joi, 29 februarie 2024

În pragul catastrofei


Rusia a dat cel mai puternic mesaj de până acum ideii aberante a lui Macron de a trimite armatele statelor membre NATO în Ucraina. „Nici nu veți putea clipi” - a spus Putin, iar mulți au considerat zicerea o amenințare și atât. Doar că, așa cum veți vedea, e mult mai mult de-atât!

Rusia a început să deplaseze rachetele TOPOL-M spre diverse zone de lansare, sugerând că ceea ce a spus Putin nu e o simplă declarație. E un mesaj mai mult decât puternic. Topol-M e o rachetă intercontinentală de o precizie uluitoare, având o marjă de eroare de doar 200 de metri la un parcurs de peste 11 000 Km. Doar o asemenea rachetă poate trimite o țară precum Franța în epoca de piatră. Așadar, nu-i de joacă. În ceea ce privește capabilitățile de a fi oprită din drumul său, acestea sunt zero. Nimic nu o poate opri. Mai mult, în apropierea destinației, se separă în rachete individuale, fiecare cu ținta sa. Iar după detonare se așterne liniștea.

Este cât se poate de clar că Rusia a ajuns la capătul răbdării deoarece în cazul conflictului din Ucraina s-au depășit nu doar limitele diplomatice sau ale bunului simț, ci și orice alte limite pe care ni le-am putea imagina. Amestecul Occidentului în acel conflict local este deja de neacceptat. Imaginați-vă că Rusia ar începe să înarmeze statul Texas pentru a se putea rupe de SUA. Cum ar fi văzută asta? Cum ar reacționa SUA? E limpede pentru oricine că există limite care, în Ucraina,  acum sunt ignorate de NATO. Iar Putin nu face altceva decât să pună punctul pe i. 

Am văzut tot felul de analize care mai de care mai aberante. Toți așa-zișii analiști spun că declarația lui Macron este una vizând o ipotetică independență militară a Europei față de NATO. Prostie mai mare nici că există. A uita cine e Macron e o sfidare a rațiunii. Ca toți politicienii europeni, Macron e o marionetă întoarsă cu cheia de stăpânii săi aflați în spatele puterii SUA. De făcut Macron nu face absolut nimic de capul său. În aceste condiții, probabil vă întrebați de unde i-a venit ideea? Păi de unde să-i vină, de-acolo de unde-i vin toate ideile, din SUA. 

Aflu că într-o notă transmisă acum câteva luni Casei Albe, un think-tank influent a punctat că o salvare a frontului ucrainean nu poate veni decât prin implicarea „independentă” a altor țări în conflict. În acest fel, SUA va putea rămâne în continuare „arbitru”, obținând o echilibrare a frontului prin  implicarea directă a mai multor trupe și a echipamentului NATO. Doar că, de data aceasta jucăria nu mai merge. 

Iată motivul pentru care SUA și-a activat nu doar chelnerul de la Élysée, ci și întreaga forță propagandistică. Peste tot vezi viteji care propovăduiesc războiul împotriva Rusiei. Există o întrebare pe care omul simplu ar trebui să le-o pună tuturor acestor „radu tudor”, „mândruților” cetepiștilor s.a.m.d.: Dacă vă e atât de drag războiul, dacă vă e atât de dragă democrația și, mai ales, Ucraina, de ce nu sunteți acolo, vitejilor? Ce mai căutați pe-aici? Valea la război și gata! În ciuda faptului că e o încercare de a mai pune o picătură în pahar ca să vadă dacă se umple, acțiunea a fost una deosebit de prostească din partea SUA. 

Rusia și-a pus în alertă nu doar rachetele terestre, ci și submarinele nucleare care, probabil, vor lua poziții în apropierea coastelor americane, astfel încât amenințarea să fie cât se poate de transparentă. De ce? Strategia e simplă: Rusia va lovi nuclear, fără drept de apel, orice țară membră NATO care se implică în Ucraina. De asemenea, în cazul în care detectează semne că SUA decide să răspundă, submarinele rusești vor lovi din apropiere punctele strategice pentru a slăbi capacitatea americană de coordonare, dar și pentru a permite ICBM-urilor rusești să câștige un avantaj strategic. Practic este scenariul Sfârșitului Lumii. Din păcate la asta se ajunge atunci când te joci cu focul. 

Așa cum Ucraina a fost o agresiune nepermisă la care SUA a apelat pentru a-și menține rolul suprem în lume, la fel se întâmplă cu ipotetica implicare a armatelor. De data aceasta Rusia tratează totul extrem de serios și în litera strategiei sale de apărare. Să nu uităm că în tot conflictul din Ucraina Occidentul a început de la „nu ne implicăm”, continuând cu „acordăm doar echipamente de protecție”, pentru ca apoi să se ajungă la „dăm arme defensive”, urmat de „dăm arme ofensive” și de „dăm avioane, rachete cu rază lungă de acțiune etc.”. Jocul cu zăhărelul nu mai funcționează, iar semnalele de la Kremlin sunt cât se poate de clare. 

Partea ciudată într-un conflict nuclear e că nimeni nu crede în el. Absolut toți jucătorii știu că un asemena conflict e primul și ultimul pentru întreaga umanitate, astfel încât trebuie să existe responsabilitate în țările care dețin arme nucleare. Până acum, de-a lungul întregului conflict tăcut de după Războiul Mondial, întreaga lume a rămas pe linia de plutire ca efect al responsabilității părților. Ceea ce, într-un mod paradoxal, nu mai e valabil acum. S-a ajuns la o situație absolut aberantă întrucât marionete fără personalitate sunt împinse în față. Când „liderul lumii” e un moș ramolit care se scapă-n pantaloni și când toți ceilalți subordonați puși în linie la frâiele statelor europene sunt niște prostovani fără creier, n-ai cum să nu te aștepți la rezultate precum cel din prezent. 

Ceea ce semnalizează Moscova este determinarea sa de a nu mai accepta modificarea „liniilor roșii”. Practic răbdarea rușilor a ajuns la limită, iar tot ce se va întâmpla este, din păcate, la mâna ramoliților și proștilor pe care Occidentul îi are în funcțiile cheie. O situație absurdă care e pe cale să ne împingă într-un conflict absolut nebunesc și cu adevărat final pentru viața de pe Pământ. 

43 de comentarii:

  1. Atât timp cât fiecare popor nu o să înceapă a-şi da jos proprii guvernanţi, nu o să se întâmple nimic. Paradoxal, vesticii care sînt adepţii bombardării civililor pentru a-i "mobiliza" în a se întoarce împotriva propriilor conducători, sînt în situaţia în care deşi nu sînt bombardaţi, trebuie să se trezească şi să acţioneze să scape de nemernicii care-i conduc. Au fost supuşi unor măsuri aşa zis punitive împotriva Rusiei, dar sancţiunile s-au întors cu vârf şi îndesat împotriva celor care le-au impus, suferind bineînţeles oamenii de rând. De ani buni spun că nu numai la români, ci la marea majoritate a popoarelor, interes mai mare pentru mine, fiind reprezentat de această UE din care facem parte, devenită în special pentru noi, (M) UE, că tot multora le-a plăcut prin 2018-2019 "termenul". Construcţia asta mie personal de la început nu mi-a plăcut. Încă din 1990, am tot spus că ne îndreptăm spre un neo sclavagism. Acum, sper ca să se spargă cretinismul ăsta utopic numit UE. Libera circulaţie nu poate fi restricţionată, atâ timp cât este unul din drepturie fundamentale. Schimburile economice necesită noi reglementări. Multipolarismul trebuie să existe ca garanţie a drepturilor fundamentale. Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu fiecare popor, ci anumite popoare și țări. În plus, se pune problema dacă pot aceasta, dar mai ales CU CINE, pentru că iată, popoarele sunt în general "turme de oi", adeseori dezbinate sau chiar lașe - este omenesc să-ți fie frică de moarte - și stau până când le ajunge cuțitul la os!
      Deci, prin structurile de forță interne "aleșii", în fapt elitele, au divizat și stăpânit popoare și chiar continente.
      UE este ultima, dar au fost imperii, de la cel Roman, Sfânt Romano German, napoleonian, Austro-Ungar sau cel hitlerist, atâtea sute sau doar zeci de ani doar în Europa, ca exemplu!
      Elitele doresc asta și fac tot posibilul să-și împlinească vrerea, pe lângă metisarea populației europene, conform Kalergi, distrugerea Creștinismului și chiar a rasei albe!

      Ștergere
    2. Obs.Referitor la "drepturi fundamentale ".Si asta a fost o dublavorba nouvorba a Marilor Păpușari , pe cand erau Cei de la mijloc si vroiau ( si au reusit) sa ii dea jos pe foștii Cei de Sus, aprox secXVIII. Sau " eu voi egalitate, dar nu pentru căței ".
      Parerea mea.

      Ștergere
    3. De acord,total de acord.Foarte bine spus.

      Ștergere
    4. Corect dar, multe popoare nu mai sunt decat simbolic pe harta !
      IQ100-Corect CONCEPTUL de libertate, egalitate, fraternitate a fost indus in memoria colectiva ca alternativa la despotismul epocii de sfarsit secol 18 , ei iata momentul cheie al implemetarii comunismului ! De asta zic pana Bastilia nu mai cade inca o data sa ajungem la o noua lumina traim pe bajbaite ! De data asta Bastilia nu mai e fizic vorbind in acelasi loc ci este peste TOT !

      Ștergere
    5. Comentarii bune,la obiect! Îi felicit pe autori.Toți belicoșii SUA și UE s-au întrebat vreodată ce ar fi dacă toată lumea ar trăi în pace și bună înțelegere?! Pământul ar deveni atunci adevăratul Rai....

      Ștergere
  2. Va salut d-le Diaconu.Cu respect pt. analizele logice,la obiect si prompte,odata cu derularea evenimentelor.Referitor la subiect,daca totusi,e doar o parere, SUA vrea sa vada daca Rusia isi arata toata puterea de "foc" in caz de ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fii te rog amabil si dezvolta pe scurt cine anume este:

      "SUA vrea" ...( trilionarii?)
      si
      "Rusia"... ( Oligarhii miliardari, cu banii si familiile in SUA?)

      "puterea de "foc""???:))) Pentru ce? Pentru a arde ceea ce au? :)))
      Este cumva o gluma?
      Tu ai face-o daca ai fi trilionar?

      Ștergere
    2. (mesaj pentru al doilea anonim) Cand o tii gaia matu cu "blatul" spui tampenii d-astea....

      Ștergere
  3. Eu nu cred ca vom trai un ''conflict final '' !
    Final va fi pentru criminali si agresori, care nu vor avea capacitatea de a riposta simetric, fiindca sint depasiti tehnic si decizional !
    Sa nu ne precipitam prea devreme !

    RăspundețiȘtergere
  4. Din actuala încrâncenare, doar o confruntare extrema-precum folosirea armelor nucleare- poate genera tratative de pace, între părțile combatante ; cred ca ,,deștepți” care conduc vestul- își doresc cu adevarat acest lucru, întrucât pentru ei - in acest context al dezastrului economic ce L au generat-deviza ,,rade tot și reconstruiește” a rămas singura ieșire rapida și ,,mai puțin rușinoasa”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ",,rade tot și reconstruiește” a rămas singura ieșire rapida"

      Asta este veche, nemaiaplicabila, din trecut!
      Cu ce sa mai reconstruiesti daca cimentul este pe lista materialelor energoFAGE care vor fi eliminate ca fiind un pericol real pentru omenire. Asculta cu atentie spiciul regelui C. al 3-lea de la wef. care include clar industria cimentului pe lista de no-no, alaturi de cea a modei(hainele) si altele. Stati informati oameni buni direct de la surse( ei nu mint din cauza karmei in care cred), nu interpretari. Asa evitati confuziile.
      Amza

      Ștergere
  5. Să trăiești frate DD ! Nu cred că va fi război direct cu cizme la sol. Cred că se caută înființarea unui nou Nato european condus de francezi germani etc. Primele țări fondatoare a uniunii europene cele 4 ori 6 nu mai știu. Și Anglia cred că joacă un rol important în fine, cred că se caută înarmarea via Franța a întregii Europe nuclear vorbind. Cu comanda de foc păstrată la francezi bineînțeles, cu ce scop ? Posibil arătarea pisicii Rusiei pentru a o convinge să adere la UE mai târziu când se vor lovi de China. Nu știu plutesc pe gânduri, cred că Rusia ar fi de acord să adere la UE dar până nu termină curățenia va mai dura. Sper să nu intrăm într-o perioadă de război rece cu cel mai mare aliat al nostru în Europa. Acest război rece ar fi extrem de dăunător tuturor părților dar mai ales Europei, și asta pe termen foarte scurt cred eu. Mă pot înșela dar alegerile în SUA și restul lumii anul acesta vor fi decisive pentru soarta umanității, știm. Cât despre extratereștrii oare nu ne-ar putea ajuta ? Cică se organizează o mare invazie undeva prin puturoasa. Ar fi găsit cineva pipa nemuririi 😀 Glumesc nu cred că se va întâmpla nimic căci ordinul din afară este Olimpic Games alegerile în Rusia UE toate în liniște și pace pentru europeni pentru moment. Apoi ? Nu știu sincer, doar Dumnezeu știe ce și cum. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încă crezi in prietenia ruso-germana, ruso-franceza sau ruso-americana.
      Nu exista.
      Sunt dușmăniți de moarte rușii.
      Elitele din Occident le-au declarat moartea, desființarea că stat și împărțirea Rusiei în 10 țări sub conducerea SUA.
      Americanii au impresia că Rusia e un fel de Alaska.
      Europenii ca Macron tocmai a declarat că e dușmanul Rusiei.
      Putin nu mai minimizează vorbele euroatlantice că mereu au zis una și au făcut alta.
      Singurul care poate trage la răspundere Occidentul este Rusia.
      Și prin exemplul Rusiei celelalte națiuni își fac curaj nebun să demoleze instituțiile euroatlantice care le iau resursele.
      Într-o zi acest impuls va fi atât de mare și vizibil încât vom putea inclusiv noi, codașii Europei să tragem la răspundere Austria pentru defrișarea pădurilor și jaful lemnului documentat zilnic dar fără putere de a comenta.
      Sau jaful resurselor noastre naturale.

      De ce nu există aceleași taxe, impozite și salarii la fel în întreaga Uniune europeană?

      Că uniunea nu există decât în Operele ceaușiste ale lui Ursula.
      E un fals grosolan.
      Să văd salariilor paznicilor de la noi nu de 1300 de lei în mână ci de 1300 de Euro și atunci o sa cred în Uniunea Europeană.
      Până atunci țara noastră e sub ocupația sovietică a Bruxelles.

      Ștergere
    2. @ "Să văd salariilor paznicilor de la noi nu de 1300 de lei în mână ci de 1300 de Euro și atunci o sa cred în Uniunea Europeană."

      Nu este absolut nici o problema pentru acest salariu de paznic. Problema este ca odata cu 1300 Euro in mana, vei plati chirii la apartamente de 2000-3000 Euro/luna, asigurari la masini de 5000 euro /an ca incepator, costul apartamentelor in Drumul Taberei va porni de la 600 000 Euro. s.a.m.departe. Este fix ISTORIA traiectoriei de scumpiri din occident. Asta vrei si tu?
      Deci ce ai rezolvat? Sau credeai ca fentezi, o dai cotita pe rumaneste si vei ramane cu preturile de acum? Tu crezi ca ei e prosti?

      Ștergere
    3. @ costul apartamentelor in Drumul Taberei va porni de la 600 000 Euro.

      Tu ai văzut prețurile din Cluj că un apartament ceaușist se vinde la 400 000 lei și casele costă 1-2 milioane euro?
      Că magazinele Kaufland Carrefour au prețuri mai mari că în Germania și Franța?
      Ca paznic primești 1300 de lei în mână și aceste salarii nu vor crește decât cu creșterea salariului minim pe economie.
      De ce nu există în Europa aceleași taxe și impozite și salarii?

      Că e o minciună și o farsă că Schengen.
      Le dăm de 20 de ani toate resursele energetice și ei ne țin în lesă la prețuri deja peste cele occidentale.
      România e mai scumpă că Germania și Franța.
      Salariile într-o țară sunt hotărâte de CIA și Ambasade.
      Au vrut să plece toți românii la muncă la ei, de aceea avem salariile de 1300 de lei în mână.
      Asta e adevărul.

      Ștergere
  6. Dan,iti citesc de ceva vreme...scrierile...
    Le apreciez, in mare masura,sunt relativ corecte si pot spune obiective.
    In ecuatia prezentata mai sus(In pragul catastrofei) ai omis cu sau fara voie sa zicem...parametrul...care implica o discutie.
    Acel parametru se numeste...DUMNEZU...daca-i ZERO...se intampla cu o probabilitate mare ce ai spus tu...daca-i UNU...va mentine echilibrul...care nu-i nici bun dar nici rau....e doar...echilibru si...ATAT.
    Rusii,bulgarii,sarbii,care-s slavi,grecii(care-s ...doar...greci)si romanii(latini inconjurati de slavi si...mogoli la Vestul tarii) ,ceva libanezi , sirieni si altii nu multi poate au in comun ORTODOXIA.Multi sau putin dar...suficienti cred si-l iubesc pe Dumnezeu
    CINEVA... se implica de mult in mentinerea echilibrului,la ora acuata e SINGURUL care poate rezova ecuatia lumii....si cred ca-i mai mult decat un parametru ...sau...NU.
    Parerea ta despre ....acest parametru...imposibil de analizat...e bine de aflat daca accepti.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare un text pe teleprompterul Non Istoriei citit de Ri Chun-Hee.

    În Non Istorie contează doar statisticile preferințelor pe segmente demografice.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dacă tot plutesc pe gânduri, îmi amintesc de un reportaj pe canalul France 5 acum vreo zece ani. Explicau reporterii că în China lipsa de apă este acută. Deșertul gobiei avansează deșertificând o mare parte a Chinei în viitor. Din cauza super industrializării și din cauze naturale, China va fi obligată să găsească o soluție pentru a opri deșertificarea destul de repede. Au încercat plantând un fel de boscheți care opresc circulația nisipului odată cu vântul. Merge dar este insuficient, betonarea orașelor imense unde doar o clădire găzduiește 20.000 de apartamente, nu ajută. Mă rog trec peste detalii multe de spus. Îmi termin gândul prin a mă întreba, oare nu acesta este motivul săpării Europei și nu numai ? Oare nu am fi disperați și noi dacă amenințați de secetă cruntă pe termen lung ? Ce să mai zic de economie și viziunea de imperiu a Chinei dacă însăși supraviețuirea ei este amenințată ? Toate acestea dacă nu sânt fake news desigur, totuși par îngrijorătoare după părerea mea. Prin consecință aceste informații merită clarificarea și confirmarea necesară unor măsuri de apărare adecvate. În caz de eșec SUA Europa și Rusia vor fi în pericol de dispariție, ori anexare ? Oare Noua Ordine Mondială va veni de la răsărit ? Gânduri și gânduri medităm 🙃 Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  9. https://www.activenews.ro/stiri/Un-patron-de-restaurant-din-Bucuresti-a-concediat-toti-asiaticii-Nu-se-spala-pe-maini.-Pentru-ei-a-trai-cu-un-gandac-e-parte-din-viata-lor-normala-187848

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai baiete, mai asteapta putin si vei putea sa aduci si sa angajezi nemti , francezi, norvegieni , suedezi sa serveasca in bodegile din Ferentari. Vor sta in genunchi sa fie primiti la ORICE munca in Romania.
      Mark my words!(nu e gluma)

      Ștergere
    2. Ce mai rămâne din ei după ce Vlady le servește o porție zdravănă de Sarmate(le)...

      Ștergere
  10. Nu aplec urechea la ezoterism, dar sunt voci cum că Germania in viitorul apropiat va lua o decizie, in urma căreia Rusia ii va blagoslovi cu o rachetă nucleară. După care...

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca Dumnezeu hotaraste ca avem nevoie de un razboi mondial pentru a salva miliarde de suflete de la moartea vesnica, atunci va fi. Chiar va fi. Daca nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru noul Nato ar fi convenabil să poată menține conflictul în Ukr... pentru a testa noile arme, apoi pentru a reconstrui țara. Da occidentul dezvoltă arme noi rachete noi etc. Președintele Franței a decis să investească miliarde de euro în armament, Germania la fel și celelalte țări UE urmăresc trendul fiecare după posibilități. Chestia de știut este dacă acești bani cheltuiți vor fi în plus de bugetul Nato actual ? Ori va fi ceva paralel ? Aici este buba și următoarele luni ne vor lumina mai mult despre viitorul actualului Nato. Nato care se afla citez pe Președintele Franței : Nato este în stare de moarte cerebrală. Această declarație a fost făcută în primul său mandat. Donald Trump tocmai amenințase că va părăsi Nato. Europa nu plătește destul pentru apărarea oferită de SUA a declarat Trump. Declarația făcută de Trump recent cum că va provoca Rusia împotriva Europei, este luată în serios de europeni. În orice caz ne fac să credem asta, dar de fapt lucrurile pot sta fix pe dos. Foarte interesant subiectul, mulțumim pentru articol. Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  13. Păcat că precedentul meu comentariu privind bombele atomice nu a fost acceptat.

    În cazul în care cineva chiar crede în geniul lui Hyman G. Rickover și a năstrușnicii sale invenții atunci este binevenit pe acest canal.

    Ar trebui însă să știe că arta războiului înseamnă și camuflare. Iar uneori aceasta camuflare se întinde nu numai asupra unui pluton sau a unei armate ci chiar a unui oraș întreg sau a unei Realități comune.

    La fel cum francezii au vrut să lupte împotriva păsărilor de metal cu o replică a cetății făcută de Jacopizzi, tot la fel lupta împotriva noastră se realizează cu o replică a realității, cu o Non Istorie.

    În această Non Istorie singurul lucru care contează e marketingul și segmentele demografice.
    Pentru fiecare preferință există un canal de broadcasting. Există ceva de vânzare pentru fiecare preferință.

    Pe fiecare canal există o prezentatoare nord coreană care condamnă cu tărie și mândrie celelalte segmente demografice. Sau un prezentator șarmant, un Jerry care invită experți ce se pricep să rezolve probleme.

    Nu mai e vorba de bombe, de baionete, de conflicte, de distrugeri ci de repetarea în buclă a preferințelor și problemelor segmentelor demografice.

    Consumatorilor de broadcasting li se interzice maturitatea, fiind niște copii eterni care au probleme și care trebuie ajutați să depășească problemele de către experți.

    Răzvrătirea copiilor devine o problemă pentru un alt segment demografic dar prezența experților va găsi soluția în broadcasting. Întotdeauna în broadcasting.

    Tot ce trece prin mintea copiilor e doar Non Istorie. Un teatru al umbrelor ce captivează prin elemente fantastice, prin perfecta simbolizare a forțelor binelui și ale râului în lupta pentru și împotriva omului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încă mai sunt colțuri uitate ale lumii, unde aparatele mobile și gizmo-urile sunt niște rarități. Auzul și privitul la programe radio sau TV par a fi un lux în acele locuri. Infrastructura lipsește, semnalele radio sau accesul la conținut online sunt doar niște fantezii. În 2022, vreo 60-70% din populație aveau cinstea să dețină aparate mobile.

      "Imaturitatea perpetuă" e o farsă tristă și întreruptă, unde răspunsurile pentru necazurile acestor "prichindei" se găsesc totdeauna în emisiuni. Broadcasting-ul devine o prezență sufocantă, dând soluții aparent nesfârșite pentru necazurile etern infantilizate ale acestei mase de oameni.

      Despre cenzură și cei ce rămân maturi, totul e amar. Unii susțin că cenzura e un rău necesar, ca să ferească societatea de vorbe murdare, înșelăciuni sau ispite la violență. Alții privesc cenzura ca pe o amenințare directă la adresa libertății de exprimare.

      Dar să rămâi matur în mijlocul acestui oareșce este nesigur. Consumul excesiv de broadcasting sau expunerea la conținut media dubios poate strica judecata alegătorilor în fața alegerilor. Așa că de la consumatorul de broadcasting ajungem văzând cu ochii la cenzură, o reprezentare amară a negocierilor în care societatea se zbate.

      Ștergere
  14. Pai daca liderii sunt paie, insemna ca altii conduc, iar daca altii conduc, nu sunt de paie si vor sa traiasca, deci nu va exista un razboi nuclear intre 2 mari puteri intercontinentale, poate doar cu China, care e mai slaba aici. Mai e un factor, de ce secularismul este atat de prezent si excludem pe Dumnezeu din discutii ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Neavind nici o simpatie catre Rusia, dar considerind (cum am inceput sa scriu de mult) NATO o organizarie terorista de tip fascist, cind a inceput razboiul, nu am citit nici sursele rusesti (pe care nu le stiu care sint), dar nici presa mainstream de la noi, etern mituita si vinduta.
    Am ales site-ul Invictus (sau karensmithdotblog) , care imi folosise foarte mult si in epoca "covid", intrucit prelua din presa occidentala articolele care deranjau noua ordine mondiala. Cum tocmai fusesem eliiminat din presa interna, profitam de Invictus ca sa postez comentarii. Dar in toamna lui 2022 Invictus a fost intrzis, si o data cu asta a fost stearsa si imensa arhiva.
    Am scris si apoi, dar nu mai am unde sa public.
    Citi ati vazut pe internet filmul din 2 mai 2014 cind nazistii ucraineni au incendiat Casa sindidicatelor din Odesa in care se refugiasera vreo 50 de ucraineni rusi? I-am vazut sarind in flacari, pe geam, si impuscati de ucraineni. I-am vazut pe criminali - dar justitia ucraineana nu i-a gasit nici sub Porosenko, nici sub Zelenski. Imigaini cutremuratoare, pe care sint convins ca le-au vazut si Ursula, si Biden, dar nu au fost emotionati. Nu le cautati - au fost sterse, au mai ramas doar sub forma de stiri.
    Am gasit un articol (aparut in Franta) despre un raport al unui ofiter de informatii chinez asupra cercetari in domeniul armelor biologice cu care SUA inconjura Rusia, inclusiv in state ex-sovietice (Ucraina si Georgia). Rusia a avut o justificare depina sa intre in Ucraina.
    Ce am scris eu pina cind nu am mai avut unde sa ma exprim se confirma treptat. Esentialul este urmatorul: Rusia si China se bazeaza pe specialisti in toate domeniile. In SUA si celelalte state NATO, sint promovati pe pile si relatii idioti sinistri. Rezultatul final este usor de intuit,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da aveți dreptate despre MetaBiota etc. Rușii au găsit multe dovezi despre existența acestor chestii și multe altele gen arme cu muniție grea. Priviți nu știu dacă nu este fake
      https://t.me/InfoDefenseRum/6636

      Ștergere
    2. Corect. Un PCR Internațională.
      Pile Cunoștințe Relații.
      Sau cum se vehiculează recent prin meme: Partidul Comasat Român.
      In Occidentul Atlantist totul e comasat într-un elitism birocratic corporatist.
      Nu poate nimeni mișca ceva in front.
      E un fel de bandă roșie care cuprinde instituții de stat și corporații capitaliste peste care populația nu poate trece indiferent că se organizează în Sindicate sau proteste ad-hoc că ale fermierilor.
      Orice se întâmplă bun/rau e folosit pe bursa de valori și e financializat.
      O chestiune dubioasă care mă duce la constatarea asta e faptul că Putin in interviul Tucker a afirmat că dacă Occidentului ii convine să declare victorie în Ucraina pentru mass-media lor e o chestiune negociabilă. Adică e de vânzare. Dar pe gratis nu o primesc.
      Lucrul ăsta îți dă ceva de gândit.
      Țările și situația lor e de vânzare în întreaga lume.
      Acum câteva postări Domnul Diaconu a scris un articol despre vânzarea de terenuri a unor State care au datorii externe.
      Deci ăsta e un nou fenomen incipient.

      Ștergere
    3. Si atunci e posibil ca organismele modificate genetic, abundente in Ucraina să fie doar baza piramidei.

      Ștergere
  16. Despre evenimentele Maidan anchetă completă din partea francezilor. Mulțumim Olivier Berruyer pentru informații. Este fondatorul Elucid actualmente, o pagină YouTube cu interviuri interesante.
    Despre Maidan dosarul în franceză :
    https://www.les-crises.fr/dossier/ukraine-euromaidan/

    https://www.dailymotion.com/video/x1qnu74



    RăspundețiȘtergere
  17. Vă prezint un canal în franceză. Foarte interesant despre Nato și restul subiectelor incendiare din ultimii ani. Toate cele spuse de acest domn au fost și vor fi adevărate. Bine poate nu chiar toate dar cu siguranță veți aprecia. Din păcate în franceză.
    https://odysee.com/@Radio-Quebec:a/errtuouy:1

    RăspundețiȘtergere
  18. Din cate inteleg, SUA &co practic nu vor putea riposta. Nu inteleg de ce distrugerea SUA si a acolitilor ar insemna distrugerea omenirii. Nu va fi placut, dar macar se termina cu parazitii astia.

    RăspundețiȘtergere
  19. Despre Occident (Emanuel Todd)
    https://youtu.be/7YF-QoBNmZs?feature=shared

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim 13.51-
    Analiză superficială. Luare a dorințelor drept realitate. Bine-ar fi să fie bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da aveți dreptate, nu este cel mai bun interviu cu Emmanuel Todd. Despre analiză este profesor de meserie. Poate veți aprecia această dezbatere. Cum este văzut occidentul de către Africa. Pentru cine nu prea cunoaște Kemi Seba este foarte pornit împotriva colonialismului occidental deși au profitat și africanii, mă rog putem dezbate ani întregi. Priviți doar cum se înțeleg om cu om, fără scandal înjurături etc. Geopolitică Profundă se numește canalul.
      https://m.youtube.com/watch?v=RHnSuItkMjg&pp=ygUOa2VtaSBzZWJhIGdwdHY%3D

      Ștergere
  21. Merita citit:
    https://www.france-irak-actualite.com/2018/09/guerre-biologique-le-programme-us-sous-le-feu-des-projecteurs.html

    RăspundețiȘtergere
  22. Who the fck is Macron ? Deci , ma lasa rece atat el cat si ce zice mai frumos Lloyd Austin , face parte din latratul cainilor , cand se va da drumul la lant atunci vom zice doamne ajuta, ca varianta cu doamne fereste nu o sa mai fie valabila ! Si pe la Moskova cainii latra dar, inca lantul rezista !

    RăspundețiȘtergere
  23. Numai anonimi la comentat😆
    Nu mai au românii sânge în cojones pentru a'si da un nume?😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Părinte -parintelule, ăștia nu-s din parohia ta.....nici din Direcția matale....da' mai știi?!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)