nu se sinchisea de prostiile ăstea. Orice task necesar se rezolvă la modul eficient, prin propagandă. Dovadă că acum, mult după răzmerița în care oamenii nu mai voiau salam cu soia, au apărut oamenii 100% vegani, care mănâncă doar soia, beau lapte de soia și se declară ultra-mulțumiți. Se rostogolește „ăl bătrân” în mormânt constatând cât de tâmpit a fost: păi cum să încerci tu să vii cu argumente raționale în condițiile în care lupta se dă pe tărâm 100% irațional? Chestiunea înțeleasă de Occident e simplă: cucerești inconștientul individual și colectiv pentru a cuceri omenirea. Simplu și 100% de succes.
Te cutremuri atunci când privești cât de devastator e totul. Am dat iama într-o selecție de titluri făcută de cei de la Zerohedge, dintre care primul selectat este cel în care li se spune prostovanilor că „inflația e din cauza lor”. Cum ai fi făcut dacă te-ai fi aflat la butoane în SUA? Te-ai fi apucat să le explici bizonilor că s-au acumulat dezechilibre economice, că nu ești tu de vină și altele asemenea? Aiurea, deveneai victimă sigură a șlehtei de imbecili. Așa, vii cu propaganda și-l belești prin toate canalele posibile pe ăla de e victima: „Tu ești de vină, ticălosule! Nu vezi că ești gras? De-aia e inflație!”. Și l-ai spart, l-ai făcut să-și asume vinovăția inexistentă.
Partea frumoasă e că propaganda e de-a dreptul hilară. Mai științificați, ăia de la Bloomberg vin și cu soluția de rezolvare a inflației. Cică dacă faci sub 300 mii $ anual trebuie să iei măsuri precum: utilizarea autobuzului, cumpărarea „la feliuță” și ... cireașa de pe tort, înlocuirea cărnii cu lintea! Vă dați seama că nea Nicu ar fi murit a doua oară? Păi dacă ieșea el într-un discurs să spună că ar trebui să halim linte, înfometații de atunci l-ar fi lichidat, l-ar fi mâncat de viu. Iată că acum îți prescrie instituția de presă care-i regimul pe care trebuie să-l urmezi și „mucles, proștilor!”.
Mulți au impresia că ceea ce spun aici sunt bazaconii, că sunt selectate câteva titluri care „ies din normalitate” și că tot interpretarea mea e exagerată. Aiurea! Aceste titluri sunt normalitatea transmisă de sus! Fiecare dintre titlurile și recomandările ciudate sunt diseminate și repetate până la refuz în presa națională, cea locală, în bloguri, pe social media, până la momentul la care imbecilii ajung să-și „asume” idealul trasat de sus. E un model social pervers, pe care-l vedem aplicat peste tot!
Și mai isteți sunt cei de la Wall Street Journal care, în stilul impus, transmit ideologia trasată prin intermediul ... sfaturilor practice. Cică dacă vrei să economisești bani ar trebui să ... sari peste micul dejun. Păi e super-minunat, frățiorilor! Așa se face treaba, fix ca măgarul lui Nastratin Hogea. Știți povestea cu măgarul căruia - pentru a-l învăța să nu mai mănânce - i-a tot redus porția? În final, după vreo câteva zile de nemâncare, a murit măgarul, iar Nastratin Hogea a tras concluzia: „Fix acum ți-ai găsit să mori, când învățaseși să nu mai mănânci?”. Exact la fel și cu ăștia: sari micul dejun ca să economisești, sari și prânzul ca să nu pierzi timpul și să câștigi chiar și mai mulți bani, iar masa de seară o tai pentru că oricum nu e bine. Calea către fericire e deschisă!
Asociația psihologilor americani, probabil cea mai imbecilă și inutilă organizație din toate timpurile, statutează o chestie de-a dreptul halucinantă: cică meritocrația e toxică! Treaba e întoarsă din pix într-un „studiu” publicat pe site-ul asociației în cauză. NU e de joacă deoarece studiul spune clar că „angajarea celor mai calificați oameni, bazându-te exclusiv pe meritul și talentul lor, este absolut nedreaptă”. Păi și dacă e nedreaptă trebuie, bunăoară, să faci ceva pentru a echilibra situația. Și ce altceva să faci decât să angajezi idioți, imbecili, cretini s.a.m.d. Doar așa poți echilibra situația! Vi se pare halucinant? N-ar trebui! Atâta timp cât Biden și-a angajat purtătoarea de cuvânt doar pentru că e neagră și lesbiană, n-ar mai trebui să vă mire absolut nimic!
Sunt câteva exemple care trebuie să vă pună pe gânduri. La fel ca și la COVID, dușmanul e invizibil. El acționează de undeva de sus, decizând discursul public. Și, din momentul în care a capturat discursul public, deciziile pe care le-a luat sunt puse în aplicare cu ajutorul oilor idioate din societate care ajung să-și asume, să absoarbă acele false idealuri. Asta e America, asta e lumea occidentală pe care am adoptat-o cu patos! O lume schizofrenică, trăind la emoție maximă fiecare narativ impus de stăpânire și făcându-și din pustiul vieții un ideal.
Am nimerit zilele trecute într-o ședință a unei corporații cu care colaborăm și, ca de fiecare dată când mi se mai întâmplă să ajung pe la asemenea „evenimente”, am rămas cu un gust acru-amar întrucât am observat că „transformarea continuă neabătută”. Nu vă ascund faptul că acum realizez că interminabilele ședințe de „informare politică” de pe vremea lui nea Nicu erau pistol cu apă față de ședințele corporațiilor de azi. Atunci era câte-o excepție denumită „omul(sau oamenii) muncii exemplar(i)”, adică indivizii pe care-i vedeai pozați, zâmbind tâmp de la „gazeta de perete”. Acum vremurile sunt mult mai înfiorătoare; atunci când vezi muierile isterizate calmând „idealul muncii la corporație”, „iubirea față de produs/serviciu” sau rostind slogane tâmpe care fac să-mi reverbereze în memorie imbecilitățile trăite pe vremea comunismului, pur și simplu simți că trebuie să te urci pe tavan și să nu te mai dai jos de-acolo.
E o tragedie să vezi cum, după ce am, părăsit un comunism, ne trezim în alt comunism care însă nu e impus cu forța tancului și cu bocancul soldatului sovietic, ci cu amarnica propagandă, acea formă rudimentară, care nici măcar nu s-a schimbat, ci se bazează pe aceleași principii de când a fost implementată prima dată. Culmea, în ciuda primitivismului său, continuă să funcționeze impecabil.
Probabil vă întrebați ce-i de făcut? Dacă vă imaginați că-i puteți scoate pe imbecili din schemă, că le puteți explica rațional că sunt proști, vă înșelați! P-ăia nu-i poți scoate din cretinism deoarece asta e menirea lor. Sunt oi și oi vor muri! Pentru ei idealul suprem e abatorul, n-ai cum să-i scoți din asta. Fac o paranteză pentru a vă povesti o fază de care râd copios împreună cu amicii mei. Pe la începutul farsei COVID mă aflam într-un magazin împreună cu doi amici, căutând niște nimicuri. Evident, toți fără mască. La un moment dat, în fața noastră apare de nicăieri o individă de vreo juma de tonă care, văzându-ne, începe brusc și ne spune cu voce tare, în stilul împilărilor tovărășești de pe vremuri: „De ce nu purtați mască? Nu știți că trebuie să ne distanțăm social???”. Calm, i-am răspuns: „Doamnă, de dumneavoastră nu m-aș apropia - social sau altfel - nici măcar dacă m-ar obliga codul penal!”. Și-am trecut mai departe în timp ce ăilalți doi leșinau pe jos de râs, iar tovărășica lovită în amorul propriu încerca să obțină sprijinul motostivuitoriștilor și al cărăușilor de raft spunându-le că noi îi punem viața în pericol.
Cum credeți că poți trezi la lumină asemenea exemplare? Aiurea. Din experiență vă spun că misiunea e practic imposibilă. Nu zic că n-ar fi excepții, dar din constatările mele am observat că, în general, dacă reușești să-i trezești, operațiunea e doar temporară. Oamenii de acest tip au nevoie de un confort al gândirii, de scheme prefabricate, iar dacă-i pui să-și utilizeze propriul creier pentru a gândi, deja îi sufoci. De aceea funcționează propaganda, li se potrivește precum o haină perfect croită, se simt în apele lor când primesc ordine, când sunt acuzați aiurea și trași la răspundere. Chiar dacă uneori se supără, supărarea e falsă întrucât ei acționează în limitele trasate de sistem prin intermediul propagandei. De aceea agricultorii de la noi au preferat să stea să putrezească într-o zonă insignifiantă în loc să protesteze sub nasul parlamentarilor. Dacă mai țineți minte, manifestația lui Simion anti-vax s-a desfășurat la Parlament și a dat rezultate. Mulți dintre inutilii de-acolo au simțit o transpirație rece pe șira spinării și au lăsat-o moale. Nu vreau să-l fac pe Simion erou, dar ceea ce vreau să spun e că adevăratele manifestații antisistem se fac acolo unde e sistemul, nu pe malul Dunării!
Închei aici spunându-vă un lucru cât se poate de clar: nu puteți să salvați oile îndobitocite, în schimb puteți strânge rândurile, găsindu-i pe cei care sunt la fel ca voi, ieșind din atomizarea socială care este o altă armă menită a distruge orice opoziție. Și cum știți care-s armele lor, când vedeți că se revarsă tirania peste oi, n-aveți decât să fiți uniți cei care aveți creierul acasă și să folosiți mulțimea pe post de buffer, așezându-vă întotdeauna în spate, adică acolo unde sistemul, când ajunge, acționează sub imperiul oboselii. Din păcate e singura strategie care merge.
Superb articol!
RăspundețiȘtergereUnde încadrăm tipul acesta de video:
https://x.com/cenkuygur/status/1757968323231584457?s=20
„Iubito, nu ne putem permite aceste ouă. Guvernul nostru are nevoie de acești bani pentru a ucide palestinieni în Gaza”.
https://youtu.be/pOmXiapfCs8?si=H7dzNmbo6m-pGBp_
RăspundețiȘtergereYuri Bezmenov într-un interviu din 1985 explică influențarea opiniei publice americane.
Reînviindu-l pe Nastratin Hogea, în timpurile actuale am descoperit noi, chipurile, postul intermitent și postul cu apă, la început de 3-5 zile, apoi de 40 de zile și tot așa până când vom posti veșnic.
RăspundețiȘtergereChiar .
ȘtergereTe rog nu face blasfemii. Postul este o arma duhovniceasca in care exista si o componenta legata de alimentatie. Oricum nu este batuta-n cuie.
ȘtergereCe fac astia se numeste DIETA alimentara. Asadar magarul lui Nastratin nu postea. Tinea dieta :)) Bine?
Animalele au postit insa in Ninive. Detalii gasesti usor. Numai sa vrei.
O analiză mai tare ca arma nucleară.Observ că cei ca dvs.sunt din ce în ce mai rari(fără nici un fel de ”periuță”.Multe lucruri sunt foarte cunoscute pt. un om normal la ”bibliotecă” ,dar felul cum le puneți cap la cap mă unge pe suflet.Mulțumesc pt. articol !
RăspundețiȘtergereVa mai sugerez o astfel de ''analiza'' :https://www.activenews.ro/opinii/Scrisoarea-lui-Dan-Puric-catre-conducatorii-Romaniei-de-azi-187579
ȘtergereCorect una-i dieta prin post si altu-i postul crestin .
ȘtergereUn alt tip de propaganda in dauna mafiei imobiliare dar sub pecetea Globalismul ui de tip "nu veți deține nimic, dar veți fi fericiți" este noua mentalitate ca la 60 de ani nu ai nevoie sa fi proprietar.
RăspundețiȘtergerehttps://www.stiridecluj.ro/economic/tinerii-renunta-la-locuintele-prin-credit-nu-imi-mai-trebuie-la-60-de-ani-sa-fiu-proprietar
Oricum, tinerii de azi, au fist deposedati de orice alta "forma de proprietate", dupa cea intelectuala/conceptuala!
ȘtergereInseamna ca sunt informati ca vor pierde proprietatile... afara deja se intampla, un caz aci, altul dincolo, altul in alt oras etc , sa nu bata la ochi. In antiteza, vad tineri bagandu-se in ipoteci pe 30 de ani (!!) cu o inconstienta de speriat ! Sloganul, pentru babyboomersi, este ¨la 60 de ani NU AI VOIE sa fii proprietar¨ :)) (de tineri nici nu mai comentez)
ȘtergereBine, si una e ca sa renunti la 60 de ani la proprietati, si alta este sa ti fie luate cu japca, de catre stat (intr un final, tot de catre privati, dar privati privilegiati) sau de catre privati misei.
ȘtergereTrist dar foarte adevarat
RăspundețiȘtergereBlack Out, nene!
RăspundețiȘtergereSoto! Original!
Acum, in 2024!
Care pe care, isi distruge mai repede satelitii? 🤣🤣🤣
Va indoiti de Moartea Tehnologiei? 🤣🤣🤣
Eu zic sa va indoiti de absolut tot in ziua de azi!
Cu cat sunteti mai slabi tehnologic, cu atat sunteti mai puternici! 🤣🤣🤣
Frati Romani!
Nu uitati!
Sa ramaneti perpetuu in urma avansului tehnologiei!
La o distanta de siguranta, de cel putin 200 de ani! 🤣🤣🤣
Buna recomandarea de a sta in spate. Dar cand ajunge la tine ce faci? In Franta mii de cadre medicale si-au dat demisia cand n-au mai avut incotro si erau obligate sa se vaccineze.
RăspundețiȘtergerehistoric day for AI.
RăspundețiȘtergereThe new text-to-video model by OpenAI Sora can generate videos indistinguishable from real ones.
https://openai.com/sora
Exemple
https://x.com/_Borriss_/status/1758206358376050822?s=20
Si cu asta începe era filmelor personalizate:
https://www.facebook.com/abandonedmovies
Suntem un neam de bolnavi mintal. De fapt o planeta intreaga bolnava. Boala are si un nume: disonanta cognitiva. Faptele sunt unele, dar propaganda ii face pe oameni sa creada altceva. Ca-n bancul ala:
RăspundețiȘtergere"Cercetatorii britanici" au pus un purice pe masa si i-au zis "Sari!", iar puricele a sarit. Au luat apoi puricele si i-au taiat piciorusul. L-au pus pe masa si i-au zis "Sari!", dar puricele nu a sarit. Concluzia cercetatorilor: "Daca la un purice ii tai piciorusul, nu mai aude."
Esti generos!
ȘtergerePe vremea ailalta, boala se numea:
idiot sau cretin con_genital!
S a dus ... scoala aia, care facea diferenta!
Azi, te invata idiotul/cretinul "cartea"!
"o planeta intreaga bolnava": disonanta cognitiva
ȘtergereThe world counts 2.2 billion people unvaccinated against COVID today.[...] It needs to be said that the pandemic is not over, despite wishful thinking and declarations to the contrary.
Sursa: https://pandem-ic.com/mapping-our-unvaccinated-world/
Traducere:
Lumea numără astăzi 2,2 miliarde de oameni nevaccinați împotriva COVID.[...] Trebuie spus că pandemia nu s-a încheiat, în ciuda dorințelor și declarațiilor contrare. (Ianuarie 2024)
Ai dreptate, dar 2,2 miliarde NU sunt spalati pe creier ca majoritatea lumii.
Acum ei vin cu mondeda digitala ca si cu pandemia. Cati botanisti avem? E ca si cu E-Factura?
Indiferent de pretext, că e prevenția spălării banilor sau a evaziunii fiscale, implementarea monedei digitale va conduce la controlul total al statului asupra populației.
Cu atât mai grav e faptul că în Comisia LIBE se puteau corecta toate viciile care conduc la încălcarea drepturilor cetățenilor, lucru ce nu s-a făcut:
https://www.facebook.com/CristianVTerhes/posts/pfbid0jVk3mKzteZw1UXums9q7rfGGzahgwZAQMyRCcTwfiH3ptBFofZMXW5QpFtpJZKs6l
pfff ce coincidență !?!, tocmai au sosit ,, Propagandele ,, lui Ellul
RăspundețiȘtergerehttps://sens.ro/catalog/propagandele/
De ce nu va faceti un parid politic domnule Dan Diaconu?Nu sint eu de acord cu ideile d-voastra despre antreprenorii minunati si responsabili,care,nu-i asa,nu mai pot de grija angajatilor lor si nici nu ii intereseaza propriul profit,dar chiar m-as inscrie de drag in partidul unui om inteligent.De cind ma stiu sint adeptul principiului decit cu un prost la cistig,mai bine cu un destept la paguba.De felul meu sint un avocat de renume international,chiar judetean.
RăspundețiȘtergereCe partide, cind insasi statele stau sa fie desfiintate din diverse motive, in special cele legate de...clima si ecologie. Viitorul apartine comunitatilor care vor gasi o abordare noua, NONVIOLENTA, mai restrinsa si mai modesta a existentei noastre dincolo de bani, propietati, partide...si ASTFEL poate vom schimba si stapanul caruia ii slujim...
ȘtergereFoarte bun! Block The Woke!!
RăspundețiȘtergereNew World Order: Communism By The Backdoor
RăspundețiȘtergerehttps://rumble.com/v3uqrch-new-world-order-communism-by-the-backdoor-dennis-wise.html
MONOPOLY - Who owns the world?
https://rumble.com/vmyx1n-monopoly-who-owns-the-world-documentary-by-tim-gielen.html
Blue-Truth Documentary
https://rumble.com/v1zuu8r-blue-truth-documentary-a-deep-dive-into-the-vaxxed-mac-address-phenomena.html
The Future Is Now: NASA's Plan to Annihilate Life by 2025
https://rumble.com/v4clmfo-the-future-is-now-nasas-plan-to-annihilate-life-by-2025.html
Dane, legat de propaganda se face o istorie pe canalul Tucker cu un invitat special ce incepe sa relateze mai multe istorii ale propagandei, unele povesti sunt halucinante si chiar si Tucker e surprins, altele sunt cele cunoscute.
RăspundețiȘtergereNu redau nimic din dicutie ca e prea incitant, dar se incadreaza perfect la articolul de azi:
https://x.com/TuckerCarlson/status/1758529993280205039?s=20
DD,
RăspundețiȘtergereNe trezim din nou intr-un comunism deoarece sarcinile create de problema insurmontabila cu care avem de a face... se pot rezolva se pare DOAR cu metode comunitar-socialiste. De ce? Urmeaza sa ne lamuresti tu.
Fi atent aici,... Tucker C. are o prezentare recenta destul de stranie unde a anuntat ca din nefericire problemele crizei de acum NU se pot rezolva prin bani(intr-o lume unde banii rezolva totul!).... Daca se putea,spune el, AR FI FOST SIMPLU!...urmat de risul lui isteric asemanator talentatului actor care l-a interpretat pe W.A.Mozart in genialul film "AMADEUS"
Spor la treaba!
Amza
Sunt traducător tehnic. Am adesea lucrări pentru companii mari, care au cifre de afaceri de ordinul miliardelor. În toate textele de prezentare a strategiilor se bate găina cu lanțul mult mai rău decât pe vremea cortinei de fier. Mi s-a acrit să scriu într-una „sustenabilitate“ și „amprentă de carbon“.
RăspundețiȘtergerePartea halucinantă este că mai toate aceste entități se prezintă ca fiind „companii de familie“. Dacă ar fi așa, atunci de ce n-or fi având strategii proprii și preferă să latre în cor „Four legs good, two legs bad“? Bag seama că se transmit din spate indicații prețioase.
“nu puteți să salvați oile îndobitocite, în schimb puteți strânge rândurile, găsindu-i pe cei care sunt la fel ca voi, ieșind din atomizarea socială care este o altă armă menită a distruge orice opoziție. Și cum știți care-s armele lor, când vedeți că se revarsă tirania peste oi, n-aveți decât să fiți uniți cei care aveți creierul acasă și să folosiți mulțimea pe post de buffer, așezându-vă întotdeauna în spate, adică acolo unde sistemul, când ajunge, acționează sub imperiul oboselii. Din păcate e singura strategie care merge.”
RăspundețiȘtergereTeoretic, asa e! Doar ca practic, nu prea mai ai de unde sa-I iei pe cei care inca mai au capacitatea si cheful sa vada si sa analizeze ce se intampla in jur, in final intelegand realitatea asa cum e ea. Si sunt si mai putini cei ce-s dispusi sa ia masuri, atat cat pot, pentru a se salva cat de cat!
“Sunt prea batran pentru asta, mi-am trait viata, sa se ocupe astia mai tineri” sau “N-ai ce face, asta e mersul” sau “Orice-ai face, tot nu rezolvi nimic” sau… o gramada de alte justificari pentru a nu face nimic, desi e clar ca ceva trebuie facut si ceva, macar la nivel personal, se poate face
In ce ma priveste, am renuntat la a mai cauta vreo unire cu cineva si am ales sa ma ocup singur de protejarea mea si a familiei mele, atat cat pot. Am ales insingurarea, unei unitati de care m-am lamurit ca e imposibila. Stiu, suna egoist si poate ca intr-o oarecare masura, chiar e! Dar asta e concluzia la care am ajuns, ca protectia maxima pe care o pot obtine in conditiile de azi, e sa ma limitez strict la familie si la extrem de restransul cerc de prieteni care practic cam tot familie sunt si atat.
Retragerea intr-un loc cat mai indepartat dar totusi suficient de apropiat de civilizatie, loc care este total lipsit de interes atat din punct de vedere strategic pentru sistem, cat si din punct de vedere utilitar, pentru eventualii dezvoltatori… de orice, de la drumuri, sosele, proiecte imobiliare, pana la proiecte agricole sau de alt fel, ceea ce a facut ca acest loc sa fie de maxima importanta pentru mine si ai mei, asigurarea resurselor proprii de apa, energie (am fericirea existentei pe terenul meu a unui parau maricel si destul de puternic, care n-a secat nici la seceta puternica), alimente si ceva materiale de constructie (4 solare, mici portiuni de 200-2000 mp plantate cu ce e nevoie ca fructe, legume, cereale si “samatoase”, cativa stupi, grajdurile cu animale si pasari, o balta cu peste, o mica pastravarie si in rest, bambus gigant adaptat conditiilor de clima de la noi). Bun, e vorba de cateva hectare de teren si de o actiune inceputa cu peste 20 de ani in urma, nu de o palma de pamant utilizata incepand de ieri. Si in timpul asta, am stans toate utilajele necesare prelucrarii si utilizarii a ce obtinem asa.
Totul, simultan cu cunoasterea, atat cat se poate, a vremii pe care o traim si cu cunoastrea si utilizarea la maxim a tehnologiilor de varf, de la automatizarea proceselor de care avem nevoie (irigatii, stropiri, etc), pana la constructia si utilizarea utilajelor computerizate pentru diferite prelucrari, comunicatii, supraveghere, etc. Spre exemplu, distilatoarele de mare capacitate, controlate computerizat, cu ajutorul carora facem si biocarburanti dar si rachie sau uleiuri esentiale, cu uz medicinal sau alimentar.
Sigur, nu reusim sa ne producem chiar tot ce avem nevoie dar hei, traiasca trocul! Ce nu ne producem noi, produc altii si ce producem noi, nu produc ei, asa ca merge!
Citind comentariul realizez cât de în urmă sunt cu retragerea mea din calea tăvălugului care vine . Eu am avut o abordare diferită : am început acum 4 ani , 40 de kilometri de municipiul Oradea , lângă un baraj al unei mori vechi , aproape două hectare lipite de firul apei ,trei case renovate cu treizeci de locuri în camere , acum construiesc o sală de evenimente mascată sub denumirea de magazie...pentru troc dacă lumea continuă să țină tradițiile gen nuntă , botez ,etc. Eu vad continuarea sub forma unei comunități mai mari gen jumătate de sat , dar este posibil să aveți dreptate cu doar trei familii ,acum oricum pentru proiectul meu este tardivă schimbarea . Am evitat pe cât posibil automatizările și curentul electic, cred că sistemul îl va tăia la un moment dat la nivel de continente pentru declanșarea haosului iar mai apoi vom avea parte de un eveniment Carrington ciclic de altfel dar aceste informații consemnate de umanitate ne sunt interzise . Cu hrana la mine este mai simplu fiind vegan . Cred ca urmează în curând o cenzură crâncenă așa că orice informație pe subiect este binevenită . Mulțumesc !
ȘtergereHmmmm... Sala de evenimente, zeci de locuri... 2 Ha lipite de firul apei???
ȘtergerePai:
- "firul apei", in mintea mea, inseamna apa curgatoare. iar apa curgatoare, inseamna energie electrica efectiv gratuita si nelimitata, fie dintr-o microhidrocentrala facuta loco dintr-un generator electric mai maricel, fie dintr-o mica salba de asemenea microhidrocentrale. Pe cei de la Apele Romane nu-i intereseaza la ce folositi apa, prundisul sau malul apei, asa ca un contract de concesiune de la ei, se obtine in cel mult doua saptamani. Daca folositi generatoare cu motoare pe benzina, aveti enormul avantaj ca efectiv, va puteti "juca" cu ele, facandu-le sa functioneze ca hidrocentrale (turbina, roata cu zbaturi, etc, in functie de viteza apei, de panta, de debit, etc) iar cand e seceta, sa functioneze pe benzina, biocarburant sau gaz (biogaz, gaz metan de la retea sau gaz de la butelie). Iar pozitionarea dumneavoastra langa un baraj al unei mori vechi, e mai mult decat ideala pentru asa ceva, pentru ca de fapt, infrastructura de baza si cea mai costisitoare pentru o microhidrocentrala electrica, o aveti deja... practic gratis! Daca noi, cu un amarat de parau ne asiguram printr-o salba 65 KWh, cu varf de sarcina pentru 5 minute de 80 KWh, acolo puteti face ceva mult mai serios, mai rapid si mai ieftin, intr-un singur loc!
- camere, evenimente, zeci de locuri, nunti, botezuri, asta inseamna lume multa, evenimente de care daca nu stiu deja, vor afla curand si autoritatile deci, intrarea in legalitate pe o activitate gen HORECA, avize, autorizatii, controale, taxe, impozite, etc... Mult succes, ce sa zic, pentru mine, numai independenta n-ar insemna asa ceva...
- automatizarile, daca stiti sa vi le faceti si aveti cu ce si la ce, sunt sfinte: aproape elimina necesitatea fortei de munca angajate (fie si sezonier), in acest fel obtinand si o mult mai mare discretie asupra proiectului dumneavoastra (gura lumii... stiti cum e). In plus, reduce enorm necesitatea muncii proprii, dandu-va timpul sa va ocupati de altele.
- o magazie (sau mai multe), e buna pentru furaje, diferite scule, materiale, etc dar cam atat. Pentru ceva de lunga durata, e nevoie de un beci zdravan si cat mai bine izolat, pentru ca in lipsa spatiilor frigorifice necesare (pe care chiar daca vi le-ati putea construi sau cumpara, nu s-ar justifica din cauza consumurilor energetice imense pentru utilizare), conservarea alimentelor se va face in beci: carnurile si multe alte preparate, conservate la untura, fum, sare, uscare sau pasteurizare, zarzavaturile, legumele si fructele, aproximativ la fel si evident, si sub forma de gemuri, dulceturi, produse pasate si apoi pasteurizate, etc., o incapare anume din beci, urmand sa fie folosita drept ciupercarie.
- pe fondul neincrederii crescande in medicamentele comercializate (majoritatea celor traditionale fiind deja retrase sau in curs de retragere din circuite), este esential ca o parte, nu foarte mare, din teren, sa fie folosita pentru plantele medicinale, care apoi vor fi prelucrate prin uscare, prin extragerea de uleiuri presate, de uleiuri esentiale sau pudre, cu care se vor prepara ceaiuri, unguente, creme, etc,
Asta nu e paranoia ci prevedere, zic eu. In plus, chiar daca nu va veni vremea in care cele mai sumbre scenarii ale noastre sa se implineasca, tot avem un castig enorm, pentru ca practic nu mai cheltuim pentru o mare multime de produse necesare si mai mult de orice, avem la dispozitie, nelimitat, produse proprii, curate, cat mai apropiate de notiunea de "bio" si nu in ultimul rand, facute dupa gustul nostru! Nu in ultimul rand, e si o activitate al naibii de placuta si generatoare de mari satisfactii personale, ceea ce nu e deloc de colea, in vremurile astea!
Trei familii, am lucrat la dezvoltarea proiectului asta de independenta, peste 20 de ani. Plus cele doua familii carora le-am construit casute pe terenul nostru si care se ocupa de muncile manuale absolut necesare, contra casa si hrana.
RăspundețiȘtergereNu am scris cele de mai sus pentru a epata, nici din bravada ci, doar pentru a arata ca solutii intr-adevar exista daca ne dorim cu adevarat independenta, atata cata poate fi ea. Sigur, toata astea costa destul de mult si necesita timp, sigur cu totii avem si ocupatii care sa “produca” banii necesari, sigur n-am trezit la realitate cand toata lumea era inca imbatata de “miracolul occidental”, fara sa se straduiasca sa priveasca in perspectiva si sa prevada urgia in care ne aflam de cativa ani buni! Sigur, toti fiind fosti militari dar avand si profesii reale (medici, ingineri, avocati), am reusit sa discernem realitatea din propaganda si sa vedem dincolo de ce se dorea a se transmite oficial, asta fiind pana la urma, cea mai buna cale de a ne pune la adapost de ce urma sau urmeaza. Evident, atat cat se poate…
Nu ne-am asezat in spate ci cat mai la o parte din orice cale previzibila a sistemului. Atat de la o parte, incat sa nu prezentam nici un fel de interes pentru sistem si nici sa nu putem fi vreodata perceputi ca fiind vreo amenintare pentru el.
Vor sa introduca tampenia aia de taxa pe carbon? N-au decat! La modul cum e conceputa acum, nu are cum sa ne afecteze. Vor sa interzica folosirea banilor cash? Nu-I bai, nu murim noi de foame din cauza asta! Nu folosim bio-carburanti in mod cotidian pentru ca pe termen lung, inca nu stim ce efect au asupra motoarelor dar producem cotidian ceva cantitati de asa ceva si putem oricand sa ne producem cantitati rezonabile, ca sa ne putem descurca o vreme. Ce producem, folosim la sistemele de incalzire cu ardere completa, pe care le avem. Cu energia electrica, suntem in totalitate off grid si ne-am asigurat de piese de schimb pentru 100 de ani de-acum inainte, lasand la o parte faptul ca multe dintre eventualele piese de schimb necesare, ni le putem fabrica singuri.
Deci, solutii exista! Inca nu stiu cat de bune sau rele sunt ele dar cert, sunt infinit mai bune decat nimic si in cel mai rau caz, ofera multe satisfactii personale. In plus, nu ne facem griji ca rosiile noastre sunt contaminate cu porcarii, ca uleiul e facut din seminte de floarea soarelui modificate genetic, ca gaina e crescuta cu aspirina, ca laptele e cu continut de aracet de 60%, ca untul e din cine stie ce inlocuitori de smantana, ca faina e din greieri sau ca pestele e luat dintr-o apa in care s-au deversat mai stiu eu ce porcarii!
E el fain un John Walker sau un vin de podgorie frantuzesc dar e mai sigur rachiul meu de pere sau capsunica facuta de mine, slana are gust de slana, painea de paine si batogul afumat, e afumat cu fum, nu injectat cu porcarii cu gust de fum iar tigara pe care o fumez, e facuta din firicel obtinut din tutunul plantat de mine, nu din tutun tratat cu toate aiurelile!
Iar bambusul, e aur! Prelucrat cum trebuie, se fac niste super-tevi de irigatii din el, materiale de constructie usoare si foarte rezistente, hartie (inclusiv igienica), miezul si mugurii conservati sunt minunati, tratat cu apa de sticla, rezulta un pavaj fara moarte, etc! Nu necesita super-grija si dupa primii 5 ani de la plantare, da saracul productie super, in fiecare an!
Pana la urma, propaganda e pentru prosti si pentru lenesi. Prostii o iau de buna si se conformeaza, lenesii o folosesc ca justificare, ca sa nu faca nimic si sa-si plece capetele in fata unui sistem care nu vrea decat sa-I subjuge.
Bambusul de care e? Auriu? Și pe mine mă bate gândul să-l pun într-o zonă ceva mai îndepărtată. Singura problemă e că e cam invaziv. Mă rog, aș putea să-i delimitez arealul cu folie , dar m-a cam speriat un amic. Poate-mi dați informații din zona asta că mă interesează.
ȘtergereInitial am inceput cu bambus negru din seminte dar nu prea i-a mers la noi sau poate au fost semintele vechi, seci, ori, pur si simplu nu ne-am priceput noi. Apoi, am facut rost de niste rizomi (butasi cam la 2.5 m inaltime), de bambus Moso (Phyllostachys edulis), cu care n-am mai avut probleme.
ȘtergereDesi cei de la care am luat butasii ne-au spus ca dupa 4-6 ani vom avea bambus de peste 20 m inaltime, la noi, nu a depasit 12.5 m, media fiind de ceva peste 10 m inaltime, oricum, mai mult decat suficient pentru ce ne propusesem noi, mai ales ca de la bambusul Moso, practic nu se arunca nimic, totul se foloseste!
Pana ce se face o plantatie de sine statatoare, de 4-5 m inaltime in medie, pamantul necesita ceva grija dar nu exagerat (ingrasaminte, umezeala, protectie impotriva daunatorilor – cartite in special, etc). Dupa aceea, practic creste ca orice buruiana deci, nu prea mai necesita grija. Sigur, sunt o multime de “secrete”, pe care le-am aflat pe parcurs dar acum e ok. O parte buna e ca dupa ce trece de 3 m inaltime, nu mai necesita nici un fel de protectie la vreme rece, teoretic rezistand pana pe la – 30 Celsius. N-am testat asta, pentru ca din fericire, in ultimii multi ani, pe la noi, temperaturile minime n-au scazut sub -15 Celsius si asta, doar pe parcursul a cateva nopti, cu cativa ani in urma.
Da, este o specie invaziva si ma indoiesc ca barierele de folie ar constitui cu adevarat o bariera… Noi, cand am vazut ca se intinde ca focul la vant (nu ne spusese nimeni ca se intinde ca nebunul!), am sapat cu ajutorul miniexcavatorului, un sant continuu in jurul partii destinate culturii de bambus, sant pe care l-am umplut cu zgura de la o termocentrala care pe vremea aia, functiona in apropiere, zgura care nu ne-a costat nimic, cei de acolo, fiind fericiti ca-I scapam macar de putin din cata aveau ei. Cum utilajele de constructii sunt ale noastre, nici sapatul santurilor, transportul, tasarea zgurei, nu prea ne-au costat…
Din motive lesne de inteles, nimic din ceea ce producem la ferma noastra nu e destinat comertului ci, doar acoperirii necesitatilor personale. Excedentul, il folosim exclusiv la diferite trocuri. Comercializarea presupune licente, autorizatii, avize, etc, care aduc dupa ele controale, taxe, impozite, in general o infinitate de batai de cap permanente. Ca exemplu, o familie, are dreptul legal sa creasca fara a se inregistra la ANSVSA sau altundeva, un numar de 5 porci anual, pentru consum propriu. Cum noi suntem acolo 5 familii, am putea creste un total de 25 porci, fara batai de cap de vreun fel, mai mult decat suficient! Oricum, nu crestem atatia porci, pentru ca n-am avea ce face cu ei doar pentru consum propiu. Cam la fel stau treburile si in cazul culturii de tutun, care atata timp cat e strict pentru consum propriu, nu necesita vreun fel de avize sau ceva, cat si in cazul altor plante si animale pe care le avem.
Legat de bambus, cred ca daca ati avea o suprafata de cateva hectare bune, macar 5, ati putea dezvolta o afacere super eficienta in cativa ani, avand in vedere faptul ca atat bambusul brut cat si produsele din bambus, sunt extrem de cautate iar pretul de piata in Europa, e incredibil de mare, nejustificat de mare, dupa opinia mea.
Oricum, pentru noi care ne obtinem castigurile (suficiente), din cu totul alte activitati, nu merita sa ne batem cuie in talpi, facand un business din ferma asta…
Interesant. Nu știam de phyllostachys edulis. Din ce auzisem „phyllostachys aurea” era aclimatizat aici, dar ăsta chiar că e buruiană pentru că nu crește mai deloc în înălțime, dar se înmulțește la modul aberant. Încă o întrebare: șanțul de delimitare cât de adânc e? E suficient un șanț de 50-75 cm sau e nevoie de o adâncime mai mare? Mulțumesc mult pt. răspuns!
ȘtergereCam 50 cm adancime, pe o latime de 40 cm, cat are cupa mica a mainiexcavatorului nostru, s-a dovedit a fi suficient.
ȘtergereSolul trebuie sa fie aerisit si plin de materie organica (frunze moarte diverse, pamant gras, etc), si foarte umed, aproape mocirlos. Si lumina solara cat mai multa! Daca totul e OK si se folosesc si niste fertilizatori adecvati, primavara, practic se poate vedea cum creste bambusul, rata de crestere in majoritatea zilelor, ajungand la aproape 1 m / zi!
Pe langa turma uriasa de oi splate pe creier, sa nu uitam ca mai exista si foarte multi Iscarioteni, care pt cei 30 de arginti(in realitate, mult mai multi in zilele noastre) sunt gata sa propage in societate, toate ideile demente si antinationale ale Sistemului ocult! De fapt, indeletnicirea de "Iuda a neamului" este astazi cea mai cautata, mai bine platita si mai adecvata pt a urca rapid in ierarhie peste tot in Lume! Apropo de asta, exista pe vremuri in Romania o zicala referitoare la astfel de Iude si de slugoi ordinari: "La noi in tara doar curul se schimba, limbile raman mereu aceleasi"!
RăspundețiȘtergerehttps://www.activenews.ro/ucraina/Soc-in-Ucraina-A-cazut-Avdiivka-%E2%80%93-Rusii-avanseaza-spre-Nipru-187586
RăspundețiȘtergere