duminică, 18 februarie 2024

Naționalismul nazist ca ideologie de distrugere a popoarelor țintă


Întrucât tot e la modă „fenomenul Navalnîi”, aș dori să atac în articolul de azi modalitatea ingenioasă găsită de occidentali pentru distrugerea națiunilor-țintă, anume prin încurajarea naționalismului nazist ca ideologie oficială. Pentru cei mai mulți chestiunea în cauză poate fi surprinzătoare, mai ales în condițiile în care în țările occidentale există o legislație anti-nazistă care, de multe ori, frizează ridicolul. În aceste condiții cum poți să afirmi că tocmai occidentalii sunt cei care promovează nazismul?

Înainte de a începe, vă voi face un scurt traseu al evoluției lui Navalnîi. Nu, individul nu a fost nici pe departe atât de popular pe cât se chinuie inventatorii săi occidentali să afirme! La vot, cel mai mult a reușit să ia 3%, ceea ce e un rezultat rahitic, departe idealizările „protectorilor” săi. De altfel, fenomenul Navalnîi este strict un fenomen în Occident, în niciun caz în Rusia. Iar asta e absolut logic în condițiile în care dovezile agățării sale de către serviciile secrete occidentale sunt mai mult decât evidente. 

Ca studii, Navalnîi a terminat o facultate cam de mâna a doua din Rusia. După ce a început să se marketeze ca opozant al regimului, a obținut o bursă pentru tinerii lideri la Yale. Întors de acolo, Navalnîi începe să facă valuri cu o retorică naționalist-extremistă radicală, tunând și fulgerând împotriva populațiilor extrem-asiatice din interiorul Federației Ruse, populații care trăiesc într-o înțelegere deplină cu rușii. Ceea ce trebuie să înțelegem este că Rusia nu are probleme etnice încă de pe vremea țarilor, iar libertățile acordate în perioada sovietică au permis o coexistență pașnică. Într-adevăr, am văzut nebunia din Cecenia și alte câteva probleme, dar acestea au fost fenomene declanșate pe fondul tentativelor de destabilizarea a țării. 

Navalnîi a venit inițial cu o doctrină apropiată de nazism, în care clama lichidări de populație. E evident că nu prea a găsit ascultare și de aceea nu a reușit să câștige decât 2% din voturi. Pe parcurs, sforarii săi i-au refurbishat discursul, transformându-l într-unul anti-corupție, după cele mai noi directive venite de sus. Astfel, am avut un Navalnîi transformat într-un justițiar naționalist de orientare nazistă. Dacă vă gândiți că aberez, cred că vă vor fi foarte utile notele Amnesty International de retragere a titlului de „prizonier de conștiință”. 

Privind retrospectiv, ceea ce ar trebui să înțelegem e că planul Vestic a fost destul de abil elaborat. Prin intermediul unora ca Navalnîi, Occidentul urmărea să introducă o retorică de tip nazist în interiorul Rusiei, una în care să fie preamărit nu arianul - ca în cazul Germaniei naziste - ci rusul pur, al cărui destin istoric este „încurcat” de diversele popoare asiatice de pe teritoriul Federației. E la mintea cocoșului că o asemenea retorică care ar fi fost răspândită la nivelul populației rusești ar fi avut efecte dintre cele mai perverse la nivel etnic pe teritoriul întregii Federații, reușind astfel să provoace o revoltă generalizată. Spun asta pentru cei care cred că acuzația de „extremism” a fost una exagerată de regimul Putin.

Modul în care Occidentul promoveză nazismul se vede cu ochiul liber în Ucraina. Nu trebuie să fii mare cunoscător al fenomenului pentru a observa caracterul dubios al întregii ideologii care mână Ucraina într-o confruntare sinucigașă. De fapt ar mai fi ceva de înțeles: nazismul prinde de minune la popoarele frustrate. Nu degeaba Hitler a fost teleportat în fruntea statului german. Ideologia revanșardă, a „poporului pur”, nelăsat în pace de dușmani, a prins de minune la un popor umilit, călcat pe grumaz de deciziile de după Primul Război Mondial și incapabil să se ridice altfel din mocirla în care intrase. În Ucraina avem un model similar. Într-o țară mâncată de corupție, incapabilă să se ridice pe propriile picioare, este introdusă retorica nazistă cu rezultatele pe care le vedem în prezent. Țara e împinsă într-un război absolut nebunesc. E ca și cum ai pune un iepure să se bată cu elefantul. Culmea, iepurele nostru cu toate că mănâncă bătaie continuu, încă e încrezător că poate câștiga meciul. Iar toată încrederea îi vine de la o ideologie păguboasă care îi este implantată continuu prin intermediul propagandei. 

Același naționalism sec  de sorginte nazistă urmează acum să fie introdus în Armenia, prin intermediul paiaței Pashinyan. De ce? Pentru că funcționează, e eficient. Armenii sunt frustrați în urma confruntării pierdute cu azerii și caută un culoar de afirmare. Cum nu sunt capabili prin intermediul forțelor proprii, nazismul li se potrivește ca o mănușă, iar dacă vor fi suficient de fraieri pentru a-l adopta o vor sfârși la coșul de gunoi al istoriei. 

Ceea ce ar trebui să înțeleagă toți cei care au asemenea tendințe este faptul că nazismul, ca mișcare, nu este un fenomen natural, ci unul artificial. A te apuca să omori oameni doar pentru că nu sunt de același neam cu tine este un element absolut primitiv. Asta nu înseamnă că propovăduiesc demențele prezentului, precum internaționalismul globalist sau politica de imigrare și amestecare a raselor. Sub nicio formă! Însă recurgerea la asasinat este de neacceptat.

Sforarii occidentali au intuit destul de bine că o asemenea retorică prinde de minune la popoarele frustrate, aflate temporar  în neputință. Doar că, a te apuca atunci să treci prin sabie anumiți etnici doar pentru că ești tu frustrat, este cea mai mare prostie posibilă, care se finalizează întotdeauna cu o scufundare și mai mare în mocirlă. Imaginează-ți că-ți pierzi serviciul și pentru asta îl iei la bătaie pe vecinul tău. Ce anume poți realiza cu asta, altceva decât să-și asiguri un dosar penal, adică o cufundare și mai mare în probleme. La fel e și la nivelul statelor. Veți vedea cum va arăta Ucraina după ce se va fi terminat actualul conflict și-mi veți da dreptate!

Ceea ce trebuie înțeles din experiențele trecutului și prezentului este că un popor cu adevărat puternic trebuie să fie capabil să ocolească ideologiile implantate din exterior și să-și rezolve problemele cu propriile forțe, acceptând să se confrunte frontal cu acestea. Istoria te duce pe vârfuri ale bunăstării, dar și în fundături din care pare că nu mai ieși. Inteligența unui popor presupune conștientizarea problemelor pe care le are și rezolvarea lor prin asumare, nu prin găsirea de falși vinovați.

Nazismul este o ideologie facilă pentru mințile simple. O spun cu cea mai mare asumare. A pica în mrejele sale este absolut contraproductiv. Mulți mă vor contrazice dând ca exemplu tocmai Germania nazistă care a reușit un salt economic fantastic. E greșit să credeți asta! Ceea ce a ajutat Germania nu a fost nazismul, ci fascismul ca model de asumare și rezolvare a problemelor. Desigur, acum fascismul e asimilat ideologiei naziste, cu toate că nu are de-a face cu asta decât tangențial, iar cei care știu carte îmi vor da dreptate. N-o să las încă treburile neterminate și voi mai spune că fascismul, în sine, se poate dovedi folositor la ieșirea colectivă dintr-o criză, însă ca model economic pe termen lung s-a dovedit falimentar. 

Părerea mea este că la ora actuală există destul material istoric pentru a înțelege care-i problema fiecărui sistem și cum pot fi evitate capcanele, cum poți ieși dintr-o încurcătură fără să-ți sacrifici țara și poporul. Ironia istoriei este că material de studiu a fost mereu, doar că oamenii au preferat să repete aceleași greșeli, atrăgându-și căderea abruptă și nefastă. 

Noi trebuie să înțelegem că nazismul a devenit o ideologie de export menită a distruge națiunile în care este implementat. Iar implementarea se face cu binecuvântarea, culmea!, a țărilor care au o legislație vădit anti-nazistă. Frumos, nu-i așa?

15 comentarii:

  1. Partidul nazist susținea ipoteza creării crizei economice din anii 1930 de către o conspirație internațională a marilor bancheri.
    Nazismul actual ar lupta cica impotriva bancilor care acorda credite pentru locuinte pe 30 de ani spunandu-ne ca devenim sclavi ai bancilor 30 de ani, ca platim in primii 10 ani doar dobanda acestor banci care este imorala (in Biblie este interzisa camata si dobanda) si abia apoi ne platim casa care si ea are un adaos comercial de 1000%, omul sclav pe 30 de ani fiind talharit de 2 ori si nimeni nu ii face dreptate. Si ca la 60 de ani nu mai ai nevoie de o locuinta proprietate privata, ci mai degraba de o chirie buna.

    Ce se intampla in Londra si City of London (care nu e supus reginei)?
    Se intampla ca acolo se aduna toate finantele occidentului, cam 43% si de acolo se ia adevaratul puls al economiei.
    Si acum acolo avem faptul ca costurilor împrumuturilor devin tot mai mari, ceea ce inseamna ca nu mai vrea nimeni sa ia imprumuturi pentru locuinta. Dar in schimb creste pretul chiriilor.

    As zice ca ideologic se da o lupta intre national-socialisti si bancheri, adica nazi versus evrei.

    Acum toti stim ca cea mai mare mafie imobiliara e la Cluj mai ales dupa esecul Udrea si marii ei investitori. Si ce fac bancherii din Cluj ca sa nu scada pretul apartamentelor?
    Dupa cum stim la Cluj preturile apartamentelor si caselor se invart in jurul cifrei de 1 milion de euro, un apartament ceausist cu dotari se vinde si la 400mii de euro, iar unele case au deja pret de 2 milioane de euro. Este numit varful bulei imobiliare din Romania, deoarece mai sus nu poti merge, sunt aceleasi preturi ca in orice capitala a Europei sau din lume. Adica nu vom vedea sa urce preturile si sa ajunga 1 milion de euro un apartament ceausist. Deci este STOP JOC, nu mai au unde urca aceste preturi deja mai mari decat in occident dar pe plaiuri mioritice.
    Si este normal ca piata sa mearga si in jos, ceea ce la Cluj nu s-a intamplat de vreo 30 de ani.
    EI, ACUM E ACUM. Este momentul declinului. Se vede cu ochiu liber, chiar sefii lumii financiare din Londra anunta asta. Si acum toata lumea incearca sa se apere, sa vanda sa scoata banii pana nu e prea tarziu.
    Ce fac cei din Cluj?
    Care e solutia lor?

    Veniți domnilor la Cluj, aici dezvoltatorii își vând apartamente intre ei doar pentru a demonstra ca prețurile au urcat si anul acesta.
    e un comentariu excelent gasit la stirea din link-ul de mai jos care reflecta exact ce fac bancherii ardeleni.

    Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au scăzut în a doua jumătate a anului 2023, determinate de slăbiciunea de pe piaţa londoneză, potrivit datelor oficiale, subliniind presiunea continuă a costurilor mai mari ale împrumuturilor, raportează Financial Times.


    https://www.zf.ro/zf-24/preturile-locuintelor-marea-britanie-scad-sasea-luna-consecutiv-22267620

    Sa nu va mirati in viitor ca, desi in ciuda recesiunii si a scaderii preturilor locuintelor incepand cu 2024 in toata Europa, la Cluj preturile chiar vor urca si vor atinge tinta imposibila: un apartament ceausist sa bata recordul mondial de a fi vandut la 1 milion de euro. E noua mentalitate de tip bo-boc: A face imposibilul!!!
    O alta trasatura a mentalitatii bo-boc de a face imposibilul ca la caritas in 1993 este acest metrou clujean.
    Au gasit extrem de multe tuneluri sub Cluj, si ceea ce nu au declarat in presa, au gasit AUR in acele tuneluri. Si acel AUR ce fac cu el? de ce nu declara presei? dar muncitorii care au luat probele au raspandit aceste zvonuri cu aurul, si ca sunt sub Cluj tone de sare ceea ce duce la cresterea pretului de 3 ori pentru orice construire de orice tip.
    Dar ma bucur ca se gaureste sub Cluj sa gasim galeriile lui NAPOCENSIS unde e ascuns aurul dacic, e totusi un oras de 5000 de ani.
    Declarati mai hotilor ca a-ti gasit AUR la metroul clujean, ca oricum se va afla ce faceti cu el.

    https://www.stiridecluj.ro/social/forajul-pentru-metrou-din-piata-unirii-a-dus-la-o-descoperire-incredibila-s-a-gasit-un-gol-de-pamant-care-confirma-o-legenda-veche-video

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista scara de urcat si scara de coborat in toate aspectele vietii ! Oamenii rationali si constienti de rostul lor in lume nu vor bani, putere, influenta ! Daca este sa le aibe sunt rodul muncii lor, nu al unei nazuinte
      tampite(desi e cam utopica varianta)si nu al combinatiilor de tot felul ! Clujul ? Te-ai chinuit prea mult sa explici atata comentariu cand puteai spune in cateva cuvinte cine detine imobiliar cam tot Ardealul ! O zi faina

      Ștergere
  2. Nazismul, deși nu era cunoscut așa, este prezent în America după asasinarea mayasilor și aztecilor și deposedarea de pământ.
    Apoi după ce au cucerit tot pământul americanii se trezesc prin 1800 că vin chinezii cu milioanele și le iau locurile de munca. Afaceriștii ii iubeau. Muncitorii americani nu.
    Și încep să dea legi "naziste" de excludere a chinezilor.
    In 1848 chiar există o lege americană împotriva chinezilor dar la nivel federal e contestată și abia în 1955 e abolită.
    Au scos și un film pe tema asta a nazismului american împotriva chinezilor pe Netflix, numit The Warrior 2019-2023.
    Nu e recomandat celor sensibili că va enervați la fiecare episod deoarece brutalitatea este expusă direct.
    De asemenea filmul deși ficțiune este bazat pe scrierile lui BRUCE LEE despre epoca 1800 când chinezii au venit în America.
    Personal încadrez filmul la horror istoric.
    Ce mă surprinde în film nu e acțiunea cu nunceag și bătăile chineze de Kung fu, ci discursurile rasiste identice între 1800 și azi.
    Cu diferența că ăia puneau mâna pe arme și ceilalți nu se sinchiseau să nu comită crime rasiale.
    Îți dă și o imagine clară din ce creuzet a fost născută America.


    https://youtu.be/kVuHiga0_2c?si=q8kIyJ-J5TrPcpN_


    RăspundețiȘtergere
  3. Eu la toată faza asta cu Navalnîi ii găsesc proști pe ruși. De ce ? Puteau crea și ei 3 de Navalnîi la partenerul nostru strategic : unul alb, unul negru și unul hispanic iar fiecare din ei sa aibe un discurs împotriva celorlalte grupuri etnice - să vezi război civil la partenerul strategic ! Acolo nu e nevoie decât de o scânteie la câte atrocități etnice au fost în trecut !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca au facut-o, dar rusii STIU cum sa faca si cind sa faca !

      Ștergere
  4. E foarte simplu...unde e diversitate etnica pt. a crea conflict bati moneda pe puritatea rasei unora. Unde e nația omogena aduci populatii straine sa le amesteci si diluezi si sa si creezi conflict interetnic. Vedem cum au fost trasate granitele prin colonii sau in Europa dupa razboaiele mondiale si vedem cum au fost semănate semințele conflictului. Fascismul ca si comunismul ca modele economice nu sunt viabile si totusi vedem o îngemanare a amandurora in cea mai mare economie a lumii, recte China. Acolo abordarea colectivista, de stup, se îmbina cu un rol accentuat al Statului in sectorul privat.

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.youtube.com/watch?v=CRYSKaS-XtQ
    De vazut...

    RăspundețiȘtergere
  6. Kim Jong-Un has ordered support to Palestinians

    https://x.com/GlobeEyeNews/status/1758945472654528777?s=20

    RăspundețiȘtergere
  7. Putin auzind ca e invinuit de decesul lui Navalnîi a deschis o ancheta sa afle cum la asasinat.
    Deci, conform celor mai recente rezultate ale autopsiei lui Alexei Navalny, cauza morții bărbatului de 47 de ani este un cheag de sânge în inimă.
    Medicii bănuiesc că a fost cauzată de vaccinarea împotriva coronavirusului cu vaccinul Pfizer.
    Se pare că Navalny a fost vaccinat de patru ori...in perioada de sedere in Germania.


    https://twitter.com/ricwe123/status/1759226455609737589?t=Eb5JspDHZUOOXD5k59424w&s=19


    RăspundețiȘtergere
  8. Dle Diaconu ati mentionat mai sus ca rusii nu au avut niciodata probleme cu etniile conlocuitoare de pe teritoriul statului lor. Acest lucru nu este adevarat. Etnicii valahi din teritoriile Ucraina (Bug-Nipru), Transnistria (Nistru-Bug) sau alte zone din nord au fost dezradacinati prin asimilare fortata. Deci a existat o rusificare fortata in care peste un milion de valahi/romani si-au pierdut identitatea si au devenir rusi sau ucrainieni, majoritatea inainte de 1917, adica in timpul regimului tarist.

    RăspundețiȘtergere
  9. Absolut oribil limbaj la simpatizantii decedatului. Vazut pe Halena 3 un video cu vaduva sau sefa unui fan club nu am retinut." Suntem îndreptățiți la manie furie URĂ ". Idem dl mistru Boris Pistorius: " Dl.Putin ne a PROVOCAT la război cu Rusia" .
    Asta , in opinia mea, e curata dubla masura si curat HATE SOEACH.

    RăspundețiȘtergere
  10. De ce crezi tu ca nu vor sa permita familiei sa preia trupul neinsufletit, ca a murit din cauza vaccinurilor occidentale? E retorica. Nu esti decat un slugoi putinist. Atat.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)