miercuri, 14 februarie 2024

Forțele generatoare ale tsunamiului care vine


După ce au eliminat energia din calculul inflației, acum americanii constată cu stupoare că, în ciuda mistificării, inflația tot se manifestă. Iar momentul este unul extrem de interesant din punct de vedere istoric întrucât ne aflăm la o aruncătură de băț de terminarea Bank Term Funding Program(BTFT) și al episodului Reverse Repo. Dacă mă întrebați pe mine, vă voi spune că programele „excepționale” nu se vor termina decât în condițiile în care sunt înlocuite cu alte programe similare.

Problemele sistemice devin tot mai problematice pe măsură ce FED-ul încearcă felurite strategii de evitare a dezastrului care, din punctul meu de vedere, este iminent. De fapt, dacă e să fim corecți, aici nu-i vorba doar de FED, ci de întreg statul subteran american care are mai multe scenarii de revenire. Primul e cel pe care-l trăim. Situația din Ucraina, dublată de criza din Orientul mijlociu și previzibila criză a Taiwan-ului au rolul lor predeterminat. Așezând toate piesele de puzzle putem înțelege că statul subteran american dorește să aducă lumea într-un moment în care nimeni nu se mai înțelege cu nimeni, astfel încât, pe fondul unui război generalizat, să devină furnizorul numărul unu de arme al omenirii, sărind din nou pe final în „barca cea bună a istoriei”. 

Nu-i singurul scenariu luat în calcul. Există și scenariul „prăbușirii programatice” a dolarului, astfel încât, la final, SUA să-și răscumpere datoria la prețuri derizorii. Și, desigur, puricii de prin think-tank-urile arondate puterii fac tot felul de scenarii care mai de care mai fantastice. Însă principala problemă e că ... toate acestea sunt imposibile!

Pot înțelege dorința elitelor și a slugilor din statul subteran pentru a „revitaliza” SUA după scheme care au funcționat în trecut, doar că acum realitatea e cu totul alta. SUA cea din timpul ultimului Război Mondial era o putere aflată la distanță imensă față de ceilalți competitori. Și din punct de vedere militar era departe, industria sa fiind atunci cea mai eficientă și avansată din lume. SUA, pe vremea aceea, era puterea ascendentă, cea care se ridica și care-și permitea să calce pe cadavre. SUA de acum e precum Biden: absolut ramolită astfel încât celorlalți le e frică ori să nu se scape în public în pantaloni, ori să nu apese într-o ieșire irațională butonul care ar genera un dezastru de proporții planetare. 

Din punct de vedere industrial SUA nu mai reprezintă nimic. Din punct de vedere militar, chiar dacă în continuare este cea mai mare putere a lumii, diferența dintre ea și ceilalți este insignifiantă. Asta în condițiile în care bugetul de apărare al SUA este mai mare decât cel al tuturor celorlalți zece care-i urmează în clasament, luați împreună. Este, cred eu, un simptom destul de relevant.

SUA nu mai are capacitatea să facă jocurile din mai multe puncte de vedere. Să vă dau un exemplu banal. Ați auzit de Javelin? Sunt arme foarte bune care au fost date Ucrainei. V-ați întrebat de ce în ultima perioadă nu s-a mai spus nimic despre ele? Simplu: pentru că nu mai au muniție. Situația e jenantă, dar și mai jenant e faptul că producătorul(Lockheed Martin) nu mai e capabil să furnizeze muniția solicitată deoarece ... nu mai are angajați specializați în acest tip de muniție. Au apelat inclusiv la pensionari pe care i-au rechemat la muncă, dar tot nu au reușit să-și acopere pozițiile necesare. Ceea ce povestesc aici poate fi halucinant pentru mulți dintre cititori, dar credeți-mă că asta e o problemă mare. SUA se confruntă cu o teribilă criză de competență. Muncitorii aduși sub formă de emigranți au aceleași idealuri ca și americanii nativi, adică să se îmbogățească repede din munci ușoare(gen influencing, reality show etc.). Cei care, dintr-o minune, ajung să se angajeze în sectorul real sunt de o prostie atât de mare încât n-ai ce face cu ei. De-aici se vede erodarea unei națiuni.

Înțelegeți, cred, că în aceste condiții, orice scenariu de recuperare a poziției dominante este, în cel mai bun caz, o bazaconie bună să fie transpusă într-un film x-rated, distribuit gratuit pe site-urile specializate. Chiar dacă ar reuși - deși mi-e greu să cred că scenariile pe care le tot pun la cale au vreo șansă de reușită - SUA ar fi incapabilă să-și pornească economia de război. Singurul domeniu în care ar excela ar fi cel al recrutării cărnii de tun. Dar și aici e greu de crezut că imigranții vor accepta să fie sacrificați de dragul idealurilor unei mâini de ramoliți.

În consecință, rămân la ipoteza că inevitabilul se va produce. E posibil ca în cel mai scurt timp să vedem o scădere isterică a dobânzii, operată de FED ca măsură disperată de stopare a fracturilor care se văd în sistemul bancar american. Sunt măsuri absolut provizorii, de peticire, care nu au cum să funcționeze în cazul SUA, cuprinsă de o tumoare sistemică. Trebuie doar să te uiți diagonal pe datele macroeconomice majore pentru a înțelege cât se poate de limpede cât de mare e buba de acolo. 

30 de comentarii:

  1. Imediat după interviul sau cu Putin Tucker Carlson a apărut în Dubai, la - atenție!!! - Summitul Guvernului Mondial. Aici ar fi de remarcat câteva aspecte. Unu. Dacă cineva nu știa ca Guvernul Mondial există, acum se poate convinge de asta. De fapt, stăpânii lumii se aduna de la o vreme cu regularitate, afișându-și statutul de Guvern Mondial chiar prin denumirea oficială a reuniunii lor. Doi. Presa de stat rusa și cutiile ei de rezonanță din lume (idioții utili și mercenarii plătiți de Neocomintern) îl citează copios pe rebelul cu voie de la stăpânire, fiul tatălui și admiratorul tehnocratului satanist Elon Musk, Tucker, care a afirmat de la tribuna Guvernului Mondial cu un curaj epic precum ca Moscova e un oraș mai curat decât orice oraș american și ca Putin e dispus sa negocieze pacea in Ucraina. Si alte banalități aplaudate de martorii cultului salvatorului lumii Putin si a magicului conglomerat antihegemonist BRICS, care - Putin si BRICS, adică - sunt pe punctul de a îngropa plutocratia globalista si a instaura armonia si beatitudinea universala. Apropo, e cineva cu mintea întreaga care ar putea crede ca un opozant real al Sistemului ar fi fost invitat si urcat pe scena Guvernului Mondial?
    Iurie Rosca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad repetandu-se obsesiv sintagma "summitul guvernului mondial" -o traducere gresita. Este "summitul guvernelor lumii". Nu-s chiar atat de prosti...

      Ștergere
    2. Inteleg ca e greu in perioada de remisiune sau cand sevrajul te omoara dar e bine sa tii fraiele proprii, macar in asa masura incat sa nu-i lasi si pe altii sa vada ca esti de fapt varza, scriind prostii pe net.

      Iurie draga, ceva ma face sa cred ca esti moldovean, moldovean de dincolo de Prut, din aia care vorbesc "limba moldoveneasca". Crede-ma pe cuvant, iluzia in care traiesti, n-are nici cea mai vaga legatura cu realitatea...

      Altfel, comentariul tau e amuzant si eu unul, il apreciez din plin ca atare.

      Ștergere

    3. Anonim14 februarie 2024 la 14:01 scrie:
      "Imediat după interviul sau cu Putin Tucker Carlson a apărut în Dubai, la - atenție!!! - Summitul Guvernului Mondial. Aici ar fi de remarcat câteva aspecte. Unu. Dacă cineva nu știa ca Guvernul Mondial există, acum se poate convinge de asta. "

      E o confuzie aici: nu este vorba despre Summitul Guvernului Mondial, ci despre un summit al guvernelor lumii (World Governments Summit), vezi:
      https://worldgovernmentsummit.org/

      Deci este Governments (la plural), nu Government (la singular)

      Pe pagina About puteti citi:

      Organizația World Governments Summit este o organizație globală, neutră, non-profit, dedicată modelării viitorului guvernelor. În cadrul diferitelor sale activități, Summitul explorează agenda viitoarei generații de guverne, concentrându-se pe valorificarea inovației și a tehnologiei pentru a rezolva provocările universale cu care se confruntă omenirea.

      De la înființarea sa în 2013, summitul a susținut misiunea de a defini viitoarele guverne și de a crea un viitor mai bun pentru omenire. Edițiile trecute ale Summitului au stabilit cu succes un nou model de colaborare pe un teren de joc internațional pentru a inspira și a permite dezvoltarea viitoarei generații de guverne.

      P.S. Iurie Rosca imi e din ce in ce mai suspect.

      Ștergere
    4. Uitasem: nu a existat nici un fel de "Summitul Guvernului Mondial". Nici acum, nici alta data!

      In Dubai, a fost de fapt pana astazi, INTALNIREA MONDIALA A GUVERNELOR, ceea ce la naiba, e cu totul altceva decat zici tu!

      Daca nu erai... asa cum esti, te legai de faptul ca Klaus Scwab e fondator si presedinte SI al acestei organizatii, care e un soi de versiune soft a forumului economic mondial (intentionat cu minuscule!), infiintat si prezidat tot de Klaus Scwab!

      Daca nu erai complet dus (bat si eu seaua, ca sa priceapa caii), te intrebai cine naiba e acest Klaus Schwab, de ce e atat de influent, pana la urma, ale cui interese le reprezinta si de ce e lasat sa programeze viata lumii, chiar daca dupa cum ne arata realitatea, nu prea-i iese?

      Ce legatura e cu evreii in toata tarasenia asta, cat de mult e Schwab implicat in tot ce ni se intampla?

      Hint (pont): vezi ce e cu Yuval Noah Harari, care se intreaba patetic la ce naiba avem noi nevoie de oameni? N-am inteles care "noi" si pana la urma, ce e el, daca nu membru al familiei animale Hominidae, genul Homo, specia Homo Sapiens?

      Ștergere
    5. Serios? Și baba Vanga ce profețea?

      Ștergere
    6. Vad ca va inghesuiti cu totii sa-l corectati pe domnul "moldovean de dincolo de Prut" referitor la "intilnirea guvernULUI" in loc de "intilnirea guvernelor" cum considerati voi
      Pai ia sa ne uitam un pic ce evenimen a a vut loc astazi(as we argue...):
      OPAAAA!
      https://www.ctvnews.ca/world/putin-signs-law-to-confiscate-assets-of-those-convicted-of-discrediting-the-russian-army-1.6768245

      Cu alte cuvinte, imediat dupa declararea anului 2024 ca fiind cel al luptei cu dezinformarea de catre wef ce face Putinache practic inainte de a se USCA CERNEALA pe hotarire?
      Semneaza o lege a dezinformarii prin care iti confisca tot daca nu esti cuminte. Ce coincidenta, fix in ajun de alegeri.
      Vaai, dar parca erau guverne, oameni buni, nu guvern.:))
      In speranta ca-i cereti cu respect iertare domnului de "dupa Prut", va doresc intelepciune si toate cele bune.
      Rog publicare, draga DD
      CC

      Ștergere
    7. Foarte bine punctat Anonim X !Legat de ultima intrebare Harari a vrut sa spuna "ce nevoie avem de goy" dar presa globalista l-a tradus "ce nevoie mai avem de oameni".Oricum daca citesti protocoalele inteleptilor sionului si protocolul de la Toronto gasesti raspunsul foarte clar.

      Ștergere
    8. curios este faptul ca toate aceste organizatii sunt neutre si non profit si toate cuprinse de frenezia facerii de bine....

      Ștergere
  2. In articolul din 3 august 2019, intitulat "In cinci ani", sunt previziuni care intarzie sa apara, s-ar putea un update ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăsta e articolul: https://trenduri.blogspot.com/2019/08/in-cinci-ani.html
      E o problema de timing, dar nu mai durează mult. Deja cam vezi mare parte din ceea ce am scris acolo.

      Ștergere
  3. Sa-i fie somnul lin si codrul aproape, in vecii vecilor !

    RăspundețiȘtergere
  4. Aici e vorba de SUA sau de Canada? Chestia aia cu imigrantii ( din ultima vreme adica arabi, punjabi si chinezi ,filipino) merge in Canada. Cu diferenta ca nativii, in special quebecosii, sunt mai incompetenti. A se vedea Trudeau (quebecos) si guvernul lui de francofoni quebecosi. Canada sub quebecosi a ajuns o latrina fascista.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uau! Opaaa!
      Ai pus punctul pe "i"!

      Desi, fascistului de comunist i e frica, si viceversa!

      Ștergere
  5. MApN scoate la concurs 5.000 de posturi de soldaţi, zice ProTV. Leafa pleacă de la 2.022 lei net plus sporuri.
    Dacă nu ești puternic dereglat la bibilică, vine întrebarea de ce te-ai înrola în armata globaliștilor de la Davos, pe salariul minim, în loc să livrezi pizza cu Glovo?

    https://x.com/adrian_onciu_20/status/1757456779875602890?s=20


    https://www.mediafax.ro/social/peste-5-000-de-posturi-de-soldati-profesionisti-scoase-la-concurs-de-mapn-22266480

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. > Leafa pleacă de la 2.022 lei net plus sporuri.

      spor de hoit în tranșee prin Donbass...

      de ce așa salarii mici, să trimită oameni disperați despre care nu mai întreabă nimeni dacă nu mai apar

      se gândesc că vor fi oameni, care se gândesc la prestigiul armatei

      Ștergere
    2. 21:23
      Este mult mai simpla explicatia. Baietii vor sa DUCA LA ALT NIVEL ceea ce le-a dat trepidatii pe jocurile video.

      Ștergere
  6. Iurie Roșca este sluga khazarilor, la fel ca și gorbaciov, doar că la alt nivel, el fiind legat ombilical și de sie, legată ombilical de cia. Așa că iurie roșca să o lase mai moale cu pianul pe scari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, chiar regretam cele 2 minute pierdute cu lectura.

      Ștergere
    2. Gresesti.Iurie Rosca critica dur pe kazari.Il urmaresc zilnic de cel putin 3 ani...Nu mai raspandi informatii false. El critica atat Rusia, USA si Occidentul Colectiv deopotriva cat si pe politicienii moldoveni si romani vanduti pe doi lei.

      Ștergere
  7. Singurul lucrul care mai ținea în SUA, Big Tech s-a fâsâit cu AI, layoffs, wokăială, vaporizarea băncilor din Silicon Valley, etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici pe departe sa se fisiie. Conglomeratul BigTech este precum Everestul din care se mai desprinde cite o roca pe ici colo din cauza ploii, torentelor, a temperaturilor variabile, a fulgerelor si cite un cutremuras neinsemnat, dar masivul ramane NECLINTIT.

      Ștergere
  8. Putin va crea vaccinurile contra cancer pentru a diminua puterea financiară a cartelurilor Pharma. In curând vor fi disponibile pentru tratament la pacienți. In acest fel Putin declară razboi corporațiilor cu cele mai mari venituri din tratamentul contra cancer. Strategia nouă a Rusiei este de a prăbuși acțiunile corporațiilor Pharma in Occidentul Colectiv.
    Sunt efectiv curios cum vor reacționa cei din cartelul Pharma când vor fi scoase primele tratamente in Rusia. Momentan e doar un anunț. Nu am verificat bursele ce a produs acest anunț. Dar a stârnit multă curiozitate.
    Dacă e adevărat Rusia va cuceriri admirația multor suferinzi de cancer și ar putea duce la tensiuni politice. Depinde foarte mult cum vor reacționa cei din elitele occidentale. Avem știrea mai jos:



    https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/putin-says-russia-is-close-creating-cancer-vaccines-2024-02-14/

    RăspundețiȘtergere
  9. Putin a declarat că Rusia este aproape de a dezvolta vaccinuri împotriva cancerului.

    Imaginează-ți cum se simte Western Big Pharma despre asta?

    https://x.com/thesiriusreport/status/1757846727351050632?s=20


    Video cu declarația lui Putin :

    https://x.com/upuknews1/status/1757811641222377948?s=20



    RăspundețiȘtergere
  10. https://x.com/CilComLFC/status/1757839484761125243?s=20

    Mai găsește cineva ciudat că, imediat după ce Vladimir Putin a anunțat că Rusia este aproape de a crea un vaccin împotriva cancerului, guvernul SUA avertizează că vine din Rusia o „amenințare gravă pentru securitate națională”?

    Pare mai mult decât o coincidență.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum domnu' Dan?

    La fabrica de Javelin, nu este tot procesul integrat - aprovizionare, productie, desfacere - automatizat/robotizat si condus de catre Inteligenta Artificiala?

    Inca mai angajeaza basinosi fara reflexe, in speranta intensificarii productivitatii muncii??

    RăspundețiȘtergere
  12. Big Pharma va finanța probabil următoarea tranșă de ajutor militar pentru Ucraina.

    RăspundețiȘtergere
  13. Atunci cand n ai curaj ca sa infrunti Rusia, platesti alti fraieri ca s o faca, convins fiind c o s o slabesti astfel, pentru ca odata slabita, sa i poti da cu mana ta ceva mai tarziu, lovitura de gratie.
    Procedand astfel, vei gasi insa o Rusie deloc slabita, ci puternic antrenata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Una dintre fortele generatoare ale Tsunamiului Global - esentiala chiar - este: cretinismul si idiocratia!

    https://www.bursa.ro/dmitro-kuleba-obiectivul-ucrainei-in-2024-este-obtinerea-suprematiei-aeriene-fata-de-rusia-88686154

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu vor scadea dobanzile, vor creste. Altfel nu poate fi refinantata datoria SUA, ceea ce va face ca economia sa cada impreuna cu celelalte la interval redus, inacceptabil, deocamdata. Cand carcasa economica se va goli de tot vom asista la un razboi major, deoarece cealalta putere care imparte controlul acolo nu va accepta.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)