joi, 3 octombrie 2024

Cei care cred că învârt lumea


Este o incredibilă blocadă informațională pe care o vedem în legătură cu evenimentele din Israel. Cu toate că a trecut destul de mult de la bombardarea Israelului de către Iran, în afara propagandei nimic nu prea mai scapă. În general, în timpul unui conflict, nu mă apuc să caut surse secrete deoarece acestea sunt inaccesibile. Fracturile din zona secretă apar ceva mai târziu, când conflictul s-a maturizat și există dezertări de-o parte sau de cealaltă. De aceea, cele mai importante surse la debutul unui conflict nu-s cele secrete, ci cele diplomatice. Acestea sunt singurele care te pot ajuta să-ți faci o idee extrem de clară despre vectorii care fundamentează acel conflict. Ei bine, în ceea ce privește actualul conflict având Israelul în centru, inclusiv sursele diplomatice au amuțit.

În această tăcere adâncă se întâmplă însă multe evenimente. Există un adevărat jihad în interiorul Hezbollah despre care nu se spune nimic pe nicăieri. Abia acum au scăpat câteva informații, dar insuficiente. Asasinarea lui Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah face parte dintr-un scenariu de neimaginat de către membrii organizației sale. Uciderea sa și a câtorva alți oameni cheie a paralizat organizația șiită libaneză. Abia acum, după ce Nasrallah este istorie, a ieșit la iveală disensiunea dintre Nasrallah și regimul de la Teheran. Conform unor informații ieșite acum la lumină, iranienii l-ar fi avertizat pe Nasrallah că în aparatul său de putere există anumiți infiltrați israelieni, avertisment ignorat de liderul Hrzbollah deoarece oamenii incriminați de Iran erau din cercul său intim de putere. În urma evenimentelor halucinante pe care le-am văzut, informațiile iranienilor și-au dovedit justețea. Doar că, ampla operațiune din Liban i-a făcut pe iranieni să înțeleagă un adevăr de-a dreptul dureros, anume că o mare parte a rețelei pe care ei o controlau în Liban a fost compromisă masiv de infiltrări ale agenților controlați de Israel. De aceea, în aceste zile, este un jihad atât în interiorul Hezbollah, cât și în imensa rețea de agenți iranieni prin intermediul cărei se coordona legătura Hezbollah-Iran. 

Poate părea un eveniment ca oricare altul, la urma urmei trădări au mai fost și vor fi. Doar că situația e deosebit de complexă întrucât legăturile dintre Hezbollah și Iran trec prin Siria, unde pare că este o situație similară. Așadar, iranienii desfășoară o amplă operațiune de reconstrucție a rețelelor lor din cele două țări, lichidând suspecții. 

De asemenea, în Israel nu este deloc liniște. În ciuda retoricii belicoase care răzbate de-acolo, există o mare fierbere internă. În premieră IDF a recunoscut că bazele sale au fost atinse de bombardamentele Iranului, însă justifică aceasta prin faptul că „ar fi apărat zonele civile”. Este un fake, o minciună menită a ascunde realitatea. Ca și data trecută, Iranul a căutat ținte militare, nu a țintit populația. Comunicatul IDF a venit ca efect al numărului imens de imagini scăpate în spațiul public în ciuda interdicției instaurate în Israel. După cum bine știți, imadiat după terminarea atacului, serviciile de propagandă au început să postuleze „eșecul Iranului în fața funcționării ireproșabile a Iron Dome”. Minciuna n-a rezistat prea mult întrucât imaginile scăpate arată limpede cum rachetele iraniene intră ca-n brânză. Și asta în ciuda faptului că, înainte de a ajunge în spațiul aerian al Israelului, fuseseră „filtrate” de sistemele de pe navele americane sau de cele terestre din Iordania și din diversele baze miliotare americane. 

În postarea mea de ieri de pe rețelele de socializare am spus un element pe care vreau să-l discutăm acum ceva mai așezat. Iată mesajul de ieri:

Chestiunea e cât se poate de simplă: Israelul a încercat să schimbe ordinea Orientului, așa cum o știe toată lumea. De altfel, codul invaziei terestre din Liban a fost ... „Noua Ordine”. Cel care ar fi trebuit să potolească Israelul este SUA. Doar că SUA e impotentă, la fel ca ramolitul său președinte. Tirurile iraniene au avut scopul de a-i face pe israelieni să se gândească bine ce-și doresc deoarece „nu e bine, monșer!”. Astfel, Rusia transmite cât se poate de transparent un nou mesaj, anume că „Noua ordine nu e cea pe care o vreți voi, ci cea care e naturală”. Vrem-nu vrem, evenimentul de ieri marchează o nouă ordine mondială. Deocamdată avem confruntările pentru ea. Să sperăm că nu se vor extinde precum cele anterioare.

Mulți dintre cei care m-au urmărit mi-au reproșat o postare anterioară acesteia în care-mi exprimam îndoiala în ceea ce privește atacul Iranului. Justificam acea bănuială a mea prin faptul că Israelul va folosi atacul pentru a-și reface retorica pe care a folosit-o pentru a-și justifica operațiunile neortodoxe pe care le tot efectuează în Orient. Pilonii poziției israeliene sunt deja ultra-cunoscuți: „noi luptăm împotriva terorismului arab”, „noi vrem pacea, dar arabii nu o vor”, „noi suntem singurii reprezentanți ai democrației occidentale în Orientul Apropiat și de aceea trebuie să fim protejați întrucât noi suntem progresul”. Mă rog, le știți bine, astfel încât nu mai insist. Genocidul din Gaza, ororile făcute acolo, au slăbit la extrem poziția israeliană, inclusiv în țări care, până mai ieri, erau aliați necondiționați. Privind din această perspectivă, spuneam că atacul Iranului acum ar fi o greșeală. Doar că ...

Atacul însă a avut loc. Iar el pare a fi justificat, între altele, de o informație conform căreia Israelul avea Iranul ca următoare țintă după Liban. Așadar, la fel ca rușii în Ucraina, Iranienii au tras pentru a evita ca ceilalți să tragă în ei. Mai mult, prin pagubele produse și prin expunerea capacităților de care dispune, Iranul a transmis un mesaj clar: dacă veți îndrăzni să ne atacați, rachetele noastre vă vor distruge obiectivele strategice înainte ca avioanele voastre care se mai întorc din misiune să apuce să aterizeze. Iar avertismentul nu este doar pentru Israel, ci inclusiv pentru SUA.

De altfel, abia acum înțelegem miza imensei table de șah geopolitic pe care-o avem în față. Prin bombardamentul efectuat, turnul iranian dă un șah de fapt SUA. Ceea ce s-a întâmplat acum în Israel este, în primul rând, un șah la SUA! Asta trebuie să rețineți. Israelul nu contează pe tabla de șah a geopoliticii mondiale decât prin semnificația pe care o are acum, anume un avanpost, o proiecție a puterii americane în Orientul Mijlociu. Prin atacarea Israelului, Iranul de fapt atacă SUA, iar maestrul din spate este Rusia. Până acum Israelul juca o scenetă de proastă factură cu SUA: SUA aparent interzicea, dar Israelul făcea cum îl tăia capul(de fapt propriul interes), după care SUA sărea să-și apere „copilul obraznic”.

De data aceasta n-a mai mers. După ce inițial Israelul anunțase că va pedepsi Iranul chiar în acea noapte, ulterior atacului, a doua zi a ieșit cu comunicatul că vor pedepsi Iranul împreună cu SUA. Cu alte cuvinte, „noi n-o putem face, dar trimitem smardoiul care ne protejează”. Însă, ce să vezi? Golanul care, până mai ieri făcea și desfăcea totul după cum îl tăia capul, s-a trezit că l-au lăsat puterile, că bătrânețea l-a împins către dureri de șale, ramolismente, reumatisme și câte și mai câte alte boli. De aceea, dinspre factorul politic american a venit un refuz categoric de a ataca Iranul. Motivul e cât se poate de simplu: orice implicare a SUA într-un conflict direct cu Iranul se poate lăsa cu scufundări de portavioane, ceea ce va arăta limpede goliciune regelui. 

Imposibilitatea SUA de a rezolva situația pe care regimul Houthi a produs-o în Marea Roșie ne arată că puterea americană e în declin,. Fuga rușinoasă a portavionului american de-acolo, distanța luată de navele de luptă care, aparent, apără traficul liber și pustietatea care domină traficul prin Canalul Suez sunt elemente care ne arată limpede cum, o mână de desculți, au pus pe fugă ditamai hegemonul care, iată, e incapabil să mai facă ordine pe mările și oceanele lumii, așa cum făcea înainte. 

În ceea ce privește un conflict direct cu Iranul, din toată această situație SUA nu poate obține altceva decât o înfrângere rușinoasă și o accelerare a declinului său. De aceea au transmis Israelului, de data aceasta cât se poate de serios, că nu pot intra în conflict. Și, pentru că răspunsul a fost destul de tranșant, israelienii au făcut o mișcare gen Zelenskyi: folosindu-se de acoperirea că „urmăreau” o aeronavă iraniană, au bombardat baza rusească Hmeimim(Latakia). Mișcarea a fost clar una de provocare, arătând disperarea unui Netaniahu care, la fel ca și Zelenskyi, simte că-i fuge pământul de sub picioare.

În general asemenea nebuni sunt capabili să provoace dezastre majore. SUA, pe moment se abține, însă dat fiind nivelul extrem de precar al competenței deep state-ului american - conducătorul de facto al țării - nu m-ar mira să se forțeze și aici o tentativă de ordine nerezonabilă, precum cea vizată în Ucraina. Problema e că aici chiar avem un butoi cu pulbere. Care, dacă explodează, va stârni o reacție în lanț catastrofală. Știu că sunt mulți cei care se entuziasmează în fața perspectivei ca statul Israel să fie înfrânt și desființat. Sunt naivi! Până la urmă, statul Israel este o entitate care există, care e integrată în ordinea actuală și care e cea mai bună soluție posibilă. Faptul că nu are nimeni curajul să îi arate Israelului care-i linia roșie pe care n-o poate depăși, că nu-și asumă nimeni o politică strictă și justă acolo ține nu de Israel, ci de incompetența unor prostovani care au impresia că învârt roțile lumii. Iar din mișcările lor stângace ne putem trezi cu probleme infinit mai mari.

40 de comentarii:

  1. O precizare: Nasrallah nu a fost doborat pentru ca centrul sau de comanda a fost infiltrat de israelieni. Israelienii au putut sa se infiltreze deoarece, de o bună bucata de vreme, Mossadul controleaza comunicatiile Hizballah. Exploziile terminalelor de comunicatii ale Hizbollah sunt rezultatul reusitei Mossadului de a îi racola pe cei/cel care a scris codul sursa folosit de sistemul de operare al terminalelor. Genul asta de terminale cu destinatie speciala (care sunt si crypto in acelasi timp), sunt proiectate și dezvoltate cu pastila de exploziv atasata încă din fabrica. Scopul ei este ca terminalul sa fie distrus in cazul in care este pierdut/furat și nu poate fi recuperat, pentru ca cheile de criptare/decriptare sa nu cada in mainile inamicului. Explozivul este initiat printr-o comanda (cifru) specială direct din centrul de supraveghere a comunicatiilor. Mossadul a avut acces la codul sursa al OS și a putut declansa terminalele in același timp. Problema e mai complicata, pt ca sistemul de comunicatii al Hizballah este parte sistemului de comunicatii iranian. Asta este adevărat problema a Tehranului, asta îi face doar sa vorbeasca și nu sa actioneze, asta e motivul pentru care IDF nu ate nicio problemă sa intre terestru in Liban. Sa vedem ce vor face iranienii. Deocamdată cred ca nimic .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DD: „statul Israel este o entitate care există, care e integrată în ordinea actuală și care e cea mai bună soluție posibilă.”

      În traducere liberă, ucigașii de copii și călăii au și ei dreptul la un stat, că oameni sînt !
      https://en.wikipedia.org/wiki/The_Ethnic_Cleansing_of_Palestine

      Ștergere
    2. Anonim: „asta e motivul pentru care IDF nu ate nicio problemă sa intre terestru in Liban.”

      Schimbați canalul că v-au mințit :
      https://nitter.poast.org/gregjstoker/status/1841468439023493135#m
      https://nitter.poast.org/imetatronink/status/1841612353395184085#m

      Ștergere
    3. @Anonim, deci din punctul tău de vedere, absolut toți oamenii din Israel sunt ucigași de copii și călăi? De ce naiba nu suntem capabili să privim mai la rece?

      Ștergere
    4. Absolut superb raspuns domnule Diaconu. Generalizarea a creat monstruosul ..... FASCISM!
      Somnul rațiunii naste monștrii.

      Ștergere
    5. DD: „deci din punctul tău de vedere, absolut toți oamenii din Israel sunt ucigași de copii și călăi? De ce naiba nu suntem capabili să privim mai la rece?”

      1. Nu am afirmat că „absolut toți oamenii din Israel sunt ucigași de copii și călăi”
      2. De aproate 80 de ani israelienii îi măcelăresc pe palestinieni și le demolează casele.

      Cum „naiba” arată lucrurile cînd le privești „mai la rece” ? Sînt chiar curios !

      Ștergere
    6. Am spus deja în articol: Israelul are acea politică deoarece „nu are nimeni curajul să-i arate care-i linia roșie”. Asta trebuia să facă SUA și n-a făcut-o. A făcut-o acum Iranul, iar Netaniahu a luat-o razna, bombardând baza rusească din Siria. Știe că nu are ce păți înainte de alegerile americane. Din nou, aici americanii trebuiau să-i dea peste mână. N-au făcut-o și ăsta e un semn de slăbiciune.

      Ca idee, cel care-i va da lui Netaniahu peste mână, va fi parte a noii ordini mondiale. Cea reală, nu cea imaginată de Schwab și gașca lui de impotenți.

      Ca să nu las niciun echivoc: Israelul trebuie lăsat să rămână ca stat de sine stătător, Palestina trebuie să fie țară absolut independentă, în granițele sale, Înălțimile Golan trebuie să revină Siriei(că doar lor le aparțin) s.a.m.d. Desigur, în această construcție, tuturor participanților trebuie să li se dea garanții de securitate. Eventual chiar să-i dezarmeze dacă nu se înțeleg altfel. Iar Ierusalimul trebuie să redevină la statutul său autonom, aflat sub administrație tripartită. Și gata!

      Ștergere
    7. DD: „
      Israelul are acea politică deoarece „nu are nimeni curajul să-i arate care-i linia roșie”. Asta trebuia să facă SUA și n-a făcut-o. A făcut-o acum Iranul
      Israelul trebuie lăsat să rămână ca stat de sine stătător, Palestina trebuie să fie țară absolut independentă, în granițele sale


      Eu scriu de sute de mii de palestinieni măcelăriți de 80 de ani, mii de case demolate, livezi distruse, de o politică de curățare etnică și de gulagul de la Mediterana, și matale o dai cu datul peste mînă și cu atacul Iranului de acum două zile.

      Te-ai uitat pe o hartă să vezi cum a evoluat teritoriul Paletinei din 1937 încoace ?
      Uite aici, dacă nu ai avut ocazia: https://www.persee.fr/doc/geoas_1266-4618_2004_num_28_1_2294

      Oare ce s-a întîmplat ?
      A dat ghinionul peste ei ?
      Sau li se trage de la ceea ce tu numești „o entitate care există, care e integrată în ordinea actuală și care e cea mai bună soluție posibilă” ?

      N-ai auzit niciodată de blocada Gazei ?
      De copiii morți de foame ?
      Așa arată o„ entitate integrată în ordinea actuală” ?

      Ștergere
    8. Trebuie să-ți arate cineva linii roșii ca să nu faci genocid? Dacă e așa, atunci problema mare e la tine nu la cel care nu-ți arată liniile.

      Nu bibi e cauza acolo. Că genocidul n-a început cu el.

      SUA nu e în măsură să arate Isralelului vreo linie roșie. Din exact aceleași motive pentru care România nu e în măsură să dojenească SUA.

      Ștergere
    9. Sigur ca da, asa cum am presupus, de vina sunt altii, nu bestiile criminale! De vina suntem "noi", ca nu le aratam evreilor care-s liniile rosii. Foarte tare! Dar cand arata cineva vreo linie d-aia e facut antisemit! Nu-i misto? Dar cenzureaza, cenzureaza, nu te lasa, ca ti se darama statuia.

      Ștergere
    10. Poate totuși unii trebuie să plătească. Nu sunt nici arab, nici evreu așa că nu am o simpatie pentru unii sau alții. Nu are importanță ce vrem noi, ci ceea ce vor ei. Nu are nimeni niciun drept la stat. Acesta trebuie aparat în permanenta. De exemplu, ce fel de stat este al nostru. Din alt punct de vedere, al combatantilor, ei vor că celălalt să dispară, ceea ce este probabil absolut normal dacă analizăm la rece fără ipocrizie și morală de bordură. Cred că vor ști ei ce să facă și fără noi. 😉

      Ștergere
    11. Dacă ai un nebun - că asta e Netaniahu - care face un genocid ce trebuie să faci? Să ștergi țara aia de pe fața pământului sau să-l pui pe nebun la colț? După ce a făcut în Gaza, Netaniahu trebuia dezarmat. Ce a făcut SUA? I-a dat arme. Cam așa s-a întâmplat de-a lungul timpului cu Israelul. De fiecare dată când conducătorii săi au făcut nefăcute, au fost protejați. De ce? Pentru că europenilor li s-a cultivat sentimentul vinovăției istorice și atunci îi lasă pe conducătorii evrei să facă tot ce vor. Varoufakis a explicat-o cel mai bine.

      Degeaba vă agitați inutil. Nu mitraliindu-i pe evrei se vor rezolva problemele, ci integrându-i, obligându-i dacă e cazul să aibă relații de bună vecinătate. Efectiv nu înțeleg dorința unora de a repeta greșelile istoriei doar pentru ca apoi să intre în probleme și mai adânci...

      Ștergere
    12. Înțeleg că soluția dumneavoastră la genocidul din Palestina e să i se arate Israelului „linia roșie”, și dacă nu o văd, să li se „dea peste mînă”.
      În caz extrem, Netaniahu trebuie „pus la colț”.

      Cred că aveți dreptate !
      Ar trebui să faceți un partid politic, că propuneți soluții simple și pragmatice la probleme foarte complexe.
      S-auzim de bine.

      Ștergere
    13. Dan@Trenduri: Pentru că europenilor li s-a cultivat sentimentul vinovăției istorice și atunci îi lasă pe conducătorii evrei să facă tot ce vor. Varoufakis a explicat-o cel mai bine.

      Se vede că nici dumneata, nici Varufakis nu ați consultat cartea profesorului Mearsheimer: The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy - https://en.wikipedia.org/wiki/The_Israel_Lobby_and_U.S._Foreign_Policy

      Ștergere
    14. Dan@Trenduri: „De fiecare dată când conducătorii săi au făcut nefăcute, au fost protejați.”

      „Nefăcutele” nu le-au „făcut” conducătorii, ci israelienii.
      Și sînt chiar mîndri de actele lor eroice: https://www.ajiunit.com/investigation/gaza/ și se laudă non-stop pe rețele.

      Ștergere
    15. Dan@Trenduri: „deci din punctul tău de vedere, absolut toți oamenii din Israel sunt ucigași de copii și călăi?”
      „Nu mitraliindu-i pe evrei se vor rezolva problemele”

      Astea sunt fente de clasa a V-a.
      Problema e că se prinde toată lumea că nu ai argumente cînd folosești tertipuri de genul ăsta.

      Ștergere
    16. Eu nu folosesc tertipuri, încerc o discuție rațională cu tine, dar cu asemenea replici n-ai cum să te califici. Îmi pare rău, dar pun punct aici discuției.

      Ștergere
  2. Remarcabil articol, genul ce îl citesc de mai multe ori. Felicitări.
    Întregul episod despre noua ordine mondială ați pus-o în cârcă Rusiei.
    Și a început când Ucraina cerea voie să tragă rachete în interiorul Rusiei.
    Apoi au urmat declarațiile oficiale cu schimbarea doctrinei nucleare, care pe scurt zice că mai nou poți lovi o țară care nu are nucleară dacă e susținută de o țară nucleară.
    Și apoi surpriza surprizelor veni cu atacul produs de înarmarea pagerelor cu explozibil.
    Asta a fost șocant. Și singurul eveniment fără logica. Ceea ce a și produs o ruptură tehnologică pe 5 - 20 de ani.
    Mesajul Iranului având că maestru de șah Rusia e o continuare a declarațiilor lui Putin. Are logică.
    E chiar ceva sub control ferm și cu precizie.
    Totuși Israel e un fel de Andrea Marin, zâna surprizelor.
    Mereu face asta.


    RăspundețiȘtergere
  3. De vreo 250 de ani evreii sionisti au creat si au manipulat din spate toate conflictele. Au mers intotdeauna pe tactica dezbina si cucereste, folosindu-se de altii sa le faca jocurile, adica de idiotii utili cum spunea Lenin, incepand cu revolutia franceza, razboiul civil din SUA, revolutia bolsevica, ambele razboaie mondiale, Coreea, Vietnam, etc. si mai nou cu revolutia feminista, asaltul LGBT, Black lives matter, invazia emigrantilor. Toate au ca scop o dezbinare cat mai marunta pentru a obtine controlul. In ultimii ani a devenit evident pentru toata lumea ca ei conduc SUA si Europa. Deci, cand spuneti ca SUA e impotenta, nu sunt de acord cu dvs. Am atasat un filmulet in care se spune clar ca SUA provoaca razboaie prin proxy, ucraineni, taiwanezi, georgieni, europeni, sud-coreeni, japonezi, ISRAELIENI, samd. Multi spun ca Israelul conduce SUA. Gresit ! SUA si Israelul sunt conduse de aceleasi forte. https://www.facebook.com/fforbiddennews/videos/529034909823326

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și care sunt acele forțe care îi conduc pe toți ?

      Ștergere
    2. Masoneria.....creație a evreilor

      Ștergere
    3. Nu e masoneria...e mai în Adânc acea forță conducătoare-vorba lui Ceașcă: e chiar InDeepEarth: Evil însuși.

      Ștergere
  4. Asasinarea lui Hassan Nasrallah nu a paralizat Hezbollah pentru simplul fapt că atât Hamas cât și Hezbollah au o structură separată,adică civilii și liderii religioși sunt separați de cei militari, acestea fiind organizate atât ca partide politice cât și ca miliții. Istoricește separarea liderului religios de cel militar datează de pe vremea califilor omeiazi.Hezbollahul militar nu este deloc afectat nici de atacurile cu pagere și nici de uciderea liderului religios Nasrallah,drept dovadă o reprezintă ambuscada de ieri a unui pluton de elită israelian soldat cu numeroase pierderi și a unui comandant de top. Că există disensiuni între arabii șiiți și iranienii șiții este evident pentru că Iranul are propria lui agendă. Israelul nu este atât de puternic ”infiltrat” în Liban și nu a penetrat Hezbollahul, aici vorbim de colaborarea pe care libanezii suniți ori creștini din ură față de Hezbollah, organizație pe care o consideră străină de interesele Libanului, o au cu israelienii. Civilii libanezi practic le comunică israelienilor mișcările milițiilor șiite,acest lucru se observă și în Ucraina unde a crescut numărul populației ucrainene, sătulă de regimul de la Kiev, ce oferă informații armatei ruse. Nici Mossadul, nici Amanul și alte structuri de securitate israeliene nu sunt atât de puternice cum par sau cum lasă impresia. Hai să vorbim și de atacul anunțat al Iranienilor ce a oferit posibilitatea israelienilor să-și evacueze o parte din avioane și bazele militare atacate ori de consultarea iranienilor cu China, despre discuțiile cu Rusia s-a vorbit încă din timpul atacului. Aceste lucruri sunt reproșate iranienilor de militarii din milițiile Hezbollah. Un alt lucru pe care îl neglijezi este că aducerea la putere a actualului președinte moderat iranian a fost mișcarea prin care Iranul a dorit să se apropie de SUA și Occident în vederea detensionării și colaborării cu programul nuclear iranian,ridicarea unei părți a sancțiunilor. Acestea au fost semnalele diplomatice transmise de președintele Iranului,dar care nu este liderul suprem al Iranului și care nu putea să facă aceste mutări dacă nu avea acordul intern Ayatollahului și extern înțelegerile cu Rusia și China. Asasinarea lui Nasrallah a fost decisă de SUA și pusă în practică de Israel și a fost o insultă la adresa președintelui iranian și a demersurilor sale. Israelul, ca și în cazul celorlalte atacuri, asupra comandanților iranieni, consulatului din Damasc au făcut-o după ce au primit undă verde de la americani. Dacă vedeai ce lider militar iranian a murit alături de Nasrallah îți dădeai seama că atacul israelian la vizat pe acesta ;i a f[cut ;i jocul Iranului (vezi cazul generalului Soleimani). Faptul că Pentagonul echilibrează balanța cu securiștii din Deep State face ca situația în Ucraina, în Orientul Mijlociu sau în Extremul Orient să nu degenereze într-un război distrugător și ne oferă imaginea unui Imperiu obosit exact ca Res publica romană la sfârșitul ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. "Statul Israel este o entitate care există, care e integrată în ordinea actuală și care e cea mai bună soluție posibilă." Deci, Cahalul e cea mai bună "soluție" posibilă. Ce bine că România e doar o filială a Corporației Financiare Internaționale, adică a Cahalului, conform Legii nr. 28/1991 publicată în 15 martie 1992 în M.Of., că tot a sugerat Grindeanu că Hunor Kelemen e bun de prim-ministru sau prim-sinistru după alegerile "libere". Ca şi Europa liberă de pe vremuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa, și ce propui? S-o reîncepi de la WW1? De ce nu te chinuiești să înțelegi istoria?

      Ștergere
    2. DD: „De ce nu te chinuiești să înțelegi istoria?”

      Asta-i replică de Experimentul Pitești 2.0.
      Unde ziceați că lucrați ?

      Ștergere
    3. Hombre que trabaja pierde tiempo precioso. Numai fraierii lucrează în România.

      Ștergere
  6. Ce bine ar fi, dacă iranienii s-ar preocupa sa-l elimine fizic pe Natangyahu&Co., și rusii pe Zdrelenski&Co.
    Hologramele astea doua odată spulberate, ar lasa Occidentul Colectiv fără nebuni în jocul de sah/război global.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ești naiv.
      Exact același algoritm de gânduri este făcut propaganda in Israel simplificând lucrurile pentru minți simple.
      Scrie in articol:

      "Știu că sunt mulți cei care se entuziasmează în fața perspectivei ca statul Israel să fie înfrânt și desființat. Sunt naivi!"

      Adaug la argumentul din articol ceva mult mai simplu: e o naivitate foarte Mare sa distrugi, dar e o naivitate care prinde!!!
      De ce?
      Să distrugem virusul!!! Apoi repetau toți naivii in cor: să distrugem virusul.
      Apoi simplu și mecanicist au schimbat lozinca: să distrugem ruși.
      Apoi sa distrugem palestinieni.
      Și apoi începem să distrugem totul exact cum ne-au îndobitocit pe noi românii să distrugem tot ce ține de Ceaușescu în afară de organizarea administrativă să nu se piardă posturile de primari.

      Eu cred că Russia ține în frâu Iranul să nu spulbere toți din Israel, dar tocmai a dat ordin Putin să evacueze toți rușii din Israel, vreo 1,5 milioane.
      Cine știe, poate lasă piciorul Puțin de pe pedală Iranului.

      Ștergere
  7. DD: „
    • Uciderea sa și a câtorva alți oameni cheie a paralizat organizația șiită libaneză.
    • a ieșit la iveală disensiunea dintre Nasrallah și regimul de la Teheran.
    • a, în aceste zile, este un jihad atât în interiorul Hezbollah, cât și în imensa rețea de agenți iranieni
    • Israelul avea Iranul ca următoare țintă după Liban.

    Realitatea pare alta ( https://nitter.poast.org/MenchOsint/status/1841798368646906092#m / https://nitter.poast.org/ejmalrai/status/1840594001163907398#m …)

    @DD : Aveți ceva surse ???

    RăspundețiȘtergere
  8. Si cand ne gandim ca in anii '80 Ceausescu era un jucator important la nivel global si reusise, performanta unica in istorie, sa-i aduca la negocieri pe Yasser Arafat si Ithak Rabin, intr-un acord istoric de recunoastere a statului Palestinian, si, foarte important, de recunostere a granitelor ! Ceausescu a facut asta !! Un cizmar cu 4 clase, cum ne invata la televizor. Pacat ca Arafat a fost otravit si Ithak Rabin asasinat, si acordul nu a mai fost implementat. Dar sa nu uitam cine am fost, si azi daca mergi in Orient si spui ca esti roman, esti privit cu respect in toata regiunea, din Egipt pana in Bahrain, din Liban pana in Siria si Israel ! Nu ca in Europa, casa noastra, unde daca spui roman esti facut tigan !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun comentariul!!!

      Ștergere
    2. Românii nu se respectă nici măcar între ei. Românii nu respectă pe nimeni. Pe români îi respectă numai cine nu-i cunoaște, și pe bună dreptate.

      Ștergere
  9. BREAKING:

    🇷🇺🇮🇱 Russia has just ordered its citizens to immediately leave Israel after Israeli airstrikes attacked the vicinity of Russia's Khmeimim base in Syria.

    In light of the extremely tense situation in the region, the Russian ambassador in Tel Aviv recommended that citizens in Israel consider leaving the country "while such opportunities exist." He said this in an interview with TASS.

    1.5 Milion Russians live in Israel. Russia is warning it's people to get out before it's too late. Something big is coming.

    Russia also begins to evacuate citizens from Lebanon.

    RăspundețiȘtergere
  10. Kenneth O'Keefe despre capul șarpelui:
    https://gab.com/Billoez/posts/113206839647831501/media/1?timeline=video-clips

    RăspundețiȘtergere
  11. Lumea e condusă de evrei și va fi mereu condusă de evrei. De ce? Pentru că evreii sunt genetic înzestrați să conducă lumea. Românii, de exemplu, sunt genetic înzestrați sa fie proștii Europei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Holocaust a fost condusa lumea de evrei ? La decretul Alhambra ? La cruciade ? La distrugerea Templelor ? Cine sunt evrei ? Evreii nu sunt si ei buni si rai ?

      Ștergere
    2. De câte ori evreii încasează câte o lovitură, puterea lor crește. Dacă trece prea mult timp fără să-i lovească nimeni, își înscenează singuri lovituri. Dacă vrei să știi cine te conduce, vezi pe cine n-ai voie să critici.

      Ștergere
  12. Domnul DD, ca de obicei imi publicati comentariile din 2 in 2... Macar sa-mi spuneti de ce... O sa-mi schimb numele in acest caz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu de ce, pentru că dacă aș sta să analizez doleanțele fiecărui comentator n-aș mai avea timp să scriu articolele. Așa că mulțumește-te cu ce apucă să intre. Dacă nu-ți convine, fă-ți propriul blog unde-ți intră absolut tot ce scrii. E simplu! :)

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)