joi, 10 februarie 2022

Știința minciunii


Angelique Coetzee, descoperitoarea variantei Omicron, face o dezvăluire fenomenală în interviul-bombă pe care l-a acordat Die Welt, anume faptul că guvernele europene au făcut presiuni asupra sa pentru a nu dezvălui că această variantă este una foarte ușoară. "They will not silence me" - spune ea pe un ton cât se poate de categoric. 

Să ne înțelegem: un cercetător e un șobolan de laborator. Stă acolo, se uită la microscop, studiază statistici, face conexiuni s.a.m.d. Apoi, după ce totul e gata, publică rezultatele în reviste de specialitate și după aceea o ia de la cap. În toată activitatea asta, interacțiunea dintre cercetător și guvern nu poate avea loc decât ca efect a unei eventuale solicitări de fonduri pentru cercetare. Ce caută însă mai multe guverne străine în toată tărășenia asta? 

Știm bine că Ursula e coruptă până-n măduva oaselor, luând șpagă aproape pe față de la farmaciștii lui Bourla. Știm, de asemenea, că restricțiile și întreg circul au fost dictate de la vârful UE. Acum însă nu trebuie să fim naivi: Ursula nu e o dictatoare cu personalitate, ci o păpușă în mâinile cuiva, executând întocmai ordinele primite. Cam la fel cum face Trudeau în Canada.

OK, întrebarea care se pune este care era interesul europenilor? De ce s-au făcut presiuni de la nivel guvernamental asupra unui cercetător? De ce exista interesul să nu fie dezvăluită lipsa de agresivitate a tulpinii omicron? Oare pentru a se continua teroarea asupra oamenilor? Cu siguranță!

Dar de ce i-a apucat pe toți oficialii europeni nevroza? Ce au cu oamenii? Care-i treaba în toată afacerea asta? Ne gândim că pe continentul ăsta s-a trăit relativ liber, astfel încât ne întrebăm cât se poate de sincer care-i treaba cu nebunia în care s-a intrat? Doi ani de zile am fost ținuți la coteț pentru o răceală. De ce? Pentru că situația geopolitică e incertă.

Rusia începe să-și piardă apetitul pentru Europa. Recenta întâlnire Xi-Putin creionează deja o alianță extrem de puternică. Ați auzit de testele din Coreea de Nord? Cum credeți că au fost dezvoltate rachetele acelea capabile să atingă solul american? Dar de avansul iranienilor în domeniul balistic ați auzit? De unde credeți că le vine capacitatea de dezvoltare a unor rachete de o asemenea precizie? Nu vi se pare că e ceva ciudat aici? Să nu uit, un F35 american a ajuns „hrană de pești” în Marea Chinei de Sud. Ca să vezi coincidență. Hai să punem totul cap la cap. 

Avem un muribund SUA și două puteri care se ridică vertiginos: Rusia și China. În special China. Pentru americani există o singură rezolvare a bolii de care suferă: un conflict între cele două puteri ascendente. Însă cum poți genera un asemenea conflict în condițiile în care și ceilalți știu de această ecuație? Mai mult, mai toți se așteaptă să-ți dai duhul. Până acum SUA au tot așteptat să se îndeplinească „profeția lui Kissinger”. Nu s-a îndeplinit. Mai mult, China s-a mufat la gazul rusesc. Cei care-și imaginează că rușii vor suferi dacă nu-și vor mai vinde gazul în Europa sunt copii. Vedeți bine cine suferă acum când taica Putin s-a prefăcut că i-au luat foc instalațiile. Mă uit spre Rusia și nu văd mari suferințe. Însă, în Europa, cam tremură lumea și e nervozitate mare.

De altfel Europa, acest continent aproape complet degenerat, ar putea reprezenta șansa SUA. Când Putin spune că SUA trebuie să se retragă din Europa, de fapt propune o înțelegere, un „deal”. Care sună cam așa: voi vă retrageți din Europa, iar Rusia împreună cu Europa vor forma un bloc economico-militar de sine stătător. Astfel, China va fi celălalt pol, iar SUA va fi ce poate, adică un lider pe ce-a mai rămas din Imperiul Britanic: AUKUS plus influența din America de Nord. Doar că pentru americani prețul acesta este dezastruos întrucât vor pierde absolut toată influența pe bătrânul continent. Și nici nu au resorturile interne pentru a se reseta.

Europa e precum o oaie bleagă. N-o vrea nimeni, dar nici nu se desparte nimeni de ea. N-o vrea nimeni pentru că e prea degenerată. De despărțit însă e greu să te desparți de ea deoarece te gândești că dacă ceilalți vor reuși ce n-ai reușit tu va fi jale. Cert e că Europa noastră a ajuns exact ca o curvă care face sex pe mâncare. Cere mâncare, dacă nu amenință să fugă. SUA nu-i poate da mâncarea de care are nevoie(energia). Au încercat cu gazele de șist, cu resursele din Mediterana sau din Marea Neagră. Se pare că nu merge. Conducta din Qatar a fost tăiată fără milă de ruși. Astfel cineva trebuie să găsească rapid o soluție. Ultima găselniță americană a fost exportul de GNL din SUA în Europa. Nu merge. Ajunge prea scump și, în plus, nu prea le mai ajunge nici lor gazul. E o situație complicată.

De ce se agită apele? Pandemia a fost un time-out. A trecut. Acum Putin a bătut cu pumnu-n masă, semn că negocierile au devenit dure. De fapt ce vrea Rusia? O clarificare a zonei. Ce înseamnă asta? 

Scenariul 1 reprezintă părăsirea Europei de către SUA. Asta ar limpezi brusc apele: Europa s-ar conecta la energia rusească și rușii la tehnologia și economia Europei(mai țineți minte tranzacția Opel? Aceea era începutul!). Asta ar împinge blocul ruso-european probabil pe locul 1 mondial în domeniul economic. China ar forța un loc doi, iar SUA s-ar pierde undeva pe 3. Asta dacă-și va rezolva problemele legate de corupția internă endemică. Desigur, e un scenariu de coșmar pentru SUA, care nu e de acceptat.

Scenariul 2 presupune în primul rând rezolvarea situației din Ucraina. Rusia nu mai acceptă improvizații la granițele sale. Ucraina e prima, dar mai sunt și altele pe care Putin le vrea rezolvate. Astfel, aplicarea „Acordului de la Minsk” este prima condiție. De aceea toți oficialii ruși o spun cu voce tare. A doua parte e reprezentată de crearea culoarelor de siguranță. Ce înseamnă asta? Estul și sudul Ucrainei „gri” într-o salbă de republici semi-autonome sau chiar independente. Pentru asta Rusia pune la bătaie Republica Moldova. De ce credeți c-a fost aleasă duduia aia nulă președintă? Practic, în scenariul 2, Rusia se separă total de Europa, nu înainte de a-și construi ziduri temeinice la frontiere. În acest scenariu, furtunul energetic rusesc se conectează exclusiv la China, formându-se doi poli economico-militari: cel american cu coloniile sale și cel ruso-chinez, aflat în expansiune prin proiectul „Noului Drum al Mătăsii”. Teoretic asta convine SUA, doar că e o problemă de resurse: SUA nu mai pot ține în spate Europa. De altfel SUA nu prea mai poate să se țină nici pe sine în spate. Și-atunci? Atunci rămâne incertitudinea.

Care-i legătura între începutul articolului și analiza geopolitică la care-am ajuns? Faptul că situația e în cumpănă. Nimeni nu știe ce-i de făcut. Birocrații de la Bruxelles sperau într-o prelungire a pandemiei pentru a câștiga timp. Nu le-a mers. Oamenii au înțeles că au fost manipulați și că au ajuns subiect de experiment medical. Sunt nervoși și e logic. De-aceea SUA turează motoarele în conflictul din Ucraina. Se gândesc că amenințarea cu un război ar putea avea „efectul magic” de calmare a hoardelor din străzi. Nu-l va avea! Ăștia n-au habar ce-i aia război. 

De partea cealaltă, Putin e categoric. Nu acceptă show-ul. Sau poate că-l acceptă, dar cere și cere intens. Fiecare minut de amânare costă. Cam asta spune țarul de la Răsărit. Și dacă nimeni nu se dumirește ce-i de făcut, Rusia s-ar putea s-o cotească singură în direcția care i se pare profitabilă. De aceea s-a întâlnit cu Xi. Semnalul e clar. Încă nu s-au despărțit apele, dar când se vor despărți veți simți un junghi. Nu se știe încă din ce direcție, dar va fi un junghi groaznic.

28 de comentarii:

  1. Scenariul 3: Putin nu obtine mai nimic si este mazilit de ai lui ca tap ispasitor pentru a justifica de ce in Rusia se moare de foame. In vidul de putere creat, noua zona gri este formata din zecile de bucati care se desprind die Rusia. China realizeaza ca este mai usor sa se extinda in fostul spatiu sovietic decat sa iasa din clestele american si incepe sa invadeze fostele republici rusesti la concurenta cu Japonia si US.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "in Rusia se moare de foame" - credeam ca moderarea ne protejeaza macar de postacii cu IQ redus

      Ștergere
    2. Draga Cirus, prima întrebare știi cine a fost Cyrus, cînd, unde și ce a făcut? Bănuiesc că nu. În al doilea rând, dacă nu știai , Rusia, vazindu-si oarecum de treabă ei, a ajuns un mare exportator de cereale, în ultimii ani, așa încît este cam greu sa mori de foame din această poziție. Deci , în concluzie sau nu ești informat despre realitate, sau încerci prin minciuni sa tragi de un ciine mort, care trebuie să recunoști că chiar este mort, în sensul că vremea lui a cam trecut.

      Ștergere
    3. Scenariul 4: Se constituie o divizie de interventie rapida din voluntari romani. Unicul criteriu de selectie va fi gradul de nebunie si rupere de realitate. Aceasta divizie va fi aeropurtata si va fi parasutata in adincimea teritoriului rus, se va integra in societatea rusa si impreuna cu muritorii de foame ai lui Putin vor destabiliza si demola statul rusesc. Dupa succesul operatiunii, divizia romaneasca va opera in Caucaz si Asia Centrala, in zonele bogate in resurse, va dobindi in folosul Romaniei, din zona gri nou creata, teritorii ''din zecile de bucati care se desprind die Rusia'', ''la concurenta cu Japonia si US''. Comandantul diviziei va fi guvernatorul noului teritoriu romanesc si va lua toate masurile necesare pentru a asigura un flux constant de materii prime pentru economia romaneasca, astfel incit sa nu mai devenim ''victima propriului succes'' si sa facem economia sa ''duduie'' si mai tare. Si na! M-am trezit in zgiltiielile nevestei. ''Scoala ma! Iar visezi pe tastatura''. Si era atit de bine in Scenariul 4...

      Ștergere
    4. Al naibii de bine ca deja imi vine sa ma culc pe tastatura poate continui eu scenariul 4 .....poate o punem de un Las Fierbinti ! Si poate nevasta are alta treaba !

      Ștergere
    5. @Roman Incorect Politic

      :)) Am ras cu pofta!

      Ștergere
  2. Orice analiza care se respecta cat de cat trebuie sa tina cont de centrele reale de putere ale lumii. Iar astea nu se afla in diverse capitale ci stau la umbra punand la cale una-alta. Ultima lor gaselnita a fost Plandemia si vedem ca majoritatea lumii a platit chestia asta cu vreo 2 ani din viata. Si inca nu suntem siguri daca n-o sa ramanem cu cerinta unei capsari periodice legate de o identitate digitala fara de care nu ne putem misca.
    Multinationalele forteaza globalizarea iar statele sunt din ce in ce mai neputincioase sub povara datoriilor. Eu zic sa nu uitam de dorinta celor puternici de a uni lumea si de a o supune complet intr-un sistem nou caracterizat de un control absolut a tot ce exista pe fata pamantului.
    Cum vor face asta? Cel mai probabil conform devizei Ordinului 33: "prin haos la ordine".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Puterea adevarata nu e la cine vorbim noi. Aia care au fost in stare sa puna de un 11 sep, de au facut razboaie si revolutii colorate, de ne-au tinut in case 2 ani, ne-au vaxxinat, ne dau libertate cu pipeta si care fac toate invartelile nu sunt actori statali. Iar aia vor o singura lume si problema lor de acum este s-o puna la pamant pe asta. Statele sunt doar piesele de pe tabla lor.

      PS - parca au fost vreo 3 presedinti de stat ce n-au fost de acord cu Plandemia. Acum toti ne saluta de pe lumea ailalta. In rest ordine si disciplina pe toata linia. Executa conform scenariului fie ca se cheama SUA, UE, Rusia, China etc.

      Ștergere
  3. Impotenta steroizilor maericani face din Ieuropa o dama cu teama de necunoscut iar Rusia refuzata prefera azi damele asiatice. Mosu merican a fost cam aspirat de banet de dama asiatica da nu stie ce sa faca cu ei de colapseaza 45 de orase gigant, are nevoie de un mos. Mos Putin nare bani da are putere, mosu mericanu e senil, uita ce a zis si e si papagal, are bani dar nu mai are putere.
    Visul merican sa fie un singur stat pe tot globul condus de ei - democratie comunista
    Visul chinez sa fie un singur stat pe tot globul condus de ei - comunism democratic
    Visul rusesc sa fie sfere de influenta variabile a mai multor state pe tot globul condus de oferta cea mai buna de securitate de pe piata
    - adica descentralizarea securitatii sau privatizarea securitatii din mainile visurilor de dominare mondiala chinezo-mamerican

    RăspundețiȘtergere
  4. Rușii promit o cooperare militar-economică sporită cu țări precum Nicaragua, Cuba și Venezuela.- https://reinvestmentnews.com/russia-comments-on-possibility-of-sending-troops-to-latin-america/

    Argentina devine, de asemenea, un nou front rusesc: președintele argentinian Alberto Fernandez a spus în Rusia: „Lucrez constant pentru a scoate Argentina din... dependența de FMI și Statele Unite... Cooperarea cu Rusia este vitală pentru noi”. Aceasta include integrarea extinsă între Uniunea Economică Eurasiatică și Piața Comună de Sud (MERCOSUR). - http://en.kremlin.ru/events/president/news/67706

    Argentina s-a alăturat, de asemenea, inițiativei Chinei de infrastructură Belt and Road. Măsuri similare sunt luate în Orientul Mijlociu. Xi s-a întâlnit cu președintele egiptean Abdel el-Sisi și a spus că parteneriatul strategic cuprinzător Egipt-China este un model de solidaritate între China și țările arabe, China și Africa și China și țările în curs de dezvoltare.- https://www.aljazeera.com/news/2022/2/5/xi-says-china-egypt-hold-similar-visions-and-strategies

    RăspundețiȘtergere
  5. ...Les jeux sont faits, rien ne va plus! in timpul scurtei vizite din China, Putin a semnat cu Xi un acord pe 30 DE ANI pentru livrarea de hidrocarburi... asadar, ''batrina doamna'' Europa poate acum sa ''aleaga''... gaz rusesc sau... gaz lichefiat american, prin terminalele din Polonia si Italia... cu costurile politice aferente... lui Putin nu-i mai pasa... si-a ''asigurat'' spatele... va avea acces la bani, la tehnologie, la putere... SUA nu mai este ''polul tehnologiei'' mondiale... cercetatorii din toata lumea nu mai ''cauta'' SUA... iar China este SINGURA tara de pe mapamond care este cu un picior in mileniul III... daca acest acord va fi sustinut si in plan militar, va fi sfirsitul unei lumi cu care am fost crescuti si educati... cei care au urmarit miscarile rezervelor de aur din ultimii ani, miscarile financiare, stiu de cursul accelerat al indepartarii dolarului ca moneda de referinta in tranzactiile internationale... asta ar insemna ''dinamitarea'' tiparnitei de bani americane si sfirsitul ''imperiului''... ''batrina doamna'', cu al ei obosit Euro, se va vedea pe un tobogan mai periculos decit un roller coaster... SUA si Europa NU vor putea face fata unei aliante stabile Rusia-China... mai ales ca politica americana si europeana a fost duplicitara cu tarile care detin resurse energetice... Venezuela, Orientul Mijlociu, Libia, chiar si Romania, Turcia si Siria... nu cred ca, in caz de ''zdruncinare'' a colosului, acele tari vor mai fi atit de ''altruiste'' incit sa ''ofere'' energie pe margele si bucatele de oglinda... Erdogan al Turciei face un ''balet'' figurativ de apartenenta la NATO... insa Turcia, dupa refuzul integrarii in UE, dupa mizeria de puci de incercare de inlaturare, instrumentat de americani, dupa ''isteriile'' europene cu drepturile omului, nu cred ca mai poate fi un ''membru de incredere'' al pactului nord-atlantic... si, ''pupaza peste colac'', cumpara armament de miliarde de dolari de la rusi, apreciind, pe buna dreptate, ca sint mai bune decit sistemele occidentale... ca ''pozeaza'' si ''se mai da'' la rusi, nu este decit, repet, un ''balet... ma uit pe harta si vad cam asa... China, Iran, Rusia, Turcia, Siria... mai putin China, TOATE au resurse energetice suficiente, in excedent... sint, privind harta, un BLOC, cu granite comune sau apropiate... AICI se desfasoara ''jocul''... ucraina nu este decit ''pionul otravit'' al Rusiei pentru a accelera procesul, un test si o ''fortare'' la mutare... nu cred ca va fi razboi global... Occidentul NU POATE, nu are cu ce sa-l duca... Occidentul nu mai are barbati ci fatalai care au ''inventat'' notiunea de ZERO pierderi... nuclear? pai rusii au avut dintotdeauna doctrina ''distrugerii reciproce GARANTATE''... financiar, fara dolarul de referinta se duce dracului sandramaua... industrial? pai, citeam cu multi ani in urma, cum China distrusese 12 industrii americane... uitati-va in casa... unde nu vedeti ''Made in PRC'' ori ''Made in China''? ce se intimpla acum nu sint decit ultimele tresariri ale ''gigantului'' cu picioare de lut... ''batrina doamna'', daca vrea sa-si pastreze ''mansonul'', sa-i fie cald, trebuie sa stea deoparte... daca rusu' inchide robinetul (nici o aluzie la robinette) si chinezu' nu mai livreaza marfuri, sintem pierduti... nu mai avem nimic... de la masini, la smart-uri... si firmele vor muri cu milioanele... o spun ca unu' care am depasit o mie de comenzi pe la chinezi... DA! lumea moderna este interconectata... insa ''butoanele'' sint la Putin si Xi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "ma uit pe harta si vad cam asa... China, Iran, Rusia, Turcia, Siria... mai putin China, TOATE au resurse energetice suficiente, in excedent... sint, privind harta, un BLOC, cu granite comune sau apropiate... AICI se desfasoara ''jocul''... ucraina nu este decit ''pionul otravit'' al Rusiei pentru a accelera procesul, un test si o ''fortare'' la mutare..."

      Din pacate nu te uiti prea bine:
      1. Ai sarit peste "revolutia orange" ce a avut loc de curand in Bielorusia, tara care probabil se va alatura noului bloc
      2. Ai sarit peste "revolutia orange" care are loc acum in Kazahstan, tara care probabil se va alatura noului bloc
      3. Ai sarit peste investitiile masive in infrastructura pe care China le face acum pe tot teritoriul in Pakistan pentru avea iesire la Marea Arabiei din Oceanul Indian, pentru a putea scurta timpul si distanta si a ajunge mai rapid in Canalul Suez; Pakistan este tot o tara care probabil se va alatura noului bloc
      4. Ai sarit peste tari ca Afganistan sau Irak, tari care nu iubesc AUKUS & UE si care probabil se vor alatura noului bloc
      5. Ai sarit peste micile tari din Caucaz care faceau parte din URSS: Georgia, Azerbaijan & Armenia, tari care probabil se vor alatura noului bloc
      6. Ai sarit peste tari care faceau parte din URSS: Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan & Kîrgîstan, tari care probabil se vor alatura noului bloc
      7. Ai sarit peste Mongolia, care tinand cont de cum este pozitionata, probabil va fi inghitita rapid de noul bloc
      8. Ai sarit peste micile tari Balice care desi faceau parte din URSS acum sunt in UE: Lituania, Letonia & Estonia, care probabil ca vor ajunge la concluzia ca e mai bine sa stai in caldura decat in frig, ca e mai bine sa fi producator folosind hidrocarburi decat ineptii "green deal" si ca e mai bine sa mananci oua, peste, lactate & proteine animale dacat soia modificata genetic, grasimi trans/hidrogenate, chimicale, "carne" artificiala/clonata, viermi & goange.

      Asta DA BLOC!
      Daca se mai adauga si alianta Mercosur + Chile la care se mai pot adauga si alte tari din America Centrala si de Sud...
      Atunci sa te tii!
      AUKUS + CA + NZ + EU, tnand cont ca acun sunt decinate din interior atat politic, economic cat si cultural si social, nu au nici o sansa pe absolut nici un plan. Astea sunt natiuni de "woke retards who cancel themselves". Stii cum se spune:
      "when you go woke you go broke"!

      Lectura obligatorie:
      https://keynesatharvard.org/

      Ștergere
    2. ...chiar NU am sarit nimic... am scris EXACT ce se vede, fara a ''sari'' ceva... toate ''sariturile'' alea insirate sint aidoma Romaniei... pudeli care topaie si schelalaie de la geamul din casa cind vede dulai adevarati... daca intelegi alegoria asta de metafora putem continua discutia... altfel, doar ''sarim'' de la una la alta...

      Ștergere
  6. Primul comentariu , cel cu scenariul 3 nu se maie poate aplica, este scenariul lui Z.Brezinski, fost consilier de președinți americani. De altfel, scenariul lui a fost aplicat pe Rusia în vremea lui Elțin. Rușii știu, nu acceptă. America a externalizat cam toate capacitățile de producție, depinde aproape exclusiv de a menține dolarul că monedă de schimb externă. Nu știu ce va fi, dar, nu va fi bine...

    RăspundețiȘtergere
  7. -NATO va fi învinsă. Ceea ce văd ca fiind un dezastru, sunt țările scandinave. Din păcate, și unele țări, care vor face greșeala catastrofală, crezând că americanii îi vor salva. Americanii îi vor introduce în joc, ca să scoate șarpele din gaură și apoi îi vor părăsi.

        De aceea, toate statele mici care vor intra în acest război împotriva Rusiei, ar trebui să-și amintească că este o mare prostie, un cățeluș să se lupte cu un urs. Singurul lucru care i-aș sfătui pe toți acești oameni, așa cum am făcut-o și ieri, când m-au sunat din România și m-au întrebat:

        «Părinte, noi ce să facem », îmi spun românii, «în acest război cu Ucraina și cu Rusia?»

        Le-am spus o vorbă, aceiași vorbă pe care aș spune-o și patriei mele.

        «Încercați să vă amintiți ce face un om, dacă vrea să se salveze de un urs. Cade jos și face pe mortul. Ursul nu-i face rău.»

        -Și nu-l deranjează. Nu-l deranjează. Părinte…

      -Dacă nu mențineți neutralitatea, am spus României, dacă nu vă mențineți neutralitatea, veți fi distruși. Dar, din păcate, această neutralitate nu va fi menținută (de către toate statele). Nu voi numi state care vor fi distruse. Nu voi numi state, pentru că nu vreau să folosească în acest moment aceste cuvinte, acele state care vor suferi mari pagube. Dar văd un mare dezastru în multe țări. Regret că Scandinavia va fi distrusă, pentru că va fi convinsă de către americani să ia atitudine împotriva Rusiei. Îmi pare rău pentru Georgia, care va lua o poziție în favoarea NATO. Îmi pare rău pentru Bulgaria și Letonia și toate aceste locuri care, din păcate, vor lua partea americanilor.

        Este mai bine, dacă au puțină inteligență, este mai bine să evite și să rămână neutri. Să nu ia partea nimănui, nici a rușilor, nici a americanilor, dacă vor să se salveze....Parintele ELPIDIE!!!!!🙏😢😞

    RăspundețiȘtergere
  8. Toată suflarea românească se întreabă unde se duc miliardele alea care dispar din zestrea țării. Nu contează de unde VIN banii pentru că mereu ei PLEACĂ spre aceleași buzunare.

    Vă văd oameni de treabă și o să vă explic. Trageți-vă scaunul mai aproape de sobă și ascultați snoavele:

    În România există doar două tipuri de firme, cele deținute de oamenii de rând și cele deținute de SRI.

    După revoluție activitatea SRI a fost reglementată prin legea Nr. 14 din 24 februarie 1992. Toate bune și frumoase dar legea avea o mare bubă, articolul 42 limita sursele bănești exclusiv de la bugetul de stat.

    Timp de zece ani s-au tot scremut noii stăpâni ai noii colonii din noua ordine mondială să găsească o modalitate prin care să vindece buba din articolul 42.

    Au încercat ei de toate dar adevărata salvare a fost adusă de PSD în anul de grație 2002 prin persoana magnificului Adrian “Bombonel” Năstase. La vremea aceea Adrian al nostru era prim ministru și a dat o mândrețe de Ordonanță de Urgență publicată în M.Of. 452 din 21 iunie 2002.

    Astfel în textul articolului 42 PSD a introdus abilitarea SRI de a câștiga bani și din afaceri comerciale.

    ALELUIA!

    Din acel moment zeii banului și-au întors fața către băieții cu ochi albaștri. Aceștia nu au mai stat cu mâna întinsă la bugetul sărăcăcios plătit de pălmașii cu ceafa groasă și s-au pus pe afaceri.

    Prin metode specifice muncii de informații aceștia aveau deja acces la finanțări, legiuitori, justiție, guvernanți, contracte, experți, analiști dar până la Adrian nu aveau ce face cu chestiile astea de mai sus. Ordonanța de Urgență le-a dat un nou scop în viață, să-și pună talentele să facă bani. BANI BANI BANI.

    Ei știu din timp când se țin licitații, cine va participa, câți bani are fiecare competitor, câte bășini trage nevasta fiecăruia și ce păcate au aceștia prin dulap.

    Apoi vin banii de la UE MUE, vin cu grămada și vin valuri valuri. Noii afaceriști știu din timp ce și cum și pun repede gura la țuțuroiul cu biștari înaintea sereleurilor de cacao deținute de fraierii români care vor să facă și ei afaceri cum văd prin filme.

    Când vine vremea privatizărilor, a avantajelor fiscale și a concurenței neloiale firmele sub acoperire ale SRI sunt mereu piua-ntâi și își fac mâna greblă înspre eterna pagubă a firmelor românești normale.

    După douăzeci de ani de astfel de “afaceri” economia românească a ajuns să fie controlată în totalitate de o rețea de firme sub acoperire care nu dau socoteală nimănui. Naiba știe cum intră și ies banii de pe teritoriul României prin firme suveică, ONG-uri plăsmuite peste hotare și organizații controlate de personaje “sus-puse”. Serviciile secrete sunt astăzi nemăsurat de bogate și nimeni nu le poate controla.

    Așa-i că vă place de PSD din ce în ce mai mult? Credeți că ceilalți sunt mai răsăriți?

    Știți desigur că PSD nu s-a eternizat în fruncea țării și că o ciorbă de “oameni noi” din PNL, USR, PMP, ALDE, Pro România și restul de mărunțiș politic s-au tot perindat la putere dar niciunul dintre ei nu s-a deranjat să schimbe articolul 42 pentru a opri nebunia și hoția endemică din sistem.

    Serviciile fac afaceri sub acoperire iar profitul se scurge în buzunarele tuturor partidelor fără excepție. Nu contează cine este la putere atât timp cât circuitul banilor este controlat de entități care sunt mai presus de lege și de controlul constituțional al cetățenilor.

    După douăzeci de ani de Art 42 România este în realitate o Columbie de tip european, în care paznicii fură, doctorii ucid, procurorii fabrică dosare, parlamentarii votează ilegalități iar oamenii obișnuiți sunt forțați să se “descurce” prin șpagă, favoritisme și prefăcătorie.

    Am ajuns aproape de sfârșitul snoavelor, focul din sobă abia mai pâlpâie și înainte să plec vă las aici o întrebare:

    I-ați auzit vreodată pe noii suveraniști aducând vorba despre Art 42?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte palpitantă acțiunea, tovarășu Bond, James Bond.
      Dar la sfârșitul zilei tot trebuie să mergi la șefu să dai raportu, să plătești cotizația și să primești noile ordine.
      Folosești aceeași marfă ca tovarășu joint care spune că economia duduie?
      Ca strigi tare batman, batman, dar refuzi să vezi partea cea mai importantă acaparată de multinaționale. Mall - urile sunt ale băieților cu ochi albaștri când sare în sus câte un ambasador dacă apare vre-un control, scandalul cu energia este că distribuția de gaz, curent este în mâna guvernului și a unor firme cu acționariat chiar de stat din alte părți.
      Mie i-mi place că te dai rotund în limuzine și te fotografiezi pe lângă oameni grei dar până la urmă ești doar un șofer angajat la clubul care deține terenul de golf, toată ziua ești ocupat să parchezi limuzine și să conduci cărucioare de golf. Dar na, că porți lentile de contact albastre este doar să-i faci pe plac șefului.

      Ștergere
    2. cititi comentariile de la articolul de mai jos:
      https://zoso.ro/problemele-alimentare-romaniei/

      Ștergere
    3. L.ai deranjat pe anonimul cu ochi albatri 22.56....o sa ti.o iei draga anonimule 17.56

      Ștergere
    4. 15.42 cam are dreptate 22.56, cu sau fara culori de ochi, sarmele au metrou, itb sanitare( IN SPECIAL TOATE CELE CARE SI-AU SCHIMBAT NUMELE ) sant ,,albastre dar tunurile le dau strainii-sa-ti dau ex.Ult.portiune de metrou Dr.Tab. a fost subcontractata de o firma ital.se stie numele; aceasta a luat banii intreit de la Metrorex dar executantului lucrarii o firma a unui brasovean ( nu oricicine) a primit CiuCiu pe lucrare, pana inziua de azi ... A patit firma taleneasca ceva ? da, ,, castiga'' mai usor licitatiili de profil...

      Ștergere
    5. Șefii din multinaționale, ăia care sunt plătiți de-adevăratelea sunt tot acoperiți SRI sau rude.
      Exceptii pe scaunele late mai sunt ăia cu scheletul in dulapul serviciilor.
      Art. 42 face totul legal.

      Ștergere
  9. Si toți râdeau de David Icke spunând ca este nebun din cauza afirmațiilor făcute de el.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cata agitatie mentala pt acest Matrix care se va prabusi! In acest deceniu se va trece la energia libera ,gratuita si nepoluanta, descoperita de TESLA de 100 de ani.Cat despre NATO-cel mai mare terorit al lumii-va dispare si el: a distrus Iugoslavia ca sa poata fi jefuita mai usor,a facu dezastru in Orientul Mijlociu (pana la Trump),acum vrea Ucraina si bogatiile Rusiei Despre UE -va dispare ca orice proiect esuat ,inventat pt jefuirea tarilor noi venite.Ucraina -nu a existat niciodata ca tara ;este pamant rusesc (Rusia kieveana la anul 1000),deci trebuie sa se intoarca la tara mamaCat priveste ROmania -sa-l credem pe A Boca :salvarea va veni din est ,tot de la o tara ortodoxa ;acolo se va naste si un mare geniu al mileniului 3,roman de origine ,care va conduce Romania catre spiritualitate si fericire: vom deveni treptat ,toti, vegetarieni si vom iubi animalele. De ce sa mancam cadavre? NE fac rau chiar daca medicii din Matrix le recomanda .Saracii de ei!

    RăspundețiȘtergere

  11. LUATI DATELE GUV ENGLEZ SI FOLOSITI-VA DE ELE!

    Datele guvernului britanic o dovedesc: Vaccinările nu numai că sunt ineficiente, dar provoacă daune masive.

    https://report24.news/britische-daten-hinweise-auf-geringe-bis-voellige-unwirksamkeit-der-impfungen/?feed_id=12028

    https://alschner-klartext.de/2022/02/08/wen-wunderts-dass-die-britische-regierung-aussteigt/

    https://www.bitchute.com/video/256KlyHOlxJV/

    https://www.ourfreedomfiles.com/drive/s/CCFKdFPwDIjQZvp6X9os5dOuBdJvun:NTE1fHBhZGRpbg

    https://www.ourfreedomfiles.com/drive/s/CCFKdFPwDIjQZvp6X9os5dOuBdJvun

    RăspundețiȘtergere
  12. stiu ca nu ma publici, e doar pt tine, poate esti bine intentionat dar e vai de mama ei de analiza geopolitica, seamana cu o discutie la bere dupa 1o beri sau talkshow nocturn la televiziune de garsoniera; ar trebui sa-ti dai singur seama de asta dupa nivelul audientei; vad niste commenturi pe aici care n-ar trece nici de captcha d-ala "nu sunt robot" sa identifice un copac. Te-as urmari cu placere poate chiar mi-as imbogati cultura daca te-ai stradui mai mult; o sa mai intru totusi, cine stie...

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)