sâmbătă, 14 ianuarie 2023

Cum recunoaştem comunismul?


Un imbecil de la Partidul Verzilor - partid de guvernare în Germania - propune introducerea cotelor de CO2 pentru fiecare cetăţean. Cum? Simplu: la începutul fiecărui an ţi se va spune că ai dreptul doar la 3 tone de CO2. Conform estimărilor aceloraşi specialişti care au stabilit cota, omul ar emite în medie 10 tone de CO2 pe an. OK, ce faci când ţi-ai depăşit cota? Cumperi cerificate. Detecţia consumului de CO2 e deosebit de facilă deoarece fiecare obiect sau serviciu pe care-l vei cumpăra are ataşată o anumită cantitate de CO2 emis. Astfel, când ţi-ai atins limita - contorizată strict de portofelul tău virtual - pentru fiecare produs plăteşti şi „codoiul”. Ingenios, nu-i aşa?

Imbecilităţile măsurilor aşa-zis climatice n-au limite. De exempplu, un prostovan de pe la un ONG răsărit de nicăieri - aşa se numeşte ograda lui Soros - s-a apucat să explice doct de ce trebuie interzise aragazele. Spune el - din puţa gândirii - că asta ar fi cauza astmului la copii. Te doare capul! În UE campioni la astm sunt portughezii, cu o incidenţă de aproape 10%. Noi, pe partea cealaltă, avem o incidenţă sub media europeană, de 4.47%, iar consumul de gaz pe cap de locuitor e aproape identic. Poate că nu e relevant consumul de gaz pe cap de locuitor, ci tipul de gătit. Ei bine, aici am o surpriză şi mai mare: în Suedia - locul doi la astm - se găteşte într-o proporţie covârşitoare electric. Trebuie să fii idiot să vezi vreo corelaţie între gătitul cu gaz şi astm. Cu toate acestea, boii apar ca ciupercile după ploaie, mai ales atunci când se dă ordin pe unitate.

De fapt care-i problema? Trebuie justificate cumva măsurile imbecile care se iau. Cum Uniunea Republicilor Socialiste Europene a decis să boicoteze gazul rusesc şi altă sursă similară de energie nu există, pasul următor e întoarcerea costurilor către populaţie. Doar că nu poţi spune direct că ceea ce se întâmplă e un efect al politicilor tale idioate. Exact ca în socialism, oficialităţile Uniunii şi ale statelor componente caută „duşmanul poporului” care, de data asta e „codoiul”, iar pentru codoi noi suntem de vină. 

Ceea ce vor să instituie nemţii - şi probabil se va institui la nivel de UE - convine de minune statelor din ce în ce mai falite. Proştii vor achita noua taxă pe aer, care va ajuta şi la peticirea Bugetelor şi-aşa găurite de „obligaţiile asumate” faţă de Ucraina şi de politica de subvenţii. În acelaşi timp, prostimea va reduce la maxim consumul ca să nu fie pedepsită când ar vrea să facă „excese”(de exemplu o călătorie cu avionul). Şi uite-aşa, mai cu frica de astm, mai cu taxa pe „codoi”, scade şi consumul.

Doar că toate aceste acţiuni trebuie să ne tragă semnalul de alarmă în ceea ce priveşte iminenţa instaurării comunismului. Ştiu că sunt înjurat de mulţi dintre cei care au considerat respectiva perioadă benefică. Însă toţi aceia uită că perioada cu adevărat benefică a României a fost nu cea în care bolşevicii ne-au călcat în picioare, instaurând teroarea şi distrugând realmente ţara, ci cea în care s-a afirmat mai degrabă un naţionalism, socialist-comunismul mergând mai degrabă în virtutea inerţiei. 

De asemenea, există unii care din aversiunea mea faţă de comunism trag concluzia că aş fi vreun susţinător înfocat al marelui capital care, dacă e vorba să spunem lucrurilor pe nume, e finanţatorul comunismului. Chestiunile acestea ar trebui privite mult mai nuanţat şi cu mai puţină încrâncenare pentru a putea fi înţelese. Aşadar, ce este comunismul şi cum îl recunoaştem?

În esenţă comunismul este o ideologie mincinoasă, menită a prelua proprietatea  şi a o plasa indirect în mâinile beneficiarilor săi. Să explicăm: pe toată durata socialism-comunismului din Estul Europei, absolut totul se spunea că e „al nostru”, dar acest al nostru se traducea de fapt prin „al statului”. Astfel, deciziile ultime legate de acea imensă avere a ţării erau luate de insiderii Partidului Comunist, de cei situaţi în punctele cheie. Astfel, cercul intern era de fapt beneficiarul întregii averi a ţării. Ei aveau cele mai bune case, cele mai bune servicii, acces la absolut orice. Restul lumii era obligată doar să muncească şi să nu prea gândească. Era într-adevăr, faţă de acum, o mai mare justeţe socială deoarece toată lumea avea cam aceeaşi avere(apropiată de zero) şi privilegiaţii erau doar o mână de oameni. 

De altfel, obsesia lui Marx pentru clasa muncitoare trebuie înţeleasă ca realitate ultimă a comunismului. De fapt de ce a fost aleasă clasa muncitoare şi nu au fost aleşi ţăranii? Pentru că proletarii erau cei mai jos pe scara socială. Ţăranii tot mai aveau un petec de pământ, în timp ce proletarii nu aveau absolut nimic. Erau sclavi. Iar transformarea clasei muncitoare în clasă conducătoare nu presupune ridicarea muncitorului, ci coborârea întregii societăţi la nivelul proletarului. Aşa trebuie înţeleasă ideologia!

Orice formă de organizare similară, care presupune ştergerea claselor sociale şi eliminarea proprietăţii este una comunistă, iar aici chestiunea nu mai depinde de forma de proprietate. Să vă explic. În momentul în care proprietatea se concentrează la stat sau în mâna câtorva companii, rezultatul e acelaşi. Diferenţa dintre comunism şi fascism este cea a formei de proprietate: la fascişti economia era deţinută de câteva monopoluri în timp ce la comunişti ea era deţinută de stat. Însă esenţa era aceeaşi: sărăcirea omului de rând şi încadrarea sa într-o structură depersonalizantă. 

Există însă un mod pe care l-am mai amintit în ceea ce priveşte recunoaşterea comunismului, anume cel al idealurilor clamate. Comuniştii vor binele colectiv, ceea ce e imposibil de realizat! Mai mult, acel bine colectiv se va dovedi în final un rău generalizat. Vreţi un exemplu? Gândiţi-vă la  colectivizare. Până la colectivizare oamenii se descurcau cum puteau. După colectivizare au murit toţi de foame, iar baza alimentară era reprezentată de ceea ce reuşeau să producă în propria gospodărie. De aceea comuniştii au introdus în final „recensământul animalelor”, pentru a-i forţa pe ţărani să mai dea din animalele crescute în gospodărie(sau din produsele lor). Astfel statul, cu toate pământurile şi combinatele zootehnice în mână, nu reuşea să acopere eficient producţia alimentară a ţării şi era nevoit să apeleze la ţăranii pe care-i desproprietărise. Minunat!

Mai e un lucru bine de reamintit, anume acela că societatea noastră - de la revoluţiile burgheze încoace - a fost una gândită pentru a ajunge în final la comunism. De altfel, acele revoluţii(în special cea franceză) au fost revoluţii eminamente comuniste. Şi s-a văzut bine ce „succesuri”(sic!) au avut!

Aşadar, dacă vreţi să nu mai luaţi ţeapă fugiţi ca dracu de tămâie de cei care vor binele tuturor! Binele colectiv e sinucidere în masă, e teroare. În numele binelui colectiv se petrec toate tâmpeniile pe care le-am văzut sau le vedem. Binele colectiv = comunism! Iată definiţia ultimă!

44 de comentarii:

  1. ''Astfel statul, cu toate pământurile şi combinatele zootehnice în mână, nu reuşea să acopere eficient producţia alimentară a ţării şi era nevoit să apeleze la ţăranii pe care-i desproprietărise. Minunat!''
    Atunci cum plecau sute de vagoane de marfa si tir-uri cu alimente la export ? Cand platea datoria externa. In anii '70 se imputea la propriu mancarea in magazine (nu toata) , plus ca venea si din import (CAER) si nu numai , cea luata pe valuta era numai calitatea I nu ca acum , gunoaie.

    RăspundețiȘtergere
  2. - CE ESTE CÂNEPA ?? -

    1. ,, Un hectar de cânepă produce la fel de mult oxigen cât 25 de hectare de pădure.
    2. Repet, un hectar de cânepă poate produce cât 4 hectare de lemn.
    3. În timp ce cânepa poate fi transformată în hârtie de 8 ori, lemnul poate fi transformat în hârtie de 3 ori.
    4. Canepa crește în 4 luni, copacul crește în 20-50 de ani.
    5. Floarea de cânepă este o adevărată capcană de radiații.
    6 Canepa poate fi cultivata oriunde in lume si necesita foarte putina apa. Mai mult, pentru că se poate apăra împotriva insectelor, nu are nevoie de pesticide.
    7. Dacă țesăturile de canabis se răspândesc, industria pesticidelor ar putea dispărea complet.
    8 Primii fermieri au fost făcuți din cânepă; chiar și cuvântul „KANVAS” este numele produselor din cânepă.
    Canepa este, de asemenea, o plantă ideală pentru confecționarea frânghiilor, șireturilor, genților, pantofilor
    9. Reducerea efectelor chimioterapiei și radiațiilor în tratamentul canabisului, SIDA și cancerului; A fost utilizat în cel puțin 250 de boli precum reumatism, inimă, epilepsie, astm, stomac, insomnie, psihologie și boli ale coloanei vertebrale.
    10 Valoarea proteică a semințelor de cânepă este foarte ridicată iar cei doi acizi grași conținuți în ea nu pot fi găsiți nicăieri altundeva
    11. Canepa este chiar mai ieftină de produs decât soia.
    12. Animalele hrănite cu canabis nu au nevoie de înlocuiri hormonale.
    13 Toate produsele din plastic pot fi fabricate din cânepă iar plasticul de cânepă este foarte ușor de redat în natură.
    14. Dacă caroseria unei mașini este făcută din cânepă, aceasta va fi de 10 ori mai puternică decât oțelul.
    15. Poate fi folosit și pentru izolarea clădirilor; durabil, accesibil și flexibil.
    16 Săpunurile și cosmeticele pe bază de cânepă nu contaminează apa, deci este complet organică.
    Producția era obligatorie în America secolului 18 și fermierii care nu produc erau închiși. Acum, însă, s-au întors tabelele. DE UNDE?
    -W. R. Până în 1900, Hearst deținea ziare, reviste și mass-media în America. Aveau păduri și produceau hârtie. Dacă hârtia era făcută din cânepă, putea pierde milioane.
    - Rockefeller a fost cel mai bogat om din lume. Avea o companie petrolieră. Biocombustibilii, uleiul de canabis, desigur, erau cel mai mare dușman al ei.
    -Mellon era acționar majoritar la Compania Dupont și avea un brevet pentru producția de materiale plastice din produse petroliere. Și industria canabisului și-a amenințat piața.
    - Apoi, președintele Mellon Hoover a devenit secretar al Trezoreriei. Numele mari despre care am vorbit au decis în ședințele lor că canabisul este inamicul.
    Și a fost șters.
    Pădurile sunt tăiate pentru producția de hârtie.
    Numărul otrăvurilor și tumorilor cu pesticide este în creștere.
    Apoi ne-am umplut lumea cu deșeuri de plastic, deșeuri dăunătoare. ,, https://t.me/OmulDinNordForever

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai fumat? Eu nu, dar am trecut pe langa fumatori.PUTE! In rest citat lung, subiectiv , consumator de timp (l am psrcurs din 2 in 7) de la o sursa ghiveci.Gen reclama la ceaiuri de slabit. Cancerul nu il vindeca??

      Ștergere
  3. Se atinge maxim de populatie prin 2050. Capitalismul bazat pe consum e pa.
    Uite la rusi, oligarhii se bucura de resurse, restul de moarte sau saracie.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Dan, mai clar de atât nu se poate. Un articol foarte bun!
    Bine, urmează clarificări "subtile" și nuanțate din partea 'telectualilor" cu carte. Ăia din ograda lui moș Soros!
    Spor tovarăși! Omul Nou în acțiune!
    Pe mârțoage, căci caii pur sânge nu sunt pentru voi.
    Ăia din ograda lui moș Soros!
    Spor tovarăși! Omul Nou în acțiune!
    Pe mârțoage, căci caii pur sânge nu sunt pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  5. As fi curios daca Germania a restituit României,datoriile istorice ,pe care le avea față de poporul român în urma cotelor de petrol trimise Germaniei și neonorate in armament pentru dotarea armatei române care a fost acuzată pe nedrept de tradare în stepa Calmucă,la Stalingrad și pe retragerea strategică de după!!! In primul rand Germania să-și achite datoriile față de alte popoare apoi sa le pună impozit pe prostie(aerul nu este produs de un partid anume-Partidul Verzilor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. valhallas ceea cevrei tu se va infaptui la Sfantul asteapta, adica atunci cand Germania independenta va trebui sa dea socoteala pentru actiunile ei. Ceea ce vedem astazi sub numele de Germania, este o colonie AMERICANA care nu va datoreaza NIMIC, nici voua romanilor si nici prostilor polonezi care si ei au mari pretentii de la "Germania", pretentii care cred ca au la baza vina lor exclusiva pentru inceperea WW2, ...dar dupa cum se misca treburile, tot ei polonezii vor fi vinovatii principali pentru inceperea WW3 intre lumea fascista occidentala si Rusia aliata cu China!

      Ștergere
  6. Binele colectiv = sinuciderea colectivă, pardon, vaccinarea obligatorie.

    Binele colectiv = dispatiția numerarului, asta însemnând controlul total.

    Nu vrei vaccinare, pac dispar banii care îi deții virtual.
    Nu vrei mașină electrică, pac ți se confiscă banii virtuali.
    Nu vrei cipare, pac ți se taie accesul la banii virtuali.
    Nu vrei să te înrolezi pentru a ucide oameni care nu numai că nu ți au făcut nici un rău, dar nici măcar nu i ai văzut vreodată, pac, ești declarat dușmanul celor care vor ,,binele'' tuturor.

    P.S.
    Vedeți că deja sunt multe luni de când s a aprobat a patra doză a ,,salvatorului'', e păcat să nu fiți la zi cu ea;nu de altceva, dar trebuiesc protejați nepotul, bunica și măciuca.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Binele mai mare" era clamat cand urlau sa ne vaccinam ! Individul sa se vaccineze ca sa nu infecteze pe altii si astfel toata societatea sa ramana sanatoasa ! Mai mare mizerie nu exista. Binele societatii este atunci cand fiecarui individ ce o compune ii merge bine, nu mizeria ca facand rau la toti indivizii, in final societatii ii va fi bine ! Adica vaccinarea cu forta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Totul absolut corect, cu o mica, de fapt, cu o mare exceptie: “Aşadar, dacă vreţi să nu mai luaţi ţeapă fugiţi ca dracu de tămâie de cei care vor binele tuturor!”

    Unde sa fugim? Chestia asta cu “vrutul binelui colectiv”, e cam peste tot pe unde-ar putea fugi vreunul din zona noastra! Ma indoiesc ca s-ar gandi cineva serios sa fuga in Somalia, Vietnam, Rusia sau Bangladesh, unde statele isi cam vad de “business-urile” proprii si sunt prea putin interesate de “binele colectiv” (inca, dar nu pot estima pentru acolo, cat mai dureaza pana se “alinieaza” si ei)!

    Mai mult, haidem sa ne uitam la elvetieni, nemti, nordici, englezi si la muti altii, care, cand s-a propus limitarea temperaturilor in case la 19 Celsius, in numele “binelui colectiv”, toti au sarit in sus ca e prea mult si ar fi Ok si mai jos! Sau la berbecii de peste tot, care au renuntat la masinile clasice si care deunazi, mai ales prin America si Canada, au murit inghetati in super-masinile lor electrice, pentru ca autonomia “iarna, nu-i ca vara”! Iar exemplele, pot continua la infinit, in nota asta!

    Asa ca da, putem fugi de cretinii din “administratia” romaniei dar ar fi un soi de “am scapat de dracu’ si-am dat de ma-sa”!

    Aaaa!!! Era vorba de alegeri, de procesul electoral, mai precis? Sa fim seriosi, chiar mai crede cineva ca procesul electoral pe undeva, pe lumea asta, e altceva decat praf in ochii prostilor?

    In Romania, cat sunt manele, cat poate afla “rumanu’ “ cum e treaba cu fratii Tate, cu cine s-a mai imbarligat nu stiu ce “diva”, cati bani a perdut Musk in ultimele 6 luni, e OK, viata merge inainte, o sa punem cartile (ca tot nu ne folosesc la nimic), pe focurile pe care-o sa le facem in mijlocul sufrageriei, ca sa ne incalzim, o sa ne turnam la autoritati vecinii si cunoscutii (ca oricum, ei sunt “aia cu capra”) si o sa injuram justitia ca nu l-a condamnat la moarte pe paraliticul Mario Iorgulescu, pentru accidentul facut acum 100 de ani si o sa incurajam institutiile de forta sa faca abuzuri si mai mari decat cele actuale (evident pana ne palesc direct pe noi, ceea ce nu va mai fi deloc in regula!

    Romanul nu vrea o taxare mai mica a muncii, nu vrea sa-si poata deschide propria afacere fara atata birocratie si control de stat, nu vrea impozite mai mici, nu-si doreste nici un sistem de invatamant sau medical corect si in pas cu epoca, nici macar nu-si doreste sa aiba justitie (pana la una corecta, e un drum prea lung, ca sa ne gandim acolo!). Romanul, are “tatuc” si “ajutoare” si-i e suficient. De ce naiba ar fugi undeva???

    Iar daca ceva scartaie in tara asta atat de tare incat pana si surzii aud, e simplu: Putin e de vina!

    Restul e conspiratie inventata de niste oameni rai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Victimele proaste ale manipularii se recunosc prin faptul ca repeta ca niste papagali aceleasi minciuni care li se baga in cap la televiziunile de tip Gaura Curului lui Soros, gaura la care ei se uita vrajiti in fiecare seara.
      Im acest comtext aflati va rog ca temeperaturile din apartamentele din Elvetis NU scad NICIODATA sub 21 C dar nici nu trec peste 23C in apartanente, si asta nu este numai in apartamentul meu ci in apartamentele tuturor rudelor, prietenilor si colegilor mei de lucru!
      In plus de asta ar fi bine sa aflati ca in Elvetia se discuta de schimbarea presedintelui si de sanctionare extrema a grupului e presa Ringier, pentru ca purtatorul de cuvant al presedentiei a cerut grupului Ringier sa publice minciuni privind vaccinarea , care s-a dovedit a fi extrem de periculoasa pentru intreaga populatie a tarii!

      Ștergere
    2. Robert draga, ai remarci foarte valabile, insa "surpriza emisiunii" care va vine voua elvetienilor impreuna cu toti vecinii vostri, acum in curind nu mai poate fi fentata sau baipasata(sic) folosind statutul de neutralitate folosit cu darnicie pina acum. Si nu este vorba de temperatura din casa( ce bine ar fi daca la asta s-ar rezuma ceea ce vine:)
      Amza

      Ștergere
  9. Desi fo\rte corect comentariul, totusi as face uneleprecizari, si anume ca pina acum NU a fost comunism niciunde pe planeta Terra, dar in curand va fi unul adus nu prin socialismul care in Romania era un socialism nationalist, sub forma prescurtata = Nazism 100%, si DA si nazismul lui Hitler era tot de orientare de stanga, pentru ca partidul nazist al Germaniei se numea Partidul National Socialist al Muncitorilor din Germania = NDSAP. Asa ca in Romania nu se poate vorbi de comunism si nici macar de socialismul clasic ci doar despre dictatura Nazista a lui Ceausescu.
    Macar acum in ceasul al 12-lea cand am trait si nazismul si liberalismul, putem trage concluzia ca si liberalismul este o forma de acumularea bogatiei in mainile celor extrem de bogati, si la final cand totul a fost deja acaparat, se poate trece la Statul unic Mondial stat comunist bazat pe o dictatura fascista care isi propune sa elimine cca 90 % populatia omenirii, fie prin virusi ucigasi, fie prin vaccinuri si mai ucigatoare dar mai ales printr-un mare razboi care a inceput deja si se desfasoara in fata ochilor nostrii. Asa ca am cazut din lac in putz, si am scapat de Dracu dar am dat de tatal sau care este Marele Satan.
    In acest context se poate spune ca socialismul clasic, cel din Jugoslavia, Ungaria, Cehoslovacia au fost net superioare imperialismului satanist bazat pe liberalism, iar faptul ca socialismul are ca scop si binele cetatenilor il putem vedea in Vietnam si China in care prin politici economice viabile si controlate, s-a reusit scoaterea din saracie a cca 1 MILIARD de chinezi care traiesc o viata decenta, dupa modelul socialismului Iugoslav care a fost distrus intentionat ca nu cumva fostele tari socialiste sa-l aplice si astfel aceste nu ajungeau sa fie controlate total de Satanele care doresc sa ne impuna COMUNISMUL de tip FASCIST!
    Conluzi ar fi aceea ca singurul fel prin care poti sa iti pastrezi independenta si sa iti salvezi poporul de urgia turbata a imperialismului fascist si criminal, este ca tara ta sa nu renunte la socialismul care se traia greu din cauza ca era sanctionat si sabotat pe toate planurile, de aceleasi bestii imperialiste care au ocupat nu numai Romania cat si UE, si care sabotau tarile socialiste tocmai ca sa se traiasca greu, ca apoi prezentandule vitrina frumoasa dar mincinoasa a occidentului liberal, popoarele sa se razvrateasca ca apoi aceste bestii folosind tineretul prost prin ONG-uri sa distruga tarile din interior, pentru ca din exterior le distrugeau marile Satane folosind coruptia legata de santaj.
    Ca o sugestie, daca imi pemiteti, v-ar ruga sa faceti o analiza despre problemele lumii liberale in care traim, nu se stie inca cat, pentru ca societatea lor are ca scop principal sa ne lichideze pe toti, ca de exemplu prin generalizarea injectiilor de orice fel a oxidului de grafein care este otrava perfecta pentru cea mai usiasa crima perfecta pusa la cale, tocmai de catre dusmanii "liberali! ai socialismului care nu a incercat niciune sa isi distruga propriul popor, ci doar dusmanii din interior ai acestor popoare, si BINE ca au facut asa...ca uite unde ne duce calea liberal-satanista ... la o MEGA CRIMA impotriva speciei umane!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cum recunoastem pupincuristii oligarhilor? Cum recunoastem criminalii pasivi?

    RăspundețiȘtergere
  11. domnule Dan,

    sunt foarte dezamagit de comentariul Dvs. urmator:

    " ... Gândiţi-vă la colectivizare. Până la colectivizare oamenii se descurcau cum puteau. După colectivizare au murit toţi de foame, iar baza alimentară era reprezentată de ceea ce reuşeau să producă în propria gospodărie. De aceea comuniştii au introdus în final „recensământul animalelor”, pentru a-i forţa pe ţărani să mai dea din animalele crescute în gospodărie(sau din produsele lor). Astfel statul, cu toate pământurile şi combinatele zootehnice în mână, nu reuşea să acopere eficient producţia alimentară a ţării şi era nevoit să apeleze la ţăranii pe care-i desproprietărise. Minunat! ..."

    De ce sunt dezamagit? Pai vreti sa sustineti ca "colectivizarea" in agricultura romaneasca, n-ar fi insemnat de fapt trecerea la o agricultura industrializata/intensiva/de masa, orientata nu doar catre satisfacerea integrala a consumului intern, ci si orientarea agriculturii romanesti catre exportul in/de masa?

    Fix pentru ca asa cum spuneti:

    organizarea individuala a agriculturii, abia reusea ca sa satisfaca nevoile propriei familii, deci ce sa mai ramana pentru confiscare?

    Ratiunea confiscarilor a aparut deci, doar in contextul in care liderii tarii de la vremea respectiva, urmareau ca sa atraga agricultorii cei mai priceputi, pentru a lucra in cadrul exploatarilor agricole mari, proprietate a intregii comunitati.

    Daca liderii "comunisti" ar fi lasat Romania o tara preponderent agrara, cu o agricultura foarte rar performanta la nivel individual (pentru ca oricum, tot doar marile exploatari agricole ale latifundiarilor privati faceau export de grane in Europa) atunci Romania nu s-ar fi putut dezvolta multilateral, deoarece tot "taranu" trebuia sa-si consume viata - si inclusiv familia - in exclusivitate la munca campului!

    Asa ca doar politica de dezvoltare economico-sociala multilaterala a permis "taranului" roman si familiei sale, ca sa ajunga intr-un numar din ce in ce mai mare:

    muncitor, maistru, inginer, economist, invatator, profesor, doctor de familie, doctor specialist, chirurg, chimist, frigotehnist, pilot, macaragiu, navigator, petrolist, militar de cariera, etc.

    Nu mai faceai matale din scoala o cariera, daca ramaneai doar un taran amarat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tovarășu Stoian,
      Trebuia să deschizi gura, să înlături orice urmă de îndoială!!!!
      Ca ai doar 3clase ca trenu o dovedești din prima. Regulile de etichetă spun că INTOTDEAUNA se folosește numele de familie. Doar în familie membrii se adresează între ei cu numele mic.
      Pentru informare, o gospodarie țărănească de 6persoane poate să se susțină tot timpul anului cu 2,5ha, iar o gospodărie de 4-10ha este optimă pentru cel mai bun randament. Sunt cărți de agricultură permanentă care arată cum se poate cultiva pământul în mod inteligent și sustenabil. Una dintre ele se numește " Nebunia aratului", iar alta "Revoluția unui spic de grâu".
      Din păcate nu înțelegi cum a apărut capitalismul și dezvoltarea lui.
      La început, oamenii culegea din natură tot ceea ce aveau nevoie, după care au trecut la cultivarea pământului și creșterea animalelor. Ca să poți construi capitalismul și apoi capitalismul multilateral dezvoltat, ai nevoie să elimini țăranii, respectiv să-i lași fără mijloacele de subzistență, respectiv pământ. Așa ajunge muritor de foame, respectiv proletar, numai bun să fie sclav în fabrică. Singurul lucru pe care poate să - l folosească este propria muncă.
      Nici un țăran care are un petec de pământ nu este dispus să muncească din greu toată ziua și tot anul pentru alții doar pentru ceva de mâncare.
      Dacă n-ai aflat, un țăran lucrează în medie 6luni pe an, mai intensiv primăvara când plantează și toamna când recoltează. Și mai are timp să se bucure de viață.
      Ca sclav, pardon, muncitor, ești obligat să lucrezi pentru alții când și cât doresc patronii, pentru salariul minim pe care sunt dispuși să - l ofere.
      Capitalismul are o problemă, nu poate exista monopol, întotdeauna piața se împarte între cei mai puternici 2concurenti și sunt atâtea domenii de activitate.
      De aceea, comunismul este superior, deoarece este un monopol în toate domeniile ( toate proprietățile sunt de stat) și cei din elita de partid beneficiază de poziția de conducere asupra monopolului.
      Mai citește și ce a scris Paulescu, să înțelegi ce înseamnă monopol economic și modul de acțiune pentru crearea lui în diferite domenii.
      Cât despre agricultura intensivă, a fost necesar confiscarea pământului pentru a folosi o forță de muncă redusă în agricultură iar surplusul de "proletari" să fie obligați să emigreze la oraș pentru a umple fabricile.
      Ca și atunci, acum beneficiază de rezultatele muncii lor tot tovarășii din conducerea de partid și de stat.
      Oamenii care pot să își asigure singuri cele necesare traiului sunt cei mai periculoși, deoarece sunt independenți, harnici și sunt în stare să gândească independent.
      Cum este proverbul, este suficientă o maciuca la un car de oale.

      Ștergere
    2. si inca ceva toa`su anonim!

      " ...Oamenii care pot să își asigure singuri cele necesare traiului sunt cei mai periculoși, deoarece sunt independenți, harnici și sunt în stare să gândească independent ...."

      Or fi cei mai periculosi, dar ei sunt si extrem de rari-putin numerosi, adica: exceptii, deci:

      ei nu prezinta niciun fel de riscuri pentru MASA=MASE, decat ca pura halucinatie!

      Cu "intelectuali" = "oameni de stiinta" de-astia, marginiti-limitati la ambele "capete", adica: atat la SUFLET, cat si la SPIRIT,

      s-alege prafu` si pulberea !

      Lucesc intens o clipa in Intuneric, si atat! Nimic mai mult!
      Stralucirea lor se spulbera/imprastie/disipa imediat simultan cu Intunericul, odata cu aparitia Luminii Divine!

      Nu doar ca exista viata si fara "intelectuali" = "oameni de stiinta" marginiti/limitati la ambele "capete", ci chiar este si o viata buna!

      Ștergere
  12. Dane, trebuie sa te contrazic. Oricât de ciudat ar părea, terenurile comasate produc infinit mai bine decât cele fărâmițat e și asta o spun din proprie experienta. În perioada post 1965, agricultura românească a funcționat ok, acum merge și mai ok, acolo unde sunt suprafețe comasate și interes și pricepere. Daa nu se reușea hrănirea populației era din motive de confiscare a uzufructului, nu di n lipsa de producție. Pana la urma, comunismul comjnternist a fost sclavie direct, iar cel național ceva mai soft, dar tot sclavie, cum e și normal atunci când e vorba de in teres național. Fără mana forte nu merge nimic. Nici la armata nu lupta nimeni de drag, de fapt.

    RăspundețiȘtergere
  13. Miliardarii, corporațiile globaliste vor deține totul: case, fabrici, ferme, mașini, mobilier și cetățenii obișnuiți vor închiria ceea ce au nevoie – dacă scorul lor de credit social le permite...aasta este comunismul ! https://t.co/jM2nCLt3sD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Donisroi,
      Nea Caisa senatorul din clip nu face altceva decit sa puna paie pe foc. Cum este posibil sa ai doua sisteme financiare(bogatie/saracie(digital)) care sa ruleze in paralel, una pentru elite si alta pentru saraci? Ia mai gindeste-te!
      CC-istii din Primaverii a lui Nea Nicu acumulau lingouri si valize de bani pentru ca EXISTA VESTUL!!! care le furniza cu darnicie aceste cadouri si carti de credit Unlimited(stiau ei de ce!). In schimb acum daca vestul va fi socialist-DIGITAL, oare cum vor putea supravietui cei din 1% cu "mobilele" lor( asta chiar mi-a placut :)). Poate voiai sa spui sacii de briliante, Kilele de Platina si Aur, tablourile renascentiste din caselel lor :))
      BB

      Ștergere
  14. Traim in plin fascism desavarsit. Statele sunt forme fara fond. Statele sunt subordonate bancherilor si corporatiilor, iar politicienii sunt doar niste clovni-marioneta.
    Fascismul actual ascuns dupa un discurs fals social nu este comunism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o struto-camila ,un ghiveci ideologic ce se hraneste din slogane gen BBB!

      Ștergere
  15. Fascismul este o adunatura de monopoluri care se fac stapini pe tari. Corporatiile au devenit mai tari decit tari intregi. Banul vorbeste nu sarantocul care vrea sa supravietuiasca. Si este mai complicat pentru ca elita conducatoare modeleaza gindirea maselor pentru ca sa nu se simta amenintata cu pierderea privilegiilor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum se furnizeaza “hrana” pentru prosti, ca tot e vorba de “comunismul” occidental, in expansiune:

    https://www.wall-street.ro/articol/Social/293368/daca-toata-lumea-ar-reduce-temperatura-din-case-cu-un-grad-ue-ar-economisi-gaze-aproape-cat-consumul-anual-al-romaniei.html

    “Studiul” cel mai tare, citat de Super-Serioasa-si Prea Cinstita-Pubicatie “Wall Street Journal” (filiala Romania), este cel “realizat” de cele doua Imense Institutii de Cercetari, E.on (companie germana din domeniul energiei) si Kantar (companie care se ocupa de sondaje de opinie, dupa cum zice pe site-ul lor).

    Deci tari nene, astept cu nerabdare studiul facut de Asociatia Macelarilor Amatori, Sindicatul Reparatorilor de Lifturi si Uniunea Macaragiilor in colaborare cu celebrii savanti sorosisti Bogdan Chireac, Marius Pieleanu si Monica Macovei, privind evolutia Covid in urmatorii 416 ani, nu de alta dar sa stiu din timp ce masuri sa-mi iau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun articolul recomandat. Urmează fix aceeași rețetă de propaganda silențioasă.
      Un "troll" invizibil al "noi ideologii" care descrie hiperpozitiv, si ascunzând aspectele negative si ireversibile ale "inteligentei artificiale" care se dorește a înlocui "gândirea si individualitatea" omului, pentru un sistem de gândire colectiv, pentru binele tuturor , gândit de o entitate AI, in spatele căreia se afla un grup de oameni vânduți adevăratului autor....lucifer!
      Citez din articol gândirea pozitiva a IA care vrea sa ne înlocuiască individualitatea fiecăruia cu un fel de aviditate(1) fals perceputa a tuturor oamenilor, de parca fix noi ne dorim așa ceva, dar se presupune ca dorim: "Reducerea temperaturii în case ar avea ca urmare și reducerea dependenței UE de importuri, mai ales cele de gaze rusești."
      După care entitatea IA ne cearta, baga frica(2) in noi : "temperatura medie din dormitoarele românilor este de 22,3 grade Celsius, în vreme ce germanii stau la 18,2 grade".
      După care îl face pe ministrul Energiei de la noi un reacționar si trebuie de urgenta(3) făcut ceva dar nu face.
      Deci baga si urgenta(3), după frica(2) si aviditate(1).
      Observați cat de subtil se inserează in mințile noastre ca părere proprie. A apăsat fix pe cele 3 butoane invizibile. Oare cate sute de astfel de articole schimba părerile oamenilor in societate in mod invizibil?

      Ștergere
  17. Pana la urma, daca tot vorbim de "binele comun", n-ar fi mai corect ca din solidaritate, aia vreo 85 de milioane de nemti sa-si reduca temperatura in case cu vreo 5-6 grade iar industria germana sa-si reduca asa, cu vreo 15-20% consumurile energetice, ca s-o duca toata UE mai bine, si sa ne lase pe noi in durerea noastra? SI daca mai renunta si la basinile de la masa, ce mai, am rezovat-o si cu stratul de ozon!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imperiile sunt o prostie. E greu sa guvernezi si o singură tara, o comuna, un oras...Cum sa poti guverna un imperiu numit UE? Suntem diferiti, avem moduri diferite de a percepe Binele sau Raul, cum sa ne putem armoniza cu niște nebuni ce s-au cocoțat in varful unei piramide si care judecă precum Procust?
      Nu văd decât o singura solutie: sa ne imaginăm ca UE nu exista si sa ne revenim la doaga noastra, sperand ca si acest imperiu sa facă bum, trosc, pleosc! Si va face. Inevitabil. Pentru ca varful piramidei e corupt. Istoria ne-a pregatit sa rezistăm si sa ne adaptăm.

      Ștergere
  18. Eu din ce-am citit am tras două concluzii personale. 1.Verzii (aka USR la noi) = Roșii; 2. "Binele" colectiv, deci și vaccinarea colectivă, e un deziderat comunist. Rezultă: Vaccinism = Comunism. Mai bine mort decât comunist!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU, mai bine un comunist mort!
      Luați vaxx, este sigur și eficient! Reduce amprenta de carbon și luptă împotriva încălzirii globale sau schimbărilor climatice.

      Ștergere

  19. Gonzalo Lira:
    "Știți de ce se vorbește dintr-o dată despre cât de proaste sunt sobele pe gaz și încălzirea pe gaz în general?

    Sancțiunile UE au tăiat gazul rusesc ieftin. Așa că producătorii americani de gaz încearcă să reducă consumul din SUA pentru a vinde gazul în UE la prețuri foarte mari."

    https://twitter.com/GonzaloLira1968/status/1613570978314948608

    RăspundețiȘtergere
  20. The Marxist effect:

    https://twitter.com/JPSVoltaire/status/1609680150165344256

    https://westernrifleshooters.us/wp-content/uploads/2023/01/image00000334-768x1008.jpg

    https://twitter.com/ronaldarellanom/status/1609773584037167104

    RăspundețiȘtergere
  21. Unul care a avut incredere in stiinta. Si in medici. Si in politicieni. Si in jurnalisti...
    "Sunt un bărbat de 48 de ani, cu multiple cheaguri de sânge în plămâni, tahicardie ventriculară, neuropatie vasculară larg răspândită, am nevoie de îngrijitori care să mă spele și să gătească pentru mine. Înainte de vaccinul vostru aveam o carieră de succes, eram sănătos. Iată ce mi-a făcut vaccinul vostru "sigur"."
    https://twitter.com/healthbyjames/status/1613324605074071553

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i adevarat nu numai in astia a avut incredere ci a cedat presiunilor si din partea:
      Parintilor, frati, surori, COPII, colegi de servici, gastile cu care facea petreceri, sefi derbedei si agresivi...astia reprezinta "camasa apropiata de piele"

      Ștergere
  22. Pana si capitalismul aplicat e o forma subtila de comunism ! Va recomand Simfonia Rosie a lui Rakovski !

    RăspundețiȘtergere
  23. Da, Dan. Vino azi la Bellu, la ora 12 la mormântul lui Eminescu şi vei vedea că mişcăm, nu tăcem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Din pacate n-am fost prezent, dar ati fost vazuti! V-am remarcat!
      Va stimam si va iubim pentru devotament, si daca data viitoare faceti mai multe invitatii de genul asta, ne vom alatura voua fara discutie!

      Am vizionat si emisiunea de pe realitatea TV dedicata lui Eminescu cand cea mai multa lume doarme, dupa ora 23, precum si foarte scurta, dar mai ales confuza. As fi vrut sa le transmit la finalul emisiunii, urmatoarele versuri din Scrisoarea I:

      " ... Şi când propria ta viaţă singur n-o ştii pe de rost,
      O să-şi bată alţii capul s-o pătrunză cum a fost?
      Poate vrun pedant cu ochii cei verzui, peste un veac,
      Printre tomuri brăcuite aşezat şi el, un brac,
      Aticismul limbii tale o să-l pună la cântari,
      Colbul ridicat din carte-ţi l-o sufla din ochelari
      Şi te-o strânge-n două şiruri, aşezându-te la coadă,
      În vro notă prizărită sub o pagină neroadă.
      Poţi zidi o lume-ntreagă, poţi s-o sfarămi.. orice-ai spune,
      Peste toate o lopată de ţărână se depune.
      Mâna care-au dorit sceptrul universului şi gânduri
      Ce-au cuprins tot universul încap bine-n patru scânduri..
      Or să vie pe-a ta urmă în convoi de-nmormântare,
      Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare..
      Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
      Nu slăvindu-te pe tine.. lustruindu-se pe el
      Sub a numelui tău umbră. Iată tot ce te aşteaptă.
      Ba să vezi.. posteritatea este încă şi mai dreaptă.
      https://www.versuri.ro/w/8ad2

      Neputând să te ajungă, crezi c-or vrea să te admire?
      Ei vor aplauda desigur biografia subţire
      Care s-o-ncerca s-arate că n-ai fost vrun lucru mare,
      C-ai fost om cum sunt şi dânşii.. Măgulit e fiecare
      Că n-ai fost mai mult ca dânsul. Şi prostatecele nări
      Şi le umflă orişicine în savante adunări
      Când de tine se vorbeşte. S-a-nţeles de mai nainte
      C-o ironică grimasă să te laude-n cuvinte.
      Astfel încăput pe mâna a oricărui, te va drege,
      Rele-or zice că sunt toate câte nu vor înţelege..
      Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
      Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale -
      Astea toate te apropie de dânşii.. Nu lumina
      Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
      Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
      Într-un mod fatal legate de o mână de pământ;
      Toate micile mizerii unui suflet chinuit
      Mult mai mult îi vor atrage decât tot ce ai gândit. "

      N-ai cum sa nu plangi in hohote, citind printre lacrimi:

      " ... Dar afară de acestea, vor căta vieţii tale
      Să-i găsească pete multe, răutăţi şi mici scandale -
      Astea toate te apropie de dânşii.. Nu lumina
      Ce în lume-ai revărsat-o, ci păcatele şi vina,
      Oboseala, slăbiciunea, toate relele ce sunt
      Într-un mod fatal legate de o mână de pământ... "

      Ștergere

  24. "Un imbecil de la Partidul Verzilor - partid de guvernare în Germania - propune introducerea cotelor de CO2 pentru fiecare cetăţean. Cum? Simplu: la începutul fiecărui an ţi se va spune că ai dreptul doar la 3 tone de CO2. Conform estimărilor aceloraşi specialişti care au stabilit cota, omul ar emite în medie 10 tone de CO2 pe an. OK, ce faci când ţi-ai depăşit cota? Cumperi cerificate."

    DD, harta ta mentala este diferita de harta mentala a unuia dintr-un partid verde.
    Vezi aici despre hartile mentale, explicat pe intelesul tuturor si n-o sa te mai miri atata ca broasca nu are nivelul tau de înțelegere. Dimpotriva, vei avea grija ca broastele sa nu-ti inunde si spatiul tau mental!😃

    https://youtu.be/1kUaSqFd4fM

    Știți care este harta mentala a românilor traiti prea mult in comunism?
    Asteapta sa li se dea, sa li se faca, dintr-un centru unic ce ne coordoneaza pe toti. Pentru unii este tătuca Ceausescu. Pentru altii, tătuca Hitler, Stalin si alti despoti luminati. Pentru unii este Insusi Dumnezeu ce este obligat sa sacrifice periodic un Fiu pentru binele colectiv al oilor.



    RăspundețiȘtergere
  25. https://luminaadevarului.com/2023/01/15/interviu-cu-charlie-ward-despre-qfs-noul-sistem-financiar-quantic-este-aici/?fbclid=IwAR0FAQXZGc7dB_A2NpPcENBHwnhe5epBkfHJpHsg4kNKzJ3fE2bsTMN5_zo

    RăspundețiȘtergere
  26. Deocamdată Estasia tine aproape, sa vedem de partea cui intra cand o fi "platita" mai bine, Maciuria si/sau Taipei, gen.
    Pt un guvid mic mijlociu si local, cred ca opțiunea, dacă o are, e clara.Sau soarta e mai putin crunta... In Eurasia si , respectiv, in Estasia, Partidele Interioare sunt locale.In Oceania ,nu.

    RăspundețiȘtergere
  27. Rakvski, de altfel un uriaș dusman al Neamului Romanesc, recunoaște ca inclusiv ei, criminalii cominternisti, sunt dirijați de "aceia"....prin urmare, nu exista comunism sau capitalism sau feudalism, exista lumea de aici, care aparține diavolului, de aceea nu trebuie bătut capul cu ea, suntem doar in trecere pe aici. Dumnezeu ne-a avertizat foarte clar asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu I a "aluia" lumea asta-ca doar n-o *predat-o* Creatorul în mana Rasculatului.Doar îl tolereaza-si pe adepții lui-pana la adevărată MareResetare : Iată,Eu fac toate lucrurile noi !
      Pana atunci, strângem din dinți și ținem legătura cu Creatorul.Cine răbda pana la sfârșit, va fi salvat.

      Ștergere
  28. Alio,

    sociopatii individualisti???

    "O mana se spala pe cealalta, si apoi spala amandoua obrajii!"

    Ce rost mai au cei din jurul vostru daca: voi vreti doar ca sa va bucurati/profitati mai mult de ei, decat pot profita si ei de voi?

    O "vita" neingrijita, ii ofera "stapanului" mai multa scarba decat satisfactie!

    Deci: aveti grija de "turma" la fel dupa cum aveti grija de voi insiva, daca chiar vreti ca sa ramaneti sanatosi cu totii!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cu tot respectul domnule Diaconu, dar dvs v-ați format o părere greșită despre ce înseamnă fascismul din presa mainstream și din istoria scrisă de învingătorii din WWII.


    https://nationalvanguard.org/2012/08/what-is-fascism/

    https://nationalvanguard.org/2015/06/dr-william-pierce-on-the-difference-between-national-socialism-and-fascism/

    https://nationalvanguard.org/2018/09/national-socialism-and-the-laws-of-nature/


    https://nationalvanguard.org/2022/10/100-years-ago-today-how-mussolinis-march-on-rome-saved-italy/

    https://nationalvanguard.org/2017/11/maurice-bardeche-on-what-is-and-is-not-fascism/

    https://nationalvanguard.org/2020/06/multifaceted-fascism/



    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)