marți, 17 ianuarie 2023

2023 - ce urmează?


Ca la fiecare început de an(de data aceasta puţin întârziat) public „tradiţionalele” predicţii pentru anul pe care l-am început.  Aşa că vom trece în revistă împreună marile tendinţe care au şanse să se materializeze în acest an. Puneţi-vă centura de sigranţă pentru că începem!
  1. Din punct de vedere geopolitic, războiul din Ucraina va continua. Ruşii au tot interesul să sece „Occidentul Colectiv” atât financiar cât, mai ales, militar. Experienţa ne-a arătat că maşina de război rusească funcţionează din ce în ce mai bine, în timp ce în ograda adversarilor lucrurile încep să se complice.
  2. Rusia va continua să fie susţinută puternic de „Non-Occidentul Colectiv”. Aceasta o va ajuta să-şi păstreze economia în continuare funcţională, la un nivel surprinzător faţă de dezastrele „prevăzute” de SUA şi ciracii lor. 
  3. Ca efect al Războiului, preţurile energiei vor creşte la nivele mult mai mari decât în prezent, dezechilibrele devenind regula pieţei. Rusia va finaliza acordurile cu China în vederea suplimentării conductei siberiene de gaze şi, în acelaşi timp va accelera dezvoltarea altor pieţe de desfacere. TAPI devine o conductă esenţială pentru ruşi; au acordurile şi participarea tuturor ţărior prin care trece, astfel încât ar trebui să vedem începutul construcţiei sale. Beneficiarii principali - India ţi Pakistanul - se bazează pe  conducă pentr rezolvarea problemelor energetice actuale, dar mai ales a celor viitoare.
  4. Economiile europene îşi vor continua căderea, în timp ce mişcările centrifuge se vor acutiza. Vom vedea tot mai multe exemple de nesupunere civică. Germania şi Franţa vor fi campioanele demonstraţiilor de stradă, însă fără mari şanse de dărâmare a protipendadei politice. 
  5. Tensiunile dintre China şi Taiwan se vor acutiza. Cel mai probabil, China se va limita la operaţiuni de intimidare deoarece nu are curaj să rişte o confruntare directă cu SUA pe modelul Rusiei.
  6.  Din punct de vedere monetar, dedolarizarea va continua într-un ritm accelerat. Rusia este prima economie a lumii care s-a dedolarizat complet. În locul dolarilor, Rusia şi-a făcut rezerve în yuani. De asemenea, a implementat teribil de rapid convenţii bilaterale cu Turcia, Iarn şi o droaie de alte ţări partenere din Africa(pe care le susţine şi unde are numeroase oportunităţi politico-economice). Cel mai mare parteneriat pentru Rusia se află abia la început, anume cel cu India. De asemenea, un contract similar se va semna cu Pakistanul. Aceste contracte bilaterale rezolvă atât problema exporturilor cât, mai ales, pe cea a importurilor.
  7. Anul acesta vom observa o continuare a creşterii dobânzilor. Cel mai probabil FED-ul va fi Banca Centrală care - pe fondul neputinţei statului american  va da semnalul reducerii dobânzilor. Asta înseamnă că anul acesta vom vedea pentru scurt timp un vârf absolut al dobânzilor.
  8. China va continua să crească accelerat după dezastrul numit „COVID Zero”. Posibil să depăşească 6%. Povocările însă rămân în condiţiile existenţei unor dezechilibre interne destul de serioase.
  9. India va fi campioana creşterii economice. Cel mai probabil se îndreaptă către un an economic excepţional.
  10. Rusia se va menţine e linia de plutire, Anglia va cunoaşte o contracţie serioasă a PIB-ului - alături de ţările europene, iar SUA va cunoaşte provocări bugetare teribile. Republicanii vor încerca să reducă deficitul bugetar punând presiune asupra armatei şi a operaţiunilor pe care SUA le desfăşoară în Ucraina.
  11. Cel mai probabil cea mai mare recesiune a istoriei va începe.
  12. Bursele vor cunoaşte corecţii serioase deoarece după ceaţa „creşterii cu orice preţ” se va reveni la evaluarea corectă a valorii companiilor listate. Iar majoritatea covârşitoare sunt mai mult decât supraevaluate.
  13. Sectorul tehnologic va cunoaşte o cădere abruptă. Concedierile masive vor continua, iar cotaţiile companiilor tehnologice se vor prăbuşi. 
  14. Criptomonedele vor continua tendinţa de devalorizare. Practic doar Bitcoinul şi Ethereum-ul vor mai avea fundamente pentru evoluţii pozitive. 
  15. În ciuda restricţiilor TikTok a crescut în SUA, punând probleme serioase în ceea ce priveşte controlul algoritmului său de către China. De fapt, marea problemă a americanilor este aceea că TikTok a reuşit să depăşească  în utilizare reţelele sociale americane, fiind foarte posibil să vedem o acţiune în forţă, gen cea de „limitare” a Huawei pentru a permite întâietatea companiilor Apple şi Samsung, controlate de ideologia occidentală.
  16. Este extrem de probabil să vedem începutul căderii Google. Căutarea pe internet va evolua, astfel încât, cel mai probabil, de noul val va profita Microsoft. Introducerea tehnologiei ChatGPT pentru căutare va reprezenta o trecere masivă la nivelul superior, în care nu se mai caută link-uri, ci concepte.
  17. AI-ul este noul IT. Cei care doresc să beneficiieze de viitorul mega-val ar trebui să se specializeze în AI. De fapt, ceea ce vom vedea anul acesta va fi o extindere teribilă a AI-ului în toate domeniile de activitate. 
  18. Cel mai probabil Rusia şi China vor reuşi anul acesta să treacă peste restricţiile impuse de SUA pe piaţa tehnologiilor înalte. Rusia va prezenta versiunea beta a maşinii sale de litografiat, realizată 100% cu tehnologie rusească, în timp ce China va continua să-şi îmbunătăţească cercetarea şi capacităţile  de producţie a circuitelor integrate. Va fi o explozie de procesoare independente, menite a acoperi cererea din ce în ce mai mare de procesare în vederea implementării diverselor modele AI
  19. Economia de război se va vedea peste tot. Aceasta presupune o diminuare a globalizării şi investiţii pentru repatrierea producţiei. 
  20. Se va accentua tendinţa de diminuare a influenţei centrilor globalişti gen Davos sau păduchelniţa organizaţiilor Soros.

26 de comentarii:

  1. Ar fi bine sa se intample cum zici.
    Dupa 2030 ar fi garantat comunismul, sub o alta forma decat cea cunoscuta. Pentru ca politicile de acum vor fi respinse ulterior, iar boomersii vor fi din ce in ce mai putini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revizitati filmul "DEMOLITION MAN" cu Stalone actiunea caruia are loc in 2032. Am ramas masca cu cita precizie au prezentat mai toate ideile forumului economic mondial transpuse in actiunea acestui film, comic dar si sinistru urmarindu-l acum.
      BB

      Ștergere
  2. A I -ul ! MORALĂ ,DOCTRINĂ Confucianistă + Legile lui Moise .
    Vibrația va fi matematică.
    Vibrația Noului Testament _ LIPSĂ .
    Astfel, VOM AVEA ÎN FOARTE SCURT TIMP Moartea AI -ului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care legile lui Moshe, du-te si pune mana pe carte!

      Ștergere
  3. -prabusirea internetului la unul dintre cele doua echinoxuri (cel mai probabil 9/23)

    -efectele adverse: iunie-septembrie, si mai ales dupa septembrie

    -coronaflu (activarea domeniului prionic al lui Omicron) si coronapox (agent reasortat Omicron + MPV)

    -criza Tether + crize intentionate Binance/real estate HK

    -bond market meltdown

    -UE: aparitia CBDC ca incercare de a evita falimentul economic

    -Asia: pregatirea CBDC acoperite de aur/petrol/gaze pentru control

    2024

    Ophiuchus - Blue Kachina - Inversarea polilor magnetici // Red Kachina - Inversarea polilor geografici geocentrici (deplasarea constelatiilor stelare, in special Ursa Mare/Ursa Mica)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doar India conteaza. Rusia si China sunt natiuni inchise, demografic scad, stau chiar mai prost ca occidentalii. Rusia trebuie sa livreze energie ieftina Indiei. Asta conteaza, mai ales ca avem ceva migrare industrie dinspre China spre India.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. India va conta DACA va cistiga in confruntarea cu vecina sa China in timp ce Rusia trebuie sa reuseasca sa negocieze cu China accelerarea tehnologiilor energetice de virf(salvatoare). Daca nu reuseste, va fi rau.
      BB

      Ștergere
  5. domnule Dan,

    cu cat "fiara" se simte mai urmarita, cu atat ii creste sentimentul ca ar putea fi si "incoltita".
    Si atunci cand "fiara" constata ca "vanatorul", in loc sa se teama de "averismentele" deja lansate de ea, el se apropie si mai tare in loc ca sa se retraga definitiv, atunci "fiara" se va napusti cu certitudine asupra "vanatorului", cu absolut toate fortele ei.

    Daca lumea/populatia planetei chiar vrea evitarea celui de-al treilea razboi mondial, precum si apocalipsa planetara, atunci trebuie sa iasa urgent si masiv in strada, pentru a protesta impotriva liderilor ei "vanatori" de "fiare", care de regula sunt inofensive, dar extrem, extrem de periculoase, mai ales atunci cand se vad atacate sistematic/cu minutiozitate.

    Pentru ca nu "fiara" este vinovata pentru ca vrea sa traiasca, ci vinovatul este "vanatorul", care vrea ca s-o omoare, pentru a-si face din ea un "trofeu".

    Rugati-i deci pe toti politicienii care doresc evitarea razboiului mondial, ca sa scoata urgent si masiv populatia lumii in strada, pentru a cere retragerea imediata a NATO si UE din Ucraina, precum si a sprijinului de orice fel acordat acestui stat terorist pana si cu propria lui populatie, deci lipsit de orice ratiune elementara, precum si de instinctul de autoconservare.

    Daca nu se procedeaza astfel intr-un timp extrem de scurt, atunci nu a mai ramas mult timp, pana la imposibilitatea reversarii reactiei nucleare-in lant, de proportii apocaliptice.

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta afirmatia ta de pe microblog: "Rețineți ce vă spun acum deoarece nu bat câmpii: România e pe lista țărilor promise deja Rusiei."
    Nu ca ma sperie in mod deosebit, (nu vad ce mi-ar face rusii sau poate mai bine sa nu aflu !?) dar oare chiar crezi ca astfel de informatii pot ajunge la noi, muritorii ? Exista vreo garantie ca o astfel de informatie este reala ? Ca nu e doar o intoxicare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. anonimule,

      cum sa fie intoxicare? E doar o concluzie logica/rationala, consecinta a aplicarii sistematice incontestabile, a unor stimuli orientati intr-o singura directie.

      Ce garantie mai vrei? Cand ai de-a face chiar cu "gadilatul cozii dragonului"?

      "Dragonul" se va zvarcoli fara numar, si ne va izbi de jumatate de ori cel putin, cu coada. Desi, e suficient ca sa ne plezneasca doar o singura data, pentru a nu ne mai reveni in veci vecilor in simtiri! Nici macar in Metavers, ca Avatar!

      Ștergere
  7. India, Turcia, chiar si Iran, in caz de revolutie, sunt pe trend bun.
    Sa fii tara in curs de dezvoltare cu populatie in scadere, n-ai nicio sansa. Astea sunt cele din estul Europei, China si Rusia.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai cum ramane cu agenda Globalizarii? Guvernul unic mondial, Parlamentul unic mondial, Jandarmul unic mondial, chestii dintr-astea, apocaliptice...
    Ca din ce scrie in articol nu apare nimic unic mondial (unipolar), ba dimpotriva, e descrisa geneza unui model multipolar al lumii. Sau asa tre' sa se intample inainte de a se uni toti "polii" intr-o forma noua, unica, cu adevarat mondiala...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O observatie fooarte fina, de high end! Uau Laure, ai crescut considerabil in ochii mei! Ai atins esenta! Nu zic mai mult!
      Amza

      Ștergere
    2. @Amza - nu-i cazul de laude. Chiar nu sunt relevante sau importante pentru cineva.
      Pe de alta parte, asta cu globalizarea, ca unic sens al dezvoltarii umanitatii, reprezinta "filtrul" adaugat "ochelarilor" prin care privesc lumea si evenimentele care se petrec intr-ansa, de cand am citit o carte a Pr. Jean Boboc (cea cu transumanismul). Chiar nu stiu ce "minune" mai poate opri hiper-tehnologizarea in intentia ei de a forma un om nou, augmentat dpdv al performantelor fizice, poate chiar si fara de moarte fizica, dar depersonalizat, lipsit de orice putere pe plan spiritual. Adica stiu: doar minunea "imploziei" care intervine atunci cand o civilizatie trece de apogeul dezvoltarii ei tehnologice, materiale.

      Ștergere
  9. Buna ziua.
    Las si eu niste ganduri aici. Va urmaresc de ceva vreme, dar nu v-am incadrat la nicio categorie, si nici nu o voi face. Fiecare are dreptul sa isi formeze si sa isi sustina parerile.
    Nu mi se pare ca postati tarziu, in ideea in care, in anul 2022, aceasta postare o faceati pe 24 Ianuarie.

    https://trenduri.blogspot.com/2022/01/ce-se-va-intampla-anul-acesta.html?m=0

    Si ca o incheiere, v-as invita sa faceti un articol in care sa analizam, retrospectiv, previziunile pentru 2022. Ca sa avem o parere corecta si o analiza completa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi dacă spuneţi că mă urmăriţi, cum se face că n-aţi văzut postarea din decembrie în care fix asta am făcut? :)
      Link-ul e acesta: https://trenduri.blogspot.com/2022/12/ce-fost-si-ce-n-fost.html

      Ștergere
    2. Nu am specificat daca va urmaresc in mod regulat :) Dar puteam sa caut printre articolele dvs., inainte sa scriu comentariul. Nu am facut-o, poate din cauza ca involuntar sau inconstient v-am incadrat, totusi, la o categorie. Mea culpa si scuzele de rigoare.

      Ștergere
  10. Categoric, previziunile nu-s scoase “din puta gandirii” ci sunt urmare a unei corecte evaluari a realitatii inconjuratoare. Nimic de adaugat, nimic de contrazis.

    Intre timp, eu, ca toti altii dealtfel, sunt asaltat de “breaking news”, si la TV pe toate prosturile, si in media de pe net sau de la radioul din masina:

    - “Lumea civilizata a dat o lovitura mortala rusiei, care si-a redus exportul de gaze spre Europa, pana la sub o treime, fata de inainte de inceperea razboiului criminal”. Asta ca si cum ar exista razboaie cu caracter educativ sau de divertisment! Pe rusi, n-am avut ocazia sa-i intreb daca ei au aflat ca au ajuns in rahat, asa ca nu le stiu opinia. Oricum, mie, chestia asta cu “lovitura mortala”, imi suna ca si cum cineva mi-ar spune ca i-a terminat pe unii de la vreo sala de jocuri: le-a lasat tot ce avea el acolo si acum, sa vedem daca reusesc aia sa numere cati bani a pierdut boul!

    - Americanii au inceput usurel sa-si mute baza de la Rammstein in Romania, contra rusiei, si toata lumea zice ca e de bine, ca romanii sunt din ce in ce mai aparati in fata amenintarilor. Lasand la o parte faptul ca nici pana acum n-am aflat cine naiba ne-a amenintat pe noi, toata tarasenia cu transformarea romaniei intr-un portavion american impotriva rusiei, imi pare ca si cum ar veni joianis sa-mi spuna ca, cu cat dam mai rau cu batul prin gardul rusilor (care n-au nimic INCA, cu noi), cu atata suntem mai in siguranta! Oups, am uitat, chiar mi-a zis asa ceva, in discursul impleticit de azi dimineata, cu ocazia primirii cu surle si trambite a “spionilor americani”, ocazie cu care mi-a venit sa vars vazand servilismul pasional, aproape de adoratie pentru “licuriciul strategic”, al cretinului obsedat de vacante pe banii... oricui (nu si ai lui, evident!).



    - Talibanii afgani, au dat publicitatii primele poze si clipuri, cu noul lor super-car MADA 9, facut cum au putut si ei, cu ce motor au gasit, etc. Modest in performante dar chiar arata bine! Avand in vedere ca aia nu fabricau nici macar biciclete, saltul tehnologic facut dupa fuga americanilor de acolo, mi se pare imens si constituie un exemplu extraordinar despre ce poate face o tara FOARTE AMARATA, daca nu-si mai vara americanii cozile lor dracesti, pe acolo! Peste tot in presa “occidentului colectiv”, pe unde am citit/vazut stirea, ea este prezentata mai degraba la mishto dar privind dincolo de cum e prezentata, realitatea e ca desi aparent mica, e o reusita enorma a unei natiuni, posibila doar dupa plecarea americanilor de acolo!


    - In America, o gramada mare de state au adoptat legi care interzic fenomenul “homeless”, unele ajungand chiar la inscrierea faptului de a fi boschetar, in Codul lor penal, ca infractiune! In paralel, in unele locuri deja sunt interzise si in altele urmeaza sa fie interzise, asezamantele sociale pentru ajutorarea celor fara domiciliu, ajutorul de stat pentru ei, fiind deja interzis prin lege federala! Asta, in conditiile in care numai in New York sunt vreo 650.000 boschetari oficial si peste 2 milioane, neoficial...

    Toate astea si multe altele, ma fac sa ma intreb ce, si mai ales CUM, va fi Lumea dupa depasirea fazei actuale (artificial creata). Asta evident, daca va mai fi ceva!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am încredințarea că toate evenimentele vor conduce la ceea ce ilustrează acest clip din anul 1990. El cred că anticipează cel mai bine cursul lumii, problemele ei și soluția care va fi oferită. Difuzați-l toți cei care îl considerați relevant. https://www.bitchute.com/video/o6OQEEF60UTI/

    RăspundețiȘtergere
  12. " China se va limita la operaţiuni de intimidare deoarece nu are curaj să rişte o confruntare directă cu SUA pe modelul Rusiei" ba tocmai asta ar trebui sa faca daca e desteapta! altfel e ca in filmele cu prosti in care "eroul" se bate cu 7 deodata dar nu's cum se face ca aia il lovesc fiecare pe rand si asa 'eroul' invinge; singurele chestii care tre' sa le faca aia care vor sa aiba independenta fata de amerloci sunt "invaluirea" in gheare puternice a petrolistilor din golf, lovitura de stat militara sustinuta din umbra de Rusia urmata de dictatura in Venezuela pentru a impiedica pe amerloc sa ia petrolul venezuelean (doar cu forta armata dar asta inseamna ocupare fatisa a unei tari si atunci de ce sa mai acuzi Rusia ca a ocupat o parte a unei tari care si asa era rusofona daca si uncle SAM a facut la fel !?), o alianta Rusia-China-Coreea de nord pentru a insuma destule focoase si rachete nucle cu raza lunga si a preintampina ca proasta Japonie sa faca jocul amerlocului, si cireasa de pe tort - intrarea Chinei in Taiwan in zorii unei dimineti in triluri de ciocarlie !atunci sa vedem de unde mai ia oil amerlocul si cum isi partajeaza resursele militare alea de le mai are sau nu le mai are, intre mai multe teatre de operatiuni .Acum se vede de ce a fost disperata sua sa falsifice alegerile in Brazilia, pentru ca are resurse cu care sua poate sustine o productie de razboi.A!era sa uit, si cate o "'bomb"onica dulce in Coreea de Sud, Singapore si Germania ca sa destabilizeze productia de cipuri si alte componente utile la razbel.

    RăspundețiȘtergere
  13. Discutam mai demult cu cineva din grup despre cartea Spatiul variantelor scrisa de Vadim Zeland. E interesanta...O sa intelegeti si egregorii si nu o sa va mai ardă sa construiți unul pe net, pentru ca egregorul vostru mental a devenit pragul de sus de care nu mai puteti trece ca sa urcati pe o varianta benefica. O sa înțelegeți si pendulii si multe despre timp si cum ne lucreaza oculta modificand timpul personal.
    Din cauza limitarii mentale se repeta istoria si oamenii nu pot iesi din cercul karmic, lasand mostenire urmasilor acelasi tipar comportamental si acelasi destin de sclavi ai smecherilor din spatele cortinei.
    Fara empatie, lumea rămâne acelasi loc rece si sumbru in care devenim carne de tun in razboaiele nebunilor. Iar mintea nu este empatica. Este doar o unealtă necesara intelegerii. Fara implicare si fapte bune, mintea va fi mereu cenzorul inimii. Fara inima,. mintea e un fel de om beat care merge pe prea multe cărări in acelasi timp, sfârșind in prăpastia iluziei.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, China nu va mai astepta ca sa-i reguleze americanii Taiwanul in locul ei.
    Si isi va face "femeie de casa" din tarfa, prin eliminarea proxenetului global!

    RăspundețiȘtergere
  15. Maria Aurelia,

    Karma este Legea Gravitatiei si viceversa!

    Stai sa vezi cum se rupe curand elasticul tehnologiei - neuronul Inteligentei Artificiale - si-i izbeste pe IT-isti peste tzeste/tigve, de-o sa le rasune golul/vidul din ele!

    RăspundețiȘtergere
  16. Zelenski nu stie cine il ataca!

    Cica il ataca un moroi, un strigoi!
    O holograma!

    Dar care largeste cimitire in Ucraina!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)