vineri, 25 octombrie 2024

BRICS


Summitul BRICS de la Kazan a fost, de departe, cel mai vibrant eveniment geopolitic al momentului. Nu doar personalitățile de nivel înalt care s-au aglomerat acolo, în „izolata Rusie”, ci mai ales, temele discutate. Dacă întâlnirile gen G7 sunt unele formale, cu agendă prestabilită, în care întâlnirea propriu-zisă este de fapt o sesiune de fotografii, întâlnirea BRICS a fost una deosebit de diversă, cu idei multiple și dezbateri reale, dar canalizate toate în aceeași direcție: ieșirea de sub actuala dominație artificială a SUA.

Ca să înțelegeți raportul real de forțe din lumea actuală, vă voi spune că SUA a căutat să desfășoare o contra-întâlnire pentru a combate mediatic BRICS-ul. Ați auzit de ea? Desigur, nu. Vă spun eu, ca să nu mă mai acuze cârcotașii de pro-rusism. Este vorba de conferința anuală a FMI-BM în care miniștrii de finanțe ai țărilor membre au participat la o sesiune ... pe teme climatice. Nu tremurați de emoție? În timp ce la Kazan ăia răstoarnă ordinea mondială, baba occidentală se piaptănă mimând responsabilitatea pentru combaterea așa-zisei „schimbări climatice” cu ceva taxe în plus. Nu-i așa că e emoționant? 

Dar să lăsăm de-o parte nulitățile occidentale pentru a înțelege ce anume se petrece. Întâlnirea BRICS de la Kazan este aproape la fel de importantă ca cea de la Bretton Woods din 1944. Singura deosebire este aceea că acum nu s-a ieșit pe ușă cu o monedă și o modalitate de funcționare, ci doar cu o determinare a participanților pentru dezvoltarea unui framework alternativ. Probabil, pentru cei care-l așteptau pe Putin să iasă fluturând noua monedă în vânt, a fost o dezamăgire. Doar că lucrurile de acest tip nu se fac superficial. 

Spre deosebire de Bretton Woods, situația e radical schimbată. Atunci SUA trebuia să-și transfere dominația militară pe tărâm financiar, astfel încât situația era pe jumătate rezolvată înainte de începerea conferinței. Și s-a rezolvat 100% după ce l-au convins pe Keynes să-și îndrepte „suflul teoretic” în direcția urmărită pe proaspăt ridicata putere americană. Acum însă situația e radical diferită. E vorba de mai multe voci, de puteri similare și nu obligatoriu urmărind același scop(vezi, de exemplu, relația China-India). Aceste țări sunt unite de dorința abandonării cadavrului american, care a ajuns să-i tragă pe toți în jos. 

Privit dintr-un anume punct de vedere, planul pare extrem de greu de realizat. Privind însă cu o mai mare detașare înțelegem că, din această multitudine de opinii, poate ieși ceva extrem de bun și just. Sunt multe elemente care răzbat de-acolo. Și, cum mai nimeni nu se preocupă să le prezinte, vi le voi prezenta eu. 

În ceea ce privește moneda BRICS, încă nu se știe exact ce va fi: o monedă în toată regula(gen eur), una de schimb sau, pur și simplu, o monedă utilizată doar inter-țări(mai precis între băncile centrale ale țărilor participante, ca monedă de rezervă). Există un framework, care vorbește despre o acoperire de 40% în aur și restul într-un coș monetar al participanților. E doar o propunere care a fost pasată miniștrilor de Finanțe ai statelor membre pentru discuțiile tehnice. Ceea ce este însă mult mai exploziv este întreg frameworkul propus de Putin și care a fost primit foarte bine. Este vorba de nu mai puțin de patru platforme majore, specializate, pe care vi le voi descrie în continuare.

Prima platformă este una dedicată investițiilor, având ca scop sprijinirea economiilor naționale și finanțarea țărilor Sudului și Estului. Dacă vreți, această platformă este una similară FMI-ului și Băncii Mondiale.

Cea de-a doua platformă este una dedicată cerealelor, având ca scop să devină baza formării prețurilor corecte și să servească drept pilon al securității alimentare a țărilor BRICS. De asemenea, cerealele sunt doar marfa de început a acestei platforme, piatra de temelie întrucât practicile rezultate din dezvoltarea acestei platforme trebuie să stea la baza unei a treia platforme, anume o bursă de mărfuri în toată regula. Scopul său e cât se poate de logic: protejarea de fenomenele speculative și de manipulare a piețelor, specifice platformelor Vestice. 

Cea de-a patra platformă este o piață a metalelor prețioase și a diamantelor, menită a combate barierele comerciale care interferează cu piața aurului. O asemenea platformă ar fi ucigătoare pentru Banca Angliei care este depozitarul unei mari cantități de aur și care a ajuns să impună condiții de retragere celor care-au depus acolo aurul „spre păstrare”. De asemenea, ar fi un pumn dat întregii piețe a aurului deoarece India, cel mai mare cumpărător net de aur, ar fi parte a noii platforme. 

Cele patru platforme ale lui Putin reprezintă elemente strategice esențiale, menite a conduce la o nouă realitate economică. Probabil mulți vor fi dezamăgiți de faptul că nu s-a ajuns la un acord clar care să presupună o nouă monedă în circulație. Într-adevăr, singura chestiune care a făcut câțiva pași concreți spre existență este un mecanism de clearing care va face mai facilă ocolirea sistemelor Vestului. Însă, ceea ce uită dezamăgiții este că țările BRICS, cu excepția Chinei, dorm cu dușmanul în pat. Am numit aici mica mare problemă pe care o au țările BRICS, anume băncile lor centrale. Imaginați-vă că în Rusia - care se află într-un război deschis cu Vestul - Banca Centrală e principala armă a Vestului, luptând pe față împotriva intereselor Rusiei. Creșterea artificială a dobânzilor are ca efect scurgerea profiturilor dinspre economia reală spre băncile comerciale, distrugându-se astfel competitivitatea. Imaginați-vă ce e în celelalte țări ale BRICS dacă în Rusia se petrece așa ceva.

Probabil vă întrebați, pe bună dreptate, de ce nu se taie aripile băncilor centrale. Răspunsul imediat este frustrant: pentru că nu se poate! Băncile Centrale sunt asemeni unor tumori care au invadat întregul organism. Neintervenind asupra lor îți asiguri supraviețuirea, dar cu tributul plătit hachițelor tumorii. Începând să îndepărtezi brusc tumoarea nu faci altceva decât să-ți omori organele vitale, condamnându-te la moarte. Iată de ce un Bretton Woods al BRICS este infinit mai complicat decât cel de acum 80 de ani. Atunci stăteau la aceeași masă mafioții financiari cu statele naționale. Acum e diferit.

De aceea, cele patru platforme propuse de Putin sunt menite a împinge BRICS spre o altă realitate economică, propunând alte instrumente care, la rândul lor, vor necesita alte abordări monetare care ar crea, într-o primă fază, un mecanism financiar supranațional independent de ceea ce există în prezent. În acest fel, Băncile Centrale ar ajunge operatori ai acestui circuit, fără a putea să-l controleze. 

Strategia lui Putin este cât se poate de simplă și eficientă: noua abordare va avea un efect similar cu o pastilă-minune, care va amăgi și, în același timp, va slăbi tumorile care paralizează economiile BRICS. Dar dacă va reuși abordarea propusă, rămâne să vedem. 

29 de comentarii:

  1. Mulțumesc pentru sinteză!
    Doamne ajută să funcționeze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt 4 platforme, dar în articol sunt descrise doar 1, 2 și 4. Unde este a treia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi in paragraful in care e descrisa a doua platforma! :)

      Ștergere
    2. Domnul DD, vedeți că pe cînd VVP se joacă cu bani de Monopoly amerivanii adună forțe în Orientul Mijlociu - https://nitter.poast.org/pic/orig/media%2FGavtkIdW4AEGxUb.jpg

      Ștergere
    3. nu l-ai citit cu atentie...

      Ștergere
  3. Interesant articolul.
    Ce se puncteaza in acest articol este faptul ca Bancile Centrale Nationale - care ar trebui sa sprijine interesele nationale sunt de fapt
    niste cozi de topor care sprijina interese straine ( ne precizate ) si care pana acum au cam "supt" avutia tarilor nationale,
    in beneficiul nu prea se stie cui,
    intreaga plus valoare obtinuta din munca cetatenilor unei tari.
    Mai mult nu doar ca au "supt" aceasta valoare dar in multe cazuri au si sabotat direct si voit
    dezvoltarea unei tari si continua sa o saboteze (vezi exemplul Rusiei).
    Foarte interesant ca facand asta
    Guvernatorii Bancilor nationale sunt intangibili si nu se fac vinovati de Tradare ci sunt bine mersi aparati de o "mana nevazuta" peste tot in lume.
    Avand in vedere ca toti erau in aceeasi oala, practic toate tarile trebuiau sa se inchine la
    "necuratul" si sa accepte tutela bancilor nationale asa cum au fost ele gandite la Breton Woods.
    Asta a dus inevitabil la o suveica de imprumuturi succesive la nivel national
    care a ingropat toate tarile mai mult sau mai putin in fuctie de context.
    In fapt o data cu acordul de la Breton- Woods corelat si cu deconectarea dolarului de la etalonul aur in 1974 sa creeat un set-up prin care toate tarile
    sa fie gradual indatorate si subjugate mecanismelor de control al FMI is Bancii Mondiale.
    Interesant ca in tot acest context Ceausescu si romanii au fost singurii care au reusit sa achite datoria catre FMI!! (Uau!!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. excelenta precizare!!!
      In plus aș mai adăuga referitor la "Atunci stăteau la aceeași masă mafioții financiari cu statele naționale. Acum e diferit."!!!
      CORECT...este invers, statele naționale stau la masă cu mafioții financiari...;))

      Ștergere
  4. - continuare 1-
    In momentul de fata o parte din mapamont "sa trezit" si tarile BRICS inceara sa iasa din acest setup incercand
    sa evite situatia in care marea majoritatea a tarilor vestice au ajuns.
    (grade de supraindatorare incredibile, diluarea sociala prin diverse scheme finantate obscur, spolierea resurselor naturale si uname,
    urmata de falimentul financiar, si social, sau riscul unui razboi cu NATO-stan sau cu armata americana).
    Din nou interesant cum "Desteptii" care conduc tarile lumii nu si-au dat seama pana acum de faptul ca intreg setup-ul era astfel gandit
    incat sa duca inevitabil la o indatorare continua si irevocabila a natiunilor si la o spoliere perpetua in folosul unor entitati obscure si s-au aliniat cu totii si au semnat tot felul de acorduri
    care ii conducea in mod programatic spre dezastru.
    Sunt de acord ca la noi in Romania sunt pusi o gramada de prosti la butoane (desi Isarescu si Florin Georgescu 100% sunt foarte foarte destepti si inteligenti!)
    Ce ma mira este cum de nu s-au prins altii si toata planeta sa fost prinsa in "plasa asta"?
    Pare ca o "mana nevazuta" i-a manat pe toti inspre aceasta directie. (ca pe prosti!! desi unii dintre ei stiau 100% despre ce e vorba si prosti nu erau de loc!!)
    Acum "gasca noua" din BRICS "sa trezit" ea ca sa schimbe sistemul (ei fiind parte din sistem).
    Oare de ce am proasta senzatie ca aceasta "pastila-minune" (cum o numeste dl Diaconu) oferita de Putin
    nu e tocmai ce ar trebui, si ne va duce pe toti catre un sistem de asuprire si dictatura mai nasol decat cel de acum
    in ciuda faptului ca acum premisele sunt optimiste si aprarent benefice!!
    Ce nu se spune in articol este Cine va "controla" noul sistem ?
    Si vorba aia din Cine ii va Controla pe cei care controleaza sistemul?
    Faptul ca ne intreptam in cadrul BRICS spre o moneda similara cu EURO, ma face sa cred ca e tot un fel de "acceasi marie cu alta palarie"
    dusa la un alt nivel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde ,,ne îndreptăm în cadrul BRICS "" ,ca noi suntem în altă barcă ? Deci, nu se va folosi persoana a I a plural ? Ci persoana aIII a plural ,,ei se îndreaptă în cadrul BRICS"

      Ștergere
  5. - continuare 2 -
    Experienta cu EURO si rezultatele ei au fost analizate si evaluate, sa vazut ce a functionat bine si ce a mers nasol,
    si acum se propune acelasi expriment pe o alta zona a globului cu cativa parametrii modificati!
    Daca te uiti mai bine pare ca e cam tot acceasi Scenariu si Scenarist care sa jucat cu zona "Euro"
    si care acum face acelasi "Joc" si in Sudul Global doar ca vazand rezultatele obtinute cu EURO a "ajustat"
    jucaria si inceara ca faca corectile necesare astfel incat sa nu se mai ajunga in fundatura in care sa ajus in Europa.
    Doar ca acum schema asta e dusa la un alt nive si se va aplica 60-70% din planeta!! (Uau !!)
    Ce nu ne zice nimeni este cum de "dictatori" ca si Putin si XI ( sa fie clar Putin e un dictator - doar asa ni se zice pe toate canalele media nu ?)
    nu au puterea de a le da un sut in fund Guvernatorilor bancilor lor nationale pt rezultatele generate si pt. tradarea care o gestioneaza zi de zi ?
    Poate oare din cauza ca si Putin si Xi sunt si ei la randul lor doar niste actori in tot acest spectacol, actori care oricind pot fi inlocuiti,
    iar cei care intradevar au puterea si iau deciziile nu o sai stim cum arata care e numele lor si cine sunt cu adevarat niciodata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar așa...Ce-i oprește pe *noii salvatori ai lumii* să-i bage la beci pe grangurii numiți guvernatori ai Băncilor Naționale, să naționalizeze cu adevărat instituțiile alea?! Și unii și alții sunt din același film și asculta His Master s Voice : voice of Evil.

      Ștergere
  6. Deci ca sa fim sinceri nu au cam facut nimic concret. Trebuiau sa vina cu o moneda sau cu un sistem de plata functional de azi, cu alternativa la Mastercard si Visa etc. Chestii concrete. Dar ei nu si nu. Hai sa pierdem vremea in continuare pana reusesc americanii inca niste lovituri de stat ca in Pakistan sau Argentina si ramanem fara membrii.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Strategia lui Putin" nu exista pt ca paiatele nu fac strategii ci danseaza asa cum li se ordona.A explicat mai bine unul dintre anonimii anteriori..eu nu am energie...este o sarada BRICS -ul...ne vantura de 50 de ani NWO ,oamenii s-au prins ca nu-i a buna si au inceput sa caraie asa ca au elaborat o treaba mai digerabila pt pulime: BRICS care este =un NWO "suveranist"....se naste la fix asa incat sa dea un "reset" la toate gaurile facute tot de ei ....le trebuie o alta platforma pe care sa se prezinte cele mai coarde dintre coarde ca niste fecioare neprihanite....practic,isi dau kilometrajul la zero in aplauzele pulimii care nu intelege mai mult decat obiectul din care le deriva porecla! Bineinteles ca o sa auzim de nume sonore care vor cadea sau chiar natiuni,ideologii samd....tot pe altarul paine si circ pt prosti...care prosti,nu vor baga de seama ca libertatile si drepturile lor se vor subtia substantial .Creeaza problema si ofera solutia....sunt maestrii la jocul asta....bine,nici nu-i greu la cat de cretina-i lumea. D-le DD chiar nu cred ca nu stii toate astea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ordine mondiala va ieși fals strălucitoare din cenușa nuke a celui de al treilea RM, având în vârf pe cel mai bun fiu al tribului autoproclamat (h)ales(-bules), care va prezenta lumii distruse și în haos o soluție salvatoare miraculoasă nemaiauzită. Din acel moment încolo, tic-tac-tic-tac 1260 de zile. Koniec filma !

      Ștergere
    2. S-a prins lumea ca NWO e naspa? Cine? Care? Cand? Astia care o tot ardeti cu "blatul", daca nu sunteti chiar in slujba gunoaielor globaliste ca sa le intretineti mitul invincibilitatii, ar fi trebuit sa va dati seama ca daca astia sunt toti mana in mana,atunci o pot pune de dictatura globala maine si gata! S-a vazut in "pandemie" ca nu se opune nimeni! Asa ca nu se screm toti in halul asta, de la Putin la Xi,doar ca sa ma pacaleasca pe mine, ca vad ca pe astia ca tine, tot nu reusesc.

      Ștergere
    3. ....logica simpla invinge intotdeauna,bravo 23,01!:))))))...cu d-astia ca tine pot sa-si bage sahul 5D unde nu-i atinge soarele:)))))

      Ștergere
  8. 1. Se va drumul la criptomonede cu trasabilitate, gestionate unitar...
    DAR
    2. Gestionarul criptomonedelor, funcţie de solvabilitate, flux monetar, balanţă intrări / ieşiri , etc. VA ACORDA CREDITE ! CU COSTURI, DOBÂNDĂ, ZERO !!!
    3. Consolidarea încredetii va dura, dar va atrage TOŢI CLIENŢII BĂNCILOR.
    4. Băncile vor rămâne doar pentru traficanţi, DACĂ vor supravieţui.

    Citiţi planul brics, care este public: gesara.

    RăspundețiȘtergere
  9. Probabil încă nu au anunțat lansarea monedei BRICS din cauza că șeful ONU a vrut să participe la summit și ,e posibil sa o lanseze când cei din ONU,NATO ,UE nici nu se vor aștepta. Dacă cei din BRICS au pus gând rău pentru SUA și UE atunci își duc planul la bun sfârșit fara sa anunțe tabăra adversă,părerea mea !

    RăspundețiȘtergere
  10. Oricum o fi BRICS-ul asta, ce alta varianta are omenirea ? 95% din populatie sunt oi, 4% vorbesc si se-agita si 1% sunt prin puscarii sau omorati. Speranta moare ultima. Globalistii vor sa conduca lumea, asta e bine cunoscut si considera ca SUA (care are cea mai buna constitutie din istoria omenirii) trebuie distrusa. La fel si mUE cu toate libertatile ei. Datorita puterii enorme a SUA dupa la 2-lea razboi, care a ramas singura tara cu productia intacta, au reusit sa transforme moneda in petro-dolar astfel capatand puteri inzecite facand-o moneda mondiala. Dupa ce si-au vazut sacii in caruta s-au gandit ca americanii si europenii sunt prea rasfatati si imbuibati si asta le-ar putea da idei de revolte. Au stiut clar ca trebuie sa-i saraceasca, sa-i aduca la nivelul asiaticilor sau arabilor. si atunci nu mai cracnesc. Asa ca au mutat in timpul lui Bill Clinton toata productia in Asia, pentru ca o tara fara productie e sclava. Oricat de destepti ar fi, au intampinat probleme in special cu URSS. Au infiintat URSS si uite ca dupa cativa ani a aparut Stalin care le-a dat multe planuri peste cap. L-au inventat pe Hitler si asta dupa ce-a dat de gustul puterii, ca si Stalin, nu a mai ascultat de ei. Greseala cea mai mare a lui Hitler a fost ca s-a dus peste Stalin. Poate ca istoria se repeta si speranta noastra este ca in locul lui Stalin au aparut Putin si Xi care au prins gustul puterii si si-au zis : "stai ma asa, cu ce sunt globalistii astia mai speciali decat noi ? "

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, despre asta e vorba.

      Ștergere
    2. Stalin I a fost inlocuit in vara/toamna anului 1929, porunca a venit din Tibet. Stalin II era mai scund, mult mai periculos. Hitler nu avea nici un plan de invazie a Rusiei, a se lectura Spargatorul de Gheata a lui V. Suvorov. Au reactionat in ultimul moment, insa Abwehr a sabotat tot timpul invazia in Rusia, mai ales la Kursk. Generalii francezi au primit porunca, tot din Tibet, sa se prefaca ca nu pot opri invazia Germaniei, desi aveau tancuri mai multe si 150.000 de trupe pregatite, adica au trebuit sa rabde 5 ani de ocupatie, cand puteau opri WW2 din fasa. Hitler caporalul nu este aceeasi persoana cu Hitler omul de stat, nici nu seamana macar in poze. Hitler, Himmler si Hess au plecat in Antarctica (o dublura a lui Hess a zburat in Scotia, Churchill stia ca este o sosie nici nu a vrut sa il vada).

      Toti se ingrijoreaza despre data alegerilor (SUA), insa tot ce conteaza este inaugurarea, pauza de 75 de zile va fi folosita pentru a lansa mai multe evenimente importante. Profetia spune ca va incepe un conflict pe Simchat Torah (25 oct), insa datele importante sunt: Kislev 24 (dec. 25), Shevat 24 (feb. 22) si Pesach (apr. 20).

      Ștergere
  11. Întrebare: Antonio Guterres ce a căutat la summitul BRICS+? Știu că de la ONU provine ordinea mondială care se vrea impusă peste tot in lume,am văzut chiar și un video unde vorbea de cenzura parca . Poate faci un articol legat de prezența lui Guterres acolo .

    RăspundețiȘtergere
  12. Si totusi... Pe vremuri, situatii d-astea se rezolvau in felul urmator, adunai creditorii sau in general, pe toti aia care-l suparau pe Voda intr-o sala de petrecere si-i dadeai foc! Bineinteles, se va raspunde ca acum nu se mai poate, ca bla, bla, bla. Dar cum situatiile exceptionale cer masuri exceptionale, ceva in genul asta, tot se poate face sau chiar trebuie facut! Bancile alea, cum or fi ele, sunt conduse tot de niste oameni, un cap, doua maini, doua picioare... Milioane si milioane de oameni sufera din cauza hachitelor catorva? E suspect ca aceste banci, nu sunt preluate pur si simplu, daca intr-adevar asa de grav paraziteaza sistemul.

    RăspundețiȘtergere
  13. Din cate se pare BRICS+ tot creste și se mărește și asta datorită liderilor din China,Rusia,India ,Brazilia și Africa de Sud dar o curiozitate nu îmi dă pace . Toți acești lideri care s-au luptat să fie bine in tara lor și să dezvolte relații și parteneriate cu țările emergente sunt trecuți de 70 de ani ,poate nu toți dar majoritatea sunt in vârsta . Așa că întreb ,ce s-ar întâmpla cu BRICS sau țările lor daca liderii respectivi ies din conducere? Oare să aibă și alți oameni dupa,mai tineri, special instruiți care sa poate prelua frâiele in caz că ei nu mai pot ? N-ar strica un articol și despre ce am adus în discuție mai sus! Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Israelul atacă Iranul
    https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/at-least-5-explosions-reportedly-heard-near-tehran/

    RăspundețiȘtergere
  15. Guterres a ținut discurs la BRICS și a vorbit despre AI,schimbările climatice și alte idioțenii și a spus că are încredere în BRICS că vor respecta aceste rezoluții iar Vladimir Putin a spus că vor menține relații strânse cu ONU,mi se pare ciudat atâta timp cât știam că Putin e de partea cealaltă a baricadei iar ăștia de la ONU vor NOM

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În momentul în care spui că „vei menține relații strânse cu un organism”, oare nu inseamnă că te-ai pus în afara și nu în interiorul acelui organism? Judecă ceea ce a spus Putin în termeni diplomatici și-o să-ți dea altceva!

      Ștergere
    2. Domnule Diaconu, chiar credeti ca Putin & gaska nu fac parte din acelasi scenariu care se deruleaza pe intreag planeta de catre elitele satanice? Chiar aveti impresia ca Putin are o agenda paralela si lupta pentru libertatea oamenilor?

      Ștergere
    3. Judecând după termeni diplomatici iese ce spuneți dumneavoastră doar că nu înțeleg ce rost avea sa vina Guterres sa vorbească despre schimbări climatice,AI etc. și zică că are încredere în țările BRICS că vor respecta pactul viitorului propus la ONU . Am mare încredere în BRICS și sper sa fie într-adevăr de cealaltă parte a baricadei că altfel nu vad bine fărâma care a mai rămas întreaga din lume...

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)