joi, 26 ianuarie 2023

Vânzarea evreilor români


Articolul de faţă este menit a readuce în atenţie o problemă pe care politicienii de doi bani ai României tot o scot în faţă atunci când se simt slabi, crezând că dacă fac anumite slujuri către Israel li se vor ierta propriile prostii sau laşităţi. Primul care a adus problema înapoierii plăţilor pentru evreii plecaţi din România a fost băsescu, în perioada în care era ţinut la Cotroceni contra voinţei poporului, graţie securiştilor şi unor ticăloşi din Vestul Europei care, pentru asta, şi-au luat bani cu vârf şi îndesat. Prin scamatoria făcută băsescu credea că va scăpa de problemele pe care şi le crease singur. Evident că nu s-a întâmplat asta. Apoi a urmat Dragnea. Nu ştiu ce aştepta în condiţiile în care avea 70% din Parlament. La fel a constatat şi el pe propria-i piele că evreii nu-ţi vindecă impotenţa şi că, mai mult, ceea ce credea el că reprezintă o mare problemă, pentru evrei de fapt nu era nicio problemă. Apoi au venit băieţii de galerie ai lui George Simion care s-au gândit să-şi rezolve acuzaţiile de antisemitism cu acţiuni absolut aberante(plăţi de despăgubiri, de pensii, oferirea de cetăţenii s.a.m.d.). Întrucât cea mai mare parte a politicienilor sunt efectiv inculţi, neavând habar de istoria recentă sau de realităţile statului Israel, readuc în atenţie evenimenul numit „vânzarea evreilor”. Care, după cum veţi înţelege, n-a fost tocmai o vânzare(cel puţin în ceea ce-l priveşte pe Ceauşescu!).

În anul 1948 se fondează statul Israel, care-şi începe istoria cu o problemă majoră: numărul de evrei din noul stat era mai mic decât cel al arabilor. De asemenea, micuţul stat este înconjurat de populaţii arabe, aflate de-a lungul timpului într-o situaţie de stăpânire faţă de populaţia evreiască. Era cât se poate de clar că viaţa micuţului stat era ameninţată de realitatea din teren, mai ales în condiţiile în care înfiinţarea sa a fost destul de greoaie. Ei bine, având în vedere situaţia din teren, în loc să se plângă de „nedreptatea istoriei”, evreii s-au apucat vertiginos de treabă. Cunoscând bine zonele populate cu evrei, au început să desfăşoare acţiuni concrete de mutare a evreilor în teritoriul Israelului. Nu vă gândiţi că era o operaţiune simplă. În ciuda banior puşi la bătaie, era o misiune aproape imposibilă. Cine s-ar pune pe drumuri ca să meargă într-o zonă deşertică, unde nişte aventurieri semi-romantici spuneau că vor construi o ţară? Cred că e clar pentru oricine de dimensiunea provocării. 

Aşa a început o aventură care are la mijloc agenţi secreţi israelieni, manipulând geamantane cu bani şi discutând cu oficiali ai statelor în care erau evrei. Un exemplu: în 1950, premierul irakian Tewfiq Sawidi primeşte o şpagă consistentă pentru a permite mutarea a 120 000 de evrei din Irak în Israel. Şpaga este dată sub forma plăţii unor servicii fictive către firma de turism a premierului irakian. De asemenea, agenţii israelieni dau atacul în Estul Europei unde aveau ca parteneri de discuţie proaspetele guverne comuniste. Atât nivelul de decizie al Partidelor Comuniste locale, cât şi cel al aparatului superior de stat erau împânizite de evrei impuşi de URSS după Război. De aceea, discuţiile sunt destul de uşor de demarat. Însă, chiar şi aşa, conducerile comuniste cer beneficii pentru a putea lăsa evreii să plece. Contra evreilor, Israelul cumpără arme din Cehia şi maşini-unelte din Polonia. Însă în Ungaria, Bulgaria şi România, agenţilor israelieni li se cer de la obraz bani pentru fiecare emigrant evreu. Bulgarii au cerut între 30$ şi 350$ pe fiecare evreu. Ungurii însă au sărit calul, cerând 1000$, o sumă imensă pentru acea vreme. Sumă pe care Israelul a plătit-o fără să crâcnească! Românii au solicitat 100$ pe cap de evreu şi aşa s-a produs prima emigraţie în masă. Unele susrse spun că atunci au plecat 300 000 de evrei din România, însă cifra pare mai mică decât ceea ce e acceptat acum(vezi imaginea cu emigraţia totală). 

Aşa cum am mai spus, cererile de despăgubire nu erau aberante, în condiţiile în care o asemenea migraţie de populaţie produce distorsiuni economice majore. Asta în condiţiile în care România era după un război devastator şi avea nevoie să-şi refacă economia distrusă nu doar de război, ci şi de birurile pe care am fost obligaţi să le plătim URSS-ului. De asemenea, după cum bine puteţi înţelege, totul se desfăşura într-un context extrem de transparent. Şi, în timp ce în unele state se mergea pe mită la toate nivelele(ajunseseră să beneficieze şi simplii poliţai de mita evreilor implicaţi în operaţiune), în Estul Europei banii s-au încasat transparent de către stat. În urma acestei prime tranşe de imigraţie, în unele state(precum Irak sau Yemen) evreii au dispărut cu desăvârşire. Însă, statul Israel avea nevoie în continuare de populaţie. 

Războiul de Şase Zile din 1967 aduce o răcire a relaţiilor dintre statele comuniste membre ale Pactului de la Varşovia cu statul Israel. Motivul? Israelul începe să adopte ideologia vestică, abandonând ideologia iniţială colectivist-socialistă(vezi kibutz-urile, element central al ideologiei socialist-sioniste), fapt care deschide o râpă „de netrecut” între Israel şi comunişii cu „lumina de la Moscova”. Doar că în România preşedinte era Nicolae Ceauşescu. Acesta, adept al „neamestecului în treburile interne” ducea o politică de independenţă faţă de Moscova. Ei bine, aşa se face că România este singura ţară din Estul Europei care nu rupe relaţiile cu statul Israel. Mai mult, la Bucureşti acţionează un agent special de top al Mossadului, Dan Shaike. Pe numele său adevărat Yeshaiahu Trachtemberg, Dan este un veteran al Războiului, paraşutat de britanici în saptele fruntului nazist din Balcani şi unul dintre puţinii supravieţuitori al acelei acţiuni nebuneşti. E un bun cunoscător al mentalităţilor balcanice, iar după Războiul Mondial se alătură lui Shaul Avigur, fondatorul Comunităţii de Informaţii israeliene. Scopul? Aparent unul imposibil: pe de o parte aducerea de evrei în teritoriul proaspătului stat, iar pe de altă parte achiziţia de arme în vederea apărării teritoriului. Suntem însă imediat după ce operaţiunea iniţială fusese încununată de succes în războiul din 1967. Ideea e că Israelul avea nevoie în continuare de populaţie. Şi cine ar merge acolo, în condiţiile în care abia începea seria de confruntări cu vecinii săi arabi?

Dan Shaike reuşeşte imposibilul şi-i cucereşte încrederea lui Ceauşescu. Acesta permite emigrarea evreilor, însă solicită bani pentru fiecare evreu, în funcţie de nivelul studiilor. Ceauşescu i-a comunicat ferm lui Dan că cetăţenii care părăsesc România trebuie să achite contravaloarea studiilor. Astfel, pentru medici sau ingineri, statul Israel plătea mai mult(erau cei mai scumpi) decât pentru cei cu studii primare. După ce s-au înţeles, Ceauşescu i-a permis lui Dan să activeze reţeaua evreiască pentru a face „publicitate noii oportunităţi”. Poate că ar trebui să amintim că în această operaţiune nu au plecat doar evrei, ci şi români sau alte naţionalităţi care făceau parte din familii mixte. În final s-a ajuns ca în Israel să emigreze în acea tranşă în jur de 120 000 de evrei. Dan Shaike susţine că s-au plătit cam 60 milioane, ceea ce înseamnă că statul Israel a dat cam 500$ pentru fiecare evreu, adică jumătate din suma plătită cu două decenii mai devreme Ungariei!!! Iată mecanismul prin care evreii români au ajuns în Israel. 

Israelul a fost foarte mulţumit de cooperarea cu Ceauşescu. Acesta este motivul pentru care a trimis specialişti militari în România pentru a ajuta armata(în special în ceea ce priveşte mentenanţa şi modernizarea tancurilor sovietice). Un alt contract răsunător a fost cel de cooperare cu companiile industriei aerospaţiale israeliene care-au ajutat România să-şi dezvolte o industrie independentă de Moscova. De asemenea, Israelul a importat din România multe produse de care nu avea neapărată nevoie. Ca să nu mai vorbim de liniile de credit acordate de băncile israeliene sau de susţinerea României pentru acordarea clauzei naţiunii celei mai favorizate de către SUA. 

Puteţi înţelege limpede că aşa-zisa operaţiune de „vânzare” a evreilor a fost una care, la momentul respectiv, a ajutat teribil Israelul. De asemenea, evreii au fost extrem de mulţumiţi de cooperarea cu Ceauşescu deoarece şi-au pus în aplicare planul de ţară. Analfabetismul politicienilor noştri face ca ei să perceapă respectiva operaţiune ca fiind una negativă, în condiţiile în care ea a fost una cât se poate de pozitivă pentru Israel. De asemenea, pentru oamenii politici din Israel, propunerile românilor nu doar că sunt de neînţeles, dar sunt interpretate contrar. Asta spune multe despre prostia alor noştri care, din dorinţa de slugărire cât mai umilă ajung la penibil.

Mai am un punct. E un idiot care mă înjură pe motiv că „plăţile făcute de Israel erau necesare deoarece evreii nu erau lăsaţi să iasă din ţară”! Comentariul său arată cât de mare e cretinismul în rândul tefeleilor actuali. Evident că nu erau lăsaţi să iasă din ţară, analfabetule! Asta era situaţia de atunci nu din România, ci din tot lagărul socialist. Şi nu doar evreii nu erau lăsaţi să iasă din ţară, ci toţi locuitorii, indiferent de naţionalitate. Mulţi dintre conaţionalii noştri priveau cu jind la evreii cărora li se permitea să plece din ţară. Nu mai vorbesc de cei din localităţile transilvane care asistau la plecarea saşilor în Germania - alt program prin care Ceauşescu a încasat bani la buget şi care le-a îmbunătăţit nemţilor balanţa demografică. Păi dacă atunci s-ar fi făcut un program de emigrare destinat românilor, probabilitatea ca România să se golească era extrem de mare. De altfel, se vede dezastrul demografic produs după Revoluţie de deschiderea graniţelor. Ce habar au tinerii de acum de chinul prin care treceau cei care doreau să fugă din ţară? Cei mai mulţi îşi încercau norocul în Iugoslavia, dar şi acolo trebuia să te descurci să o tranzitezi cât mai repede deoarece, dacă te prindeau, riscai să fii trimis înapoi. Iar la trecerea ilegală a frontierei, dacă te prindeau era o probabilitate destul de mică să scapi  cu viaţă. Şi chiar dacă scăpai, oricum înfundai puşcăria! 

Pun aici punct acestui capitol al istoriei noastre recente cu speranţa de a-i fi luminat pe mulţi în ceea ce priveşet aşa-zisul program de vânzarea  evreilor. E foarte important să înţelegem că aşa-zisa vânzare s-a petrecut într-un context istoric în care s-au plătit bani serioşi pentru evrei şi, mai mult, că România a fost printre ţările care au încasat un preţ mediu din această tranzacţie. De asemenea, programul demarat după 1967 a ajutat teribil statul Israel şi acesta este motivul pentru care românii sunt a doua ţară de origine a evreilor din Israel. Mă rog, asta ar fi trebuit să ne ajute în condiţiile în care am am fi avut politicieni competenţi. Doar că România a avut la putere după Revoluţie doar idioţi de două parale a căror minte încă n-a depăşit nivelul opincii Cizmarului!

21 de comentarii:


  1. Exact cum spuneti, asa s-a intamplat! In plus, conducerea initiala a Israelului a prevazut faptul ca evreii proaspat sositi in tara ar putea fi speriati de conditiile de viata de acolo (clima arida, palestinieni ostili, tara slab organizata, etc...) si vor dori sa plece din Israel. Drept urmare, statul israelian, prin negocieri individuale, a solicitat (si a obtinut) ca evreii sa aiba nevoie de viza pentru a putea intra in mai toate tarile lumii dezvoltate (fapt valabil si astazi). In felul acesta, posibilitatea de a-si pastra efectivele de populatie era mult mai mare. Din acest motiv o sa vedeti multi isrealieni cu cetatenie dubla sau chiar tripla. Pentru ei este esential sa mai aiba un pasaport pentru a putea calatori mai usor. Asa se explica si faptul ca, in prezent, evreii sunt a doua natie care solicita (si deseori obtine) cetatenia romana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Partea mai sulfuroasa a problemei este ca acordarea cetateniei romane solicitantilor israelieni se face in virtutea articolului de lege care a facilitat obtinerea cetateniei de catre cei care au pierdut-o fortat. Legea a fost data in timpul conducerii lui (cum altfel?) Traian Basescu. Lumea s-a bucurat ca basarabenii vor obtine o recunoastere furata samavolnic, dar cred ca mai nimeni nu a sesizat marul otravit din car. N-am nici o treaba, dar drept este ca evreii nu au pierdut fortat ci au renuntat voit la cetatenia romana. Dar, aste e acum...

      Ștergere
    2. DRAGA RADU,NU CUNOSTI ADEVARUL: EU AM EMIGRATIN1972 SIAM FOST OLIGAT SA RENUNT LA CETATENIE SI SA CEDEZ CASA PROPRIETATE PERSONALA ROMANIEI,FARA SA PRIMESC NIMIC PENTRU EA

      Ștergere
  2. Ei au dreptate cand spun - pentru ca au invatat din propria lor experienta - faptul ca:

    "Ca sa ai succes, trebuie sa accepti ca sa te vinzi ..... chiar si pe mai nimic!"

    Tiriac (si asociatul lui prabusit misterios cu avionul privat impreuna cu absolut tot neamul lui, Dan Petrescu) a deprins "invatatura" asta din zbor, ca pe mingea de tenis cu paleta/plasa, desi ea este in esenta: doar un paradox = un fals!

    Ce invatatura - milenara - nu mai insista insa ca s-o transmita publicului larg este:

    "Sa ai grija intotdeauna ca sa te si rascumperi, incercand s-o faci mai ieftin decat atunci cand te-ai vandut!"

    15 arginti ! Profitul! Doar asta este viata lor: exclusiv succesul material!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand nu a fost vorba de o vanzare. Cei care se joaca cu vorba asta sa fie atenti cu pianul pe scari pentru ca la o vanzare exista nu doar vanzator ci si cumparator. Si la o tranzactie de sclavi cumparatorul e la fel de vinovat ca vanzatorul.
      Ceausescu a fost presat sa permita emigrarea evreilor dar si a sasilor si in final a acceptat dar doar a acelor sasi care aveau rude de gradul I in Germania. Daca ar fi fost "vanzare" le dadea drumul la toti pentru ca inca nu am vazut vanzator care sa puna frana vanzarii!

      Banii primiti au fost doar ca plata a studiilor pentru ca statul roman a facut un efort financiar extraordinar dupa razboi cu scolarizarea GRATUITA de la clasa I la Universitate a unei populatii majoritar analfabeta. In Romania conform ultimului recensamant facut inainte de razboi erau zone intregi in toate provinciile tarii cu analfabetism de peste 80%. In 10 ani duipa razboi au redus acest procent la 10! Imaginati-va cat a costat! Peste tot in lume studiile costa mult si banii trebuiesc returnati. Ori faci un credit studentesc la banca si platesti ulterior, dupa absolvire in rate, ori iti plateste o companie studiile si semnezi un contract cu ei pe cativa ani, ori le returnezi banii daca pleci in avans, etc.
      Stiu ca in anii 70 scolarizarea unui medic ori inginer in Germania costa statul german peste 100.000 marci. Din Romania il lua gata scolit cu maxim 10.000. Pt unul cu studii medii plateau pana in 5000.Avantaj ei.
      Atat evreii cat si sasii erau alfabetizati in proportie de 100% multi aveau pregatire superioara si Romania incepuse in anii 60 un program ambitios de dezvoltare si avea nevoie ca de aer de oameni pregatiti, de asta Ceausescu nu era incantat sa le dea drumul sa emigreze.
      Un evreu simpatic emigrat in Canada, Herman Victorov, care recita pe de rost si azi la venerabila sa varsta poezii intregi ale lui Eminescu cum putini romani sint in stare, povesteste ca da, si pentru el statul Israel a platit acea taxa dar ca a fost un imprumut pe care el a trebuit ulterior sa il returneze. Ii puteti asculta povestea de viata pe net. Spun asta pt "desteptii" care au ideea ca statul roman ar trebui sa returneze azi banii incasati atunci.

      Ștergere
    2. "Banii primiti au fost doar ca plata a studiilor pentru ca statul roman a facut un efort financiar extraordinar dupa razboi cu scolarizarea GRATUITA..."

      Ar fi fost bine sa fi precizat SI cu ce bani a facut statul roman efortul financiar extraordinar. Ar fi fost bine sa fi precizat SI ca in momentul in care statul roman a inceput sa ofere servicii scolare, medicale etc. "gratuite", romanii fusesera deja adusi in sapa de lemn de acelasi stat prin nationalizari, colectivizare, cote, inflatie, stabilizari monetare repetate, confiscari etc. Jaf la drumul mare. Deposedare de tot ce aveau. Unora li s-au confiscat si casele.

      Apoi, le-au dat invatamint "gratuit".

      Ștergere
    3. Anonim28 ianuarie 2023 la 21:06

      n-are nicio alta legatura, decat cu bicisnicia gandului/sufletului tau!

      Romanii erau deja adusi in sapa de lemn/saracie lucie - atunci cand li s-a dat invatamant si ingrijire medicala gratuite de catre regimul comunist - de catre statul monarhic-masonic!

      Ce li s-a "confiscat" romanilor, a fost doar saracia-troglodeala in care i-au adus "conationalii" lor pana atunci, cat si dupa restauratia nazista din 1989.

      Ștergere
  3. "....idioţi de două parale a căror minte încă n-a depăşit nivelul opincii Cizmarului!" ; minte si patriotism, s-ar mai putea adauga...

    RăspundețiȘtergere
  4. " ...Nu mai vorbesc de cei din localităţile transilvane care asistau la plecarea saşilor în Germania - alt program prin care Ceauşescu a încasat bani la buget şi care le-a îmbunătăţit nemţilor balanţa demografică. Păi dacă atunci s-ar fi făcut un program de emigrare destinat românilor, probabilitatea ca România să se golească era extrem de mare. De altfel, se vede dezastrul demografic produs după Revoluţie de deschiderea graniţelor...."

    Inainte de rebeliune, romanii sadea/neaosi erau extrem de putin doritori ca sa emigreze.
    Nici dupa rebeliune n-ar fi plecat de bunavoie - nici macar de curiozitate - daca li s-ar fi dezvoltat in loc ca sa le fie inchisa, economia.

    Au plecat luati cu japca/cu minciuna, de catre firmele de recrutare initial straine.
    Pentru ca "agentiilor guvernamentale" romane, li s-a sistat dreptul de a mai face afaceri in strainatate, si de a duce muncitori romani la munca temporara.
    In acest fel, devenind ele insele traficanti de sclavi romani in folosul strainatatii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca Romania nu este admisa in Spatiul Schengen - Tratatul Schengen fiind nimic altceva, decat o Intelegere Conspirativa/Secreta din care Romania este exclusa - nici pana in ziua de azi, cetatenii romani, cica cetateni europeni cu drepturi depline:

    1) nu doar ca intra in UE stand la coada la poarta vitelor,
    2) ci, nu li se permite decat extrem de selectiv, ca sa munceasca legal si astfel sa se si stabileasca definitiv in tarile UE daca ar dori acest lucru, adica:

    la fel ca pe vremea comunistilor:

    a) daca nu aveai Buletin de Bucuresti, nu te puteai angaja legal in Capitala,
    b) daca nu erai angajat legal in Capitala, nu-ti puteai face Buletin de Bucuresti!

    Isus traficat de la Ana la Caiafa, nu?

    Arza-le-ar Focu` Gheenii, neamu` in cur de spurcati!

    Ajunge!

    RăspundețiȘtergere
  6. " .... Ce habar au tinerii de acum de chinul prin care treceau cei care doreau să fugă din ţară? Cei mai mulţi îşi încercau norocul în Iugoslavia, dar şi acolo trebuia să te descurci să o tranzitezi cât mai repede deoarece, dacă te prindeau, riscai să fii trimis înapoi. Iar la trecerea ilegală a frontierei, dacă te prindeau era o probabilitate destul de mică să scapi cu viaţă..."

    la fel este si astazi. daca sunt curiosi tinerii, pot ca sa incerce sa treaca ilegal frontiera ....... Schengen!

    Intai vor fi impuscati, si abia apoi legitimiati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frontiera e frontiera, nu linie de sotron!

    RăspundețiȘtergere
  8. A spune că i-a "vândut" ca pe o marfă este total greșit!
    Migrarea spre Izrael si RFG era conditionată de achitarea către statul romăn a cheltuielilor de scolarizare întrucat în Romania învățămantul era gratuit,în acest fel statul își recupera cheltuielile..
    Cuantumul sumelor percepute erau diferite după cum cei in cauză erau absolvenți de scoala generală si liceu,muncitori calificati,studenți si absolventi de studii superioare.
    Interesant este că față de atitudinea României de a refuza acordarea vizelor de plecare motivănd ca statul a facut cheltuieli cu educația lor scolară si profesionala, cei ce s-au oferit să achite c/v acestor cheltuieli au fost tocmai statele Izrael si RFG care aveau nevoie de ei,Izraeul-repatriere iar în cazul RFG pentru forță de muncă!
    Și tot de comun acord cu ei s-au stabilit si cuantumul aceste sume.
    Pentru membri de familie,copii neșcolarizați nu se plătea nimic..
    O tâmpenie să susții că Ceaușescu a vândut evrei și nemți,dar astăzi totul este posibil,mai ales dacă vrei să înfierezi mereu regimul trecut sau să te afirmi ca anticomunist,că de,dă bine...!
    Azi este mai bine că învățământul nostru de stat s-a transformat într-o fabrică de absolvenți,pe banii statului,absolvenți care pleacă imediat în afară să presteze pentru alții??
    Da,sunt foarte fericiți românii că pregătesc pe cheltuiala lor medici pentru vestul Europei,nu??

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumesc pentru articol! Consider subiectul foarte important iar luminarea lui crucială!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cam tarziu subiectul si pentru cititori cred ca e deja cunoscut ,dar iti multumesc in numele celor care abia dau cu fruntea de acest aspect al combinatiei !

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu n-am trăit în comunism, dar, din câte înțeleg din articol, evreii se cereau ei singur să plece, iar statul lor se oferea el să plătească României sau altor țări comuniste ca să-i lase să plece. Atât timp cât asta era dorința lor și li se făcea un favor față de restul populației - care nici măcar nu putea să dea o tură până în URSS de capul ei, darmite într-un stat capitalist! -, eu nu văd de ce România ar trebui să-și pună cenușă în cap. Ceaușescu doar a știut să satisfacă un interes al evreilor într-un mod care să ajute și interesului național. It was a win-win situation. Paranteză: ideea ca emigrații școliți pe banii statului și care nu au în plan să mai revină pentru a lucra în România SĂ RESTITUIE STATULUI CONTRAVALOAREA ȘCOLARIZĂRII a fost discutată și relativ la populația majoritară pe vremea unui guvern dinainte de 10 august 2018. Era o idee bună, dar s-a soldat cu scandal. C-așa-i românul "de dreapta", exigent cu alții, dar milostiv cu sine însuși!

    RăspundețiȘtergere
  12. Cand ideile otravitoare nu sunt conspirative, ci sunt chiar opinii/declaratii/acuzatii publice, atunci ele sunt daunatoare!

    Cand ideile sunt conspirative, inseamna ca ele nu otravesc?

    Ciuca = Giga!

    https://www.mediafax.ro/politic/ceremonia-comemorare-holocaustului-premierul-nicolae-ciuca-intampla-majoritatea-ia-atitudine-fata-unor-indivizi-ori-grupuri-promoveaza-idei-otravitoare-societate-21544734

    RăspundețiȘtergere
  13. Politicieni alesi de noi , dar care sunt impotriva noastra !

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.theinteldrop.org/2023/01/26/nasty-truth-comparing-russias-armata-to-the-abrams-m1a2-infographic/

    RăspundețiȘtergere
  15. Citind pe ici-pe colo am putea să aflăm că, mult înaintea Ceaușescului, prin ceea ce se numea "Allia", tov. Ana Pauker făcea livrări de persoane certificate drept evrei, către suspomenitul proaspăt stat Israel. O fi fost pe bani, pe sentimente, pe credința-n nobile idealuri? S-o fi descurcat singurică Paukereasa?
    Ce și unde să mai citim oare?

    RăspundețiȘtergere
  16. Faptul ca cei care au parasit legal Romania au fost pusi sa-si plateasca studiile e cit se poate de normal si impricinatii ar fi trebuit sa se astepte la decontul asta. Dar se vede ca unii au incercat sa profite de sistemul public (gratuit) de invatamint din Romania in loc sa-si plateasca scolarizarea in mod cinstit in scolile/universitatile private care ii interesau. Alternativa in care nu le-ar fi cerut nimeni nimic la plecarea definitiva din tara.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)