vineri, 4 octombrie 2024

Se pregătește suveranismul, cea mai mare țeapă globalistă


O să-mi iau multe înjurături pentru postarea de față, dar, ca de fiecare dată, sunt pregătit. M-am obișnuit să fiu înjurat când pun logica și rațiunea înaintea sentimentelor. Însă, cei care mă înjură știu bine(sau, cel puțin, au sentimentul) că, până la urmă, cei care vor avea de suferit vor fi ei. Așa se întâmplă de fiecare dată cu cei care se lasă copleșiți de sentimente, amânând de fiecare dată momentul analizei la rece. Până la urmă te lovește realitatea și te doare!

Să trecem însă la subiectul zilei. Ceea ce observăm, nu doar la noi, este explozia de entuziasm suveranist. Este un fenomen normal. Lumea s-a săturat de imbecilitatea politicilor globaliste, de degenerarea cultivată în masă și de toate tâmpeniile servite pe post de nouă normalitate. Astfel încât, așa cum e normal, lumea se orientează către contrariul globalismului. Care contrariu nu prea a existat deoarece nu a fost lăsat să apară. Abia târziu, când treburile deveniseră critice, au început să înflorească plăpânzii ghiocei ai suveranismului.

Dacă mai țineți minte, pe vremea președinției lui Trump, a apărut un termen ciudat, care a început să fie cultivat peste tot: naționalismul economic. Era un termen absurd, menit a institui o doctrină stearpă, lipsită de sens, dar de care să se agațe toți cei cu idealuri naționaliste. Care-i specificul naționalismului? Dragostea de țară și de poporul tău. Ce înseamnă naționalismul economic? O chestie în care protejezi, chipurile, economia țării în care te afli. Absolut aberant. De ce ai face asta dacă nu ai fundamenta-o de atașamentul pentru poporul tău? Păi dacă scoți poporul din ecuația naționalistă - pentru a nu te lega de imigrație, că doar e statutată de sfântul Kalergi - ce-ți mai rămâne? Doar un gol imens. Acesta e motivul pentru care inițiativa lui Trump, în care atâția își pun inutil speranța, a fost, la vremea sa, o farsă.

Iată că a sosit momentul înțelegerii suveranismului. Ce este acest termen ieșit din joben peste noapte? E fix moștenitorul legitim al „naționalismului economic”. Întrucât ideologia promovată de Trump era prea castrată, prea stearpă la vedere, s-a găsit un termen suficient de vag, de permisiv, care să facă posibilă introducerea, pe alocuri, și a chestiunilor despre care înainte nici măcar nu aveai voie să pomenești. Cu toate că pare mai aproape de naționalism, în realitate suveranismul e tot un avorton. Vă dau un exemplu cât se poate de hilar: suveranistul Simion, pentru a da bine în poză la Ambasada Israelului, promite că va umple țara de evrei. Nici măcar nu-i întreabă pe ăia dacă vor să vină aici! Îi aduce el cu forța, le bagă cetățenia în buzunar, chiar dacă ei n-au cerut-o! Te doare capul!

Fix pe acest model, peste tot în Occidentul Colectiv, au apărut mișcări suveraniste. În Germania avem peste noapte două construcții așa-zis radicale: una de dreapta, AfD și una de stânga,  Bündnis Sahra Wagenknecht. În Franța, Frontul Național reșapat de fiica fondatorului, joacă același rol. În Italia deja puterea a fost preluată de premianta Atlantic Council, Meloni. Și tot așa peste tot în lume. Un melanj de personaje dubioase, ieșite neprihănite din mâzga politicii locale, promit verzi și uscate.

Pentru a înțelege mai bine fenomenul mă voi limita la așa-zisa ofertă politică din România, deoarece cei care mă citesc o cunosc bine. Radiografiind situația, observăm că avem două personalități proeminente - Simion și Șoșoacă - urmate de la distanță de un număr de independenți. Aș putea să fac o analiză în profunzime, aducând pe masa de disecție și restul plutonului, dar mă voi limita la cei doi și-o să explic imediat motivul. 

Pentru a putea conduce o țară ai nevoie de un aparat. Dacă te opui statului subteran - așa cum pretinzi - trebuie să ai o masă critică de personalități, de specialiști în diverse domenii, gata să preia frâiele puterii la cât mai multe nivele. Să luăm ca exemplu Ministerul Educației. Dacă ai impresia că punând un ministru vei reuși să schimbi structura și comportamentul acelui monstru stalinist - transformat după Revoluție într-unul progresist - te înșeli! Doar pentru a mișca Ministerul Educației în direcția în care vrei trebuie să ai câteva sute de oameni care să fie puși pe funcțiile-cheie. Multiplicați asta la nivelul întregului stat. Gândiți-vă că doar în Justiție ai nevoie să schimbi întregul aparat, în servicii și armată trebuie să-ți pui oamenii cel puțin în funcții cheie, în Poliție, în zona adminsitrației s.a.m.d. De câți oameni ai nevoie? Ajungem probabil la zeci de mii de oameni care, repet, trebuie să fie specialiști buni în zona lor de activitate. Altfel n-ai ce face!

Iată de ce nu aduc în discuția de astăzi independenții care sunt asimilați mișcării suveraniste. Fără doar și poate, unii dintre ei sunt oameni onești, în care personal am toată încrederea. Doar că sunt singuri! Singur nu ai nicio șansă. Ești zero din punct de vedere politic. Sistemul te joacă exact așa cum vântul de toamnă ghidează căderea frunzei uscate. Fără aparatul despre care vorbeam ești un mut care țipă în lumea surzilor. 

Iată de ce mă voi referi strict la Șoșoacă și Simion. Doar că nici aici treburile nu sunt mult diferite. Cu toate că au structuri de partid în spate, în realitate ei sunt oamenii-orchestră ai partidelor lor. Presupunând că Simion sau Șoșoacă ar câștiga alegerile prezidențiale, nu ar putea mișca absolut nimic deoarece nu au în spate o structură coerentă cu ajutorul căreia să preia frâiele guvernării. Nici măcar nu au o doctrină coerentă, un program pe care să-l pună în aplicare. Ați auzit de la vreunul dintre cei care se bat pentru putere modalitatea în care, de exemplu, vor restructura datoria guvernamentală? Pașii pe care-i vor face pentru păstrarea coerenței sistemului de pensii? Modul în care vor restructura sistemul de salarizare din instituțiile statului? Cum vor redimensiona ministerele și care e fundamentul pe care vor face acea redimensionare? Nimic! De ce? Pentru că habar nu au. Când ești om-orchestră și pretinzi că știi totul, în realitate nu știi nimic. Le spun celor care probabil deja s-au înfierbântat că aici nu judec dacă unul sau altul este just, ci dacă are puterea de a schimba ceva. Iar, la cum arată lucrurile, presupunând că vreunul și-ar dori să schimbe ceva, cu siguranță că nu ar reuși absolut nimic. 

Situația de la noi o știm bine. Am fost însă surprins să constat că la fel stau lucrurile și în celelalte țări în care observăm ascensiunea mișcărilor așa-zis suveraniste. Niciunul dintre partidele care vor să atace puterea nu are un aparat suficient de fezabil pentru a putea prelua puterea. Și, dacă are, e întâmpinat de o surpriză neplăcută pe care o veți înțelege imediat.  

Ca să fie treburile clare, voi continua analiza luând ca exemplu ceea ce se petrece în Canada. De ce Canada? Pentru că acolo avem de-a face cu o opoziție așezată, coerentă, care are capacitatea de a prelua frâiele puterii. Conservatorii, avându-l în frunte pe carismaticul Pierre Poilievre, sunt pe val și, în sondaje, spulberă partidul lui Trudeau. Cu toate că situația sa politică este una precară, cu toate că sunt voci în cadrul propriului partid care-i cer demisia, Trudeau continuă linia radicală care i-a definit multiplele mandate. Iar întrebarea care-i vine oricui în minte este „de ce”? Într-un fel e cât se poate de simplu. Trudeau continuă imperturbabil linia sa globalistă deoarece misiunea pe care o are este aceea de a face cât mai multe daune până la finalizarea mandatului. Canada este în pragul unei crize sistemice, deosebit de radicale. Totul este umflat cu pompa, astfel încât, la finalul mandatului, Trudeau de fapt va pasa cărbunele încins în mâna conservatorilor. Astfel, întregul lor  mandat va fi unul în care vor avea de luptat cu provocările economice, uitând de celelalte tembelisme care trebuie corectate. În plus, factorii internaționali vor avea grijă să pună presiune asupra conservatorilor, astfel încât mandatul lor să fie unul ratat. De fapt acesta este planul: pasăm puterea, îi lăsăm să se compromită ca efect al gravelor dezechilibre pe care noi le-am produs, după care revenim en fanfare. La fel stă situația și în SUA. Oricât s-ar bate Trump cu cărămida în piept, singura politică pe care-o poate face este una de restructurare dureroasă, de reducere de cheltuieli. El moștenește o țară aflată într-un faliment mascat, incapabilă să se finanțeze și cu datorii care cresc de la o clipă la alta. Până și rezervele de petrol ale țării au fost golite, iar Biden a târât SUA într-o structură de finanțare ireversibilă pentru războiul din Ucraina, din care lui Trump îi va fi aproape imposibil să iasă. 

După cum bine puteți înțelege, în zonele în care structurile politice sunt coerente, în care partidele care vin la putere sunt capabile inclusiv să preia frâiele puterii, acolo sunt întinse încă de pe acum anumite capcane pentru a struni un eventual „avânt revoluționar” care ar putea să devieze agenda prestabilită. Cu alte cuvinte, ca și în primul mandat al lui Trump, cuvântul cheie al mandatului revoltaților care vor lua puterea va fi eșecul. Așa e programat să se întâmple.

Ei bine, având aceste exemple, ce credeți că se va întâmpla în noul URSS - a se citi Uniunea Europeană - atunci când la frâiele puterii vor fi cocoțați indivizi nesusținuți de vreo structură cu un minim grad de coerență? Desigur, prăbușirea și dezastrul vor fi infinit mai mari, iar scopul întregii operațiuni va fi acela de a compromite nu doar așa-numitul suveranism, ci orice mișcare politică având ca scop înlocuirea globalismului. 

Menționez că în analiza mea am presupus că oamenii care reprezintă suveranismul sunt onești. În realitate, majoritatea celor care „au priză la public” sunt agățați suspect de statul subteran, fiind, la fel ca și cei de acum, niște păpuși telecomandate. Iată de ce încă din titlu v-am spus că suveranismul care ni se pregătește este, în realitate, o țeapă globalistă, o farsă ca toate celelalte puse în scenă până acum.

Așadar, dacă așteptați vreo schimbare, în mod sigur nu vă uitați unde trebuie. Singura schimbare reală poate veni strict din prăbușirea hegemonului american. Sau, mai bine spus, din resetarea sistemului de relații internaționale. Dar despre acest subiect vom mai avea timpul să vorbim. Ceea ce trebuie să înțelegem este că, dacă la nivel internațional se va continua ca până acum, treburile sunt așternute să se petreacă așa cum v-am povestit în articolul de față.

39 de comentarii:

  1. https://youtu.be/D9U0bx89bi0?si=j_kaHg-QCou-Xopw

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DD : „dacă așteptați vreo schimbare, în mod sigur nu vă uitați unde trebuie. Singura schimbare reală poate veni strict din prăbușirea hegemonului american.”

      Sunteți cumva Dumnezeu ?

      Ștergere
    2. Nu, dar judec strict prin prisma interacțiunilor umane.

      Ștergere
  2. Asa a fost in 1996 cand a venit CDR-ul la putere. Soc, groaza, devalorizare moneda, inflatie, controale...Specialisti oha, fripturisti cat cuprinde. Suntem condusi prin frica, alegem tot timpul raul cel mai mic, incercand sa amanam finalul. Dar finalul a inceput, pentru ca nu ne place legea sau nu credem in ea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Total de acord! Toate aceste partide "suveraniste" aparute ca ciupercile dupa ploaie sunt de fapt create pentru a mima suveranismul si a hrani poporul cu iluzia ca se schimba tendinta si globalismul e respins dar in spatele acestor partide sunt aceeasi papusari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai sărit de la România la Canada şi SUA. Nu ne interesează. Ştim că acolo nu există suveranism față de London City. Noi am avut două perioade de național suveranism: perioada legionară şi perioada lui Ceauşescu. Prima era CREŞTINĂ, a doua NU, de aceea s-a prăbuşit tot ce s-a construit. Ambele au fost oi în mijlocul lupilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TOT CE SA CONSTRUIT A FOST PRABUSIT DE LACOMIA , INCULTURA ECONOMICA SI GOANA DUPA BANI ! DOUA EXEMPLE : 1 UNITATILE 3SI 4 DE LA CENTRALA ATOMO- ELECTRICA DE LA CERNAVODA ERAU IN TARA , TREBUIAU MONTATE , UNDE SUNT ? 2 PLATFORMELE MARINE DE FORAJ , INCEPUSERA SA LUCREZE , UNDE SUNT ? ! SI MULTE , FOARTE MULTE ALTELE !

      Ștergere
    2. "Noi am avut două perioade de național suveranism: perioada legionară şi perioada lui Ceauşescu"

      Legionarii au fost suveranisti doar in perioada Zelea Codreanu.
      In perioada Horia Sima au fost doar o gluma proasta.
      Ceausescu si regimul lui nu are nici o treaba cu suveranismul.
      Faptul ca a transformat tara din gulag bosevic terorist de sorginte Leninist-Trotkista in puscarie socialist-nationalista de sorginte Stalinista nu il face suveranist. Il face tot un terorist marxist cu apucaturi de vataf pe mosie, un Gâgă de care radea tot mapamondul, pe care il furau si sabotau subalternii si institutiile propriului stat si pe care il batjocorea si ura cu inversunare propriul popor care traia o viata mizera si plina de lipsuri, asa cum se intampla astazi cu regimul "socialist-nationalistilor suveranisti" Chavez & Maduro in Venezuela sau cu "dinastia" Castro din Cuba. Diferenta majora dintre Romania ceausista si Venezuela de astazi este ca daca vroiai sa pleci din Romania te impuscau la granita, in timp ce in Venezuela granitele sunt deschise si se pleaca cu milioanele, Venezuela avand foarte mai sanse sa devina a doua Cuba, o tara masiv depopulata si in colaps pe toate planurile. Daca granitele Romaniei ar fi fost deschise, a doua Cuba ar fi fost Romania. Dar la nivelul in care se pleaca in ultimii zeci de ani din Romania... nu e timpul pierdut.

      https://www.youtube.com/watch?v=r8hM0pm89rU
      https://www.youtube.com/watch?v=VKrroFSi_fk
      https://www.youtube.com/playlist?list=PL6FpI7dbLun-3NMllcCzbqrXw30otv90I


      "Prima era CREŞTINĂ, a doua NU, de aceea s-a prăbuşit tot ce s-a construit"

      Awww, din nou un prost cu creierul cat nuca si cu multi stapani imaginari care traiesc in "ceruri" si care ii spun cum sa-si traiasca viata, dar complet analfabet financiar, economic si pe toate planurile posibile, a gasit "solutia salvatoare": religia!
      Bai Prostică, daca credinta in egalitatea si echitatea marxista este prostie crunta, credinta in fiinte supranaturale care nu exista este nimic altceva decat o boala mintala!

      Ștergere
  5. Nu Siminica *manageriaza* invazia de care ai făcut vorbire, el poate cel mult sa o aprobe.TOTI câinii din capula statul roman sunt legați cu lanțuri de organizatorii invaziei.
    Nici un bartid, cu excepția feseneului lui NeulanderRoman, nu pretinde ca are o garnitura completa de specialiști în toate domeniile, care sa facă volta în vânt la un semn, de genul alegeri câștigate cu majoritate confortabila.O schimbare descrisa de tine nu sta în puterea oamenilor de a o face instant.Ea cere decenii de pace și independenta în decizii și în acțiuni.Ceea ce nu se iezista astazi în România. Rămâne o singura speranta:Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  6. In foarte mare masura ai dreptate... daca in Franta ar fi avut majoritate partidul lui Marie Le Pen, imediat ar fi ""aparut"" problema datoriilor Fantei. La fel si cazul Trudeau desigur. Afirmi: "De fapt acesta este planul: pasăm puterea, îi lăsăm să se compromită ca efect al gravelor dezechilibre pe care noi le-am produs, după care revenim en fanfare." La toate astea m-am gandit si eu acum multa vreme si am ajuns la aceleasi concluzii ca si tine. Ma framanta insa o intrebare: dupa ce ei revin en fanfare, cum redreseaza situatia si gravele echilibre ? De ce "ei" pot si "ceilalti" se compromit ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei nu pot, nu au putut si nici macar au vrut sa faca ceva. Au facut ceva bun Basescu, Iohannis sau Biden cat au fost la putere? Singurul lucru de care sunt capabili e sa strige ca daca ii alegi, ei o sa faca si o sa dreaga si o sa imnle cainii cu covrigii in coada. Apoi dupa ce ies la putere Dumnezeu cu mila. Chiar nu ati vazut lucrul asta pana acum? Nu e evident???

      Cu privire la a doua intrebare, raspunsul il gasiti in articol daca il cititi inca odata cu atentie.

      Ștergere
    2. Pai cine a zis ca planul va fi ca ei sa redreseze situația? Ei se bazează pe ideologii rupte de realitate care presupun ca tu sa strângi cureaua pentru viitorul de aur care evident ca nu se va transforma niciodată în prezent de aur. Și uite asa tot înainte pana cand plesnește basica globala

      Ștergere
    3. Pt ca LA EI sint datoriile. Ei sint creditorii. Eta patamu :)

      Ștergere
    4. Nici nu doresc să redreseze situația după ce vor reveni la putere, ci doar să preia din nou frâiele puterii, cu turle și trâmbițe, ca fiind "salvatorii". Finanțare vor avea berechet din spatele cortinei, iar politica globalistă va fi din nou pe cai mari. Pe mine mă nedumirește altceva
      : de ce Canada? De ce Canada care are o populație de două ori mai mare ca România și un teritoriu douăzeci ori mai mare? De ce Canada care în care 80% din teritoriu este sălbatic? Înțeleg că Trudeau este pruncul globaliștilor, dar ce au de câștigat?

      Ștergere
    5. Resurse. Și nici nu-i greu de castigat la ce apatie și lipsa de gândire critica e pe aici (trăiesc în Chinada de peste 20 de ani). De bine de rău omul se descurca și prefera sa își trăiască viata pe canapea cu o bere în mana uitandu-se la meciul preferat pe sticla tembelizorului. Poate mai violenți sunt cei din ultimele generații, ca nu au bani nici de bere, ca să nu vorbim de celelalte

      Ștergere
  7. CU POLITRUCII PE TROTINETĂ
    .
    Dacă tot nu ne-au învrednicit prezidențiabilii noștri de o dezbatere televizată în care să se înfrunte unii pe alții, având în vedere că oricum media lor de vârstă este 50+ și pentru a da un aer tineresc competiției, mi-am imaginat cum ar fi o întrecere pe trotinete între ei. Pentru că eu nu țin cu nicicare dintre ei, o să-i prezint în ordine alfabetică și o să-i fac de râs pe toți:
    .
    Ciolacu, după ce-a trecut pe la frizerie să-și diminueze bărbălău' și păruțu', ar veni rejuvenat pe o trotinetă puțin julită de lunile proaste de guwernare, cu un rucsac de livrator în spate și rânjind cu mutra lui servilă de șef de gară mică.
    .
    Ciucă, a cărui "larghețe" ocupă jumate de panou electoral, ar avea nevoie de o trotinetă mai robustă. "Eroul de la Nasiria" ar veni, probabil, cu un model rugged, care ar avea în loc de roți, șenile. Nu știm dacă ar putea să ia virajele fără să se bâlbâie și, de la atâtea trepidații, n-ar scăpa din mâinile-i durdulii ghidonul.
    .
    Geoană, cu fața-i prelungă, de vampir fardat, ar veni cu o trotinetă cu bostan cu lumânărică pe ghidon, proaspăt ieșită de pe poarta cimitirului de la Curtea de Argeș, unde s-a dus "să-i ureze sănătate" majestății sale defuncte.
    .
    Lasconeasa ar veni sprințară, cu lăptăriile lăsate și crucea pe ghidon, ne-ar îngheța pe toți cu zâmbetu-i fals de profă de chimie care anunță extemporalul și s-ar îndrepta spre votarea pentru parteneriatele civile, ca să-i uite tefelimea "infamantul" vot pentru căsătoria cu care oricum n-a făcut vreodată casă bună.
    .
    Simion ar putea să vină pe trotinetă, dar, cu alura lui de căruțaș, mai degrabă ar veni cu un atelaj cu roți de Dacia 1300, condus de "maxim șasă cai". În drun spre șantierele de case ieftine pentru români prețioși, ar face un live pe facebook din intersecție, s-ar lua la harță cu polițistul care dirijează traficul și i-ar scoate acestuia un dinte de AUR. Că "noi nu furăm, Tibi dragă!"...
    .
    Doamna "Șo, hoașcă!" n-ar încăpea pe o singură trotinetă, ar veni în rochie albă pe o tricicletă cu portbagaj generos, s-ar lăsa înfiorată de briza ciclonului nemaivăzut în toate părțile-i nurlii, tremurându-i toate mânecuțele și volănașele în timp ce o fanfară de bronzați lăutari ieșeni i-ar cânta o arie de marș. Apoi, și-ar lăsa deoparte alura de mireasă rubensiană și și-ar scoate din recuzită botnița canină, certificatul de divorț de Silvestru, biciușca și cătușele cu care-l strunește pe bidiviul Lazarus și ar decreta, răcnind: "You can leave your hat on".
    .
    Dacă mai aveți și alte specimene care ar putea să se califice în cursa de trotinete către Palatul "Trei Coceni", așteptăm să ni le prezentați în comentarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bro, esti tare ! Ii fii și tu un decrețel, după vorbă, după port.Salve!

      Ștergere
  8. Eu mai vad inca posibil în România, acel suveranism promovat între anii 1945-1989 cu o:
    "Regiune Autonoma Maghiara"!

    RăspundețiȘtergere
  9. Din păcate , curentul naționalist a fost promovat de masonerie încă de la pașoptiști , pentru a distruge imperiile. Asta am inteles-o târziu , prea târziu. Acum e folosit și mai pervers. Asta e , și-au atins scopul , nu mai putem spera decât în imponderabilele istoriei , asta nu este ceva imposibil , doar pentru o întârziere a planului ocultei , adică vreo 50-100 de ani, maxim. Ceea ce este și va fi imposibil , întoarcerea la valorile autentice ale evului mediu, asta da , din cauza faptului că au reușit să distrugă tineretul , adică , din punctul ăsta de vedere , Europa cel puțin , nu mai are nici un fel de viitor. Rămâne doar speranța unei amânări a scadenței , atât.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greșit! Catastrofal: masoneria s-a autodeclarat "universala/globala"=antinationala, din start!
      Cică tocmai: ca nicăieri în lume, sa nu se mai poată ridica "Tatuci ai Natiei", gen:
      'itler, Stalin, Ceaușescu... Kim Jong Un, Xi, Putin ...

      Ștergere
  10. In mare ai dreptate, căci e mai ușor de criticat decât de fabricat o alternativă, dar e bine, critica severă și onestă este diagnosticul ca punct de plecare.
    Începutul unei alternative la situația dezastruoasă actuală nu poate fi însă altfel decât o construcție șubredă la început.
    Și ca un s r l u, paradoxul e că începutul e cel mai greu și cu șansele de reușită cele mai fragile, din cauza neîncrederii, a cârcotașilor, a lipsei de fonduri, etc.
    Între Simion și Sosoacă diferenșa e f mare, dacă unul are partid parlamentar și fonduri, plus sprijin psd, cealaltă nu are toate acestea dar e mult mai competenta cel putin la capitolul juridic. A făcut o școală pe bune, o meserie, din care-și câștigă cinstit pâinea, ea și cabinetul ei.
    Este oarecum, într-o oarecare măsură, suverană pe cont propriu,.
    Căci nu cred că putem vorbi de suveranism național, fără o doză consistentă de suveranism personal. Ori aici, am putea noi adăuga conținut util noțiunii de suveranism, lucru mult mai util decât comentarii idioate.
    Cum să fim noi (sau alții) o țară suverană cu oameni care lucrează la stat, care așteaptă pensii de la stat, pomeni și subvenții și inițiative doar de la alții ?!?! căci domnilor :
    ,, Libertatea este un cadou pe care ni-l facem singuri ! ,, !?!?



    RăspundețiȘtergere
  11. Posibil să ai dreptate , lucrurile fiind deja aranjate la alegeri , dar ar fi culmea să iasă majoritari la alegeri
    aceleași partide care au distrus RO,
    pe români și care au vândut și vând în continuare tot ce are România mai bun,fiind niște râme vândute străinilor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Intr-un stat normal nu trebuie sa schimbi zeci de mii de functionari ( adica intreg aparatul ) pentru a-ti aplica politica cu care ai venit la putere. Trebuie ca, mai intai, cel ce a venit la putere pe politica suveranista sa fie el insusi o personalitate luminata - competenta si inteleapta cum ar veni ( ceea ce nu este deloc cazul in Romania) si apoi sa fie pe un val suveranist ( nu majoritar, ci semnificativ, format din oameni hotarati, care stiu exct ce vor si care au baza materiala) In asemenea conditii, aparatul de stat va executa dispozitiile legii. In statele obisnuite nu exista stat subteran, cu atat mai putin paralel. Acestea exista in statele care au tendinte imperiale si este explicabil de ce. Romanul, din pacate, este suveranist doar pentru ca asa a fost educat candva si, poate, dintr-o fireasca revolta contra elitei dintodeauna entuziasta in a pupa cururi straine cu conditia sa fie franceze, ori engleze, mai nou, americane. Nu este suveranist pentru ca ar intelege despre ce este vorba si, daca vede ca ideea il costa, mai bine renunta. Asa ca e cam greu cu suveranismul in tara noastra. S-ar fi putut crea un asemenea curent viabil in anii '90, cand au existat si oameni si cand presiunea externa n-a fost atat de mare, dar n-a fost sa fie.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pai atunci sa ramanem vesnic in proiect. Totusi in lumea noastra mica si efemera nimic nu e batut in cuie. Frica de schimbare, e in realitate o proectie a fricii de moarte. E adevărat insa ca omul si-a arătat limitele evolutive, daca putem accepta ca a evoluat. Am compromis totul, inclusiv visele, asa ca ramane sa "vedem" ce-o fi si prin alte lumi...

    RăspundețiȘtergere
  14. ....iarasi hegemonul american care este sursa raului! hegemonu' va cadea ca asa e programat, bricsul va prelua si nimic nu se va schimba...decat in parti neesentiale care sa convinga pulimea ca "au castigat aia bunii"....asta-i marea mooie....nationalismul si suveranismul le da fiori "baietilor" si d-aia s-au grabit sa construiasca ceva care sa para suveranism si sa-l puna-n loc...asta-i ceea ce vedem acum....banuiesc "ca cam" asta ai vrut sa spui dar esti mai timid.O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  15. Câtă vreme Occidentul a dominat lumea, elitele globalist au incercat sa fie in fruntea vremurilor. Astăzi in lumea multipolara times are changing. Xi a zdrobit cu mana de fier globalistii, Putin elimina coloana a V-a globalistă. Si dupa ce faci ordine acasa ii sfatuiesti si pe vecini si prieteni cum sa iti aperi hambarul de foc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Sunt întrunite toate condițiile prin care analiza dvs. să fie corectă. Totuși, sunt două țări în ue care au demonstrat că, având un partid suveranist la cârmă, au reușit o superbă muie globaliștilor europeni. Acestea sunt Ungaria și Polonia. Ungaria l-a avut la cârmă pe Viktor Orban în 2015, dându-i o muie corectă lui madam Merkel, atunci când ea invita milioane de migranți in Germania, fără să-i pese că aceștia vor rămâne acolo sau vor invada și alte țări, ceea ce s-a și întâmplat. De performantele economico-financiare ale guvernului ungar nu mai pomenim și nici de diplomația externă, prin care Ungaria - țară nato nu va avea nici o emoție dacă Putin ia la țintă țările europene care ajută Ucraina. A doua țară la care mă refer este Polonia. În legislatura în care a fost la putere partidul PIS - Lege și Ordine - Polonia a atras cu o mare eficacitate fondurile europene dar, a dat la muie întregii comisii europene, cu ale ei directive progresiste și nu a pățit nici un fel de sancțiuni. Mi-amintesc de o fază în care guvernul polonez a scos drapele UE din sala conferințelor de presă ale guvernului, lăsându-le doar pe cele poloneze semn că vă vorbește Polonia și nu o anexă a UE! Acum este la putere progresistul Donald tusk, lucru care se vede, mai ales prin sprijinul acordat Ucrainei și prin atitudinea belicoasă față de Rusia (mă rog s-au mai văzut popoare care s-au săturat de bine și au votat prost...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Polonia n-a dovedit nimic, Polonia a latrat la UE doar din postura de pekinez americanesc. Polonezii s-au dovedit si se dovedesc niste mizerii penibile, slugi ale SUA, nici vorba de vreo coloana vertebrala.

      Ștergere
    2. subscriu si ma raliez opiniilor dvs

      Ștergere
    3. Polonia dansează cum cântă sua. În Ungaria se fac pagere minune.

      Niciuna din cele două țări nu e suverană. Sunt doar niște subcolonii periferice de la granița imperiului cu lideri guralivi.

      Singurele țări suverane mai vizibile la momentul actual: ISRAEL, Coreea de Nord, Iran și, poate, Rusia. În privința celei din urmă am serioase dubii. Trebuie urmărit cu foarte mare atenție ce stă în spatele acțiunilor ei.

      SUA nu e suverana. Nici UE.

      Ștergere
  17. Doar un habarnist poate compara AUR cu SOS.
    Cine nu a auzit de Grupul pt România și de Sfatul înțelepților cu care se consultă Șoșoacă pe diverse domenii?
    Dacă în Șoșoacă n-aș avea încredere, aș avea totuși în profesioniștii care sunt membri în acest grup și care sunt capabili să pună iarăși țara pe făgașul cel bun. Deci, aici avem vârfurile.
    Iar în ce privește aparatul birocratic care să preia conducerea, păi e nevoie doar să se facă deratizarea eșalonului întâi și inlocuirea acestora cu specialiști din esaloanele inferioare. Pentru că nu toată ierarhia este putredă. Sunt oameni capabili la baza ierarhiei care pot avea sansa să fie promovați după eliminarea putregaiului aflat la vârf.
    În rest cine a urmărit discursurile Dnei Șoșoacă ar fi putut afla răspunsurile la toate dilemele exprimate de dl autor al acestui articol.
    În concluzie hai să nu exageram / exacerbam fatalismul și utopia!

    RăspundețiȘtergere
  18. Articolul domnului Dan Diaconu contine atat aspecte bine punctate(cum ar fi situatia din Canada), dar si chestii naive, cum ar fi faptul ca daca un suveranist roman ar avea in spate o masa critica de adevarati specialisti, ar putea schimba in bine din temelii statul roman! Sa fim seriosi! La ora actuala statul roman este capturat ''partenerii strategici"(pun ghilimele, pt ca e o gluma stupida sa crezi ca niste mari puteri economice sau militare cum sunt cele din Vest, pot fi intr-un parteneriat strategic, cu o populatie de maimute, asa cum suntem in viziunea lor) prin intermediul acestor nulitati, tradatori si slugoi autohtoni, care stau aplecati in pozitie de capra in fatza stapanilor occidentali sau israelieni! Asa ca, chiar daca toata Romania ar fi plina de specialisti, suveranistii romani(unii adevarati, altii inchipuiti) nu ar putea misca nimic in Romania, pt ca totul se face la ordinul "partenerilor strategici"! Singura solutie care ramane romanilor este aceea de a se uni intr-o revolutie nationala, care va veni, nu atunci cand astia ne vor lua toate drepturile, ci atunci cand romanul nu va mai avea ce sa puna pe masa, lui si familiei sale, fiind precedata de miscari sociale de masa de mare amploare si care se vor permanentiza in strada! Doar ca nici atunci aceasta revolutie nu va avea sanse mari, deoarece trupele de ocupatie NATO aflate pe teritoriul Romaniei vor inabusi rapid aceasta revolta masiva a romanilor, chiar daca intrega Lume va afla de ce sunt in stare satanele occidentale! Singura sansa in care putem spera este aceea ca, e fondul incalacarii liniilor rosii ale Rusiei de catre NATO, rusii sa trimita niste rachete catre bazele militare NATO din Romania pe care sa le distruga, atfel ca slugoii damboviteni vor pierde rapid controlul in Colonie, iar echipe de romani hotarati si pregatiti militar(o sa-i vedeti de indata pe strazi daca vom trai astfel de momente) vor avea acces imediat la arme si vor trece la vanarea pe bestiile clasei politico-securistice si a familiilor mafiote ale acestora!

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu sunt de acord cu analiza pentru că nu propuneți nimic. Înțeleg că niciunul nu-i bun. Asta știam și eu și știm mulți, dar că să schimbi ceva trebuie sa începi de undeva. Acel ceva poate va duce la altceva. Nu poți vota PSD, PNL sau usr și sa te aștepți la schimbare.

    RăspundețiȘtergere
  20. In toate tarile nato este interzis de ocupant suveranismul sau nationalismul cum vreti sa discerneti. Serviciile romanesti sunt vandute la varf grav ocupantului. Nu misca nimeni in front.
    Doar Dumnezeu mai salveaza Romania!

    RăspundețiȘtergere
  21. D-le Dan Diaconu, sunt total de acord cu dvs dar cred ca va inselati in legatura cu Trump pe care-l subestimati si-l considerați -la fel ca marea majoritate a “formatorilor de opinie” din România- ca ar fi pe mana cu globalistii de la BlackRock sau cei de la Departamentul de Stat sau de la NATO si UE.
    Trump este un mare oportunist politic care s-a urcat pe valul unei tendințe politice si a unei mari grupări conservatoare anti-globaliste formată atât din veterani de război dar si din politicieni, lideri religioși si oameni de afaceri si fermieri care au ca reprezentanți mai vizibili personalități precum Andrew Breitbart (decedat între timp), Steven Bannon la care s-au adăugat in ultimii ani si jurnaliști precum
    Chris Tucker or Meghan Kelly.
    Înainte de apariția lui Trump exista trustul debordează “Breitbart” si “Project 2025”
    care nu sunt mediatizate de mainstream media din aceleași motive pentru care nu sunt mediatizate asasinatele asupra lui Trump si corupția din Partidul Democrat si familiile Clinton, Obama, Biden sau Kamala Harris.

    RăspundețiȘtergere
  22. Să o faci pe asta cu nivele și niveluri chiar nu mă așteptam. În rest analiza e o variantă. Eu cum îi cunosc pe funcționarii români se vor da după șef și asta aproape instantaneu. Trebuie tăiate doar câteva capete de trădători, plătiți din străinătate, restul se vor alinia noii direcții, fără probleme. Toți trebuie să mănânce ceva.

    RăspundețiȘtergere
  23. Să înțeleg că ori nu este nici o soluție pentru România, acum, sau ar fi: să zicem...o dictatură, căzută din cer!
    Gem Cuza? Carlista? Dejista?
    Ceausista "reloaded"?!
    Evident că Presedentia ar fi o altă cireașa pe tort pentru un altul cu "guvernul meu/nostru", "parlamentul meu/nostru".
    Pentru cine știe o iota de drept constituțional sau/și administrativ sau măcar a citit baremi Constituția României îi e clar că aici Președintele țării nu poate face mai nimic fără un partid tare, majoritar parlamentar în spate, fără servicii și administrație centrală.
    Ale noastre sunt căpușate de 35 de ani de o mafie multicolora sumbru, că un cancer în stadiul III.
    Evident că mai sus menționații suveranisti, chiar în situația în care ar reuși - mă refer la Diana Șoșoacă - nu ar răzbi fără o înțelegere tacita cu PSD, măcar...
    Şi nu ar face mare lucru, pentru că ar fi izolată, decorativ.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)