vineri, 13 ianuarie 2023

Universul orwellian în desfăşurare


Sunt aproape două zile de la căderea Soledarului şi media occidentală minte cu neruşinare. De fapt care-i problema? O singură picare în zona frontului face ca întreaga structură să cadă precum cărţile de joc. Bahmutul practic urmează să fie pus „pe sigilare”, întrucât mai e foarte puţin până la înconjurarea sa totală, exact pe model Soledar. Ruşilor le va rămâne doar să măcelărescă la cei prinşi acolo care nu se predau, în condiţiile în care aprovizionarea ucraineană nu mai e posibilă. Însă, aşa cum estimam în articolul de ieri, ţinta principală a ruşilor a devenit Siversk-ul. 

Vesele şi Rozdovlica - două localităţi mici, dar esenţiale pentru menţinerea liniei ucrainene a frontului - au picat în cursul zilei de ieri fără prea mult efort, deschizându-se frontul pentru un atac dinspre sud al trupelor actuale. În est este localizată o forţă rusească, aşteptând de aproape patru luni declanşarea operaţiunilor. Iar de-aici urmează Lîmanul ca zonă intermediară pentru a porni atacul spre Slaviansk şi Kramatorsk, care probabil vor fi atacate „la pachet”. 

Treburile însă nu sunt staţionare. Minciunile occidentale în legătură cu situaţia frontului au loc pentru a da răgaz americanilor să reorganizeze armata Ucrainei. Pierderile masive au condus la înrolări cu japca pe teritoriul ţării. Nu se mai ţine cont de vârstă, de sex sau de starea de sănătate. Tot ce se prinde e trimis la înrolări. Americanii au preluat, în premieră, trupe ucrainene pentru a le pregăti. Pentru cesă le pregătească?

După eşecul „operaţiunii surpriză” asuppra Doneţkului - de care doar subsemnatul şi câţina „conspiraţionişti” am mai scris - se doreşte un mare atac organizat 100% de americani, unul în care nu va mai exista niciun dubiu asupra naturii adevărate a războiului, anume NATO contra Rusia. Americanii nu donează doar vehicule de luptă, acestea vor veni inclusiv cu echipaj! E o premieră. Desigur, oficial, cadrele NATO care vor fi implicate acolo îşi vor da demisia din armatele lor, doar ştim bine cum s-a făcut şi până acum. 

Antrenamentele efectuate de trupele NATO în Anglia şi-n restul ţărilor de pe continentul European s-au făcut pentru dezvoltarea capacităţii de luptă în zona urbană. De aceea cele mai mari încleştări pe care le vedem sunt în localităţi. Acum însă, americanii pregătesc un război în câmp deschis, cu tot arsenalul specific. Va fi o luptă crâncenă, în care probabil se va desemna câştigătorul. Şi, în funcţie de câştigător, vom avea viitoarea configuraţie a lumii.

Observăm limpede că atacul care se dă asupra Rusiei este „partea nerezolvată a celui de-al Doilea Război Mondial”. Americanii şi-ar fi dorit încă de atunci să „pacifice” URSS, doar că erau două elemente potrivnice: pe de o parte oboseala teribilă a trupelor care, după înfrângerea Axei nu mai aveau nici miză şi nici putere pentru a continua lupta, iar de partea cealaltă necesitatea continuării „experimentului comunist”. URSS-ul de atunci şi-a întins tentaculele peste între Estul Europei. Motivul e simplu: avea nevoie de o centură de siguranţă. Centură distrusă de configuraţia politică de după 1989. Teoretic, după schimbarea regimurilor politice, URSS/Rusia nu mai avea nevoie de o centură de siguranţă, însă, după cum se vede în prezent, SUA nu şi-a ţinut promisiunea, iar acum Rusia luptă pentru propria existenţă. Iar din această luptă s-a ajuns ca Rusia să migreze politico-economic spre Asia, integrându-se noului centru de greutate mondial căruia îi adaugă propria greutate.

Teoretic avem o luptă de frontieră între două blocuri politice. Pe de o parte SUA şi Occidentul - reprezentând trecutul care încă se află la putere - şi Orientul, tânărul voinic aflat într-o ascensiune fulminantă. Voinicul solicită dărâmarea lumii actuale care a devenit unipolară printr-o fraudă a SUA - aceea de nerespectare a tratatelor în vigoare. Iar principala sa solicitare este revenirea la lumea bi-polară care să fie spartă într-una multipolară. Se va întâmpla asta? Probabil că, în final, aşa vor arăta lucrurile. Doar că nu este bine!

Din punctul de vedere al SUA şi al Occidentului, lumea va fi mereu condusă de ei. Astfel, în ciuda aranjamentelor multipolare pe care le vor face orientalii, acestea vor funcţiona doar în înţelegerea lor. De fapt vom avea o lume bipolară, în care Occidentul stă pe o parte şi Orientul în cealaltă. Şi astfel vom avea Orientul organizat tiranic luptând împotriva Occidenului organizat democratic tiranic. Iată perspectiva orwelliană care ni se arată în faţa ochilor: două tiranii divergente care-şi vor disputa perpetuu lumea. 

Unde vă simţiţi mai bine? Înainte de a da răspunsul gândiţi-vă la câteva elemente care sunt clare: suntem aşezaţi pe graniţa dintre cele două lumi, nu aparţinem nici uneia şi nici celeilalte. Aşa suntem de când lumea şi aderarea noastră la oricare dintre „platformele” istoriei a rezultat ori într-o împărţire a noastră, ori într-o cotropire totală de către duşmani. Când vom avea puterea să punem punct?

24 de comentarii:

  1. Concluzia finală este cea mai realistă prezentare a poziției noastre geostrategice ca stat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Subiectul trebuie dezvoltat. Marile puteri vestice nu existau fara jaful coloniilor. Pentru sua si vestul Europei restul lumii sint cazuti din copaci numai buni de smuls si Carne de tun in razboi. 1984 Orwell e realitatea pe care politicienii vestici cumparati ne o ofera. Newspeak sau noua vorbire corecta politic. Dolarul e privat dat in chirie guvernelor. Toata cearta e pe bani Familia Rockefeller e stapinul americii rothchilzii stapini in europa si Israel. Sclavagismul modern e inca la moda dar unii nu mai vor hirtie tiparita fara valoare pentru resurse.

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,Când vom avea puterea să punem punct? ,, Niciodata...cu o clasa politica care este 100 % penetrata /corupta si idioata...ca acum ! Trebuie sa treaca 2-3 generatii care sa aiba ca suport alt fel de a face educatie...copiilor nostri ! Eu personal nu as accepta ca un ciolacu,ciuca sau iohanus sa faca educatie nepotilor mei in situatia in care ar fi invatatori sau profesori...Niciodata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă niciodată nu veți accepta ca asemenea indivizi să facă educație copiilor copiilor noștri, ce veți face?
      În primul rând că acești indivizi nu beneficiază de 9 vieți pe acest pământ. Așadar, copiii copiilor lor ar trebui să facă educație copiilor copiilor noștri.
      " Aiasta nu se poate, boierule!"
      Niciodată!

      Ștergere
    2. Pe Colacu (tziganu de la Buzau) nu l-ai angaja nici sa-ti dea curpapir la WC-ul public, pe tziganu de la Sibiu (cred ca se stie el) l-ai angaja ospatar la Mamaia sa-i serveasca pe manelisti, iar pe Dr. Cuca l-ai pune priministru la unguri sa le faca si lor bine.

      Ștergere
    3. Nu e nevoie de 2-3 generatii daca se trezesc parintii...
      In prezent, sunt cativa romani ce incearca sa schimbe ceva in educatia copilului, adaptandu-se la copilul actual, deloc dispus sa inghita dogme sau teorii. Se spune ca sunt copii veniti din planurile foarte inalte ale Universului. Adica, copii fara karma pe pământ si care se plictisesc ingrozitor intr-o scoala in care profesorul de religie il pune sa toceasca partile componente ale vesmantului preoțesc ( 😃).
      Este ca si cum ai vinde castraveti la gradinari, pentru ca acesti copii vin din planul Creatorului si stiu la 2 ani cât nu a invatat o oaie ce toceste la infinit aceeasi carte o viata intreaga.
      Ar fi modelul propus de dl Florin Colceag:

      https://www.floriancolceag.ro/viziune/
      Se pare ca a trimis multe mailuri pe adresa ministrului Campeanu, dar obedientul sistemului ce ne joacă pe toti in picioare, pe pamanturile noastre, in tara mostenita de la stramosi, nu s-a catadicsit sa raspunda. De ce? Pentru ca tot mediocrii au dat odata raspunsul: daca vin altii mai inteligenti, noi ce vom face?
      Obedientii se tem de creativi, asa cum masonii s-au temut de Eminescu, sau cabalistii s-au temut de Petre Culianu, ucigandu-l ca sa nu ajunga prea sus in sistemul corupt si sa nu le inteleaga smecheriile.
      Obedientul este Salieri care l-a invidiat pe Mozart. Obedientul e masonul care isi vinde tara daca seful masoneriei lui i-o cere. Iar sefii masonilor nostri sunt cand prin Austria sau Germania, când prin America sau Rusia...Deci, nu lucreaza pentru Romania!
      Am mai citit si despre un model educational propus de catre numerologi in lucrul cu copilul. Cred ca se ocupa dl Anatol Basarab de asta. Nu stiu ce sa zic..
      Vom vedea.
      Mie imi place si modelul ieromonahului Savatie Bastovoi, care intelege copilul traumatizat de lumea asta nebuna si propune intoarcerea cu copilul in natura.
      Cred ca pe undeva toate aceste modele se ating. Poate va iesi ceva bun din asta.
      Copilul cu multe moase ramane nemoșit. Atatia " destepti" ce s-au perindat pe la ciolanele din ministerul educatiei si restul ministerelor ne-au adus in starea de oameni ametiti care nu mai stiu cu cine sa voteze.
      Ce puteti face fiecare dintre voi?
      Iubiti-va copiii, lasati-i sa puna intrebari, jucati-va cu ei, scoateti-i in natura, cititi-le povești. Si fiti modele de urmat. Doar cu cuvinte nu se creste un copil. Copiii văd prin noi. Ne scaneaza si stiu când suntem farisei si una zicem, alta facem. Si fiti convinsi ca nu isi vor lasa parintii limitați sa-i spele pe creier!

      Ștergere
    4. Dl Colceag e personalitate accentuată, deseori așa e cu geniile. Si cam pe newage, sincretism, narcisism, iluminare.Am vizionat partial emisiunea cu el, realizata de Dna Anca Alexandrescu.O recomand cui vrea să se lamureasca.

      Ștergere
    5. Anonim "14 ianuarie 2023 10:38, dintre "cei trei muschetari" menționați, totuși, unul a rămas nerepartizat. Mă gândesc că acesta, rămas pe dinafară, s-ar putea aciuia pe lângă chelnerul de la Mamaia.
      Cum?
      Să-i ușureze buzunarele de "tipsul" adunat cu sudoarea frunții. Mult/puțin, nu contează.
      Colacu e specialist în prestidigitație.
      O fi corect, că n-am verificat!?

      Ștergere
  4. Unde vă simţiţi mai bine?
    Aici unde suntem, d'ácia!
    Pai noi suntem perfecți sa fim vameșii dintre cele 2 lumi. Gândiți-va la asta.
    Avem cea mai buna experiența de vama.
    Știm toți romanii cum se face la vama.
    Trebuie doar sa aplicam ceea ce știm sa devenim tara vameșilor dintre Orient si Occident.
    Problema este cum creezi un echilibru astfel încât sa fii vameș, si nu ca Endogan in doua luntrii.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, echilibrul este cheia succesului! Cum ajungi să echilibrezi forțele ostile?
      Într-un mod inteligent, corect.
      Când doi sau mai mulți se ceartă, tu fiind în miezul evenimentelor in desfășurare, poți "câștiga", dincolo de prostia " conducătorilor" trădători și lași, speculând înțelept haosul controlat.

      Ștergere
    2. Buna asta cu vama. Stii care este activitatea vamesilor? VAMUIESC. Si intr-adevar asa este. Ultima dovada de larg interes public fiind ''placuta suedeza''. Ar trebui sa anuntam si Occidentul colectiv despre faptul ca sintem vamesii dintre lumi si ca vom trece, oficial, la activitatea specifica si definitorie a vamesilor. Si sa le mai spunem ca vom fi neiertatori si inflexibili. Si ca nu vom mai practica activitatea asta intre noi, romanii.

      Ștergere
  5. Inca nu s-a raspuns la intrebarea de ce lupta rusky cu frana de mana trasa, de ce prin iunie-iulie lobodarii erau gata si dupa aia s-a schimbat treaba, avansa rusky prea repede ?
    E manevra ce pm, tre' sa fi cretin sa crezi ca se face un an si rusky se impidica de lobodari. Cineva din Moldova a spus de ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa vezi mai incolo de ce se misca cu frina trasa. Oricum nu o sa crezi daca-ti argumentez, iar raspunsul oricum nu va fi publicat, ca de, nu-i pe ...directiva.

      Ștergere
    2. @14ian23-06.49 Hai, nu ne mai fierbe la foc mic cu *informațiile de nezdruncinat* pe care le deții...Descarcă-ți gușa sau taci forever !
      PS Dane, lasă-l să se *desfășoare, că prea s-a împăunat... !

      Ștergere
    3. Anonimus "14 ianuarie 2023 06: 49" nu are un răspuns. Are un băț în traistă pe care încearcă să-l vâre prin gard.
      O grenadă fâsâită!

      Ștergere
  6. asa este domnule Dan,

    cine poate intelege motivul pentru care occidentul colectiv mai produce inca mai multe masini propulsate cu motoare pe benzina si motorina si hibride, pe care le vinde in paguba, ducandu-se astfel dreaq` tot profitul obtinut din vanzarea masinilor propulsate exclusiv electric?

    Doar Orwell poate gasi o explicatie plauzibila, pentru bulibasia/HaoZu` Dreaq`!

    RăspundețiȘtergere
  7. https://m.activenews.ro/opinii/Testul-nr.-1-Ce-are-COVID-ul-cu-Rasismul-si-cu-Prostia-178904

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marius,

      " Ce-are-COVID-ul-cu-Rasismul-si-cu-Prostia?"

      Raspuns:
      Au tulpina comuna!

      Ștergere
  8. https://www.activenews.ro/ucraina/PROVOCARE-DIN-SUA.-Corneliu-Vlad-O-publicatie-americana-lanseaza-ideea-ca-Romania-ar-putea-trimite-trupe-in-razboiul-din-Ucraina-178924

    RăspundețiȘtergere
  9. La Soledar rusii au executat un desant cu elicoptere in spatele liniei ucraniene folosind parasutisti. Desantul a fost acoperit cu mijloace de razboi electronic iar ucranienii nu au vazut nimic pe radare. Parasutistii au atacat posturile de comanda si au blocat caile pe care soseau intaririle. In timpul asta Wagner a pornit asaltul in oras.

    Prima confruntare intre americani si rusi va fi la Bahmut unde 250 de mercenari americani vor fi aruncati in lupta pentru a sprijini trupele ucrainiene.
    Vor fi sacrificati simbolic.

    Dupa ce vom vedea primele victime americane ne putem astepta la multa emotie si escaladare prin trimiterea de trupe nato.
    Ala va fi momentul in care ai nostri nu cred ca vor mai rezista presiunii sa nu trimita oameni in Ucraina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ok, poate va cădea și Bahmutul...
    Dar să vedem cum va replica... algoritmu'! 😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laurentiu,

      algoritmu` va rasturna tabla de sah ...... ca s-o inlocuiasca cu tabla de table = backgammon!

      Pentru ca algoritmu`, nu are incredere decat cu zaru`/la babaroase!

      Hahaha!

      Ștergere
  11. Bogdan, [13.01.2023 16:00]
    "
    Nimeni nu ar trebui să fie surprins că „problema documentelor clasificate” a lui Joe Biden a apărut în același timp în care un oraș cheie din Ucraina (Soledar) a fost eliberat de trupele ruse. Toate rapoartele recente de pe linia frontului indică faptul că armata rusă ocupă în mod constant mai mult teritoriu în partea de est a țării, în timp ce provoacă pierderi grele forțelor ucrainene supraechipate. Pe scurt, armata ucraineană este bătută rău, forțând planificatorii de război americani să-și regândească abordarea. Ceea ce trebuie să facă SUA pentru a se impune în războiul cu Rusia este să înroleze o coaliție de națiuni (SUA, Polonia, România și Marea Britanie) care sunt dispuse să angajeze trupe de luptă în conflict cu înțelegerea tacită că NATO va nu participă direct la niciun război terestru cu Rusia.

    Elitele miliardare își folosesc puterea asupra presei, a clasei politice și a opiniei publice pentru a-l constrânge pe Joe Biden să trimită trupe americane în Ucraina pentru a preveni victoria Rusiei. Conservatorii idioți cred că mass-media își face treaba in sfarsit, raportând cu exactitate presupusele transgresiuni ale lui Biden. Dar, adevărul este că mass-media arată pur și simplu că poate schimba partea oricând pentru a urmări agenda elitista." https://www.unz.com/mwhitney/is-biden-being-blackmailed-to-send-us-combat-troops-to-ukraine/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)