luni, 14 februarie 2022

Lumea şi omul incomplet


Am cam luat nişte kilograme în plus astfel încât nu prea mă mai simt bine cu mine. Deh, au fost mai puţine deplasări, mai multă leneveală şi tot felul de evenimente, astfel încât te transformi într-o maşină de mâncat. Şi cu cât mănânci mai mult, cu atât te loveşte nesimţirea şi vrei şi mai mult. De aceea m-am hotărât să rezolv problema exact ca orice om din ziua de azi: am căutat o scurtătură, un mod de a face treburile mai repede. Aşa am ajuns să mă documentez în privinţa slăbitului. N-aţi vrea să intraţi în zona asta! E un haos teribil. Mă rog, articolul de faţă nu este despre slăbit, dar pornind de la acest element vom descoperi lucruri surprinzătoare.

Multă vreme a făcut un zgomot enorm secta vegană. Nu e bine să mănânci animale, nu e bine să mănânci nici alimente produse de animale, trebuie doar vegetal. E o nebunie. Nu ştiu dacă aţi întâlnit vreun vegan. Nu face altceva decât să vă spună cât de bine îi e, cât de sănătos e, cât de bun e regimul. Pur şi simplu, entuziasmul acela devine penibil. Nu-i de mirare că atunci când cauţi metode de slăbire dai peste tot felul de cure minune vegane. Care, după părerea mea, nu fac altceva decât să te îngraşe. 

Iată că a apărut şi reversul: cura carnivoră. Carnivorii nu mănâncă decât carne şi foarte puţine vegetale. Fără doar şi poate, carnivorii nu sunt altceva decât secta vegană întoarsă pe dos. Iată nebunia absolută: unii spun că nu trebuie să mănânci carne, alţii că trebuie să mănânci doar carne. Culmea, argumentaţia celor două tabele seamănă ca două picături de apă.

Controversa aceasta absolut halucinantă ne arată stadiul în care timpurile moderne ne-au adus prin intermediul „ştiinţei” lor şi a obişnuiirii noastre de a face „scurtături”, de a sări peste etape. Vrei să fii mai slab? Iei un ceai sau un medicament sau, de ce nu, ţii o dietă. Totul e „ştiinţific”. Vrei părul mai blond sau mai brunet, vrei ochi albaştri sau verzi? Totul se poate rezolva azi. Există „o reţetă” pe undeva. De fapt nu există doar o reţetă, ci mai multe, iar fiecare reţetă are adepţii săi înfocaţi. Iată-ne într-o lume a nebunilor. Sau, mai bine spus, a ideologiilor.

Stânga sau dreapta, globalişti sau naţionalişti, căsătoriţi sau burlaci, carnivori sau vegetarieni, harnici sau leneşi? Iată-ne în faţa adevăratei feţe a modernităţii: ca să „fii în rândul lumii” trebuie să alegi tabără. O tabără care este, în mod cu totul evident, împotriva unei alte tabere care propune contrariul. Ce-i lumea de azi? Un melanj de radicalisme stupide şi inutile al căror scop este schilodirea individului, obligarea sa de a urma o cale incompletă. 

Nimeni nu-şi pune întrebarea simplă: de ce trebuie făcută separaţia, de ce trebuie demarcat totul? Carnivor sau vegetarian? Răspunsul e simplu: niciuna. Avem tubul digestiv prea mare pentru a fi carnivori şi prea mic pentru a fi vegetarieni. Aşa suntem construiţi, înţelegeţi? Nici una nici alta sau, mai bine spus, ambele. Suntem si una şi alta, de aceea trebuie să găsim un echilibru în fiecare. La fel cu stânga-dreapta. Ce-i nebunia asta? Evident că o politică decentă ţine cont de ambele aşa-zise direcţii. Luaţi ca exemplu demenţa în care ne-a condus aşa-zisa politcă de dreapta din România: supraîndatorare, inflaţie până la cer, măsuri de-a dreptul teroriste în tirania lor şi un picaj general al nivelului de trai. Au dat cu bâta-n baltă prosteşte. Globalişti sau naţionalişti? Evident că nu poţi fi globalist 100%, altfel începi să crezi demenţele degeneratului Kalergi. Dar nici naţionalist 100% pentru că nu te poţi izola de restul lumii. De asemenea, există un echilibru. 

Toată nebunia lumii de azi o vedem desfăşurându-se din ce în ce mai abuziv, mai enervant şi mai disonant. Fără doar şi poate, sub aripa aşa-zisei ştiinţe ne-am transformat în nişte brute incomplete. De fapt, ne-am schilodit pe noi ca oameni făcându-ne robii ideologiilor. Dar ce-i ideologia? E o simplificare, o chestie care taie din realitate pentru a se potrivi modelului său strâmt. Este o distorsionare a realităţii, o generalizare grosolană care prinde teribil la minţile simple. Este evident că unul care-i incapabil să gândească, o ideologie e tot ce-i trebuie pentru a „pricepe” lumea în care se învârte. Culmea, chiar şi cel care e capabil să gândească îmbrăţişează ideologie din cauza capacităţii acesteia de a simplifica. Şi uite-aşa ne trezim într-o lume aridă, plină de idioţi radicalizaţi la umbra unor şabloane incomplete.

Doar că, luând prea în serios şablonul ajungi tu însuţi un şablon, un om incomplet, un idiot util al lumii de azi. M-am îngrăşat? Da. De la ce? De la prea multă mâncare. Şi cum slăbesc? Simplu: micşorând porţia. Orice exces trebuie plătit cumva. Despre asta e vorba. Din păcate, excesul de idologie produce efecte adverse cumplite, transformând uneori pentru totdeauna omul născut complet într-o caricatură, într-un om  incomplet şi fără sens. Iată omul de azi!

43 de comentarii:

  1. ECHILIBRU - asta-i cuvantul cheie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Echilibrul trebuie asigurat prin proportia 1:3.La o portie de carne trebuie musai sa consumam 3 parti de legume. Carnea insa trebuie sa fie carne de calitate, nu sub forma de salamuri si cirnataret intesat de chimicale..

      Ștergere
  2. Veg vs Carnivor nu e la fel din următoarele motive:
    1. Carnivorii nu forțează pe nimeni sa renunte la soia, nu dau buzna sa blocheze producția de soy latte, etc - adică sunt mai puțin enervanti 
    2. da un search si vezi diferenta fizica dintre vegani/vegetarieni (rahitici, anemici) si carnivori (în majoritate într-o forma fizica mai buna)
    3. dieta carnivora e mai "naturala" adica se consuma produse mai apropiate de forma pură, adică carne, lapte, oua, branza, miere, în comparatie cu produsele "vegan" care au o sumedenie de ingrediente pe care nu le poți nici citi bine, ca sa nu mai zic de înțeles ori de ținut minte4. dieta carnivora e mai gustoasa si satiaosa, vorba aia "eu nu știu alții cum sunt, dar eu" aș putea manca la nesfarsit carnati, soarece soanca, clisa, costite, branzeturi si cotlete în sange de vacă si vițel. 5. dacă vrei sa slabesti, dieta carnivora e scurtătura sigură - regulile sunt simple si usor de urmat doar produse animale pure, ne-procesate
     Acuma eu mărturisesc că deși mananc minim 1 kg de carne pe zi, mananc carbohidrati, legume, fructe si beau cand mi se face pofta. Însă treaba cu dieta carnivora e valabilă 100%, deși puțin antisocială. Dacă ar fi sa aleg o singura dieta până la moarte e sigur singura alegere. Cand am ținut dieta am pierdut 10 kg într-o lună. 
    Pe de alta parte, cu cat mai multi "vegs" cu atat mai multa carne pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este adevarat raspunsul la o problema este intotdeauna nuantat pentru ca problemele la randul lor nu sunt alb/negru ci o paleta.

    Avand in vedere ca tii site-ul zi de zi, pot sa te ajut (zic eu :D) cu recomandari la problema "ingrasarii":

    1) tine perioadele de post. Miercuri, vineri, iar daca nu tot postul Pastelui/Craciunului (e greu de prima data) atunci macar doua, trei sapatamani

    2) fara dulciuri, mai putin fructele.

    3) fructele inainte de masa cu minim 1/2 ora si nu dupa masa (minim 3 ore).

    4) lactatele nu merg nicodata cu carnea (nici in pizza, nici in altceva). Adica dupa o masa de carne lactate la 4-5 ore si viceversa.

    5) fara masa dupa 7 seara. Fara alcool dupa 11 seara.

    6) control pe carbohidrati, insa fara exces.

    7) un pahar cu apa calduta si miere dimineata poate face mult bine. Sau apa cu o lamaie stoarsa

    8) mancatul de grasimi este benefic. Grasimi inseamna nu numai ulei de masline, dar si unt, slanina, untura ori carne grasa. Cat despre lactate, este o mare greseala sa fie consumate lactate degresate.

    9) miscare, fiecare cu ce-i place. Singura constanta abdomenele, sunt indispensabile pentru o digestie sanatoasa.

    Restul tine de metabolismul fiecaruia: n-as scoate nici carnea, nici branzeturi, nici vinul (dar berea, da). Oricum mancatul de produse calitative greu sa ingrase.

    Sindbad

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bune recomandarile. Reguli eleme tare pe care le-am experimentat si sunt valide in cazul meu.

      10) asa adauga ceaiurile - trebuiesc testate mai multe pentru a vedea reactia organismului.

      Ștergere
    2. 4) lactatele nu merg nicodata cu carnea (nici in pizza, nici in altceva). Adica dupa o masa de carne lactate la 4-5 ore si viceversa.

      Asta chiar are suport real sau doar religios?

      Celelalte puncte sunt clare ca lumina zilei.

      Ștergere
    3. Foarte bune recomandarile!
      Deasemenea:
      11. APA se bea inainte de masa mai ales cea cu carne. Orice consum de apa imediat dupa ce ati mincat duce la diluarea aciditatii necesare digestiei si IMPLICIT LA BOALA.
      "cel care bea imediat dupa ce consuma mai ales carne este un om deja bolnav"
      Apa se consuma dupa 1.5-2 ore dupa mese de carne si 1 ora dupa mese de leguminoase, carbohidrati.

      Ștergere
    4. "Asta chiar are suport real sau doar religios?" - Orice este religios are si corespondent real si orice este real sigur are si suport religios :)

      Na, daca vrei pe stiinta (care evident este schimbatoare :D) s-a constatat ca lactatele se digera de o anumita combinatie de enzime gastrice, diferita de combinatia care digera carnea. Daca sunt secretate ambele combinatii atunci digestia este mult ingreunata. Dincolo de asta branzica (sau laptele, in general) este o masa prin ea insasi , ca si carnea, care ar fi sensul sa fie combinate?

      Sindbad

      Ștergere
  4. Cică sunt omușteni care țin, periodic, o "dietă" de 40 de zile doar cu apă... Și nu sunt rahitici, anemici.
    În orice caz, clar că problematica alimentației este importantă, dar nu se poate separa de cea a spiritualității. ("Nu numai cu pâine va trăi omul", remember?)

    Acuma... desigur că supra-omul viitorului (după 2100, probabil) nu va trăi nici cu pâine, nici cu carne, dar nici cu cuvântul lui Dumnezeu, și va fi perfect. Cel puțin, asta vor adepții ideologiei transumaniste. Se va vedea (eu sper să nu apuc) dacă se va și materializa dorința lor. Cam tot ce și-au pus în cap, însă, au cam și realizat în ultimele 2,3 secole, de ce să nu recunoaștem...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Și nu sunt rahitici, anemici"
      Deocamdata! Intreaba-i pe cei eliberati de rusi in lagarele Poloniei si muntii de rahitici morti din incinta acelor institutii ale intunericului.

      Ștergere
  5. Eu am renunțat la animale acum 15 ani și o consider cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată. Îmi aduc aminte cum un amic doctor pneumolog (ochelarist cu burtă) îmi spunea ce rău o să-mi fie și ce carențe mari o să am de vitamina B12. L-am întrebat dacă vorbește din experiență, la care a răspuns că așa a citit undeva.

    Aici confunzi regimul cu dieta. Regimul este ceva temporar, cei care țin regim sunt cei care au probleme de sănătate exact ca tine iar dieta este un stil de viață pe care îl alegi.

    Când am ales dieta fără animale (evit să pun o etichetă) nu am avut probleme de sănătate, kilogramele în plus le rezolvasem cu vreo 5 ani înainte când am renunțat la sare, zahăr alimentar și dulciuri. A fost o chestiune de intuiție, de atracție, de experimentare plus experimentul cu cele 5 maimuțe, scara și bananele (nu știu dacă experimentul este real sau nu) care a născut niște întrebări în mine. De ce lumea mănâncă ce mănâncă? De este așa tradiția? Cine spune că așa trebuie să fie? (aceste întrebări se aplică la tot ce este pe lumea aceasta, nu doar alimente).

    În concluzie, sănătate este indicatorul care îți arată dacă ai luat deciziile corecte. Dacă ești sănătos atunci ai un stil de viață bun, dacă ești bolnav atunci ai un stil de viață prost. Este simplu.

    Dacă vrei să slăbești nu cantitatea este problema ci calitatea. Cu cât mănânci alimente mai apropiate de starea lor naturală cu atât mai mult vei slăbi până se ajunge la o stare de echilibru.

    Cel mai important lucru de reținut este următorul. Dacă alegi să iei părerea cuiva atunci să te asiguri că prin aspectul său demonstrează ceea ce recomandă. La fel la doctori, nu accepți sfaturi de la un doctor care suferă de aceleași boli de care suferă și pacienții săi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "În concluzie, sănătate este indicatorul care îți arată dacă ai luat deciziile corecte"
      Partial corect!
      Testul va avea loc CU ADEVARAT momentul in care se va stinge lumina iar frigul te va face pe tine si cei ca tine sa iei toporul in spinare pentru a taia lemne in padure...insa ACOLO in padure, "surpriza emisiunii"...te vei intilni cu inca trei taietori de lemne SUPARATI!

      Ștergere
  6. Înțeleg argumentul împotriva "taberelor" și împotriva gândirii în alb și negru, dar asta nu poate da la o parte experiența personală. În urmă cu 3 ani am "scăpat" de 2 boli autoimune ținând cure cu carne.
    Și eu nu sunt singură, zeci de mii de oameni cu probleme serioase de sănătate au reușit să devină independenți de un sistem medical care mai mult îi omora încet decât să îi ajute, și asta doar prin modificări în dietă.
    Acum, la nivel individual, fiecare este chemat să facă propriile alegeri. Problema e că și nutriția, asemenea celor mai multe sfere ale cunoașterii umane, e plină de minciuni, minciunele și adevăruri-pe-jumătate...

    P.S.
    La întrebarea "cum slăbesc", mai simplu decât reducerea porției este restricționarea carbohidraților. O fi "științific" sau nu, important e că funcționează...

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate D-le D.D. fac o mica precizare la articolul dvs,extremele în alimentație sunt carnivorii și veganii, calea de mijloc e reprezentată de vegetarieni (ovo-lacto-vegetarieni mai precis). O spun din experiența proprie dar sunt și alte argumente puternice. De ce să ucizi (și să-l manânci) pe animalul care are suflet ca și tine și-ți mai și oferă lapte, ouă, lână. În alimentația Ayurvedică (a fost scrisă acum mii de ani) nu se interzice mâncatul carnii, dar se specifică faptul că are cea mai mică vibrație dintre alimente și produce dereglări în organism. În altă ordine de idei, această boală mondială obezitatea, este favorizată și de chimicalele din alimente iar poporul nostru este supus unui experiment cumplit, obligativitatea iodarii sării. Se folosește iod sintetic care dereglează glanda tiroidă, responsabilă de echilibrul greutății. Acesta este omul incomplet, se lasă dus de nas spre propria distrugere! Cu respect, Tavi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...mai tii minte cine a dat legea de iodare a sarii? cine ne-a ''binecuvintat'' cu asta? doar spre aducere aminte, este vorba de ''bombonel'', ''patru case'', ''eminentul'' psd-ist, adrian nastase...

      Ștergere
    2. @RIP, Adică știm că un aliment e nociv, dar continuăm să-l consumăm? Și îl învinuim pe afaceristul care ne vinde alimentul respectiv? Care-i logica?

      Îmi amintesc o fază de pe vremea lui nea Nicu: maica-mea dizolva sare gemă, decanta soluția aceea și o fierbea până se evapora apa,rămânând sarea curată și neiodata. Chiar suntem atât de leneși încât nu mai putem trăi decât cu alimente cumpărate din supermarket?

      Ștergere
    3. Laure,
      Pe timpul lui Nea Nicu, gazul CIND avea presiune pe teava nu costa mai nimic. La blocuri era inclus in intretinere.
      Acum insa te rupe la buzunar. Daca "fierbi sare" cu orele ...intelegi unde ajungi!

      CU toti cunoastem batrini care trag apa la vc cu apa de la spalatul vaselor sau din cada dupa imbaiere, fac baie in aceeasi apa de citeva ori, stau prin casa cu galetile pline de apa menajera etc...si ce o mai veni pe teava austeritatii

      Ștergere
    4. "maica-mea dizolva sare gemă, decanta soluția aceea și o fierbea până se evapora apa,rămânând sarea curată și neiodata."

      Tantalaule, pe vremea lui Nea Nicu sarea indiferent de forma ei NU era iodata. Sarea "gema" se recristaliza pentru simplul motiv ca era sare de mina, putin prelucrata, grunjoasa, ce continea multe impuritati. Asa ca era mai bine sa o dizolvi in apa, sa lasi impuritatile sa se decanteze si apui, in functie de utilizare, puteai sa o recristalizezi sau pur si simplu sa folosesti saramura respectiva la gatit, la muraturi, etc.
      In ziua de astazi, cu exceptia pachetelor de sare pe care este mentionat in mod explicit "sare neiodata pentru industria alimentara", absolut TOATA sarea din este plina de "antiaglomeranti" si este "iodata" cu chimicale. Daca ai impresia ca prin recristalizare ai sa scapi de antiaglomeranti si de iod, inseamna ca pur si simplu nu ai creier in cap.

      Ștergere
    5. "CU toti cunoastem batrini care trag apa la vc cu apa de la spalatul vaselor sau din cada dupa imbaiere, fac baie in aceeasi apa de citeva ori, stau prin casa cu galetile pline de apa menajera etc...si ce o mai veni pe teava austeritatii"

      Eu nu am auzit despre asa ceva, dar daca exista astfel de personaje ar trebui sa se mute in pixdele ma-sii la tara de unde au venit si sa-si puna o gradina, pomi fruciferi, vie, sa creasca pasari, porci, poate si ceva animale de lapte si sa nu mai tina apartamentele ocupate degeaba si pretul la imobiliare ridicat. Viata la oras, desi e comfortabila, e scumpa pentru ca se bazeaza pe servicii si implicit este pentru oamenii care isi permit plata acestor servicii, nu pentru milogi fara bani prin buzunare sau pentru asistati sociali.

      Si inca ceva. Scuza ca sunt "batrani" nu e o scuza. Au avut o viata intreaga sa-si preagateasca viata la pensie. Ce au facut in toti acesti ani? Daca ar fi dupa mine, ar trebui taiate toate subventie inclusiv toate felurile de gratuitati si trimisi inapoi la casa parinteasca. Sa traiasca pe banii si pe munca lor, nu pe a altora.
      Altii fac treaba asta de bunavoie si nu se mai plang.
      https://www.youtube.com/watch?v=woePZa2BFjM

      Ștergere
    6. @Anonim 14:03
      Bă prietene, dacă ești profesor, fii profesor pe tarlaua ta, nu pe net. Iar dacă nu ai trăit în anii 1980, și nu știi că existau luni de zile în care nu găseai în magazine diverse produse, inclusiv sare fină, ar fi frumos din partea ta să nu te bagi în vorbă. Să nu cazi de fraier, nu de alta...

      Ștergere
    7. @Laurentiu
      Mai taci mai prostovane si nu mai bate campii cu "experienta" ta!

      Pe vremea lui Nea Nicu vasta majoritate a industriei producea producea mult, prost si fara rost. Produsele romanesti erau produse in mod ineficient si erau necompetitive pe piata internationala, vezi de exemplu autoturismele Dacia, Aro, Olcit, Lastun sau televizoarele Telecolor si Cromatic care erau in mod real depasite tehnologic cu cel putin doua decenii si pe care le puteai exporta pe datorie doar prin republicile bananiere de prin Orient, Africa sau America Latina, ca daca vroiai sa intri cu ele "la bataie" pe pietele internationale erai mancat cu fulgi cu tot de americani, vest europeni si de japonazi. Daca tu pui o Dacia langa un Opel, Volkswagen, Peugeot, Volvo, Toyota, Nisan, etc. sau un Telecolor langa un Phillips, Sony, etc. inseamna ca nu ai creier in cap. S-a vazut foarte clar ce produse au ales romanii din momentul in care s-a deschis tara si economia, incepand cu dulciurile, blugii, hainele, covoarele, cuptoarele electrice, etc aduse din Turcia si terminand cu autoturismele, electrocasnicele si electronicele vestice si asiatice.

      Tot din cauza "epocii de aur" si a "socialismului multilateral dezvoltat" mirifica industrie romaneasca era incapabila de a produce sau prelucra inclusiv produse triviale. Vezi aici "lipsa sarii fine", nimic altceva decat cosmarul idiotilor.
      Hai sa-ti spun eu cum se descurcau oamenii inteligenti cu sarea care nu era fina:
      1. o foloseau ca atare si nu ii deranja deloc acest lucru. crezi ca este vreo diferenta intre o sare fina si una grunjoasa pe care o pui intr-o salata, intr-o ciorba sau alta mancare gatita sau in carnati?
      2. o rasneau cau rasnita de cafea si din grunjoasa devenea "fina"
      3. o dizolvau in putina apa si foloseau saramura respectiva.
      4. cine avea timp de pierdut o recristaliza

      Ia o pauza si nu ne mai plictisi, ca nu are nimeni timp de idioteniile tale elitiste.

      Ștergere
    8. @Anonim 13:01
      Bă prietene, de fapt de la ce te-ai luat? Scrii sute de cuvinte pe lângă subiect, și tot eu sunt cel care plictisesc?

      S-a plecat de la posibilitatea recristalizarea sării geme "pentru murături" ca alternativa la cumpărarea sării iodate de la supermarket.
      Dacă ai chef să mănânci sare grunjoasa în salată, n-ai decât! Mie nu-mi place și am scris cum fac,de zeci de ani, atunci când nu găsesc la magazin.

      Ce treabă are Oltcit-ul și Telecolor-ul cu sarea fină,berbecule?

      Ștergere
    9. @Laurentiu

      Prostovane, tu nici acum nu pricepi ca NU AI CUM SA ELIMINI PRIN RECRISTALIZARE IODAREA AIA CHIMICA? Nu poti pricepe ca daca il dizolvi in apa "iodul" respectiv nu se elimina o data cu vaporii de apa si se recristalizeaza la loc?
      Du-te prostovane si cumpara sare speciala pentru industria alimentara, sare care este NEIODATA si care are specificat pe ambalaj in mod explicit acest lucru: "sare NEIODATA pentru industria alimentara".

      Prostovane, sarea aia grunjoasa pe care o pui in salata se dizolva rapid cand amesteci ingredientele, nu-ti rontaie in dinti. Sa nu mai spun faptul ca poti topi un praf de sare intr-o lingurita de apa, otet, suc de rosii/zarzavaturi chiar si in maioneza, pe care sa-l pui apoi in salata. Trebuie sa fii incredibil de prost sa nu realizezi niste lucrui atat de elementare si sa-ti pierzi timpul si banii topind si recristalizand kilograme de sare ani9 la rand. Incearca prostovane sa vezi ce se intampla daca pui niste sare grunjoasa in lichid sau pe zarzavaturi umede.
      Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca sarea grunjoasa se poate rajni cu rajnita de cafea. Cum crezi ca faceau gospodinele pe vremea lui Ceausescu "zaharul pudra" care era un lux in comert altfel dacat rajnind zaharul "tos"? Crezi ca-si pierdeau timpul recristalizand zaharul presupunand prin absurd ca astfel puteau obtine zahara pudra?

      Prostovane, Olcitul si Telecolorul are legatura cu faptul ca TOATA industia romaneasca era incapabila sa produca niste produse decente la preturi competitive. Acest lucru se intampla ca societatea si economia era condusa si dominata de imbecili ca tine incapabili sa priceapa lucruri elementare ca de ex faptul ca nu poti scapa de iodul din sare, inexistent in epoca comunista, prin recristalizare. Sa nu mai vorbim de faptul ca esti incapabil sa pricepi ce e aia o analogie.

      Ștergere
    10. Bă prietene fă-de-nume, am tot încercat să te scot din rahatul în care mintea-ți creață te afundă în continuu, dar... de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
      Ca să închid discutia: eu mănânc sare fină fără iod. Pentru că nu-mi place nisipul din sarea gemă (neiodata, pe care o cumpăr de la salină).
      Noapte buna! (i-am zis minții tale).

      Ștergere
  8. Un nutritionist de la inceputul secolului XX, Oshawa, a constatat ca digestia alimentelor de origine animala (carne) necesita un consum mult mai mare de energie, deci ai nevoie de mai multe calorii pentru pentru acelasi beneficiu metabolic in comparatie cu alimentele vegetale. In plus creste agitatia mentala si starea de iritare, scade speranta de viata. La poporul Hunza din Tibet, preponderent vegetarian (nu beau lapte decat copiii pana la 12 ani) buna dispozitie si starea de forta si activitate intensa este permanenta. Traiesc mult, peste 100 de ani. In conditiile noastre de viata calea de mijloc trebuie urmata, ea este cea mai sanatoasa. Indiferent ce mananci, pentru a fi sanatos si echilibrat trebuie ca zilnic sa flamanzesti, sa transpiri si sa mergi pe jos cat mai mult. Nu este suficient sa se inlocuiasca celulele moarte ale organelor corpului, este necesar ca celulele imbatranite sa se regenereze, iar acest lucru se realizeaza doar prin flamanzire (post).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cele mai bune proteine sunt din animale, oua. Pe locul 2 sunt cele din peste. Pe locul 3 cele din carne fiarta.
      Daca incercati sa le luati din plante va trebui sa mancati plante cu furca de dat la vaci. De obicei cei care devin vegetarieni 100% in cativa ani le pica parul si dintii le joaca in gingii.
      Ema Morano care atrain pana la 117 ani in Italia manca cateva oua pe zi, in fiecare zi.
      Veganismul este o moda de indobiocire a oamenilor. Cu cat se mananca mai putin proteina cu atat creieru este mai prost.
      De asemena cu cat se mananc mai mult zahar/frcutoza, indiviul devine mai prost, IQ mic, coitze mici, burta de porc, creier cat nuca.

      Ștergere
  9. ...se uita sau se ignora realitatea ''devenirii'' unei specii... omul este omnivor... asa a ''vrut'' natura... imi este prea lene sa fac o ''interpretare'' extinsa a ceea ce vreau sa spun... si eu ma mai ingras, mai ales dupa ''sezonul'' piftiei, cirnatilor, cotletelor, al ''porcariilor'' in general... sau, al stufatului si drobului care se apropie... insa, exceptind aceste doua saptamini din an pe care mi le asum deliberat, am urmat o unica regula si o unica dieta... regula este ''sa te ridici de la masa cu o usoara senzatie de foame''... dieta este cea a ''degetului''... ''tradus'', asta inseamna ca trebuie sa ''bagi degetul in gura'' cind ''animalul'' din tine mai vrea ''ceva bun''... la 67 de ani pot spune, dupa o experienta de o viata, ca a dat rezultate... translatind asta la nivelul urmator pot spune doar ca ponderatia si echilibrul intre ''carnivori'' si ''vegani'' este ceea ce e firesc... adica trebuie sa avem BUN SIMT si SIMTUL MASURII... si ma opresc aici din interventie din cauza lenei mai sus pomenite...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai atins numai varful iceb-bergului cu articolul.
    Ca sa inbatraniti sanatosi si fara boli cronice va recomand bibliografia de mai jos:

    Deep Nutrtion: Why Your Genes Need Traditional Food by Catherine Shanahan, M.D.
    Super Human: The Bulletproof Plan to Age Backward and Maybe Even Live Forever by Dave Asprey | Oct 8 2019
    Food Over Medicine: The Conversation That Could Save Your Life by Pamela A. Popper (Author), Glen Merzer (Author), Del Sroufe (Contributor)
    The 9 Steps to Keep the Doctor Away: Dr. Rashid Buttar
    Pure, white and deadly - John Yudkin
    Dead Doctors don't lies - Dr. Joel Walach
    The Obezity Code - Dr. Jason Fung
    Bruce Ames - Triage Theory, Longevity Vitamins & Micronutrients and Vitamin and mineral inadeqacy accelerates aging
    Fat for fuel - Dr. Mercola
    Body types - Dr. E. Berg
    Eat to Beat Disease - Dr. William W Li
    The Plant Paradox - Dr. Gundry
    The China Study - T. Colin Campbell
    Orice carte scrisa de Dr. Robert Atkins
    Nutrition and physical degeneration - Dr. Weston A Price
    The Carnivore Code - by Paul Saladino 2019
    The Wahl protocol - Dr. Terry Wahls
    Mercola, Joseph. => The great bird flu hoax : the truth they don't want you to know about the "next big pandemic" / 2006
    Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and The Forgotten History - by Suzanne Humphries MD (Author), Roman Bystrianyk
    Eat Right 4 Your Type: The Individualized Blood Type Diet Solution Kindle Edition by Dr. Peter J. D'Adamo

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am studiat problema nutritie in ultimii 10 ani deoarece am avut probleme mari de sanatate si am ajuns la urmatoarele concluzii.
    Problemele mele de sanatate s-au rezolvat dar practic ce e mai jos.

    1) Sunt 4 grupe de sange, fiecare grupa are mancaruri favorite, exemplu Grupa 0 este carnivora, ii merge bine pe carne, grupa A2 nu este carnivora, este grupa care se simte mai bine pe legume.

    2) Zaharul, fructoza, uleiurile vegtale, mancarea procesata sunt otravuri alimentare care termina sananatea pe termen de 20-30 de ani.

    3) Mancatul inainte de culcare este un dezastru, opreste distruge ciclul circadian.

    4) eliminarea toxinelor: alcol, fumat, cafea, apa poluata este critica.

    5) expunerea la soare pentru vitamina D3 si raze infrarosii este critica mai ales iarna.

    6) Post intermitent si mancat ketogenic este critic.

    Cine are urechi sa auda si sa faca.
    Restul sunteti carne de tun in societatea care macina oamenii ca pe chibrite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SUPER!
      Multumim!

      Deasemenea daca poti te rog sa ne informezi referitor la:
      Cum bem apa si cind?
      Cum respiram corect?
      Am auzit ca pentru o sanatate buna si somn linistit trebuie facute exercitii/testari de oprire a respiratiei(importanta esentiala a CO2-iului pentru stabilizarea OXIGENULUI la nivel celular)) pentru perioade de MIN si MAI MARI de 40 de secunde precum fac inotatorii sub apa.

      Ștergere
    2. Eu am grupa 0 si le combin ! Fiindca doar carne nu imi face bine nici doar legume ! Dar consum mult peste de toate felurile , de preferat salbatic !

      Ștergere
    3. Daca o sa practici punctul 6) o sa vezi ca respiratia ti se va inasanatosi repede, vei respira mult mai usor. Zaharul, fructoza scade capacitatea globulelor rosii de a transporta oxigenul.
      Cu cat o sa mancati mai bine cu atat o sa beti apa mai putina si o sa pisati mai putin. Numai diabetici si cei care manaca prost beau apa multa si se pisa des. Daca o sa mananci legume fierte si oua o sa vezi ca nu iti mai este sete. Seta vine de la lipsa de macrominerale: magneziu, potasiu care lipsesc din mancarea procesata (paine, afaina, biscuti, cozonac, etc). Cafeaua spala electrolitii de asta creste setea. Eu nu manca decat intre ora 12PM si 5PM si beau apa foarte putina in afara acestei ferestre de macat pentru ca nu am nevoie. Rinichii se pot repara can nu sunt stresati tot timpul sa filtreze apa. Trebuie sa cititi si sa inetelgeti ce este dieta ketogenica si postul intermitent.

      Ștergere
  12. O intrebare - nu este in tema articolului dar e de interes general:

    Ar putea statul sa limiteze adaosul comercial la toti producatorii si distribuitorii de energie? Sa zicem costurile + maxim 10% profit. Totul calculat lunar. In felul acesta pretul la energie n-are cum sa fie mai mare decat cu vreo 30-50% fata de cel de anul trecut (cam 25% din crestere vine de la energia scumpa importata iar restul din intern cu cresterea certificatelor si a celorlalte maruntisuri care se aduna).

    Si ar mai trebui umblat si la subventiile aberant de mari date "energiei verzi". Sa nu mai primeasca nimic dar sa aiba voie la o marja de profit mai mare pentru noile investitii ca sa se simta stimulati sa le faca. Pana acum majoritatea n-au investit aproape nimic - totul fiind facut pe subventii si bani nerambursabili - dar vor castiguri uriesesti. Si cam atat.

    Controale la sange ca sa nu faca smecherii si se linistesc rapid baietii. E chestie de vointa politica si atat. Solutiile de compensare din partea statului reprezinta o metoda sigura de saracire a tarii si a populatiei. Numai limitarea drastica a cresterii preturilor poate stopa nebunia.

    PS - se impune contract pe termen lung pt gaze cu Rusia. S-ar semna pe la 300-350 EUR/mia de mc, de 3 ori mai ieftin decat valoarea spot (ungurii au cu 270 dar nu arunca cu rahat in Putin).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plus un holding energetic cel putin la nivelul producatorilor complementari (ex. hidro + cei care platesc certificate).
      Solutii sunt dar la fel ca si Plandemia cineva are interes sa buseasca rau lumea. Iar prostii se aliniaza. Asta-i durerea.

      Ștergere
  13. Rugăminte pentru toată lumea: Sunt oameni care lucrează după-amiaza alții care lucrează noaptea. Așa a vrut Cel de Sus, soarta, însuși omul respectiv în prostia lui et.
    Cred că este un semn de toleranță, ca să nu zic bun simț civic sau civilizație, să conștientizăm că nu suntem toți tramvaie care încep la 5 și termină la 11.
    Nimeni nu ascultă muzică după 10 seara dar toți sfarmă pereții la 8 dimineața.
    Revenind la recomandări, puteți ajusta orele pe sistem referențial: 2 ore după trezire, 4 ore înainte de culcare etc.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care lucreaza noaptea in schimburile imposibile pe care vesticii le numesc "schimburi de cosciug" trebuie sa faca un efort sa iasa din aceasta situatie si sa-si caute alte locuri de munca cu orar normal.
      Cind esti tinar, mai treaca mearga dar batrin fiind clar iti scurtezi viata.

      Ștergere
  14. Veganii ăștia zic că protejează animalele, dar le mănâncă mâncarea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Echilibrul = starea de dorit, măsura și autocontrolul = modul în care poate fi obținută. Ce te faci când resimți starea de echilibru linear ca monotonie greu de îndurat, când cauți echilibrul ca rezultantă, ca medie a trăirilor extreme succesive?

    RăspundețiȘtergere
  16. În primul rând, acuzați-l pe Vladimir Putin că a făcut ceva ce nu intenționează să facă niciodată, un scenariu fabricat. În al doilea rând, spune lumii că vei răspunde cu fermitate la scenariul inventat. În al treilea rând, spuneți lumii data exactă la care ar trebui să se întâmple scenariul inventat. Apoi, când scenariul inventat nu se întâmplă niciodată, este pentru că ești atât de strălucitor și de puternic încât i-ai întrecut pe ruși și i-ai speriat.

    Declarați absența evenimentului invaziei Ucrainei ca rezultat al strălucirii tale și anunță o victorie în politica externă. Asta, prietenii mei, este exact ceea ce s-a întâmplat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da , eu spre exemplu am avut 117 kg maxim ca si greutate ....Imi era evident rau ca ma simteam greoi ! Nu am incercat diete , dar am folosit ceaiuri de plante ! Plante culese de mine la recomandarea unui prieten fitoterapeut ! Si sa incepem cu URZICA , COADA SORICELULUI , SUNATOARE, SALVIE ,MACIES sau ZGORGHINE si ROSTOPASCA ! De 3 ani nu depasesc 90-92 kg , la 1,86 m inaltime indiferent de ce mananc si cat mananc ! Dar o cana de ceai din acest amestec il beau zilnic ! Iar primavara consum si multa leurda in salata cu sfecla rosie si ridiche neagra !

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi pare rau, nu se poate manca orice.
    Faina de grau, zaharul, uleiruile vegetale, fructoza din fructele dulci distrug metabolismul, infunda mitocondriile, imping metabolismul la diabet, boli cardiovasculare, cancer, Alhzeimer.
    Aceste boli sunt legate intre ele de metabolism defectuos.
    Si nu se poate manca non-stop de dimineata pana seara.
    Organismul nu incepe sa se repare numai daca are cel putin 14 ore de repaos alimentar. De asta cand suntem bolnavi nu ne prea vine sa mancam.

    RăspundețiȘtergere
  19. Excelent articol...in special datorita comentariilor fulminante. Cam da, aceasta este starea natiei. Wow. O aritmetica de clasa a doua ne-ar conduce la concluzia profesorului Oproiu 'consumi 2500 calorii zilnic, te ingrasi....consumi 2000, te mentii...consumi 1500, slabesti'. Cam aceeasi concluzie cu a autorului...sa reducem portiile. Varianta...daca suntem gurmanzi, sa facem naiba ceva miscare, sa consumam surpulusul de calorii ingerate. Prea dificil de inteles? Atunci sa bagam teorii ancombrante si redundante cu care ne asfixiaza priceputii. Sigur functioneaza perfect. Si o intrebare pentru adeptii consumului proteic deanboulea...ar putea sa ne explice de ce organismul uman nu este prevazut cu enzima uricaza? Succes!

    RăspundețiȘtergere
  20. Blogul oficial al doctorului CĂLIN MĂRGINEAN
    https://drcalinmarginean.blogspot.com/p/prezentari-video.html

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)