vineri, 2 februarie 2024

Ucigașul ascuns


O observație simplă, dar devastatoare: toate bolile de care ne speriem azi sunt specifice strict ... perioadei pe care o trăim. În copilăria mea nu am auzit de boala numită diabet. În ceea ce privește cancerul cam la fel. Nu neg că n-ar fi existat aceste boli, dar erau atât de rare încât puteai să nu auzi de ele. Și nu sunt singurele boli care au explodat. Parkinsonul, demența senilă și restul bolilor pe care azi le întâlniți la tot pasul, un urmă cu 30-40 de ani erau aproape necunoscute. De unde vin oare toate acestea?

E ciudat că „marea schimbare” s-a petrecut sub ochii noștri și, cu toate acestea, încă nu ne-am dumirit. Știți care era rata îmbolnăvirilor de cancer în România anului 1989? De sub 5%. Știți cât este în prezent? De 20%!!! Nu e ciudat? Ba da, foarte ciudat. Cam la fel e și cu diabetul. Pe vremea lui Ceaușescu era aproape necunoscut, în timp ce acum, dincolo de cifrele oficiale, avem un imens număr de diabetici nediagnosticați. Care-i problema?

Obezitatea? E jale. Toată lumea e grasă. S-a ajuns aproape la fel ca-n SUA unde vezi doar balene umane pe străzi. Mă uit cu îngrijorare la diabetul juvenil. Copii de sub zece ani care sunt deja diformi. Cum e posibil așa ceva? Ce anume e greșit?

O să mai dau un singur exemplu pe care l-am discutat cu un prieten neurolog, anume incidența accidentului vascular cerebral. Pe vremea lui Ceaușescu se mai întâlneau din când în când astfel de probleme, dar la oamenii cu vârste înaintate. Acum, incidența accidentului vascular cerebral apare la vârste tinere, chiar și la 30 de ani, ceea ce este de neexplicat. Cum poate ajunge un corp atât de tânăr într-un asemenea grad de degradare încât să facă AVC???

Nu avem cum să nu ne punem întrebarea ce anume s-a schimbat? Ceea ce observăm acum ne surprinde deoarece modificarea s-a făcut sub ochii noștri. E șocant să observi cum, în doar 30 de ani, situația s-a degradat într-un asemenea hal. Și, de asemenea, e simplu să pui diagnosticul: mâncarea. Da, mâncarea, așa e, dar ce anume din mâncare? Poate fi toată mâncarea? Desigur, putem merge și pe această ipoteză, dar nu știu cât de OK este. Înainte de a trece mai departe o să vă mai spun un amănunt șocant: nu e ciudat cum crește incidența bolilor pentru care trebuie să plătești pentru a trăi? Absolut toate bolile care-au explodat sunt boli cronice, al căror tratament te ușurează de bani toată viața. Nu e ciudat că ești condus spre boală pentru ca apoi să fii îndrumat spre farmacie? 

Țin minte că farmaciile, în vremea lui Ceaușescu, erau mai mult goale. Și erau infinit mai puține farmacii decât acum, cam una, maxim două pe cartier. Acum, indiferent de poziționare, farmaciile sunt pline ochi. Ai zice că-s fabrici de fericire. Ce s-a schimbat? OK, avem de-a face și cu o îmbătrânire a populației, dar, totuși, cozile de-acolo sunt non stop, iar pe la acele cozi vezi foarte mulți tineri. 

O să vă șochez spunându-vă că povestea e ceva mai veche, chiar de dinaintea perioadei comuniste de la noi. Eu unul am văzut o degradare vizibilă între generația străbunicilor și cea a bunicilor. În afară de cei uciși de comuniști, străbunicii și bunicii mei au fost longevivi. Chiar și așa, a existat o diferență bună de ani între ei: în timp ce străbunicii au încheiat socotelile cu lumea asta pe la 96-102 ani, bunicii au închis ochii între 78-86 de ani. E o scădere vizibilă. Același fenomen l-am observat la multe familii. 

Ceea ce însă e și mai șocant e că generația străbunicilor mei a trăit până la acele vârste fără boli, în timp ce generația bunicilor a cam avut parte de boli. Iar generația părinților a avut parte de bolile degenerative pe care le cunoaștem. E un pattern care se repetă, indiferent de ceea ce vreți sau nu vreți să credeți. Întoarceți-vă ochii spre propria familie și veți înțelege că așa stau lucrurile. Totuși, ce s-a schimbat?

E adevărat, avem parte de mai mult stres, avem, parte de o alimentație mai prostă, facem totul pe fugă, trăind într-un ritm absolut nebunesc. Dar există o chestiune aparent minoră pe care nu ați băgat-o de seamă: știința nutriției. Știați că piramida alimentară este o făcătură? Știați că a fost modificată pe la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX? Ciudat, nu-i așa? V-ați întrebat care e mantra ideologiei medicale actuale? Ce vă zice doctorul preponderent? „Mănâncă mai puțină proteină animală!”. Care erau însă recomandările prin anii 80, mai țineți minte? Întâmplător eu nu prea uit. Atunci s-a făcut o publicitate excesivă arteriosclerozei. Boom-ul a început din SUA, dar a penetrat cu ușurință „cortina de fier”. Ce spuneau specialiștii de atunci? Că întreaga tărășenie este dată de depunerea grăsimilor pe care le luăm din alimentația cu proteină de origine animală. Iar recomandarea era aceea de a renunța la unt și grăsimi animale în favoarea celor vegetale. După ce margarina se dovedise toxică, a reintrat în atenție ca „alternativă sănătoasă”. Nu e ciudat? Dar să mergem la rădăcină, anume la uleiul vegetal din semințe. Orice doctor ai întreba în ziua de azi îți va spune că untura e câh și se recomandă să mănânci ulei, care e mai sănătos. 


Hmm, iată suspectul nr. 1 scos la lumină. Uite-așa îmi revine în memorie uimirea mamei în ceea ce privește longevitatea străbunicii mele, de departe o campioană absolută care și-a încheiat socotelile cu lumea asta la 102 ani, într-un mod absolut hazliu. Un nepot medic venise să o consulte și perora despre stările ei, emițând tot felul de ipoteze. Ea se tot aolea, iar nepotul tot emitea judecăți de valoare. Oprindu-se din gemete, l-a fixat cu ochii pe nepot și i-a spus pe un ton sever: „Mă Ionele, tu ești prost? Nu vezi că mor, ce tot vorbești acolo ca proasta-n târg?”. Și așa a închis ochii. Ei bine, mama era șocată că străbunica mânca absolut totul prăjit în untură. Gătea și cu ulei, dar rar, în special în posturi, atunci când era dezlegare. Dar nu se prea omora deoarece ... nu-i plăcea uleiul. Chiar dacă era dezlegare, prefera să-și facă fiertura de legume fără ulei și vă jur că ieșea delicioasă. 


Generația bunicilor a introdus mai mult uleiul în alimentație, dar tot se bazau într-o proporție destul de mare pe untură. Asta în timp ce generația părinților și generația mea sunt 100% pe ulei. Ați putea crede că e vorba de o observație fără niciun suport științific. De aceea am atașat articolului diverse grafice care arată corelație dintre consumul de ulei și diversele boli ale prezentului. E de-a dreptul șocant să constați cum, pe măsură ce uleiul a crescut ca pondere în consum au explodat bolile care acum ne îngrozesc. Vă spuneam despre piramida alimentară. Ce avem la baza „piramidei” modificate? Cerealele. Peste tot ni se spune că cerealele sunt sănătoase. Și, culmea, industria a îmbrățișat cu satisfacție atât cerealele, cât și uleiul vegetal și zahărul. De ce? Pentru că sunt ieftine, țin mult, fiind așadar ideal de industrializat. Iar de produs, produc profituri zdravene. Căutați să vedeți cum tot felul de „prăjiturici” ambalate conțin cantități imense de uleiuri vegetale și zahăr sau substituenți chiar mai toxici, precum siropul de porumb. Cerealele, în sine, dincolo de fibrele pe care le conțin - beneficiu care oricum se pierde prin rafinarea excesivă - sunt inflamatoare ale sistemului digestiv. Combinate cu zahărul și uleiul vegetal formează un mix de-a dreptul toxic. Cereala joacă rol de textură, uleiul de grăsime, iar zahărul de gust. Iată întreg sistemul american de nutriție descompus într-o chestie banală. E ca și cum ai mânca dintr-un burete îmbibat în ulei și tapetat cu zahăr. Nu exagerez, fix asta e.


Așadar, când vorbim că „mâncarea e din ce în ce mai proastă”, folosim un termen generic extrem de pervers deoarece, fără să înțelegem despre ce e vorba, căutăm să ne protejăm. Și cum ne protejăm? Luăm „uleiuri superioare”. de primă presă, care chipurile ar fi mai bune. Să ne înțelegem: nu există decât un singur ulei bun, anume cel de măsline. Nu vă uitați la cel din comerț că e total contrafăcut, uneori chiar mai toxic decât cel de palmier. Ca să ai cât de cât o siguranță trebuie să-l iei de la producător, de lângă presă, deoarece altfel uleiul e amestecat cu tot felul de alte uleiuri, rămânând în produsul final doar o mică parte de ulei real de măsline. Rețineți: uleiul de măsline de calitate e amar. Dacă ceea ce cumpărați nu e amar, atunci e ulei de măsline contrafăcut. Există însă la noi untura, care-i tradițională, delicioasă și nu cauzează probleme. Există, de asemenea, cele trei mari secrete ale bucătăriei franceze. Știți care sunt? Untul, untul și untul! Folosiți unt, nu vă mai feriți de el! Mâncărurile vă vor ieși mai bune, cu gust mai bun și, cu siguranță, mai sănătoase. Desigur, nu trebuie exagerat!


Știți, se vorbește mult despre fast food. Care-i problema fast food-ului? Până la urmă e o mâncare la care ai acces mai rapid, nu-i așa? E drept că dacă te apuci să-ți iei mâncare pe fugă, o și înfuleci pe fugă, astfel încât produci un stres sistemului digestiv. Doar că mai e ceva: adevăratul dezastru e produs de ... ulei. Aveți atașat un grafic de-a dreptul relevant. Știm că uleiul îngrașă, dar cât îngrașă? Avem diferențele între capacitatea de îngrășare a uleiului rece, a uleiului prăjit doar o singură dată și a uleiului prăjit de mai multe ori. Iată micul marele secret despre care nu aveam habar: în realitate responsabilul pentru criminala îngrășare în masă este uleiul prăjit de mai multe ori. Uitați-vă doar cum se desprinde graficul său de celelalte două linii, decolând la cer! Acesta, într-adevăr, afectează atât ceea ce consumi de la fast food - deoarece acolo uleiul nu se schimbă niciodată, doar se filtrează - dar și ceea ce consumi acasă dacă refolosești uleiul. Sunt la modă echipamentele de prăjit, unde cufunzi ceea ce prăjești într-o baie de ulei, la fel ca la fast food. Ulei care, probabil, se folosește la mai multe cicluri de prăjire. Iată rezultatul!

Am mai scris despre problema asta și continui să o fac deoarece e bine să conștientizați și să vă feriți de problemele lumii de azi. Trebuie să înțelegeți că suntem intrați într-un ciclu în care oricum populația îmbătrânită ia cu asalt spitalele, o perioadă în care e bine să nu te îmbolnăvești deoarece nu vei beneficia de atenția de care ai nevoie. Așa că, cel mai bine e să previi. Citiți cu atenție ceea ce v-am scris și căutați să vă feriți de direcția pe care v-o indică mafia lumii de azi. Refuzați să fiți cobaii lor din care-și trag profiturile. Este, probabil, cea mai eficientă formă de revoltă. 

33 de comentarii:

  1. Bun articol !
    As adauga urmatoarele:
    1.Incercati carnea si untura de mangalita.
    2.Cumpar regulat direct de la un mic producator din Grecia ulei de masline virgin.Gustul este floral,nu amar si mai ales nu are deloc iuteala ca cel presat la cald.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gustul uleiului este dat de soiul maslinelor, este amar ,da, trebuie sa fie amar, mai mult sau mai putin amar, dar daca nu este amarui, chiar și doar percetibil, nu este un ulei de calitate , cu cat este mai amarui cu atat este mai de caliate 😉

      Ștergere
    2. Nu e deloc adevarat. Depinde de soiuri si de sol. Cel cretan e dulce si usor fructat, pentru ca Se extrage din masline koroneiki

      Ștergere
    3. Cretanii sunt niște mincinoși, vezi că te-au păcălit (Tit 1:12).

      http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=80

      Ștergere
    4. Dupa cum cumplit de greu este, ca sa gasesti o mana de oameni care ti aduc doar bucurie in viata, la fel de greu pana la imposibil este, ca sa gasesti si produse cu adevarat inofensive.
      "Cum e turcu, ii si pistolu'!"

      Ștergere
  2. dacă tot s-a deschis acest subiect, n-ar fi bine de făcut o investigație de ce problemele acestea apar și mă refer nu doar de la mâncare. De ce vaccinele nu se iau în considerație? pentru că așa cum e în articol aceste boli au apărut de 30-40 de ani. Cam de când s-a pus în aplicare vaccinarea OBLIGATORIE sau e coincidență cu toate că nu prea. Cine a făcut experiment pe termen lung efectele acestor seruri minunate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eram în Germania și m-am întâlnit cu un domn, care la 95 de ani conducea mașina.
      Mi-a povestit că în România se fac vaccinuri, din care motiv se pleaca mai repede "acasă "

      Ștergere
  3. "Cerealele, în sine, dincolo de fibrele pe care le conțin - beneficiu care oricum se pierde prin rafinarea excesivă - sunt inflamatoare ale sistemului digestiv."

    Fibrele sunt conținute doar în învelișul bobului de cereala, adică in tărâță, iar tărâța are valoare nutritiva doar în hrana animalelor, în special a vacilor de lapte pentru ca stimulează lactația. In hrana umana are valoare nutritiva ZERO. Fibrele nu pot fi digerate, iar pentru un aport infim de minerale și vitamine nici măcar nu se merita sa te obosești. Dacă vrei un aport zilnic de minerale si vitamine 100% naturale și bio digestibile, mănâncă zilnic o lingurița de miere de mană autentică sau de polen de albine preferabil crud(congelat) nu uscat.
    Bobul de cereale, în special cel de grâu, are valoare nutritiva aproape de zero, acesta conținând extrem de mult gluten și un vagon de amidon. Glutenul "pur" este arhicunoscut de toată lumea pentru simplul motiv ca se găsește de cumpărat pe toate drumurile sub forma de "guma de mestecat" ce este nimic altceva decat 98% gluten + 1% indulcitori sintetici + 1% arome chimice.
    Oamenii cu adevărat educați au renunțat de mult timp la a consuma uleiuri vegetale, dar și cereale si amidonoase.

    "Să ne înțelegem: nu există decât un singur ulei bun, anume cel de măsline. Nu vă uitați la cel din comerț că e total contrafăcut, uneori chiar mai toxic decât cel de palmier."

    Nici un ulei nu are proprietăți nutritive benefice sau miraculoase. Nici măcar cel de măsline.
    Oricum, uleiurile trebuie folosite doar în cantități infime atunci când este nevoie. De ex o lingurița de ulei pe zi la o salata sau la un dressing.

    "Untul, untul și untul! Folosiți unt, nu vă mai feriți de el! Mâncărurile vă vor ieși mai bune, cu gust mai bun și, cu siguranță, mai sănătoase. Desigur, nu trebuie exagerat!"

    Kilogramul de unt clasic este foarte scump și nepotrivit pentru gatitul zilnic, iar kilogramul de "unt clarificat" sau "ghee" ce se pretează inclusiv călitului și prăjitului este și mai scump.

    https://duckduckgo.com/?q=ce+este+untul+clarificat&ia=web
    https://www.youtube.com/results?search_query=ghee+butter

    "Acesta, într-adevăr, afectează atât ceea ce consumi de la fast food - deoarece acolo uleiul nu se schimbă niciodată, doar se filtrează - dar și ceea ce consumi acasă dacă refolosești uleiul. Sunt la modă echipamentele de prăjit, unde cufunzi ceea ce prăjești într-o baie de ulei, la fel ca la fast food. Ulei care, probabil, se folosește la mai multe cicluri de prăjire. Iată rezultatul!"

    Cine este educat și cu adevărat inteligent, fie mănâncă copt sau înăbușit, în special la cuptor, fie mănâncă fript, pe un grill electric sau măcar pe unul clasic cu gaura în mijloc ce se pune pe aragaz, pe care se poate și frige dar și coace diverse vegetale inclusiv cartofi și vinete și are un preț trivial.

    https://www.dedeman.ro/ro/grill-pentru-aragaz-n54-tabla-emailata-negru-31-cm/p/3001830

    Nu este nici un mare secret. Informația este pe toate drumurile și accesibila oricui își da interesul.
    Doar câteva exemple, pentru cine are ceva timp de pierdut:
    https://www.youtube.com/watch?v=TUADs-CK7vI
    https://www.youtube.com/watch?v=AoPisYHbMcg
    https://www.youtube.com/watch?v=uMv2TZUSPdg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tarata nu are nici un pic de valoare nutritiva, doar calitatea de a impiedica glucoza sa intre in sange prea repede. Ce are in plus sunt o groaza de antinutrienti, mai ales acid fitic. Google it

      Ștergere
    2. Exista totusi o singura exceptie in care tarata are valoare si anume borsul.Borsul contine majoritatea complexului de B inclusiv B12,vit C,minerale si ajuta digestia.Insa vorbim despre tarate de calitate.

      Ștergere
  4. la salate ce solutie avem?

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.hellosanatate.ro/medicina-functionala/interviu-prof-dr-gh-mencinicopschi-alimentatia-si-bolile-cardiovasculare

    "Prof. Mencinicopschi: Sigur că da. Și dacă ne uităm la compoziția unturii, are un spectru al acizilor grași destul de apropiat cu uleiul de măsline, are și mononesaturate destule, așadar este rezistentă la prăjire. O altă grăsime rezistentă este uleiul de palmier, atenție, nehidrogenat!"

    http://digdeeper.club/articles/nutrition.xhtml#coconut

    "Coconut oil has proven to have benefits against pretty much everything you can think of [...] The only reason coconut oil isn't recognized as the elixir of Gods is because of the cholesterol scare (even though CO won't raise cholesterol by a relevant amount, or at all) that somehow can't die yet."

    RăspundețiȘtergere
  6. "Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrana." Hipocrate

    Vă mulțumim, domnule Dan Diaconu!❤️

    NV

    RăspundețiȘtergere
  7. Bolile cumplite si accidentele vasculare care vin in cascada peste oamenii de astazi sunt rezultatul unui cumul de factori: Codex alimentarius(adica hrana pe care o primesc continuu sclavii din Coloniile Ocultei), stresul puternic cauzat de "calitatea" vietii actuale, darele chemtrails aruncate zilnic din avioane utilitare, undele ucigase 5G, medicamentele toxice alaturi de vaccinurile care distrug sistemul imunitar si injectile mortale Covid(astea nici macar vaccinuri nu sunt, ci biletul de calatorie doar dus, catre Lumea Ailalta)! Oricum, starea de leguma/zombi si decesele ar fi cu muult mai multe, daca nu ne-ar pazi pe multi dintre noi, Cel de Sus!

    RăspundețiȘtergere
  8. Uleiul vegetal, inclusiv cel de masline,la reprajire produce propenal (sau acroleina), o substanta cancerigena. Ar trebui interzisa prin lege prajirea multipla in restaurante. Omenirea nu mai mananca sanatos pentru ca Marele Capital a acaparat foarte mult din productia de hrana, scotand-ui pe micii fermieri din piata. Au acaparat-o treptat prin lobby, prin imunerea de reglementari absurde. Recomand cartea lui William F. Engdahl "Seeds of Destruction". Agricultorii trebuiau sa se revolte (si noi cu ei) acum 30 de ani;

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu mai e nimic de facut ! EI sunt deja peste tot.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum sa refuz ? Rezonez mie in suta cu ce ai scris... am un solar de 50 mp, mananc vara legume (ceapa, ardei, rosii, usturoi, castraveti, dovlecei) numai de la mine din gradina (rasadurile le fac eu, nu le stropesc deloc, cat pierd-pierd, dar restul e curat !) dar de ulei cum sa scap ? Ce sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a spus in articol: grasime animala sau unt, dupa nevoi si putere financiara.

      Ștergere
  11. Tot ce e aici (si mult peste) stiam de minim 7 ani, chiar inainte sa ia viteza low-carbul si numele lui Weston Price a caror carte "Nutrition and Physical Degeneration" o recomand fara nici un fel de rezerva, pentru ca e aur curat. Toti desteptii neamului si "comunitatea" medicala doarme inca in papuci. Nu doar ca uleiurile industriale introduse in alimentatia umana de catre Rockefeller ar trebui interzise, dar carbohidratii, in general, trebuiesc redusi. IAr agricultura europeana trebuie sa faca switchul de la subventionarea cerealelor la cea a pasunilor si cresterii animalelor. Dar.. n-ai sa vezi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Studiul China - T. Colin Campbell
    Cel mai complet studiu despre nutriţie realizat vreodată .
    Această carte mi-a schimbat viața...în bine!
    Se poate comanda online dar o găsiți și pe net în format pdf .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pont(uri) nutritional(e) te-a(u) impresionat cel mai mult Petre?

      Ștergere
    2. Am devenit vegan citadela , imediat se fac 15 ani . Un pont mai tare pentru tine : părăsește orașul cât se mai poate !

      Ștergere
    3. Draga Petru, nu zic ca nu ai dreptate acum, dar daca in orase viata va derapa intr-un scenariu Mad Max la care faci aluzie, va fi o cu totul alta lume in care din pacate va fi inclus imediat si universul rural. R U REDI?... Oricum pina la noi vom vedea mai intii la ALTII!

      Ștergere
  13. Foarte bun articolul, si bine venit.

    Mancam mancare facuta de dusmanii nostrii: multinationalele. Ce doresc dusmanii? Beneficii - mancare care rezista la raft, da dependenta, ne face bolnavi si prin urmare ne fac clienti pentru spitalele si farmaciile pe care tot ei le detin. Care sunt aceste alimente? Tot ce puteti cumpara din hipermarket, este ambalat si are eticheta.

    Ce solutie avem? Nu hraniti dusmanii, nu le mai dati bani.

    Cumparati local carne, oua, lactate, legume si fructe de la producatorii locali. Gatiti acasa.
    Atat de simplu si normal. Atentie la neatentie, dusmanii v-au castigat increderea prin diversitate si preturi mici. Tot ei vor baga sistmul de plata electronic care va va tine departe de producatorii locali si de libertatea de alegere.

    Hai ca se poate. Succces.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam 95% din vinzatorii de dupa tejghea la Obor, de exemplu sunt intermediari parte din satre, clanuri, gasti de golani care controleaza miscarile pe acolo, nu producatori. Mai tot ce se vinde cu foarte mici exceptii(scumpe) sunt aceleasi produse gen " cum e turcu-i si pistolu'" multiplicate de zeci de ori in toate directiile de ti se face sila.

      Chiar si "producatorii locali" care sunt deghizati in batrinele cu batic si ochi luminosi" am vazut ca isi cumpara marfa(struguri) de la supermarket si o vind pe la colt de strada sau pe sosele cu un mic adaos.

      Ștergere
  14. Domnu' Dan si nash Fleo!

    Dupa cum: "Nu traim ca sa muncim, ci muncim doar ca sa ne veselim!", tot asa ar trebui si sa:

    "Nu traim ca sa mancam, ci sa mancam doar ca sa ne distram!"

    Prea multa "carte"/"disciplina", l a tampit pe om! Mai bine ramanea "primitiv"!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Progresul: mersul pe jos---> cal--->trasura--->masina--->tren---> Avion au fost dictate de cei bogati nu de sarantocii primitivi.

      Ștergere
  15. Fără: fastfuțiuri; Beutura Iadului &Co; mâncacare livrată pe auto,moto sau velo; fumuri sau prafuri-de-la-mam-mare inhalate; Cincigeuri ținute lângă Organe, vaxxuri înțepate; medici în loc de duhovnici sau preoți; Tanti Coca, alcooluri tari și litri de cafea pe post de combustibil de marș; lucru de zi cu zi stând în cur și gândind fără cap; Pușcăria-cea-de-15-minute; teveprosteală și radiolins curul ueauiei.
    Cu: somn de voie minim 8 ore pe noapte- cu stingerea la ora 21; cu multă ceapă de Buzău; usturoi, măghiran și busuioc oltenesc; pâine integrală de cuptor țărănesc din toată țara; untură de la garniță ardeleană și miere naturală de Bărăgan; cârnați Babic și pastramă de Pleșcoi; lapte de bivoliță și brânză de oaie din Ardealul submontan; Vin din toată România; Pălincă de Ardeal; praz și pepeni oltenești; apă minerală de Harghita; guiaș de Crișana și mici de București; tochitură și bere artizanală de Suceava; ulei FS extravergine de Galați.Post intermitent sau ortodox.
    Nu neapărat în această ordine....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ala de Galati de la Prutul e via Ucraina ! Eu folosesc foarte rar ulei si da cel mai mult e ala de masline si imi place ca e al naibii de amar , mi-l aduce cineva din Grecia la cutii de 10 litri din tabla ! Si da folosesc untura de porc detin cateva scrofite de mangalita , nu pot sa va zic ce textura are carnea si untura din aceasta rasa ! Postul intermitent il fac dinainte sa stiu cum se numea 12 cu 12 am o greutate stabila de vreo 10 ani fara fluctuatii mari ! Da , dar locuiesc in rural din 2012 , nu am mai facut gripa , raceli si nici covidul nu l-am luat ! 80% din mancare se produce in propria gospodarie ! Nu i-au pastile de niciun fel ! etcPainea de casa , mamaliga din porumb nechimizat ! Legume doar soiuri imi strang eu samanta anual etc ! Ce o sa fie mai greu de procurat este pestele salbatic dispare foarte repede , apele sunt extrem de poluate !

      Ștergere
  16. Uleiul de seminte sunt bogate in Omega 6, ce creeaza inflamatie si poate cauza sindromul de colon iritabil (de unde si alte probleme de sanatate care nu au o cauza evidenta). Acest ulei devine toxic in prezenta luminii sau a caldurii. In mod corect acesta se depoziteaza in sticle de culoare inchisa sau in canistre metalice (va mai aduceti aminte inainte de 1989?) ... acum, in supermarket-uri sunt depozitate in pet-uri transparente si expuse direct la lumina.

    Cumparam otrava inainte de a desface capacul.

    RăspundețiȘtergere
  17. In scoli nu stiu sa se faca ore de nutritie , ii vad zilnic pe parinti cum merg la mixtul din sat si le cumpara la pachet doar dulciuri , fructele nu au trecere ! Daca le spui iti spun ca nu au ce face asta vor copiii! Trist dar asta e adevarul ! Diabetul juvenil e in continua crestere , un doctor universitar mi-a spus cu ceva timp in urma : IN SPATELE UNUI DIABET DE MULTE ORI SE POATE ASCUNDE UN DUSMAN SI MAI MARE ......CANCERUL !

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit aproape toate comentariile dar concluzia mea urmare analizei facute in acest articol se rezuma la un simplu adevar , aproape de necontestat si anume ca in trecut oamenii fiind mult mai credinciosi si cu frica de Dumnezeu tineau cu sfintenie posturile !
    Cati oameni, din anturajul dvs , credeti ca respecta si tin posturile in aceste timpuri ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)